-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πόσο αντιστοιχεί αυτό το 1/4 σε ml λάδι ? Πάντως δεν είναι τίποτα για 10k.
Eγώ στο δικό μου (tsi) καίω 500ml (5w30) σε 13k που το κρατάω...Τα 3/4 έλειπαν, το 1/4 είχε μείνει... Επειδή προσέθεσα λίγο (για να σβήσει η ενδεικτική λυχνία στην οθόνη μέχρι να πάω για το service 2-3 ημέρες αργότερα), δεν πρέπει να έλειπαν πάνω από 400-500ml...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δε θα το έλεγα... Συνήθως οδηγώ ήρεμα (μακριά από τα κόκκινα) κι απλά 1-2 φορές ανά διαδρομή μπορεί να πιάσω κόκκινα επιταχύνοντας... Τίποτα το ιδιαίτερο...
είναι τα πρώτα λάδια?
Όχι, το αυτοκίνητο έχει 53000km. By the way, φαντάζομαι ότι δε λογίζεται ως σκίσιμο το να οδηγώ για ώρα με 170-180χαώ (5100-5400στρ), σωστά; Γιατί το έχω κάνει 3-4 φορές...
-
Γενικά θα καταλάβεις μόνος σου πότε το καίει. Πριν πας ταξίδι να το κοιτάς λίγο και θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου
-
όχι και πολύ Λοκατζη
το λαδάκι ειναι υγεία οταν το καίει
προχώρα αφοβα.
-
To ποιό οικονομικό (και λιγότερο φασαριόζικο που στο δικό μου (ΕΡ3) είχε σημασία, δεν ξέρω στο δικό σου) είναι να πηγαίνεις λίγο πριν το VTEC δηλ. στο δικό σου κάπου 5000 σαλ. (5200 VTEC αν θυμάμαι καλά).
Αν θυμάμαι καλά η διαφορά min-max είναι κάπου 2 λίτρα οπότε 1/4 = 500 ml πάνω από το min.
Νομίζω όμως ότι πρέπει να το πατάς περισσότερο, θα το μπουκώσεις Μη φοβάσαι αν καίει λάδι, όλα τα μοτέρ επιδόσεων καίνε λάδι. -
το δικό μου καιει αρκετά (αρκετά αρκετα) περισσότερο παντως και ειναι υγιέστατο φτου φτου
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
το δικό μου καιει αρκετά (αρκετά αρκετα) περισσότερο παντως και ειναι υγιέστατο φτου φτουποια λαδιέρα έχεις εσύ;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To ποιό οικονομικό (και λιγότερο φασαριόζικο που στο δικό μου (ΕΡ3) είχε σημασία, δεν ξέρω στο δικό σου) είναι να πηγαίνεις λίγο πριν το VTEC δηλ. στο δικό σου κάπου 5000 σαλ. (5200 VTEC αν θυμάμαι καλά).
Αν θυμάμαι καλά η διαφορά min-max είναι κάπου 2 λίτρα οπότε 1/4 = 500 ml πάνω από το min.
Νομίζω όμως ότι πρέπει να το πατάς περισσότερο, θα το μπουκώσεις Μη φοβάσαι αν καίει λάδι, όλα τα μοτέρ επιδόσεων καίνε λάδι.Εγώ συμπλήρωσα 2/4 από τα 3/4 που έλειπαν κι αποκλείεται να έβαλα 1lt. Αρκετά λιγότερο έβαλα
Όσο για το οικονομικό που λες λίγο πριν το VTEC, έστω ότι θέλω να ταξιδέψω με 130χαώ (3900στρ με 6η). Καλύτερα να έχω 5η;
-
Δεν το διευκρίνησα: πιο οικονομικό αλλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπορεί με 3900 και 6η να είναι ακόμα οικονομικότερο, απλά 130 είναι εντός ορίων άρα εξ ορισμού αργά
-
Λέω κι εγώ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν το διευκρίνησα: πιο οικονομικό αλλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπορεί με 3900 και 6η να είναι ακόμα οικονομικότερο, απλά 130 είναι εντός ορίων άρα εξ ορισμού αργάΚαλά είναι οικονομικότερο με την 6η μην λέμε και ότι θέλουμε. Στους κινητήρες βενζίνης όσο πιο πολύ φορτίο έχεις τόσο περισσότερο ανοίγει η πεταλούδα τόσο λιγότερες ροϊκές αντιστάσεις.. Βάλε και τη μείωση των αντιστάσεων λόγω λιγότερων στροφών.. Πόσο πια να πνίγεται ένα όχημα αυτού του τύπου από την direct 6η του;
-
Ανάκληση για το Honda Civic Type R
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 12:11Στην ανάκληση 522 οχημάτων Civic Type R, παραγωγής από 7 Δεκεμβρίου 2006 έως 5 Νοεμβρίου 2010, προχωρά η ελληνική εισαγωγική εταιρεία Honda, λόγω προβλήματος στην καλωδίωση του κινητήρα.
Πιο συγκεκριμένα, ενδέχεται η τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα κατά τη συναρμολόγηση να έχει γίνει κάτω από τη βίδα συγκράτησης της βάσης του κινητήρα και όχι στο πλάι. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να προκληθεί φθορά της καλωδίωσης, με ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος, ενώ σε εξαιρετική περίπτωση υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης φωτιάς. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda, για να γίνει προληπτικός έλεγχος και, εάν χρειάζεται, σωστή τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα τεχνικής διεύθυνσης της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στο τηλέφωνο 210 3483602 ή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της στο τηλέφωνο 210 3483701.
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 12:11
Αυτή τη στιγμή είμαι στο εξωτερικό. Από βδομάδα θα ασχοληθώ κι εγώ με το θέμα.
-
θα σου κλείσουν ένα ραντεβού στον Σ ή θα σου πουν να το φτιάξουν στο επόμενο σερβις...
-
Καμιά ιδέα για δισκόπλακες από κατόχους/γνώστες; Περάστε από το viewtopic.php?p=2638168#p2638168 να βοηθήσετε
Honda Civic Type-R 2007