-
καλησπέρα!
μμ,
ίδια ηλικία έχουμε...και εγώ 40 κλεισμένα!!
Τώρα μάλιστα....βρήκες άνθρωπο...να στείλεις χαιρετισμούς στο Θανάση & το Πέτρο...
Δεν είμαι...η συμπάθεία τους πάντως...και έχω φάει και ban...πριν κάποιους μήνες.
Ο λόγος;
άστο, μεγάααλη συζήτηση, αν ποτέ βρεθούμε για καφέ...θα έχουμε να λέμε για ώρες!!ΟΚ,
φίλε μου,
εφόσον καλύπτεσαι εσυ και σου αρέσει εσένα το αμάξι σου, σε όλους εμας περισσεύει.
ναι, το ξέρω το γνωστό πρόβλημα με το checksup του ΑΒΤ.
Κανονικα θα έπρεπε η BIAMAR μέσω της ABT να φροντίσουν να απαλλαχθείς απο αυτο το bug,
διότι περί bug πρόκειται, μια για πάντα.
Είναι απαράδεκτο να γεμίζει κάτι απο μηνύματα τα οποία αν δε χρησιμεύουν σε κάτι, τότε κακώς καταγράφονται ή δεν γίνονται auto-deleted μετά απο κάποια περίοδο χρόνου.Αυτο που ξέρω εγώ με το ABT, είναι ότι σε περιορίζει πάααρα πολύ,
dp και φίλτρο αέρα να αλλάξεις με κάτι άλλο, θα σου πετάξει σφάλμα μόλις νιώσει ότι κάτι αλλάζει στο μοτερ, ότι σηκώνει παραπάνω πίεση, ότι αναπνέει καλύτερα ο maf και διαβάζει παραπάνω γραμμάρια κλπ κλπ.Αλλα σίγουρα είναι καλό πρόγραμμα, βγάζει ότι υπόσχεται και δε δημιουργεί ρωγμές στα μαντέμια και κοιμάσαι ήσυχος χωρίς μπαρόμετρα στη κολώνα και περιττά άγχη.
ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ λοιπόν!!
-
Ο χρήστης skodamaniac έγραψε:
Τώρα μάλιστα....βρήκες άνθρωπο...να στείλεις χαιρετισμούς στο Θανάση & το Πέτρο...
Δεν είμαι...η συμπάθεία τους πάντως...και έχω φάει και ban...πριν κάποιους μήνες.
Ο λόγος;
άστο, μεγάααλη συζήτηση, αν ποτέ βρεθούμε για καφέ...θα έχουμε να λέμε για ώρες!!Πρόσεξε τι γράφεις, είναι γνωστό πως αν και έχουν αποχωρήσει κατά καιρούς από το 4tforum επειδή δεν το βρίσκουν αρκετά... Skodόφιλο, εντούτοις δεν το έχουν σε τίποτε να επιστρέψουν να μας τα πουν ένα χεράκι πάλι!
Επειδή δεν τους άρεσαν και τ' αστεία μου παλιότερα, είχα δεχτεί και τις σχετικές... φιλοφρονήσεις!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ο λόγος;
άστο, μεγάααλη συζήτηση, αν ποτέ βρεθούμε για καφέ...θα έχουμε να λέμε για ώρες!!Πρόσεξε τι γράφεις, είναι γνωστό πως αν και έχουν αποχωρήσει κατά καιρούς από το 4tforum επειδή δεν το βρίσκουν αρκετά... Skodόφιλο, εντούτοις δεν το έχουν σε τίποτε να επιστρέψουν να μας τα πουν ένα χεράκι πάλι!
Επειδή δεν τους άρεσαν και τ' αστεία μου παλιότερα, είχα δεχτεί και τις σχετικές... φιλοφρονήσεις!
Μπα....
εγώ τουλάχιστον τους έδωσα τη δυνατότητα να μου τα πουν ένα χεράκι μετά το ban μου περνώντας και απο το μαγαζί τους,
αλλα...δεν είδα να μου πουν τίποτε (ο Πέτρος - Ο Θανάσης έλειπε)Τέλος πάντων,
δε θέλω να είμαι και άδικος...δεν ήμουν και αθώα περιστερά...έχω το κακό ελατωμα ότι σκέφτομαι να το λέω...και μάλιστα αφιλτράριστο... και η αλήθεια ενοχλεί αφόρητα...Και η ζωή...συνεχίζεται...
-
Ο χρήστης skodamaniac έγραψε:
Ο λόγος;
Μπα....
εγώ τουλάχιστον τους έδωσα τη δυνατότητα να μου τα πουν ένα χεράκι μετά το ban μου περνώντας και απο το μαγαζί τους,
αλλα...δεν είδα να μου πουν τίποτε (ο Πέτρος - Ο Θανάσης έλειπε)Τέλος πάντων,
δε θέλω να είμαι και άδικος...δεν ήμουν και αθώα περιστερά...έχω το κακό ελατωμα ότι σκέφτομαι να το λέω...και μάλιστα αφιλτράριστο... και η αλήθεια ενοχλεί αφόρητα...Και η ζωή...συνεχίζεται...
παρολα αυτα παραπανω αν δεν κανω λαθος μου προτεινες αναμεσα στα προγραμματα και το unitronic.
-
Γενικώς, δεν είναι ό,τι καλύτερο να θεωρείς το forum μαγαζάκι σου...
-
Άσχετο ή και σχετικό ... Χθες μπήκα σε Skoda Octavia ταξί ... 349.000χλμ!...!...
Σκυλί μου είπε ο οδηγός. Διπλοβάρδια κάθε μέρα το Octavia...
Είχε βάλει μέσα και μία πηγή με τηλεόραση και έβλεπε μπάσκετ...Αμέρικαν μπαρ το είχε κάνει το Octavia ...
-
350.000 χλμ. είναι αστείο νούμερο για ταξί που δουλεύει διπλοβάρδια. Αυτά κάνουν περί τα 100-150.000 χλμ. το χρόνο, άρα το Οκτάβια ήταν 3 ετών περίπου.
Κάτι Μερσεντές Ε240 (W214) που ξέρω στο χωριό μου έκαναν 1.200.000 χλμ. μέχρι να τα σταματήσουν βάσει ορίου ηλικίας, αλλιώς άντεχαν κι' άλλο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άσχετο ή και σχετικό ... Χθες μπήκα σε Skoda Octavia ταξί ... 349.000χλμ!...!...Έχω μπει σε οκτάβια που είχε 900,000+ χλμ
-
Απίστευτα χιλιόμετρα...
Είχα μπει και πέρισυ σε ταξί οκτάβια και είχε πάνω από 300.000χλμ...
Μπορεί ρε παιδιά όμως κάποιος να μου εξηγήσει κάτι;
Τα ταξί γίνονται σε άλλη γραμμή παραγωγής;Δεν ξέρω από μηχανικά και ηλεκτρονικά πως τα πάνε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται μετά από τόσα χιλιόμετρα να μην έχουν τριγμούς και να μην έχουν διαλυθεί;
Εδώ αυτοκίνητα ΙΧ που δεν έχουν περάσει τα 10.000χλμ και είναι έτοιμα να διαλυθούν εντελώς...
Πως γίνεται αυτό με τα ταξί;
Εκτός αν μόνο τα οκτάβια είναι τόσο ανθεκτικά αυτοκίνητα...
-
Ποιά κοντεύουν να διαλυθούν στα 10.000 χλμ; Γιατί εγώ δεν έχω δει ποτέ μου κάτι τέτοιο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιά κοντεύουν να διαλυθούν στα 10.000 χλμ; Γιατί εγώ δεν έχω δει ποτέ μου κάτι τέτοιο...Εγώ από την άλλη γιατί έχω εντελώς άλλη εντύπωση και εμπειρίες;
...
...
...
Τέλος πάντων. Τελικά θα μου πει κάποιος αν οφείλεται στα οκτάβια αυτό ή αν τα ταξί γενικότερα γίνονται σε άλλες γραμμές παραγωγής; -
Άλλες φθορές θα σου βγάλει ένα όχημα αν κάνεις 300.000 χλμ. σε 20 χρόνια, και άλλες αν με το ίδιο όχημα τα κάνεις σε 2 χρονάκια. Στη δεύτερη περίπτωση πολύ λιγότερες, και μάλιστα ορισμένα εξαρτήματα δεν θα πειραχτούν καθόλου.
-
300.000 χιλιόμετρα στους ίδιους δρόμους είτε σε μία μέρα τα κάνεις είτε σε 20 χρόνια είναι το ίδιο πράγμα. Οι δρόμοι παραμένουν ίδιοι και καταπονούν το ίδιο το αυτοκίνητο.
Μιλάω για καταπόνηση του αμαξώματος, συναρμολόγηση, ζημιές από οδόστρωμα.
Δεν μιλάω για τις φυσιολογικές φθορές λόγω χρήσης. -
Δεν είναι έτσι. Οι ώρες χρήσης μετρούν περισσότερο από τα χιλιόμετρα. Επίσης τα πλαστικα και τα μέταλλα φθείρονται απλώς και μόνο με την πάροδο του χρόνου.
-
ok. Εννοείται ότι δεν με πείθετε με τίποτα.
...
...
Πάμε πάλι.Τελικά θα μου πει κάποιος αν οφείλεται στα οκτάβια αυτό ή αν τα ταξί γενικότερα γίνονται σε άλλες γραμμές παραγωγής;
-
Δε παίζει να γίνονται σε διαφορετικές γραμμές παραγωγής. Επίσης ούτε οφείλεται στα οκτάβια. Και άλλης μάρκας όχημα να έβρισκες πιστεύω το ίδιο θα ήταν. Στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον υπάρχει ΒΜW 318i μοντ. 1998 που πλησιάζει τα 400,000 χλμ βενζινοκίνητο και δεν έχει σκορπίσει παρόλη την ηλικία της.
-
Όχι βέβαια... κανονικά αυτοκίνητα είναι τα ταξί από τις ίδιες γραμμές.
-
ok. ευχαριστώ!...
Απλά ρώτησα επειδή δύο φορές που έχω μπει σε ταξί οκτάβια με πολλά χιλιόμετρα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η στιβαρότητα και η ποιότητα κατασκευής. Έχω μπει και σε κάποια άλλα ταξί π.χ. mercedes, toyota αλλά δεν μου άφησαν την ίδια εντύπωση.
-
Αν δεν αλλαξεις αμορτισερ γινεται μαγικο χαλι
-
1ον οι ωρες χρησης οπως σωστα ειπε και ο Διας μετρουν πολυ περισσοτερο..Κανε 200000km σε μια 5ετια και σε μια 15ετια και ελα να δουμε πιο θα βγαλει τα περισσοτερα..Συνυπολογιστε οτι τα πολλα χιλιομετρα σε μικρο χρονικο διαστημα γινονται σε εθνικες-ταξιδια αρα η καταπονηση του αμαξωματος και της αναρτησης ειναι πολυ μικροτερη.. Οι ωρες λειτουργιας ειναι αυτες που μετρανε..
2ον αν τα 2 ταξι ειναι δειγμα για τη ποιοτητα κατασκευης και αξιοπιστιας του octavia..Νταξ οκ.. Και σε octavia εχω μπει που ενιωθες ολη την αναρτηση να εχει σκορπισει και σε αλλα που ηταν αψογα..
3ον Storm ειναι πασιφανης πια η συμπαθεια σου σε οτιδηποτε δεν εχει σημα..hyundai,skoda,dacia,chevrolet..
Skoda Octavia GT