-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχετε άποψη για ανακλήσεις που έχει βγάλει η εταιρία? Πήγα σήμερα για Service και μου το κρατήσανε για μια ανάκληση που έχει βγει σε σχέση με τον κινητήρα(???). Στο Internet βρήκα μια ανακοίνωση σχετικά με αερόσακους μόνο... Επίσης δεν θα έπρεπε να με ενημερώσει η εταιρία από μόνη της?(τώρα έτυχε να το πάω για Service, αν δεν τύχαινε όμως??)
-
Κάπου έχει ξαναγίνει θυμάμαι αναφορά για ανάκληση σε σχέση με τον κινητήρα. Κανονικά θα έπρεπε να έχεις ενημερωθεί με επιστολή για να πας να το κοιτάξεις. Την άλλη βδομάδα έχω κι εγώ ραντεβού για service 45.000χλμ οπότε θα ρωτήσω και θα μάθω ότι νεώτερο.
-
Δε μπορείς να τους κυνηγήσεις που δεν σε ενημέρωσαν καν? Από την στιγμή που έχουν όλα τα στοιχεία (VIN κλπ) θα μπορούσαν να δουν εαν σε κάποια από τα αυτοκίνητα που έχουν πουλήσει έχουν πρόβλημα.
-
Μήπως κάποιος έβαλε αέριο ?
Πια είναι η γνώμη σας?
Ευχαριστώ, εκ τον προτέρων -
Ο χρήστης jasonpap έγραψε:
Δε μπορείς να τους κυνηγήσεις που δεν σε ενημέρωσαν καν? Από την στιγμή που έχουν όλα τα στοιχεία (VIN κλπ) θα μπορούσαν να δουν εαν σε κάποια από τα αυτοκίνητα που έχουν πουλήσει έχουν πρόβλημα.Πιθανόν η συγκεκριμένη ανάκληση να μην είναι τόσο επείγουσα και να μην χρήζει άμεσου ελέγχου. Οπότε ίσως το αφήνουν να γίνει με την πρώτη ευκαιρία για service. Όπως και να χει ο κάτοχος πρέπει πάντοτε να ενημερώνεται εγγράφως και είναι πλέον ευθύνη του εκάστοτε αντιπροσώπου το να προκύψει πρόβλημα σε εξάρτημα για το οποίο έχει εκδηλωθεί ανάκληση από τον κατασκευαστή.
Μήπως κάποιος έβαλε αέριο ?
Πια είναι η γνώμη σας?
Ευχαριστώ, εκ τον προτέρωνΣτη θέση σου δεν θα μου πέρναγε καν απ' το μυαλό κάτι τέτοιο. Το ρίσκο σε ενδεχόμενη τοποθέτηση είναι πολύ μεγαλύτερο από τα πιθανά οφέλη. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα κινητήρα με διάφορες τεχνολογικές ιδιαιτερότητες (άμεσος ψεκασμός, valvetronic, turbo κτλ) που από μόνες τους κάνουν το εγχείρημα δύσκολο και τα αποτελέσματα τουλάχιστον αμφίβολα! Επίσης είδα το αέριο στα 0,85€ πριν 2-3 μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι μας έχουν πάρει χαμπάρι και σιγά σιγά και το αέριο θα χάσει το πλεονέκτημά του. Από κει και πέρα κάνεις μια έρευνα αγοράς και κινείσαι ανάλογα με τις εγγυήσεις που δίνει ο κάθε μηχανικός, εφόσον το έχεις αποφασίσει οριστικά.
-
Στη θέση σου δεν θα μου πέρναγε καν απ' το μυαλό κάτι τέτοιο. Το ρίσκο σε ενδεχόμενη τοποθέτηση είναι πολύ μεγαλύτερο από τα πιθανά οφέλη. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα κινητήρα με διάφορες τεχνολογικές ιδιαιτερότητες (άμεσος ψεκασμός, valvetronic, turbo κτλ) που από μόνες τους κάνουν το εγχείρημα δύσκολο και τα αποτελέσματα τουλάχιστον αμφίβολα!
+00
Υπάρχουν επίσης παραδείγματα κακής λειτουργίας λόγω επιμέρους ρυθμίσεων ή 'ξε ρυθμίσεων' που μπορεί και να μην συμβούν.Αν συμβούν όμως;επιπλέον όπως θα ξέρεις χάνεις την εγγύηση -
Ρε δε πα να φθασει η βενζινα 3 € το λιτρο Πειραματα με τοQ5 δεν νομιζω οτι πρεπει να κανουμε γιατι τετοιες εποχες δεν μπορεις ευκολα να ξαναπαρεις Q5 ( η εστω να επισκευαζεις τον κινητηρα ) γιατι πηγες να γλυτωσεις κανα ευρω απο το αεριο.
Q5 εχουμε, δεν ειναι ALFA ROMEO που ειναι δευτεροκλασατο ( ετσι Στεφανε??) -
Έτσι ακριβώς όπως τα λες.
-
Πολύ μου αρέσει όταν είναι έτσι τα χιλιόμετρα!
-
Προβλημάτων συνέχεια.
Πριν 25 περίπου ημέρες αντικαταστάθηκε ο μηχανισμός της τάπας βενζίνης διότι άνοιγε κατά το δοκούν και όχι όταν απαιτούνταν. Κόστος 0€ (εντός εγγυήσεως) και κατά δήλωση τους αλλάζονται κατά δεκάδες στα Audi.
Πριν 10 ημέρες, λόγω συνεχιζόμενης υψηλής καταναλώσεως λαδιού (περίπου 0,8lt/1.000χιλ ξεκίναγα ταξίδι με 2lt λάδι μαζί μου) πήγα συνεργείο για αλλαγή εμβόλων (Αντικατάσταση εμβόλων με ενισχυμένα και όλης της κυλινδροκεφαλής με τις βαλβίδες) κόστος 0€ (εντός εγγυήσεως) και περιμένω να δω πλέον τι καταναλώσεις λαδιού θα έχω; Δεν μου δώσανε γραπτή εγγύηση για την εργασία και τα ανταλλακτικά του κινητήρα λέγοντας απλά ότι με καλύπτουνε για ένα διάστημα μέχρι 1 έτους καθότι το θέμα είναι γνωστό κλπ.
Επίσης μου παρουσιάστηκε ξανά τρέμουλο στο φρενάρισμα μετά από 25.000 χιλ από την αντικατάσταση των βραχιόνων – ψαλίδια και ελέγχοντας το μου είπανε ότι τώρα φταίνε οι δισκόπλακες (στραβώσανε λόγω νερού πιθανόν) και επειδή θεωρούνται αναλώσιμα δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Το κόστος μου είπανε 450€ για αγορά νέων (είναι με τα καλά τους). Με μια σχετική έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι συνεργείο τις περιφέρειας χρεώνει την αγορά 280€ ενώ σε aftermarket λύση 120€ πάντα το ζευγάρι, εξ ου και το σχόλιο αν είναι με τα καλά τους.Να δούμε πότε τελικά θα τελειώσουμε με τα προβλήματα και τις βλάβες διότι και η εγγύηση πλέον έληξε.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πολύ μου αρέσει όταν είναι έτσι τα χιλιόμετρα!
Με το Q5 γίνεστε όπως τα λέει το τραγούδι ?
-
Ο χρήστης helfire2 έγραψε:
Προβλημάτων συνέχεια.Πριν 25 περίπου ημέρες αντικαταστάθηκε ο μηχανισμός της τάπας βενζίνης διότι άνοιγε κατά το δοκούν και όχι όταν απαιτούνταν. Κόστος 0€ (εντός εγγυήσεως) και κατά δήλωση τους αλλάζονται κατά δεκάδες στα Audi.
Κι εγώ την έχω αλλάξει.
Πριν 10 ημέρες, λόγω συνεχιζόμενης υψηλής καταναλώσεως λαδιού (περίπου 0,8lt/1.000χιλ ξεκίναγα ταξίδι με 2lt λάδι μαζί μου) πήγα συνεργείο για αλλαγή εμβόλων (Αντικατάσταση εμβόλων με ενισχυμένα και όλης της κυλινδροκεφαλής με τις βαλβίδες) κόστος 0€ (εντός εγγυήσεως) και περιμένω να δω πλέον τι καταναλώσεις λαδιού θα έχω; Δεν μου δώσανε γραπτή εγγύηση για την εργασία και τα ανταλλακτικά του κινητήρα λέγοντας απλά ότι με καλύπτουνε για ένα διάστημα μέχρι 1 έτους καθότι το θέμα είναι γνωστό κλπ.
Να δούμε πότε τελικά θα τελειώσουμε με τα προβλήματα και τις βλάβες διότι και η εγγύηση πλέον έληξε.
Κάτι έχει ακουστεί ότι θα μπορεί να γίνεται επέκταση εγγύησης και μετά το πέρας του 23 μήνα. Ψάξτο λίγο. Εγώ θα πάω αρχές της εβδομάδας από Καρέντα, οπότε θα ρωτήσω.
Με το Q5 γίνεστε όπως τα λέει το τραγούδι ?
Και χειρότερα μην σου πω. Αφού είναι...αρρώστια το ριμάδι....
-
δε θα ρθεις σε καμμια εκδρομη του κλαμπ στεφανε ? Να δεις μετά τι ωραία σχολια θα γράφεις για to q5 !...
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
δε θα ρθεις σε καμμια εκδρομη του κλαμπ στεφανε ? Να δεις μετά τι ωραία σχολια θα γράφεις για to q5 !...Για των άλλων και όχι για το δικό του εννοείς.....
-
Ο χρήστης helfire2 έγραψε:
Να δούμε πότε τελικά θα τελειώσουμε με τα προβλήματα και τις βλάβες διότι και η εγγύηση πλέον έληξε.
επεκταση?
-
Προφανώς δεν έκανε,αλλά και δεν μπορεί πλέον
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
δε θα ρθεις σε καμμια εκδρομη του κλαμπ στεφανε ?Πως να γίνει αυτο? Έβλεπα πριν λίγες μέρες στις ειδήσεις ότι ακυρώθηκαν οι εκδρομές του ταμείου κοινωνικού τουρισμού!
Δεν είναι μομφή αυτό για την ηλικία των κατόχων, αλλά για το πόσο γεροντάμαξο είναι το Q5...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν είναι μομφή αυτό για την ηλικία των κατόχων, αλλά για το πόσο γεροντάμαξο είναι το Q5...
Στέφανε μην γράφεις με τόσο μικρά γράμματα γιατί έχουμε πρεσβυωπία και δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε
-
-
AUDI Q5