-
Απο αυτοκινητα (fiat-alfaromeo-lancia) παμε καλλα, απο αντιπροσωπεια, διαβαστε και προβληματιστητε, ΜΕΓΑΛΛΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ FIAT-ALFAROMEO..................
-
Bρήκα σπασμένο το φανάρι χωρίς άλλη γρατσουνιά τριγύρω, πράγμα που με παραξενεύει για το πώς μπορεί να έγινε
Ποιος βρίσκει καινούριο τώρα..
Με βλέπω να τ'αφήνω.
Πρόσφατα μετακίνησα ένα μηχανάκι το οποίο έμπαινε στο χώρο πάρκινγκ μου, βέβαια.. βρε λες;
-
εγω εχω κανει αντιστοιχη τρυπα με... κλωτσια! για να επαναφερω μια λαμπα που τελικα δεν ηταν καμμενη
ψαξε παντως σε μαντρες με τρακαρισμενα κλπ με 5-10€ θα βρεις
-
του γαμιούνται όλοι οι συγγενείς μέχρι ένατου βαθμού, με κογκολέζους ναύτες, αυτού του απίθανου τύπου που σχεδίασε τα φανάρια του punto.
έτσι απλά
-
Τα μπροστά ή τα πίσω;
Τι έπαθες;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
του γαμιούνται όλοι οι συγγενείς μέχρι ένατου βαθμού, με κογκολέζους ναύτες, αυτού του απίθανου τύπου που σχεδίασε τα φανάρια του punto.έτσι απλά
Epic!
Για πες τι έγινε..
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
του γαμιούνται όλοι οι συγγενείς μέχρι ένατου βαθμού, με κογκολέζους ναύτες, αυτού του απίθανου τύπου που σχεδίασε τα φανάρια του punto.έτσι απλά
Τα μπροστά ή τα πίσω;
Τι έπαθες;
Μαλλον καηκε η λαμπα (απο τη μερια του οδηγου) και προσπαθησε να την αλλαξει χωρις να ξεβιδωσει το φαναρι ή την ασφαλειοθηκη.
-
M'αρέσει που οι κάτοχοι Punto συννενοούνται έτσι!
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Bρήκα σπασμένο το φανάρι χωρίς άλλη γρατσουνιά τριγύρω, πράγμα που με παραξενεύει για το πώς μπορεί να έγινε
Ποιος βρίσκει καινούριο τώρα..
Με βλέπω να τ'αφήνω.
Πρόσφατα μετακίνησα ένα μηχανάκι το οποίο έμπαινε στο χώρο πάρκινγκ μου, βέβαια.. βρε λες;
σπυρου πατση η ηλια ηλιου θα βρεις σιγουρα πολυ μεταχειρο εκει και παλιων αυτοκινητων
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
του γαμιούνται όλοι οι συγγενείς μέχρι ένατου βαθμού, με κογκολέζους ναύτες, αυτού του απίθανου τύπου που σχεδίασε τα φανάρια του punto.
έτσι απλά
Τα μπροστά ή τα πίσω;
Τι έπαθες;
Μαλλον καηκε η λαμπα (απο τη μερια του οδηγου) και προσπαθησε να την αλλαξει χωρις να ξεβιδωσει το φαναρι ή την ασφαλειοθηκη.
Ακριβώς!
Προσπάθησα να βγάλω το φανάρι αλλά δεν βρήκα την 2η βίδα που το στηρίζει (η μία είναι μπροστά και κάτω δίπλα στην εισαγωγή αέρα, η 2η πάνω, δίπλα στο φτερό, η 3η; )την ασφαλειοθήκη δεν την πειράζω, είναι μεγάλη η μακαρονάδα για την ξαναβάλω στην θέση της
-
Εμένα μου έχει καεί 3 φορές η συγκεκριμένη.
Το κοίταξα την πρώτη φορά και από τότε το πάω αλλού και μου την αλλάζουν. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μπορείς να μας πεις 2 πράγματα για την μετατροπή??
προγραμματιστής??
ιντερκούλερ αρκεί το εργοστασικό??
πυρόμετρο έχεις??
ανοιξες καθόλου μοτέρ?? τι μπιέλες έχει fire??
καμία δυναμομέτρηση?
πως και δεν πήγες στην δοκιμασμένη λύση του abarth setup??
ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα??
να σου πω την αλήθεια πολύ λίγα μου φαίνονται τα 1000ευρα...Καλυτερα να γραψω εδω για να μην χαλασουμε το topic του παιδιου:
Τουρμπινα 200ευρω
μπεκ 80 ευρω
εργατικα 110 ευρω +60 ευρω τα σωληνακια υψηλης νερου και λαδιου για την τουρμπινα
πλακακι για τη μαμα πολλαπλη εξαγωγης 80 ευρω
Downpipe 140 ευρω
υπολοιπη εξατμιση 70 ευρω(σε κουρμπαδορο)
Τελικο εχω αφησει το μαμα αλλα θα το αλλαξω στο μελλον μαζι με καταλυτη.Για το προγραμμα δεν μπορω να πω πολλα εδω μεσα για ευνοητους λογους εκτος απο το οτι το εβαλα στον Revlimit οποιος ειναι κορυφη στα Fiat.Aν θες στειλε μου π.μ. για περισσοτερα.
Στην αρχη ημουν abarth setup αλλα δεν με ευχαριστουσε στις υψηλες στροφες , μετα τις 6000 ψοφαγε , τωρα μεχρι τις 7000(μεχρι εκει αντεχουν τα μαμα ελατηρια βαλβιδων) εχω σταθερη πιεση.
-Το intercooler αντεχει διαπιστωμενα μεχρι 240 αλογα.
-Πυρομετρο θα βαλω συντομα οπως και AFR αλλα ετσι κι αλλιως η τουρμπινα δουλευει πολυ χαλαρα σε αυτο το setup οποτε δεν εχεις προβλημα με θερμοκρασιες.(Το συγλεκριμενο setup ειναι πιο αξιοπιστο απο Abarth setup λογω μεγαλυτερης τουρμπινα αρα μικροτερου backpressure.Η vl36 ειναι απιστευτα μικρη και σε μηχανακι να τη βαλεις παλι θα σηκωνει πιεση χα χα χα)
-Μοτερ δεν πειραξα ουτε βιδα , αλλωστε δεν χρειαζεται κιολλας αντεχει για πολλα παραπανω.Οι μπιελες που εχει ο T-jet ειναι σκυλια.Υπαρχουν T-jet με παραπανω απο 270 αλογα με μαμα μπιελες οπως και συμπλεκτη και αυτο γιατι το Abarth SS που τα σωθικα ειναι τα ιδια με του απλου T-jet εχει πολυ μεγαλες καταπονησεις λογω υψηλου overboost οποτε χρειαζεται και μεγαλη αντοχη.
-Δεν μπορω να κανω δυναμομετρηση γιατι εδω στη πατρα δεν υπαρχει δυναμομετρο , αλλα πιστευω πως ο δρομος ειναι ο καλυτερος κριτης.
-Παρα πολυ ευχαριστημενος ειδικα για τα λεφτα που χαλασα , σκεψου οτι πουλησα και τα παλια πραγματα απο το abarth setup και ουσιαστικα δεν χαλασα καθολου λεφτα.
http://www.youtube.com/user/hammerswords παρε και ενα βιντεακι να δεις πως παει T-jet 2554 με μονο πιστονια ελατηρια βαλβιδων , εκκετροφορους και καλα περιφερειακα.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ευγένιε πήρες τηλ στη φιατ να πείς τι εκανες? ......Ξερεις καποτε οταν σχεδίαζε η φιατ τον 175Α3.000 5κύλινδρο 20βαλβιδο πήρε τηλ την garet ,μια εταιριούλα για να βρεί προκοπή.
Ποιός ξέρει ίσως να σε χρειάζεται...Οκ χωρις πλάκα μπράβο σου για το αποτέλεσμα!........μη λες για λεφτά.Θα τα ρίξουν πάνω σου να σε πλακώσουν στο τελος.Αστους να ψαχνονται.
Φιλικά.Χα χα χα χα , ευτυχως που τσακωθικα τοτε με το service στη Fiat γιατι καταλαβα 2 πραγματα:
1ον: Με τα λεφτα που μας περνουν οι αντιπροσωπειες απο τα Service κλπ κλπ σε 5 χρονια , εγω θα ειχα ανοιξει και αλλαξει τα σωθικα του μοτερ 2 φορες στο μηχανικο μου...(μονο τα ανταλλακτικα τα βρισκω στη μιση τιμη αν οχι πιο κατω ειδικα τωρα που υπαρχει το internet)
2ον: ειναι κ@βλα(συγνωμη για την εκφραση) να φτιαχνεις κατι δικο σου και ας ξερεις οτι θα μειωθει η αξιοπιστια κατα καποιο βαθμο , ασε μου περνεις απιστευτες γνωσεις γυρω απο το αντικειμενο , πραγματικα πριν κανω ολα αυτα ημουν στα μαυρα σκοταδια...
Οσο για τον 5κυλινδρο , απιστευτο μοτερ αχ και να μπορουσα να το βαλω στο Punto μου χι χι χι χι
-
Βάση αυτών που γράφεις και των βίντεο που έχεις (αν είναι δικά σου) καταρρίπτεται ο μύθος (?) που θέλει τους tjet να μην είναι tuner friendly...επίσης μου κάνει φοβερή εντύπωση να κατεβάζει 7500+ στροφές. Και το δικό σου τόσο πάει και μάλιστα με εντελώς μαμά σωθικά?
-
Το βιντεο δεν ειναι δικο μου.Το δικο μου επειδη εχει μαμα ελατηρια βαλβιδων δεν μπορει να παει πανω απο 6900-7000 γιατι θα αρχισει να βαλβιδιζει.
Ναι τελικα ο T-jet ειναι καλο μοτερακι αρκει ο προγραμματιστης σου να γνωριζει το θεμα γιατι εχει καποιες ιδιοτροπιες.
-
τι μοδα ειναι αυτη να αγοραζετε no name de cat εξατμισεις? χαθηκαν τα επωνυμα σοβαρα aftermarket?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
μπορείς να μας πεις 2 πράγματα για την μετατροπή??
προγραμματιστής??
ιντερκούλερ αρκεί το εργοστασικό??
πυρόμετρο έχεις??
ανοιξες καθόλου μοτέρ?? τι μπιέλες έχει fire??
καμία δυναμομέτρηση?
πως και δεν πήγες στην δοκιμασμένη λύση του abarth setup??
ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα??
να σου πω την αλήθεια πολύ λίγα μου φαίνονται τα 1000ευρα...Καλυτερα να γραψω εδω για να μην χαλασουμε το topic του παιδιου:
Τουρμπινα 200ευρω
μπεκ 80 ευρω
εργατικα 110 ευρω +60 ευρω τα σωληνακια υψηλης νερου και λαδιου για την τουρμπινα
πλακακι για τη μαμα πολλαπλη εξαγωγης 80 ευρω
Downpipe 140 ευρω
υπολοιπη εξατμιση 70 ευρω(σε κουρμπαδορο)
Τελικο εχω αφησει το μαμα αλλα θα το αλλαξω στο μελλον μαζι με καταλυτη.Για το προγραμμα δεν μπορω να πω πολλα εδω μεσα για ευνοητους λογους εκτος απο το οτι το εβαλα στον Revlimit οποιος ειναι κορυφη στα Fiat.Aν θες στειλε μου π.μ. για περισσοτερα.
Στην αρχη ημουν abarth setup αλλα δεν με ευχαριστουσε στις υψηλες στροφες , μετα τις 6000 ψοφαγε , τωρα μεχρι τις 7000(μεχρι εκει αντεχουν τα μαμα ελατηρια βαλβιδων) εχω σταθερη πιεση.
-Το intercooler αντεχει διαπιστωμενα μεχρι 240 αλογα.
-Πυρομετρο θα βαλω συντομα οπως και AFR αλλα ετσι κι αλλιως η τουρμπινα δουλευει πολυ χαλαρα σε αυτο το setup οποτε δεν εχεις προβλημα με θερμοκρασιες.(Το συγλεκριμενο setup ειναι πιο αξιοπιστο απο Abarth setup λογω μεγαλυτερης τουρμπινα αρα μικροτερου backpressure.Η vl36 ειναι απιστευτα μικρη και σε μηχανακι να τη βαλεις παλι θα σηκωνει πιεση χα χα χα)
-Μοτερ δεν πειραξα ουτε βιδα , αλλωστε δεν χρειαζεται κιολλας αντεχει για πολλα παραπανω.Οι μπιελες που εχει ο T-jet ειναι σκυλια.Υπαρχουν T-jet με παραπανω απο 270 αλογα με μαμα μπιελες οπως και συμπλεκτη και αυτο γιατι το Abarth SS που τα σωθικα ειναι τα ιδια με του απλου T-jet εχει πολυ μεγαλες καταπονησεις λογω υψηλου overboost οποτε χρειαζεται και μεγαλη αντοχη.
-Δεν μπορω να κανω δυναμομετρηση γιατι εδω στη πατρα δεν υπαρχει δυναμομετρο , αλλα πιστευω πως ο δρομος ειναι ο καλυτερος κριτης.
-Παρα πολυ ευχαριστημενος ειδικα για τα λεφτα που χαλασα , σκεψου οτι πουλησα και τα παλια πραγματα απο το abarth setup και ουσιαστικα δεν χαλασα καθολου λεφτα.
http://www.youtube.com/user/hammerswords παρε και ενα βιντεακι να δεις πως παει T-jet 2554 με μονο πιστονια ελατηρια βαλβιδων , εκκετροφορους και καλα περιφερειακα.
βάλε στο πρόγραμμα το πυρόμετρο για να μπορείς και μόνος σου να ελέγχεις την κατάσταση...
αρχικά το 120αρη είχες, μετά το έκανες αμπαρθ σετ απ ( με την vl38?? ) και τέλος με ακόμα μεγαλύτερο συμπιεστή??
τα αν/κα προφανώς τα πήρες μτχ , ε??
διαγνωστικό στη θύρα obd έχεις ? -
Ναι μπεκ και τουρμπινα μεταχειρο.
Ναι διαγνωστικο εχω και μαλιστα σε κινητο με bluetooth! Πολυ καλη φαση βλεπεις σχεδον τα παντα.
Αρχικα ειχα vl36 απο Punto abarth (το t-jet 120 εχει την vl37 και οι Mito , 500 abarth εχουν την vl38) και ηταν γυρω στα 190 αλογα.Τωρα εχω TD04.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ναι μπεκ και τουρμπινα μεταχειρο.Ναι διαγνωστικο εχω και μαλιστα σε κινητο με bluetooth! Πολυ καλη φαση βλεπεις σχεδον τα παντα.
Αρχικα ειχα vl36 απο Punto abarth (το t-jet 120 εχει την vl37 και οι Mito , 500 abarth εχουν την vl38) και ηταν γυρω στα 190 αλογα.Τωρα εχω TD04.
ξέρω ποιες έχει το αμπαρθ , απλώς έλεγα μηπως έβαζες την 38 για το κάτι λίγο παραπάνω...
χλωμό το βλέπω να είχες 190άλογα... θυμάσαι πιέσεις ? -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τι μοδα ειναι αυτη να αγοραζετε no name de cat εξατμισεις? χαθηκαν τα επωνυμα σοβαρα aftermarket?H βελτιωση ειναι συναρτηση της τσεπης σου.Οσο πιο πολλα λεφτα εχεις τοσο καλυτερο θα ειναι το αυτοκινητο.
FIAT FORUM