-
Κάπου είχα διαβάσει για G.Punto Evo 105 ps κάποια που καίγανε αρκετό λάδι και είχε γίνει κάποιου είδους ανάκληση, γι αυτό ρωτάω μήπως έχει αυτό τον κινητήρα (multiair ατμοσφαιρικό)
-
Και το Panda 100HP μας, πάντως, το καίει το λαδάκι του...
-
εχω το 1,4 t-jet 120 hp μοντελο 2009 με 25000 km με νορμαλ οδηγηση κυριως εκτος πολης.
επισης φιλος μου που εχει 1,4 95 hp με 32.000 km και το πηρε και αυτος το 2009 λιγο πιο πριν απο μενα, καει και κεινος λαδια, δε μου ειπε ποσο ακριβως αλλα αρκετα.
οταν ειχε βγει η ανακληση δε μας πηρε κανεις τηλ.
-
Είχε βγει ανάκληση για τους tjet ; για ποιο πράγμα;
Sinanai, το pandaki πόσο περίπου καίει;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει για G.Punto Evo 105 ps κάποια που καίγανε αρκετό λάδι και είχε γίνει κάποιου είδους ανάκληση, γι αυτό ρωτάω μήπως έχει αυτό τον κινητήρα (multiair ατμοσφαιρικό)Η ανάκληση είχε γίνει στα multiair για να αποφευχθεί άναμα λυχνίας κινητήρα και καταγραφής συγκεκριμένης βλάβης.
Δεν είχε καμία σχέση με την κατανάλωση λαδιού -
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει για G.Punto Evo 105 ps κάποια που καίγανε αρκετό λάδι και είχε γίνει κάποιου είδους ανάκληση, γι αυτό ρωτάω μήπως έχει αυτό τον κινητήρα (multiair ατμοσφαιρικό)
Η ανάκληση είχε γίνει για να αποφευχθεί άναμα λυχνίας κινητήρα και καταγραφής συγκεκριμένης βλάβης.
Δεν είχε καμία σχέση με την κατανάλωση λαδιούΑαα μάλιστα. Καπου στο νετ το είχα διαβάσει άλλα δε θυμάμαι που Έτσι κι αλλιως ο φίλος δεν έχει το Evo όμως, αλλά το απλό tjet
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Είχε βγει ανάκληση για τους tjet ; για ποιο πράγμα;Sinanai, το pandaki πόσο περίπου καίει;
Θα σε γελάσω, γιατί panda ( ) προλαβαίνει και συμπληρώνει ο πατέρας και δεν έχω δει.
Ψέμα, την τελευταία φορά συμπλήρωσα εγώ αλλά βλακωδώς ξέχασα να σημειώσω χλμ...
-
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
εχω το 1,4 t-jet 120 hp μοντελο 2009 με 25000 km με νορμαλ οδηγηση κυριως εκτος πολης.επισης φιλος μου που εχει 1,4 95 hp με 32.000 km και το πηρε και αυτος το 2009 λιγο πιο πριν απο μενα, καει και κεινος λαδια, δε μου ειπε ποσο ακριβως αλλα αρκετα.
οταν ειχε βγει η ανακληση δε μας πηρε κανεις τηλ.
Τι λάδια βάζεις ?
-
βαζω τα 10w/40 γυρω στα45 ευρω,
αποτι ξερω ειναι πολυ καλα λαδια και του ταιριαζουν,
απορω γιατι να καψει τοσο πολυ,
χωρια οτι εχω πολλα τριξιματα... (ασχετο προβλημα) -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
είναι γνωστό οτι τα ατμοσφαιρικά 1400αρια της φιατ καίνε λάδια...
τα συμπιεστά πάλι όχι...1η φορά το ακούω αλλά στο δικό μου 1.4 8v 77ps και σε φίλου 1.4 16v 95ps, δεν έχουμε τέτοιο θέμα.
Περίεργο
-
Στο panda 100hp που έχω, **το πολύ **να συμπληρώσω λάδια δύο φορές μεταξύ δυο αλλαγών(κάθε 10000km). Του βάζω 10-40. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα εκτός από την αρχή που το πήρα, που ήθελε πιο συχνά συμπλήρωμα.Δεν οδηγάω και ήρεμα, μάλλον άτσαλα θα έλεγα.
-
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
βαζω τα 10w/40 γυρω στα45 ευρω,
αποτι ξερω ειναι πολυ καλα λαδια και του ταιριαζουν,
απορω γιατι να καψει τοσο πολυ,
χωρια οτι εχω πολλα τριξιματα... (ασχετο προβλημα)Ο κατασκευαστής δίνει 5w-40 acea C3.
Κάνε μια αλλαγή με φίλτρο λαδιού με το σωστό λάδι και δες την στάθμη ανά 1000 km για να έχεις σωστή μέτρηση το πόσο και το πότε τα καίει. 'Εχε υπόψη σου ότι ο δείκτης δείχει περίπου 0,8 lt. -
αυτο θα κανω παιδια, θα το τσεκαρω ανα χιλια χιλιομετρα,
αλλα γενικως πεστε μου ισχυει αυτο που ειπαν απο την εταιρια;
δηλαδη οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο στα καινουριας τεχνολογιας αμαξια να καινε λαδι;;; -
Αυτό που θα κάνω εγώ στην επόμενη αλλαγή είναι να βάλω εντελώς συνθετικά αντί των ημισυνθετικών Selenia 20k 10W40, πάντως.
-
Ο χρήστης kosbill έγραψε:
Στο panda 100hp που έχω, **το πολύ **να συμπληρώσω λάδια δύο φορές μεταξύ δυο αλλαγών(κάθε 10000km). Του βάζω 10-40. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα εκτός από την αρχή που το πήρα, που ήθελε πιο συχνά συμπλήρωμα.Δεν οδηγάω και ήρεμα, μάλλον άτσαλα θα έλεγα.Στο δικό μου 100άρι λόγω χρονομίσθωσης, οι αλλαγές γίνονταν κάθε 20000χλμ σταθερά. Στις πρώτες 20000 χλμ είχα συμπληρώσει 3 λίτρα, στις 40000 χλμ 1,5 λίτρο, το ίδιο και στις 60000. Το αυτοκίνητο σε όλη την διάρκεια που ήταν στην κατοχή μου (63000 χλμ) το έσκιζα αλύπητα, χωρίς όμως να χτυπάει κόφτη και να χαζοσπινάρει...
-
Lorenzo Ramaciotti to head Chrysler and Lancia design
Έργα του
http://www.cardesignnews.com/site/home/display/store4/item245732/ -
Κωνσταντίνε η Enzo είναι σχεδιαστικό έργο του Ken Ukuyama. Η τελειότερη Ferrari ever για εμένα!
-
Εκλεισε το εργοστάσιο της Fiat στη Σικελία
Tην παραγωγική μονάδα του Τέρμινι Ιμερέζε στην Σικελία έκλεισε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat.Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της, Βιτόριο Μαρκιόνε, η βιομηχανία του Τορίνο διέκοψε οριστικά την παραγωγή της στην σικελική αυτή πόλη, μετά από σαράντα ένα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63566796 -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Lorenzo Ramaciotti to head Chrysler and Lancia design'Eίδηση' από το πουθενά, η οποία φυσικά και δεν ισχύει.Ο Ramaciotti ήταν (εδώ και 3 χρόνια) και παραμένει επικεφαλής των κέντρων σχεδιασμού του ομίλου Fiat.
-
Συμφωνία για τους εργαζομένους της Fiat στη Σικελία
Σε συμφωνία για το μέλλον των εργαζομένων του εργοστασίου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, στο Τέρμινι Ιμερέζε, που κατέβασε διακόπτη την Παρασκευή, κατέληξε χθες η εταιρεία με το υπουργείο εργασίας. Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή βασικού επιδόματος στους εργαζομένους που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και την πρόσληψη των υπολοίπων από την ιταλική εταιρεία Dr Motor.
FIAT FORUM