-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ έχω την απορία πού οφείλεται, όχι πώς συγκρίνεται με το gti.οφειλεται κατα κυριο λογο στην μεταβαση του turbo απο overboost σε constant boost κατασταση.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
236 αλογα και 41+ κιλα ροπη στον τροχο.
[color=red]Η μοναδική μου ένσταση είναι αυτό στον τροχό που λες.
Δυστυχώς η πλάνη είναι τεράστια και βέβαια ο κοσμάκης το έχει χάψει κανονικότατα. Οτι πχ βγάζει 200 άλογα στο στρόφαλο, άλλα 180-190 τροχό. NO WAY.
Δυναμομεντρήσεις σε μηχανάκια (που είναι και πιο εύκολα) από τα 150 άλογα στο στρόφαλο έφταναν να μετράνε 120 άλογα με το ζόρι στον τροχό (και τα οποία βέβαια είναι υποθετικά).
Στην Αγγλία υπάρχει το πιο εξελιγμένο δυναμόμετρο κι εκεί μετράνε τα αλόγατα τους στον τροχο τα WRC (ή τουλάστιχον η Prodrive, πρέπει να ξαναψάξω το άρθρο) και 'έχαναν' περί τους 100 ίππους. Βέβαια εκεί οι απώλειες είναι αναρίθμητα περισσότερες σε σχέση με ένα απλό σύστημα μετάδοσης, δεν πάει εκθετικά όμως η εξίσωση.
Και για να είμαι λίγο ον τόπικ, το Οκτάβια πραγματικά είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να τα κάνει όλα, καλά και αβίαστα. Και το ότι τα ταξί Οκτάβια πολλαπλασιάζονται ωσάν τα μανιτάρια είναι ενδεικτικό της αξιοπιστίας των και της καλαισθησίας των.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Εγώ έχω την απορία πού οφείλεται, όχι πώς συγκρίνεται με το gti.
οφειλεται κατα κυριο λογο στην μεταβαση του turbo απο overboost σε constant boost κατασταση.
Τι πιέσεις δουλεύει;
-
carυοθραυστη, το δυναμομετρο ειναι dynojet, τα στοιχεια του αναγραφονται επανω στο φυλο που εχω ανεβασει,
και οι μετρησεις ειναι στον τροχο και οχι στο στροφαλο.απωλειες σε μετρησεις στον τροχο μπορει να υπαρχουν και απο αλλους παραγοντες πιο απλους απο το συστημα μεταδοσης, οπως πχ η κατασταση των τροχων.
το παραπανω αυτοκινητο κατα τη γνωμη μου τεινει να αντικατοπτριζει το 'ταβανι' απο πλευρας αποδοσης οταν μιλαμε για μαμα turbo.
-
240 άλογα τροχό = 300 άλογα στρόφαλο.
Αν έχει τόσα, πάω πάσο.
-
Καλύτερα να έβγαζε λιγότερα άλογα και να μην είχε αυτή τη τρύπα.
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
240 άλογα τροχό = 300 άλογα στρόφαλο.Αν έχει τόσα, πάω πάσο.
μην εισαι απολυτος.
ενα προσεγμενο προσθιοκινητο δεν εχει σωνει και καλα 25% απωλειες που υπολογιζεις εσυ.
ειναι πιθανον να εχει πολυ λιγοτερες -
240 άλογα τροχό = 300 άλογα στρόφαλο.Αν έχει τόσα, πάω πάσο.
Γιατί να μην έχει; Είναι απλά 100% αύξηση σε σχέση με το νορμάλ κι όλα αυτά με την ίδια τουρμπίνα....
Πέρα από την πλάκα, η τρύπα στην ροπή δεν είναι σημαντική ως μέγεθος, προφανώς και στο -peek έχει μπόλικη ροπή και δύναμη... Το πρόβλημα είναι αν στο -peek βρεθείς σε μια βρεγμένη στροφή και πατήσεις εκείνη τη στιγμή το γκάζι... Μάλλον θα πάει ευθεία τότε... Γι' αυτό σε τέτοιες συνθήκες καλό είναι σε βελτιωμένα αυτοκίνητα να προσέχουμε.
-
οι γνωσεις σου για τα αυτοκινητα συνεχιζουν να με εκπλησσουν hf.
..... -
Δεν παίζει κανένα ρόλο το τι αμάξι οδηγάς αν το πας αμέτι μουχαμέτι να το παίξεις χεράς.
Η τρούπα μπορεί να φαίνεται ανησυχητική στο σχεδιάγραμμα, αλλά μετράει μονάχα ο ΔΡΟΜΟΣ. Εκεί ίσως και να μη γίνεται αισθητή.
-
Η τρούπα μπορεί να φαίνεται ανησυχητική στο σχεδιάγραμμα, αλλά μετράει μονάχα ο ΔΡΟΜΟΣ. Εκεί ίσως και να μη γίνεται αισθητή.
συμφωνουμε εδω. επισης καμια φορα οι συνθηκες στο δυναμομετρο μπορει να μην καταφερνουν να προσομοιωσουν τις συνθηκες στο δρομο (πχ αερας, φορτιο), με αποτελεσμα το αυτοκινητο να μην λειτουργει στο 100% του πανω στα ραουλα.
τα δυναμομετρα εχουν καλυτερη χρηση ως σημειο αναφορας για αλλαγες.
πχ στο διαγραμμα μπορειτε να δειτε οτι υπαρχουν 2 μετρησεις.
αυτη με τα λιγοτερα αλογα ειναι παλαιοτερη, και η νεα δυναμομετρηση εγινε για να διαπιστωθουν τα ωφελη απο μια μικρη αλλαγη διαμετρου της εξατμισης.για το συγκεκριμενο αυτοκινητο στο διαγραμμα, και παλι σωστα επεσες μεσα, δεν γινεται αισθητο κανενος ειδους κοψιμο στο δρομο.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
.....240 άλογα τροχό = 300 άλογα στρόφαλο.
Αν έχει τόσα, πάω πάσο.
Γιατί να μην έχει; Είναι απλά 100% αύξηση σε σχέση με το νορμάλ κι όλα αυτά με την ίδια τουρμπίνα....
Χαίρομαι! Αν θέλεις απαντάς και σ' αυτό; Πώς γίνεται δηλαδή αυτή η αύξηση; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πόσους ίππους απέδιδε στο ίδιο δυναμόμετρο πριν την βελτίωση; Τι ποσοστιαία αύξηση έχουμε;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
.....240 άλογα τροχό = 300 άλογα στρόφαλο.
Αν έχει τόσα, πάω πάσο.
Χαίρομαι! Αν θέλεις απαντάς και σ' αυτό; Πώς γίνεται δηλαδή αυτή η αύξηση; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πόσους ίππους απέδιδε στο ίδιο δυναμόμετρο πριν την βελτίωση; Τι ποσοστιαία αύξηση έχουμε;
οταν θα γινω παιδοκομος, θα απανταω σε οτι με ρωτας.
μεχρι τοτε, πιασε ενα χαρτακι και ενα στυλο και βρες το μονος σου αν πραγματικα δεν ξερεις. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
συμφωνουμε εδω. επισης καμια φορα οι συνθηκες στο δυναμομετρο μπορει να μην καταφερνουν να προσομοιωσουν τις συνθηκες στο δρομο (πχ αερας, φορτιο), με αποτελεσμα το αυτοκινητο να μην λειτουργει στο 100% του πανω στα ραουλα.
Αυτό σημαίνει πως μπορεί ν' αποδίδει και λιγότερο από όσο δείχνει το δυναμόμετρο; Ή αυτό αποκλείεται; Πως είναι δυνατόν να υπάρχει μια τρύπα για το δυναμόμετρο (και μάλιστα την βρήκε και στις δυο δυναμομετρήσεις...), αλλά στο δρόμο να μην φαίνεται πουθενά;
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Δεν με πειράζει, μην απαντάς! Εγώ θα θέτω τα ερωτήματα έτσι για να βρίσκονται... Μπορεί να ενδιαφέρεται κάποιος άλλος, ή ν' απαντήσει κάποιος άλλος που ξέρει!
Τα ερωτήματα εξάλλου δεν τα βάζω γιατί με ενδιαφέρει η απάντησή σου, είναι προς αναζήτηση της αληθειας!
Να θέσω ένα ερώτημα ακόμη (που δεν θ' απαντηθεί, αλλά λέμε...),** η Unitronic στην υπογραφή σου 'τσιπάκια' φτιάχνει σωστά**;Ναι, και? Άσε τα υπονοούμενα HF! Και μάλιστα αυτού του είδους! Απαράδεκτο! [kouk]
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν με πειράζει, μην απαντάς! Εγώ θα θέτω τα ερωτήματα έτσι για να βρίσκονται... Μπορεί να ενδιαφέρεται κάποιος άλλος, ή ν' απαντήσει κάποιος άλλος που ξέρει!
Τα ερωτήματα εξάλλου δεν τα βάζω γιατί με ενδιαφέρει η απάντησή σου, είναι προς αναζήτηση της αληθειας!
Να θέσω ένα ερώτημα ακόμη (που δεν θ' απαντηθεί, αλλά λέμε...), η Unitronic στην υπογραφή σου 'τσιπάκια' φτιάχνει σωστά;εγω πιστευω οτι τα ερωτηματα τα βαζεις απλα γιατι δεν εχεις τι αλλο να κανεις και σου αρεσει να δοκιμαζεις την υπομονη των αλλων.
την 'αληθεια' που επικαλεισαι, δεν θα την αναγνωριζες ακομα και αν σε βαραγε στα μουτρα.
το αυτοκινητο που ανεβασα εδω δεν φοραει unitronic, και εσυ εχεις παλι ξεφυγει απο τα 'ευγενικα' πλαισια ενος troll -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
μεχρι τοτε, πιασε ενα χαρτακι και ενα στυλο και βρες το μονος σου αν πραγματικα δεν ξερεις.Επανέρχομαι μετά το EDIT σου:
Το νορμαλ Octavia αποδίδει 150 ιππους στον στρόφαλο σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
Εσείς μετρήσατε 240 άλογα στον τροχό, άρα ας πούμε 280 στον στρόφαλο (φαντάζομαι δεν περιμένεις να μην χαθούν κάποια στη μετάδοση...).
Από 150 -->280 σωστά;
Πόσο % αύξηση; 86.6%Λογικό; Παράλογο; Απλό στον υπολογισμό πάντως ήταν!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εγω πιστευω οτι τα ερωτηματα τα βαζεις απλα γιατι δεν εχεις τι αλλο να κανεις και σου αρεσει να δοκιμαζεις την υπομονη των αλλων.
την 'αληθεια' που επικαλεισαι, δεν θα την αναγνωριζες ακομα και αν σε βαραγε στα μουτρα.
το αυτοκινητο που ανεβασα εδω δεν φοραει unitronic, και εσυ εχεις παλι ξεφυγει απο τα 'ευγενικα' πλαισια ενος trollΕγώ δεν κατέχω καμία αλήθεια πάνω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν το έχω δει ποτέ μου , δεν το ξέρω. Εγώ παραθέτω ερωτήματα από τα στοιχεία που εσύ έδωσες.
Τα ερωτήματά μου είναι εντός θέματος και αφορούν αυτό που ΕΣΥ έφερες ως θέμα προς συζήτηση.
Το αν μου δώσεις σημασία, είναι εντελώς αδιάφορο! Το αν είμαι Troll ή Org ή Ηuman είναι επίσης άσχετο, άσε που δεν το αποφασίζουμε κανένας εκ των δύο.
Το αν έχουν βάσιμη αξία τα ερωτήματά μου, μένει να το αποφασίσουν οι υπόλοιποι. -
Και λοιπόν?
Τόσα δυναμομετρήθηκε. Αμφισβητείς το δυναμόμετρο?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και λοιπόν?Τόσα δυναμομετρήθηκε. Αμφισβητείς το δυναμόμετρο?
Δεν αμφισβητώ. Ρωτώ για την αύξηση. Είναι φυσιολογική μια τέτοια αύξηση;
Skoda Octavia GT