-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Νομίζω πως για να αποφύγεις οποιοδήποτε πρόβλημα με τα φρένα, βάζεις αυτά του HGT και τελειώνεις! Αν δεν κάνω λάθος, 1400 και 1800 έχουν τους ίδους δίσκους εμπρός διαφέρουν μόνο πίσω. Έτσι έχεις ένα, όσο γίνεται, 'εργοστασιακό' σύστημα...
τα φρενα του Hgt δεν μπαινουν στα sporting,εκτος αν αλλαξεις ολο τον πισω αξονα...300ευρω δουλεια,αρκει να τον βρεις...
-
Ο χρήστης dr.spiderman έγραψε:
Νομίζω πως για να αποφύγεις οποιοδήποτε πρόβλημα με τα φρένα, βάζεις αυτά του HGT και τελειώνεις! Αν δεν κάνω λάθος, 1400 και 1800 έχουν τους ίδους δίσκους εμπρός διαφέρουν μόνο πίσω. Έτσι έχεις ένα, όσο γίνεται, 'εργοστασιακό' σύστημα...
τα φρενα του Hgt δεν μπαινουν στα sporting,εκτος αν αλλαξεις ολο τον πισω αξονα...300ευρω δουλεια,αρκει να τον βρεις...
Εννοείται! Απλά κάτι γράφτηκε για άξονες από bravo και εννούσα ότι θα έβαζα αυτούς του HGT για σιγουριά...Εξ' ου και το σχόλιο περί 'εργοστασιακού'.
Σήμερα κατάφερα να βάλω για πρώτη φορά σε λειτουργία το esp!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εννοείται! Απλά κάτι γράφτηκε για άξονες από bravo και εννούσα ότι θα έβαζα αυτούς του HGT για σιγουριά...Εξ' ου και το σχόλιο περί 'εργοστασιακού'.
Σήμερα κατάφερα να βάλω για πρώτη φορά σε λειτουργία το esp!
Ώπα γιατί με μπέρδεψες.. Όταν λες για άξονες από bravo εννοείς για την δική μου περίπτωση;Επίσης φρένα από ΗGT Punto ή Bravo;;;
-
Ο ημιάκαμπτος γιατί να αλλάξει;;Μόνο τα άκρα χρειάζονται αλλαγή, όχι όλος ο άξονας.
-
Έχετε δίκιο!
Νομίζω πως πως ο πιο σωστός όρος είναι 'ακραξόνια'
Ή μήπως κάνω λάθος (πάλι) ;
-
Ποια καλά παιδιά θα μου στείλουν τις καταναλώσεις από τα αγαπημένα τους Φιατάκια;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ποια καλά παιδιά θα μου στείλουν τις καταναλώσεις από τα αγαπημένα τους Φιατάκια;Τι κερδίζουν;
Καλά, και η αγάπη σου μας φτάνει...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ποια καλά παιδιά θα μου στείλουν τις καταναλώσεις από τα αγαπημένα τους Φιατάκια;done the calculations και σε μικτη διαδρομη (λιγο κινηση σε πολη και λιγο σε βουνισια διαδρομη) ειμαι στα 7,5-8,5 λιτρα/100 χλμ αυτα απο ενα Punto 1.2 16v me 80 αλογα και 110000χλμ πανω του.
Σε σκισιμο mode... εχει παει γυρω στα 9,5-10 λιτρα. Σε ανοιχτο δρομο (ταξιδια) εχω πετυχει και γυρω στα 6.5 λιτρα...
-
1.2 16V 80HP CVT Aυτόματο: Εθνική 5.3 (καλοκαίρι) 5.6 (χειμώνα) λ/100Km
Πόλη: 9 (βαρυπόδαρος) 7.5 (ελαφρυπόδαρος)
-
1.6 Fiat Bravo : Μικτή γύρω στα 11 , Πόλη 12.5-13.5 και Εθνική κάπου στα 10. Το μοτέρ έχει 98000χλμ...
-
Το Punto 1.4, κινούμενο στις χαλαρές συνθήκες του χωριού, και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και πάλι πίσω δεν έχει ανέβει ποτέ πάνω από 6,2 lt/100km.
Πέρσι που κάθε μέρα έκανε το Άστρος - Τρίπολη και τούμπαλιν και επίσης κάθε 2 ΣΚ Αθήνα έπαιζε στα 6,7 - 7 lt/100km.
Όλες οι καταναλώσεις μετρημένες από εμάς και όχι τον υπολογιστή -
Fiat Punto 1400:
Σύμφωνα με το trip computer έχω μέση κατανάλωση 8,6 lt/100 km κάνοντας καθημερινά διαδρομή διάρκειας 10-15 λεπτών (πάνε-έλα τουλάχιστον 1 φορά) που περιλαμβάνει σταμάτα-ξεκίνα, αλλά και διαδρομή εκτός των τοιχών.
Η ελάχιστη που έχω δει είναι 3,2 , όταν σε cruising mode, δηλαδή 6η και 50χλμ/ώρα.
Μέγιστη 25 lt/100 km σε μεγάλη ανηφόρα (1χλμ) που ανεβαίνω καθημερινά, με γύρω στις 4.000-5.000 σαλ.
Στις εκκινήσεις (τελείως νορμάλ, όχι burn out) δείχνει 20-20 lt...
Σε ταξίδι Έδεσσα-Κτελ Θεσ/νίκης-Αλέξ/πολη, έβγαλα 8 lt/100 km με μέση ταχύτητα 96km.
Σε κάλυψα, funkyreverend;
Το στέλνω και με πμ!
-
punto mk2 1.2 16v 110.000 km, εθνική 5-6λιτ/100, πόλη 6-7λιτ/100χμ, σκίσιμο περιπου 8-9λιτ/100.
-
HGT 19,1km/lt με 130χλμ σε autostrada σταθερα με 5η για 40χλμ αποσταση...
---- 7,1km/lt στην πιστα της imola σε πληρη εκμεταλλευση των δυνατοτητων του...συνηθως εκανε 10-10,7km/lt ...
-
Fiat Punto HGT (1747cc) :
Να ξεκαθαρίσω πως είμαι αρκετά νευρικός ως οδηγός (εκτός του ζεστάματος και του κρυώματος, όπου είμαι πολύ ευγενικός με το αυτοκίνητο).
Η μέση κατανάλωση εξαρτάται από τη διάθεσή μου. Κάποια περίοδο που ήμουν (σχετικά ) ήρεμος, μέση κατανάλωση 11.5 l/100km. Την τελευταία περίοδο που είμαι αρκετά πιο ανήσυχος, η Μ.Κ. είναι στα 12.5 l/100km....Άρα, συνδυασμένη μικτή κατανάλωση ( πόλη+εθνική+δική μου διάθεση ) πάει γύρω στα 12 l/100km.
Αν και δεν έχω μετρήσει ξεχωριστά κατανάλωση σε πόλη και εθνική αντίστοιχα, τα νούμερα (αρκετά προσεγγιστικά και ρεαλιστικά) είναι :
9.5-10.5 l/100km στην εθνική.
12.5-13.5 l/100km στην πόλη.Τέλος, funkyreverend, 2 φίλοι μου έχουν το mk2b Sporting. Στου ενός, το trip computer η ένδειξη είναι γύρω στο 8.6l/100km και στου άλλου 9.2l/100km. (προφανώς μικτές καταναλώσεις, αν και κυρίως το χρησιμοποιούν στην πόλη)
-
---- 7,1km/lt στην πιστα της imola σε πληρη εκμεταλλευση των δυνατοτητων του...συνηθως εκανε 10-10,7km/lt ...
Αρα το μυστικο στην οικονομια καυσιμου ειναι να πηγαινουμε μαλλιοκουβαρα
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Damn it....
Εχεις δικιο... δεν προσεξα πως το ανεφερε σε Punto Format την καταναλωση Νομιζα πως ανεφερε σε lt/100km και μπερδεψε τις καταναλωσεις...Ελα ελα... δεν θελω σχολια...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ελα ελα... δεν θελω σχολια...
Κι εγώ νόμισα πως το σχόλιο το έκανες για πλάκα...!!!
-
λοιπόν Fiat Stilo..
1.6 μαμα..
μέση κατανάλωση: 9,5lt/100χλμ
Πόλη: 10,5lt/100χλμ
Διεθνής: 8,7lt/100χλμ..
πλάκωμα πήλιο :12,5lt/100χλμ1,6 τούρμπο
μέση κατανάλωση: 10,lt/100χλμ
Πόλη: 10,0lt/100χλμ
Διεθνής: 10,00lt/100χλμ..
πλάκωμα πήλιο :22,5lt/100χλμ
FIAT FORUM