-
Αν και δεν είμαι σε θέση να διαβάσω όλο το topic θα πω την άποψή μου.
Έχω οδηγήσει και ταξιδέψει με αρκετά Renault. Renault 19 Energy 1.4, Renault Megane 2000 98hp, Renault 1.2 8v μοντ.99 Renault Clio 1.2 16v μοντ.2002-3.
Ποιοτικώς το 19 δεν συγκρινόταν με ένα αντίστοιχο Toyota, Nissan. Η οδική του συμπεριφορά (με τα κριτήρια της εποχής) ήταν πολύ μέτρια. Τα φρένα για γέλια. Το αμάξι είχε γίνει μία ωραία κουδουνίστρα στα 100.000km και επιπλέον είχε αρχίσει να έχει και τα πρώτα ουσιαστικά προβλήματα.
Το Megane που οδήγησα είχε πολύ καλό κινητήρα. Πολύ καλή παθητική ασφάλεια (δεν την δοκίμασα...). Το αμάξι είχε κανά 40.000km. Ήταν σαν καινούριο. Αν έμπαινες σε στροφή ανοιχτή με τα όσα οι ράβδοι στρέψης θα φρόντιζαν να κάνουν την ζωή σου μαύρη (ή και πιθανώς να την τερματίσουν...). Από οδική συμπεριφορά με συγχωρείτε αλλά δεν τρελάθηκα. Από τιμόνι ΟΚ. Καθίσματα ότι πρέπει για τον παππού μου και βάσεις κινητήρα κιβωτίου ΕΛΕΟΣ!!!
Δεν μπορώ να πηγαίνει εμπρός πίσω όλη η μηχανή και το κιβώτιο στο πάτα άσε. Επιπλέον το αμάξι φαινόταν σαφώς ότι επρόκειτο για μία (σοβαρή) βελτίωση του 19. Δεν με κάλυψε. Ιδιαίτερα συγκρινόμενο με το Golf IV 1.4(το οποίο να σημειώσουμε ότι δεν το συμπαθώ...)
Το παιδί που έχει το Megane πλήρωσε πρόσφατα 1100€ σε προγραμματισμένο service των 100.000km αν θυμάμαι καλά... Σε αντιπροσωπεία Renault στην ΑΘήνα.
Με συγχωρείτε αλλά στο Nissan που έχω το service στην Πάτρα δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 200€ (θέλετε να το βάλουμε 400;) στα 150.000km που το έχω... Επιπλέον η λέξη κυλινδράκια δεν γνωρίζω σε τι αντιστοιχεί. Και μην μου πείτε για οδικές συμπεριφορές Renault γιατί το Almera του '96 πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...
Το παιδί με το Clio που έχω οδηγήσει επίσης αποφεύγει τις αντιπροσωπείες πλέον...Τα ίδια με τις βάσεις κινητήρα κιβωτίου (όπου μάλλον πρόκειται για λάθος μελέτη στην σχεδίαση/τοποθέτησή τους).
Πέρα από το ζήτημα των after sales του κόστους των service και των όποιων βλαβών (αν τις θεωρήσουμε ασήμαντες) τα αμάξια της Renault είναι καλά αλλά δεν με πείθουν. Έχουν ανώτερη ποιότητα από τα Peugeot, όμως το Peugeot σου αφήνει μία αίσθηση ότι το αμάξι είναι τίμιο. Το Renault σου αφήνει ανάμικτα συναισθήματα.
Προσωπικά από την εμπειρία οδήγησής τους δεν θα αγόραζα Renault εύκολα (για να μην πω αρκετά δύσκολα). Δεν μου άρεσε η αίσθησή τους, το πάτημά τους, η οδήγησή τους. Δεν μου άρεσε το κόστος συντήρησης και οι χαζοβλάβες (που αφήνουν την αίσθηση πρόχειρης μελέτης).
Και ας λένε τα περιοδικά ότι θέλουν.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν έχω τπτ εναντίον της Renault κτλ. Απλά γράφω την άποψή μου από την εμπειρία μου οδηγώντας τα και ζώντας τα.
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Και μην μου πείτε για οδικές συμπεριφορές Renault γιατί το Almera του '96 πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...Κι αυτό το λες επειδή το Megane γυρίζει ε; To rallye που γυρίζει ακόμη πιο εύκολα και είναι ακόμη πιο ρυθμίσιμο, είναι ακόμη χειρότερο από το Almera του '96;
Ως προς τις ανοικτές καμπές, αν θέλεις να συγκρίνουμε προσωπικές εμπειρίες, κάτι που θεωρώ εντελώς άστοχο σε μια τέτοια συζήτηση, μπορώ να σου πως πέρασα τον τελευταίο χρόνο της ζωής μου στην εθνική, και ουκ ολίγες φορές έστριψα με το κοντέρ τελικιασμένο- συν φρένο και κατέβασμα γιατί κάποιος απόφάσισε να πεταχτεί. Άρα, αυτό που λες εμένα που φαίνεται εντελώς αβάσιμο... εκτός κι αν η οδηγική σου προσέγγιση είναι τέτοια που ικανοποιείται κατά παράξενο τρόπο μοναχά από τη Nissan- ένα μάλλον σπάνιο φαινόμενο, θα προσέθετα.
Ως προς τις μαλακές βάσεις του κινητήρα, δεν πειράζει, μελέτησαν λίγο παραπάνω τα της παθητικής ασφάλειας καλή ώρα- γεγονός που οι υπόλοιποι άρχισαν να λαμβάνουν λίγο αργότερα υπόψη (ιδίως οι Ιάπωνες, της κορυφαίας στον τομέα αυτό Subaru εξαιρουμένης). Άντε να διαλέξω, παθητική ασφάλεια ως δείγμα μελέτης, ή πιο ανθεκτικές βάσεις κιβωτίου... χμμ...
Ως προς το 'ας λένε τα περιοδικά ό, τι θέλουν', δίνει την εικόνα πως είσαι εσύ vs τον υπόλοιπο κόσμο.
Εκτός βέβαια κι αν κατέχεις το μυστικό της απόλυτης οδηγικής ανωτερότητας του Almera του '96 σε σχέση με ένα αυτοκίνητο για το οποίο έχουν γραφτεί τα καλύτερα εντός κι εκτός Ελλάδος (για τα τότε δεδομένα πάντα)- με την σημείωση πως ίσως είναι παραπάνω ρυθμίσιμο το πίσω μέρος για όσους δεν έχουν ανάλογη οδηγική εμπειρία.
Προσοχή, δεν λέω πως το ένα είναι καλύτερο από το άλλο (ανεξάρτητα από το τι πιστεύω), αλλά το να δηλώνεις ως αυθεντία 'ξέρετε, το almera μου στρίβει καλύτερα από το megane', και δη με τόση σιγουριά, είναι κάπως τραβηγμένο. Έως πολύ θα έλεγα...
Είπαμε, να αγαπάμε τα αυτοκίνητα μας, αλλά να μπαίνουμε σε κάθε thread και να λέμε 'πάρε τη δική μου μάρκα' ή η 'το δικό μου είναι καλύτερο', γίνεται εκνευριστικό.
Ούτε εγώ θα πάρω 2η συνεχόμενη φορά renault, γιατί έχω πει πως αν δεν είναι roadster δεν συνιστά πραγματική αλλαγή, ούτε με νοιάζει αν κλείσει αύριο, αλλά από ένα σημείο και μετά καταντά χαζό να λέει καθείς το μακρύ και το κοντό του πάνω σε ένα θέμα που προφανώς προσπαθεί να φέρει στα δικά του μέτρα...
-
100 φαντάροι στο ίδιο στρατόπαιδο, την ίδια εποχή, με τον ίδιο βαθμό, το ίδιο βύσμα,
τις ίδιες υπηρεσίες και τελικά θα ακούσετε 100 διαφορετικές ιστορίες.Και μην μου πείτε για οδικές συμπεριφορές Renault γιατί το Almera του '96
πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...Καλά, όλοι εδώ λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας για την renault και την κατάντια
της, αλλά ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που ακούω κάποιον να τολμάει να λέει αυτό
που ειπώθηκε παραπάνωΣτην εταιρία είχαμε 3 almera, δύο σαν του φίλου, και η συμπεριφορά τους ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ
είναι (ήταν, τα σαβούρδισαν) μακράν χειρότερη από το.. ZX μου του 93. Στις ευθείες
το αυτοκίνητο ήταν αξιοπρεπέστατο, αλλά ΜΟΝΟ στις ευθείες. -
Και μην μου πείτε για οδικές συμπεριφορές Renault γιατί το Almera του '96
πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...τουλαχιστον τα Renault στριβουν ενω τα almera πανε ευθεια!!!
Τα οσα γραφεις διχνουν οτι η σχεση σου με τα αυτοκινητα ειναι καθαρα τυπικη!!!
Δηλαδη σπιτι δουλεια δουλεια σπιτι!!!
-
Και αν θες ελα μια βολτα με το ριμαδι που βλεπεις στο abatar ειναι 11ετων 120000χλμ και μαμα αναρτηση!!!
-
πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...αστο παλικαρι μου παρε κανενα yugo η κανενα chevrolet matiz αλωστε
ειναι τα ιδανικα για τις οδηγικες σου ικανοτητες.θα σου εγραφα και αλλα δεν ξερω αν θα τα καταλαβεις.
ΓEΙΑ ΣΟΥ ΡΕ SHUMI
-
πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...Ελεος πια!!!
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
100 φαντάροι στο ίδιο στρατόπαιδο, την ίδια εποχή, με τον ίδιο βαθμό, το ίδιο βύσμα,
τις ίδιες υπηρεσίες και τελικά θα ακούσετε 100 διαφορετικές ιστορίες.Και μην μου πείτε για οδικές συμπεριφορές Renault γιατί το Almera του '96
πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...Καλά, όλοι εδώ λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας για την renault και την κατάντια
της, αλλά ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που ακούω κάποιον να τολμάει να λέει αυτό
που ειπώθηκε παραπάνωΣτην εταιρία είχαμε 3 almera, δύο σαν του φίλου, και η συμπεριφορά τους ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ
είναι (ήταν, τα σαβούρδισαν) μακράν χειρότερη από το.. ZX μου του 93. Στις ευθείες
το αυτοκίνητο ήταν αξιοπρεπέστατο, αλλά ΜΟΝΟ στις ευθείες.Καλά συγκρίνεις ένα από τα πιο καλοστημένα μικρομεσαία ( για την εποχή τους και όχι μονο ) με Almera
Y.Γ Είχα γράψει και εγώ κάτι αλλά το έσβησα....παντως με καλύψατε.Άκου Almera -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
...είχαμε 3 almera, δύο σαν του φίλου, και η συμπεριφορά τους ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ
είναι (ήταν, τα σαβούρδισαν) μακράν χειρότερη από το.. ZX μου του 93.
Στις ευθείες το αυτοκίνητο ήταν αξιοπρεπέστατο, αλλά ΜΟΝΟ στις ευθείες.Καλά συγκρίνεις ένα από τα πιο καλοστημένα μικρομεσαία (για την εποχή τους και όχι μονο)
με AlmeraΠράγματι, ούτε να το συγκρίνω δεν έπρεπε (ΖΧ rulez)
-
Ο χρήστης RF1TEAM έγραψε:
πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...Ελεος πια!!!
Τι άλλο θα διαβάσουμε …….
-
Καλά βρε παιδιά... Μην βαράτε...
Για την σχέση μου με το αμάξι μπορείτε να σχηματίσετε εντύπωση αφού βρεθούμε σε κάποιο trackday. Και αν έχετε και κάποιο απλό ισοδύναμο μοντέλο κάνουμε και τις συγκρίσεις που θέλετε (εκτός παθητικής ασφάλειας βέβαια).
Δεν με απασχολεί να βγάλω θεικό το Almera. Είναι απλά το αμάξι που έχω και με αυτό συγκρίνω. Έχω οδηγήσει και πολλά αμάξια ακόμα. Αυτή είναι η εντύπωση η δική μου.
Όσο αφορά τη ρυθμισιμότητα και άν είμαι συνηθισμένος σε αυτήν...
Παλιά οδηγούσα ένα Rx-2... Μην μου λέτε για ρυθμισιμότητα και κατά πόσο είναι χρήσιμη σε ένα προσθιοκίνητο...
Τα έχουν πει πολλοί αυτά περί ρυθμισιμότητας...
(τα 19 1.4 (πριν το facelift) να σημειώσουμε ότι ήταν υποστροφικά με εντελώς σταθερό πίσω μέρος...)
Τέλος πάντων δεν κατάλαβα το νόημα του δουλέματος...
NickNT το ερώτημα είναι αν θα ξαναέπαιρνες Renault σαν αμάξι της ίδιας κατηγορίας. Και είμαι βέβαιος ότι θα έπαιρνες. Και αυτό γιατί εν αντιθέσει με εμένα σου αρέσουν τα Renault. Δεν βρίσκω πουθενά το κακό σε αυτό.
Πρέπει όμως να σέβεστε την άποψη και κάποιου τρίτου και ιδιαίτερα να μην σνομπάρετε όποιον βρίσκετε μπροστά σας χωρίς να τον γνωρίζετε. Αυτό για δικό σας καλό.
Τέλος πάντων...να'στε καλά.
Και να με συγχωρείτε που ασχολήθηκα...
-
Ασχολήθηκα δυστυχώς κι εγώ με δαύτα, επί 7 χρόνια. (Laguna I&II) .
Tα έστειλα στο διάολο και ήρθαν τα νεύρα μου στη θέση τους. -
Η άποψη του YiannisWalker είναι εξίσου σεβαστή με οποιουδήποτε χρήστη αυτοκινήτου. Αν δεν είναι κάποιοι οδηγοί αγώνων, δοκιμαστές αυτοκινήτων, ειδικοί αυτοκινητοδίφες, ας μην επιτίθενται σε άλλους επειδή είπαν τη γνώμη τους.
Σήμερα είδα ένα Nissan Almera GTI. Μου φάνηκε συμπαθέστατο και έψαξα λίγο στο google. Δείτε τι γράφουν κάποιοι:
http://www.reviewcentre.com/reviews4977.html
Για το δε Almera του 1996:
http://www.carsurvey.org/modelyear_Niss ... _1996.htmlΕπειδή στην Ελλάδα της μακράς αυτοκινητιστικής παράδοσης τα Nissan τα αποκαλούμε Datsun και τα Datsun τα συνδέουμε με γύφτους και πατάτες, δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερα από τα 'θρυλικά' golf, megane, 307 και δε συμμαζεύεται. Όσον αφορά την αξιοπιστία, ουδέν σχόλιο.
-
Χμ για να δούμε....είπε κανείς κάτι για την αξιοπιστία του Almera μπάααα κανείς όλοι εστιασανε στο θέμα οδική συμπεριφορά. Τα περί Datsun κλπ τα προσπερνώ και τα αφήνω σε συμπλεγματικούς εγώ θεωρώ -αρκετά εγωϊστικά ίσως- οτι δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Τώρα συγνώμη που δεν είμαι οδηγός Formula 1 και αρα δεν μπορώ να τεκμηριώσω την άποψη μου...αλλά όλα τα αμάξια δεν είναι ίδια....Αν κάποιος το πιστεύει ΟΚ αλλά εδώ είναι αυτοκινητιστικό forum - και μετράνε και άλλα πράγματα πέραν την 6-7-10-200χρόνια εγγύησης και των 2.345.789,99999 δόσεων στα πακέτα χρηματοδότησης. Δεν λέω οτι δεν μετράει η αξιοπιστία προσοχή απλά λέω οτι μετράνε και άλλα πράγματα
Για την αξιοπιστία των Renault τα έχουμε πεί ουκ ολίγες φορές ( έχω να πώ και εγώ ιστορίες από Clio συγγενικού μου προσώπου ).
Α και παρεπιπτόντως ναι τα 307, megane, Golf, Astra είναι σίγουρα καλύτερα από το απαρχαιωμένο Almera. Που σε όλους τους τομείς που άμεσα μπορείς να εκφέρεις άποψη...για την αξιοπιστία ΔΞ/ΔΑ διότι δεν έχω στην κατοχή μου κανένα από αυτά.
Υ.Γ Γραμμένα από έναν άνθρωπο που οδηγεί αυτοκίνητο με υστερούντες βραχίονες και παθητική τετραδιεύθυνση και παεί να τα πιεί στα μπαράκια του Κάτω Κόσμου... -
@ YannisWalker
Στο δεύτερο ποστ σου θα με βρεις σύμφωνο, γιατί είναι διαφορετική η διατύπωση σου. Είναι λογικό να λες πως 'αυτό το αυτοκίνητο έχω και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλό', και διαφορετικό να αναθεματίζεις τη συμπεριφορά ενός άλλου αυτοκινήτου συγκρίνοντας το με κάποιο το οποίο είναι δύσκολο να πείσεις πως είναι μακράν ανώτερο (πρόσεχε: όχι καλύτερο για σένα, αλλά τόσο πια καλύτερο όσο διατείνεσαι στην πρώτη δημοσίευση σου).
Επίσης, δε νομίζω να θεωρείς που σου επιτέθηκα προσωπικά, απλά διαφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου.
Καμία διαφωνία ως προς το ότι τα Nissan είναι αξιόλογα και έχουν το κοινό τους. Η δεύτερη όμως πηγή που αναφέρεις, θα μου επιτρέψεις να την θεωρήσω ολίγον τι αναξιόπιστη, γιατί τα περισσότερα user reviews που διαβάζω στο νετ είναι πρακτικά ύμνοι, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα είτε για μπάσσα, κιθάρες, ενισχυτές, κινητά κτλ (ό,τι έχω ψάξει δηλαδή και μου έρχεται στο μυαλό τώρα).
Επί της ουσίας, έχω μια κάποια εμπειρία από Nissan (ναι ναι!). Έχει οποιοδήποτε νόημα να μπω σε ένα nissan thread και να αρχίσω να λέω πόσο καλύτερο είναι το δικό μου αυτοκίνητο από το αντίστοιχο; Αν υποθέσουμε πως το πιστεύω αυτό βέβαια, γιατί προσωπικά ποτέ δε μπήκα σε δίλημμα ή συγκρίσεις- είναι δυο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες, με εντελώς διαφορετικό κοινό η καθεμία.
Ή να αρχίσω να λέω κατά πόσο το τάδε γαλλικό είναι ντε και καλά περισσότερο διασκεδαστικό από το τάδε γερμανικό καλή ώρα; Ποιος θα με πάρει σοβαρά, τη στιγμή που για να οδηγεί ας πούμε Astra θεωρεί πως είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει;
Ή αλλιώς, μπορεί να με πείσει κάποιος ότι το αυτοκίνητο μου είναι αναξιόπιστο τη στιγμή που έχει περάσει τα πάντα, έχει κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα, και δε με έχει αφήσει ή προβληματίσει ποτέ; Φέρε μου 40 έρευνες, η γνώμη μου δεν αλλάζει- λυπάμαι. Πέρασα έναν οδηγικό γολγοθά πέρσι, και η εν λόγω μάρκα ανέβηκε περισσότερο στη συνείδηση μου. Δεν θα πείσω κανέναν πως είναι αξιόπιστη, το ξέρουμε πως είναι στο μέσο όρο, αλλά ο συνδυασμός επιδόσης- αξιοπιστίας με άφησε ικανοποιημένο.
Μακάρι το επόμενο μη- renault αυτοκίνητο μου να είναι εξ' ίσου ικανοποιητικό. Όχι όμως να προσπαθεί ο καθένας με το ζόρι να καταστήσει παιδικές γενικεύσεις κριτήρια αξιόλογησης εταιριών κι αυτοκινήτων. Ούτε πιστεύω πως για τον τάδε συνφορουμίτη η δική μου επιλογή έχει την ίδια αξία για εκείνον. Εφ' όσον όμως είναι αποτέλεσμα λογικής επεξεργασίας, μπορώ κάλλιστα να την υπερασπιστώ.
Μάλιστα, στα 50000 ευρώ όχι Renault δεν θα κοιτούσα, αλλά δαγκωτό 350Ζ- ούτε slk ούτε audi ούτε τίποτε άλλο.
Άλλο όμως το 350Ζ, και άλλο ένα μικρομεσαίο hatchback- εκεί χωρά πολύ νερό στο κρασί (ήτοι προτεραιότητες) του υποψήφιου αγοραστή...
Α, φίλε Μάνο, σάμπως με αυτές τις 'απόψεις' των Ελλήνων της 'μακράς αυτοκινητιστικής παράδοσης' δεν πιστεύουν κάποιοι πως τα γερμανικά είναι πιο αξιόπιστα ή ασφαλή χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο; Ανάλογη προκατάληψη (αρνητική όμως) μπορεί να υπάρχει για τα Nissan, όντως. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να γίνονται υπερευαίσθητοι οι θιασώτες τους.
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Έχουν ειποθεί παραπάνω πολλά για τις εγγυήσεις των RENAULT στην Ελλάδα.
Λοιπόν.
Σημερινό παράδειγμα στο δικό μας μαγαζί.
LAGUNA II 1800 του 2002 χρειάστηκε υπολογιστή ψεκασμού, εγκέφαλο δηλαδή.Κάλυψε 20% η RENAULT Γαλλίας, 20% η MABA και 20% το μαγαζί και τελικά η πελάτης πλήρωσε το 40%.
Νομίζω δεν είναι άσχημα για ένα αυτοκίνητο του 2002.
Το άσχημο δυστυχώς δεν είναι αυτό
Το άσχημο είναι ότι έπαθε αυτή την σοβαρότατη βλάβη ένα καινούργιο αυτοκίνητο 4 ετών
Άσχημο είναι για τον ιδιοκτήτη να πληρώσει έστω και αυτό το 40%.Ποιός ο λόγος όταν πουλάς ένα παλιό αυτοκίνητο για να πάρεις ένα καινούργιο , υποτίθεται αξιόπιστο,μετά από 4 χρόνια κι άν έχεις προλάβει να το ξεχρεώσεις , να πληρώνεις ζημιές
Καθόλου άσχημα βεβαίως από την πλευρά της Renault ,είτε πρόκειται για το εργοστάσιο,είτε για την ΜΑΒΑ ,είτε για τον ντήλερΓια την ιστρορία σου λέω ότι το αυτοκίνητο αγοράστηκε πριν από δύο μήνες από μάντρα.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι και πολύ άσχημο να πάρεις ένα αυτοκίνητο 4ετίας από μάντρα και στην πρώτη μεγαλη βλάβη να σε καλύψει με 60% η εταιρεία.
Επίσης τέτοιες βλάβες δεν είναι καθημερινές προς θεού και ένα αυτοκίνητο 4 χρόνων και μάλιστα από δεύτερο χέρι δεν είναι καινούργιο.
-
Και μην μου πείτε για οδικές συμπεριφορές Renault γιατί το Almera του '96 πατάει καλύτερα στο δρόμο από το αντίστοιχο Megane του 2000 σε ακραίες καταστάσεις...Αγαπητέ Υiannis Walker με όλο το σεβασμό, μήπως θα πρέπει να ξανασκεφείς αυτό που έγραψες;
Για όλα μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την RENAULT αλλά για την ενεργητική ασφάλεια και τα τελευταία χρόνια και για την παθητική δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να της προσάψει μομφή.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Για την ιστρορία σου λέω ότι το αυτοκίνητο αγοράστηκε πριν από δύο μήνες από μάντρα.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι και πολύ άσχημο να πάρεις ένα αυτοκίνητο 4ετίας από μάντρα και στην πρώτη μεγαλη βλάβη να σε καλύψει με 60% η εταιρεία.Επίσης τέτοιες βλάβες δεν είναι καθημερινές προς θεού και ένα αυτοκίνητο 4 χρόνων και μάλιστα από δεύτερο χέρι δεν είναι καινούργιο.
Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι αγοράστηκε μεταχειρισμένο από μάντρα;
Εγω το αγόρασα καινούργιο από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Renault. Αν λοιπόν (κούφια η ώρα) μου παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα στα 4 χρόνια τότε τι θα είναι;Παλιάμαξο;Φαγωμένο;
Φαντάσου ότι στα 4 χρόνια δεν θα έχω προλάβει να το αποπληρώσωΣίγουρα από την πλευρά της Renault είναι καλό το ποσοστό συμμετοχής αλλά δεν είναι εκεί το θέμα
Μια βλάβη όσο μικρή κι αν είναι κι όσο ευφτελές το ποσό της επισκεύης δεν πάυει να επηρρεάζει ψυχολογικά τον ιδιοκτήτη και να απαιτεί κάποιο χρόνο , ο οποίος μεταφράζεται σε χρήμα
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τέτοια βλάβη όπου ακόμα και το 40% συμμετοχή μεταφράζεται σε ένα αξιοσέβαστο ποσό -
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Για την ιστρορία σου λέω ότι το αυτοκίνητο αγοράστηκε πριν από δύο μήνες από μάντρα.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι και πολύ άσχημο να πάρεις ένα αυτοκίνητο 4ετίας από μάντρα και στην πρώτη μεγαλη βλάβη να σε καλύψει με 60% η εταιρεία.
Επίσης τέτοιες βλάβες δεν είναι καθημερινές προς θεού και ένα αυτοκίνητο 4 χρόνων και μάλιστα από δεύτερο χέρι δεν είναι καινούργιο.
Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι αγοράστηκε μεταχειρισμένο από μάντρα;
Εγω το αγόρασα καινούργιο από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Renault. Αν λοιπόν (κούφια η ώρα) μου παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα στα 4 χρόνια τότε τι θα είναι;Παλιάμαξο;Φαγωμένο;
Φαντάσου ότι στα 4 χρόνια δεν θα έχω προλάβει να το αποπληρώσωΣίγουρα από την πλευρά της Renault είναι καλό το ποσοστό συμμετοχής αλλά δεν είναι εκεί το θέμα
Μια βλάβη όσο μικρή κι αν είναι κι όσο ευφτελές το ποσό της επισκεύης δεν πάυει να επηρρεάζει ψυχολογικά τον ιδιοκτήτη και να απαιτεί κάποιο χρόνο , ο οποίος μεταφράζεται σε χρήμα
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τέτοια βλάβη όπου ακόμα και το 40% συμμετοχή μεταφράζεται σε ένα αξιοσέβαστο ποσόΤο 40% στην προκειμένη περίπτωση ήταν 180 ευρώ.
Είναι τελείως διαφορετικά να πάρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 4 χρόνων να ξέρεις ότι έχει λήξει η εγγύηση και δεν έχεις να περιμένεις τίποτε από την εταιρεία και την δύσκολη στιγμή και χωρίς να έχει ακολουθηθεί συντήρηση στα επίσημα της εταιρείας η εταιρεία να είναι παρούσα.Επίσης επειδή είναι η δουλειά μου κάθε μέρα μιλάω με συναδέλφους από άλλες εταιρείες έχω να σου πω ότι από βλάβες παντού τα ίδια είναι.
Γιατί με αυτά που διαβάζω εδώ έχω φτάσει και εγώ να πιστεύω ότι μόνο τα RENAULT χαλάνε.
Θα μπορούσα να σου περιγράψω σελίδες βλάβες που βγάζουν και μάρκες δήθεν αξιόπιστες που θα έβλεπες ότι αυτά που βγάζουν τα RENAULT είναι πταίσματα.
Δεν έχω δει πχ RENAULT να σπάει μοτέρ και όμως ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις καινούργιου SUZUKI SWIFT που το έχουν πάθει.
Δεν έχω δει RENAULT να σπάει σασμάν όμως ξέρω πάμπολες περιπτώσεις αυτοκινήτων του γκρουπ VAG που το έχουν πάθει και πολλά πολλά άλλα! -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ασχολήθηκα δυστυχώς κι εγώ με δαύτα, επί 7 χρόνια. (Laguna I&II) .
Tα έστειλα στο διάολο και ήρθαν τα νεύρα μου στη θέση τους.Καλος εισαι εσυ.... αντε και την πρωτη δεν ηξερες τι δευτερη έρμε..... τι την ηθελες????
Εγω παντως 4 χρονια αντεξα το κλιο και με τα ουτε γραμμα.. .μακρυα και αγαπημενοι
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?