-
Stefan147 ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σου.
Το ότι το πρόβλημα σε εσένα δεν έχει λύθει είναι πολύ ανησυχητικό.
Από ότι γνωρίζω όμως στον aris07 μετά από από το update έχει λυθεί.
Επικοινώνησα και με τον Μανδύλα στην Θεσσαλονίκη από όπου και το πήρα και μου είπαν ότι πράγματι γνωρίζουν το πρόβλημα ξέρουν πως αντιμετωπίζετε ( το έχουν αντιμετωπίσει δηλαδή επιτυχώς) και έκλεισα ραντεβού για Πέμπτη πρωί.
Εσύ εκανες update και δεν είδες να διορθώνει ? Και αν ναι που την έκανες? -
Ο χρήστης elpap έγραψε:
Επικοινώνησα και με τον Μανδύλα στην Θεσσαλονίκη από όπου και το πήρα και μου είπαν ότι πράγματι γνωρίζουν το πρόβλημα ξέρουν πως αντιμετωπίζετε ( το έχουν αντιμετωπίσει δηλαδή επιτυχώς) και έκλεισα ραντεβού για Πέμπτη πρωί.
Εσύ εκανες update και δεν είδες να διορθώνει ? Και αν ναι που την έκανες?Νομίζω ότι εν τέλη ούτε του άρη έχει λυθεί το θέμα. Ας μας γράψει κάτι να μας πει. Και σε μας εδώ αθήνα (ΚΑΡΕΝΤΑ) υποτίθεται το ξέρουν και το λύνουν, αλλά αποτέλεσμα δεν είδα.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι νέος στο forum, αλλά έχω ήδη 6 μήνες στα χέρια μου ένα Q5 2.0 TFSI με Sline interior package με Alcantara, Xenon leds, Coming Home Leaving Home με σύστημα υποβοήθησης προβολέων και αντιθαμβωτικό καθρέπτη, Hold Assist και Audi Sound System.
Γενικώς είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και από την αξιοπιστία του και δεν έχω κανένα τρέμουλο στο τιμόνι όταν φρενάρω ή κινούμαι στα 120 - 130. Nα φανταστείτε ότι με σταμάτησε τροχαία με ταχύτητα 211 και πλακώθηκα στα φρένα όπου και το αυτοκίνητο έριξε πραγματικά άγκυρες χωρίς αιφνιδιασμό. Να μη μιλήσουμε βέβαια για το τι πρόστιμο έφαγα...ακόμα τσούζει!
Επίσης στο Δομοκό όπως κατέβαινα μπορώ να μιλήσω για υποδειγματική συμπεριφορά στις στροφές με μερικά μούτρα που μαζεύονταν απευθείας με άφημα του γκαζιού.Παρά τη μεγάλη ροπή του αυτοκινήτου όμως είναι έντονο το lag σε ορισμένες περιπτώσεις...
Θα ήΘελα να ρωτήσω αν έχει τσιπάρει κάποιος το αυτοκίνητο του κ αν ναι αν κατάλαβε μεγάλη διαφορά και αν τα μεγέθη αντικατοπτρίζουνε την πραγματική διαφορά ισχύος.
Ασχολείται κανείς με φροντίδα όσο αναφορά το εξωτερικό του αυτοκινήτου κέρωμα - γυάλισμα κτλ..Stef147 τα είχαμε πει λίγο στο forum του audiclub για την ενότητα λάδια πριν καιρό
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Είμαι νέος στο forum, αλλά έχω ήδη 6 μήνες στα χέρια μου ένα Q5 2.0 TFSI με Sline interior package με Alcantara, Xenon leds, Coming Home Leaving Home με σύστημα υποβοήθησης προβολέων και αντιθαμβωτικό καθρέπτη, Hold Assist και Audi Sound System.
Γενικώς είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και από την αξιοπιστία του και δεν έχω κανένα τρέμουλο στο τιμόνι όταν φρενάρω ή κινούμαι στα 120 - 130. Nα φανταστείτε ότι με σταμάτησε τροχαία με ταχύτητα 211 και πλακώθηκα στα φρένα όπου και το αυτοκίνητο έριξε πραγματικά άγκυρες χωρίς αιφνιδιασμό. Να μη μιλήσουμε βέβαια για το τι πρόστιμο έφαγα...ακόμα τσούζει!
Επίσης στο Δομοκό όπως κατέβαινα μπορώ να μιλήσω για υποδειγματική συμπεριφορά στις στροφές με μερικά μούτρα που μαζεύονταν απευθείας με άφημα του γκαζιού.Παρά τη μεγάλη ροπή του αυτοκινήτου όμως είναι έντονο το lag σε ορισμένες περιπτώσεις...
Θα ήΘελα να ρωτήσω αν έχει τσιπάρει κάποιος το αυτοκίνητο του κ αν ναι αν κατάλαβε μεγάλη διαφορά και αν τα μεγέθη αντικατοπτρίζουνε την πραγματική διαφορά ισχύος.
Ασχολείται κανείς με φροντίδα όσο αναφορά το εξωτερικό του αυτοκινήτου κέρωμα - γυάλισμα κτλ..Stef147 τα είχαμε πει λίγο στο forum του audiclub για την ενότητα λάδια πριν καιρό
Είδες και απόειδες προφανώς και συ με το φοβερά ενημερωτικό audiclub και στραφηκές προς τα εδώ! Καλά έκανες!
-
Έψαχνα να βρω στο audiclub τις δημοσιεύσεις που είχαμε κάνει και μου φάνηκε ότι τις είχανε σβήσει...Δεν τις έβρισκα με τίποτα!
Υπάρχει κάποιος από τους συνφορουμίτες που έχουνε προχωρήσει σε τσιπάρισμα;
Αν ναι σε ποιο πακέτο στραφήκανε ΑΒΤ ή ΜΤΜ και τι διαφορές είδαν σε καταναλώσεις τόσο λαδιού όσο και βενζίνης; -
Ο καλύτερος τρόπος (για μένα) για μείωση του λαγκ, είναι μια μπουκάλα νίτρο.
Ψεκάζει και αστραπιαία το μπουστ τερματίζει. Αμέσως σταματάει να ψεκάζει (δεν χρειάζεται άλλο) και έτσι η μπουκάλα κρατάει πολύ καιρό.Αν θέλεις να μειώσεις το λαγκ με τσιπάρισμα είναι αρκετά πιο άχαρο.
Το καινούριο πρόγραμμα πρέπει να κόβει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αβάνς όταν πάρεις το πόδι σου από το γκάζι και να μην κλείνει εντελώς την πεταλούδα του γκαζιού. Έτσι θα συνεχίζει να καίγεται το καυσαέριο μέσα στην εξάτμιση (και στο τούρμπο) και να κρατάει τις στροφές του ψηλά.
Αυτή τη λειτουργία πρέπει να μπορείς να την επιλέγεις με κουμπάκι και να την έχεις συνήθως OFF - εκτός αν δεν σε πειράζει να αλλάζεις τούρμπο κάθε βδομάδα.Φυσικά, μπορείς να αποδεχθείς το ελάχιστο λαγκ του αυτοκινήτου σου και να μην μπλέκεις με τέτοια πράγματα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εσύ εκανες update και δεν είδες να διορθώνει ? Και αν ναι που την έκανες?Νομίζω ότι εν τέλη ούτε του άρη έχει λυθεί το θέμα. Ας μας γράψει κάτι να μας πει. Και σε μας εδώ αθήνα (ΚΑΡΕΝΤΑ) υποτίθεται το ξέρουν και το λύνουν, αλλά αποτέλεσμα δεν είδα.
Καλημέρα σε όλους,
Απο τότε που είχα γράψει σχετικά δεν εχω κάνει ακόμα ταξίδι στην ε.ο. για να το καταλάβω..φεύγω το σάβατο και επιστρέφω δευτέρα οπότε και θα σας πω σίγουρα αν υπάρχει ακόμα το σκορτσάρισμα.Πάντως σε σύντομη διαδρομή χθές και με ταχύτητες εως 130 το έκανε ελάχιστα.Σίγουρα καμμία σχέση με πριν,αλλά οχι και τέλειο.Αν το δω ποσοστιαίως εξακολουθεί να υπάρχει στο 10% με 15% περίπου,αλλά ξαναλέω οτι δεν είμαι ακόμα απόλυτα σίγουρος γιατί μόνο σε μεγάλο ταξίδι το καταλάβαινα πραγματικά σε όλο το φάσμα των στροφών@ elpap έχεις pm
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Έψαχνα να βρω στο audiclub τις δημοσιεύσεις που είχαμε κάνει και μου φάνηκε ότι τις είχανε σβήσει...Δεν τις έβρισκα με τίποτα!Υπάρχει κάποιος από τους συνφορουμίτες που έχουνε προχωρήσει σε τσιπάρισμα;
Αν ναι σε ποιο πακέτο στραφήκανε ΑΒΤ ή ΜΤΜ και τι διαφορές είδαν σε καταναλώσεις τόσο λαδιού όσο και βενζίνης;Απότι έχω καταλάβει κανείς δεν έχει κάνει ακόμα το μεγάλο βήμα στα SUVlakia μας! Εγώ είμαι υπ'ατμόν αλλά αν δεν λύσω πρώτα το πρόβλημα των στροφών δεν βάζω τίποτα γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί απτη μία με το πρόγραμμα να λυθεί το θέμα (το βρίσκω πολύ πιθανό) ή και να επιδεινωθεί. Πάντως αυτοί οι δύο βελτιωτές που αναφέρεις προσφέρουν ακριβώς τα ίδια πράγματα (260-270hp με 38-39 κιλά ροπής) αλλα έχουν αρκετή διαφορά στην τιμή πράγμα που με προβληματίζει...
-
Πόση είναι περίπου η διαφορά τιμής ΑΒΤ - ΜΤΜ;
Εγώ πιστεύω ότι σαν αξιοπιστία η ABT είναι ένα βήμα μπροστά και επίσης πως μάλλον το πρόβλημα σου με τη νέα χαρτογράφηση θα μειωθεί. Το θέμα είναι πως θα μεταβληθεί η απόκριση του κινητήρα αν λάβουμε υπόψη μας ότι η καμπύλη ροπής μετατοπίζεται ελαφρώς και η ροπή αποδίδεται πλέον σε ψηλότερο φάσμα. Επίσης τι γίνεται με την κατανάλωση λαδιού. Μήπως αυξηθεί;
Αύριο έχω κλείσει ραντεβού για να βάλω μεμβράνες (όχι στα τζάμια) στο Q μιας και τα πρώτα σημαδάκια από πέτρες έκαναν την εμφάνισή τους...
Παραθέτω κ link για όποιον ενδιαφέρεται...
http://asp.invisiblepatterns.com/patter ... sp#Results -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο καλύτερος τρόπος (για μένα) για μείωση του λαγκ, είναι μια μπουκάλα νίτρο.
Ψεκάζει και αστραπιαία το μπουστ τερματίζει. Αμέσως σταματάει να ψεκάζει (δεν χρειάζεται άλλο) και έτσι η μπουκάλα κρατάει πολύ καιρό.Αν θέλεις να μειώσεις το λαγκ με τσιπάρισμα είναι αρκετά πιο άχαρο.
Το καινούριο πρόγραμμα πρέπει να κόβει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αβάνς όταν πάρεις το πόδι σου από το γκάζι και να μην κλείνει εντελώς την πεταλούδα του γκαζιού. Έτσι θα συνεχίζει να καίγεται το καυσαέριο μέσα στην εξάτμιση (και στο τούρμπο) και να κρατάει τις στροφές του ψηλά.
Αυτή τη λειτουργία πρέπει να μπορείς να την επιλέγεις με κουμπάκι και να την έχεις συνήθως OFF - εκτός αν δεν σε πειράζει να αλλάζεις τούρμπο κάθε βδομάδα.Φυσικά, μπορείς να αποδεχθείς το ελάχιστο λαγκ του αυτοκινήτου σου και να μην μπλέκεις με τέτοια πράγματα.
leonp καλή η ιδέα σου αλλα δε θέλω να καταφύγω σε τόσο ακραίες λύσεις...Μάλλον θα αποδεχτώ όπως λες το lag και απλά θα στραφώ σε κάποιο power upgrade....
-
Ρε παιδιά ποιος ο λόγος να τσιπάρετε το Q5?
Και άντε πες ότι το έκανες 265.
Στις ευθείες αν θέλεις να ανοίγες.... δεν θα σου φεύγουν για πλάκα τα πιο sport αυτοκίνητα που οδηγούν γκαζάκηδες, αλλα θα σου φέυγουν!
Στις στροφές όμως και στα κρατήματα θα έχεις πρόβλημα -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στις ευθείες αν θέλεις να ανοίγες.... δεν θα σου φεύγουν για πλάκα τα πιο sport αυτοκίνητα που οδηγούν γκαζάκηδες, αλλα θα σου φέυγουν!
Στις στροφές όμως και στα κρατήματα θα έχεις πρόβλημαCpp το Upload το κάνει 275 Ps και 39,5 kg ροπής που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο. Ανάλογα χαρακτηριστικά συναντάς σε 3l και 3.6 l αυτοκίνητα και όχι σε 2.0l. Σκέψου ότι το 0-100 γίνεται 6,5'!
Σκοπός όμως της βελτίωσης για μένα προσωπικά δεν είναι να κοντραρίζομαι στις στροφές, αλλά να πετύχω τη μέγιστη ασφάλεια σε προσπεράσματα κ δύσκολα σημεία ακόμα κ αν το αμάξι είναι φορτωμένο καθώς επίσης και να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις επιδόσεις του συγκεκριμένου κινητήρα όπου αυτόν είναι δυνατό..Μην ξεχνάμε ότι η τροχαία παραμονεύει...
Όσο αναφορά τα κρατήματα με την επιπλέον ισχύ μπορείς να ορίσεις ακόμα καλύτερα το στρίψιμο, αλλά σίγουρα δεν θα πετύχεις το στρίψιμο ενός sport αυτοκινήτου, όπως και αυτό δεν θα επιτύχει ποτέ ποιότητα κυλισης Q5.
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Στις στροφές όμως και στα κρατήματα θα έχεις πρόβλημαCpp το Upload το κάνει 275 Ps και 39,5 kg ροπής που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο. Ανάλογα χαρακτηριστικά συναντάς σε 3l και 3.6 l αυτοκίνητα και όχι σε 2.0l. Σκέψου ότι το 0-100 γίνεται 6,5'!
Σκοπός όμως της βελτίωσης για μένα προσωπικά δεν είναι να κοντραρίζομαι στις στροφές, αλλά να πετύχω τη μέγιστη ασφάλεια σε προσπεράσματα κ δύσκολα σημεία ακόμα κ αν το αμάξι είναι φορτωμένο καθώς επίσης και να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις επιδόσεις του συγκεκριμένου κινητήρα όπου αυτόν είναι δυνατό..Μην ξεχνάμε ότι η τροχαία παραμονεύει...
Όσο αναφορά τα κρατήματα με την επιπλέον ισχύ μπορείς να ορίσεις ακόμα καλύτερα το στρίψιμο, αλλά σίγουρα δεν θα πετύχεις το στρίψιμο ενός sport αυτοκινήτου, όπως και αυτό δεν θα επιτύχει ποτέ ποιότητα κυλισης Q5.
3λιτρό είναι το S4 Avant και τα κάνει όλα αυτά που περιγράφεις και με καλύτερη ποιότητα κύλισης από το Q5. όπως και τα δίλιτρο allroad νομίζω.
Μην το πειράξεις το αμάξι σου μείνε μαμά.
Δεν τσιπάρω ποτέ αν θέλω παραπάνω γκάζια παίρνω το πιο δυνατό μοντέλο. -
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Cpp το Upload το κάνει 275 Ps και 39,5 kg ροπής που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο. Ανάλογα χαρακτηριστικά συναντάς σε 3l και 3.6 l αυτοκίνητα και όχι σε 2.0l.
Ενιοτε και σε 1750..
-
καλα ολα αυτα που λετε για τα παραπανω ''γκαζια'' κ αλογα κ ροπες..εχετε σκεφτει ποτε ομως γιατι οι ιδιες οι εταιριες δεν τα βγαζουν με αυτους τους κινητηρες?μηπως ειναι κ θεμα αξιοπιστιας κ κατα ποσο ταιριαζει στον χαρακτηρα ενος s.u.v.?
κ εντελει αλλα κ σημαντικοτερο απο ολα για την ενεργητικη ασφαλεια για την οποια λετε οτι θα προβειτε σε αυτη την βελτιωση,με τοσα παραπανω ''γκαζια'' μηπως μετα πρεπει να κοιταξετε κ για παραπανω ''φρενα''?γιατι δεν νομιζω ολες οι εκδοσεις να φερουν τα ιδια φρενα..κ απο αναρτησεις?γιατι νομιζω οτι ειναι στημενα για τα 211 αλογα κ οχι για 275..εκτος κ αν κ οι αναρτησεις ειναι ιδιες σε ολα τα μοντελα του q5..
για μενα την καλυτερη ασφαλεια,τοσο ενεργητικη οσο κ παθητικη,την κανει η γνωση του ειδους αυτοκινητου που κατεχω..αν το q5 δεν εχει φτιαχτει για υπερταχεις προσπερασεις(γιατι αργο δεν ειναι σιγουρα..)τοτε οτι κ να κανω,υπερβαινω τα ορια πανω στα οποια εχει σχεδιαστει.. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
3λιτρό είναι το S4 Avant και τα κάνει όλα αυτά που περιγράφεις και με καλύτερη ποιότητα κύλισης από το Q5. όπως και τα δίλιτρο allroad νομίζω.
Δεν τσιπάρω ποτέ αν θέλω παραπάνω γκάζια παίρνω το πιο δυνατό μοντέλο.Cpp συγκρίνεις S4 των 60++ χιλιάδων με ένα αμάξι που έχει 44000. Για ποιότητα κύλισης μεταξύ Α4 & Q5 θα σου πω ότι το Q5 έχει ανάρτηση από Α6 5 συνδέσμων με αλουμινένια μέρη, ενώ το Α4 με χαλύβδινα και διαφορετική γεωμετρία. Η ποιότητα κύλισης μεταξύ των αυτοκινήτων που αναφέρεις είναι σχεδόν κορυφαία σε όλα και οι διαφορές είναι αμελητέες! Ο τρόπος με τον οποίο στρίβουνε είναι σίγουρα διαφορετικός και ευνοούνται τα μικρότερα. Θα σου πω όμως ότι με Q5 πηγαίνοντας με 210 ξεγελιέσαι κ νομίζεις ότι πας με 140 ή 150 δηλαδή το πλαίσιο υποστηρίζει και παραπάνω ισχύ.
Αυτο που λες για το δυνατότερο μοντέλο η μόνη λύση θα ήταν το 3.2 FSI 265 το οποίο είναι πολύ ακριβότερο κοντά στις 57.000 και δεν είναι ό,τι πιο τελευταίο από τεχνολογικής πλευράς. Μάλιστα διάβαζα κάπου ότι η Audi σκέφτεται να τον καταργήσει και συν τοις άλλοις σκέψου και την κατανάλωση και τα τεκμήρια. Σίγουρα θα τα βγάζει πιο ξεκούραστα τα αλογάκια από έναν 2λιτρο κινητήρα, αλλά ξεφεύγει σε πολλά άλλα θέματα.
Αν αναφέρεσαι στο Concept με τα 408 άλογα αυτό θα άξιζε όντως... -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
καλα ολα αυτα που λετε για τα παραπανω ''γκαζια'' κ αλογα κ ροπες..εχετε σκεφτει ποτε ομως γιατι οι ιδιες οι εταιριες δεν τα βγαζουν με αυτους τους κινητηρες?μηπως ειναι κ θεμα αξιοπιστιας κ κατα ποσο ταιριαζει στον χαρακτηρα ενος s.u.v.?
κ εντελει αλλα κ σημαντικοτερο απο ολα για την ενεργητικη ασφαλεια για την οποια λετε οτι θα προβειτε σε αυτη την βελτιωση,με τοσα παραπανω ''γκαζια'' μηπως μετα πρεπει να κοιταξετε κ για παραπανω ''φρενα''?Με βρίσκεις σύμφωνο για τα φρένα...
γιατι δεν νομιζω ολες οι εκδοσεις να φερουν τα ιδια φρενα..κ απο αναρτησεις?γιατι νομιζω οτι ειναι στημενα για τα 211 αλογα κ οχι για 275..εκτος κ αν κ οι αναρτησεις ειναι ιδιες σε ολα τα μοντελα του q5..
για μενα την καλυτερη ασφαλεια,τοσο ενεργητικη οσο κ παθητικη,την κανει η γνωση του ειδους αυτοκινητου που κατεχω..αν το q5 δεν εχει φτιαχτει για υπερταχεις προσπερασεις(γιατι αργο δεν ειναι σιγουρα..)τοτε οτι κ να κανω,υπερβαινω τα ορια πανω στα οποια εχει σχεδιαστει..Αν πάρεις το Sline είσαι καλυμμένος από θέμα ανάρτησης...Εκτός κ αν σκεφτείς το χαμήλωμα που θα χαλάσει το χαρακτήρα του...
Συμφωνώ κ με αυτό που λες για τη γνώση του είδους αυτοκινήτου που αναφέρεσαι, αλλά σίγουρα το αμάξι αυτό προσφέρεται για γρήγορες προσπεράσεις και κίνηση σε γρήγορους ρυθμούς. Προϋπόθεση όμως να μάθεις επαρκώς τη συμπεριφορά του. -
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Δεν τσιπάρω ποτέ αν θέλω παραπάνω γκάζια παίρνω το πιο δυνατό μοντέλο.Cpp συγκρίνεις S4 των 60++ χιλιάδων με ένα αμάξι που έχει 44000. Για ποιότητα κύλισης μεταξύ Α4 & Q5 θα σου πω ότι το Q5 έχει ανάρτηση από Α6 5 συνδέσμων με αλουμινένια μέρη, ενώ το Α4 με χαλύβδινα. Η ποιότητα κύλισης μεταξύ των αυτοκινήτων που αναφέρεις είναι σχεδόν κορυφαία σε όλα και οι διαφορές είναι αμελητέες! Ο τρόπος με τον οποίο στρίβουνε είναι σίγουρα διαφορετικός και ευνοούνται τα μικρότερα. Θα σου πω όμως ότι με Q5 πηγαίνοντας με 210 ξεγελιέσαι κ νομίζεις ότι πας με 140 ή 150 δηλαδή το πλαίσιο υποστηρίζει και παραπάνω ισχύ.
Αυτο που λες για το δυνατότερο μοντέλο η μόνη λύση θα ήταν το 3.2 FSI 265 το οποίο είναι πολύ ακριβότερο κοντά στις 57.000 και δεν είναι ό,τι πιο τελευταίο από τεχνολογικής πλευράς. Μάλιστα διάβαζα κάπου ότι η Audi σκέφτεται να τον καταργήσει και συν τοις άλλοις σκέψου και την κατανάλωση και τα τεκμήρια. Σίγουρα θα τα βγάζει πιο ξεκούραστα τα αλογάκια από έναν 2λιτρο κινητήρα, αλλά ξεφεύγει σε πολλά άλλα θέματα.
Αν αναφέρεσαι στο Concept με τα 408 άλογα αυτό θα άξιζε όντως...Q5 και 210 δεν ταιριάζουν ΙΜΟ. Και είμαι σίγουρος ότι στα ίδια και παραπάνω χλμ και το Α6 και το Α4 και το Α3 Sportback θα σου δίνουν άισθητά καλύτερη ποιότητα κύλισης. Μην ξεχνάς το Q5 είναι στον πρώτο όροφο. Στην πρώτη αλλαγή κατεύθυνσης με τέτοια χλμ θα καταλάβει και ο πλέον άσχετος περι αυτοκινήτων
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Cpp συγκρίνεις S4 των 60++ χιλιάδων με ένα αμάξι που έχει 44000. Για ποιότητα κύλισης μεταξύ Α4 & Q5 θα σου πω ότι το Q5 έχει ανάρτηση από Α6 5 συνδέσμων με αλουμινένια μέρη, ενώ το Α4 με χαλύβδινα. Η ποιότητα κύλισης μεταξύ των αυτοκινήτων που αναφέρεις είναι σχεδόν κορυφαία σε όλα και οι διαφορές είναι αμελητέες!Μηπως το Q5 εχει το ιδιο πατωμα με το A4/A5? Για ψαξτο λιγο.....
Ο τρόπος με τον οποίο στρίβουνε είναι σίγουρα διαφορετικός και ευνοούνται τα μικρότερα. Θα σου πω όμως ότι με Q5 πηγαίνοντας με 210 ξεγελιέσαι κ νομίζεις ότι πας με 140 ή 150 δηλαδή το πλαίσιο υποστηρίζει και παραπάνω ισχύ.
Απο αυτο καταλαβαινεις οτι μπορει να υποστηριξει παραπανω ισχυ?
-
εδω θα μου επιτρεψετε να διαφωνισω..για μενα τα πολλα αλογα(η μαλλον για να ειμαστε σωστοι,τα πολλα κγμ ροπης,μιας κ αυτα ευθυνονται για τις επιδοσεις κατα κυριο λογο) ειναι ενεργητικη ασφαλεια,βεβαιως μονο οταν υποστηριζονται κ απο ''περιφερειακα''(βλεπε αναρτησεις-φρενα κτλ) αναλογου επιπεδου..για μενα το q5 δεν ειναι γρηγορο..η για να το θεσω καλυτερα,ειναι γρηγορο για suv..κ ειναι γενικοτερα ανετο αυτοκινητο(με την εννοια οτι κανεις ανετα προσπερασεις)..αν θελεις ενα ελαφρως υπερυψωμενο με οδικη συμπεριφορα χαμηλου υπαρχουν κ τα allroad..κατα την αποψη μου,για την χρηση που κανουν οι περισσοτεροι κατοχοι suv,μαλλον λαθος αυτοκινητο εχουν παρει..αν περιμενουν απο 2 τονους κ 2 μετρα υψος κ αεροδυναμικους συντελεστες περιπτερου,να εχουν οδικη συμπεριφορα κ επιδοσεις(επιταγχυνσης-επιβραδυνσης) αναλογες ενος χαμηλου(οπως επισης κ καταναλωση),πλανονται πλανην οικτραν..εχοντας στην οικογενεια ενα καθαροαιμο εκτος δρομου(ουτε καν suv),δεν βγαζω τον εαυτο μου απ'εξω,αλλα τουλαχιστον ξερω οτι δεν εχει το αποτελεσμα ενος χαμηλου αυτοκινητου..οποτε ουτε αλογα ζηταω παραπανω,ουτε περιμενω να πηγαινει αερα πατερα σε στροφες..
AUDI Q5