-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Από Σεπτέμβριο θα ασχοληθώ και εγώ με τα θεματάκια του Q...
Για να δούμε...Υ.Γ. Προσθέθηκε και άλλο ένα. Μερικές (4) φορές έβγαζε ένδειξη No reverse You can continue driving και δεν 'έμπαινε' η όπισθεν. Με reset (σβήσιμο-άναμα) δούλευε κανονικά
Οπα!!!άλλα κόλπα
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Για να δούμε...Υ.Γ. Προσθέθηκε και άλλο ένα. Μερικές (4) φορές έβγαζε ένδειξη No reverse You can continue driving και δεν 'έμπαινε' η όπισθεν. Με reset (σβήσιμο-άναμα) δούλευε κανονικά
Αυτό δεν είναι και πολύ καλό! S-tronic έχεις??
-
Με reset (σβήσιμο-άναμα) δούλευε κανονικά
Επιτέλους η Audi έβαλε 'ψυχή' στα αμάξια της...
Πλάκα πλάκα να έβαζε και ένα σοβαρό τιμόνι...
Ότι προβλήματα και να έχει το Q5 για μένα είναι μακράν το ομορφότερο SUV αυτή τη στιγμή. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Με reset (σβήσιμο-άναμα) δούλευε κανονικά
Επιτέλους η Audi έβαλε 'ψυχή' στα αμάξια της...
Πλάκα πλάκα να έβαζε και ένα σοβαρό τιμόνι...
Ότι προβλήματα και να έχει το Q5 για μένα είναι μακράν το ομορφότερο SUV αυτή τη στιγμή.Μάλλον το λογισμικό του αυτοκινήτου το έφτιαξε η Microsoft...
-
Διαβάζοντας το μάνιουαλ (επιτέλους μετά απο ένα μήνα ήρθε) λέει ότι τις αλυσίδες χιονιού τις βάζουμε για τεχνικούς λόγους στους πίσω και μόνο τροχούς. Δεν μου φαίνετε και πολύ σόι αυτό....
Τι γνώμη έχετε?Επίσης διαβάζω-διαβάζω και δεν βρίσκω το εξής απλό. Πως μπορώ να έχω μόνο ανεμιστήρα και όχι όλο τον κλιματισμό ανοιχτό?
Κανείς?
-
Ο χρήστης nkarama έγραψε:
Διαβάζοντας το μάνιουαλ (επιτέλους μετά απο ένα μήνα ήρθε) λέει ότι τις αλυσίδες χιονιού τις βάζουμε για τεχνικούς λόγους στους πίσω και μόνο τροχούς. Δεν μου φαίνετε και πολύ σόι αυτό....
Τι γνώμη έχετε?Επίσης διαβάζω-διαβάζω και δεν βρίσκω το εξής απλό. Πως μπορώ να έχω μόνο ανεμιστήρα και όχι όλο τον κλιματισμό ανοιχτό?
Κανείς?
Το πρώτο σκέλος είναι ορθόν! Ποτέ σε τετρακίνητο δεν βάζουμε και στους 4 τροχούς αλυσίδες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βάζουμε στους πίσω γιατί παίρνουν πιο πολύ ροπή από τους μπροστά.
Στο δεύτερο σκέλος αν έχεις τον απλό κλιματισμό και όχι τον τριζωνικό, απλά γυρνάς το περιστροφικό και δεν έχεις πατημένο το Α/C. Απλό!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κανείς?
Το πρώτο σκέλος είναι ορθόν! Ποτέ σε τετρακίνητο δεν βάζουμε και στους 4 τροχούς αλυσίδες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βάζουμε στους πίσω γιατί παίρνουν πιο πολύ ροπή από τους μπροστά.
To να βάζεις σε 4κίνητο στους 4 τροχους αλυσίδες, είναι σίγουρα ηλίθιο ...Το να βάζεις τις αλυσίδεις πίσω, τουλάχιστο στην κατάβαση απο ενα βουνό, μπορεί να σημαίνει 'δεν έχω τιμόνι'...Οσο για την ανάβαση (και την πιο πολύ ροπή που έχει πίσω), χωρίς να γνωρίζω την 4κίνηση του Q5, αν το αυτοκίνητο 'διαπιστώσει' απώλεια πρόσφυσης πίσω, δεν θα στείλει τη ροπή μπροστά...;;;
Εν τέλει, αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος τεχνικής φύσεως που να επιβάλλει τις αλυσίδες πίσω, το θεωρώ μαλακία να μην τοποθετούνται μπροστά.....!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Κανείς?
To να βάζεις σε 4κίνητο στους 4 τροχους αλυσίδες, είναι σίγουρα ηλίθιο ...Το να βάζεις τις αλυσίδεις πίσω, τουλάχιστο στην κατάβαση απο ενα βουνό, μπορεί να σημαίνει 'δεν έχω τιμόνι'...Οσο για την ανάβαση (και την πιο πολύ ροπή που έχει πίσω), χωρίς να γνωρίζω την 4κίνηση του Q5, αν το αυτοκίνητο 'διαπιστώσει' απώλεια πρόσφυσης πίσω, δεν θα στείλει τη ροπή μπροστά...;;;
Εν τέλει, αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος τεχνικής φύσεως που να επιβάλλει τις αλυσίδες πίσω, το θεωρώ μαλακία να μην τοποθετούνται μπροστά.....!
Δεν έχεις και πολύ άδικο απλά προφανώς ακουλουθούν την τακτική ενός πισωκίνητου λόγω ροπής που προείπα. Γενικότερα πάντως σε ένα 4κίνητο τα χιονολάστιχα είναι μονόδρομος ειδικά όταν δεν έχεις δυνατότητα κοντών σχέσεων ή εναλλακτικού λογισμικού τύπου Freelander II.
-
Στο δεύτερο σκέλος αν έχεις τον απλό κλιματισμό και όχι τον τριζωνικό, απλά γυρνάς το περιστροφικό και δεν έχεις πατημένο το Α/C. Απλό!
Δεν μπορώ να το δοκιμάσω τώρα, αλλά νομίζω ότι το έχω κάνει και μόλις γυρίσω ον περιστροφικό, πάει μόνο του το AC στο ΟΝ.
Θα το διπλοτσεκάρω πάντως... θενκς -
Ο χρήστης nkarama έγραψε:
Δεν μπορώ να το δοκιμάσω τώρα, αλλά νομίζω ότι το έχω κάνει και μόλις γυρίσω ον περιστροφικό, πάει μόνο του το AC στο ΟΝ.
Θα το διπλοτσεκάρω πάντως... θενκςΤο A/C θα πάει στο ΟΝ γιατί έτσι ήταν την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησες. Πάτα απλά το A/C να σβήσει το λαμπάκι και είσαι έτοιμος!
-
Αυτό δεν είναι και πολύ καλό! S-tronic έχεις??
Σωστόν
-
Καλημέρα σε όλους..
Οι πρώτες εντυπώσεις με το αυτοκίνητο είναι θετικές
Παρατήρησα 1-2 πραγματάκια όμως και τα αναφέρω μήπως έχει τύχει και σε κάποιους άλλους.
- Εν κινήσει, ανεξάρτητα από χιλιόμετρα ακούγεται εάν τριξιματάκι, το πιο πιθανό να είναι από κακή εφαρμογή του καλύμματος του λεβιέ ταχυτήτων..
2.Μόνο με κλειστά παράθυρα και μόνο στα 70-80 Km/h ακούγεται ένα σφύριγμα το οποίο δε μπορώ να προσδιορίσω από που ειναι ακριβώς.Θα έλεγα κάπου μπροστά..Πάντως μετά τα 85 εξαφανίζεται και ο ήχος μου φαίνεται αεροδυναμικός..Καμιά ιδέα;
Κατά τα άλλα μια χαρά,κατανάλωση μικτή γύρω στα 9-9,5 (με ανοιχτό a/c πάντα)..
-
Ο χρήστης jasonpap έγραψε:
Καλημέρα σε όλους..Οι πρώτες εντυπώσεις με το αυτοκίνητο είναι θετικές
Παρατήρησα 1-2 πραγματάκια όμως και τα αναφέρω μήπως έχει τύχει και σε κάποιους άλλους.
- Εν κινήσει, ανεξάρτητα από χιλιόμετρα ακούγεται εάν τριξιματάκι, το πιο πιθανό να είναι από κακή εφαρμογή του καλύμματος του λεβιέ ταχυτήτων..
2.Μόνο με κλειστά παράθυρα και μόνο στα 70-80 Km/h ακούγεται ένα σφύριγμα το οποίο δε μπορώ να προσδιορίσω από που ειναι ακριβώς.Θα έλεγα κάπου μπροστά..Πάντως μετά τα 85 εξαφανίζεται και ο ήχος μου φαίνεται αεροδυναμικός..Καμιά ιδέα;
Κατά τα άλλα μια χαρά,κατανάλωση μικτή γύρω στα 9-9,5 (με ανοιχτό a/c πάντα)..
αυτο το σφυριγμα το ακούω και εγώ.Ισως να ειναι η τουρπινα.Οταν πατάς το γκαζι σταματα?
-
Νομίζω οτι, είτε κόβω είτε επιταχύνω οταν βρεθώ μεταξύ 70-80 ακούγεται.. Την τουρμπίνα την έχω ακούσει που ρουφάει πράμα όταν τσιτώσεις λίγο τη δευτέρα ή τη τρίτη...
-
Ο χρήστης jasonpap έγραψε:
Νομίζω οτι, είτε κόβω είτε επιταχύνω οταν βρεθώ μεταξύ 70-80 ακούγεται.. Την τουρμπίνα την έχω ακούσει που ρουφάει πράμα όταν τσιτώσεις λίγο τη δευτέρα ή τη τρίτη...Εμένα ακουγετε στα 60-80 αλλα οταν παταω λιγο γκαζι σταματα και .Παντος ειναι αρκετα ενοχλητικο
-
Ο χρήστης alap έγραψε:
Νομίζω οτι, είτε κόβω είτε επιταχύνω οταν βρεθώ μεταξύ 70-80 ακούγεται.. Την τουρμπίνα την έχω ακούσει που ρουφάει πράμα όταν τσιτώσεις λίγο τη δευτέρα ή τη τρίτη...
Εμένα ακουγετε στα 60-80 αλλα οταν παταω λιγο γκαζι σταματα και .Παντος ειναι αρκετα ενοχλητικο
Το μέγεθος των καθρεπτών είναι μάλλον υπεύθυνο γι’ αυτό… (;)
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
To να βάζεις σε 4κίνητο στους 4 τροχους αλυσίδες, είναι σίγουρα ηλίθιο ...μάλλον εγώ είμαι πολύ άσχετος και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ηλίθιο να βάλει κάποιος αλυσίδες και στους 4 τροχούς (όταν μιλάμε για τετρακίνητα αμάξια)...
Προσωπικά, ακόμα και σε πισωκίνητο αμάξι θα έβαζα και στους 4 τροχούς αλυσίδες αφού η κίνηση είναι πίσω αλλά το τιμόνι μπροστά.
Αν ήταν να επιλέξω σε ποιό άξονα θα βάλω αλυσίδες, θα έβαζα μπροστά γιατί το τιμόνι είναι το παν.
-
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Εμένα ακουγετε στα 60-80 αλλα οταν παταω λιγο γκαζι σταματα και .Παντος ειναι αρκετα ενοχλητικο
Το μέγεθος των καθρεπτών είναι μάλλον υπεύθυνο γι’ αυτό… (;)
χμμ..Σωστός!θα κάνουμε μια δοκιμή και βλέπουμε..
-
Ο χρήστης john18625 έγραψε:
Θελω να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις στην αμουδια. Εγω ειχα μια ασχημη εμπειρια. Με απογοητευσε!!!!!!!
Για πε
Λάστιχα?
Dynamic? - Comfort?Τελικα το βαλαμε με τον αρχιμηχανικο στην αμμο και το αυτοκινητο ηταν super!!!!!!!!!.Aρα μάλον λαθος χειρισμος.(Πρωτη μου φορα σε αμμο )
-
Ο χρήστης alap έγραψε:
Θελω να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις στην αμουδια. Εγω ειχα μια ασχημη εμπειρια. Με απογοητευσε!!!!!!!
Για πε
Λάστιχα?
Dynamic? - Comfort?Τελικα το βαλαμε με τον αρχιμηχανικο στην αμμο και το αυτοκινητο ηταν super!!!!!!!!!.Aρα μάλον λαθος χειρισμος.(Πρωτη μου φορα σε αμμο )
Υπάρχει τεράστια διαφορά από άμμο σε άμμο! Μην ενθουσιάζεσαι άδικα και έχεις τα δικά μου...δηλ τρακτέρ να σε μαζεύει!
AUDI Q5