Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    D
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 140
    • Best 0
    • Groups 0

dali

@dali

Μπογιατζής - Μπογιάτισμα

0
    Profile views
    140
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location Μουσείο Λούβρου

dali Unfollow Follow

Latest posts made by dali

• RE: Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:

(όπως ο Σημιτάνθρωπος που μετά απεδείχθη βέβαια ότι όλα ήταν μπαρούφα)

δεν ειναι αληθεια

Ποιος το ...απέδειξε αυτό; ο... Αλογοσκούφης μήπως με την απογραφή του;

Όχι τόσο αυτό όσο το γεγονός ότι ΚΑΙ αυτός υπηρέτησε με ζήλο τα μεγάλα συμφέροντα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι επί πρωθυπουργίας του, όταν και μπήκαμε στη ζώνη του ευρώ, άρχισε το χοντρό ροκάνισμα των χρημάτων του κόσμου.

Αν και μου ήταν συμπαθής ως προσωπικότητα διότι απείχε μακράν απ' το γνωστό γλύφτικο και ψεύτικο πολιτικάντικο ύφος, ήσυχος και χαμηλών τόνων αλλά παράλληλα και με πυγμή, δε θεωρώ ότι έκανε τίποτα άλλο απ' το να φτιάξει (ή να 'φτιάξει', όπως το βλέπει κανείς) τους οικονομικούς δείκτες. Οι καλοί οικονομικοί δείκτες, για μένα σαν πολίτη δε σημαίνουν παρά ελάχιστα πράγματα εάν δεν συνοδεύονται από βελτίωση της καθημερινότητας μου.

Ο καθένας με τον τρόπο του, οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης έβαλαν το λιθαράκι τους για να ζούμε σ' αυτή τη σαπίλα που ζούμε. Το αν ο Αντρέας μπορει να χαρακτηριστεί ως μέγας λαοπλάνος ενώ ο Σημίτης σιγανοπαπαδιά, ο Μητσοτάκης γκαντέμης μηχανορράφος κι ο Κωστάκης μπούλης, ποσώς ενδιαφέρει αν τελικά το αποτέλεσμα για τη ζωή μας είναι περίπου το ίδιο.....

posted in Αντίλογος
      D
      dali
    • RE: Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;

To κυρίως πρόβλημα τόσο της ελληνικής οικονομιας όσο και των υπολοίπων του αναπτυγμένου κόσμου, είναι ότι η έμφαση δίνεται πρωτίστως στους οικονομικούς δείκτες και όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Το να δείχνεις ισχυρή οικονομία μαγειρεύοντας τα αποτελέσματα καθώς και τον δείκτη της ανεργίας, δεν σημαίνει ότι είσαι ισχυρό κράτος στο οποίο οι πολίτες σου απολαμβάνουν ένα καλό μέσο επίπεδο ζωής. Το ότι (απ' την άλλη) όλα τα κωλάδικα, εστιατόρια, καφετέριες, κλπ, είναι γεμάτα, επίσης δε σημαίνει κάτι διαφορετικό (όσον αφορά την Ελλάδα) απ' την άνθηση της παραοικονομίας : Ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων τα 'πιάνει' από δέκα μεριές ενώ επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ταμεία έχουν πτωχεύσει λόγω της μη απόδοσης των όσων τους αναλογούν και κακών επενδύσεων για να τα 'πιάσουν' πάλι κάποιοι άλλοι.

Στο Αριστοτέλειο γίνεται έρευνα για το ότι κάποιοι επιτήδειοι έκλεψαν στο διάστημα 1999-2004, γύρω στους 7000 τόνους πετρέλαιο. Παντού γύρω βλέπεις ένα όργιο ασυδοσίας, κινήσεων διά της πλαγίας οδού, ο κολλητός του κολλητού, κλπ. Η ελληνική οικονομία απλά υπάρχει επειδή επιτρέπεται στη διαφθορά να υπάρξει. Διότι αν δεν υπήρχε, ποιός θα μπορούσε να ζήσει με 700 ευρώ βασικό? Ποιά οικογένεια μπορεί να συντηρήσει ακόμη και με δύο μισθούς, δύο παιδιά, σπίτι και αυτοκίνητο? Με τί προσόντα? Το ότι υπάρχουν ηλίθιοι που ενώ δεν έχουν φράγκο πάνε και παίρνουν κινητό 500 ευρώ και βάλε, ναι, συμβαίνει. Ενδεικτικό της νοοτροπίας ενός λαού που έχει καλομάθει και ζει μέσα σε άκρατο καταναλωτισμό, κάτι που όμως οφείλεται και στις γραμμές που δίνουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις που ήρθαν (και καλά) να σώσουν την Ελλάδα αλλά αντί αυτού έβαλαν τα πρασινοφρουρίδια και τα γαλαζοπαίδια να μασάνε. Διότι αν δε δώσει η κεντρική εξουσία σωστές γραμμές, τότε ο λαός θα φερθεί όπως το κακομαθημένο παιδί που του επιτρέπεις να ανοίγει το συρτάρι και να κλέβει λεφτά απ' το πορτοφόλι. Επίσης, το ίδιο κακομαθημένο παιδί, αποκλείεται να μάθει να μην κλέβει απ' το συρτάρι αν βλέπει ότι ο μπαμπάς βάζει χέρι στα λεφτά της μαμάς και τούμπαλιν. Δε μπορεί δλδ να ζητάς τιμιότητα και προσήλωση στους νόμους και τους κανόνες όταν η υπουργάρα έκανε κολλεγιά με τον αλητορασοφόρο και μασήσανε τα κέρατα τους.

Για να δούμε τί θα γίνει αν σφίξουν οι πισινοί και βγουν οι τράπεζες και όλοι οι πιστωτές παγανιά να διεκδικήσουν άμεσα τα χρεωστούμενα. Κι αν δεν ήταν κι η ΕΕ, πιστεύω ότι καιρό τώρα θα είχαμε φτάσει πολύ κοντά στα επίπεδα της Αργεντινής. Διότι πολύ απλά, όταν όλο το σύστημα στηρίζεται στις επιταγές και τα δάνεια, με λίγα λόγια πάνω σε προσδοκούμενα έσοδα, κάποια στιγμή θα καταρρεύσει.

Μέσα σ' ένα χρόνο τα βασικά είδη αυξήθηκαν 9%. Πόση αύξηση πήραν τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι? Άρα, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το κράτος, μέσες άκρες σου λέει 'κλέψε και βούτα αλλιώς μια ζωή θα μετράς και το πενηνταράκι και για καφέ θα βγαίνεις μία φορά το μήνα'. Χθες είχε μια αναφορά στην Αγγλία της Θάτσερ. Μια χαρά τους είχε φτιάξει κι η Θάτσερ τους δείκτες (όπως ο Σημιτάνθρωπος που μετά απεδείχθη βέβαια ότι όλα ήταν μπαρούφα), το θέμα όμως είναι ότι ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους και σκοτωνόταν με την αστυνομία. Γιατί? Γιατι πολύ απλά μασάγανε πολύ οι λίγοι και πολύ λίγο οι πολλοί. Αυτός είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών όλων των κυβερνήσεων σήμερα, το άνοιγμα της ψαλίδας.

Ήρθαν κι οι ηλίθιοι Αμερικανοί με το γελοίο laissez-faire τους που η πραγματικότητα το πήρε και τους το έχωσε στον πισινό και έδεσε το γλυκό. Το κακό είναι ότι δεν το έχωσε μόνο στον δικό τους αλλά και σε όλων των άλλων, πολύ ή λίγο. Και έρχομαι εγώ και σε ρωτώ : Τί είδους καπιταλισμός και μαγκιά της ελεύθερης αγοράς είναι αυτή που τα κέρδη αφορούν λίγους ενώ οι ζημίες πολλούς? Πού πήγανε όλοι οι νεοφιλελεύθεροι του κώλου που βγάζανε σπυριά όταν άκουγαν για κρατική παρέμβαση?

Για να κλείσω κάπου εδώ, θα αναπαράγω μια πρόταση χθες από άρθρο σε ποστ φίλου σε άλλο φόρουμ, όπου μέσες άκρες αναρωτιόταν ο συγγραφέας 'τί να το κάνω εγώ που εγγυώνται τις καταθέσεις των τραπεζών (στη δική μου πλάτη βέβαια) απ' τη στιγμή που δεν εγγυώνται ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο ή δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά?' Έχει άδικο?

posted in Αντίλογος
      D
      dali
    • RE: Δίλημμα, Τρίλημα κοκ

Ο χρήστης dlad έγραψε:
      Altea XL 1.4 Tsi : Μου αρέσει εξωτερικά, φαντάζομαι (και από όσα διαβάζω) έχει καλές επιδόσεις και οδηγική συμπεριφορά, αλλά με χαλάει αρκετά το εσωτερικό του (ποιότητα υλικών στο ταμπλό κλπ.) Δεν είναι VW εσωτερικά αλλά μόνο μηχανικά. Θα μου πείτε, γι΄αυτό και έχει αρκέτα προσιτή τιμή.

Μου αρέσει πολύ το C4 Picaso αλλά κολλάω λίγο......

Από αντιστοιχο με τα παραπάνω δεν βρήκα κάτι να με τρελλάνει, οπότε στράφηκα σε sedan :

SCODA OCTAVIA 5 1.6 Fsi ή 1.8 Tsi

VW PASSAT 1.4 Tsi

Αν έχετε κάποια νέα πρόταση ή κάποια γνώμη για τα παραπάνω θα με βοηθούσατε πολύ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φίλε μου, όντας σε αναζήτηση αυτοκινητου ακριβώς αυτή την εποχή, μπορώ να πω πως σκέφτηκα περίπου τα ίδια αυτοκίνητα που σκέπτεσαι κι εσύ, μαζί με τα Μazda 6 και Focus (sedan ή sw λόγω χώρων).

Όσον αφορά το SKoda, είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο. Όμως, εάν λαμβάνεις υπ' όψιν σου τα crash τεστ, δεν είναι 5άστερο.

Το VW Passat μου αρέσει και μένα πολύ σαν σύνολο, απλά το σκεπτόμουν με επιφύλαξη λόγω του μήκους (όπως αντιστοίχως και τα Ford Mondeo και Mazda 6), όπως επίσης και για το γεγονός ότι εξαπανέκαθεν η VW είχε κάτι χρόνους παράδοσης τρελλούς (ένας λόγος που απέρριψα και το Touran).

To Mazda 6 επίσης καλό. Αλλά χωρίς κανένα στοιχείο απ' το Euroncap έως τώρα (άγνωστο πότε θα βγει, μάλλον κάποια στιγμή έως το τέλος του έτους).

Το C4 μου άρεσε πααααάρα πολύ οπτικά (ειδικά σ' εκείνο το εκπληκτικό μπλε). Όμως φίλε κι εγώ κολλάω, λόγω όλων των ερευνών αξιοπιστίας που δείχνουν τα γαλλικά αυτοκίνητα στις τελευταίες θέσεις. Αν βάλεις κιόλας ότι είμαι κάτοχος Ρενώ και τον έχω πιει πολύ πικρό τον καφέ, απλά ΔΕΝ!

Μέχρι στιγμής, επικρατέστερα για μένα είναι τα Seat Altea 1.4 TSI και Ford Focus. Όσον αφορά το Seat, παρ' όλο που κι αυτοί δεν διακρίνονται για την τεράστια αξιοπιστία τους, σε έρευνα της DEKRA το Altea βγαίνει πρώτο στα MPV μέχρι 50000 χλμ, όπως επίσης και το Ford.

Καλή λύση θα ήταν το C-Max αλλά ισχύει και γι' αυτό ότι για το Oktavia. Το Zafira δεν θα το πρότεινα διότι εν συγκρίσει με το Seat, τα λεφτά που δίνεις για να πάρεις ίδιες επιδόσεις είναι πολύ περισσότερα χωρίς να κερδίζεις κάτι σε αξιοπιστία.

Αν μπορέσεις να αντιπαρέλθεις το γεγονός ότι είναι Seat και το εσωτερικό είναι αρκετά μέτριο, εγώ θα πρότεινα μάλλον αυτό. 532 λίτρα πορτμπαγκάζ, τα καθίσματα πάνε μπρος-πίσω, και ο κινητήρας απ' ότι λέγεται αρκετά καλός.

Α, btw, έχε υπ' όψη σου ότι το Altea θα κάνει facelift κάποια στιγμή την επόμενη Άνοιξη-καλοκαίρι. Με ενοχλεί λίγο αυτό αλλά εάν είναι να το χρεώσουν παραπάνω, τότε καλύτερα τώρα. Άσε που ήδη το αμάξι οπτικά είναι πολύ καλό και από κάτι C-Max και άλλους ανταγωνιστές δείχνει τουλάχιστον 2-3 χρόνια νεότερο....

edit : Μείον του Altea το ότι δε 'φοράει' ESP και θα πρέπει να κάνεις ειδική παραγγελία (2μιση με 3 μήνες).

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dali
    • RE: FORD FORUM

Η πλειοψηφία των εταιρειών που δίνουν επέκταση εγγύησης πέραν της εργοστασιακής (η οποία είναι 3 χρόνια max ακόμη και για την Τοyota), δεν καλύπτουν τα πάντα. Δεν ξέρω τί γίνεται με κάτι Kia ή με μια επέκταση που δίνει η Seat αλλά για Ford, Opel, και λοιπούς, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα limitations....

D
      dali
    • RE: RENAULT FORUM

Θα στείλω μέιλ στον ΣΑΤΑ.

Φαίνεται όμορφο πάντως με την πλακέτα από πάνω........

D
      dali
    • RE: Prius - Civic Hybrid (διαφορές/καταναλώσεις).

Εκτός των όσων έχουν αναφερθεί, το Prius είναι επίσης περισσότερο ασφαλές και ευρύχωρο από το Honda. Όπως και νά 'χει όμως, θεωρώ πως η αρχική τιμή των 26 χιλιάδων είναι ελαφρώς εκτός πραγματικότητας κι ότι θα έπρεπε να είναι το πολύ 24.

Επίσης, ένα ψευτοδιλημματάκι που βάζουν κάποιοι τεχνηέντως, με ενοχλεί : 'Ενδιαφέρομαι για το περιβάλλον άρα αγοράζω Prius'. Άρα δλδ εγώ που δεν τα σκάω δεν ενδιαφέρομαι? Βεβαίως κι ενδιαφέρομαι, και τα σκουπίδια κρατάω στο σπίτι όταν κάνουν απεργία τα λαμόγι.....ε.....υπάλληλοι του Δήμου, και τα σκουπιδάκια δεν πετάω απ' τ' αμάξι, αλλά αν δώκω 26 χιλιάρικα ενώ αντίστοιχο συμβατικό μπορώ να αγοράσω και με 20, θα μπορέσω να ζήσω λίγο καλύτερα απ' ότι με το ψωμοτύρι που θα μ' αφήσει η Toyota.....

Σοβαρά τώρα, πραγματικά θα ήθελα να το πάρω. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποια επιδότηση ρε γμτ. Να μου πεις 'εδώ δε δώκανε στους ταρίφες όταν έπρεπε, δλδ το 2004, θα δώκουν σ' εσένα ρε κακομοίρογλου?' Είναι ορθό το point.....δε λέω......

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      D
      dali
    • RE: RENAULT FORUM

To μεγάλο ερώτημα είναι : Μετά το stop θα ξανακάνει start μόνο του?

D
      dali
    • RE: Seat Leon 2005

Όχι, δεν είμαι από Θεσσαλονίκη, Athens η δουλειά.

Μετά από όσο ψάξιμο έχω ρίξει, αυτό που έχω συμπεράνει είναι το εξής : Ορισμένες μάρκες αν και πολύ καλές στην overall αξιοπιστία (μέσο όρο δλδ), μπορεί να εμφανίσουν προβληματάκια σε συγκεκριμένα μοντέλα. Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, υποψιάζομαι πως κάποιο ρόλο θα πρέπει να παίζουν τα κατά τόπους εργοστάσια (όπως πχ το Avensis το οποίο μάλλον πρέπει να είναι απ' τα πλέον ζημιάρικα -πάντα για τα standards της Toyota για να μην παρεξηγούμεθα-). Άλλες μάρκες, αν και μέτριες, μπορεί να εμφανίσουν ένα μοντέλο το οποίο να είναι σχετικά καλύτερο.

Και φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζει η συνεχής έρευνα αξιοπιστίας. Το να πω πχ εγώ 'χάλια η Skoda' βασιζόμενος στο τί έκανε έως μέχρι και πέρυσι, δε λέει κάτι απ' τη στιγμή που όπως παρατέθηκε και στο thread στο οποίο αναφέρθηκα (αν δεν κάνω λάθος), σε σχετική έρευνα βρισκόταν πρώτη για το 2007 (στη συγκεκριμένη έρευνα πάντα)! Ομοίως, στην ίδια έρευνα, η Seat είναι 13η και η Ford λίγο πιό κάτω.

Σε άλλη έρευνα που διάβασα προσφάτως (νομίζω της ADAC), το Focus έβγαινε απ' τα πλέον αξιόπιστα στα μικρά οικογενειακά, όπως και το Altea στα MPV.

Συμπέρασμα? Φέξε μου και γλύστρισα. Χιλιάδες σελίδες πληροφοριών, γνώμες, απόψεις απλού κόσμου και του ειδικού τύπου. Ο καθένας λέει τα δικά του και ο ταλαίπωρος υποψήφιος αγοραστής αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια.

Ένα πράγμα στο οποίο με έχει απογοητεύσει το σύνολο του ελληνικού ειδικού τύπου είναι το ότι το θέμα 'αξιοπιστία' αποτελεί σχεδόν ταμπού, όπως επίσης ταμπού αποτελεί το να πουν τα πράγματα με τ' όνομα τους. Πας πχ σε αγγλικά sites και τους περνάνε πριονοκορδέλα, κάνοντας σαφή και αιχμηρότατα πολλές φορές σχόλια σχετικά με την αξιοπιστία των μοντέλων, όπως και στην άνω έρευνα όπου εμφανίζουν του 3 Γάλλους στις τελευταίες θέσεις.

Κι έρχεσαι εδώ, και σου λέει ο Χ,Ψ γνωστός σου, 'σκυλί το C4, απ' τα πιό αξιόπιστα αυτοκίνητα', χωρίς προφανώς να έχει κάνει τον κόπο να ρίξει μια ματιά στις έρευνες. Έρχεται ο ειδικός τύπος και σου λέει 'πολύ καλό το 308/Laguna/C5/whatever'. Βεβαίως, πολύ καλό. Τί πιθανότητες έχει όμως ο δυστυχής κάτοχος τους να γίνει ο καλύτερος φίλος του μηχανικού? Αυτά δεν τα λέει κανείς. Είναι λυπηρό αλλά και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα το ότι το διαδίκτυο έχει δώσει τη δυνατότητα στην ανταλλαγή απόψεων. Για παράδειγμα. αυτά που έμαθα εδώ σήμερα (πχ για την καδένα του Altea ενώ το Ford έχει ιμάντα) ούτε ένας πωλητής Seat δε βρέθηκε να μου το αναφέρει!

Βαριούνται? Τα 'πιάνουν'? Εμπίπτει στη γενικότερη νοοτροπία/φιλοσοφία μας να προσπαθούμε να 'λειαίνουμε' τις αιχμές όταν πρόκειται για τη συντεχνία μας και τον χώρο στον οποίο αυτή λειτουργεί? Δεν ξέρω τί παίζει και σε τί βαθμό. Αυτό που ξέρω είναι ότι ασχέτως αν συμπαθεί ή αντιπαθεί κανείς τα παληκάρια του αγγλικού Top Gear, πόσες φορές έχετε ακούσει από Έλληνα δημοσιογράφο να λέει στα ίσα ότι ένα αμάξι είναι χάλια, για τα πανηγύρια, κλπ? Εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν.

D
      dali

Ο χρήστης spiros έγραψε:

Καλημέρα.

Βάσει του εξής ποστ μου, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις τιμές συντήρησης και επισκευών της Seat. Όντας κάτοχος Renault και μάλιστα αρκετά ζημιάρικου, έχοντας καεί στο χυλό φυσάω και το γιαούρτι.

Ενδιαφέρομαι για το Altea XL. Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει, θα το εκτιμήσω αφάνταστα......

oι τιμες θα ελεγα οτι ειναι στο μεσο ορο της αγορας, ενω η αξιοπιστια ειναι σε πολυ καλα επιπεδα. Μιλαω γενικα για Σεατ.

Σ' ευχαριστώ πολύ......

D
      dali

Καλημέρα.

Βάσει του εξής ποστ μου, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις τιμές συντήρησης και επισκευών της Seat. Όντας κάτοχος Renault και μάλιστα αρκετά ζημιάρικου, έχοντας καεί στο χυλό φυσάω και το γιαούρτι.

Ενδιαφέρομαι για το Altea XL. Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει, θα το εκτιμήσω αφάνταστα......

D
      dali
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ