-
Το VRS σε σχέση με το απλό Octavia όπως και το RS με το Octavia5 είχαν εξωτερικές διαφορές και στους προφυλακτήρες πέρα απο αεροτομή, ζάντες και ταμπελάκι στη πίσω πόρτα, όπως και το μπλε ελεκτρικ χρώμα που έβγαινε μόνο για αυτή την έκδοση.
Το GT όμως είχε ότι και το απλό Octavia με μόνο επιπλέον ζάντες και αεροτομή που υπήρχαν και για το απλό 1,6 MPi ως extra. -
ναι ρε το ξέρω,
εννοώ τους κάγκουρες που το έβαζαν μόνοι τους, δεν το έχεις δει;...αλλά και στην ιστοσελίδα της Skoda αν πας θα δεις που έχουν φωτό που σε παραπέμπουν...
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
...Στο Leon από ότι ξέρω και βλέπω ακόμη και οι 17άρες είναι πολύ μικρές για τους θόλους του.
Σε αντίθεση με το 'γερμανικό στυλ' του GT που ακόμη και οι 16άρες γεμίζουν τους θόλους.
Μήπως οι θόλοι στο Leon και στα πιο καινούρια γενικά αυτοκίνητα είναι μεγαλύτεροι από τα παλιότερα;...
Από την άλλη το GT έρχεται χαμηλωμένο. Δεν διαπίστωσα το ίδιο στο Leon 160ps.
Μήπως το απλό Leon δε χρειάζεται γιατί είναι έτσι κι αλλιώς πιο μυώδες εμφανισιακά και πιο καλά στημένο σε σχέση με το απλό παλιό Octavia που συν τοις άλλοις το Octavia σαν οικογενειακό έχει και πιο μαλακές αναρτήσεις (άρα το θέλει το χαμήλωμα),
και μήπως γιατί το Leon 160ps δεν είναι η πιο extreme έκδοση του Leon (γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν τα FR,CUPRA και CUPRA R) ενώ με το Octavia GT η γκάμα πρέπει να δείχνει ότι χτυπάει ταβάνι;Για τους θόλους δεν ξέρω αν ισχύει συνολικά αυτό που λες.
Ωστόσο έχω μία υποψία ότι στα Γερμανικά αυτοκίνητα συνεχίζεται η φιλοσοφία: το ελαστικό να 'αγκαλιάζει' το θόλο.
Σε αντίθεση με άλλες χώρες που τα αυτοκίνητα είναι είτε σαν 'κατσίκια' είτε με ζαντολάστιχα που φαίνονται 'μικρά' σε σχέση με τους θόλους του αυτοκινήτου.
Για αυτό στα περισσότερα φόρουμς (εδώ στην Ελλάδα) επικρατεί η νοοτροπία:
'Να βγάλω τις 16άρες ή τις 17άρες για να βάλω 18άρες ή και 19άρες...'...Εμφανισιακά εμένα το Leon δεν μου λέει κάτι. Μου θυμίζει έντονα το Altea που σαν σχέδιο δεν μου άρεσε και δεν μου αρέσει. Προτιμώ το προηγούμενο Leon...
Από εκεί και πέρα για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ δεδομένο ότι το Leon TSI160ps θα έχει καλύτερο στήσιμο στο δρόμο σε σχέση με το GT... -
Kaλησπέρα σε όλους.Κοίταζα έτσι το forum και είδα ότι κάποιος ενδιαφέρεται για scoda octavia και μιάς και είμαι κάτοχος της 20 vt (μοντ.2001)είπα να γράψω μερικά πράγματα την αγόρασα μεταχειρισμένη και τώρα έχει 120.000 χλμ.Είναι η έκδοση με τα 150 hp.Τελική λοιπόν 218 χλμ.(κοντερίσια πάντα,ta οποία τα'χω πιάσει στην Αθηνών - Κορίνθου).Λάδια πάω μέχρι 10.000 χλμ.και τότε προσθέτω 150 ml (βάζω 5-30 τησ valvoline xl III).Ιμάντα,τρόμπα νερού και εξωτερικό ιμάντα και ρουλεμάν,τεντωτήρες και G12 τα αγόρασα 230 ευρώ και τοποθέτηση σε συνεργείο που ειδικεύεται σε scoda αλλά δεν είναι εξουσιοδοτημένο 80 ευρώ.Σαφέστατα ο tsi θαναι πιο εξελιγμένος σαν κινητήρας.Έβαλα πρόγραμμα από καποιους Έλληνες προγραμματιστές(απλά δεν ΄λέω για να μην φανει ότι τουσ διαφημίζω) με 450 ευρώ + 60 ευρώ = αλλαγή ρυθμιστή πίεσης βενζίνης bosch 4bar.Eφθασα κοντά στα 200 hp kai ροπή κοντά στα 30,5.Τσέκαρα και στο δρόμο και έπιασα 230 χλμ.(κοντερίσια)και πήγαινε κι άλλο,τώρα πόσο δεν ξέρω αλλά έκοψα γιατί κάπου το φοβήθηκα.Όλα αυτά χωρίσ fmic,χωρίς ελέυθερο φίλτρο,χωρίς εισαγωγή και άλλη εξάτμιση και με λάστιχα 15άρια(όπως έβγαινε τότε η octavia).Ο καθένας είναι ελεύθεροσ να επιλέξει ότι θέλει.Αυτή είναι η δική μου εμπειρία απτην octavia
-
χαιρετω το φορουμ...διαβαζα τοση ωρα ολα αυτα που εχετε γραπσει για το gt....ωσ κατοχος του αυτοκινητου εχω να πω οτι δεν εχω οδηγισει ΠΟΤΕ μου κατι καλυτερο απο αυτο(στα λεφτα του παντα)...μην τρελαθουμε,μιλαμε για ενα αμαξι με 20βαλβιδο κινητηρα, 193αλογα(δυναμομετρημενα 211 για την ακριβεια),με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ στησιμο,χωρους κτλ...οσο αναφορα τις επιδοσεις του,το μονο που εχω να πω ειναι οτι εκανα ταξιδι θεσσαλονικη αθηνα με 5 ατομα και 5 σακους στο πορτ μπαγκαζ(παρολο που εχω woofer kai ενισχυτες πισω ολα χωρεσαν πολυ χαλαρα...)και το αμαξι δεν εχασε ΚΑΘΟΛΟΥ επιδοσεις.το ιδιο χαλαρα οποως οταν ειμαι μονος μου επιανα τα 250 κατι τα οποια ειναι και η τελικη του ταχυτητα...(το κοντερ σταματαει στα 240 στισ 5000 στροφες....)αν θυμαμαι καλα καποιος ειπε οτι το golf tsi περναει το gt.egv aplla tha po oti oyte to ople corsa opc den to ftanei kan....δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ αρνητικο σε αυτο το αμαξι(για την ελειψη τεχνολογιας που λετε...)και 50 χρονων να ητανε το μοντελο παλι θα το αγοραζα....και κατι για το τελος,ξερετε οτι το gt 193hp του 2001 εχει πατησει στις πωλησεις το 5ari rs απο την στιγμη που βγηκε το τελευταιο?....τα συμπερασματα δικα σας....
-
Καλωσήρθες στην δεύτερη δεκαετία της τρίτης χιλιετίας.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Καλωσήρθες στην δεύτερη δεκαετία της τρίτης χιλιετίας.den se katalavainw...:-(
-
Το θεμα εχει κλεισει 4,5 χρονια και το μοντελο εχει αλλαξει πλεον ή κανω λαθος;
Επισης γραφε με ελληνικους χαρακτηρες,τα greeklish απαγορευονται
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Καλωσήρθες στην δεύτερη δεκαετία της τρίτης χιλιετίας.@BILL
(ναι το μοντέλο έχει αλλάξει, πλεόν η gt είναι 1,8tsi me 200ps) -
Kαταπληκτικό στήσιμο
Σε σχέση με ένα τέθριππο πχ, σύμφωνοι.
και 50 χρονων να ητανε το μοντελο παλι θα το αγοραζα
Αν ήταν δηλαδή σχεδίαση του 1960 θα το αγόραζες σήμερα ή θα το αγόραζες το 2040 πχ;
-
Ο χρήστης makouin έγραψε:
χαιρετω το φορουμ...διαβαζα τοση ωρα ολα αυτα που εχετε γραπσει για το gt....ωσ κατοχος του αυτοκινητου εχω να πω οτι δεν εχω οδηγισει ΠΟΤΕ μου κατι καλυτερο απο αυτο(στα λεφτα του παντα)...μην τρελαθουμε,μιλαμε για ενα αμαξι με 20βαλβιδο κινητηρα, 193αλογα(δυναμομετρημενα 211 για την ακριβεια),με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ στησιμο,χωρους κτλ...οσο αναφορα τις επιδοσεις του,το μονο που εχω να πω ειναι οτι εκανα ταξιδι θεσσαλονικη αθηνα με 5 ατομα και 5 σακους στο πορτ μπαγκαζ(παρολο που εχω woofer kai ενισχυτες πισω ολα χωρεσαν πολυ χαλαρα...)και το αμαξι δεν εχασε ΚΑΘΟΛΟΥ επιδοσεις.το ιδιο χαλαρα οποως οταν ειμαι μονος μου επιανα τα 250 κατι τα οποια ειναι και η τελικη του ταχυτητα...(το κοντερ σταματαει στα 240 στισ 5000 στροφες....)αν θυμαμαι καλα καποιος ειπε οτι το golf tsi περναει το gt.egv aplla tha po oti oyte to ople corsa opc den to ftanei kan....δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ αρνητικο σε αυτο το αμαξι(για την ελειψη τεχνολογιας που λετε...)και 50 χρονων να ητανε το μοντελο παλι θα το αγοραζα....και κατι για το τελος,ξερετε οτι το gt 193hp του 2001 εχει πατησει στις πωλησεις το 5ari rs απο την στιγμη που βγηκε το τελευταιο?....τα συμπερασματα δικα σας....σε βλεπει και σε διαβαζει κοσμος...
μην εκτίθεσαι
-
Ο χρήστης makouin έγραψε:
χαιρετω το φορουμ...διαβαζα τοση ωρα ολα αυτα που εχετε γραπσει για το gt....ωσ κατοχος του αυτοκινητου εχω να πω οτι δεν εχω οδηγισει ΠΟΤΕ μου κατι καλυτερο απο αυτο(στα λεφτα του παντα)...μην τρελαθουμε,μιλαμε για ενα αμαξι με 20βαλβιδο κινητηρα, 193αλογα(δυναμομετρημενα 211 για την ακριβεια),με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ στησιμο,χωρους κτλ...οσο αναφορα τις επιδοσεις του,το μονο που εχω να πω ειναι οτι εκανα ταξιδι θεσσαλονικη αθηνα με 5 ατομα και 5 σακους στο πορτ μπαγκαζ(παρολο που εχω woofer kai ενισχυτες πισω ολα χωρεσαν πολυ χαλαρα...)και το αμαξι δεν εχασε ΚΑΘΟΛΟΥ επιδοσεις.το ιδιο χαλαρα οποως οταν ειμαι μονος μου επιανα τα 250 κατι τα οποια ειναι και η τελικη του ταχυτητα...(το κοντερ σταματαει στα 240 στισ 5000 στροφες....)αν θυμαμαι καλα καποιος ειπε οτι το golf tsi περναει το gt.egv aplla tha po oti oyte to ople corsa opc den to ftanei kan....δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ αρνητικο σε αυτο το αμαξι(για την ελειψη τεχνολογιας που λετε...)και 50 χρονων να ητανε το μοντελο παλι θα το αγοραζα....και κατι για το τελος,ξερετε οτι το gt 193hp του 2001 εχει πατησει στις πωλησεις το 5ari rs απο την στιγμη που βγηκε το τελευταιο?....τα συμπερασματα δικα σας....Epic!!
-
Τελικά αυτό το θέμα προσφέρει ακόμη άπειρες δόσεις γέλιου!
(Τα νέα μέλη μπορούν να ρίξουν και μια ματιά στις πιο πίσω σελίδες... )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τελικά αυτό το θέμα προσφέρει ακόμη άπειρες δόσεις γέλιου!(Τα νέα μέλη μπορούν να ρίξουν και μια ματιά στις πιο πίσω σελίδες... )
Διάβασα βιαστικά όλες τις προηγούμενες σελίδες και έχουν γραφτεί κάποια πράγματα με τα οποία διαφωνω..
θα παραθέσω λοιπόν τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες απο τη συμβίωσή μου με ένα GT193 αγορασμένο πρώτο χέρι 6/2007.
αρχικά, το οδήγησα και έπαθα πλάκα.
Πρώην πουντάκιας τζίτουρας πρώτου σταδίου μαθημένος στην ιταλική βόμβα, που αγόρασα (και μετάνοιωσα οικτρά) ένα δίλιτρο μοντεο.
Το mondy με ψόφισε στα προβλήματα (παραδόξως) απο νερά στη καμπίνα μεχρι 3-4 φορές να μένω στο δρόμο για χαζομάρες.
αγοράστηκε ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ υπόψιν, έκτοτε βλέπω ford...και κάνω εμμετό με αυτά που τράβηξα.σερνόμενο το δίλιτρο mondy προσπάθησα να το βελτιώσω ολίγον με // εγκεφαλάκι στη car center...
πεταμένα λ7.ετσι λοιπόν απογοητευμένος...αποφάσισα να το δώσω και να πάρω κάτι φτηνό & γρήγορο να καλύψω το ψυχικό κενό που μου άφησε το punto (η γνωστή puntitiδα..) καθώς και το οικονομικό κόστος της λανθασμένης απόφασής μου.
Μοναδική διέξοδος λοιπόν το octavia.
Το πέτυχα στη προσφορά 19.990 κάτι..!!
Το οδήγησα και μου φάνηκε υπερ-πύραυλος σε σχέση με τη νεκροφόρα ford.
Ομως στη πορεία και εφόσον έφυγε ο ενθουσιασμός ο αρχικός, και διαβάζοντας αρκετά σε fora,
κατάλαβα ότι το αμάξι φόραγε μέτριο πρόγραμμα και κακές αναρτήσεις , KW μεν...αλλα..πολύ entry level.
επίσης...τα φρένα...είναι οκ για οικογενειακή γρήγορη μετακίνηση αλλα όχι φυσικά για...πιο extreme καταστάσεις.γενικότερα,
οι πωλητές πέρασαν στην αγορά ότι το gt193 ήτανε άξιος αντικαταστάτης της RS1 κάτι που δεν είναι ακριβώς έτσι και γι αυτό και το πολύ χαμηλό κόστος κτήσης.Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι το αμάξι για 20 χιλιάρικα...δεν ήτανε κορυφαίο 'bargain'...
τι έκανα λοιπόν εγώ στο διάστημα που το έχω:
-
πέταμα τα kw της κακιας συμφοράς που κοπανάγανε αλλα απο κράτημα μαύρο χάλι και αντικατάσταση koni κίτρινα ρυθμιζόμενα με τα kw ελλατήρια που ήδη φόραγε (τρίποντα είναι νομίζω)
-
HR αντιστρεπτικές μπροστά (26mm) & πίσω (22 mm)
-
φρενα μεταχείρο απο τη RS1 (μπαίνουν κούτα, μόνο κιθάρες χρειάζονται άλλες)
-
δίσκους zimmerman αεριζόμενους + τρυπητούς ΜΠΡΟΣΤΑ-ΠΙΣΩ με textar
-
18άρες ρεπλίκες R8 με conti 225/40/18
απο μηχανικα τώρα:
πέταμα το SMIC και εγκατάσταση του CUPRA intercooler μπροστά. Μαμα σωληνωση και μόνο σύνδεση όπου χρειάστηκε εκ νέου με ανοξείδωτη σωλήνα απο το intercooler στα μαμά σημεία.
fpr 4.5 bar (αντι του τρίμπαρου)
μπουζί ένα βαθμό ψυχρότερα ιριδίου NGK (τα 7άρια)
'αγελάδα' forge να μη ρουφιέται η μαμά
waste gate forge με το μπλε ελατήριο
χοάνη pippercross
εξάτμιση ολόσωμη turbo-back 60-dp προς εκπληξη όλων, 63,5 όλη η υπόλοιπη με μεσαίο καζάνι
καταλύτη twister 200 cpi
στοκ mpek-maf
πρόγραμμα SVS (Βασίλη Σπυρόπουλου)με τα παραπάνω...κρατιέστε;
πρώτο πάτημα 276 άλογα στο maha μεταμόρφωσης
δεύτερο πάτημα με περισσότερο advance 282 και 42 κιλά ροπής με μόλις 1.5 over, χωρίς cf
o προγραμματιστής μου ήθελε και 3ο πάτημα αλλα τότε φόραγα ακόμη μαμά μπουζί με 45000 χλμ και φοβήθηκα να τον αφήσω. Ισχυρίζεται ότι θα βλέπαμε corrected power 290!!Κάποιος είπε ότι...το απερχόμενο 20v είναι υποδεέστερο απο το tsi.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ο 20v προς το παρων είναι ο Βασίλιας του vag!!ξέρετε πολλά μοτέρ μαζικής κατανάλωσης 1.8, τετρακυλινδρα με 20-βαλβιδο καπάκι, και να περνάνε στην ιστορία πλέον διότι χρησιμοποιούνται και για ναυτιλιακές ή αεροναυπηγικές κατασκευές;;;
ξέρετε πολλά μοτέρ 1.8 λίτρα που με σφυρηλατημμένα εντόσθια και τουρμπίνες φορτηγών να βγάζουν 700-800 άλογα.. χωρίς να σκορπίζουν;;;;
ΔΕ νομιζω...Οσο για το δικό μου octavia,
το αμάξι μου πλέον είναι κουραστικό σε κακό δρόμο,
καταλήγω να πηγαίνω πιο αργά απο πριν φοβούμενος τα ελληνικά πηγάδια και τις 18άρες με τα χαμηλοπρόφιλα,
αλλα παιδια, όταν το βάζω σε στροφιλίκια και δεν μπορούν πια να με ακολουθήσουν ούτε πολύ καλά στημμένα αμάξια σε stock μορφη, εκεί νιώθω πονέμορφα με τη σκοντάρα μου!!αυτό το αμάξι...και να το πούλαγα, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα αν είχα πάλι τις ίδιες ανάγκες σε χώρους και δεν θα ήθελα να πληρώνω τέλη δίλιτρου (αλλιώς ζαχαρώνω και το cupra).
Απλα...θέλει πλεόν σύνεση & προσοχή διότι αφενός τα 230χλμ τα βγάζει σαν 150-170 χλμ,
δηλαδή προσπέραση κάνεις με 4η και γράφει απο 80 σε 180 χλμ μέχρι να προςπεράσεις άνετος σε κάνα παράδρομο της εθνικής αν το τσαρουχώσεις, αφετέρου στην εθνική-αττική οδό πρέπει να προσέχεις διότι σε προκαλεί να πηγαίνεις 'αέρα' με εξωπραγματικές ταχύτητες.και όλες οι παραπάνω αλλαγές έχουν γίνει πραγματικά ως 'empty pocket project' με τα περισσότερα ως μεταχειρισμένα
ανταλλακτικα.χαρακτηριστικά και χωρίς δόση υπερβολής (και χωρίς να με θεωρώ χερα-διότι ακόμητο μαθαίνω με το νέο του στήσιμο)
στα λιμανάκια προχθες το απόγευμα πήγε να με ακολουθήσει η μικρή lotus των 170 ίππων και..δε τα κατάφερε.
Το παληκάρι όταν κοντοστάθηκα και τα είπαμε το μάθαινε και εκείνος το αμάξι του, αλλα παραδέχτηκε ότι ο τρόπος που με έβλεπε να μπαίνω και να βγαίνω τον προβλημάτισε δυσάρεστα...
χαρακτηριστικά μου λέει 'καλα...το να μη μπορώ να σε φτάσω το καταλαβαίνω, 170 άλογα έχω παρόλο που είμαι σχεδόν το μισό βάρος σου, αλλα..να έχει και τέτοιο κράτημα...μία ταριφο-σκοντάρα...ε...αυτό είναι ανήκουστο!!!!
δηλαδή τι κάνω ...μέσα εδω...που δε χωράω να πάρω το χαρτοφύλακα μαζί μου;;;'
θα μου πειτε...μη συγκρίνουμε πορτοκάλια με μήλα, αλλα όπως και να το δεις...δεν είναι λιγο να στρίβεις καλύτερα απο ένα lotus...έστω και στη στοκ μορφή του -
-
Ο χρήστης skodamaniac έγραψε:
Τελικά αυτό το θέμα προσφέρει ακόμη άπειρες δόσεις γέλιου!
(Τα νέα μέλη μπορούν να ρίξουν και μια ματιά στις πιο πίσω σελίδες... )
Διάβασα βιαστικά όλες τις προηγούμενες σελίδες και έχουν γραφτεί κάποια πράγματα με τα οποία διαφωνω..
Κάνε μια βιαστική και επιγραμματική λίστα να το συζητήσουμε...
-
θα ξερασω.....
και μια παρατηρηση :
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι το αμάξι για 20 χιλιάρικα...δεν ήτανε κορυφαίο 'bargain'...
κορυφαια μαλακια ηταν....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θα ξερασω.....και μια παρατηρηση :
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι το αμάξι για 20 χιλιάρικα...δεν ήτανε κορυφαίο 'bargain'...
κορυφαια μαλακια ηταν....
αν είναι να ξεράσεις..να φέρουμε σακούλα...μη λερωθείς
για πες μου κανα άλλο αμάξι καλύτερα...στα λ7 αυτα...που υπήρχε τότε!
και μιλάω με αντικειμενικά κριτήρια..έτσι;
επιδόσεις-κράτημα-φρένα-χώρους.
α...και βελτιωσιμότητα...αν σε ενδιαφέρει...φυσικα..
I am all ears...dear...!! -
skodamaniac πήρες ένα στοκ αυτοκίνητο και άλλαξες όλα τα περιφερειακά της μηχανής, τα φρένα και την ανάρτηση.
Το αμάξι σου είναι φουλ δεύτερο στάδιο δλδ, μετά από δική σου 'σπατάλη' χρημάτων και χρόνου (που θα λεγαν και οι εκ των λιμανακίων αδελφοί μας δλδ ) και φυσικά χωρίς επαφή με την εργοστασιακή του μορφή, άρα ούτε με την όποια εγγύηση μπορεί να δώσει το εργοστάσιο, και φυσικά χωρίς μεταπωλητική αξία.
Στη στοκ μορφή του μας το περιγράφεις ως βάρκα χωρίς φρένα με ένα κακό πρόγραμμα για το μοτέρ, απαρχαιωμένο σασί και εσωτερικό και το οποίο έκανε 20 χιλιάρικα, όσο ένα καλό μικρομεσαίο εκείνη την εποχή. Το να προσπαθήσεις να το υπερασπιστείς είναι καταδικασμένη προσπάθεια -
Και ποσο σου στοιχισε να το κανεις ετσι ;
-
στα λιμανάκια προχθες το απόγευμα πήγε να με ακολουθήσει η μικρή lotus των 170 ίππων και..δε τα κατάφερε.
Το παληκάρι όταν κοντοστάθηκα και τα είπαμε το μάθαινε και εκείνος το αμάξι του, αλλα παραδέχτηκε ότι ο τρόπος που με έβλεπε να μπαίνω και να βγαίνω τον προβλημάτισε δυσάρεστα...Που να πιάσει η πορδή μωρέ τη σκοντάρα!
Skoda Octavia GT