-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η άποψη του YiannisWalker είναι εξίσου σεβαστή με οποιουδήποτε χρήστη αυτοκινήτου. Αν δεν είναι κάποιοι οδηγοί αγώνων, δοκιμαστές αυτοκινήτων, ειδικοί αυτοκινητοδίφες, ας μην επιτίθενται σε άλλους επειδή είπαν τη γνώμη τους.Σήμερα είδα ένα Nissan Almera GTI. Μου φάνηκε συμπαθέστατο και έψαξα λίγο στο google. Δείτε τι γράφουν κάποιοι:
http://www.reviewcentre.com/reviews4977.html
Για το δε Almera του 1996:
http://www.carsurvey.org/modelyear_Niss ... _1996.htmlΕπειδή στην Ελλάδα της μακράς αυτοκινητιστικής παράδοσης τα Nissan τα αποκαλούμε Datsun και τα Datsun τα συνδέουμε με γύφτους και πατάτες, δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερα από τα 'θρυλικά' golf, megane, 307 και δε συμμαζεύεται. Όσον αφορά την αξιοπιστία, ουδέν σχόλιο.
μανε επειδη στην οικογενεια πριν το κλιο και το λεον που ειχαμε, ημασταν παραδοσιακοι αγοραστες νισσαν νομιζω οτι μπορω να πω δυο πραγματα...
σε οτι αφορα την αξιοπιστια σχεδον ποτε δε μας απασχολησαν τα νισσαν...ειναι οντως λιρα 100 σε τετοια θεματα...
αλλα οταν διαβαζεις για τι αισθηση εχουν στο δρομο σε σχεση με τα ρενω....τι να πεις????? σε ζητηματα ανεσης και ασφαλειας στο δρομο δε μπορω να τα συγκρινω...απο την αλλη η νισσαν σε συνεργασια με τη ρενω εχει κανει τεραστια βηματα τον τελευταιο καιρο και τα αποτελεσματα θα φανουν στα επομενα μοντελα που θα παρουσιαστουν...η νισσαν απλως περασε δυσκολες στιγμες και ευτυχως που υπηρχε η ρενω...
σε ζητηματα αξιοπιστιας επειδη παραδεχομαστε οτι υπαρχουν καποια προβληματα, αυτο δε καθιστα τις υπολοιπες εταιρειες αξιοπιστες...ματια εχουμε και βλεπουμε!!! μην ανοιξουμε το στομα μας....
προτιμοτερο ειναι να πει καποιος οτι δε τα γουσταρω παρα να λεει τετοιες παπαριες...
-
Φίλοι μου ,πιστεύω πως είστε κάπως υπερβολικοί με το θέμα της αξιοπιστίας. Πρέπει να πω, πως είχα ένα 5άρι του '90, τ' οποίο ήταν 1400άρι καταλυτικό και το 'χα πάρει μεταχειρισμένο (8 ετών) με λίγα σχετικά χιλιόμετρα (60.000) και δεν αντιμετώπισα ουδέποτε αξιοσημείωτο πρόβλημα. Ένας γνωστός μου έχει ένα 1700άρι 21 του '91, τ' οποίο πρέπει να έχει σήμερα περίπου 350.000χλμ. , χωρίς να ΄χει βγάλει 'τερατώδεις' ζημιές και ο κινητήρας του δεν καίει καν λάδι, ενώ ένα 1200άρι Clio II (του '01) με 40.000χλμ. , που παραλίγο ν' αγοράσω από κάποια γνωστή μου (πήρα τελικά το 1.4 του '04...) , δεν ζήταγε απολύτως τίποτα (όπως έλεγε και η ίδια, είχε 'ξεχάσει' να δίνει χρήματα για το αυτοκίνητο...) . Για τα Megane II βεβαίως, έχω και 'γω πληροφορίες από συνεργεία, που λένε πως 'βγάζουν' περίεργες και ακριβές βλάβες, αλλά μέχρι εκεί... Το θέμα δεν είναι η αξιοπιστία, αλλά: α) η 'αστεία' εγγύηση των 2 ετών για τα μηχανικά μέρη, δίχως δυνατότητα (έστω και μ' επιβάρυνση) επέκτασής της και β) το εξουσιοδοτημένο δίκτυο αντιπροσώπων, που προκαλεί παράπονα, αντί να επιλύει προβλήματα μετά την πώληση (γι' αυτό και προσωπικά προτιμώ, εδώ και πολλά χρόνια, μη εξουσιοδοτημένους μηχανικούς...)
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εγω παντως 4 χρονια αντεξα το κλιο και με τα ουτε γραμμα.. .μακρυα και αγαπημενοι
Εγώ 5 και έχω την ίδια άποψη.Αν και δεν μου έβγαλε προβλήματα,η μέτρια θέση οδήγησης σε συνδυασμό με το τρισάθλιο οριζόντια τοποθετημένο τιμόνι μου έχουν τσακίσει και τα νεύρα και το σώμα(πόδια/μέση).
Μακρυά και αγαπημένοι θα μείνουμε γιατί η ρενό θεωρώ πως απευθύνεται σε διαφορετικό τάργκετ γκρουπ από το οποίο βρίσκομαι εγώ.Με απογοητευτική σχεδίαση-εμφάνιση και με καλούς κινητήρες να παίζουν στα 30000Ε(μέχρι και το κλιο rs ανέβηκε στα 28Ε...)δεν θα (ξανα)πάρω Ααργότερα βλέπουμε.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και να με συγχωρείτε που ασχολήθηκα...
Ασχολήθηκα δυστυχώς κι εγώ με δαύτα, επί 7 χρόνια. (Laguna I&II) .
Tα έστειλα στο διάολο και ήρθαν τα νεύρα μου στη θέση τους.**Καλος εισαι εσυ.... **:whistlink: αντε και την πρωτη δεν ηξερες τι δευτερη έρμε..... τι την ηθελες????
Εγω παντως 4 χρονια αντεξα το κλιο και με τα ουτε γραμμα.. .μακρυα και αγαπημενοι
Ναι καλός μαλάκας! Πες το, μην κωλώνεις
Γλίτωσα 1,5 μύριο από Λαγκούνα σε Λαγκούνα, γι αυτό
Μέχρι 2,5 μου έπαιρναν το παλιό και η Ρενώ μου έδωσε 3,9. Που 3,9 να είναι οι μέρες τους... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Το 40% στην προκειμένη περίπτωση ήταν 180 ευρώ.
Είναι τελείως διαφορετικά να πάρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 4 χρόνων να ξέρεις ότι έχει λήξει η εγγύηση και δεν έχεις να περιμένεις τίποτε από την εταιρεία και την δύσκολη στιγμή και χωρίς να έχει ακολουθηθεί συντήρηση στα επίσημα της εταιρείας η εταιρεία να είναι παρούσα.Επίσης επειδή είναι η δουλειά μου κάθε μέρα μιλάω με συναδέλφους από άλλες εταιρείες έχω να σου πω ότι από βλάβες παντού τα ίδια είναι.
Γιατί με αυτά που διαβάζω εδώ έχω φτάσει και εγώ να πιστεύω ότι μόνο τα RENAULT χαλάνε.
Θα μπορούσα να σου περιγράψω σελίδες βλάβες που βγάζουν και μάρκες δήθεν αξιόπιστες που θα έβλεπες ότι αυτά που βγάζουν τα RENAULT είναι πταίσματα.
Δεν έχω δει πχ RENAULT να σπάει μοτέρ και όμως ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις καινούργιου SUZUKI SWIFT που το έχουν πάθει.
Δεν έχω δει RENAULT να σπάει σασμάν όμως ξέρω πάμπολες περιπτώσεις αυτοκινήτων του γκρουπ VAG που το έχουν πάθει και πολλά πολλά άλλα!Πειράζει να γίνω λίγο ... σπασίκλας;
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και να σημειώσω εδώ ότι μόνο μοντέλα της Renault είχα κι έχω στην κατοχή μου (από Renault 9,Clio,Megane)και πάλι Renault θα ξαναπάρω
Όμως δεν μίλησα εγω για άλλες μάρκες αλλά για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου είπα ότι είπα και το πιστεύω.
Ας γίνουμε καλύτεροι κι ας είναι ο ανταγωνισμός έτη φωτός πίσω μας !!!Επίσης δεν νομίζω να είναι ουτοπία το να θέλει κάποιος που αγοράζει ένα αυτοκίνητο,αυτό να είναι και αξιόπιστο για 5 χρόνια
-
dimman τους μονους που μπορω να παραδεχτω σε θεματα αξιοπιστιας ειναι ακομα μερικες ιαπωνικες εταιρειες...οι ευρωπαιοι δε δειχνουν ακομα ικανοι για κατι τετοιο....δεν ειναι μονο στη ρενω το προβλημα...οσο και αν καποιοι θελουν να το πιστευουν!
στην ελλαδα φταιει η γελοια αντιπροσωπεια...
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Το 40% στην προκειμένη περίπτωση ήταν 180 ευρώ.
Είναι τελείως διαφορετικά να πάρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 4 χρόνων να ξέρεις ότι έχει λήξει η εγγύηση και δεν έχεις να περιμένεις τίποτε από την εταιρεία και την δύσκολη στιγμή και χωρίς να έχει ακολουθηθεί συντήρηση στα επίσημα της εταιρείας η εταιρεία να είναι παρούσα.Επίσης επειδή είναι η δουλειά μου κάθε μέρα μιλάω με συναδέλφους από άλλες εταιρείες έχω να σου πω ότι από βλάβες παντού τα ίδια είναι.
Γιατί με αυτά που διαβάζω εδώ έχω φτάσει και εγώ να πιστεύω ότι μόνο τα RENAULT χαλάνε.
Θα μπορούσα να σου περιγράψω σελίδες βλάβες που βγάζουν και μάρκες δήθεν αξιόπιστες που θα έβλεπες ότι αυτά που βγάζουν τα RENAULT είναι πταίσματα.
Δεν έχω δει πχ RENAULT να σπάει μοτέρ και όμως ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις καινούργιου SUZUKI SWIFT που το έχουν πάθει.
Δεν έχω δει RENAULT να σπάει σασμάν όμως ξέρω πάμπολες περιπτώσεις αυτοκινήτων του γκρουπ VAG που το έχουν πάθει και πολλά πολλά άλλα!Πειράζει να γίνω λίγο ... σπασίκλας;
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και να σημειώσω εδώ ότι μόνο μοντέλα της Renault είχα κι έχω στην κατοχή μου (από Renault 9,Clio,Megane)και πάλι Renault θα ξαναπάρω
Όμως δεν μίλησα εγω για άλλες μάρκες αλλά για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου είπα ότι είπα και το πιστεύω.
Ας γίνουμε καλύτεροι κι ας είναι ο ανταγωνισμός έτη φωτός πίσω μας !!!Επίσης δεν νομίζω να είναι ουτοπία το να θέλει κάποιος που αγοράζει ένα αυτοκίνητο,αυτό να είναι και αξιόπιστο για 5 χρόνια
Και για να με πεισει οτι ειναι αξιοπιστο, θα πρεπει η ιδια η εταιρεια να δειχνει την εμπιστοσυνη της στα προιοντα της δινοντας μου πολυετη εγγυηση καλης λειτουργιας, και οχι 2 ετη και σε περιπτωση ζημιας να κανουμε το λογιστή ..20% εσυ, 25% ο αλλος ....και το υπολοιπο η θεια μου η πλιτσο.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
dimman τους μονους που μπορω να παραδεχτω σε θεματα αξιοπιστιας ειναι ακομα μερικες ιαπωνικες εταιρειες...οι ευρωπαιοι δε δειχνουν ακομα ικανοι για κατι τετοιο....δεν ειναι μονο στη ρενω το προβλημα...οσο και αν καποιοι θελουν να το πιστευουν!στην ελλαδα φταιει η γελοια αντιπροσωπεια...
...κι αυτές σε μερικά μόνο μοντέλα τους !!!
-
dimman τους μονους που μπορω να παραδεχτω σε θεματα αξιοπιστιας ειναι ακομα μερικες ιαπωνικες εταιρειες...οι ευρωπαιοι δε δειχνουν ακομα ικανοι για κατι τετοιο....δεν ειναι μονο στη ρενω το προβλημα...οσο και αν καποιοι θελουν να το πιστευουν!στην ελλαδα φταιει η γελοια αντιπροσωπεια...
+1
-
προτιμοτερο ειναι να πει καποιος οτι δε τα γουσταρω παρα να λεει τετοιες παπαριες...Καλά τα είπες Άδη παιδί μου! Αντί μερικοί να πούνε ότι 'δεν μου αρέσει η Renault, προτιμώ οποιαδήποτε άλλη', λένε 'ευτυχώς που το έδωσα, άθλια στήριξη τιμονιού, έλλειψη αερόσακων στο τασάκι κλπ.'. By the way, o YiannisWalker με εξέπληξε, μια που τον έχω παρατηρήσει ότι είναι από τους βαθείς γνώστες. Εκθείαση του Scott-Russell του Almera I έναντι του Megane I στο όριο δεν περίμενα ποτέ ότι θα διάβαζα, πόσο μάλλον από άνθρωπο με τόσες γνώσεις. Ίσως κάτι να ξέρει παραπάνω, αν και μου φαίνεται απλά ότι δεν έχει ζήσει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (Megane I) για να μάθει τον τρόπο οδήγησης που επιθυμεί, όπως έχει κάνει με το Almera I.
Αξιοπιστία και κινητήρες Nissan, δίνουν ρέστα (πολύχρονη εμπειρία από τη συγκεκριμένη μάρκα - 4 αυτοκίνητα). Μάλλον παρεξηγημένη εταιρεία εδώ στην Ελλάδα, παρά την καλή μαρτυρία των ελληνικών Nissan.
Εντύπωση μου κάνει πάντως, η κατά μέτωπον (και άτσαλη) επίθεση στα Renault, σε όλα τα επίπεδα. Μάλλον σε πολύ κόσμο κάθεται στο λαιμό αυτή η εταιρεία, ειδικά από τη στιγμή που έβαλε τους 16βάλβιδους στα Clio, Megane και άρχισε την ιστορία με το EuroNCAP. Και είναι περίεργο πώς αυτή η εταιρεία στην Ευρώπη είχε για λίγο καιρό 1η θέση στις πωλήσεις στην Ευρώπη, όπως και το πανμισητό εδώ στην Ελλάδα Megane II.
GTI_
Το Clio RS έχει 28Κ; Βγήκε τιμή κιόλας; -
Οι ευρωπαίοι δεν τα πάνε καλά με τις εγγυήσεις και αυτό λέει κάτι.
Συνοψίζω ξανά τον πίνακα. Δείτε που πατώνουν / ποιοί πατώνουν...Τα σχόλια περιτεύουν. Είναι δύσκολο να σε πείσει η renault ότι κάνει
'ποιοτικά' αυτοκίνητα σταματώντας το 'sale at any cost' που πήγε
να την 'καταστρέψει', δίνοντας 2 χρονάκια. -
Η Hyundai 5 χρόνια δεν δίνει?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η Hyundai 5 χρόνια δεν δίνει?μονο αυτο μας ελειπε να αρχισεις να ζητας και χιουνται!
-
Η Hyundai 5 χρόνια δεν δίνει?
μονο αυτο μας ελειπε να αρχισεις να ζητας και χιουνται!
Υπάρχουν και χειρότερα, μπορεί να ζητήσω opel..
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
GTI_
Το Clio RS έχει 28Κ; Βγήκε τιμή κιόλας;Στην Γερμανία έχει βγει(αν δεν κάνω λάθος)τιμή:22500Ε.
Εδώ τίποτα επίσημο.Εκτίμηση δικιά μου είναι τα 28Ε.Κάπου έχει πάρει το μάτι μου ανάλογες εκτιμήσεις(27-29Ε),αλλά δεν θυμάμαι πού
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
προτιμοτερο ειναι να πει καποιος οτι δε τα γουσταρω παρα να λεει τετοιες παπαριες...
Καλά τα είπες Άδη παιδί μου! Αντί μερικοί να πούνε ότι 'δεν μου αρέσει η Renault, προτιμώ οποιαδήποτε άλλη', λένε 'ευτυχώς που το έδωσα, άθλια στήριξη τιμονιού, έλλειψη αερόσακων στο τασάκι κλπ.'. By the way, o YiannisWalker με εξέπληξε, μια που τον έχω παρατηρήσει ότι είναι από τους βαθείς γνώστες. Εκθείαση του Scott-Russell του Almera I έναντι του Megane I στο όριο δεν περίμενα ποτέ ότι θα διάβαζα, πόσο μάλλον από άνθρωπο με τόσες γνώσεις. Ίσως κάτι να ξέρει παραπάνω, αν και μου φαίνεται απλά ότι δεν έχει ζήσει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (Megane I) για να μάθει τον τρόπο οδήγησης που επιθυμεί, όπως έχει κάνει με το Almera I.
Αξιοπιστία και κινητήρες Nissan, δίνουν ρέστα (πολύχρονη εμπειρία από τη συγκεκριμένη μάρκα - 4 αυτοκίνητα). Μάλλον παρεξηγημένη εταιρεία εδώ στην Ελλάδα, παρά την καλή μαρτυρία των ελληνικών Nissan.
Εντύπωση μου κάνει πάντως, η κατά μέτωπον (και άτσαλη) επίθεση στα Renault, σε όλα τα επίπεδα. Μάλλον σε πολύ κόσμο κάθεται στο λαιμό αυτή η εταιρεία, ειδικά από τη στιγμή που έβαλε τους 16βάλβιδους στα Clio, Megane και άρχισε την ιστορία με το EuroNCAP. Και είναι περίεργο πώς αυτή η εταιρεία στην Ευρώπη είχε για λίγο καιρό 1η θέση στις πωλήσεις στην Ευρώπη, όπως και το πανμισητό εδώ στην Ελλάδα Megane II.
GTI_
Το Clio RS έχει 28Κ; Βγήκε τιμή κιόλας;Kάνε μου τη χάρη και διάβασε το παρακάτω και ξανασκέψου αυτά που γράφεις.
**Θα πρέπει επίσης εδώ να σημειώσω ότι το «γαϊδουρινό τιμόνι» με 3,2 στροφές απ’ άκρη σ’ άκρη, συνεπικουρούμενο από την…ασάφειά του επιτείνει το πρόβλημα.
Βέβαια ήξερα ότι αγοράζω Laguna και όχι το ΕVO αλλά είχα την «απαίτηση» να είναι τουλάχιστο σαν την απερχόμενη.
Ο παράγοντας «ρε μπας και φταις εσύ και όχι το αυτοκίνητο;;» μάλλον δεν πρέπει να εξεταστεί διότι οδηγώ από τα 19 μου και ποτέ κανένα από τα τέσσερα προηγούμενα είχα στη διάθεση μου δεν παρουσίασε τέτοια…κόλπα.Και τα …καλύτερα έπονται!!!
…πριν κλείσει ένας χρόνος το βενζινόμετρο άρχισε να συμπεριφέρεται σαν…στροφόμετρο , ο κλιματισμός αρνιόταν πεισματικά να λειτουργήσει και το «πιτσιλιστήριο» της 5ης πόρτας αρνιόταν κι αυτό με τη σειρά του να ρίξει νερό όποτε του το ζητούσα.
Στην αντιπροσωπεία που το πήγα, η λύση ήταν : αλλαγή του καντράν , αλλαγή του κλιματιστικού και επιδιόρθωση του προβλήματος της 5ης πόρτας και επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου.
Μετά το πέρας των εργασιών η εικόνα που εμφάνιζε το αυτοκίνητο ήταν η εξής : το βενζινόμετρο εξακολουθούσε/εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν ..στροφόμετρο, το κλιματιστικό δεν αρνείται πλέον να λειτουργήσει και το πίσω «πιτσιλιστήριο» ….λειτουργεί κατά το δοκούν.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι ήδη το δέρμα (ο θεός να το κάνει) που υπάρχει στα δυο μπροστινά καθίσματα έχει …'θαμπώσει'και η ταπετσαρία που υπάρχει στις πόρτες (τι φαεινή ιδέα κι αυτή....) λερώνεται συνεχώς και έχω κάνει εσωτερικό καθαρισμό 2 φορές σε διάστημα 16 μηνών....και σήμερα ημέρα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου του σωτηρίου έτους 2004 …η Laguna έδωσε τη χαριστική βολή στα νεύρα μου, καίγοντας τον εγκέφαλό της!!!! (ήταν αρκετά γελοίο το φαινόμενο να βλέπεις το ταμπλό να αναβοσβήνει σαν …επιτάφιος. Γελοίο και συνάμα τραγικό να εμφανίζει ένα αυτοκίνητο 15 μηνών και 61.000χμ μια τέτοια οικτρή εικόνα).
Κι έτσι –παρά τη θέληση μου- από…Δευτέρα βγαίνω παγανιά για αγορά νέου αυτοκινήτου γιατί τρέμω στη ιδέα τι άλλο θα μου ζητήσει η Laguna…και κυρίως το [b]πότε θα μου το ζητήσει**, μιας και το Μάιο, βγαίνει από την εγγύηση.
Σε περίπτωση που κάποιος είχε την υπομονή να φτάσει έως εδώ και τυχαίνει να είναι υποψήφιος αγοραστής μιας Laguna ας το σκεφτεί .....και δεύτερη και τρίτη φορά. Γι αυτό άλλωστε έγραψα όλο αυτό το..'κατεβατό'.[/b]Δες και μερικά που ανέβασε ο Ιkar σε άλλα θέματα, όπως αυτό :
91 MERCEDES CLK 45
92 OPEL TIGRA 45
93 VOLVO S60 44
94 MAZDA MX-5 43
95 SUZUKI VITARA 42
96 FIAT DOBLO 42
97 DAIHATSU SIRION 41
98 SUBARU IMPREZA 40
99 RENAULT LAGUNA 38
100 MITSUBISHI PAJERO 38
ή αυτά εδώ :Φαίνεται μακαρόνι αλλά είναι πολύ κατανοητό που ήταν κάποιοι και
που βρέθηκαν. Τα σχόλια δικά σαςΔικαίωμά σου να πιστεύεις ότι η Ρενώ δεν έχει χάλια μαύρα κι επίσης δικαίωμά σου να νομίζεις ότι για τα ενδεχόμενα χάλια της φταίει το κακό μάτι αλλά το πιο πιθανό είναι να φταίνε τα αυτοκίνητά της. Αλλωστε είχε ξαναφτάσει στον πάτο και σώθηκε από το R19 με τον ΤU Robot
Exω αλλάξει 6 από δαύτα, και τα 5 είναι από διαφορετικές εταιρείες. Δεν έχω συμπάθεια και αντιπάθεια σε καμια. Και όταν με το καλό αλλάξω και αυτό και παρ'ότι δεν έχει κάνει 'κιχ' για 60.000χμ, πάλι δε θα μείνω στην ίδια εταιρεία, απλώς και μόνο επειδή μου αρέσει να αλλάζω διάφορα αυτοκίνητα.
Ζητώ συγγνώμη αν το post βγαίνει επιθετικό, δεν το είχα σκοπό αλλά εάν είχες κι εσύ 'καεί' έτσι κι έτρεχες 16 μήνες στα συνεργεία και στις οδικές βοήθειες τα ίδια θα έγραφες.
-
Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι πωλήσεις πέφτουν από τότε που προσέλαβε αυτόν τον αντιπαθητικό τον Αλόνσο για οδηγό.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι πωλήσεις πέφτουν από τότε που προσέλαβε αυτόν τον αντιπαθητικό τον Αλόνσο για οδηγό.Μπα υπάρχουν μερικοί σαν και έμενα που τα αντιπαθούσαν ανέκαθεν
Απλώς ο Αλόνσο ήταν η χαριστική βολή -
Για την κουβέντα θα πω ότι ήδη η LAGUNA από τις 20-3-2006 έχει 3 χρόνια εγγύηση και υποθέτω ότι σιγά-σιγά θα επεκταθεί αυτό σε όλα τα μοντέλα.
Όσο για τις 7ετης και 5ετης εγγυήσεις από όσα ξέρω τα πράγματα δεν είναι και τόσο αυτονόητα.Δηλαδή πρέπει να καλύπτεις κάποιες προυποθέσεις για να ισχύσουν, όπως συντήρηση μόνο στα επίσημα συνεργεία με συγκεκριμένο αριθμό εργασιών ακόμα και αν δεν χρειάζονται (κυρίως οι γιαπωνέζοι) αλλά και άλλες υποσημειώσεις.
Πχ η OPEL μέχρι πριν από λίγο καιρό ξέρω ότι κάλυπτε για 2 χρόνια όλο το αυτοκίνητο και για τα υπόλοιπα μηχανή εγκέφαλο και σασμάν, αν όμως ρίξετε μια ματιά σε παλιότερα γραφόμμενα μου θα δείτε ότι και η RENAULT τα ίδια κάνει μέχρι τα 5 χρόνια αλλά κακώς ο κόσμος δεν το ξέρει.Όσο για το τι προυποθέσεις βάζει η RENAULT για να σε καλύψει σε εγγύηση η απάντηση είναι τίποτα.Δείχνεις απλώς την άδεια σου και αν είσαι μέσα στα χρονικά όρια και φυσικά αν δεν είναι με δική σου υπαιτιότητα η βλάβη σε καλύπτει χωρίς δέυτερη κουβέντα ακόμα και αν δεν είχες πατήσει ποτέ ο πόδι σου σε επίσημο συνεργείο.
Στις περιπτώσεις με τα πολλά χρόνια κάλυψη υπάρχουν πολύ πιο αυστηρές προυποθέσεις για να σε καλύψουν τόσες που τελικά σε λίγα αυτοκίνητα ισχύουν μετα το ξεσκαρτάρισμα.
-
Τα πραγματα ειναι απλα...ας ακολουθησουν ολοι το μοντελο των εγγυησεων της toyota.
Aπλα και ξεκαθαρα οτι χαλαει στο αλλαζουν , και ζητουν και συγνωμη.
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?