-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και λοιπόν?
Τόσα δυναμομετρήθηκε. Αμφισβητείς το δυναμόμετρο?
Δεν αμφισβητώ. Ρωτώ για την αύξηση. Είναι φυσιολογική μια τέτοια αύξηση;
Να σου απαντήσω εγω από την εμπειρία μου με ένα 1.8ΤQ σε A4.
Ναι, είναι.
Με πρόγραμμα, φίλτρο και εξάτμιση (Wheels Tech στο Αννόβερο), πριν περίπου 7 χρόνια, πήγαμε στα 200+ χαλαρά...
Ο μάστορας μας ενημέρωση ότι σταμάτησε στο 0,9 bar λόγω ζέστης στην Ελλάδα και κακής ποιότητας βενζίνης.
-
Κάτι για το GT έχεις να πεις επιτέλους;
Αν θέλεις περισσότερες πλεροφορίες για το εν λόγω αμάξι, κανόνισε καφεδάκι με τα παιδιά να τα πείτε.
Να μας μεταφέρεις και μας πόσο τρούπα είναι αυτή που φαίνεται στο διάγραμμα.
-
οι γνωσεις σου για τα αυτοκινητα συνεχιζουν να με εκπλησσουν hf.
.....240 άλογα τροχό = 300 άλογα στρόφαλο.
Αν έχει τόσα, πάω πάσο.
Γιατί να μην έχει; Είναι απλά 100% αύξηση σε σχέση με το νορμάλ κι όλα αυτά με την ίδια τουρμπίνα....
Χαίρομαι! Αν θέλεις απαντάς και σ' αυτό; Πώς γίνεται δηλαδή αυτή η αύξηση; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πόσους ίππους απέδιδε στο ίδιο δυναμόμετρο πριν την βελτίωση; Τι ποσοστιαία αύξηση έχουμε;
Hifi
edit[kouk] Εντελώς άσχετα και περιττά τα σχόλια Μάκη!Στο θεμα μας τωρα.
Petran γιατι εχω την εντυπωση οτι η τρυπα οφειλετε σε κακη χαρτογραφηση η προβλημα αναφλεξης? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και λοιπόν?Τόσα δυναμομετρήθηκε. Αμφισβητείς το δυναμόμετρο?
Δε νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς το δυναμόμετρο πρόεδρε. Το κατά πόσο φτάνει να βελτιώνεται κατά 50-80 % η ιπποδύναμή του με τη 'μαμά' τουρμπίνα αμφισβητείται. Ιδιαίτερα εφόσον η μαμά δεν ήταν και τόσο μεγάλη και μάλιστα από κάποιες στροφές και πάνω ξεφούσκωνε. Στο δυναμόματρο όμως πιάνει 7άρες και ακόμα το μοτέρ δουλεύει. Ακόμα και εκκεντροφόροι να έχουν μπει (πράγμα όχι απίθανο, αν κρίνουμε από το κενό στην απόδοση κάπου στις 4000), δύσκολα αυτή η τουρμπίνα δουλεύει τόσο καλά μέχρι τις 7000.
Αν και εδώ που τα λέμε ο Πετράν μιλάει για 1.8Τ και δεν αναφέρει πουθενά αν μιλάμε για την απλή έκδοση, με τα 150 ή την RS με τα 210... Εκείνη όμως δεν είχε μεγαλύτερο τούρμπο από το εργοστάσιο?
edit: Όσο για την τρύπα, δεν είναι και τόσο μικρή, μιλάμε για πάνω από 30 άτια... Δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι δεν γίνεται αντιληπτή στο δρόμο...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
HifiΤι έγινε ρε παιδιά; Κι άλλος;
-
Hifi
Τι έγινε ρε παιδιά; Κι άλλος;
δεν τα προλαβες εε?
απορω γιατι δεν ασχολεισαι με το το ιταλο κλαμπ αφου σου καθεται τοσο στραβα η σκοντα? -
petran, τι πιεση δουλευει και με ποια τουρμπινα (μοντελο εννοω)?
Ρε hf, ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και λοιπόν?
Τόσα δυναμομετρήθηκε. Αμφισβητείς το δυναμόμετρο?
Δε νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς το δυναμόμετρο πρόεδρε. Το κατά πόσο φτάνει να βελτιώνεται κατά 50-80 % η ιπποδύναμή του με τη 'μαμά' τουρμπίνα αμφισβητείται. Ιδιαίτερα εφόσον η μαμά δεν ήταν και τόσο μεγάλη και μάλιστα από κάποιες στροφές και πάνω ξεφούσκωνε. Στο δυναμόματρο όμως πιάνει 7άρες και ακόμα το μοτέρ δουλεύει. Ακόμα και εκκεντροφόροι να έχουν μπει (πράγμα όχι απίθανο, αν κρίνουμε από το κενό στην απόδοση κάπου στις 4000), δύσκολα αυτή η τουρμπίνα δουλεύει τόσο καλά μέχρι τις 7000.
Αν και εδώ που τα λέμε ο Πετράν μιλάει για 1.8Τ και δεν αναφέρει πουθενά αν μιλάμε για την απλή έκδοση, με τα 150 ή την RS με τα 210... Εκείνη όμως δεν είχε μεγαλύτερο τούρμπο από το εργοστάσιο?
edit: Όσο για την τρύπα, δεν είναι και τόσο μικρή, μιλάμε για πάνω από 30 άτια... Δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι δεν γίνεται αντιληπτή στο δρόμο...
δεν υπαρχει rs με 210 η rs ειναι 180 απο το εργοστασιο και ηταν 210 με ΑΒΤ chip
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Hifi
δεν τα προλαβες εε?
απορω γιατι δεν ασχολεισαι με το το ιταλο κλαμπ αφου σου καθεται τοσο στραβα η σκοντα?Ε καλά, είχα λίγη δουλίτσα! Αν θέλεις πάντως , για να το ευχαριστηθείς κι εσύ, στείλε και pm!
Το αν μου αρέσουν τα Skoda είναι άλλο θέμα. Στην παρούσα φάση συζητάμε για την βελτίωση ενός μοτέρ που μου αρέσει. Προφανώς έχω δικαίωμα να συμμετέχω, έτσι δεν είναι;
Το ότι οδηγώ τώρα ιταλικό, δεν σημαίνει πως το επόμενό μου αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι γερμανικό...
Οπότε, ηρέμησε λίγο. Εξάλλου, ακολούθησε κι εσύ το δρόμο άλλων και στείλε ένα πμ! Ενα πάνω , ένα κάτω...δεν έγινε και τίποτε!Αυτό δεν το κατάλαβα. Έχεις λάβει pm από άλλους χρήστες? Με τι περιεχόμενο? Έχεις υπόψή σου ότι σε περίπτωση 'περίεργων' pm θα πρέπει να τα αναφέρεις στους mods! [kouk]
-
bujinkan
Έστω, λάθος, αλλά οι παρατηρήσεις μου ισχύουν.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
petran, τι πιεση δουλευει και με ποια τουρμπινα (μοντελο εννοω)?Ρε hf, ΕΛΕΟΣ!
Τα ίδια ερωτήματα με σένα έχω: προσπαθώ να καταλάβω πώς απέδωσε τόσα πολλά.
Από κει και μετά είμαι σίγουρα...μεγαλόψυχος! Θα σε...ελεήσω λοιπόν τέκνον μου!
Λέγε πόσα;(προσπάθησε να το δεις με αστεία διάθεση το τελευταίο αν θέλεις...αλλιώς κάνε ό,τι και οι υπόλοιποι...)
-
Hifi
δεν τα προλαβες εε?
απορω γιατι δεν ασχολεισαι με το το ιταλο κλαμπ αφου σου καθεται τοσο στραβα η σκοντα?Ε καλά, είχα λίγη δουλίτσα! Αν θέλεις πάντως , για να το ευχαριστηθείς κι εσύ, στείλε και pm!
Το αν μου αρέσουν τα Skoda είναι άλλο θέμα. Στην παρούσα φάση συζητάμε για την βελτίωση ενός μοτέρ που μου αρέσει. Προφανώς έχω δικαίωμα να συμμετέχω, έτσι δεν είναι;
Το ότι οδηγώ τώρα ιταλικό, δεν σημαίνει πως το επόμενό μου αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι γερμανικό...
Οπότε, ηρέμησε λίγο. Εξάλλου, ακολούθησε κι εσύ το δρόμο άλλων και στείλε ένα πμ! Ενα πάνω , ένα κάτω...δεν έγινε και τίποτε!μ' εβγαλες απ το αδιεξοδο τωρα,κι ελεγα που να στειλω πμ να λυσω την απορια μου
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
μ' εβγαλες απ το αδιεξοδο τωρα,κι ελεγα που να στειλω πμ να
λυσω την απορια μουΝα το εξηγήσω καλύτερα μάλλον.... Είπα να στείλεις πμ αν θέλεις να με...στολίσεις με τίποτε κοσμητικά, για να βγάλεις τους mods από τον κόπο... Απορίες δεν μπορώ να λύσω, ο μηχανικός από οσο ξέρω είσαι εσύ. Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά, ίσως καταλάβεις.
Ξανά.
Αυτό δεν το κατάλαβα. Έχεις λάβει pm από άλλους χρήστες? Με τι περιεχόμενο? Έχεις υπόψή σου ότι σε περίπτωση 'περίεργων' pm θα πρέπει να τα αναφέρεις στους mods! [kouk] -
Με εισαγωγη αερος εξατμιση front mount intrcooler και τα κολαρα στο GT κερδιζει τιποτα; το ειχει κανει κανεις; Δεν ψαχνω για πολλα.
-
':2jhyxbxm]
Αυτό δεν το κατάλαβα. Έχεις λάβει pm από άλλους χρήστες? Με τι περιεχόμενο? Έχεις υπόψή σου ότι σε περίπτωση 'περίεργων' pm θα πρέπει να τα αναφέρεις στους mods! [kouk]
Καταρχήν συγνώμη που κάνω quote σε edit του mod.
'Περίεργο' πμ δεν έχω λάβει όπως το εννοείς, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε με το hacking του φορουμ κλπ. Είναι απλά , φυσιολογικά πμ από φυσιολογικούς χρήστες.
Ακριβώς επειδή είναι πμ δεν σχολιάζουμε και το περιεχόμενό τους.
Εγώ απλά λέω στον G60, αν θέλει να μου σούρει τίποτε, να περάσει από το...inbox μου! Για να μείνει ...άσπιλο κι αμόλυντο το συγκεκριμένο θέμα. -
edit [kouk]
-
Ο χρήστης nickathanasiou έγραψε:
Με εισαγωγη αερος εξατμιση front mount intrcooler και τα κολαρα στο GT κερδιζει τιποτα; το ειχει κανει κανεις; Δεν ψαχνω για πολλα.κερδιζει νικο, αλλα σιγουρα θα κερδιζε πολυ περισσοτερα σε μια αλλαγη χαρτογραφησης του εγκεφαλου.
το προγραμμα που φοραει το gt ειναι σχετικα ηπιο, με πιεσεις κατω απο bar και μικρο αβανς.
επισης η αλλαγη χαρτογραφησης εκτος απο πιο 'κερδοφορα' σε αλογα και ροπη, σε μερικες περιπτωσεις ειναι και πιο οικονομικη απο οτι να αλλαξεις εισαγωγη και front mount. και σιγουρα πιο ευκολη και λιγοτερο μπελαλιδικη.οπως ειναι τωρα το gt (εντελως μαμα), δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το μικρο πλαϊνο intercooler που φοραει εκτος αν μιλαμε για παρατεταμενο τερμα γκαζι σε ζεστη,
στην οποια περιπτωση απλα ανεβαινει αισθητα η θερμοκρασια εισαγωγης αερα
με συνεπεια καποια απωλεια δυναμης.με ενα καλο front-mount i/c (χρυση τομη αποδοσης/τιμης ειναι ισως το εργοστασιακο αντ/κο front-mount που φοραει το ibiza cupra)
αυτο που θα καταφερεις ειναι να περιορισεις τις απωλειες απο θερμοτητα εισερχομενου αερα, και ισως να μετατοπισεις τις καμπυλες στα διαγραμματα ιπποδυναμης-ροπης λιγο πιο δεξια.φυσικα το front-mount θα εκανε ακομα μεγαλυτερη δουλεια στο να 'σωνει' αλογα απο θερμικες απωλειες αν το προγραμμα ζηταγε περισσοτερα απο το turbo.
το ιδιο ισχυει και για την αγελαδα εισαγωγης (samco κολαρο). οπως ειναι τωρα, δεν πολυ χρειαζεται.γενικα, σαν κανονας δικος μου, αν θες να βελτιωσεις το gt, ξεκινας απο προγραμμα. αν δεν ψαχνεις πολλα, μενεις εκει ανετα. (μονο αλλαγη προγραμματος)
παντως μετα απο τοσα χρονια εξελιξης και πειραματισμων πανω σε αυτο το μοτερ, το προγραμμα που φοραει το gt σημερα δεν μπορει να πει κανεις οτι ανταποκρινεται στις εξελιξεις.
το abt που εδινε παλιοτερα η βιαμαρ ηταν αρκετα/πολυ δυνατοτερο.βεβαια η βιαμαρ λεει οτι πριν καταληξει σε αυτο το προγραμμα, το δοκιμασε για 100.000 χιλιομετρα χωρις κανενα προβλημα.
αυτο βεβαια δεν σημαινει κατι για τα υπολοιπα προγραμματα, ουτε τα μειωνει στο ελαχιστο, απλως ειναι μια διαβεβαιωση του οτι αυτο που κανει το προγραμμα που εχει το gt, το κανει δοκιμασμενα και σωστα. -
edit [kouk]
-
Τοτε προτινεις να παρω εγκεφαλο απο abt η ναχαρτογραφισω τον ιδιο;
Η αντιπρωσωπεια μου ειπε με 1500 ευρω μπορουν να κανου την δουλεια.
Αξιζει τον κοπο;
Skoda Octavia GT