-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μόνο στην Ελλάδα τελικά δεν πουλάει η RENAULT
Και στην Ευρώπη έχει ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ πωλήσεις, παρά την πρωτιά του Clio -αν τ'άλλα δεν πουλάνε τίποτα... -
Κινδυνεύει δε να χάσει και τη δεύτερη θέση. Απλώς στην Ελλάδα πουλάει ακόμα λιγότερα, με τραγικά συγκριτικά μερίδια και ακόμα μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση
2η...? που στην Ευρώπη?
γιατί πρόσφατα είδα ότι 2η είναι η PSA, 3η η Ford Group, 4η η GM Group ....και 5η η Renault με 8,8% market share για Ιαν-Οκτ 2006.
-
Renault group (+Nissan) θα είναι τότε.
Η τιμή αγοράς και συντήρησης στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες σε σχέση με το μέσο εισόδημα του τυπικού αγοραστή της κατηγορίας που θεωρεί (και προσωπικά συμφωνώ) οτι ανάμεσα σε renault και toyota καλύτερα να τα σκάσει στο γιαπωνέζο.
Ήμαρτον ρε σεις με την αντλία νερού στα ρενώ. Εδώ στο matiz έφτασα τις 200.000 χλμ και 'σκέφτομαι' να την αλλάξω για πρώτη φορα προληπτικά αν και μάλλον θα το αφήσω για τις 250.000 αφού δεν έχω διαρροές ή άλλα περίεργα συμπτώματα ( σκυλί το matiz μου, έως τώρα το μόνο σοβαρό πρόβλημα μια αντλία βενζίνης λίγο πρν τη λήξη της τριετούς εγγύησης πριν 5 χρόνια ) . -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Renault group (+Nissan) θα είναι τότε.ΟΧΙ είναι 5ο το Renault Group....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Renault group (+Nissan) θα είναι τότε.
ΟΧΙ είναι 5ο το Renault Group....
μπερδευτικες μονος σου 2η η ρενω , 5ο το Renault-Nissan (μαλλον)
-
Σωστός ο elteo.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
2η...? που στην Ευρώπη?
γιατί πρόσφατα είδα ότι 2η είναι η PSA, 3η η Ford Group, 4η η GM Group ....και 5η η Renault με 8,8% market share για Ιαν-Οκτ 2006.
2η σαν εταιρεία
http://img141.imageshack.us/my.php?image=brandswr3.jpg
Όμιλος είναι μαζί με την... Dacia γι' αυτό και η 5η θέση. (βέβαια ορισμένοι θα σου πουν ότι η Dacia δεν είναι εταιρεία, αλλά... μάρκα )
Ωστόσο το -11,4 δεν κρύβεται κι ούτε μπορεί να σώσει την κατάσταση το Clio
-
....
μετά το ...2ο αγαπημένο σου είναι το ....
....
τα αποτελέσματα μετρούν όμως ως group, νομίζω?
-
Εξαρτάται τους... άλλους του ομίλου, δεν θα σωθεί η Toyota από τη Lexus, ούτε η BMW από τη ΜΙΝΙ, γι'αυτό και η διαφορετική ταξινόμηση. Σε ομίλους 3-4 εταιρειών με σεβαστά μερίδια, όντως μετράει -πχ να έχει η Audi περισσότερες πωλήσεις από Volvo & Saab-
Κάποτε τις ιαπωνικές τις είχαν ως... Japan
-
Πάντως παίδες, παρότι στο 9μηνο οι πωλήσεις της renault έπεσαν -11.4%,
τα κέρδη 9μήνου της εταιρίας έπεσαν ΜΟΝΟ -1.9%. Αναλυτικά βρίσκονται εδώ:
http://www.renault.com/renault_com/en/i ... 478081.pdfΚάνοντας 11.4% λιγότερο τζίρο, το να έχεις μόνο 1.9% λιγότερα κέρδη από πέρσυ
σημαίνει ότι οι τύποι στη renault ξερουν να βγάζουν λεφτάΣτην Ευρώπη, οι οικονομικοί αναλυτές αποφάνθηκαν ότι η εταιρία χάνει τμήμα
της αγοράς λόγω της 'γηραιότητας των μοντέλων της' και ότι θα πρέπει
επιγόντως να αλλάξει megane/laguna σε μεγάλο βαθμό, ίσως περισσότερο από
όσο άλλαξε πχ το clio. Αν το 'πετύχει' μέσα στο 2008, θα ανακάμψει. -
το μεγκαν εχει κανει τον κυκλο του ο οποιος μαλλον ηταν αρκετα καλος παρολο που εδω δε πουλησε...η λαγκουνα επισης ετοιμαζεται για αλλαγη...
πιστευω οτι το μελλον θα ειναι καλυτερο και δεν εχει σχεση με τα ελληνικα δεδομενα..
-
Ε, ναι αυτό το σχεδιαστικό έκτρωμα της laguna είναι όντως 10 χρόνια πίσω από το προηγούμενο μοντέλο. Αν ήμουν π.χ αμερικάνος και τα έβλεπα μαζί δίπλα-δίπλα για πρώτη φορα θα έλεγα ότι το παλιό είναι το νέο και ανάποδα.
-
έχει κι ημιάκαμπτο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έχει κι ημιάκαμπτοΗμιάκαμπτο - ξεημιάκαμπτο, το megane 1.6 έχει το μικρότερο θόρυβο
καμπίνας (δείτε τις μετρήσεις, εγώ το είδα και από κοντά), μακράν
καλύτερο του ανταγωνισμού (συμπεριλαμβάνοντας και 116i κλπ κλπ).Απλά αρκετά με τον ημιάκαμπτο, πρέπει και οι γάλλοι να αλλάξουν ρότα.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Κάνοντας 11.4% λιγότερο τζίρο, το να έχεις μόνο 1.9% λιγότερα κέρδη από πέρσυ
σημαίνει ότι οι τύποι στη renault ξερουν να βγάζουν λεφτάΕμ βέβαια, αν καταφέρνεις να πουλάς περισσότερες αντλίες νερού από αυτοκίνητα φυσικό είναι να έχεις μεγάλα κέρδη..... ή έστω να περιορίζεις τις χασούρες. Το θέμα είναι για πόσο καιρό θα μπορείς να αρμέγεις δίχως να φας κράξιμο. Ως καταναλωτής τι να το κάνω το σερβις κάθε 30.000 αν είναι να πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου;
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Απλά αρκετά με τον ημιάκαμπτο, πρέπει και οι γάλλοι να αλλάξουν ρότα.Μα ο ημιάκαμπτος ήταν η αλλαγή ρότας τους.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Κάνοντας 11.4% λιγότερο τζίρο, το να έχεις μόνο 1.9% λιγότερα κέρδη από πέρσυ
σημαίνει ότι οι τύποι στη renault ξερουν να βγάζουν λεφτά ]Το είχε πει ο Γκον αυτό. Ότι δηλαδή πρέπει να αναθεωρηθεί το ανά αυτοκίνητο ποσοστό κέρδους, μάλλον τα κατάφεραν αλλά τους ξέφυγαν οι πωλήσεις.
mousatos, η αντλία νερού (και μάλιστα σε συνδυασμό με ιμάντα χρονισμού) δεν είναι προνόμιο των Renault...Συγχαρητήρια στο ματίζ που αντέχει με την ίδια, ενώ φαντάζομαι οι ιμάντες θα έχουν έρθει και παρέρθει.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το μεγκαν εχει κανει τον κυκλο του ο οποιος μαλλον ηταν αρκετα καλος παρολο που εδω δε πουλησε...η λαγκουνα επισης ετοιμαζεται για αλλαγη...πιστευω οτι το μελλον θα ειναι καλυτερο και δεν εχει σχεση με τα ελληνικα δεδομενα..
Οχι μόνο αρκετά καλός αλλά Νο1 στην Ευρώπη για 3 χρόνια, το αυτοκίνητο πήγε πέρα των προσδοκιών φαντάζομαι.
-
Το Ρενώ 21 1721κ.εκ. του 1987 υπήρξε το βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο επί μία 15ετία.
Εξαιρετικό αυτοκίνητο, όταν λειτουργούσε...
Εξαιρετικός συνδυασμός άνεσης / κρατήματος και επιδόσεων / κατανάλωσης για την κατηγορία και την εποχή, επίσης εντυπωσιακά ευρύχωρο. Α, και το σαφέστερο τιμόνι που έχω πιάσει στα χέρια μου.Μας άλλαξε όμως τα φώτα στις βλάβες, και μας άφησε 2-3 φορές στο δρόμο, κυρίως από κύκλωμα ψύξης και τροφοδοσία. Μέχρι να αλλαχθεί το καρμπυρατέρ του, στόλαρε στις απότομες αριστερές, σαν Me-Bf109 ή Spitfire, του Β΄ΠΠ.
Είχε και το καλό ότι γίναμε πολύ φίλοι με τα παιδιά απ' το συνεργείο.
Θα ξαναγόραζα Ρενώ μόνο αν έμενα μόνιμα στην Ελλάδα και μπορούσα να το πηγαίνω στα συγκεκριμένα παιδιά στα Γλυκά Νερά. Έξοχοι μηχανικοί και σωστοί άνθρωποι. -
Ουσιαστικα εμαθα να οδηγω σε ενα Renault 19 16S το 1991 του πατερα μου...
υπεροχο αυτοκινητο (για την εποχη του) ABS, δισκους παντου,υπολογιστες ταξιδιου, τηλεχειρισμοι και κυριως 137 πραγματικα αλογα για 1050 κιλα!!!
μετα απο 7 χρονια το μονο που ζητουσε ηταν λαδια (απο την αρχη και απεγνωσμενα!) και τελικο εξατμισης (σαπιζε)
λογικα το λατρεψα και ακομη και τωρα το νοσταλγω...
ειχε τις ιδιοτροπιες του αλλα σε ολη την οικογενεια αφησε αριστες αναμνησεις...
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?