-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Εχω ενα τριλλημα...
A4 allroad ή Q5?
Το S-tronic εννοειται...Εχουν ιδιες τιμες,ιδιες (μαλλον) δυνατοτητες στο χωμα,σχεδον ιδιους χωρους...
Τι λετε?
Αυτό δεν είναι δίλλημα??
Εκτός αν εννοείς ότι είσαι μεταξύ Α4. Α4 allroad και Q5!
Όπως και να χει: A4 allroad αν θες κάτι πιο σπάνιο και ίσως ελαφρώς καλύτερο στο δρόμο, και Q5 αν θες κάτι πιο όμορφο (στους τυφλούς ο μονόφθαλμος) και επιβλητικό...Το σκέτο Α4 το αφήνω στην απέξω anyway... -
Ο χρήστης holekey έγραψε:
Καλημέρα σε όλους , θα ήθελα αν είναι δυνατόν από την πείρα σας επειδή θέλω να παραγγείλω ένα Q5 και να προετοιμαστώ πρίν πάω στον πωλητή θα ήθελα να είχατε την καλοσύνη να μου ξεκαθαρίσετε κάτι σε σχέση με το MMI από την χρήση που του έχετε κάνει αν καποιος το έχει . Από ότι έχω καταλάβει είναι ένα πολύ καλό και με μελλοντικές δυνατότητες GPS , και σου παρέχει και ένα πλήρη έλεγχο , για το αυτοκίνητο – δεδομένα πληροφορίες - αλλά και για το ραδιοσύστημα -MP3 ηχεία …. - **ΑΛΛΑ και αυτό θέλω να ρωτήσω με την αγορά του -απλό ή plus ΜΜΙ - έχω την δυνατότητα του bluetooth για το κινητό -ανοικτή ακρόαση - και το να βλέπω DVD και εννοώ να βάλω και να δω μια ταινία στην 7 inch οθόνη ** . Η για να το πετύχω αυτό θα πρέπει να προσθέσω και αλλά εκτός από την συνολική τιμή του ΜΜΙ πακέτου …Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας και περιμένω μια απάντηση καθώς το bluetooth είναι για μένα και DVD για τα παιδιά στα ταξίδια 3 να ζήσουν , αλλά η τιμή ίσως εκτοξεύεται . Γιατί βασικά αυτά που με ενδιαφέρουν δεν είναι ένα καλό χαρτογραφικό και ηχοσύστημα καθώς από ότι διάβασα το standar radio cd είναι αρκετά καλό. Αν είναι τα χρήματα να τα βάλω αλλού (οροφή , xenon )
Eυχαριστώ και πάλι όλου σας .
Κατ αρχήν στην Ελλάδα εισάγεται μόνο το MMI plus. Το κόστος του είναι αν θυμάμαι καλά 2900.
Σε αυτό δεν περιλαμβάνετε το bluetooth το οποίο θα πρέπει να το βάλεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο εργοστάσιο. Εκ των υστέρων τοποθέτηση bluetooth στο MMI 3g κάνει αυτή τη στιγμή μόνο μια εταιρεία και πρέπει να σταλεί η μονάδα στην Γερμανία. Για να αποφύγεις την ταλαιπωρία, δώσε τα 600-700 έξτρα κατα την παραγγελία.Η χαρτογράφηση είναι πάρα πολύ καλή. Η χρήση του Navi αλλά και άλλων λειτουργιών (και του bluetooth βεβαίως βεβαίως) μπορεί να γίνει και εξ ολοκλήρου με φωνητικές εντολές.
Απο την άλλη στο απλό ηχοσύστημα μπορείς να βάλεις το Bluetooth εκ των υστέρων με πλήρη υποστήριξη των χειριστηρίων στο τιμόνι κτλ κτλ...
Το θετικό του MMI εκτός του navi και των φωνητικών εντολών, είναι ότι η κονσόλα γίνεται απίστευτα ομορφότερη και ποιο πλούσια με αυτό.
Αυτά....
-
Εχω ενα τριλλημα...
A4 allroad ή Q5?
Το S-tronic εννοειται...Εχουν ιδιες τιμες,ιδιες (μαλλον) δυνατοτητες στο χωμα,σχεδον ιδιους χωρους...
Τι λετε?
Νομίζω οτι δεν είναι και τόσο ίδια πέρα απο τις τιμές και τις δυνατότητες στο χώμα που αναφέρεις και εσυ..
Το allroad είναι πιο γρήγορο,πιο οικονομικό,αλλά εχει μικρότερους χώρους (γύρω στα 130 lt αν θυμάμαι καλά με πεσμένα καθίσματα).Είναι και κατά 2 πόντους πιο 'κοντό' απο το Q5.Αν ήμουν στη θέση σου (υπήρξα),και οι χώροι έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου θα πήγαινα στο q5.Αν όμως δεν καίγεσαι για αυτό και η προτεραιότητα είναι τα ταξίδια και η οικονομία καυσίμου θα επέλεγα το allroad.Τα offroad δεν τα αναφέρω καν γιατί είμαστε περίπου στα ίδια -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
τι κάνεις εκτός ? έχεις φουσκωτό?
Σπιτι στο βουνο,φουσκωτο (μικρο) στα σχεδια...Να χει προβλημα το allroad στη ρυμουλκηση?
Ουτως ή αλλως και το q5 δεν μπαινει σε αμμο (αν δεν εχει και κανενα Niva ή τρακτερακι κοντα για να σε βγαλει... )Αυτό δεν είναι δίλλημα??
Όπως και να χει: A4 allroad αν θες κάτι **πιο σπάνιο **και ίσως **ελαφρώς καλύτερο **στο δρόμο, και Q5 αν θες κάτι πιο όμορφο (στους τυφλούς ο μονόφθαλμος) και επιβλητικό...Το σκέτο Α4 το αφήνω στην απέξω anyway...Συμφωνω και στα δυο,και το θεμα ειναι βρισκω το allroad πιο ομορφο,και λιγοτερο lifestyle,και πιο ολοκληρωμενο σαν οικογενειακο αυτοκινητο.
Η λογικη (...και η γυναικα μου)λεει q5,η καρδια allroad...@aris75:Το allroad εχει 490lt εναντι 540lt του Q5,μικρη διαφορα νομιζω...
-
τι κάνεις εκτός ? έχεις φουσκωτό?
Σπιτι στο βουνο,φουσκωτο (μικρο) στα σχεδια...Να χει προβλημα το allroad στη ρυμουλκηση?
Ουτως ή αλλως και το q5 δεν μπαινει σε αμμο (αν δεν εχει και κανενα Niva ή τρακτερακι κοντα για να σε βγαλει... )Αυτό δεν είναι δίλλημα??
Όπως και να χει: A4 allroad αν θες κάτι **πιο σπάνιο **και ίσως **ελαφρώς καλύτερο **στο δρόμο, και Q5 αν θες κάτι πιο όμορφο (στους τυφλούς ο μονόφθαλμος) και επιβλητικό...Το σκέτο Α4 το αφήνω στην απέξω anyway...Συμφωνω και στα δυο,και το θεμα ειναι βρισκω το allroad πιο ομορφο,και λιγοτερο lifestyle,και πιο ολοκληρωμενο σαν οικογενειακο αυτοκινητο.
Η λογικη (...και η γυναικα μου)λεει q5,η καρδια allroad...IMO Πάρε ένα A4 Avant s-line -s-tronic να είσαι κάτω σωστά στο δρόμο να ευχαριστηθείς οδήγηση και στρίψιμο και να πληρώσεις και λιγότερα ή να τα βάλεις εξοπλισμό. Σε χώμα ελληνικών παραλιών και χιονοδρομικά πας για πλάκα με το χαμηλό εγώ έτσι το κάνω ενώ και το βαρκάκι θα το καταφέρεις.
Όλα τα καθίσματα τα έχω ρίξει σε κάτι ΙΚΕΑ και λάδια κρασιά αλλά από τα 1500 λίτρα στα 1600 είναι μικρή η διαφορά και σπάνια θα τα χρειααστείς όλα τα λίτρα ιδίως ψηλά στο κάθισμα του οδηγού χωρίς σκληρό πλέγμα.και τέλος καλύτερη κατανάλωση.
-
Με πρόλαβες!!!
Καλά η γυναίκα σου να λέει Q5, η λογική όμως θα έπρεπε να σου λέει Allroad. Όταν αγόρασα εγώ το δίλημμα ήταν Q5 η Α4 Avant Quattro, δεν είχε κυκλοφορήσει τότε το Allroad. Και η δική μου γυναίκα ήθελε το Q5 αλλά τελικά πήρα το Α4 και δεν έχω μετανιώσει. Αρκετά γρηγορότερο και πιο οικονομικό, η συμπεριφορά του στο χιόνι που με ενδιαφέρει άψογη, εννοείται με χιονολάστιχα. Στην άσφαλτο απλά απολαυστικό , ο 2.0 με τα 211 άλογα είναι εξαιρετικός, αν συνηθίσεις την έλλειψη δύναμης κάτω από τις 1500 στροφές. -
Καλησπέρα , σε όλους ΘΕΛΩ την ΑΜΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ σας , έχω βρεί με μειωμένο ΕΤΤ κέρδος 5.500 € ένα Q5 Meteor με sport καθίσματα δερμα μαύρο MILANO , ΧΕΝΟΝ ,ηλιοροφή , αισθητήρες παρακαρίσματος και 2 3 άλλα ψιλοκαλούδεια - Hold assist ... αποθηκευτική χώροι - , πρέπει αν πώ ότι με ικανοποιεί το configuration , αλλά είναι 6 ταχυ .
Πιστεύεται ότι αξίζει τον κόπο να το προσπεράσω και να κάνω μια παραγγελία στα ίδιο περίπου configuration χανοντας το κέρδος αλλα S-TRONIC , η ερώτηση ίσως σας φανεί λίγια χαζή αλλα απο την πείρα σας χανω πολλά απο το κιβώτιο ... , είναι μεγάλη η διαφορα η τεχνολογία θα χάσει το αυτοκίνητοΕυαχαριστώ πολύ όλους ..
-
Καλησπέρα , σε όλους ΘΕΛΩ την ΑΜΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ σας , έχω βρεί με μειωμένο ΕΤΤ κέρδος 5.500 € ένα Q5 Meteor με sport καθίσματα δερμα μαύρο MILANO , ΧΕΝΟΝ ,ηλιοροφή , αισθητήρες παρακαρίσματος και 2 3 άλλα ψιλοκαλούδεια - Hold assist ... αποθηκευτική χώροι - , πρέπει αν πώ ότι με ικανοποιεί το configuration , αλλά είναι 6 ταχυ .
Πιστεύεται ότι αξίζει τον κόπο να το προσπεράσω και να κάνω μια παραγγελία στα ίδιο περίπου configuration χανοντας το κέρδος αλλα S-TRONIC , η ερώτηση ίσως σας φανεί λίγια χαζή αλλα απο την πείρα σας χανω πολλά απο το κιβώτιο ... , είναι μεγάλη η διαφορα η τεχνολογία θα χάσει το αυτοκίνητοΕυαχαριστώ πολύ όλους ..
Αν σου κάνουν οι χρωματικοί συνδιασμοί (εμένα μου πέφτει πολύ σκουρίλα) χτύπα το άμμεσα! Είναι 'σωστό' από άποψη εξοπλισμού! Αν είσα νέος το s-tronic δεν θα σου λείψει και τόσο!
-
Έχεις οδηγήσει s-tronic?αν ναι πιστεύω οτι δεν ξαναγυρνάς στο χειροκίνητο...
Η γνώμη μου είναι να οδηγήσεις ενα s-tronic και μετά να αποφασίσεις.Με σενάρια και υποθέσεις ΔΕΝ αγοράζεις τέτοιας αξίας αυτοκίνητο.Ελπίζω να βοήθησα -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Έχεις οδηγήσει s-tronic?αν ναι πιστεύω οτι δεν ξαναγυρνάς στο χειροκίνητο...
Η γνώμη μου είναι να οδηγήσεις ενα s-tronic και μετά να αποφασίσεις.Με σενάρια και υποθέσεις ΔΕΝ αγοράζεις τέτοιας αξίας αυτοκίνητο.Ελπίζω να βοήθησαΘέλω να ευχαριστήσω και τους δύο , για την γρήγορη απάντηση , είμαι παλιός οδηγός 17χρόνια , εχω οδηγήσει S-tronic και πόύλησα Α4 1.8 χειροκίνητο 5 χρόνων για το Q5 καθώς ασχολούμε από πέρσι περίπου με το q5 , αλλά καλέ μου φίλε Αρη το μεγάλο δίλημα είναι ότι θα κερδίσω 5.650 € μέ έναν εξοπλισμό που θα παραγγείλω για το άλλο με S-tronic με πολλή μικρές ποσαρμογές π.χ λόγω τιμής sport κάθισμα με ύφασμα άντι για δέρμα ... , απλός θέλοντας να εκμευταλευτώ την πείρα σας και την τεχογνωσία σας και την γνώμη σας ρώτησα αν υπαρχει χάσμα μεταξύ τους ή απλός είναι ποιο ξεκούραστο εύκολο , λειτουργικό ... γιατί εμένα καπως έτσι μου φανηκε γιατί απο εξοπλισμό είναι καλό και αυτό είχα στο μυαλό μου πρίν ένα χρόνο ...
Πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ
-
Όταν στο μέλλον θα πας να το πουλήσεις, δεν θα πιάνει ούτε το 50% (έως 3.5-4 χρόνια). Μετά τα 4, ξέχνα το! Ή μάλλον, πάρε στέφανα!!
-
Δεν μας λες ποιος το έχει αν το σκέφτεσαι πολύ ?
-
Ο χρήστης panos() έγραψε:
Όταν στο μέλλον θα πας να το πουλήσεις, δεν θα πιάνει ούτε το 50% (έως 3.5-4 χρόνια). Μετά τα 4, ξέχνα το! Ή μάλλον, πάρε στέφανα!!
Και νομίζεις ότι το αυτόματο θα βοηθήσει?
Καλά να είμαστε και να είμαστε εδώ να τα λέμε!Δεν είναι μόνο το κέρδος των 5500 περίπου φίλε holekey. Είναι και το κόστος του αυτόματου.
Οπότε αν μπορείς να δώσεις τα 10000 ευρώ παραπάνω, πήγαινε για το αυτόματο. -
τέλος αυτό ήταν πήρα αυτό με το μειωμένο ΕΤΤ 5600 τελικά ( - ) , φυσικά θέλω να ομολογήσω ότι τελικά έβαλα πρώτα το κέρδος μου απο το ΕΤΤ και το configuration , και έπειτα το κιβώτιο .. Εύχομαι να μην κάνω λάθος . θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις γρήγορες απαντήσεις , και σας εύχομαι να έχουμε καλά ταξίδια σε όλους ...
-
Παντως και το manual κιβωτιο ειναι αψογο... Εγω ειχα οδηγησει το αυτοματο πριν αγορασω, ναι ηταν ο,τι καλυτερο εχω δοκιμασει απο αυτοματα, αλλα.... τα σιχαινομαι εκτος πολης!
-
Καλησπερα και απο εμενα!Δηλωνω πανευτυχης κατοχος ενος καινουριου Q5!Εχουμε και λεμε
s-tronic,black pearl,beige leather,sunroof,xenon plus,και κατι αλλα καλουδια!Νομιζω οτι τις αρετες του τις εκθειασατε ηδη,οπως και τα προβληματα του(θορυβος αναρτησης και διακυμανση στροφων)!
Θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο ομως.πως γινεται να βαλω bluetooth στο απλο ηχοσυστημα?Συνεργαζεται με τα χειριστηρια στο τιμονι?κοστος?και απο που?
Ευχαριστω!
-
Εχω ενα τριλλημα...
A4 allroad ή Q5?
Τι λετε?
Ευχαριστω για τις απαντησεις!
Μετα απο μια επισκεψη χτες σε γνωστη μεγαλη αντιπροσωπεια,και βλεποντας διπλα-διπλα Q5 και allroad (σσ στο αγαπημενο μου dakar beige),η πλαστιγγα εγυρε κι αλλο προς τη μερια του allroad...
Tο μονο που δεν υπαρχει κανενα με μειωμενο τελος,(τωρα που το αποφασισαμε κι εμεις... ).
Btw μηπως εχετε δει κανενα allroad (στο dakar μπιζακι βεβαιως--βεβαιως),σε κανενα μη επισημο εμπορο?Η συνεχεια εδω παρακαλω:
viewtopic.php?f=8&t=34825&p=1574649&hilit=a4+allroad#p1574649 -
Εχω ενα τριλλημα...
A4 allroad ή Q5?
Τι λετε?
Μετα απο μια επισκεψη χτες σε γνωστη μεγαλη αντιπροσωπεια,και βλεποντας διπλα-διπλα Q5 και allroad (σσ στο αγαπημενο μου dakar beige),η πλαστιγγα εγυρε κι αλλο προς τη μερια του allroad...
Tο μονο που δεν υπαρχει κανενα με μειωμενο τελος,(τωρα που το αποφασισαμε κι εμεις... ).
Btw μηπως εχετε δει κανενα allroad (στο dakar μπιζακι βεβαιως--βεβαιως),σε κανενα μη επισημο εμπορο?Η συνεχεια εδω παρακαλω:
viewtopic.php?f=8&t=34825&p=1574649&hilit=a4+allroad#p1574649Αν θες Q5 σε dakar beige κάτι μπορεί να γίνει...
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=16532&start=555 -
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Την περασμένη Παρασκευή παρέλαβα και εγώ ένα Audi Q5 Stronic.
Εκανα την πρώτη μου βόλτα την Κυριακή από Θεσσαλονίκη Μέτσοβο.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές αλλά...
Υπάρχει αυτό το πρόβλημα σκαμπανεβάσματος των στροφών στην περιοχή μεταξύ 3000-3500 το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό. Μου έδινε την εντύπωση ότι το αμάξι πήγαινε να επιταγχύνει από μόνο του και κάτι το φρέναρε.
Επειδή από ότι θυμάμαι το ίδιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και σε άλλους και έχει λυθεί, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε για τις ενέργειες που είχατε προβεί για να λυθεί το πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και καλά ταξίδια.. -
Ο χρήστης elpap έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Την περασμένη Παρασκευή παρέλαβα και εγώ ένα Audi Q5 Stronic.
Εκανα την πρώτη μου βόλτα την Κυριακή από Θεσσαλονίκη Μέτσοβο.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές αλλά...
Υπάρχει αυτό το πρόβλημα σκαμπανεβάσματος των στροφών στην περιοχή μεταξύ 3000-3500 το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό. Μου έδινε την εντύπωση ότι το αμάξι πήγαινε να επιταγχύνει από μόνο του και κάτι το φρέναρε.
Επειδή από ότι θυμάμαι το ίδιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και σε άλλους και έχει λυθεί, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε για τις ενέργειες που είχατε προβεί για να λυθεί το πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και καλά ταξίδια..Join the club! Μέχρι στιγμής σίγουρη λύση δεν έχει βρεθεί! Εγώ έκανα ότι updates ήταν διαθέσιμα αλλά το πρόβλημα παραμένει και είναι πολύ ενοχλητικό! Το κακό είναι ότι παρουσιάζεται και σε μεταγενέστερα μοντέλα πράγμα που σημαίνει ότι οι Γερμαναράδες δεν έχουν ασχοληθεί ή ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα! Κι εγω σηκώνω τα χέρια ψηλά για την ώρα...
AUDI Q5