-
Πιο φτηνή λύση από το Regata μπορεί να ήταν, όχι όμως κι από το Duna.
Ενδεικτικά αναφέρω τιμές του 1987:
Regata 60: 2.000.000+ (δε θυμάμαι το ακριβές ποσό)
Gredos L: 1.820.000
Duna 60: 1.883.000To Gredos L ήταν απλά απαράδεκτο σε επίπεδο εξοπλισμού ενώ για να αποκτήσει κανείς τις εκδόσεις GL και GLX ήθελε μια περιουσία (κόστιζαν περισσότερο κι από τη Regata). Επίσης, τα πλαστικά του ήταν άθλια, στις πόρτες υπήρχε γυμνό μέταλλο (εκτός της GLX νομίζω) και τα καθίσματα ήταν υφασμάτινα (το Duna είχε βελούδινη επένδυση και πιο μαλακά πλαστικά). Το Gredos σημείωσε καλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα καθαρά λόγω του κινητήρα του με τα 73 άλογα (System Porsche, αν θυμάστε), γεγονός που του χάριζε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τη Regata και το Duna. Και τα δύο αυτοκίνητα (Regata, Gredos) πάντως έπασχαν στο χώρο αποσκευών (ψηλό κατώφλι φόρτωσης και σχετικά μικρός) όταν το Duna και χαμηλό κατώφλι είχε και τεράστιο χώρο (530ltr). To καλό της Regata ήταν οι διάφοροι «νεωτερισμοί», όπως τα ηλεκτρικά παράθυρα, το κεντρικό κλείδωμα, το check panel, και σε μεγαλύτερες εκδόσεις ο κλιματισμός, πράγματα πολύ αξιόλογα για την κατηγορία του αυτοκινήτου.
Δικιο εχεις φιλε για αυτα που λες ομως το Gredos μονο στην εκδοση που ειπες με τα 73 αλογα ειχε καλυτερες επιδοσεις απο το Regata 60.Στις αλλες εκδοσεις ομως το Regata ηταν πολυ πιο μπροστα.Χαρακτηριστικο ειναι η εκδοση του Regata 100 που ειχε 0-100 σε 10,2 sec!!Καθολου ασχημα για εκεινη την εποχη καθε αλλο μαλιστα.Οσο αφορα το Duna μπορει να ειχε μεγαλυτερο χωρο αποσκευων ομως στο εσωτερικο ειχε καλυτερους χωρους το Regata.Παντως και το Duna ηταν και αυτο τοτε πολυ καλο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μπορει καποιος να βοηθησει ποσο αξιζει αυτο το αυτοκινητο;Πουντο, αγορά 2ος 1999. Μαύρο, τρίθυρο, με 80.000 χμ. Κινητήρας 1,2 λίτρα 86 ίππους με κλιματισμό, ραδιοκασετόφωνο, αλάρμ, ηλ. παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα.
Ευχαριστώ.
Γύρω στα 4-4500 ευρώ...Αν πας σε μαντρά λιγότερο φυσικά...
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Μπορει καποιος να βοηθησει ποσο αξιζει αυτο το αυτοκινητο;
Πουντο, αγορά 2ος 1999. Μαύρο, τρίθυρο, με 80.000 χμ. Κινητήρας 1,2 λίτρα 86 ίππους με κλιματισμό, ραδιοκασετόφωνο, αλάρμ, ηλ. παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα.
Ευχαριστώ.
εγώ έδωσα Punto 75 elx 1995, με 145000χλμ, χωρις A/C και υδραυλικό, αγορά μεταχειρισμένο με 7000χλμ 2'100'000δρχ τότε (1997) 3'200
-
τα punto ξέρουν να κρατανε καλά την τιμή τους...!!!
-
Και το 97' τα μεταχειρισμένα θυμάστε ότι κόστιζαν αρκετά πιο ακριβά απ'ότι τώρα...
-
Ο χρήστης face έγραψε:
τα punto ξέρουν να κρατανε καλά την τιμή τους...!!!+1
-
Θα ηθελα γνωμες για τις αλλαγες λαδιων σε Παντα.
Το αυτοκινητο ειναι το 1.2. Αγοραστηκε τον 11/2005. Εχει μεχρι τωρα 17.000 χλμ, το 80% σε επαρχιακο δρομο με χαμηλο φορτιο γκαζιου και ταχυτητες 80-110.
Τα λαδια οπτικα φαινονται ΟΚ και η σταθμη τους επισης.
Ο κατασκευαστης συνιστα αλλαγη στα 20.000.
Σκοπευω τωρα να τα αλλαξω, ενοψει καλοκαιριου και επειδη κινειται πλεον αποκλειστικα στην πολη.
Πολλοι μου λενε οτι τα 20Κ ειναι ΟΚ, αλλοι οτι πρεπει να τα αλλαζω στα 10Κ χλμ, αλλοι στα 15 κτλ.
Εχετε εμπειριες/αποψη για το θεμα;
Ευχαριστω -
Tα λάδια δεν πρεπει να μενουν στον κινητηρα πανω απο 1 χρονο
ενω συνισταται αλλαγή καθε 6 μηνες.Τωρα για την πολη 10.000km με λαδι 100% συνθετικό GROUP IV/V
ειναι καλα, για επαρχια αντε μεχρι 15.000km μην πας παραπανω -
Κοίταξα το μανουάλι και λέει:
Αλλαγή λαδιών κάθε 20Κ χλμ****Σε σκληρή χρηση, προτείνεται αλλαγή κάθε 10Κ.
Κάπως έτσι, τέλος πάντων, δεν το θυμαμαι απ' έξω.
Εγώ θα τα άλλαζα για να έχω το κεφαλι μου ήσυχο.
-
Εγώ στα 10.000 τα άλλαξα, κι ας λέει ο κατασκευαστής τα διπλάσια. Μόλις κλείσουμε τα 20.000 θα πάω για τη δεύτερη αλλαγή.
-
Από την αντιπροσωπεία μου είπαν στα 10000 και δεν έχω λόγο να μην το κάνω.Δεν είναι και καμιά φοβερή δαπάνη.
-
Ο επικεφαλής της Fiat Λούκα Ντε Μέο, μίλησε σε συνέντευξη για τα νέα σχέδια της μάρκας που θα οδηγήσουν στην… επόμενη μέρα, η οποία πιστεύει ότι θα είναι σίγουρα καλύτερη. Τόσο το νέο Bravo, όσο και το νέο «500αράκι» αποτελούν «κλειδιά» στην προσπάθεια.
Το ότι η Fiat βρίσκεται σε μια γενικότερη φάση αναδιοργάνωσης, είναι γνωστό. Το ότι βρίσκεται σε φάση εξέλιξης νέων μοντέλων, που θα καταφέρουν να την επαναφέρουν στη θέση που κατείχε στην ευρωπαϊκή αγορά, επίσης είναι γνωστό. Άλλωστε η αρχή έχει γίνει ήδη με την παρουσίαση του Grande Punto, το οποίο δείχνει να έχει ιδιαίτερη δυναμική. Και αν το νέο «500αράκι» αποτελεί ίσως μια σίγουρη συνταγή, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Stilo (που όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές εβδομάδες, αποφασίστηκε ότι θα λέγεται Bravo) αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ιταλικής εταιρείας.
Όπως, λοιπόν, τόνισε ο Ντε Μέο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “just-auto.com”, στόχος της Fiat είναι να αποκαταστήσει την «αξιοπιστία» της στη μικρομεσαία κατηγορία, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Αυτό θέλει να το πετύχει, σχεδιάζοντας και εξελίσσοντας πολύ προσεκτικά το νέο Bravo, αποφεύγοντας όλα τα λάθη που είχαν γίνει στις προηγούμενες γενιές μικρομεσαίων, αλλά κυρίως αυτά τα οποία αφορούσαν στο Stilo. Ο επικεφαλής της Fiat, είπε, λοιπόν, ότι όπως και με τα μοντέλα των μικρότερων κατηγοριών, έτσι και το νέο Bravo θα επιστρέψει στις βασικές αρχές της μάρκας εστιάζοντας κυρίως στο value for money, στο ελκυστικό-ιταλικό design, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας.
Στο… βωμό της βελτίωσης της ποιότητας φαίνεται ότι θυσιάζονται και οι υψηλοί εμπορικοί στόχοι –τουλάχιστον για την πρώτη περίοδο- οι οποίοι μιλούν για 120.000 αυτοκίνητα το χρόνο (όταν στην περίπτωση του Stilo, ο στόχος ήταν 400.000 αυτοκίνητα). Όπως όμως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ντε Μέο, «προτιμούμε να είμαστε συντηρητικοί για να έχουμε τη σωστή ποιότητα. Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε τη σωστή ισορροπία και αν υπάρξουν περισσότεροι που θα θέλουν να αγοράσουν το Bravo, εμείς θα βρούμε τρόπο να φτιάξουμε περισσότερα». Όσον αφορά το value for money, τώρα, όλα δείχνουν ότι το νέο Bravo θα εκφράζει καλύτερα την… έννοια απ’ ότι το Stilo. «Το Bravo δεν θα έχει τα γκάτζετς του Stilo. To Stilo λανσαρίστηκε με διάφορα εντυπωσιακά «μαραφέτια», που όμως δεν ενδιέφεραν τους πελάτες», είπε ο επικεφαλής της Fiat.
Απ’ ό,τι λοιπόν, ειπώθηκε, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το νέο Bravo θα είναι ένα πολύ πιο «τίμιο» αυτοκίνητο από το Stilo, «πατώντας» στις βασικές αρχές της Fiat, που θέλει τα αυτοκίνητά της πέραν από όμορφα, να είναι και προσιτά. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι το 2007 (στο πρώτο τρίμηνο θα λανσαριστεί το νέο Bravo) για να δούμε αν οι… εξαγγελίες θα γίνουν πραγματικότητα.
Αναφερόμενος, τώρα, στο δεύτερο νέο μοντέλο, το νέο «500αράκι» (που θα το δούμε για πρώτη φορά, στην τελική του μορφή, το Σεπτέμβριο του 2007) είπε: «Όπως το Mini, το 500 είναι ένα αυτοκίνητο «της εικόνας», οπότε πρέπει σιγουρέψουμε ότι θα το κάνουμε σωστά. Εάν πρόκειται να κάνεις κάτι ρετρό, πρέπει να παραμείνεις πιστός στο πρωτότυπο concept, κάτι που έκανε η BMW με το Mini, ενώ η VW απέτυχε να το κάνει με το Beetle. Το «αυθεντικό» 500 ήταν ελκυστικό, αλλά πρέπει να εκμοντερνιστεί. Αυτό βέβαια που δεν θα καταφέρουμε στο νέο 500, είναι να «πέσουμε» κάτω από τα 3 μ. σε μήκος, λόγω των προδιαγραφών και των απαιτήσεων στον τομέα της ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης».
-
o De Meo και ο Montitzemolo (η οπως τον λενε) το λεω.... θα κανουν θαυματα σε λιγα χρονια αρκει να μην τους φαει κανεις λαχανο. Οι ανθρωποι φαινεται να εχουν πιασει του τι χρειαζετε. Παραδειγμα το Punto το οποιο και ραφιναρισαν εκει που επασχε...
Αντε να δουμε και τα υπολοιπα....
-
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω την αίσθηση πως το stilo θα πάει άκλαφτο. Όχι σαν το προηγούμενο, αλλά δεν θα είναι καμιά τεράστια εμπορική επιτυχία.
Για το 500αράκι πάλι, είμαι σίγουρος ότι θα μπιπ και θα δείρει!
Άντε να 'ξυπνήσουν' και την Abarth!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω την αίσθηση πως το stilo θα πάει άκλαφτο.+1
Ειδικά τώρα που το punto μεγάλωσε, είμαι περίεργος να δω πού θα τοποθετήσει το bravo η fiat.Tο ίδιο φυσικά αντιμετωπίζει και η peugeot και η renault με 307 και megane αντίστοιχα, με τη μόνη διαφορά ότι όταν παρουσιάστηκαν τα επιμηκυμένα 207 και clio, οι μικρομεσαίες προτάσεις των εταιρειών είχαν κάνει ήδη έναν επιτυχημένο κύκλο στην αγορά.
-
Φιλος ψαχνει για το Multipla και απο Spicar του ειπαν οτι δεν ξαναφερνουν το αυτοκινητο στην Ελλαδα. Αληθευει;;
-
Ο χρήστης geokaza έγραψε:
Φιλος ψαχνει για το Multipla και απο Spicar του ειπαν οτι δεν ξαναφερνουν το αυτοκινητο στην Ελλαδα. Αληθευει;;Δε νομίζω...από όσο ξέρω έρχεται κανονικά..και στη σελίδα της Fiat προσφέρεται κανονικότατα..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Φιλος ψαχνει για το Multipla και απο Spicar του ειπαν οτι δεν ξαναφερνουν το αυτοκινητο στην Ελλαδα. Αληθευει;;
Δε νομίζω...από όσο ξέρω έρχεται κανονικά..και στη σελίδα της Fiat προσφέρεται κανονικότατα..
Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν έρχεται πια, αλλά υπάρχει για ν'αγοράσει κανείς. Δεν υπάρχει πια δίλιτρο, αυτό είναι σίγουρο.
Ας δει το Honda FR-V ο άνθρωπος που ψάχνει για Multipla. Εξίσου πρακτικό και ολίγον πιο φρέσκο.
-
Ο χρήστης geokaza έγραψε:
Φιλος ψαχνει για το Multipla και απο Spicar του ειπαν οτι δεν ξαναφερνουν το αυτοκινητο στην Ελλαδα. Αληθευει;;μέχρι και Croma diesel μπορεί να παραγγείλει αφού παράγεται στο εξωτερικό. Σταμάτησαν πανευρωπαϊκά ο πωλήσεις του Multipla;
-
Για το Multipla.... ο,τι υπαρχει σε στοκ. Δεν το ξαναφερνουν. Εκεινο που δεν καταλαβα ειναι εαν και η Fiat το σταματησε.
FIAT FORUM