-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Εντυπώσεις σε λίγο καιρό.Θα είναι οι καλύτερες, να είσαι σίγουρος!
Καλοτάξιδο
-
Τhank you.
Και η πρώτη ερώτηση.Από την αντιπροσωπεία μου είπαν να αλλάξω τα πρώτα λάδια κατ' ευθείαν στα 10000 χλμ.Εσείς τι κάνατε στα Fiat σας; -
Τhank you.
Και η πρώτη ερώτηση.Από την αντιπροσωπεία μου είπαν να αλλάξω τα πρώτα λάδια κατ' ευθείαν στα 10000 χλμ.Εσείς τι κάνατε στα Fiat σας;Κι εγώ ακολούθησα την οδηγία του πωλητή και τα άλλαξα στα 10.000.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Τhank you.
Και η πρώτη ερώτηση.Από την αντιπροσωπεία μου είπαν να αλλάξω τα πρώτα λάδια κατ' ευθείαν στα 10000 χλμ.Εσείς τι κάνατε στα Fiat σας;Κι εγώ ακολούθησα την οδηγία του πωλητή και τα άλλαξα στα 10.000.
Ναι, αλλάξε τα στα 10.000 και μέχρι τότε να τα κοιτάζεις κάθε 1.000.
Μπορεί στα πρώτα 3-5Κ να 'πιει' λίγο λαδάκι.. μετά είναι οκ
-
Blue&Me
link -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Blue&Me
linkΜια ΜΑΜΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του blue screen and me ποτε θα δουμε ρε Σακη? Ολο τα usb hubs βλεπουμε... μια εικονα απο την κεντρικη κονσολα με την οθονη και τα μενου ποτε?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Blue&Me
linkΜια ΜΑΜΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του blue screen and me ποτε θα δουμε ρε Σακη? Ολο τα usb hubs βλεπουμε... μια εικονα απο την κεντρικη κονσολα με την οθονη και τα μενου ποτε?
http://www.technoride.com/slideshow/Mic ... 191_0.aspx
-
Κάτοχος Fiat Punto Dynamic 1.2 60 ιππων ( ) εδώ και τρία χρόνια ακριβώς, με 30.000χλμ και κάτι ψιλά στο κοντέρ, ευχαριστημένος γενικά, μιάς και εξυπηρετεί τις οικογενειακές ανάγκες άψογα.
Το μόνο 'παράπονο' που έχω είναι η ποιότητα κύλησης η οποία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη (δεν ξέρω αν θα έπρεπε να περιμένω κάτι καλύτερο σε αυτή την κατηγορία ή αν τα 1.2 80 ίππων/1.4 95 ίππων είναι περισσότερο προσεγμένα) καθώς ο θόρυβος απο τα λάστιχα ειδικά σε σαγρέ οδόστρωμα είναι απελπιστικά κουραστικός σε ταξίδια κυρίως.Κατα τα άλλα είναι εργαλείο για όλες τις δουλειές, με επαρκέστατους χώρους και χωρητικότητα πορτ-παγκάζ (κρίμα που στο Grande Punto μείωσαν το χώρο αποσκευών) τίμιο για τα λεφτά του...
-
Ο χρήστης panos17 έγραψε:
Κάτοχος Fiat Punto Dynamic 1.2 60 ιππων ( ) εδώ και τρία χρόνια ακριβώς, με 30.000χλμ και κάτι ψιλά στο κοντέρ, ευχαριστημένος γενικά, μιάς και εξυπηρετεί τις οικογενειακές ανάγκες άψογα.
Το μόνο 'παράπονο' που έχω είναι η ποιότητα κύλησης η οποία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη (δεν ξέρω αν θα έπρεπε να περιμένω κάτι καλύτερο σε αυτή την κατηγορία ή αν τα 1.2 80 ίππων/1.4 95 ίππων είναι περισσότερο προσεγμένα) καθώς ο θόρυβος απο τα λάστιχα ειδικά σε σαγρέ οδόστρωμα είναι απελπιστικά κουραστικός σε ταξίδια κυρίως.Κατα τα άλλα είναι εργαλείο για όλες τις δουλειές, με επαρκέστατους χώρους και χωρητικότητα πορτ-παγκάζ (κρίμα που στο Grande Punto μείωσαν το χώρο αποσκευών) τίμιο για τα λεφτά του...
Αγαπητε...
δεν εισαι ο μονος με το ιδιο παραπονο. Ευτυχως στο νεο Punto η ποιοτητα κυλισης ειναι πολυ καλη... σε αυτο που εχουμε ομως ειναι τραγικη. Στο λεει ενας 80αρις. Η λυσεις ειναι μαλακα λαστιχα... οχι ποιο φαρδια απο 175 , και εχω αρχισει πλεον να εξεταζω την πιθανοτητα εισαγωγης φυλλων dynamat γυρω απο τους μπροστα θολους κατω απο την μοκετα. Ακριβη λυση σχετικα, αλλα ειμαι να κοψει αρκετα, θα το σκεφτω. -
Αγαπητε...
δεν εισαι ο μονος με το ιδιο παραπονο. Ευτυχως στο νεο Punto η ποιοτητα κυλισης ειναι πολυ καλη... σε αυτο που εχουμε ομως ειναι τραγικη. Στο λεει ενας 80αρις. Η λυσεις ειναι μαλακα λαστιχα... οχι ποιο φαρδια απο 175 , και εχω αρχισει πλεον να εξεταζω την πιθανοτητα εισαγωγης φυλλων dynamat γυρω απο τους μπροστα θολους κατω απο την μοκετα. Ακριβη λυση σχετικα, αλλα ειμαι να κοψει αρκετα, θα το σκεφτω.Θυμάμαι όταν είχαν πρωτοβγεί τα Uno, (1984) όλοι μιλούσαν για την πολύ βελτιωμένη ηχομόνωση που είχαν. Την ξέχασαν σε αυτή την σειρά Punto μου φαίνεται (και πολλά χρόνια μετά), γιατί μοιάζει να μην έχει καθόλου...
Θυμάμαι επίσης ότι ένας τρόπος που είχε επιλεγεί για ηχομόνωση, ήταν κάτι ελαστικά παρεμβυσματα στα αμορτισέρ.
Ισχύει κάτι τέτοιο?
Αν ναί, μπορεί να γίνει εκ των υστέρων, και με τι κόστος? Αξίζει τον κόπο για κάτι τέτοιο?
Επίσης επειδή προγραμματιζω αντικατάσταση αμορτισέρ (ήδη της μαμάς τρίζουν όταν μπαινοβγαίνω απ'το αυτοκίνητο ) μήπως η επιλογή τους επηρεάζει τον συγκεκριμένο παράγοντα?[/quote]
-
Επειδή μιλάτε για αυτό το θέμα,θέλω να πώ ότι έχω πάθει πλάκα(από τα πρώτα κιόλας χλμ) για την εξαιρετική ποιότητα κύλισης του Panda .Μπράβο στη Fiat.Very good job!
-
Επειδή μιλάτε για αυτό το θέμα,θέλω να πώ ότι έχω πάθει πλάκα(από τα πρώτα κιόλας χλμ) για την εξαιρετική ποιότητα κύλισης του Panda .Μπράβο στη Fiat.Very good job!Τι πιέσεις έχεις στα ελαστικά σου; Σε μας είχε παραδοθεί με παραφουσκωμένα λάστιχα (όπως και τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα), και στα 100 χλμ, αφού πάτησαν καλά τα ελαστικά στις ζάντες, τα έφερα στις σωστές τους πιέσεις και η κύλιση βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο.
-
Ακριβώς.
Αλλά όταν μιλάω για ποιότητα κύλισης δεν ενοοώ μόνο την κύλιση απ' τα ελαστικά αλλά και τον τρόπο που περνάει πάνω από τις ανωμαλίες των δρόμων, τομέα στον οποίο ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα. -
Αγαπητε...
δεν εισαι ο μονος με το ιδιο παραπονο. Ευτυχως στο νεο Punto η ποιοτητα κυλισης ειναι πολυ καλη... σε αυτο που εχουμε ομως ειναι τραγικη. Στο λεει ενας 80αρις. Η λυσεις ειναι μαλακα λαστιχα... οχι ποιο φαρδια απο 175 , και εχω αρχισει πλεον να εξεταζω την πιθανοτητα εισαγωγης φυλλων dynamat γυρω απο τους μπροστα θολους κατω απο την μοκετα. Ακριβη λυση σχετικα, αλλα ειμαι να κοψει αρκετα, θα το σκεφτω.Να μη μιλήσω και για το sporting...
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει τόση σχέση με την 'ποιότητα κύλισης' όση και μια πολική αρκούδα με μια ηλιόλουστη αμμουδιά...Καμία!
-
athanasios
Καλοτάξιδος!!! Έχω την εντύπωση ότι και εγώ πήρα το Clio 18/4!
-
Σ' ευχαριστώ.
Θα έχουνε την ίδια μέρα γενέθλια -
http://www.italiaspeed.com/2006/cars/ot ... /2004.html
τελικα απο οτι λεει το αρθρο, ο Fire 1.4 με τα 95 υπεστει αλλαγες γι αυτο και δεν ηταν αμεσα διαθεσιμος. Πλεον λεγεται Starjet η σειρα και εχει αλλαγες που τον βοηθουν να περναει τα Euro 4 (μα και ο προηγουμενος δεν ηταν Euro4 compliant???) και να επιτυγχανει και καλυτερα οικονομια καυσιμων. Το μονο που ΔΕΝ διαβασα ειναι για κατι που να αυξανει την αποδοση... τελος παντων
-
Έτσι εξηγείται...και δεν μπορούσαν να περιμένουν 2 μήνες;
Ο προηγούμενος δεν ήταν Euro4; Εγώ έτσι νόμιζα...μάλιστα για αυτόν το λόγο ό,τι δεν υπήρχε παλιότερα 1.400αρης στην γκάμα της Fiat.
Aύξηση απόδοσης δεν παίζει πάντως και πολύ συχνά όταν τους επαναρυθμίζουν για ρύπους, έτσι δεν είναι;
-
Οι Sporting/HGT εκδόσεις του mk2/mk2b ειδικά έχουν κακή ποιότητα κύλισης....ειδικά σε εγκάρσιες ανωμαλίες ή σε πλακόστρωτα π.χ. τρέμεις ολόκληρος!!
Corsair, ναι, ήταν Euro 4 compliant, αλλά αναφέρει και άλλες αλλαγές :
This new 'Starjet' engine incorporates controlling of port deactivation (PDA,) which operates in conjunction with a variable valve timing (VVT) procedure, and the recycling of the exhaust gases (EGR.) The engine's development focused on the integration of a combustion system with port deactivation resulting in lower fuel consumption, and on attaining a high exhaust gas recovery rate.
1)Αν καταλαβαίνω καλά, έχει πλέον μεταβλητό χρονισμό (VVT);
2)Κάνει ανακύκλωση καυσαερίων(EGR).
3)Αυτό που αναφέρει με τους αυλούς είναι κάτι ανάλογο με το twinport;;; -
http://www.italiaspeed.com/2006/cars/other/technology/04/starjet/2004.htmlτελικα απο οτι λεει το αρθρο, ο Fire 1.4 με τα 95 υπεστει αλλαγες γι αυτο και δεν ηταν αμεσα διαθεσιμος. Πλεον λεγεται Starjet η σειρα και εχει αλλαγες που τον βοηθουν να περναει τα Euro 4 (μα και ο προηγουμενος δεν ηταν Euro4 compliant???) και να επιτυγχανει και καλυτερα οικονομια καυσιμων. Το μονο που ΔΕΝ διαβασα ειναι για κατι που να αυξανει την αποδοση... τελος παντων
Ηταν και ο προηγούμενος και γι' αυτό πωληται ακόμα στα Μκ2, Υpsilon,Μusa, Stilo .....
O νέος, Starjet με την νέα ονομασία, έχει 10% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τον προηγούμενη έκδοση του
FIAT FORUM