-
Ο χρήστης dali έγραψε:
Δεν αμφιβάλλω γι' αυτά που λες, το γεγονός όμως ότι στα 3 εξουσιοδοτημένα που έχω πάει μέχρι στιγμής (Φιλαδέλφεια, Γλυφάδα, Πειραιώς) κανείς δεν με έχει ενημερώσει ανάλογα, σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχω ρωτήσει εγώ. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά, δεν είναι υποχρεωμένος ο πελάτης να παίζει το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων ούτε με τους πωλητές ούτε με τους μηχανικούς.Εγώ ειδικά, έχω εκφράσει ξεκάθαρα σε μηχανικούς την αγωνία μου για το τί θα γίνει όταν τελειώσει η εγγύηση. Ούτε ένας δε βρέθηκε να μου εξηγήσει αυτά που αναφέρεις. Δεν θα έπρεπε ειδικά στην περίπτωση που βλέπουν ότι ο πελάτης αρχίζει και αγανακτεί μια και επισκέπτεται κάθε τρεις και λίγο το συνεργείο να του εξηγήσουν πέντε πράγματα ώστε να τον καθησυχάσουν κάπως?
Να προσθέσω ότι επίσης έχω αναφέρει πως αν συνεχίσει έτσι πάει για πούλημα με την πρώτη ευκαιρία, αλλά φευ, τίποτα, καμμία νύξη!
Χωρίς καμμία διάθεση αντιπαράθεσης, θεωρώ τα επίσημα στοιχεία που δίνονται public από φορείς ξένους προς την κάθε εταιρεία πιό έγκυρα από αυτά που παρέχουν οι ίδιες οι εταιρείες. Το ανέφερα και πιό πάνω νομίζω. Αν ήθελε η Renault να διορθώσει τα πράγματα, θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα γιατί έχει το know how, δεν πρόκειται περί εταιρείας που βγήκε πριν 10 χρόνια στην αγορά. Είναι θέμα όμως τόσο τσαπατσούλικης νοοτροπίας, όσο και κόστους. Τί εννοώ με το 'τσαπατσούλικη νοοτροπία'? Απλό παράδειγμα, στη μπαταρία που μου αλλάξανε, τους βγήκε η πίστη των ανθρώπων να την ξεμπλέξουν απ' τα 2 μεγάλα σταυρωτά καλώδια που σχεδόν εφάρμοζαν πάνω της. Πλήρης αταξία δλδ, να χώσουμε τα καλώδια όπως νά'ναι κι ένα καπάκι από πάνω να μη φαίνονται.
Ένα παράδειγμα.Την Παρασκευή που μας πέρασε, MEGANE II σπασμένος γρύλος παραθύρου.Ηλικία αυτοκινήτου 34 μήνες.Ο πελάτης δεν πληρωσε τίποτα.100% κάλυψη από το εργοστάσιο επειδή ξέρει το πρόβλημα με τους γρύλους.Αλλά ασχοληθήκαμε.
Τι σημαίνει αυτό;
Ενώ θα μπορούσαμε να το πουλήσουμε και να είμασταν νόμιμοι απέναντι σον πελάτη, πήραμε και τηλέφωνα φτιάξαμε και αυτα που ζητούσε η εταιρεία για να περάσει την εγγύηση κλπ.
Το μαγαζί πάλι κέρδισε αλλά όχι τα λεφτα που θα κέρδιζε αν το πουλούσε κανονικά.
Αλλά το έχω ξαναπεί.
Οι ρυθμοί των συνεργείων της Αθήνας ειδικά δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες.Για την εγγύηση που σου γράφω χλάσαμε κοντά μισή ώρα.
Μισή ώρα για τη Αθήνα είναι καταστροφή.
Η εταιρεία ζητάει πάρα πολλά στοιχεί για να βγάλει μία εγγύηση τόσο για την αρχική έγκριση όσο και για την τελική πληρωμή.
Άμα ένα στοιχείο είναι λάθος το χρεώνεται το μαγαζί και πολλές φορές τα λεφτά είναι πολλά.
Οπότε το μαγαζί κάνει αυτό που είναι και νόμιμο αλλά και δεν υπάρχει πιθανότητα να του στοιχίσει αν υπάρξει λάθος. -
Ισχύει ότι τις εγγυήσεις στη Renault τις κάνετε ακόμα με το χέρι;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ισχύει ότι τις εγγυήσεις στη Renault τις κάνετε ακόμα με το χέρι;Τι θα πει με το χέρι για γίνου πιο σαφής;
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Τι θα πει με το χέρι για γίνου πιο σαφής;
χειρόγραφα κι όχι ηλεκτρονική υποβολή
-
...Αλλά το έχω ξαναπεί.Οι ρυθμοί των συνεργείων της Αθήνας ειδικά δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες.Για την εγγύηση που σου γράφω χλάσαμε κοντά μισή ώρα....Μισή ώρα για τη Αθήνα είναι καταστροφή...Εγώ πάντως thvarveris, αντιλαμβάνομαι το εξής μετά από αυτά που συζητιούνται αλλά και μετά από τις πληροφορίες που μας φέρνεις, και εκτιμώ ότι είναι πέρα για πέρα αληθινές!
Είμαστε (η Ελλάδα) μια αγορά 2ης ή και 3ης διαλογής, από πλευράς εξυπηρέτησης, γνώσης, νοοτροπίας, υλικοτεχνικής υποδομής, όπου η κάθε ξένη εταιρεία (Renault, BMW, Coca Cola, Pampers, κ.ο.κ.) - αλλά και αρκετές Ελληνικές - μας βλέπουν ως κατανάλωση και τίποτε άλλο! Εκτός αυτού, η γενικότερη κοινωνική και εθνική φιλοσοφία του Έλληνα όπου βλέπει παντού ευκαιρίες γρήγορου πλουτισμού αλλά και συνεχώς απειλές και διαπλεκόμενα, δημιουργεί το τέλειο mix ώστε να ευδοκιμούν καταστάσεις τρέλας και παράνοιας για να γεννιούνται οι σύγχρονοι μύθοι και θρύλοι!
Τι θέλω να πω με τα παραπάνω? Θα σας δώσω ένα παράδειγμα από άλλο χώρο για να καταλάβετε! Όταν πριν από 2 μήνες χρειάστηκε να αγοράσω κοντρόλ γκαραζόπορτας (με CE mark το προϊόν), γνωστής Ιταλικής εταιρείας, μέσω πασίγνωστου Έλληνα αντιπροσώπου, και αφού ζήτησα να μάθω τη διάρκεια της εγγύησης, ξέρετε τι μου απάντησαν??? 'Δεν έχει κύριε μου εγγύηση! Αυτό το κοντρόλ δεν παθαίνει τίποτα! Δηλαδή άμα σας φύγει από τα χέρια και πέσει, εμείς θα σας το πληρώσουμε? ...Εμάς πάντως δεν μας δίνει εγγύηση ο κατασκευαστής! ' Εννοείται ότι κράτησα την απόδειξη, οπότε αν χαλάσει κάτι στο κοντρόλ να τους 'εξηγήσω' τι, πως και μέχρι πότε υποχρεούνται να καλύπτουν! Αλλά, έτσι είναι! Αμολάμε την παρόλα και όπου βγει!
Και για να καταλήξω στο δια ταύτα! Επιτρέπεται να γίνεται δικριτική χρήση των δυνατοτήτων επέκτασης εγγύησης, ανάλογα με το γούστο του όποιου κατασκευαστή ή του όποιου συνεργείου!
Δηλαδή, ρε συ thvarveris - *και μην με παρεξηγήσεις *- αν έρθω εγώ που δεν με γνωρίζεις με ένα ελαττωματικό ανταλλακτικό, και ταυτόχρονα έρθει και ένας πολύ καλός σου φίλος με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (ίδια χρονολογία αυτοκινήτου, ίδιος τύπος, ίδια όλα), και έχεις τη δυνατότητα σαν συνεργείο για να 'χρεωθείς' το όποιο ανταλλακτικό μόνο μια φορά αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα (εβδομάδα, μήνα, κ.ο.κ.), ποιον θα εξυπηρετήσεις? Εμένα ή τον πολύ καλό σου φίλο?
Για να σε βοηθήσω, εγώ απαντάω ότι μάλλον (ως σίγουρα), θα εξυπηρετούσα μόνο, ή καλύτερα, ή πρώτα, τον πολύ καλό μου φίλο! Δηλαδή, γιατί για άλλη μια φορά τα πράγματα να παραμένουν 'κρυφίως' στη διακριτική ευχέρεια της κάθε μονάδας (π.χ. συνεργείο, πωλήσεις, κ.ο.κ.) και να μην επισημοποιούνται και παγιοποιούνται και διαφημίζονται ευρέως, βοηθώντας εταιρεία και πελάτες?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τι θα πει με το χέρι για γίνου πιο σαφής;
χειρόγραφα κι όχι ηλεκτρονική υποβολή
Μία εγγύση αποτελείται από μία αρχική αίτηση με πλήρη στοιχεία αυτοκινήτου και ιδιοκτήτη με περιγραφή της βλάβης και το πιθανόι κόστος.Αυτό γίνεται ηλεκτρονικά.
Δεν χρειάζονται την παραπάνω αίτηση οι εγγυήσεις ΟTS δηλαδή οι ανακλήσεις.Εκεί εκδίδεται λίστα με τον πλήρη αριθμό πλαισίων και ηλεκτρονικά πάλι ενημερώνει το σύστημα μας.
Μετα λοιπόν από την επέμβαση, φτιάχνεται ένας φάκελος για κάθε επεμβαση που αποτελείται από την παραπάνω εγκεκριμένη τώρα πια αίτηση από την εντολή επισκεύης και το τιμολόγιο προς την εταιρεία και ένα έντυπο όπου κωδικοποιούμε πια το τι και πως.
Το τελευταίο είναι χειρόγραφο αλλά για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το κορυφαίο μοντέλο εγγυήσεων της RENAULT.Υπάρχουν κράτη που είναι πολύ πίσω από εμας και μην πάει το μυαλό σας σε τρικτοκοσμικά κράτη.
Το πράγμα αλλάζει δραματικά όταν υπάρχει και συμμετοχή του πελάτη στην δαπάνη.
Εκεί τα χαρτιά είναι πολύ πιο πολλά και δεν έχει να κάνει με την RENAULT αυτό αλλά είναι θέμα εφορίας.
Αν κάτι από όλα αυτά είναι λάθος σου την ξαναστέλνουν αν διορθώνεται αλλιώς αν δεν διορθώνεται πληρώνει το μαγαζί.
Το λάθος μπορεί να είναι από ένα λάθος σε κάποιους κωδικούς αλλά το σύστημα είναι φτιαμένο να δέχεται μόνο τις εντελώς σωστές εγγυήσεις.
Αν τώρα πρόκειται για μεγάλη εγγύηση πχ σασμαν πρέπει να υπάρχουν στην αρχική αίτηση και πολλά άλλα έντυπα με μετρήσεις από τους μηχανικούς.
κλπ κλπ.
Επειδή ξέρω και πως δουλεύουν οι άλλε εταιρείες έχω αν σου πω ότι έχουμε από τα πιο απλά και λιγότερο αυστηρά συστήματα.
Δεν θυμάμαι στα τόσα χρόνια που είμαι η εταιρεία να αρνηθεί να καλύψει ακόμα και το πιο κουφό αίτημα.Δεν συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες αυτό. -
Ο χρήστης treasure έγραψε:
...Αλλά το έχω ξαναπεί.Οι ρυθμοί των συνεργείων της Αθήνας ειδικά δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες.Για την εγγύηση που σου γράφω χλάσαμε κοντά μισή ώρα....Μισή ώρα για τη Αθήνα είναι καταστροφή...
Εγώ πάντως thvarveris, αντιλαμβάνομαι το εξής μετά από αυτά που συζητιούνται αλλά και μετά από τις πληροφορίες που μας φέρνεις, και εκτιμώ ότι είναι πέρα για πέρα αληθινές!
Είμαστε (η Ελλάδα) μια αγορά 2ης ή και 3ης διαλογής, από πλευράς εξυπηρέτησης, γνώσης, νοοτροπίας, υλικοτεχνικής υποδομής, όπου η κάθε ξένη εταιρεία (Renault, BMW, Coca Cola, Pampers, κ.ο.κ.) - αλλά και αρκετές Ελληνικές - μας βλέπουν ως κατανάλωση και τίποτε άλλο! Εκτός αυτού, η γενικότερη κοινωνική και εθνική φιλοσοφία του Έλληνα όπου βλέπει παντού ευκαιρίες γρήγορου πλουτισμού αλλά και συνεχώς απειλές και διαπλεκόμενα, δημιουργεί το τέλειο mix ώστε να ευδοκιμούν καταστάσεις τρέλας και παράνοιας για να γεννιούνται οι σύγχρονοι μύθοι και θρύλοι!
Τι θέλω να πω με τα παραπάνω? Θα σας δώσω ένα παράδειγμα από άλλο χώρο για να καταλάβετε! Όταν πριν από 2 μήνες χρειάστηκε να αγοράσω κοντρόλ γκαραζόπορτας (με CE mark το προϊόν), γνωστής Ιταλικής εταιρείας, μέσω πασίγνωστου Έλληνα αντιπροσώπου, και αφού ζήτησα να μάθω τη διάρκεια της εγγύησης, ξέρετε τι μου απάντησαν??? 'Δεν έχει κύριε μου εγγύηση! Αυτό το κοντρόλ δεν παθαίνει τίποτα! Δηλαδή άμα σας φύγει από τα χέρια και πέσει, εμείς θα σας το πληρώσουμε? ...Εμάς πάντως δεν μας δίνει εγγύηση ο κατασκευαστής! ' Εννοείται ότι κράτησα την απόδειξη, οπότε αν χαλάσει κάτι στο κοντρόλ να τους 'εξηγήσω' τι, πως και μέχρι πότε υποχρεούνται να καλύπτουν! Αλλά, έτσι είναι! Αμολάμε την παρόλα και όπου βγει!
Και για να καταλήξω στο δια ταύτα! Επιτρέπεται να γίνεται δικριτική χρήση των δυνατοτήτων επέκτασης εγγύησης, ανάλογα με το γούστο του όποιου κατασκευαστή ή του όποιου συνεργείου!
Δηλαδή, ρε συ thvarveris - *και μην με παρεξηγήσεις *- αν έρθω εγώ που δεν με γνωρίζεις με ένα ελαττωματικό ανταλλακτικό, και ταυτόχρονα έρθει και ένας πολύ καλός σου φίλος με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (ίδια χρονολογία αυτοκινήτου, ίδιος τύπος, ίδια όλα), και έχεις τη δυνατότητα σαν συνεργείο για να 'χρεωθείς' το όποιο ανταλλακτικό μόνο μια φορά αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα (εβδομάδα, μήνα, κ.ο.κ.), ποιον θα εξυπηρετήσεις? Εμένα ή τον πολύ καλό σου φίλο?
Για να σε βοηθήσω, εγώ απαντάω ότι μάλλον (ως σίγουρα), θα εξυπηρετούσα μόνο, ή καλύτερα, ή πρώτα, τον πολύ καλό μου φίλο! Δηλαδή, γιατί για άλλη μια φορά τα πράγματα να παραμένουν 'κρυφίως' στη διακριτική ευχέρεια της κάθε μονάδας (π.χ. συνεργείο, πωλήσεις, κ.ο.κ.) και να μην επισημοποιούνται και παγιοποιούνται και διαφημίζονται ευρέως, βοηθώντας εταιρεία και πελάτες?
Σε γενικές γραμμές έχω αν σου πω ότι συμφωνώ σε πολλά από το πρώτο μέρος της τοποθέτησης.
Στο δεύτερο κομμάτι έχω να σου πω ότι δεν σύμβαίνει στην δουλειά μας να υπάρχει όριο για μία εγύηση ας πούμε για να διαλέξω το φίλο μου ή εσένα.
Το μόνο σημείο το οποίο μπορώ να σε ρίξω είναι να σε βάλω να περιμένεις άντε μία μέρα παραπάνω για να δώσω πρώτα στον φίλο αν και εφόσον είναι της ίδιας βαρύτητας η υπόθεση.
Αλλά υπάρχει και περίπτωση που έχω ρίξει φίλο για να εξυπηρετήσω κάποιον άλλο, πχ ένα οικογενειάρχη με παιδιά που του χαλάνε οι διακοπές με αυτή την μέρα αναμονής και πίστεψε με αυτό έχει γίνει. -
παρουσιαζουν βλαβες και μικρη εγγυηση.......ο συνδυασμος σε αποτρεπει .....ειχα στο παρελθον το megane coupe
-
...Αλλά υπάρχει και περίπτωση που έχω ρίξει φίλο για να εξυπηρετήσω κάποιον άλλο, πχ ένα οικογενειάρχη με παιδιά που του χαλάνε οι διακοπές με αυτή την μέρα αναμονής και πίστεψε με αυτό έχει γίνει.Φίλε thvarveris,
αντιλαμβάνομαι ότι εσύ προσωπικά θα έριχνες ένα φίλο σου για να εξυπηρετήσεις έναν άλλο άνθρωπο που θα είχε πραγματική ή μεγαλύτερη ανάγκη!
Αλλά το θέμα μου είναι ακριβώς αυτό! Ότι δηλαδή, με τον Α' ή τον Β' τρόπο συμπεριφέρεσαι εσύ και με τον Γ' ένας άλλος! Ποιος διασφαλίζει τον πελάτη ότι αν δεν τύχει να 'πέσει' στον thvarveris, που είναι φιλότιμος, συνεπής, ευγενής και επαγγελματίας, και τελικά 'πέσει' στον μαστρομήτσο, τον μαγγιώρο, τον καραμπουζουκλή, θα έχει την πρέπουσα αντιμετώπιση?
Η ανησυχία μου και η σκέψη μου έχει να κάνει με την πλειοψηφία και όχι με εσένα! Και ακόμα αν υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία είναι το ίδιο συνειδητοποιημένη με εσένα, το θέμα είναι το πως θα προφυλαχθούμε από τους ασυνείδητους, πολλούς ή λίγους! Πως θα γίνει αυτό αν το σύστημα λειτουργεί βασιζόμενο στη διακριτική ικανότητα του κάθε επαγγελματία ή μη?
ΠΡΟΤΑΣΗ: Δεν θα ήταν καλύτερα (πιο ξεκούραστα, πιο ξεκάθαρα, πιο δίκαια) γιά όλους, αν παραδείγματος χάριν, έδινε η Renault επ'αμοιβή δικαίωμα επέκτασης της εγγύησης για άλλα 2 ή και 3 χρόνια? Το να έκανε δηλαδή η Renault Ελλάδας, μια μελέτη υπολογίζοντας πόσο της κοστίζουν όλες αυτές οι 'καλοσύνες' (μην με παρεξηγήσεις και πάλι αν αυτή τη φορά γίνομαι λίγο ωμός) με τα ανταλλακτικά, και μετά να το επιμέριζε και στους πελάτες της! Έτσι, ο πελάτης θα πλήρωνε μεν αλλά θα εξασφαλιζόταν δε, η Renault θα πλήρωνε όσα και πριν - ή και λιγότερο - και στο τέλος οι πωλήσεις μάλλον θα κέρδιζαν από αυτή την ιστορία!
Έχω κάπου λάθος?
-
...Αλλά υπάρχει και περίπτωση που έχω ρίξει φίλο για να εξυπηρετήσω κάποιον άλλο, πχ ένα οικογενειάρχη με παιδιά που του χαλάνε οι διακοπές με αυτή την μέρα αναμονής και πίστεψε με αυτό έχει γίνει.
Φίλε thvarveris,
αντιλαμβάνομαι ότι εσύ προσωπικά θα έριχνες ένα φίλο σου για να εξυπηρετήσεις έναν άλλο άνθρωπο που θα είχε πραγματική ή μεγαλύτερη ανάγκη!
Αλλά το θέμα μου είναι ακριβώς αυτό! Ότι δηλαδή, με τον Α' ή τον Β' τρόπο συμπεριφέρεσαι εσύ και με τον Γ' ένας άλλος! Ποιος διασφαλίζει τον πελάτη ότι αν δεν τύχει να 'πέσει' στον thvarveris, που είναι φιλότιμος, συνεπής, ευγενής και επαγγελματίας, και τελικά 'πέσει' στον μαστρομήτσο, τον μαγγιώρο, τον καραμπουζουκλή, θα έχει την πρέπουσα αντιμετώπιση?
Η ανησυχία μου και η σκέψη μου έχει να κάνει με την πλειοψηφία και όχι με εσένα! Και ακόμα αν υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία είναι το ίδιο συνειδητοποιημένη με εσένα, το θέμα είναι το πως θα προφυλαχθούμε από τους ασυνείδητους, πολλούς ή λίγους! Πως θα γίνει αυτό αν το σύστημα λειτουργεί βασιζόμενο στη διακριτική ικανότητα του κάθε επαγγελματία ή μη?
ΠΡΟΤΑΣΗ: Δεν θα ήταν καλύτερα (πιο ξεκούραστα, πιο ξεκάθαρα, πιο δίκαια) γιά όλους, αν παραδείγματος χάριν, έδινε η Renault επ'αμοιβή δικαίωμα επέκτασης της εγγύησης για άλλα 2 ή και 3 χρόνια? Το να έκανε δηλαδή η Renault Ελλάδας, μια μελέτη υπολογίζοντας πόσο της κοστίζουν όλες αυτές οι 'καλοσύνες' (μην με παρεξηγήσεις και πάλι αν αυτή τη φορά γίνομαι λίγο ωμός) με τα ανταλλακτικά, και μετά να το επιμέριζε και στους πελάτες της! Έτσι, ο πελάτης θα πλήρωνε μεν αλλά θα εξασφαλιζόταν δε, η Renault θα πλήρωνε όσα και πριν - ή και λιγότερο - και στο τέλος οι πωλήσεις μάλλον θα κέρδιζαν από αυτή την ιστορία!
Έχω κάπου λάθος?
Καθόλου λάθος, αλλά να ξέρεις ότι η Ελληνική RENAULT κάνει ακριβώς αυτό που τις ζητά η μητρική εταιρεία.
Ακριβώς.
Το καθεστώς των εγγυήσεων της RENAULT Ελλάδας είναι καθεστώς θυγατρικής εταιρείας όπως ακριβώς λέγεται, για αυτό είναι και αυστηρό.
Πρίν από κανά δύο χρόνια ήταν πολύ πιο απλό. -
Καθόλου λάθος, αλλά να ξέρεις ότι η Ελληνική RENAULT κάνει ακριβώς αυτό που τις ζητά η μητρική εταιρεία.
Ακριβώς.
Το καθεστώς των εγγυήσεων της RENAULT Ελλάδας είναι καθεστώς θυγατρικής εταιρείας όπως ακριβώς λέγεται, για αυτό είναι και αυστηρό.
Πρίν από κανά δύο χρόνια ήταν πολύ πιο απλό.Άρα, υπάρχουν κάποιοι τομείς που η Ελληνική αντιπροσωπεία είναι ελεύθερη (εντός και εκτός εισαγωγικών) να πράξει αυτό που εκείνη εκτιμά ότι θα συμβάλλει στις πωλήσεις ή είναι παντελώς δεσμευμένη έναντι των κεντρικών στη Γαλλία?
Παραδείγματος χάριν, η Toyota Ελλάδας δίνει 6 χρόνια εγγύηση ενώ η Toyota - ευρωπαϊκά τουλάχιστον - δίνει 3 χρόνια.
Με λίγα λόγια, σε ποιο γήπεδο μπορεί να παίξει ελεύθερη η Renault Ελλάδας, αν όχι σε αυτό των όρων εγγύησης? Στα χρηματοδοτικά? Στη διαφήμιση? Που?
-
thvarveris :
Καλά και άγια όλα αυτά που λέγονται, αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει : Ποιός ενημερώνει τον πελάτη για όλα αυτά? Αυτή η πολιτική του 'να σου πω' και 'σουξουμουξου σε καλύπτω' και 'θα δούμε' πώς μεταφέρεται προς τα έξω και ποιός τη γνωρίζει? Μόνο οι φίλοι των μηχανικών? Γιατί θα πρέπει να το διαπιστώσω όταν (κούφια η ώρα) μου σκάσει το μπαλάκι όταν θα έχει τελειώσει η εγγύηση? (και αν).
Έχει υπόψη της η εταιρεία ότι με βάση τα προβλήματα και για την εγγύηση και μόνο ίσως πουλήσω εγώ το αμάξι μου? Έχει υπόψη της ότι με το να κρατάει επτασφράγιστο μυστικό αυτά που ανέφερες ίσως χάσει έναν πελάτη αλλά και άλλους 20-30 που θα κοιτάξω να επηρεάσω? (κάτι που έχω κάνει ήδη)
-
Με λίγα λόγια, σε ποιο γήπεδο μπορεί να παίξει ελεύθερη η Renault Ελλάδας, αν όχι σε αυτό των όρων εγγύησης? Στα χρηματοδοτικά? Στη διαφήμιση? Που?Τα είχα γράψει στη σελίδα 6:
Renault Βρετανία
Βασική εγγύηση: 3 χρόνια εγγύηση ώς 60.000 μίλια (100.000 χλμ)
Επεκτάσεις: Δίνονται +1..+2 χρόνια ανάλογα με τις καλύψεις. Για παράδειγμα
το πακέτο harmony για 3+2=5 χρόνια έχει τιμές από 700Ε ως 1500E (πάνω από 2200cc).
Συμπεριλαμβάνεται και οδική βοήθεια.
Π.χ το νέο megane 1600cc θέλει +1000Ε για 3+2 χρόνια εγγύηση μηχανικά/ηλεκτρικά
μέρη και οδική βοήθεια (ως 140.000χλμ). Υπάρχουν και άλλες ακριβότερες optionRenault Γαλλία
Βασική εγγύηση: 1 χρόνος! (μην κολλάτε, διαβάστε παρακάτω)
Επεκτάσεις: H εγγύηση επιλέγεται από τον πελάτη και προστίθεται στην τιμή,
περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη και οδική βοήθεια. Μπορείς να πάρεις 1+1 ως 1+6 χρόνια!
(οπότε η ελάχιστη επέκταση είναι 1 χρόνoς).
Ο χρόνος επέκτασης είναι ακριβούτσικος, κοστίζει κατά μ.ο 700Ε, πχ για το
megane 1600cc, για να πάς στα 1+4 χρόνια/100000χλμ θέλεις 2770Ε!!!!!
ενώ για να πας στα 1+3 χρόνια/100000χλμ θέλεις 2300Ε!!!
Η παγίδα είναι ότι το αυτοκίνητο είναι φθηνότερο (αγορά).Renault Ισπανία
Βασική εγγύηση: 2 χρόνια,
Επεκτάσεις: Eπεκτείνονται σχετικά φθηνά πχ με 500Ε για το Megane 1600cc
πάς στα 2+2 χρόνια/80.000χλμΣυγκριτικά εγγυήσεων ελλάδας: http://x2.putfile.com/2/3509450837.gif
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1: Στην ελλάδα τα πουλάνε και ακριβά και χωρίς εγγύηση
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Το renault δεν είναι 'car for life', και με τη βρώμα που κυκλοφορεί
περί βλαβών δεν μπορείς ουσιαστικά να το μεταπουλήσεις και σε λογική τιμή. Είτε η
renault πρέπει να το κάνει 'car for life' (πχ όπως η Volvo) ή να το υποστηρίξει με
επεκτάσεις εγγύησης ρίχοντας την τιμή αγοράς. Παίδες του χρόνου θα δείξει... -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
ή να το υποστηρίξει με
επεκτάσεις εγγύησης ρίχοντας την τιμή αγοράς.Αυτός είναι ο πλέον ρεαλιστικός τρόπος αν λάβουμε υπόψιν το ότι θα μειώσουν το κόστος παραγωγής που συνεπάγεται μείωση του quality control που συνεπάγεται περισσότερα προβλήματα...
-
Το τρελλο ηταν οταν ο θειος μου ,επειτα απο χρονια απροβληματιστης συμβιωσης με nissan ,πηγε και ειδε το μεγκαν...Ο ιδιος ο αντιπροσωπος ,ηταν φιλος του βεβαια,του ειπε ¨'καλα θα αφησεις το γιαπωνεζικο για γαλλικο?'Επειτα απο το αρχικο σοκ αγορασε το αλμερα.Ενταξει σε δυναμικα χαρακτηριστικα δεν υπαρχει συγκριση ,ουτε σε σχεδιασμο.Απλα αναφερω το περιστατικο γιατι οταν το εμαθα μου εκανε τερασστια εντυπωση.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το τρελλο ηταν οταν ο θειος μου ,επειτα απο χρονια απροβληματιστης συμβιωσης με nissan ,πηγε και ειδε το μεγκαν...Ο ιδιος ο αντιπροσωπος ,ηταν φιλος του βεβαια,του ειπε ¨'καλα θα αφησεις το γιαπωνεζικο για γαλλικο?'Επειτα απο το αρχικο σοκ αγορασε το αλμερα.Ενταξει σε δυναμικα χαρακτηριστικα δεν υπαρχει συγκριση ,ουτε σε σχεδιασμο.Απλα αναφερω το περιστατικο γιατι οταν το εμαθα μου εκανε τερασστια εντυπωση.Καλός λαμάκας...εάν συνέβη πραγματικά αυτό...γιατί δεν το πιστεύω ότι τον έδιωξε όσο και φίλος να είναι.
Τα χρήματα είναι χρήματα. -
Και εγω αυτο ειπα οταν εμαθα το περιστατικο
Παντως το περιστατικο ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.Δε θα το εγραφα αν δεν ημουν σιγουρος.Ισως το συγκεκριμενο ατομο να εχρηζε μια ψυχιατρικη εκτιμηση... -
πρεπει να ειναι η μοναδικη συγκριση οπου το αλμερα κερδισε το μεγκαν...
αν και για καποιον που δεν εχει πολλες απαιτησεις το αλμερα ειναι μια χαρα και σιγουρα καλυτερο απο τα κορεατικα!
-
Δεδομένο 1: οι πωλήσεις της renault στην κεντρική ευρώπη πέφτουν.
Δεδομένο 2: και οι πωλήσεις της peugeot έπεσαν, αν και τον όμιλο
PSA τον έσωσε... η citroen με αύξηση του μεριδίου της και μάλιστα τόσο
ώστε να καλύψει το χάσιμο της peugeot.Αλλά υποτίθεται ότι άλλο σημαίνει citroen (ιδιορυθμία, φανατικοί οπαδοί & εχθροί)
και άλλο renault (κύρος, ασφάλεια).H renault δήθεν κινείται ένα 'κλίκ' ποιό πάνω σε κύρος από την PSA, αλλά δείτε
τα αποτελέσματα ότι οι πελάτες δεν είναι το ίδιο 'κλίκ' ευχαριστημένοι.Θα μου πείτε και η mercedes που είναι πολλά 'κλίκ' ποιό πάνω την έπαθε με
τα @@@αμάξια της που χαλάνε στη 4ετία τόσο πολύ που όλοι τα μεταπωλούν στη
3ετία στα κορόϊδα (και μάλιστα σε κάτι απίστευτες τιμες )Update: ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία τις τιμές του 'νέου' megane που
είναι φθηνότερες από του προηγούμενου:
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=189&page_id=3614
To 1.6 Sedan Confort Privilege πάει 18.550 + μεταλλικό + τέλη/έξοδα -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και εγω αυτο ειπα οταν εμαθα το περιστατικο
Παντως το περιστατικο ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.Δε θα το εγραφα αν δεν ημουν σιγουρος.Ισως το συγκεκριμενο ατομο να εχρηζε μια ψυχιατρικη εκτιμηση...Γιατί, επειδή είπε την αλήθεια??
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?