-
κατα τη γνωμη μου αλλαξε τα λαδια βαλε καινουργια κ παρακολουθησε το,ειναι πολυ το λαδι που καταναλωθηκε αν καταναλωθηκε
-
Ο χρήστης jimstag έγραψε:
έβαλα τις αλυσίδες πίσω σε αμάξι 4Χ4, στο Q5 μου δηλαδή.. και λέω ότι το τιμόνι συμπεριφέρετε όπως και σε ένα πισωκίνητο (που προφανώς θα είχε τις αλυσίδες πίσω) αλλά με ακόμη πιο υπάκουο τιμόνι λόγω κίνησης ΚΑΙ στις μπροστα ρόδες...διαβασε τι λεει το manual του αυτοκινητου σου...
το Q5 την τετρακινηση του tiguan εχει?
-
ΧΑΡΗ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΑΓΕΙΛΕΙ TDI ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ[/quote]φιλε για τα πρώτα 500 χιλιόμετρα που έχω διανύσει η κατανάλωση ο μέσος ορος είναι 8.7
φεύγω τώρα να κάνω ακόμη ένα ταξίδι και όταν επιστρέψω θα σου πω περισσότερα
-
Ο χρήστης alap έγραψε:
Χαρη καλοριζικο κ καλα κ ασφαλη χλμ , με το καλο να παραλαβουν κ οι υπολοιποι! Μια ερωτηση για ολους ΄΄διαβασα παραπανω για καταναλωση 9,8/100 κ 10,8-11/100 ' τσιπαρισμενο' απο ΑΒΤ Κ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ παρα πολυ μικρη καταναλωση( εχω το 2.0lt αυτοματο κ η καταναλωση ειναι 11,8-12lt/100 σε εθνικη με 140χλμ περιπου κ μεσα στην πολη φθανει να γραψει κ 15/100) Πιστευω κ οι υπολοιποι q5ακηδες καπου εκει γυρνανε Η κανω λαθος?
Eγω έχω το 2.0lt manual και η κατανάλωση με 140κμ ειναι στα 9,5lt/100 και με 160-170χλμ ανεβαινει στα 10,5lt/100.Μικτή κατανάλωση στα 14000χλμ 11.1lt/100.
Και εγώ με 2.0lt manual και 9000 χλμ συμφωνώ στα ίδια νούμερα. Μικτή μέση κατανάλωση στα 9000χλμ 11.1lt/100 ακριβώς. Βέβαια το αμάξι δουλεύει κυρίως σαββατοκύριακο...
-
Ο χρήστης jimstag έγραψε:
παιδιά, με τα μαμά λάστιχα κ μάλιστα σχεδόν σλικ.. είχα 22.000 χλμ με άσχημη συμπεριφορά (καθότι ήταν τα πρώτα κ ήθελα να το χαρώ το αμαξάκι)... είπαμε, είναι σαν πισωκούνα.. εκεί τόσα χρόνια που έβαζα αλυσίδες βρε παιδιά? πίσω και πήγαιναν μια χαρά... όλοι οι γερμανοί (που έχουν κ μπόλικο χιόνι) αυτό αντιμετώπιζαν... το τιμόνι στο χιόνι απλά δείνει την διεύθυνση.. τίποτα άλλο.. θέλει απαλό πόδι και ήρεμη οδήγηση (οδηγώ χιόνι 10 χρόνια, ίσως να περιγράφω ως απλό κάτι που θέλει αρκετή πείρα...)
πάντως με απλά ελαστικά το αμάξι θέλει ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ αλυσίδες -όταν μιλάμε για οδήγηση σε αληθινά χειμερινές συνθήκες! αυτό ισχύει για όλα τα 4Χ4.. ότι άλλο διαβάζεται είναι επιπόλαιο κ αποτελεί ανούσια επίδειξη με επικίνδυνες ίσως συνέπειες - για το αμάξι μας, εμάς και (για εμένα το κυριότερο) τους γύρω μας... Έχω ξαναγράψει πως το προηγούμενο αμάξι μου ήταν ένα Land Cruiser (βγαίνει άπειρα χρόνια Νο1 σε συμπεριφορά σε χιόνι) και όταν του φόρεσα λάστιχα 85-15 (παρόμοια δηλαδή με αυτά που φοράμε) το αμάξι ήταν χάρος... εξαιρετικά επικίνδυνο.. ακόμη κ στάσιμο, οι 2,2 tn του το καθιστούσαν έλκηθρο χωρίς τιμόνι... αντίθετα, με κάτι χειμρινά ελαστικά Cooper 60-40 έκανα όργια κ διαδρομές πολλών χιλιομέτρων σε λίμνες, απάτητα (οκ, οκ, καφρίλα κ φυσιολατρικό έγκλημα.. ήμουν μικρός κ άμυαλος), χιονισμένους δρόμους κλπ... ένα λάθος ελαστικό δεν μπορεί να σώσει ένα τέλειο αμάξι... αντίθετα ένα χειμερινό ελαστικό μπορεί να αναδείξει ακόμη κ ένα 1000αράκι μπροστοκίνητο του '90 σε σίφουνα! Το χιόνι και ο πάγος θέλουν προσοχή και σεβασμό κάθε στιγμή... κ ειδικά όσοι ζούμε μακριά από χειμερινά θέρετρα, καλό είναι να έχουμε τον σωστό εξοπλισμό στο πορτ μπαγκαζ (αφού είναι στο 99% του χρόνου μας αχρείαστος για μόνιμα στη ζάντα) όταν κάνουμε τις εξορμήσεις στα χιονοδρομικά και στα ηπειρωτικά μέρη!+1
Τα πάντα είναι θέμα ελαστικού... Τα κλασσικά 4Χ4 πάνε καλά στο χιόνι λόγω του ελαστικού τους που είναι 50-50, 30-70 κλπ. Τα γρήγορα SUV όπως το καμάρι μας έχουν ελαστικά δρόμου και επιδόσεων πράγμα που στο χιόνι τα κάνει επικίνδυνα... Έγω ήδη εφοδιάστηκα και κάλτσες για μπροστά, οπότε αν τα ξαναβρώ σκούρα θα βάλω αλυσίδες πίσω και κάλτσες μπροστά, γιατί με τισ 12άρες αλυσίδες της THULE πίσω μόνο τα πράγματα ήταν δύσκολα, ειδικότερα σε ένα πολυσύχναστο και γεμάτο αδαείς Παρνασσό. Για του χρόνου σκοπεύω να βάλω χιονολάστιχα για να είμαι πιο σίγουρος.. -
Χαρη τι θα γινει ???
Θα δουμε καμμια φωτογραφια απ το καμαρι σου ?
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Χαρη τι θα γινει ???Θα δουμε καμμια φωτογραφια απ το καμαρι σου ?
ρε φιλε το έχω πάρει και συνεχώς έβρεχε ...δεν μπορείς να φανταστείς που το έχω πάρει το πρώτο σαββατοκύριακο....
κάτσε αύριο να το πλύνω και θα ανεβάσω το συντομότερο ehehehκατανάλωση 8.9 μέσος ορος
-
ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΩΡΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Μανια ολοι με την καταναλωση ....... Πηραμε δηλαδη τετοιο αμαξι για να μιζεριαζουμε με την καταναλωση ??
Εγω οταν οδηγαω με νοιαζει η αισθηση , το γερο του πατημα , η επιταχυνση κλπ
Αμα θελω χαμηλη καταναλωση παιρνω το σμαρτ. τελοςΓι αυτο Χαρη πες μας κανενα καλο σχολιακι.....
κι ασε τα ευρω να κυλανε στο δρομο
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
leftgalan !
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΩΡΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Μανια ολοι με την καταναλωση ....... Πηραμε δηλαδη τετοιο αμαξι για να μιζεριαζουμε με την καταναλωση ??
Εγω οταν οδηγαω με νοιαζει η αισθηση , το γερο του πατημα , η επιταχυνση κλπ
Αμα θελω χαμηλη καταναλωση παιρνω το σμαρτ. τελοςΓι αυτο Χαρη πες μας κανενα καλο σχολιακι.....
κι ασε τα ευρω να κυλανε στο δρομο
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
leftgalan !
κοίτα δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου ...απλός βλέπω τόσο καιρό που έχει αρκετούς που βλέπουν την κατανάλωση και την συγκρίνουν και ηπα και εγώ να πω για το δικό μου το μωρό ποσο κάνει ...
όσο για το αυτοκίνητο δεν έχει λάθος και με τα extra που του έχω βάλει δεν παίζεται.....
από την πέμπτη που το έχω πάρει έχω κάνει 23 ώρες οδήγηση ....δεν έχω ξεκολλήσει ....αν ήταν δυνατό θα κοιμόμουν μέσα σε αυτότο ποσο πολύ το χάρηκα όταν έχω πάει για εξόρμηση σε κάτι άγριες περιοχές που πρώτη φορα πήγαινα και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο......ούτε να φοβηθώ ούτε τίποτα ....και καιρικές συνθήκες άθλιες ....
όμως ήταν όλα στην εντέλεια ....φοβήθηκα σε κάποια στιγμή γιατί ειδα ένα περίεργο σήμα στην οθονίτσα του ....αλλα τελικά ήταν μια βλακεία δικη μου ....έχω advanced key και το είχα πανω μου και όταν απομακρύνθηκα καθώς ήταν ξεκινησμενο το q5 ειδα από μακριά ένα κίτρινο κλειδί και αγχώθηκα μέχρι να ανοίξω το manual να δω ότι ήταν η ένδειξη ότι απομακρύνεσαι με το κλειδί στην τσεπη
θέλω χαρτί για την κύπρο MMI 3G mouuuuuuuuu
-
Καλημέρα λοιπόν. Σε κάποιους μήνες (4,5...) θα είμαι και εγώ κάτοχος αυτού του αυτοκινήτου. Μετά από κάποιο ψάξιμο κατέληξα στο συγκεκριμένο επειδή θεωρώ ότι είναι το καλύτερο Διάβασα όλα τα μηνύματα εδώ προσεκτικά, ακόμα και όλα αυτά με τα προβλήματα που υπήρξαν (και μάλλον διορθώθηκαν). Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.
-
Ποιότητα κατασκευής. Σέβομαι απόλυτα την BMW, όπως και την πορεία του X3, αλλά το Q5 είναι ΠΟΛΥ ποιοτικότερο. Επίσης, ναι, οικογένεια έχουμε (περιμένω και 2ο για αυτό θέλω μεγαλύτερο αυτοκίνητο) αλλά δεν είμαστε και παππούδες Θέλουμε και λίγο γκάζι, λίγο δύναμη και η X3 είναι πιο αργή και από ένα Corsa που είχα...δε γίνεται !!!
-
Αξιοπιστία και οπαδοί της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχω κουραστεί ΠΟΛΥ, χρόνια ολόκληρα να ακούω το επιχείρημα της αξιοπιστίας. Συγνώμη αλλά αν θέλω ΦΘΗΝΟ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ αυτοκίνητο να γυρίσω στο LADA του πατέρα μου που είναι μακράν πιο ΣΚΥΛΙ και αξιόπιστο από ΟΛΑ τα Γιαπωνέζικα. Αυτό...το κάνει ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ?
-
Κατανάλωση. Έχω ένα GOLF GT(που θα δώσω btw). Σίγουρα με το Q5 θα καίω παραπάνω. Ας υποθέσουμε ότι έκαιγα 9lt Μ.Ο. Στα 10,000χλμ το χρόνο πόσο πια είναι η διαφορά με το να καις...11-12lt. Πραγματικά κάποιος που δίνει 50,000 τουλάχιστον για ένα αυτοκίνητο...καίγεται για 300-400,00 ευρώ διαφορά το χρόνο?
Καλό κουράγιο (σε μένα) λοιπόν για την αναμονή και καλά χιλιόμετρα σε όλους όσοι το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ πιστεύω.
-
-
ΣΩΣΤΟΟΟΣ !!!!
Δεν βλεπω κατι λαθος σ αυτα που λες .....
Μονο κατι 50.000 δεν ειναι λιγα ?? εχεις υπολογισει τα EXTRουλια ? -
Φυσικά Γι αυτό έβαλα τη λέξη **τουλάχιστον **:)
Το δικό μου πάει....58,000
-
Ο χρήστης Nektarios.N έγραψε:
Καλημέρα λοιπόν. Σε κάποιους μήνες (4,5...) θα είμαι και εγώ κάτοχος αυτού του αυτοκινήτου. Μετά από κάποιο ψάξιμο κατέληξα στο συγκεκριμένο επειδή θεωρώ ότι είναι το καλύτερο Διάβασα όλα τα μηνύματα εδώ προσεκτικά, ακόμα και όλα αυτά με τα προβλήματα που υπήρξαν (και μάλλον διορθώθηκαν). Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.-
Ποιότητα κατασκευής. Σέβομαι απόλυτα την BMW, όπως και την πορεία του X3, αλλά το Q5 είναι ΠΟΛΥ ποιοτικότερο. Επίσης, ναι, οικογένεια έχουμε (περιμένω και 2ο για αυτό θέλω μεγαλύτερο αυτοκίνητο) αλλά δεν είμαστε και παππούδες Θέλουμε και λίγο γκάζι, λίγο δύναμη και η X3 είναι πιο αργή και από ένα Corsa που είχα...δε γίνεται !!!
-
Αξιοπιστία και οπαδοί της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχω κουραστεί ΠΟΛΥ, χρόνια ολόκληρα να ακούω το επιχείρημα της αξιοπιστίας. Συγνώμη αλλά αν θέλω ΦΘΗΝΟ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ αυτοκίνητο να γυρίσω στο LADA του πατέρα μου που είναι μακράν πιο ΣΚΥΛΙ και αξιόπιστο από ΟΛΑ τα Γιαπωνέζικα. Αυτό...το κάνει ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ?
-
Κατανάλωση. Έχω ένα GOLF GT(που θα δώσω btw). Σίγουρα με το Q5 θα καίω παραπάνω. Ας υποθέσουμε ότι έκαιγα 9lt Μ.Ο. Στα 10,000χλμ το χρόνο πόσο πια είναι η διαφορά με το να καις...11-12lt. Πραγματικά κάποιος που δίνει 50,000 τουλάχιστον για ένα αυτοκίνητο...καίγεται για 300-400,00 ευρώ διαφορά το χρόνο?
Καλό κουράγιο (σε μένα) λοιπόν για την αναμονή και καλά χιλιόμετρα σε όλους όσοι το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ πιστεύω.
Επιτρέψτε μου σαν τωρινό κάτοχο Audi και παλαιότερο κάτοχο BMW να διαφωνήσω. Πρώτον η ποιότητα της BMW σε καμία περίπτωση δεν είναι χειρότερη, θα πω ότι είναι τουλάχιστον ίδια, αν όχι και καλύτερη. Δεύτερον η Χ3 δεν είναι πιο αργή, είναι απλώς πιο ακριβή, αυτή που μπορείς να αγοράσεις εσύ είναι πιο αργή. Η BMW δυστυχώς επειδή δεν έχει turbo κινητήρες έχει πολλά κυβικά τα οποία στην Ελλάδα στοιχίζουν. Όταν έψαχνα πριν ένα χρόνο για ένα γρήγορο ποιοτικό τετρακίνητο, η BMW είχε την 325xi, με 3λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα και η AUDI το Α4 2,0 211 άλογα Quattro, το οποίο και τελικά αγόρασα. Ενώ στην Γερμανία τα δύο αυτά ήταν άμεσα συγκρίσιμα και με σχεδόν ίδια τιμή, εδώ η διαφορά τιμή ήταν τεράστια!!!
-
-
Επιτρέψτε μου σαν τωρινό κάτοχο Audi και παλαιότερο κάτοχο BMW να διαφωνήσω. Πρώτον η ποιότητα της BMW σε καμία περίπτωση δεν είναι χειρότερη, θα πω ότι είναι τουλάχιστον ίδια, αν όχι και καλύτερη. Δεύτερον η Χ3 δεν είναι πιο αργή, είναι απλώς πιο ακριβή, αυτή που μπορείς να αγοράσεις εσύ είναι πιο αργή. Η BMW δυστυχώς επειδή δεν έχει turbo κινητήρες έχει πολλά κυβικά τα οποία στην Ελλάδα στοιχίζουν. Όταν έψαχνα πριν ένα χρόνο για ένα γρήγορο ποιοτικό τετρακίνητο, η BMW είχε την 325xi, με 3λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα και η AUDI το Α4 2,0 211 άλογα Quattro, το οποίο και τελικά αγόρασα. Ενώ στην Γερμανία τα δύο αυτά ήταν άμεσα συγκρίσιμα και με σχεδόν ίδια τιμή, εδώ η διαφορά τιμή ήταν τεράστια!!![/quote]
Εγώ πάντως την Χ3 comfort που είδα από κοντά ΚΑΙ οδήγησα την κρίνω ΚΑΤΩΤΕΡΗ του Q5. Αυτή λοιπόν η έκδοση έχει 46,500, ίδια περίπου χρήματα με την βασική έκδοση του Q5 (τα xtra δεν έχουν να κάνουν με τα άλογα). Άρα στα ίδια λίτρα είναι πολύ πιο αργή και το ότι δεν έχει turbo κινητήρες είναι δικό της ''πρόβλημα'' και μειονέκτημα.
-
οι ΤFSI ειναι το ατου της εταιρειας απεναντι στους ανταγωνιστες
-
Προσωπκά και για αρκετούς απο εδω μέσα νομίζω πως η κουβέντα πέρι κατανάλωσης είναι περισσότερο φιλολογική και σε σχέση με την όποια μετατροπή και αναβάθμιση. Άλλωστε η κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι απόλυτα λογική για το μέγεθος την τετρακίνηση και τα άλογα που διαθέτει. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι κατά τον πωλητή(σε κουβέντα που μου είχε κάνει πριν 4 μήνες) θα έπρεπε να είχα μικρότερη, αλλά από ότι βλέπω πάνω κάτω όλοι στα ίδια είμαστε...
Θα συμφωνήσω ότι είναι τουλάχιστον παράλογο να δίνεις τόσα λεφτά και να περιμένεις κόστος χρήσης αντίστοιχο με ένα 1000άρι και να μιζεριάζεις για αυτό:slap:. Στο κάτω κάτω οι περισσότεροι από έμας μάλλον έχουμε και ένα δεύτερο για να κάνουμε όλη την λάντζα..
Όσο αφορά την ιαπωνική αξιοπιστία,παρά το γεγονός ότι υπήρξα ένθερμος οπαδός και ακόμα πιστεύω πως έχουν τα πρωτεία:
1ον.Δεν είναι το μόνο ζητούμενο
2ον.Έχω την εντύπωση πως δεν είναι και αυτή που ήταν κάποτε, και
3ον.Αφορά σίγουρα πιο απλά αυτοκίνητα- δεν είναι τυχαίο που ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει υπερτροφοδοτούμενα σε μικρά κυβικά και ευρεία χρήση.
Τώρα σχετικά με την αξιοπιστία ενός LADA, δεν έχω άποψη..., αλλά επειδή έτυχε να οδηγήσω κάποιο του 85 δεν ξέρω με τι μπορώ να το συγκρινω και τι θα είναι αυτό....
Πάντως αν στην κόλαση έχουν αυτοκίνητα , ένα LADA του 80 θα είναι η τιμωρία μας ... -
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Προσωπκά και για αρκετούς απο εδω μέσα νομίζω πως η κουβέντα πέρι κατανάλωσης είναι περισσότερο φιλολογική και σε σχέση με την όποια μετατροπή και αναβάθμιση. Άλλωστε η κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι απόλυτα λογική για το μέγεθος την τετρακίνηση και τα άλογα που διαθέτει. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι κατά τον πωλητή(σε κουβέντα που μου είχε κάνει πριν 4 μήνες) θα έπρεπε να είχα μικρότερη, αλλά από ότι βλέπω πάνω κάτω όλοι στα ίδια είμαστε...
Θα συμφωνήσω ότι είναι τουλάχιστον παράλογο να δίνεις τόσα λεφτά και να περιμένεις κόστος χρήσης αντίστοιχο με ένα 1000άρι και να μιζεριάζεις για αυτό:slap:. Στο κάτω κάτω οι περισσότεροι από έμας μάλλον έχουμε και ένα δεύτερο για να κάνουμε όλη την λάντζα..
Όσο αφορά την ιαπωνική αξιοπιστία,παρά το γεγονός ότι υπήρξα ένθερμος οπαδός και ακόμα πιστεύω πως έχουν τα πρωτεία:
1ον.Δεν είναι το μόνο ζητούμενο
2ον.Έχω την εντύπωση πως δεν είναι και αυτή που ήταν κάποτε, και
3ον.Αφορά σίγουρα πιο απλά αυτοκίνητα- δεν είναι τυχαίο που ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει υπερτροφοδοτούμενα σε μικρά κυβικά και ευρεία χρήση.
Τώρα σχετικά με την αξιοπιστία ενός LADA, δεν έχω άποψη..., αλλά επειδή έτυχε να οδηγήσω κάποιο του 85 δεν ξέρω με τι μπορώ να το συγκρινω και τι θα είναι αυτό....
Πάντως αν στην κόλαση έχουν αυτοκίνητα , ένα LADA του 80 θα είναι η τιμωρία μας .......... με ενα τρακτερ BELARUSS για δευτερο !!!
-
http://yfrog.com/jadscn2624cjx
Δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει με τις φωτογραφίες ...αν τα έχω καταφέρει σημαίνει ότι θα δείτε το κουκλί μου
τι λέτε?κάπου στις φωτογραφίες για αώτους που ενδιαφέρονται φαίνεται και η κατανάλωση
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/600732/ γιατι το πουλαει?
-
Ο χρήστης Harris Emiliou έγραψε:
http://yfrog.com/jadscn2624cjxΔεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει με τις φωτογραφίες ...αν τα έχω καταφέρει σημαίνει ότι θα δείτε το κουκλί μου
τι λέτε?κάπου στις φωτογραφίες για αώτους που ενδιαφέρονται φαίνεται και η κατανάλωση
AUDI Q5