-
Αντε καλορίζικο και καλοτάξιδο λοιπόν!
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους.
Ο κύβος ερίφθη
Θα σας ενημερώσω σύντομα για λεπτομέρειες.Άντε, με το καλό!
-
Λοιπόν,μετά το Mondeo η οικογένεια χρειάζεται μικρό πόλης και μετά από πολύ ψάξιμο είμαστε ένα βήμα πριν το Panda 1.2 dynamic με 10200 και το κλειδί στο χέρι.
Λίγο σμπρώξιμο θέλουμε
Τί λέτε;Να το παρετε με κλειστα ματια τα παντακι!!!
Πολυ καλη επιλογη!!! -
Σας ευχαριστώ όλους.
Ο κύβος ερίφθη
Θα σας ενημερώσω σύντομα για λεπτομέρειες.Aντε καλορίζικο,καλοτάξιδο και καλές διαδρομές..!!! Κοίτα τί εσωτερικό θα χαίρεσαι....Ζηλεύω..
-
Καποιος ρωτησε για καταναλωση νομιζω;
Λοιπον εγω εχω ~8λιτρα/100χλμ.Αν ανεβει πανω απο 10λιτρα (συνηθως σε ταξιδι και πλακωμενος) βγαζω σπυρακια .
Οσο για σερβις:Λαδια καθε 5000χλμ,φιλτρο λαδιου καθε 10000χλμ και το μεγαλο καθε 20000χλμ.
Ενα τιπ για οσους εχουν ηλεκτρικη πεταλουδα .Καλο ειναι σε καθε σερβις να τους λετε να σας καθαριζουν την πεταλουδα με σπραιη για να μην εχετε προβληματα στο ρελαντι (πεφτει το ρελαντι χαμηλα ,μπορει και να σβυσει η μηχανη).
Προχθες που αλλαξα λαδια & φιλτρο οταν εβγαλε την ποδια ο μηχανικος ειδαμε σε ενα μικρο κολλαρο που μεταφερει παραφλου στη βαση που βιδωνει το φιλτρο λαδιου να εχει αλατα απο το παραφλου (ηταν κοκκινα) γυρω απο τις ενωσεις.Αφου το καθαρισε αλλαξε τους κολιεδες με αλλους . Επισης υπαρχει μια μικρη διαρροη λαδιου με αποτελεσμα να εχει λερωθει η μπροστα μερια της μηχανης.Στο σερβις των 60000χλμ θα αλλαχθει η φλατζα στο καπακι ουτως ή άλλως που μαλλον ευθυνεται για την διαρροη.
-
Βαλβολίνες κάθε πότε αλλάζουμε;
Στα 20.000 θα χρειαστεί να κάνω την πρώτη μου (ακόμα και αν τα χιλιόμετρα είναι λιγότερα απ'ο αυτά που προτείνει η fiat...) Ή μήπως είναι υπερβολή; Θέλω να προστατεύσω το κιβώτιο από τα γρέζια που προφανώς μαζεύονται...
Το ότι δεν έχουμε φίλτρο βενζίνης, το σκέφτηκαν καλά, εκεί στο Τορίνο;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βαλβολίνες κάθε πότε αλλάζουμε;Στα 20.000 θα χρειαστεί να κάνω την πρώτη μου (ακόμα και αν τα χιλιόμετρα είναι λιγότερα απ'ο αυτά που προτείνει η fiat...) Ή μήπως είναι υπερβολή; Θέλω να προστατεύσω το κιβώτιο από τα γρέζια που προφανώς μαζεύονται...
Βαλβολινες? Φτασε πρωτα τα 80-100κ χιλιομετρα και μετα... εκτος και αμα εχεις καποιο ειδικο λογο (ποιο σκληρη χρηση...)
Το οτι δεν εχουμε φιλτρο βενζινης επισης μην σε απασχολει! 110κ τωρα δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα στο συστημα τροφοδοσιας.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Βαλβολίνες κάθε πότε αλλάζουμε;
Στα 20.000 θα χρειαστεί να κάνω την πρώτη μου (ακόμα και αν τα χιλιόμετρα είναι λιγότερα απ'ο αυτά που προτείνει η fiat...) Ή μήπως είναι υπερβολή; Θέλω να προστατεύσω το κιβώτιο από τα γρέζια που προφανώς μαζεύονται...
Βαλβολινες? Φτασε πρωτα τα 80-100κ χιλιομετρα και μετα... εκτος και αμα εχεις καποιο ειδικο λογο (ποιο σκληρη χρηση...)
Το οτι δεν εχουμε φιλτρο βενζινης επισης μην σε απασχολει! 110κ τωρα δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα στο συστημα τροφοδοσιας.
Ακριβώς τόσα λέει το μανουάλι, σήμερα το κοίταξα!
Είδα και μια διαρροή παραφλού στην ένωση του ψυγείου με το κολάρο. Θα το τσεκάρω πως πάει και αν δεν χάνει ιδιαίτερα θα το αφήσω για το σέρβις που θα κάνω σε 4.000 χλμ.
-
Fiat Punto πρώτο στην ευρώπη σε πωλήσεις τον Ιανουάριο...
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Fiat Punto πρώτο στην ευρώπη σε πωλήσεις τον Ιανουάριο...Έχεις κανένα link, για να ρίξουμε καμμιά ματιά στις πωλήσεις γενικώς;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Fiat Punto πρώτο στην ευρώπη σε πωλήσεις τον Ιανουάριο...
Έχεις κανένα link, για να ρίξουμε καμμιά ματιά στις πωλήσεις γενικώς;
Σε λίγο θα το δεις πάντου
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Βαλβολίνες κάθε 20000
Ιμάντες χρονισμού-δυναμό κάθε 30000αυτά είναι τα προβλεπόμενα από τη fiat διαστήματα; Πολύ συχνά δεν είναι;
Όπως είπε και ο pasxos, επειδή το αυτοκίνητο είναι παλιό (άρα και παλαιάς τεχνολογίας) καλό είναι τα «αναλώσιμα» αυτά να αλλάζονται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα απ' όσο θα αλλάζονταν σε ένα καινούριο αυτοκίνητο. Τα παραπάνω διαστήματα μου τα συνέστησε ο μηχανικός μου, ο οποίος «κουράρει» το αυτοκίνητο για αρκετά χρόνια και τον εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια. Άλλωστε, τόσα χρόνια δε με έχουν προδώσει ποτέ, ούτε αυτός ούτε το Φιατάκι.
Και μια που ανέφερα και το μηχανικό, το Duna μου σήμερις βρίσκεται στο συνεργείο για αλλαγή ψαλιδιών εμπρός, σινεμπλόκ και ακρόμπαρων (αυτά προληπτικά), γιατί αισθανόμουν κατά την επιτάχυνση πως το αυτοκίνητο «τραβούσε» πότε δεξιά και πότε αριστερά (κοινώς έπρεπε συνεχώς να το διορθώνω ενώ γκάζωνα, σαν να είχε γλίτσα ο δρόμος και να πήγαινε όπου ήθελε), ενώ τα λάστιχα είναι σε καλή κατάσταση, οι πιέσεις σωστές, ενώ πρόσφατα είχα κάνει και ευθυγράμμιση. Ψαλίδια είχα αλλάξει πάλι στις 90000km και ακρόμπαρα στις 165000km, ενώ δεν κοίταξα αν έχω αλλάξει ποτέ σινεμπλόκ. Το αυτοκίνητο αυτήν τη στιγμή έχει 221000km. Επίσης ζήτησα να κοιταχθούν τα φρένα για τυχόν φθορές και γενικά ό,τι βρει που δεν του «κάθεται» καλά να το αλλάξει. Αύριο θα το παραλάβω, θα το πάω και για ευθυγράμμιση εκ νέου και θα ποστάρω και το κόστος της επισκευής μαζί με τις εργασίες που έγιναν.
-
για όσους ενδιαφέρονται (και δεν το ξέρουν ήδη) για FIAT υπάρχει και το http://fiatforum.com όπου θα βρείτε αρκετά και καλά σχόλια για τα αυτοκίνητα μας.
-
Μπήκα στο forum και για το Pandaκι διαβάζω μόνο καλά και το κυριότερο δεν αναφέρονται προβλήματα αξιοπιστίας.
-
Μπήκα στο forum και για το Pandaκι διαβάζω μόνο καλά και το κυριότερο δεν αναφέρονται προβλήματα αξιοπιστίας.πάρε, πάρε, δε σπάει, δε χαλάει, λέμε
btw, μέτρησα μέση κατανάλωση πόλης, με αρκετές διαδρομές αγία παρασκευή-κέντρο: σήμερα το πρωί το trip computer έγραφε 7,5 lt/100 km. Θα μηδενίσω και θα μετρήσω κατανάλωση και στην Α.Ο. και θα σας ενημερώσω.
μέγιστη στιγμιαία έχω δει 22,8, σε κατάσταση παροξυσμού
-
Μπήκα στο forum και για το Pandaκι διαβάζω μόνο καλά και το κυριότερο δεν αναφέρονται προβλήματα αξιοπιστίας.Τα FIAT δεν έιχαν ποτέ σημαντικά μηχανικά πρόβληματα σε κινητήρες-κιβώτια κτλ κτλ... ... τα παράποντα ήταν στην συναρμολόγηση και ποιότητα κατασκευής,
π.χ διακόπτες που σπάγαν, πλαστικά που δεν εφαρμόζαν τέλεια και τέτοια...Στο Panda τα έχουν λύσει και αυτά και 2 χρόνια που είναι στην παραγωγή δεν έχουν εμφανιστεί προβλήματα.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
btw, μέτρησα μέση κατανάλωση πόλης, με αρκετές διαδρομές αγία παρασκευή-κέντρο: σήμερα το πρωί το trip computer έγραφε 7,5 lt/100 km.Το Mondeo έχει μέση 13,5 στην πόλη.Κέρδος 6lt/100 km.Δηλαδή 6x80=480 ευρώ το χρόνο από την βενζίνη.Βγαίνουν απ' αυτά ασφάλεια και τέλη.Good deal.
-
athanasie, μην το συζητάς..χαλβαδιάζω ένα Panda 4χ4 (και για τα χιονοδρομικά και τα χωραφια:D ) εδώ και καιρό...
δεμ σπάει δεν χαλάει, μικρο, όμορφο, οικονομικο...αστα αστα...
καλοτάξιδο...
-
Σε δίλλημα με φέρνει η Fiat.Mπορώ να έχω επιπλέον έκπτωση 400 ευρώ αν επιλέξω μόνο τα 2 χρόνια της εργοστασιακής εγγύσης,χωρίς τα επιπλέον τρία χρόνια της Fiat Hellas.Αυτή η επέκταση είναι ολική ή αφορά μόνο σε μηχανικά μέρη όπως μου είπε ένας φίλος;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Μπήκα στο forum και για το Pandaκι διαβάζω μόνο καλά και το κυριότερο δεν αναφέρονται προβλήματα αξιοπιστίας.
Τα FIAT δεν έιχαν ποτέ σημαντικά μηχανικά πρόβληματα σε κινητήρες-κιβώτια κτλ κτλ... ... τα παράποντα ήταν στην συναρμολόγηση και ποιότητα κατασκευής,
π.χ διακόπτες που σπάγαν, πλαστικά που δεν εφαρμόζαν τέλεια και τέτοια...Στο Panda τα έχουν λύσει και αυτά και 2 χρόνια που είναι στην παραγωγή δεν έχουν εμφανιστεί προβλήματα.
Σε οσα σωστα παραθετεις να προσθεσω και το πολυ φθηνο κοστος συντηρησης.
Η εμπειρια μου με παλαιοτερης γενιας Panda και Uno, μου δειχνει οτι τα μηχανικα μερη και συγκεκριμενα τα μοτερ περα απο αξιοπιστα λογω μηχανολογικης απλοτητας ειναι και αρκετα ζωντανα, ειδικα η σειρα Fire για οσους θυμουνται.
Ειχα οδηγησει ενα 750αρι Panda και ειχε απιστευτη ζωντανια για τα κυβικα του.
FIAT FORUM