-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
ε εν θα το παρεις για να πηγαινεις καθε δευτερη μερα Μερκουρη...
Το γκολφ IV με τα 75 ηταν πολυ πιο γρηγορο αραγε;σωστος!!πόσο μάλλον το golf V με 75...
κ ομως το ειχαν πάρει πολλοί όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2003 -
Ο χρήστης teogr23 έγραψε:
ε εν θα το παρεις για να πηγαινεις καθε δευτερη μερα Μερκουρη...
Το γκολφ IV με τα 75 ηταν πολυ πιο γρηγορο αραγε;σωστος!!πόσο μάλλον το golf V με 75...
κ ομως το ειχαν πάρει πολλοί όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2003εδώ άλλοι πήραν το Stilo 1.2 με 80 άτια, εκεί κολλάς εσύ; Aλλες εποχές...ατμοσφαιρικές.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εδώ άλλοι πήραν το Stilo 1.2 με 80 άτια, εκεί κολλάς εσύ; Aλλες εποχές...ατμοσφαιρικές.
Toυλαχιστον το stilo ηταν 1.2 ...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
εδώ άλλοι πήραν το Stilo 1.2 με 80 άτια, εκεί κολλάς εσύ; Aλλες εποχές...ατμοσφαιρικές.
Toυλαχιστον το stilo ηταν 1.2 ...
καλός για το Punto, όταν κουνάει όμως το Stilo με τα 1145 κιλά (5θυρο) τότε τα ίδια σκ@τα είναι. Να θυμίσω επίσης ότι εκείνη την εποχή σχεδόν όλοι παρόμοιους κινητήρες είχαν. (Xsara, Leon, 307 κτλ κτλ)
-
Aυτο λεω.
Οι 'αλλοι' βγαζαν 75 αλογα απο 1400 κυβικα.
Η Fiat 80 αλογα, απο 1200 κυβικα...Με τα σημερινα δεδομενα, ολα σερνονταν...
Αλλα τουλαχιστον το stilo ηταν 1200 κυβικα... -
Είναι όλα μάρκετινγκ. H Honda που έβγαζε (από το '91) 100 άλογα στο λίτρο, στις εξωλέμβιες διαφημίζει τη 15άρα της ως την ελαφρύτερη και μεγαλύτερης χωρητικότητας μηχανή στη κατηγορία της.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Aυτο λεω.Οι 'αλλοι' βγαζαν 75 αλογα απο 1400 κυβικα.
Η Fiat 80 αλογα, απο 1200 κυβικα...Με τα σημερινα δεδομενα, ολα σερνονταν...
Αλλα τουλαχιστον το stilo ηταν 1200 κυβικα...Και 6άρι σασμάν...
-
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Γεια χαρά! Μια ερώτηση: έχω παραγγείλει ένα πεντακοσαράκι (με διάφορα έξτρα) και με πήραν από την αντιπροσωπεία ότι 'είναι στο τελωνείο και πρέπει να πάω να το εξοφλήσω'. Είναι λογικό να το πληρώσω τώρα που είναι στο τελωνείο και όχι όταν έρθει στην αντιπροσωπεία; Έχω ήδη δώσει το 10% εδώ και ένα εξάμηνο που έγινε η παραγγελία. Αν έρθει και έχει πχ κάποιο γρατσούνισμα ή έχουν κάνει κάποιο λάθος στα έξτρα κι εγώ το έχω ήδη πληρώσει τι γίνεται;Το Σεπτέμβη παρήγγειλα το fiat 500. Έκανα αυτή την κίνηση με σκοπό να μου είναι εδώ το Φεβρουάριο.(τότε όλες οι αντιπροσωπίες λυπόντουσαν που το αμάξι είχε αναμονή ).
Να μην σας τα πολυλογώ, φεύγω για σπουδές στο εξωτερικό. μετά από δυο εβδομάδες ακούω τη μητέρα στο κινητό. - το αμάξι ήρθε!!(η οικονομική κρίση είπαν. έλεος!!!)
Να όμως που είχαμε υπολογήσει τα λεφτά το Φεβρουάριο... και τώρα το αμάξι μου είπε ο πωλητής βρίσκεται, λέει, ασφαλές στην κεντρική αντιπρωσοπεία και με περιμένουν... Είναι ασφαλές???? όντως είναι οκ ή παίζουν με τα λεφτά μας??
ευχαριστώ. -
Μας είπαν στο Πάντα 1.2 μοντέλο του 2004, με 22.000κμ μέχρι στιγμής ότι πρέπει να αλλαχτεί ο ιμάντας χρονισμού. Εϊναι φυσιολογικό τόσο νωρίς; Στην 4ετία με τόσα λίγα κμ? Πόσο περίπου να κάνει;
350 ευρώ μου είπαν για αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου και εργασία σε διαφορες Φιατ.
Μια ΦΙΑΤ μου είπε 180 ευρώ! Και προσπαθώ να επιβεβαιώσω ότι όντως τόσα είναι. Δεν είναι πολλά ρε παιδιά 350 ευρώ για το παντάκι; -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μας είπαν στο Πάντα 1.2 μοντέλο του 2004, με 22.000κμ μέχρι στιγμής ότι πρέπει να αλλαχτεί ο ιμάντας χρονισμού. Εϊναι φυσιολογικό τόσο νωρίς; Στην 4ετία με τόσα λίγα κμ? Πόσο περίπου να κάνει;350 ευρώ μου είπαν για αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου και εργασία σε διαφορες Φιατ.
Μια ΦΙΑΤ μου είπε 180 ευρώ! Και προσπαθώ να επιβεβαιώσω ότι όντως τόσα είναι. Δεν είναι πολλά ρε παιδιά 350 ευρώ για το παντάκι;Αγαπητε φιλε η αλλαγη του ιμαντα ειναι ενα σημαντικο κομματι.
Καταρχην η αλλαγη ειναι προληπτικη αφου κανεις μας δεν θελει να βρεθει προ τετελεσμενου γεγονοτος.
Δηλαδη να παρεις το καπακι στο χερι και τις 8 βαλβιδες σου σαν φιδακια.
Οι ιμαντες γενικα εχουν οριο ζωης της 120.000χλμ. Οριο καταστροφης θα ελεγα εγω.
Ομως αφου κανουμε προληπτικη αλλαγη εχει τεθει ενα οριο των 60.000χλμ ή 3-4 ετων.
Δηλαδη εχεις δεν εχεις διανυσει τα χιλιομετρα υπαρχει το χρονικο οριο για την αντικατασταση τους.
Τα χιλιομετρα σου ειναι λιγα οντως αλλα το αμαξι εχει ηδη 4 χρονια στην πλατη του και παει για τα 5.
Κανε την προβλεπομενη λοιπον συντηρηση για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Η ζημια απο κοψιμο ιμαντα ειναι μεγαλη και ισως να μην αξιζει να επισκευαστει ο κινητηρας απο χρηματικης αποψης.
Για αυτο και η αλλαγη λεγεται προληπτικη....Οσο για τις τιμες να ψαξεις, αλλα απο την αντιπροσωπεια που το πηρες ειναι πολυ πιθανο να εχεις 10% εκπτωση ανταλλακτικων και αλλα 10% σε εργασια.
-
μετα απο 4 χρονια σου φαινεται νωρις??
Τα χιλιομετρα ειναι πολυ λιγα βεβαια...Αμα δεν εχεις εγγυηση πια πηγαινε σε κανα μηχανικο εκτος Φιατ και με 200 ευρω πιστευω θα εισαι ΟΚ. -
Βρήκα στον Τσόκα (ανήκει στη Φιατ, από το site της τον πήρα) (δεν ξέρω αν είναι διαφήμιση) με κόστος 200 ευρώ όλο το σετ (τεντωτήρες - ιμάντες ρουλεμάν), επιβεβαιωμένο με τον αριθμό πλαισίου. Μου είπε ότι είναι γνήσιο ανταλλακτικό αλλά έχουν πιο φθηνή εργατοώρα.
Το αυτοκίνητο είναι οικογενειακό, δεν το οδηγάω εγώ, απλά μου φάνηκε πολύ νωρίς η 3τία που λέει η Φίατ. (Πχ στο ξάντια έλεγε κάθε 62.500κμ ή 5 χρόνια). Ευτυχώς το δικό μου έχει καδένα.
Εκλεισα ραντεβου και θα παω την Παρασκευή. Θα σας ενημερώσω αν πέραν από φθηνός είναι και καλός.
-
λιγα χλμ αλλα ηδη παμε για 2009.. δες και σε κανα ξενο φορουμ ευρωπαικο τι παιζει με τις αλλαγες..
-
έχω 38.000 χλμ και τον Μάρτη κλείνω 4 χρόνια, πρέπει κι εγώ να τον αλλάξω;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχω 38.000 χλμ και τον Μάρτη κλείνω 4 χρόνια, πρέπει κι εγώ να τον αλλάξω;Οχι ρε παιδια τοσο γρηγορα...πιστευω οτι εχει κανενα χρονο ακομα....ειναι πολυ ακραιο να μεινει απο ιμαντες σε τοσα λιγα χιλιομετρα...εγω στο Πολο αλλαξα στα 80000 δηλαδη πριν λιγο καιρο και το αμαξι ειναι του 2001...δεν ειχα κανενα προβλημα...τωρα μην σε παρω και στο λαιμο μου...παντως οι περισσοτεροι τοτε τα αλλαζουν.Για 4 χρονια πρωτη φορα ακουω παντως...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Οχι ρε παιδια τοσο γρηγορα...πιστευω οτι εχει κανενα χρονο ακομα....ειναι πολυ ακραιο να μεινει απο ιμαντες σε τοσα λιγα χιλιομετρα...εγω στο Πολο αλλαξα στα 80000 δηλαδη πριν λιγο καιρο και το αμαξι ειναι του 2001...δεν ειχα κανενα προβλημα...τωρα μην σε παρω και στο λαιμο μου...παντως οι περισσοτεροι τοτε τα αλλαζουν.Για 4 χρονια πρωτη φορα ακουω παντως...
Τοσο αναφερει το manual του κατασκευαστη της Fiat. Ας πουμε στην Alfa Romeo οι εχοντες Twin Spark αλλαζουν ή στις 50.000χλμ(οδηγια για Ελλαδα, στο εξωτερικο ειναι 60.000χλμ) ή στα 3 χρονια.
Η αλλαγη ιμαντων ειναι προληπτικη, οπως ειπα αντεχουν για 120.000χλμ.
Απο κει και περα παιρνει την ευθυνη ο ιδιοκτητης.Και το τι φαινεται σε εσενα ακραιο εχει λιγη σημασια πιστεψε με. Ειδικα σε ενα κλιμα οπως το ελληνικο δηλαδη ξηρο με υψηλοτατες θερμοκρασιες ολο το χρονο λογω της μεγαλης ηλιοφανειας, με σκονη στον αερα ειναι ενα καλο κοκταιηλ ωστε να μπορει να καταστρεψει τους ιμαντες.
Ενα tip ομως να ξερετε ειναι οτι μεγαλυτερο φοβο εχουν αυτοι που περνα αρκετος καιρος ωστε να κινησουν τα οχηματα τους. Εκει ειδικα ειναι μια καλη ευκαιρια ωστε να ξεραθουν οι ιμαντες. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχω 38.000 χλμ και τον Μάρτη κλείνω 4 χρόνια, πρέπει κι εγώ να τον αλλάξω;Γράφει το βιβλιαράκι Σάββα. Λογικά είναι στα 90κ ή 5ετία για σένα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γράφει το βιβλιαράκι Σάββα. Λογικά είναι στα 90κ ή 5ετία για σένα.
5 χρόνια ή 60Κ χλμ
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Αγαπητε φιλε η αλλαγη του ιμαντα ειναι ενα σημαντικο κομματι.
Καταρχην η αλλαγη ειναι προληπτικη αφου κανεις μας δεν θελει να βρεθει προ τετελεσμενου γεγονοτος.
Δηλαδη να παρεις το καπακι στο χερι και τις 8 βαλβιδες σου σαν φιδακια.
Οι ιμαντες γενικα εχουν οριο ζωης της 120.000χλμ. Οριο καταστροφης θα ελεγα εγω.
Ομως αφου κανουμε προληπτικη αλλαγη εχει τεθει ενα οριο των 60.000χλμ ή 3-4 ετων.
Δηλαδη εχεις δεν εχεις διανυσει τα χιλιομετρα υπαρχει το χρονικο οριο για την αντικατασταση τους.+1.
Bεβαια ο Fire 1.2 που φοραει το Panda, δυσκολο (ως ακατορθωτο) να χτυπησει βαλβιδες.
-
Aφού η μαμά ΦΙΑτ λεει αλλαγή θα το αλλάξουμε.
Δεν σας έκανε εντύπωση η τεράστια διαφορά στο κόστος από εξουσιοδοτημένο σε εξουσιοδοτημένο; 350 ο ένας, 205 ο άλλος για το ίδιο πράγμα, με εργασία και τα 2, (το ρώτησα 200 φορές στο συνεργείο).
FIAT FORUM