-
Ο χρήστης jasonpap έγραψε:
Καλησπέρα,
ενα τρέμουλο υπάρχει και σε μένα..Μόνο στο ρελαντί,βέβαια όχι κατι φοβερό.Αξίζει λες να το ψάξουμε ή είναι φυσιολογικό; Οι υπόλοιποι τι λέτε;;
Χωρίς να είναι απόλυτα αντίστοιχο, στο RX-8 που είχα υπήρχε ένα τρέμουλο. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι ανησυχητικό.
Δεν κάνει κακό πάντως μια ερώτηση και στο service.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
...εμφανίστηκε ένα τρέμουλο στο τιμόνι στο(σχετικά) απότομο φρενάρισμα του αυτοκινήτου σε ταχύτητες κοντά στα 120, 130 χλμ. ...
Για να το τσεκάρουμε... Το τρέμουλο το έχω και δεν έχω πάει ακόμα για ζυγοστάθμιση, οπότε θα σ' ενημερώσω!
Ο κραδασμός μόνο στο φρενάρισμα οφείλεται συνήθως σε στρεβλωμένες δισκόπλακες. Σε ορισμένες περιπτώσεις στρεβλώνουν αισθητά από μια θερμοκρασία και πάνω, τσεκάρετε αν το τρέμουλο εμφανίζεται σταθερά ή μόνο μετά από παρατεταμένο φρενάρισμα.
Τώρα, έντονο κραδασμό στο ρελαντί φέρνουν κυρίως οι σκληρές βάσεις κιβωτίου-μοτέρ (ή αν κοπεί κάποια). Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη περίπτωση.
-
Οι διακόπτες δίπλα στους αεραγωγούς στο Q5 δεν είναι φωτιζόμενοι!!!
Στο Α4 του 2006 ήταν... -
Ορίστε κι'από εμένα μερικές φώτο...
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=sdc10591b.jpg -
Ο χρήστης skek έγραψε:
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=sdc10591b.jpgKAΛΟΤΑΞΙΔΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ Κ ΑΣΦΑΛΗ ΧΛΜ
-
Ο χρήστης manoliΣQ5 έγραψε:
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=sdc10591b.jpgKAΛΟΤΑΞΙΔΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ Κ ΑΣΦΑΛΗ ΧΛΜ
Σ'ευχαριστώ πολύ πατριώτη....
-
από JpoLgr » 18/07/09 21:04
john74 έγραψε:
Thanks για την απάντηση, δες το και εσύ...Το τσέκαρα johnnie, δεν παρατήρησα κάτι κάνοντας και σκληρά ( άναβαν τα αλάρμ μόνα τους ) φρεναρίσματα στην αττική οδό από 180.
Για να δουμε και μετά την ζυγοστάθμιση.
Οκ περιμένω και τα νέα σου και άλλων φίλων για το αν παρατήρησαν κάτι αντίστοιχο, πάντως σε εμένα είναι εμφανές μόνο στις ταχύτητες που ανέφερα, και εγώ σε απότομο φρανάρισμα από 180 χλμ δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα.
Φίλε skek καλορίζικο και καλοτάξιδο, τα αμάξια μας είναι σχεδόν ολόιδια (αν το χρώμα σου είναι lava grey!) -
Ο χρήστης john74 έγραψε:
από JpoLgr » 18/07/09 21:04john74 έγραψε:
Thanks για την απάντηση, δες το και εσύ...Το τσέκαρα johnnie, δεν παρατήρησα κάτι κάνοντας και σκληρά ( άναβαν τα αλάρμ μόνα τους ) φρεναρίσματα στην αττική οδό από 180.
Για να δουμε και μετά την ζυγοστάθμιση.
Οκ περιμένω και τα νέα σου και άλλων φίλων για το αν παρατήρησαν κάτι αντίστοιχο, πάντως σε εμένα είναι εμφανές μόνο στις ταχύτητες που ανέφερα, και εγώ σε απότομο φρανάρισμα από 180 χλμ δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα.
Φίλε skek καλορίζικο και καλοτάξιδο, τα αμάξια μας είναι σχεδόν ολόιδια (αν το χρώμα σου είναι lava grey!)Σ'ευχαριστώ πολυ....
Εξωτερικά το χρώμα είναι Phantom Black perle, ενώ εσωτερικά το δέρμα είναι Fine Nappa Silver Star (RF) με γκρι ταμπλό.Όσον αφορά την οδήγηση να αναφέρω ότι στα πρώτα 620 km που έχω διανύσει δεν παρατήρησα την διακύμανση των στροφών με το cruise control αλλά ούτε και πρόβλημα στο φρενάρισμα που αναφέρουν κάποιοι άλλοι. Επίσης δεν έκανα ζυγοστάθμιση ούτε έβαλα περισσότερο αέρα στα ελαστικά γιατί το αυτοκίνητο πάει άψογα...
Τουλάχιστον μέχρι τώρα....Ακόμη διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα με απόλυτα στρωτή οδήγηση - και με αρκετή χρήση cruise control στα 110-120km/h - η μέση κατανάλωση ανήλθε στα 8.9 lt/100km
Επίσης να σημειώσω για όποιον ενδιαφέρεται ότι δοκίμασα στο concert κάρτα μνήμης τόσο SDHC 4GB όσο και SD 4GB και τις αναγνωρίζει κανονικά.
Αυτά έως τώρα...
-
Λοιπόν, συνέδεσα το iPOD στο αυτοκίνητο με ενα καλώδιο που έχει άκρα 3.5 mm (Mini-stereo audio cable της Belkin). Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ο έλεγχος των τραγουδιών γίνεται απο το iPOD και όχι μέσω του κεντρικού χειριστηρίου όπως π.χ. στο CD. Το μόνο που ελέγχω απο το αυτοκίνητο είναι η ένταση του ήχου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγχω το iPOD μέσω του χειριστηρίου του ηχοσυστήματος;
-
Ο χρήστης christav έγραψε:
Λοιπόν, συνέδεσα το iPOD στο αυτοκίνητο με ενα καλώδιο που έχει άκρα 3.5 mm (Mini-stereo audio cable της Belkin). Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ο έλεγχος των τραγουδιών γίνεται απο το iPOD και όχι μέσω του κεντρικού χειριστηρίου όπως π.χ. στο CD. Το μόνο που ελέγχω απο το αυτοκίνητο είναι η ένταση του ήχου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγχω το iPOD μέσω του χειριστηρίου του ηχοσυστήματος;Audi Music Interface (AMI), ειτε απο Audi ειτε καποια αλλα μαρκα απο καταστηματα με ηχοσυστηματα αυτοκινητων! Εχε υπ'οψην οτι κοστιζει (κανα 300αρι euros).
-
Παύλο ευχαριστώ κατ' αρχάς για την ταχύτατη απάντηση.
Μάλλον τότε θα αρκεστώ στην κάρτα SD. Θα πάω αύριο να πάρω μία SDHC 8 GB. Thanks -
Καλύτερα να μην πάρεις High Capacity κάρτες. Έχουν ακουστεί διάφορα. Πάρε απλές.
-
Με ειδοποιησαν οτι το αυτοκινητο εχει ερθει κ αυριο παραλαμβανω (ΤFSI PHANTOM BLACK ηλιοροφη αισθητηρες βροχης προβολεις xenon audi hold assist parking system συναγερμος δερμα).Θα σας μεταφερω τις πρωτες εντυπωσεις αν κ εχουν γραφτει τα περισοτερα. Μια απορια εχω¨Μπορω αντι για 235/65/17 να βαλω 255/55/18 ? χωρις να χρειαζεται να αποκλεισω τους μισους δρομους της ελλαδας απο τα δρομολογια μου ?
-
Ο χρήστης GPAIGIO έγραψε:
Με ειδοποιησαν οτι το αυτοκινητο εχει ερθει κ αυριο παραλαμβανω (ΤFSI PHANTOM BLACK ηλιοροφη αισθητηρες βροχης προβολεις xenon audi hold assist parking system συναγερμος δερμα).Θα σας μεταφερω τις πρωτες εντυπωσεις αν κ εχουν γραφτει τα περισοτερα. Μια απορια εχω¨Μπορω αντι για 235/65/17 να βαλω **255/55/18 **? χωρις να χρειαζεται να αποκλεισω τους μισους δρομους της ελλαδας απο τα δρομολογια μου ?Καλώς να ορίσει!
Είσαι σίγουρος ότι υπάρχει η bold διάσταση? Πέλμα 255 με 55αρι προφίλ σε 18αρια θα είναι σαν λεωφορείου. Εμένα τα 18αρια είναι 235/60/18 πάντως και νομίζω είναι καλός συνδιασμός εμφάνισης, οικονομίας (ελαστικών) και κρατήματος. Τα 255 τα δίνει μόνο με 20αρες και είναι υπερβολή πιστεύω θα σου χαντακώσουν το αμάξι και θα περιορίσουν ακόμα περισρότερο τις όποιες off-road δυαντότητες. -
Ο χρήστης GPAIGIO έγραψε:
Με ειδοποιησαν οτι το αυτοκινητο εχει ερθει κ αυριο παραλαμβανω (ΤFSI PHANTOM BLACK ηλιοροφη αισθητηρες βροχης προβολεις xenon audi hold assist parking system συναγερμος δερμα).Θα σας μεταφερω τις πρωτες εντυπωσεις αν κ εχουν γραφτει τα περισοτερα. Μια απορια εχω¨Μπορω αντι για 235/65/17 να βαλω 255/55/18 ? χωρις να χρειαζεται να αποκλεισω τους μισους δρομους της ελλαδας απο τα δρομολογια μου ?Άντε και καλορίζικο..
Για τα ελαστικά δες και εδω:
http://www.glavopoulos.gr/arthra/tires/ ... re_gr.shtm -
Ο χρήστης john74 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή οι περισσότεροι στο forum διαπιστώνω ότι είστε πολύ καλοί γνώστες των τεχνικών-οδηγικών θεμάτων, αλλά και κάτοχοι του Q5, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής: Έχω εδώ και περίπου 3 εβδομάδες το αυτοκίνητο (2.0 χειροκίνητο), έχω κάνει 2.900 χλμ και γενικά είμαι ενθουσιασμένος από αυτό (για αμάξι της κατηγορίας του, να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα), τις ίδιες δε εξαιρετικές εντυπώσεις έχει αφήσει σε όσους είτε μπήκαν στο αυτοκίνητο ως επιβάτες, είτε το οδήγησαν (φίλοι που έχουν εμπειρία από οχήματα αντίστοιχα). Πλην του 'προβλήματος' της πρώτης ημέρας που έχω αναφέρει σε παλαιότερο post δεν έχει παρουσιαστεί κάτι άλλο. Σήμερα μόλις, βρήκα χρόνο να πάω το αυτοκίνητο για ζυγοστάθμιση αφού παρουσίαζε το γνωστό σε όλους τρέμουλο του τιμονιού στα 120-140 χλμ/ώρα. Πράγματι μου επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά στους τρόχούς και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε όπως διαπίστωσα μετά. Όμως ταυτόχρονα (?) εμφανίστηκε ένα τρέμουλο στο τιμόνι στο(σχετικά) απότομο φρενάρισμα του αυτοκινήτου σε ταχύτητες κοντά στα 120, 130 χλμ. Άραγε απλά υπήρχε και το διαπίστωσα σήμερα (που το θεωρώ απίθανο διότι όλο το πρώτο διάστημα οδηγώ με εξαιρετικά τεταμένες τις αισθήσεις μπηως και εμφανιστεί κάτι)? Έχετε διαπιστώσει εσείς κάτι παρόμοιο στα δικά σας? Είναι πιθανό να οφείλεται στη σημερινή ζυγοστάθμιση? Η δική μου λογική και εμπειρία με τέτοιο σύμπτωμα με παραπέμπει σε πρόβλημα στις δισκόπλακες των φρένων. Ελπίζω πως δεν είνα αυτή η περίπτωση!
Θα εκτίμουσα τις απαντήσεις σας.Μόλις τώρα είδα σε ιταλικό forum οτι σε κάτοχο που είχε το ίδιο πρόβλημα με σένα και ενω είχε κάνει ζυγοσταθμίσεις και το πρόβλημα παρέμενε,του άλλαξαν στην εγγύηση τους δίσκους και το πρόβλημα εξαφανίστηκε..
-
παιδιά γειά σας και από εμένα...
χάθηκα λίγο καιρό, αλλά με έφαγαν τα ταξίδια έφτασα αισίως 5.000 χλμ και έχω να αναφέρω τα ακόλουθα:
Πρώτα από όλα το αμάξι είναι φανταστικό και φοράει ένα από τα καλύτερα σασμάν που έχουν κατασκευαστεί.... Το τρέμουλο στα 120-130 το είχα κ εγώ (πολύ ελαφρύ) και μετά από ζυγοστάθμιση χθες μπορώ να πω ότι έχει σχεδόν εξαφανιστεί... σχεδόν... αλλά είναι πραγματικά ανεπαίσθητο...
η κατανάλωση παίζει κοντά στα 12-13 αλλά δεν είναι δύσκολο να την κρατήσω και λίγο πιο χαμηλά (ούτε βέβαια να την εκτοξεύσω...lol)
λοιπά προβλήματα δεν έχω να αναφέρω... μέχρι τώρα λάδι δεν έχει κάψει (μία γραμμούλα στην σχετική ψηφιακή ένδειξη). Ακόμη, πάει σφαίρα μέχρι τα 190 αλλά μετά βαραίνει (μεγάλες αντιστάσεις από αέρα) αλλά τα 224 τα φτάνει χωρίς πολύ λαχάνιασμα... (φαντάζομαι, γιατί εγώ δεν τρέχω τόσο )Σχετικά με προσθήκη aftermarket NAVIGATOR-TV-Camera Reverse ect σε Q5 που δεν έχουν ΜΜΙ σύστημα εγκατεστημένο, μετά από πολύ ψάξιμο έχω τις παρακάτω διαπιστώσεις..
το πρωτόκολο είναι πολύ σύνθετο και ακόμα καμία εταιρεία (σοβαρή) δεν ισχυρίζεται ότι το εχει σπάσει, ούτως ώστε οτιδήποτε και αν προσθέσουμε να είναι συμβατό (με το RING της AUDI που ελέγχει τα multimedia) με την οθόνη και τα χειριστήρια του αυτοκινήτου μας.. αυτό σημαίνει ότι σήμερα πληρώνεις κοντά στα 2150 (1800 χωρίς τηλεόραση) για να έχεις τηλεκοντρόλ δεξιά και αριστερά...
Επώνυμοι ευρωπαίοι κατασκευαστές όμως λένε πως μέχρι Νοέμβριο - Δεκέμβριο θα έχουν έτοιμο multimedia αντάπτορα (με εισόδους εικόνας κ ήχου) με το κατάληλο λογισμικό για να τα παντρέψει όλα αυτά τα extra με τις εργοστασιακές προυπάρχουμες υποδομές... οπότε συστήνω υπομονή...
εγώ ήμουν έτοιμος για εγκατάσταση, αλλά όταν είδα τα κοντρολ και έμαθα για την επικείμενη αναβάθμιση, πάτησα φρένο.. μην πάμε στην εποχή (προ 10ετίας) που το στερεο του auto είχε τηλεκοντρολ με αυτοκόλητο δίπλα στο τιμόνι (χα χ α χα)
Αυτά φιλαράκια...
ευχομαι καλά χιλιόμετρα, προσεκτικά, χωρίς αναποδιές και σε όμορφα μέρη
καλό καλοκαίρι -
Ο χρήστης jimstag έγραψε:
Σχετικά με το **NAVIGATOR-TV-Camera Reverse **ect μετά από πολύ ψάξιμο έχω τις παρακάτω διαπιστώσεις..
το πρωτόκολο είναι πολύ σύνθετο και ακόμα καμία εταιρεία (σοβαρή) δεν ισχυρίζεται ότι το εχει σπάσει, ούτως ώστε ότι προσθέσουμε να είναι συμβατό με την οθόνη και τα χειριστήρια του αυτοκινήτου μας.. αυτό σημαίνει ότι σήμερα πληρώνεις κοντά στα 2150 (1800 χωρίς τηλεόραση) για να έχεις τηλεκοντρόλ δεξιά και αριστερά...Σε τι αναφέρεσαι?
-
δικό μου λάθος από βιασύνη στο γραφείο...
το διόρθωσα !!
αναφέρομαι σε Q5 χωρίς ΜΜΙ που κάποιοι τελικά θέλουμε να συνδέσουμε άλλα καλούδια (όπως navigator, κάμερα οπισθοπορείας, TV ) που να ελέγχονται από την κεντρική μονάδα και να προβάλουν στην εργοστασιακή οθόνη... -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή οι περισσότεροι στο forum διαπιστώνω ότι είστε πολύ καλοί γνώστες των τεχνικών-οδηγικών θεμάτων, αλλά και κάτοχοι του Q5, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής: Έχω εδώ και περίπου 3 εβδομάδες το αυτοκίνητο (2.0 χειροκίνητο), έχω κάνει 2.900 χλμ και γενικά είμαι ενθουσιασμένος από αυτό (για αμάξι της κατηγορίας του, να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα), τις ίδιες δε εξαιρετικές εντυπώσεις έχει αφήσει σε όσους είτε μπήκαν στο αυτοκίνητο ως επιβάτες, είτε το οδήγησαν (φίλοι που έχουν εμπειρία από οχήματα αντίστοιχα). Πλην του 'προβλήματος' της πρώτης ημέρας που έχω αναφέρει σε παλαιότερο post δεν έχει παρουσιαστεί κάτι άλλο. Σήμερα μόλις, βρήκα χρόνο να πάω το αυτοκίνητο για ζυγοστάθμιση αφού παρουσίαζε το γνωστό σε όλους τρέμουλο του τιμονιού στα 120-140 χλμ/ώρα. Πράγματι μου επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά στους τρόχούς και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε όπως διαπίστωσα μετά. Όμως ταυτόχρονα (?) εμφανίστηκε ένα τρέμουλο στο τιμόνι στο(σχετικά) απότομο φρενάρισμα του αυτοκινήτου σε ταχύτητες κοντά στα 120, 130 χλμ. Άραγε απλά υπήρχε και το διαπίστωσα σήμερα (που το θεωρώ απίθανο διότι όλο το πρώτο διάστημα οδηγώ με εξαιρετικά τεταμένες τις αισθήσεις μπηως και εμφανιστεί κάτι)? Έχετε διαπιστώσει εσείς κάτι παρόμοιο στα δικά σας? Είναι πιθανό να οφείλεται στη σημερινή ζυγοστάθμιση? Η δική μου λογική και εμπειρία με τέτοιο σύμπτωμα με παραπέμπει σε πρόβλημα στις δισκόπλακες των φρένων. Ελπίζω πως δεν είνα αυτή η περίπτωση!
Θα εκτίμουσα τις απαντήσεις σας.Μόλις τώρα είδα σε ιταλικό forum οτι σε κάτοχο που είχε το ίδιο πρόβλημα με σένα και ενω είχε κάνει ζυγοσταθμίσεις και το πρόβλημα παρέμενε,του άλλαξαν στην εγγύηση τους δίσκους και το πρόβλημα εξαφανίστηκε..
Aris ευχαριστώ για το πάντοτε εμπεριστατωμένο και εμπλουτισμένο από ξένα forum σχόλιό σου. Θα το δω και εγώ τις επόμενες ημέρες , τέτοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στο καινούργιο avensis του πατέρα μου (ναι και τα γιαπωνέζικα έχουν προβλήματα!) το κάλυψε η εγγύηση και μάλιστα έγινε δύο φορές η αλλαγή στις δισκόπλακες και τελικά διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν στις δαγκάνες και όχι στις δισκόπλακες!
Ευχαριστώ και θα σας ενημερώσω.
Υ.Γ. Ανεξάρτητα από το (τυχόν) πρόβλημα, το αμαξάκι είναι super (για εσάς που το περιμένετε!)
AUDI Q5