-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
κοινώς θα γίνει του emoticon το... ποστάρισμα... :explotar:PS: μήπως να ανεβάσω κ το 'μεσιέ κανιμπάλ' να κλείσουμε ως θέμα???? το κανιβαλίσαμε που το κανιβαλίσαμε... κολάει κ με τον ΦΒ κ την... τούρτα...
Γιατί στο σοβαρό κομμάτι του θέματος δεν είχε πέσει κανιβαλισμός;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τελικά, στην Ευρώπη τι γίνεται με τη Renault, ξέρει κανείς να μας πει;Πραγματικά, πρέπει να ανοίξει ένα θέμα για κάθε εταιρεία και την πορεία της στην Ελλάδα, μια από τις πιο συμπλεγματικές αγορές της Ευρώπης...
Την απάντηση την ξέρεις.Εγώ θα σου πω κάτι άλλο.
Στην δεκάδα πωλήσεων στην Ελλάδα βρίσκονται η HYUNDAI,SUZUKI,SKODA,SEAT.
Άμα τις βρεις στην δεκάδα της Ευρώπης να μου τρυπήσεις την μύτη. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ρε παιδια αν μου επιτρέπεται να πω και εγώ την γνώμη μου που και RENAULT έχω κοντά 20 χρόνια και σε αντιπροσωπεία της RENAULT δουλεύω κοντά στα 10.
Από τα παραπάνω που γράφτηκαν μερικά είναι αλήθειες, άλλα μισές αλήθειες και πολλά είναι τέρατα, ανήκοντα στην κατηγορία 'το άκουσα από τον διπλανό μου στην καφετέρια, ή από το μπατζανάκη της θείας της κουνιάδας της νύφης μου'...Φίλε thvarveris,
εκτιμώντας ότι γνωρίζεις αρκετά πράγματα σχετικά με τα Renault και το χώρο του αυτοκινήτου γενικότερα, δεν θα συμφωνήσω ούτε θα διαφωνήσω μαζί σου, σεβόμενος πάντα τις απόψεις σου!
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω όμως είναι το εξής. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι απόψεις σου για το θέμα 'Renault στην Ελλάδα' και γιατί αυτή 'πουλάει' ή 'δεν πουλάει' σε αυτή τη χώρα, είναι αντικειμενικές και πως τελικά έχεις 100% δίκιο, α) τι αντισταθμιστικές κινήσεις θα έπρεπε να κάνει η Renault στην Ελλάδα για να ξεπεράσει ή να μετριάσει το φαινόμενο συντηρητισμού του Έλληνα αγοραστή και β) όλοι αυτοί οι managers στα κεντρικά της Renault - και της κάθε Renault - τι κάνουν για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα?
Δηλαδή, μου γεννιέται η αίσθηση ότι κανείς, μα κανείς στα - όποια - κεντρικά, δεν έχει κάτσει να δει τι θέλει ο κόσμος! Ή ότι το δίκτυο πωλήσεων δεν επικοινωνεί σωστά τις ανάγκες των πελατών? Ή ότι, όπως σε πολλές επιχειρήσεις, υπάρχουν υποομάδες με αντίθετα συμφέροντα, και τελικά αυτή η κατάσταση δεν αφήνει να υπάρξει πνεύμα ομαδικότητας??
Τι να πω δηλαδή? Είναι να καραφλιάζεις!
***ΥΓ1. Έχω και μερικές άλλες προσωπικές ερωτήσεις και θέσεις να εκφράσω, που κάποιες έχουν, ενώ άλλες δεν έχουν σχέση με την εδώ αντιπροσωπεία. Ας μας πει λοιπόν κάποιος:
- Το Vel Satis, σε ποια ομάδα καταναλωτών απευθυνόταν στην Ελλάδα ή όπου? (Renault παγκοσμίως)
- Το Laguna εδώ γιατί τοποθετήθηκε τόσο ψηλά από πλευράς τιμής και τώρα έχει κατέβει στα τάρταρα? Δεν μπορούσε από την αρχή να υπάρξει πιο προσγειωμένη τιμολόγηση? (Renault Ελλάδας)
- Γιατί δεν πουλάνε το Clio σε τιμές Getz? Δεν μπορούν? Αν το πράξουν μετά από 2 έτη, τότε θα μπορούν?
- Τι θα πει ότι η διαφημιστική καμπάνια τους είναι παγκόσμια? Χάθηκε να τους ανοίξουν οι εδώ τα μάτια και να τους δείξουν πόσο κόσμο έχασε η Voda με αυτό την παγκόσμια ηλιθιότητα του 'How are you?' και πόσο κέρδισε η Cosmote με τις 'Ελληνάρικες' της διαφημίσεις! Γνωρίζετε ότι το concept της διαφήμισης CU της Voda, είναι 100% Ελληνικό και πως το υιοθέτησε η μητρική Voda και σε άλλες αγορές του εξωτερικού????
Εντάξει ρε παιδιά!! Αν είναι έτσι το ξέρω κι εγώ! Φοράω την ωραία μου γραβάτα από του 'Παγώνη', ρίχνω και το κουστούμι Βάρδας, και το παίζω manager στα όποια κεντρικά! Το θέμα είναι, οι όποιοι κύριοι-στελέχη της διαφήμισης, marketing, πωλήσεων, συνεργείων κ.λ.π., να πείσουν τους από πάνω/δίπλα κ.λ.π. ότι το πράγμα θέλει ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ! Αλλιώς, ΠΑ-ΠΑ-ΛΑ!***
ΥΓ2. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους της Renault, και ούτε υπαινίσσομαι τίποτα! Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά πως - και αν - συνεισφέρει στην εταιρεία του! Απλά, είναι κάποια πράγματα, τα οποία λίγοι θίγουν και ακόμα λιγότεροι συνειδητοποιούν!
-
κοινώς θα γίνει του emoticon το... ποστάρισμα... :explotar:
PS: μήπως να ανεβάσω κ το 'μεσιέ κανιμπάλ' να κλείσουμε ως θέμα???? το κανιβαλίσαμε που το κανιβαλίσαμε... κολάει κ με τον ΦΒ κ την... τούρτα...
Γιατί στο σοβαρό κομμάτι του θέματος δεν είχε πέσει κανιβαλισμός;
αμ για το σοβαρό μιλάω..... γιατί μετά το μόνο σωστό είναι ο ΘΒ κ η... τούρτα
-
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Ρε παιδια αν μου επιτρέπεται να πω και εγώ την γνώμη μου που και RENAULT έχω κοντά 20 χρόνια και σε αντιπροσωπεία της RENAULT δουλεύω κοντά στα 10.
Από τα παραπάνω που γράφτηκαν μερικά είναι αλήθειες, άλλα μισές αλήθειες και πολλά είναι τέρατα, ανήκοντα στην κατηγορία 'το άκουσα από τον διπλανό μου στην καφετέρια, ή από το μπατζανάκη της θείας της κουνιάδας της νύφης μου'...Φίλε thvarveris,
εκτιμώντας ότι γνωρίζεις αρκετά πράγματα σχετικά με τα Renault και το χώρο του αυτοκινήτου γενικότερα, δεν θα συμφωνήσω ούτε θα διαφωνήσω μαζί σου, σεβόμενος πάντα τις απόψεις σου!
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω όμως είναι το εξής. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι απόψεις σου για το θέμα 'Renault στην Ελλάδα' και γιατί αυτή 'πουλάει' ή 'δεν πουλάει' σε αυτή τη χώρα, είναι αντικειμενικές και πως τελικά έχεις 100% δίκιο, α) τι αντισταθμιστικές κινήσεις θα έπρεπε να κάνει η Renault στην Ελλάδα για να ξεπεράσει ή να μετριάσει το φαινόμενο συντηρητισμού του Έλληνα αγοραστή και β) όλοι αυτοί οι managers στα κεντρικά της Renault - και της κάθε Renault - τι κάνουν για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα?
Δηλαδή, μου γεννιέται η αίσθηση ότι κανείς, μα κανείς στα - όποια - κεντρικά, δεν έχει κάτσει να δει τι θέλει ο κόσμος! Ή ότι το δίκτυο πωλήσεων δεν επικοινωνεί σωστά τις ανάγκες των πελατών? Ή ότι, όπως σε πολλές επιχειρήσεις, υπάρχουν υποομάδες με αντίθετα συμφέροντα, και τελικά αυτή η κατάσταση δεν αφήνει να υπάρξει πνεύμα ομαδικότητας??
Τι να πω δηλαδή? Είναι να καραφλιάζεις!
***ΥΓ1. Έχω και μερικές άλλες προσωπικές ερωτήσεις και θέσεις να εκφράσω, που κάποιες έχουν, ενώ άλλες δεν έχουν σχέση με την εδώ αντιπροσωπεία. Ας μας πει λοιπόν κάποιος:
- Το Vel Satis, σε ποια ομάδα καταναλωτών απευθυνόταν στην Ελλάδα ή όπου? (Renault παγκοσμίως)
- Το Laguna εδώ γιατί τοποθετήθηκε τόσο ψηλά από πλευράς τιμής και τώρα έχει κατέβει στα τάρταρα? Δεν μπορούσε από την αρχή να υπάρξει πιο προσγειωμένη τιμολόγηση? (Renault Ελλάδας)
- Γιατί δεν πουλάνε το Clio σε τιμές Getz? Δεν μπορούν? Αν το πράξουν μετά από 2 έτη, τότε θα μπορούν?
- Τι θα πει ότι η διαφημιστική καμπάνια τους είναι παγκόσμια? Χάθηκε να τους ανοίξουν οι εδώ τα μάτια και να τους δείξουν πόσο κόσμο έχασε η Voda με αυτό την παγκόσμια ηλιθιότητα του 'How are you?' και πόσο κέρδισε η Cosmote με τις 'Ελληνάρικες' της διαφημίσεις! Γνωρίζετε ότι το concept της διαφήμισης CU της Voda, είναι 100% Ελληνικό και πως το υιοθέτησε η μητρική Voda και σε άλλες αγορές του εξωτερικού????
Εντάξει ρε παιδιά!! Αν είναι έτσι το ξέρω κι εγώ! Φοράω την ωραία μου γραβάτα από του 'Παγώνη', ρίχνω και το κουστούμι Βάρδας, και το παίζω manager στα όποια κεντρικά! Το θέμα είναι, οι όποιοι κύριοι-στελέχη της διαφήμισης, marketing, πωλήσεων, συνεργείων κ.λ.π., να πείσουν τους από πάνω/δίπλα κ.λ.π. ότι το πράγμα θέλει ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ! Αλλιώς, ΠΑ-ΠΑ-ΛΑ!***
ΥΓ2. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους της Renault, και ούτε υπαινίσσομαι τίποτα! Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά πως - και αν - συνεισφέρει στην εταιρεία του! Απλά, είναι κάποια πράγματα, τα οποία λίγοι θίγουν και ακόμα λιγότεροι συνειδητοποιούν!
Λοιπόν θα σου πω ότι με πολλά από τα παραπάνω συμφωνώ, όμως δεν μπορώ να σου δώσω απάντησεις γιατί δεν ξέρω πως σκέπτεται η ηγεσία στην Ελλάδα αλλά και στην Γαλλία.
Εγώ το μόνο που προσπαθώ είναι τουλάχιστον να κάνω καλά την δουλειά μου για το καλό όλων μας. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
'Αναβαθμισμένο' και στην τιμή το νέο Renault MeganeΑς έκαναν 3ετή έστω την εγγύηση κι ας το άφηναν ίδιο.
-
@thvarveris äåí Ý÷ù êÜðïéï ëüãï íá áìöéóâçôÞóù ôá ëåãüìåíÜ óïõ áëëÜ ôéò äýï öïñÝò ðïõ ìåôÝöåñá ôïí ößëï êÜôï÷ï Êëéü ÉÉ ãéá áíôáëëáêôéêÜ ðïõ áöïñïýóáí åîùôåñéêÞ åðéóêåõÞ ïé ôéìÝò Þôáí ôïõëÜ÷éóôïí óôï äéðëÜóéï áðï ôéò áíôßóôïé÷åò ôïõ äéêïý ìïõ, Ðåæþ ãáñ ..Ýôóé áíôß íá áíôéêáôáóôáèïýí ìå ãíÞóéï áíôáëëáêôéêü åðéëÝ÷èçêå 'âåëôéùôéêü'
ÃåíéêÜ ôþñá....
Ïôáí ðÞãá íá åðéëÝîù áõôïêßíçôï åßìïõíá ãéá ôçí êáôçãïñßá 1600 ê.åê ìå áìÜîùìá êÜôù ôùí 4 ìÝôñùí.Åñéîá ôç ìáôéÜ ìïõ óôá äýï ãáëëéêÜ -èåùñþ êáé ôïõò äýï 'ìáíïýëåò' óå áõôÞ ôçí êáôçãïñßá- Êëéï 1600 êáé 206 1600 .Óáí ôéìÞ ç äéáöïñÜ Þôáí áñêåôÜ óåâáóôÞ -
εκτιμώντας ότι γνωρίζεις αρκετά πράγματα σχετικά με τα Renault.....Απλά, είναι κάποια πράγματα, τα οποία λίγοι θίγουν και ακόμα λιγότεροι συνειδητοποιούν!
Λοιπόν θα σου πω ότι με πολλά από τα παραπάνω συμφωνώ, όμως δεν μπορώ να σου δώσω απάντησεις γιατί δεν ξέρω πως σκέπτεται η ηγεσία στην Ελλάδα αλλά και στην Γαλλία.
Εγώ το μόνο που προσπαθώ είναι τουλάχιστον να κάνω καλά την δουλειά μου για το καλό όλων μας.Φίλε thvarveris,
ξεκαθαρίζω ότι εδώ γίνεται μια κουβέντα μεταξύ - αν όχι φίλων - τουλάχιστον ενημερωμένων ενηλίκων που 'επικοινωνούν', οπότε δεν υπάρχει λόγος να μου πεις τι προσπαθείς να κάνεις! Έχω αντιληφθεί ότι μιλάς καλοπροαίρετα όπως όλοι σε αυτό το thread!
Απλά, στεναχωριέμαι όταν αντιλαμβάνομαι ότι οι πολυδιαφημισμένοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, μπλα, μπλα, μπλα, κ.λ.π., κ.λ.π., αντί να δημιουργούν, εφευρίσκουν, διαμορφώνουν, προβληματίζονται, κ.ο.κ. επιλέγουν να διαδραματίζουν τον ασφαλή ρόλο του ενδιάμεσου (επ'ουδενί δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το ρόλο του κομπάρσου γιατί θα ήταν άδικο)!
Είναι στα πάνω τους οι πωλήσεις ενός μοντέλου ή μιας μάρκας? Τότε η αντιπροσωπεία κομπάζει γιατί 'Είμαστε οι καλύτεροι!'. Είναι στα κάτω τους οι πωλήσεις ενός μοντέλου ή της μάρκας? Τότε η αντιπροσωπεία δείχνει με το δάχτυλο τα όποια κεντρικά στο εξωτερικό, σφυρίζοντας αδιάφορα και σιχτιρίζοντας τον 'συμπλεγματικό' χαρακτήρα του Έλληνα!
Μα τότε να μην πουλάνε καν στους Έλληνες!!! Ποιος ο λόγος να επιχαίρεις στα εύκολα και να την κάνεις στα δύσκολα??? Γιατί είμαστε όλοι (και εγώ μέσα) τόσο υποκριτές στο θέμα αυτό και μονίμως - ακόμα και στο ακίνδυνο προφορικό ή γραπτό επίπεδο - να τα ρίχνουμε στους κουτόφραγκους, όταν εμείς αδιαφορούμε?
Φταίει η Renault Γαλλίας γιατί δεν σε υπολογίζει κε. Renault Ελλάδας? Τότε να βρεις τρόπους να τους πείσεις? Αν δεν πείθονται πίεσέ τους? Αν δεν πιέζονται, αλλαξέ τους? Αν δεν γίνεται τίποτε, αναδιοργάνωσε το παιχνίδι εσωτερικά! Δώσε χρηματοδοτικά, τοποθέτησε τα μοντέλα σου ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ σε χαμηλότερες τιμές (π.χ. Megane 1.4), λάβε μέρος σε εθνικούς μηχανοκίνητους αγώνες (αν δεν υπάρχουν δημιούργησε ή βελτίωσε θεσμούς), για να διαφημιστείς κάνε χορηγίες σε κατηγορίες πληθυσμού (πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης σε σχολεία), και ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΑ, διάολε!!!
Αφού είναι γνωστό ακόμα και στους πρωτοετείς φοιτητές του Marketing, ότι ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!
-
Για τις εγγυήσεις επειδή είναι ο ο τομέας της δουλειάς μου θα χρειαζόταν μερικές ώρες να γράψω το τι και πως.
Θα σας πω όμως κάτι που μάλλον δεν ξέρεται.Τα σύνολα κινητήρα και σασμάν δικαιούνται συμετοχή από την εταιρεία στην δαπάνη σε πιθανή βλάβη μέχρι και 5 χρόνια χωρίς ο πελάτης να πληρώνει δραχμή για επέκταση της εγγύησης.
Καταλύτες 5 χρόνια η 70000 χλμ για όλο το ποσό.
Αισθητήρες λ και υπολογιστές ψεκασμού 36 μήνες για όλο το ποσό.
Συμετοχή μέχρι τους 36 για όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Λοιπόν για πιο μικρό χρόνο κάλυψης εγγύησης μιλάμε;Εν πρώτοις, θα ήθελα να μάθω πόση είναι αυτή η συμμετοχή.
Εν δευτέροις, να σημειώσω ότι εμείς μιλάμε με βάση τα όσα λένε οι πωλητές της εταιρείας και όλοι όσοι μας δίνουν πληροφορίες απ' την επίσημη αντιπροσωπεία. Όταν εγώ ρώτησα πχ τί εγγύηση δίνεται, μου είπαν 2 χρόνια και από εκεί και πέρα τίποτα. Δε βρέθηκε ούτε ένας που να αναφέρει τα όσα λες, άρα το φταίξιμο πέφτει στους άχρηστους που παρέχουν πληροφορίες και όχι στον καταναλωτή που δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει φάλαγγα στον πωλητή για να πάρει απαντήσεις.
Από βλάβες είμαστε κάτω από το μέσο όρο με μετρήσεις.
Για ακριβά ανταλλκτικά είμαστε και εκεί κάτω από το μέσο όρο.
Η εταιρεία κάνει έρευνα και μας ενημερώνει.Αυτή η έρευνα από ποιόν διεξάγεται και πού δημοσιεύεται? Μήπως βασίζεται στο γεγονός ότι όσες φορές έχω πάει στο συνεργείο δεν έχει γραφεί ούτε μία φορά κάτι στο βιβλίο συντήρησης? Εγώ άλλα στοιχεία έχω βρει στο ίντερνετ και τα παραθέτω :
Tα άλλα περί συντηρητισμού του Έλληνα που τον καθιστά αντίθετο με την αγορά Ρενώ, δεν τα υιοθετώ ούτε στο ελάχιστο, για τον απλούστατο λόγο ότι και το Twingo και το Scenic που ήταν ριζοσπαστικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν πούλησαν. Κι αν δεν πούλησε τρελλά το Twingo, σίγουρα δε φταίει η εμφάνιση του.
Το μόνο που δεν πούλησε είναι το Vel Satis. Από εκεί και πέρα, ποιό άλλο αμάξι της εταιρείας χαρακτηρίζεται ως ριζοσπαστικό? Μόνο το καινούριο Megane hatchback πιστεύω, που όμως σε αρκετούς άρεσε, απόδειξη ότι κυκλοφορούν περισσότερα τέτοια παρά sedan. -
-
Να συμπληρώσω εδώ, ότι σε νέα που διάβασα σήμερα, ο πρόεδρας της Ρενώ ανακοίνωσε πως στην τριετία 2007-2009 θα βγουν πολύ περισσότερα νέα μοντέλα (και σε νέες κατηγορίες) στο φως, ενώ θα κοπεί το κόστος παραγωγής λόγω της συνεργασίας (λέει) με τη Νισσάν.
Μείωση κόστους παραγωγής.........χμμμμμ......
-
Και να προσθέσω και κάτι ακόμα!
Αφού λοιπόν ως χώρα (αριθμός καταναλωτών) δεν έχουμε μεγάλη αγοραστική δύναμη, γιατί δεν φροντίζουμε να αποκτήσουμε διαπραγματευτική δύναμη (ή έστω δυναμική)! Τι θέλω να πω με αυτό !?! Θέλω να πω ότι στο χώρο των πωλήσεων (βλ. ΑΛΦΑΒΗΤΟ Management/Marketing) όταν δεν μπορείς να κάνεις mass production ή mass consumption, τότε αυτομάτως (αν δεν θες να εξαφανιστείς βεβαίως) τοποθετείσαι σε ένα niche (μοναδικό, εξειδικευμένο, πολυτελές, κ.α.) κομμάτι της αγοράς! Στην περίπτωσή μας, το niche κομμάτι για την Renault Ελλάδας, αφού δεν παράγει προϊόντα αλλά μεταπωλεί προϊόντα και υπηρεσίες, θα ήταν να προωθεί ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ (λίγο εως πολύ) υπηρεσίες! Π.χ. αυτοκίνητο αντικατάστασης, μειωμένοι χρόνοι παραλαβής ανταλλακτικών, πιο προσιτές τιμές, virtual internet configurator αυτοκινήτου, αγορά μέσω internet, κ.ο.κ. Και αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν υπερφίαλα για τον συντηρητικό, ψωροκώσταινα Έλληνα (όταν ο ψωροκώσταινας 'τ'ακουμπάει' βέβαια δεν τον λέμε ψωροκώσταινα), τότε γιατί δεν κάνουμε το απλούστερο? Να αποφασίσουμε ότι βρε αδερφέ, αυτή η αγορά έχει γίνει πολύ περίεργη και δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο με αυτήν!! Ας την πάρει λοιπόν κάποιος άλλος!
***ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως η Renault Ελλάδας τείνει να ακολουθήσει τα βήματα της BMW Ελλάδας ή του Σαρακάκη με την Volvo? Λέω, μήπως! ***
-
Τι νουμέρα είναι αυτά για το Espace ?
71% failure rate
-
Έχεις δίκιο για το 'ψωροκώσταινας' φίλε treasure.
Κατά πόσο θεωρείται ψωροκώσταινας και συντηρητικός, ο πιό τρελλάρας ίσως καταναλωτής της Ευρώπης, που με μία από τις χαμηλότερες αγοραστικές δυνάμεις πανευρωπαϊκά, όταν ο βασικός μισθός δεν είναι ούτε 600 ευρώ, πάει και τα χώνει και παίρνει τα τούρμπα, τα αλουμίνια, τα χαμηλωμένα και γενικά αυτοκίνητα που σε κάθε εύρωστη και ισορροπημένη οικονομία και νοοτροπία θα ήταν αδιανόητο να αγοράσει, είναι ένα μεγάλο ερώτημα.
Δε φταίει κανένας άλλος όμως, ο ηλίθιος ο Έλληνας φταίει που πάει και αγοράζει. Είναι το ίδιο ανισόρροπη κατάσταση με τις καφετέριες και το φαγητό, που στο Μπουρνάζι κοστίζει πιό ακριβά απ' ότι έξω απ' το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού και παρόλα αυτά είναι όλα τα μαγαζιά γεμάτα.
Αν υπήρχαν δυνατές καταναλωτικές ενώσεις, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση τώρα για τις εγγυήσεις (και πολλά άλλα)...
-
Αγαπητοί φίλοι,
επιτρέψτε μου να αναθερμάνω την κουβέντα, παραθέτοντας το παρακάτω άρθρο που αφορά την Renault και προέρχεται (τουλάχιστον στον Ελληνικό διαδικτυακό χώρο) από το site Autopress.gr .
'..Για το ότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Renault έχουν χάσει τον ύπνο τους τελευταία έχουμε ξαναγράψει και άλλες φορές. Σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ο βραζιλιάνος επικεφαλής της, Carlos Ghosn (φωτό), παραδέχθηκε πως η εταιρεία βρίσκεται σε μία δύσκολη φάση αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θέλησε να την χαρακτηρίσει ως κρίση. 'Η Renault είναι εύθραυστη αυτή την στιγμή αλλά δεν χρειάζεται δραστικές και επώδυνες κινήσεις σαν κι αυτές που γίνονται στις ΗΠΑ. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο μεγαλύτερος ευρωπαίος κατασκευαστής και θα το πετύχουμε με μία σειρά από καλά σχεδιασμένες ενέργειες', είπε..'
Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=8979 -
Στην ψηφοφορία έπρεπε να μπει και μια εππιλογή 'ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ' γιατί λίγο πολύ γι' εμένα είναι όλα τα παραπάνω και απορώ πως τόσα χρόνια είχε υψηλές πωλήσεις. ?
Ξέρω, ξέρω, ξέρω, να πώ, να πώ, να πώ, .... λόγο 'ασφάλειας' κύριε.
Πότε είχε υψηλές πωλήσεις στην Ελλάδα η Renault και πού ήμουν εγώ;
Φυσικά και οι πωλήσεις στην Ελλάδα δεν έχουν να κάνουν με αστέρια ασφάλειας...
Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, όπως δεν νομίζω να αναφερόταν και η ψηφοφορία, μιλάμε για γενικό επίπεδο.
*Στην Ελλάδα, τα αστέρια και οι αερόσακοι έχουν αρχίσει να παίζουν μεγάλο ρόλο στην αγορά αυτοκινήτου.
-
Στην ψηφοφορία έπρεπε να μπει και μια εππιλογή 'ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ' γιατί λίγο πολύ γι' εμένα είναι όλα τα παραπάνω και απορώ πως τόσα χρόνια είχε υψηλές πωλήσεις. ?
Ξέρω, ξέρω, ξέρω, να πώ, να πώ, να πώ, .... λόγο 'ασφάλειας' κύριε.
Πότε είχε υψηλές πωλήσεις στην Ελλάδα η Renault και πού ήμουν εγώ;
Φυσικά και οι πωλήσεις στην Ελλάδα δεν έχουν να κάνουν με αστέρια ασφάλειας...
Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, όπως δεν νομίζω να αναφερόταν και η ψηφοφορία, μιλάμε για γενικό επίπεδο.
*Στην Ελλάδα, τα αστέρια και οι αερόσακοι έχουν αρχίσει να παίζουν μεγάλο ρόλο στην αγορά αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
'..Για το ότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Renault έχουν χάσει τον ύπνο τους τελευταία έχουμε ξαναγράψει και άλλες φορές. Σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ο βραζιλιάνος επικεφαλής της, Carlos Ghosn (φωτό), παραδέχθηκε πως η εταιρεία βρίσκεται σε μία δύσκολη φάση αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θέλησε να την χαρακτηρίσει ως κρίση. 'Η Renault είναι εύθραυστη αυτή την στιγμή αλλά δεν χρειάζεται δραστικές και επώδυνες κινήσεις σαν κι αυτές που γίνονται στις ΗΠΑ. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο μεγαλύτερος ευρωπαίος κατασκευαστής και θα το πετύχουμε με μία σειρά από καλά σχεδιασμένες ενέργειες', είπε..'Και αν αναρωτηθήκατε τι εννοεί ο κος. Ghosn αναφερόμενος στην παρουσία της Renault στις ΗΠΑ, παραθέτω το παρακάτω που την αφορά:
***'..Despite talk to the contrary, French automaker Renault will not return to the U.S. market soon and is unlikely to return at all, according to the man most likely to take over Renault when its current chief retires in 2005.
Carlos Ghosn, CEO of Renault-controlled Nissan Motor and presumed successor to Renault Chairman and CEO Louis Schweitzer, told USA TODAY that Renault would not spread its energy and money across two brands in the USA when the one already here has a long way to go.
'We need to maximize what we can do with Nissan first,' he said...'***
Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ http://www.usatoday.com/money/autos/2002/01/08/renault.htmΑυτό ίσως σημαίνει ότι όταν μιλάμε για την Renault, ίσως θα πρέπει να σκεφτόμαστε Renault/Nissan. Μάλλον, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πρώτα την Nissan και μετά την Renault, τουλάχιστον για αυτή την περίοδο.
..Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, όπως δεν νομίζω να αναφερόταν και η ψηφοφορία, μιλάμε για γενικό επίπεδο..
Φίλε Turist,
θα ήθελα απλά να βοηθήσω λέγοντας ότι η ψηφοφορία αυτή αφορά τις πωλήσεις Renault στην Ελλάδα, γιατί πολύ απλά (φαντάστηκα ότι) η συντριπτική πλειοψηφία του forum που έχει εμπειρίες από αυτοκίνητα Renault, τις έχει επί Ελληνικού εδάφους! Αν ισχύει κάτι διαφορετικό, ευχαρίστως το συζητάμε!
-
Οταν εχεις 1-2 κακες χρονιες δεν πρεπει να σε πιανει πανικος.Αλλωστε παγκοσμιως δεν ειναι καλη εποχη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ομως κατ'εμε η renault πρεπει καπου να κανει την υπερβαση σε σχεση με τις αλλες εταιρείες,στον σχεδιασμο σιγουρα δεν τα καταφεραν.
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?