-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ερωτηση: σε πουντο ('03) πως βγαινουν τα μπροστινα προσκεφαλα? Πατωντας τα 'κουμπακια', απλα φτανουν στο μεγιστο υψος, αλλα δεν βγαινουν.Κανενας?
-
Γεια χαρά! Μια ερώτηση: έχω παραγγείλει ένα πεντακοσαράκι (με διάφορα έξτρα) και με πήραν από την αντιπροσωπεία ότι 'είναι στο τελωνείο και πρέπει να πάω να το εξοφλήσω'. Είναι λογικό να το πληρώσω τώρα που είναι στο τελωνείο και όχι όταν έρθει στην αντιπροσωπεία; Έχω ήδη δώσει το 10% εδώ και ένα εξάμηνο που έγινε η παραγγελία. Αν έρθει και έχει πχ κάποιο γρατσούνισμα ή έχουν κάνει κάποιο λάθος στα έξτρα κι εγώ το έχω ήδη πληρώσει τι γίνεται;
-
Εγω που το παρήγγηλα πριν περίπου δύο βδομάδες,ρώτησα τα σχετικά στον πωλητή και μου είπε οτι όταν το αμάξι έρθει στην αντιπροσωπεία και γίνει ο όποιος έλεγχος θα με καλέσει για να γίνουν τα χαρτιά.Δεν μου είπε για εξόφληση πριν κλπ.Βεβαια και εγω είπα οτι αν δε δώ αμάξι χαρτιά δεν υπογράφω(για μεταβιβάσεις κ.α.)
-
Dragonlord
Γενικά οι αντιπροσωπείες ακολουθούν 2 οδούς:
1)εξοφλεί αυτή το αμάξι και το εκτελωνεί (στο όνομά σου) και τα δίνεις τα χρήματα εσύ όταν περάσεις από αντιπροσωπεία για να το παραλάβεις.
2)πρέπει να πας να τους δώσεις τα χρήματα για να στο εκτελωνίσουν.Οπότε γενικά είναι λογικό αυτό που σου ζήτησαν.
Γενικά πάντως αν είναι να πρωτο-δώσεις τα χρήματά σου, πήγαινε από το τελωνείο να το δεις το αμάξι πρώτα.
Αν αυτό δε γίνεται με τίποτα (στον πατέρα μου βέβαια δεν έχουν αρνηθεί ποτέ να του δείξουν το αμάξι αν και στο τελωνείο ο υπεύθυνος το παίζει πάντα λίγο busy και καλά),ζήτα/απαίτησε να σου μετρήσει όλο το αμάξι με έναν ειδικό μετρητή πάχους για να δεις το πάχος της βαφής του αυτοκινήτου (αν έχει εργοστασιακή βαφή δεν είναι χτυπημένο-βαμμένο).Πάνω από 170-180 μm (αν θυμάμαι καλά τη μονάδα μέτρησης) πάχους βαφής, άρχισε να ψιλιάζεσαι ότι είναι βαμμένο, ενώ από 200 και πάνω είναι στάνταρ (τουλάχιστον) βαμμένο.Κατά μέσο όρο στα διάφορα αμάξια που έχω δει/μετρήσει κτλ, το πάχος της βαφής είναι περίπου 120.Επειδή προσωπικά έχουν ακούσει τα αυτιά μου πολλά περιστατικά με εκτελωνισμένα αμάξια που 'από λάθος/τύχη' άργησαν να παραδοθούν (γιατί ήταν τρακαρισμένα) χωρίς να το ξέρουν οι ιδιοκτήτες τους ποτέ, φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά.
Στο δικό μου αμάξι, το είδαμε και στο τελωνείο και μετρήθηκε και το πάχος της βαφής λίγο πριν την υπογραφή των χαρτιών.
Βέβαια ο καθένας στο αμάξι του κάνει τις προσωπικές επιλογές του.
Εγώ θα σου δώσω μόνο μία συμβουλή:Τον πωλητή δεν τον ήξερες 'κι από χθες' για να τον εμπιστευτείς με κλειστά μάτιαΥΓ:Δεν τα λέω αυτά για να φοβίσω κανένα ούτε για να κινδυνολογίσω ούτε για να θίξω κανέναν.Απλά όπως προανέφερα:όποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά.
-
Ευχαριστώ πολύ! Ρώτησα κι άλλους και μου είπαν ότι είναι συχνό το να πληρώνεις πριν εκτελωνιστεί, οπότε ηρέμησα. Στο τελωνείο δε νομίζω να πάω γιατί δεν είμαι Αθήνα και είναι αρκετός ο κόπος, το χρήμα και η μία μέρα άδεια για κάτι τέτοιο, απλώς ελπίζω να μην έχει κάτσει στραβή. Συνήθως από τη στιγμή που έρχεται στο τελωνείο και πληρώνεις πότε το παραλαμβάνεις;
-
καλησπέρα παιδιά
σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω fiat Bravo 120hp και θα ήθελα επειδή με ενδιαφέρουν και οι καταναλώσεις, από κάποιον ο οποίος να είναι κάτοχος ή να έχει οδηγήσει ένα αντίστοιχο να μου πει τελικά τι κατανάλωση θα έχει αυτό το αμάξι εάν πχ κάνεις ταξίδι στην εθνική οδό και τρέχεις με μια νορμάλ μέση ταχύτητα 140km/h ή σε άλλη περίπτωση εάν το οδηγείς μέσα σε πόλη, ή γενικά ποιά είναι η μέση κατανάλωση του για μικτές συνθήκες (δίχως να πατάς το πεντάλ χωρίς λόγο), γιατί από όσα έχω διαβάσει δεν έχω βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα για τον συγκεκριμένο τομέα...
είμαι κάτοχος μιας alfa 146 1.6TS η οποία έχει μετρημένη κατανάλωση γύρω στα 8,9lt/100km
με αυτό το bravo θα είμαι στα ίδια επίπεδα θα είμαι πιο πάνω ή πιο κάτω?
ευχαριστώ -
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Συνήθως από τη στιγμή που έρχεται στο τελωνείο και πληρώνεις πότε το παραλαμβάνεις;Ας πούμε ότι εσύ πας και δίνεις τα χρήματά σου σήμερα.Αύριο εκτελωνίζεται το αμάξι και φτάνει το πολύ μεθαύριο το μεσημέρι στην αντιπροσωπεία, οπότε από εκείνη τη μέρα και μετά υπολογίζεις 1 βδομάδα (5 εργάσιμες βασικά) για πινακίδες και λοιπά χαρτάκια
Και μιας και ξέχασα να το πω πιο πάνω(είμαι γαϊδούρι ώρες-ώρες
Καλοτάξιδο εύχομαι και με άπειρα απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!!!ΥΓ:Αν δεν μπορείς να πας στο τελωνείο, ζήτα του να μετρήσει μπροστά σου την βαφή του αυτοκινήτου.Τουλάχιστον ΑΝ (χτύπα ξύλο και μακρυά από μας ) βρεθεί βαμμένο, να σου αφαιρέσει λεφτά από την τιμή.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ερωτηση: σε πουντο ('03) πως βγαινουν τα μπροστινα προσκεφαλα? Πατωντας τα 'κουμπακια', απλα φτανουν στο μεγιστο υψος, αλλα δεν βγαινουν. -
'Νέο' Fiat Uno (με το καινούργιο λογότυπο και ασημένιες γρίλλιες και οικονομόμετρο στο ταπλώ....)
πρέπει να είναι στο 20ο facelift αυτό το όχημα....
-
Λατινοαμερικάνικο είναι ;
Μ' αρέσει η θέση του πυροσβεστήρα ... -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ερωτηση: σε πουντο ('03) πως βγαινουν τα μπροστινα προσκεφαλα? Πατωντας τα 'κουμπακια', απλα φτανουν στο μεγιστο υψος, αλλα δεν βγαινουν.
απαντηστε ρε του παιδιου...
καταρχας με κανε εντυπωση οτι εχει προσκεφαλα...
μηπως πρεπει να το ζορισεις προς τα πανω λιγο?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Συνηθισμενος στα ρενω κλιο ε;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Συνηθισμενος στα ρενω κλιο ε;
εμενα εχει με υφασμα και μαξιλαρι ρε...δεν ειναι το φιατοπλαστικο...
παντως και στον κουβα και στο κλιο θελει λιγο δυναμη στο βγαλε xene...
-
Kαι στο Punto ετσι ειναι...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ε οχι και σε ολα αποσο θυμαμαι...στις λουξ...
πειτε ρε του παιδιου...
-
ερωτηση: σε πουντο ('03) πως βγαινουν τα μπροστινα προσκεφαλα? Πατωντας τα 'κουμπακια', απλα φτανουν στο μεγιστο υψος, αλλα δεν βγαινουν.
απαντηστε ρε του παιδιου...
Δεν ξέρω, δεν το χω δοκιμάσει. Και ούτε πρόκειται...αν βγει και δεν μπαίνει;
-
ε οχι και σε ολα αποσο θυμαμαι...στις λουξ...
πειτε ρε του παιδιου...
Ε ναι... Μονο στις λουξ εκδοσεις...
Βασικα δεν εχω δοκιμασει να τα βγαλω γιατι πολυ φοβαμαι πως μετα θα...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ερωτηση: σε πουντο ('03) πως βγαινουν τα μπροστινα προσκεφαλα? Πατωντας τα 'κουμπακια', απλα φτανουν στο μεγιστο υψος, αλλα δεν βγαινουν.Θα πατήσεις τα κουμπάκια να φθάσουν στο μέγιστο ύψος.
Θα πιέσεις απο την πίσω μεριά της πλάτης εκεί που καταλαβαίνεις ότι είναι το τέρμα του σίδερου τραβώντας παράλληλα την μεριά που πιέζεις προς τα πάνω ( Αν το ψηλαφήσεις λίγο θα αισθανθείς κάτι να εξέχει).
Θα το καταλάβεις να ελευθερώνεται.
Θα κάνεις το ίδιο και στο άλλο σίδερο του μαξιλαριού και θα το πάρεις στο χέρι.Όταν το βάλεις το πιέζεις απλά και ασφαλίζει ξανά μόνο του.
-
[/quote]
Δεν ξέρω, δεν το χω δοκιμάσει. Και ούτε πρόκειται...αν βγει και δεν μπαίνει; [/quote]Η δυσκολία είναι στο να βγει μέχρι να βρεις το κολάει δλδ.
Μπαίνει πανεύκολα...απλώς το πιέζεις! -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Θα πατήσεις τα κουμπάκια να φθάσουν στο μέγιστο ύψος.
Θα πιέσεις απο την πίσω μεριά της πλάτης εκεί που καταλαβαίνεις ότι είναι το τέρμα του σίδερου τραβώντας παράλληλα την μεριά που πιέζεις προς τα πάνω ( Αν το ψηλαφήσεις λίγο θα αισθανθείς κάτι να εξέχει).
Θα το καταλάβεις να ελευθερώνεται.
Θα κάνεις το ίδιο και στο άλλο σίδερο του μαξιλαριού και θα το πάρεις στο χέρι.Όταν το βάλεις το πιέζεις απλά και ασφαλίζει ξανά μόνο του.
νομιζω οτι κατάλαβα , ευχαριστώ.
FIAT FORUM