-
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Τα Ferodo από που μπορώ να τα προμηθευτώ? Θα τα έχει και η Spicar? Και ποιο μοντέλο (κάπου διάβαζα ότι δεν κάνουν όλα για τους εργοστασιακούς δίσκους).
Επίσης, το κόστος που μου είπαν σε τι ακριβώς αντιστοιχει? Δε θέλω να πληρώνω εργατικά για όλους αυτούς τους 'οπτικούς ελέγχους' που λέει το βιβλιαράκι μια και πολλά τα έχω τσεκάρει πρόσφατα (μπαταρία, μάκτρα, κλπ) αλλά συγκεκριμένα πράγματα που έχω σημειώσει.
Thanks!
-
http://www.tpauto.gr/store/comersus_lis ... curPage=60
Διαλέγεις και παίρνεις.Λογικά θα τα εχουν κι αυτοί,αλλά μπορείς να τους πεις να τα βαλουν.Το ποσό που σου είπαν εμπεριέχει και την εργασια η οποία τουλαχιστον σε καποιες αντιπροσωπείες της Φιατ ειναι τσουχτερές.Αναλυτικά θα σου πω αύριο που θα πάρω το δικό μου από τη Σπικαρ για εργατικά και αναλώσιμα.
-
Σιγουρα θες τακακια;31000χλμ ειναι λιγα για μπροστινα τακακια.
-
Και μένα λίγα μου φαίνονται...
Τα δικά μου στα 36.000 και έχουν ψωμί ακόμα.Είδα το Sedici χθες! ΑΗΔΙΑ απ' τις λίγες!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είδα το Sedici χθες! ΑΗΔΙΑ απ' τις λίγες!
αυτό είπα κι εγώ από την αρχή.
-
Τα δικά μου στα 36.000 και έχουν ψωμί ακόμα.Να πω και για τα δικα μου;
76000χλμ και ειναι περιπου στην μεση τα μπροστα ,τα πισω κοντευουν για αλλαγη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πώς γίνεται τα μπροστά να είναι στη μέση και τα πίσω για αλλαγή;
Τα δικά μου δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουν τόσο. Καμία, όμως!
Έχουν αρχίσει να πέφτουν και τα αμορτισέρ.
Τρίζουν τα καθίσματα και όταν το αυοκίνητο πέφτει σε λακούβα (ειδικά με πολλά) νομίζεις ότι θα διαλυθεί. Δεν έχω καταλάβει τι τρίζει ακριβώς.. Ο θόρυβος έρεχεται από τον χώρο των πίσω επιβατών. Η εταζιέρα δεν είναι και δε νομίζω να είναι τα πίσω καθίσματα. Οι πλαΐνές επενδυσεις,ίσως.
Α, και τρίζει και το πεντάλ του συμπλέκτη όταν το πατάω.
Αυτά!
-
Τα μπροστα ειναι πολυ ,μα παρα πολυ ,παχυτερα απο τα πισω.
-
Μπορεί να τρίζουν τα κουμπώματα της ζώνης. Στον τσίγκο μου πάντως αυτό συμβαίνει. Βέβαια το δικό μου αμάξι δεν είναι κριτήριο. Το είχε η μάνα μου μέχρι πριν δύο χρόνια από το '93-94 και το πρώτο του (κανονικό και ολόκληρο) σέρβις-συμμάζεμα το έκανε όταν το πήρα εγώ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να έχει πολλά προγλήματα.. Αλλά σε ένα τόσο παλιό αμάξι και για την χρήση που το έχουμε δεν νομίζω ότι αξίζει να του ρίξω λεφτά, ή τουλάχιστον ακόμη. Όταν έρθει η ώρα να το πάρει ο μικρός μπράδερ τότε σίγουρα.
-
Η αληθεια ειναι οτι δεν νομιζω οτι χρειαζομαι ακομα τακακια.
Ενας φιλος μου ειπε οτι υπαρχει μια γραμμη πανω στα τακακια την οποια δεν καταφερα να βρω , οποτε για καλο καλο ειπα να κανω την ερευνα αγορας μου και να αποφασισω τι να βαλω μηπως και μου πουν μεθαυριο οτι χρειαζονται αλλαγη.
Πραγματικα ομως πιστευω οτι εχω ακομα χρονο -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σιγουρα θες τακακια;31000χλμ ειναι λιγα για μπροστινα τακακια.Και μένα λίγα μου φαίνονται...
Τελικά φαίνεται πολύ εύκολα το ποιός κάνει ήρεμη οδήγηση και ποιός όχι...
Σε Fiat Tipo με δισκόπλακες Brembo στις εργοστασιακές διαστάσεις τα τακάκια μου κρατάνε ~10000χλμ μόνο Να προσθέχω ότι χρησιμοποιώ τακάκια Ferodo Premier και όχι της Fiat. Μάλιστα, μου κοστίζουν μόνο 50 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση... -
Πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία στα Γιαννιτσά να δούμε το espμου που είχε βγει off.
Μπήκε στο διαγνωστικό, βγήκε βλάβη στον αισθητήρα πλευρικής επιτάχυνσης. Ο αισθητήρας είναι πίσω από την κεντρική κονσόλα, οπότε ξηλώθηκαν 2 πλαστικά. Δεν είχε σπάσει κάτι, αλλά λόγω του τραντάγματος δεν έκανε καλή επαφή.
Χρόνος αποκατάστασης της βλάβης: 10-15 λεπτά. Κόστος: 0.
Οι άλλοι στην Αλεξ/πολη μου έλεγαν πως θέλαν να κρατήσουν το αυτοκίνητο για μερικές μέρες για να βρουν τι έχει, μπορεί να είναι υπομονάδα esp, μπλα μπλα μπα... Είναι δυνατόν να μην έχουν το ίδιο διαγνωστικό;
Γιατί αν έχουν το ίδιο...
Φαντάζομαι πως μπορεί να μπει ένας διακόπτης σε αυτόν το αισθητήρα πλευρικά επιτάχυνσης, έτσι;
-
Πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία στα Γιαννιτσά να δούμε το espμου που είχε βγει off.Μπήκε στο διαγνωστικό, βγήκε βλάβη στον αισθητήρα πλευρικής επιτάχυνσης. Ο αισθητήρας είναι πίσω από την κεντρική κονσόλα, οπότε ξηλώθηκαν 2 πλαστικά. Δεν είχε σπάσει κάτι, αλλά λόγω του τραντάγματος δεν έκανε καλή επαφή.
Χρόνος αποκατάστασης της βλάβης: 10-15 λεπτά. Κόστος: 0.
Οι άλλοι στην Αλεξ/πολη μου έλεγαν πως θέλαν να κρατήσουν το αυτοκίνητο για μερικές μέρες για να βρουν τι έχει, μπορεί να είναι υπομονάδα esp, μπλα μπλα μπα... Είναι δυνατόν να μην έχουν το ίδιο διαγνωστικό;
Γιατί αν έχουν το ίδιο...
Φαντάζομαι πως μπορεί να μπει ένας διακόπτης σε αυτόν το αισθητήρα πλευρικά επιτάχυνσης, έτσι;
Φιατ μετα σου λεει... με ενα τρανταγμα αποσυνδεθηκαν τα καλωδια Με σαλιο τα στερεωσαν ρε φουστη μου?
-
Ήταν γερό τράνταγμα, i know....μια ζάντα και τα αριστερά λάστιχα off.
Χαίρομαι που ήταν κάτι απλό τελικά, είχα τύψεις που κρατούσα χρόνο στην πρώτη σου επίσκεψη στην πίστα... -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ήταν γερό τράνταγμα, i know....μια ζάντα και τα αριστερά λάστιχα off.
Χαίρομαι που ήταν κάτι απλό τελικά, είχα τύψεις που κρατούσα χρόνο στην πρώτη σου επίσκεψη στην πίστα...Τι λες ρεεεε;
Εγώ είχα τύψεις που παρολίγο να σε σκοτώσω. 2 εξόδους είχαμε μαζί...
Αν ήξερα ότι ήταν κάτι ΤΟΣΟ απλό, δεν θα το έφτιαχνα. Αλλά υπολόγιζα πως θα ήταν κάτι χρονοβόρο (και ίσως ακριβό) και είπα να το κάνω εδώ που έχουμε κάμποσα αυτοκίνητα εύκαιρα.
Τους είπα να ψάξουν και για αποστάτες για το 2ο σετ ζάντες που έχω, για να δούμε...
Πάντως αν αναγκαστώ να κάνω το σέρβις των 40.000 στην Αλεξ/πολη θα προσπαθήσω να γλιτώσω ό,τι μπορώ. Λάδια θα τους πάω δικά μου.
Α, να μη ξεχάσω: 60 ευρώ αλλαγή λαδιών + φίλτρου λαδιού για το Panda μας.
-
Στα 170.000χλμ το ciqo μου άρχισε να δείχνει ότι σε μερικά χιλιόμετρα θα δουλεύει σαν αυτόματο. Σκλήρυνε το πλατό (το κατάλαβα από το πεντάλ του συμπλέκτη) και ο μάστορες λέει το σετ δίσκος πλατό ή 85 ευρώ ή 100 ευρώ κάνει ανάλογα. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι και από κάποια στιγμή και μετά στα ciquecento βάλανε άλλο σετ δίσκο πλατό. Βάλε και βαλβολίνες, σουπες μουπες καμιά 30αρού και 70 ευρώ τα εργατικά.... Το σύνολο 200 ευρώ και ο συμπλέκτης στο πόδι. Νομίζω ότι είναι καλή τιμή αν σκεφτεί κανείς ότι για να αλλάξεις δίσκο πλατώ τραβάς ζόρι με τα ψαλίδια, τα εξαρτήματα εκεί που έχει από το σύστημα διεύθυνσης που πρέπει να ξεμονταριστούν......Τώρα με προσοχή μόνο μην κάνω καμία ζημία στο βολάν και πάει το μαλλί πιο ψηλά. Θέλω και 2 λάστιχα 155/55/13 μπροστά. Μετά θα 200ρίζει το θεριό χαλαρά
-
Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει ο δίσκος-πλατό για ένα Fiat Tipo 1.4; Όποιος έχει κάνει αυτή την αλλαγή σην αντιπροσωπεία θυμάται μήπως και πόσα είχε δώσει για εργατικά;
Πιστεύω ότι θα χρειαστεί σύντομα την αλλαγή αυτή το τουτού μου μιας και πατινάρει αρκετά στις αλλαγές και στις εκκινήσεις και θα ήθελα να ξέρω πόσο θα πάει το μαλλί (όχι της γριάς ) -
Δισκος πλατώ για 199 ΠΟυντο 16β, ειναι 126 συν ΦΠΑ. Εργατικα μου ζητουν 170 συν ΦΠα. Μηπως ξερετε καποιο μερος στα Β. Προαστια που μπορει να το κανει φθηνοτερα;
-
Ενδιαφέρομαι να πάρω τα bravo το 1.6, 2001 με 70.000 χλμ, είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξω ιδιαίτερα;
Οποιαδήποτε άποψη δεκτή.
-
Ρώτα τον pasxos
FIAT FORUM