-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Στη διάσταση που έχει τώρα, δε θυμάμαι να πώ την αλήθεια. Τα άλλα δεν έχω προλάβει να τα δω ακόμα.
550€ τα 694 σε 245/70/16 δηλαδή. Δεν ξέρω να σου πω με βεβαιότητα. Καλή μου φαίνεται για ένα τόσο μεγάλο λάστιχο αλλά κοίταξε και αλλού.
Επίσης σε συμβούλεψα να πέσεις λίγο σε διάσταση π.χ. 225/75/16 μιας και θα είναι προς το συμφέρον σου. Το 694 είναι ένα καλό ελαστικό, όμως έχει αρκετό θόρυβο σε σχέση με τα υπόλοιπα που σου πρότεινα και είναι και παλαιότερης κοπής. Τώρα έχει βγει ήδη ο αντικαταστάτης του (696) αλλά δεν ξέρω πότε θα έρθει στην Ελλάδα.Ρώτησα και για τα 2. Μικρότερη διάσταση δεν είχε ο συγκεκριμένος ενω το 696 όντως δεν έχει ερθει ακόμα.
-
εχει δοκιμασει καποιος τα Dunlop Grandtrek AT3?
θελω να τα τοποθετησω σε jimny,εχουμε καποια πληροφορια? -
Ειπα και γω να αλλαξω λαστιχα στο CRV μετα απο 4 χρονια και 70,000 χιλ. τα Μichelin synchron που φορουσα εκτος απο λιγο βουητο στα πολλα χιλ. και το οτι φοβοντουσαν το χιονι-παγο τα πηγαν μια χαρα!
Ετσι λοιπον ξεκινησα μια ερευνα αγορας εχθες,λοιπον ολοι οι λαστιχαδες μου ελεγαν για τα michelin latitute cross οτι ειναι φοβερο κ.τ.λ ,μπαινω λοιπον στο internet και ψαχνω για τεστ και reviews και βλεπω οτι παιρνει γενικα καλα σχολια αλλα βλεπω οτι π.χ το general graber hts το δινουν καλυτερες κριτικες και το BF Goodrich long trail tour το δινουν ισαξιες !
Παμε τωρα στις τιμες για να γελασουμε!
Πρωτος λαστιχας >michelin latitute cross 205/70/15 τιμη 400
δευτερος>420
τριτος>390
τετερτος>350
Τα BF Goodrich long trail tour ο ενας τα ειχε 400,και ο αλλος 380 !!!!!!!!!!!
Και σημερα τα βρηκα 280,φρεσκα και περασμενα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και τα χτυπησα!
Ρε τι ειναι αυτοι οι λαστιχαδες?????
Οταν σε μια τετραδα των 400 ευρο οι τιμες παιζουν απο 20 εως 120 ευρω τι κερδος βγαζουν ????
Ποσο το παιρνουν το λαστιχο?10 ευρω και το πωλουν 100 ?????
Ενας αλλος ηθελε να μου πασαρει κατι κινεζικα μαρκας ling-lang στην σουπερ τιμη των 350 ευρω και μαλιστα μου ειπε οτι αν αυτα φτιαχνονταν στην ευρωπη θα κοστιζαν πανω απο 600 !!!!!!!!!!!
ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΟΥ! -
τα ling lang επρεπε να παρεις, σε 2 χρονια θα μιλανε ολοι για αυτα τα λαστιχα
σε 15αρα ζαντα οι πρωτες τιμες μου φανηκαν υψηλες
στο βιταρα που ειχε 16αρα ηθελα περιπου 100€ με 110 για τα λαστιχα που αναφερεις και μαλιστα τα Πιρελι ηταν στα 80 με 90€τα BF με 280€ μου φαινονται σουπερ
-
Οταν ενα ελαστικο θελει 7 μετρα παραπανω για να σταματησει απο ενα αλλο με ταχυτητα μολις 80χιλ. ισως μας κανει να μιλαμε γιαυτο απο τωρα και οχι σε 2 χρονια φιλε !
http://www.msnbc.msn.com/id/32899266/ns ... os/page/2/
Το θεμα ειναι οτι στο εξωτερικο αυτα τα βαζεις με 200 κατοσταρικα και εδω σου ζητανε τα διπλασια οι παπατζηδες!!!!!!!!!!!! -
εχει βαλει καποιος τα hankook rf10 να μας πει την γνωμη του.
-
Pirelli ATR σε 245 και 235, 600 ευρώ. ίδια τιμή και στις 2 διαστάσεις.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Pirelli ATR σε 245 και 235, 600 ευρώ. ίδια τιμή και στις 2 διαστάσεις.235/75/16 ή 235/70/16?
Το** 225/75/16** θεωρώ ότι είναι το ιδανικό και θα είναι μάλλον φθηνότερο.
Τα ATR είναι καλύτερα εκτός δρόμου από τα λάστιχα που φορούσες μέχρι πρόσφατα και είναι πιο ήσυχα από τα 694 στο ταξίδι. Τα 694 όμως αποδίδουν ακόμα καλύτερα εκτός. -
Πηγα σημερα να περασω τα 'φρεσκα' Βf Goodrich long trail αλλα δεν ηταν φρεσκα 22 βδομαδα του 2008,το παιδι μου το ειπε κατευθειαν και μου ειπε επισης οτι ο αντιπρωσοπος δεν ειχε πιο φρεκα και οτι η ΒF τα 2 χρονων λαστιχα τα θεωρει φρεσκα γιαυτο τα δινουν 6 χρονια εγγυηση η 100,000 χιλ. !
Γι'αυτο τα εριξαν στα 280 ευρο οι πονηροι!!!!!!!!
Ετσι το παλικαρη μου προτεινε για φθηνα τα pirelli scorpion atr η str στα 320 αλλα μου ειπε η γνωμη του ειναι να βαλω τα michelin cross στα 350 και δεν θα το μετανιωσω!
Εβαλα τελικα τα michelin cross (και 4 ατοκες !) και απ'τα λιγα χιλιομετρα που τακανα σημερα μου φανηκαν εντελος αθορυβα σε σχεση με τα synchrone που φορουσα (τερμα το εκνευριστικο βουητο λες και χτυπησα διαφορικο)και μαλακα σαν βουτηρο και βεντουζες σε σημειο που καταλαβα οτι τα bilstein θελουν αλλαγμα!
Αντε να χιονησει λιγο να παω στα πηγαδια την κυριακη να δω τη φτουρανε και εκει! -
φορεθηκαν σημερα τα Yokohama G012. για να δουμε τι θα δουμε...
ευχαριστω για τις γνωμες
-
Καλησπέρα σε όλους ....
Έχω μια BMW X3 2.0 και ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα.
Μπορεί κάποιος φίλος να μου πει σχετικά για το αριθμό από τον οποίο ξεχωρίζουμε την εβδομάδα και το έτος παραγωγής ;
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης GiorgosPanteleimon έγραψε:
Μπορεί κάποιος φίλος να μου πει σχετικά για το αριθμό από τον οποίο ξεχωρίζουμε την εβδομάδα και το έτος παραγωγής ;Σε κάποιο σημείο κάθε ελαστικού, συνήθως από τη μία μόνο πλευρά υπάρχει μέσα σε μια οβάλ εσοχή ένας αριθμός που είναι τετραψήφιος, τα πρώτα 2 ψηφία είναι η εβδομάδα και δεύτερα 2 είναι το έτος κατασκευής. Πχ 3609 δείχνει λάστιχο της 36ης εβδομάδας του 2009.
Γενικά θέλουμε φρέσκο λάστιχο ως 3-4 μηνών αλλά μερικοί λένε όχι και πολύ φρέσκο.
Επίσης μην πτοηθείς αν ένα λάστιχο είναι ακόμα και ενός χρόνου, αν φυλασσόταν όχι σε βιτρίνα αλλά σε αποθήκη αλλά χρησιμοποίησε το γεγονός για να πετύχεις καλύτερη τιμή. -
Καποιος με michelin latitute cross να μας πει την γνωμη του? Ειναι 50-50 τελικα αυτο το λαστιχο?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καποιος με michelin latitute cross να μας πει την γνωμη του? Ειναι 50-50 τελικα αυτο το λαστιχο?δες τις σελιδες 21,22 αυτου του τοπικ!
-
@kozo ευχαριστω!
Θελω να αλλαξω λαστιχα στο tucson μου και εχω καταμπερδευτει. Ταξιδευω συχνα σε εθνικη και τρεχω με 140-150. Ο λαστιχας μου λεει οτι θα κοσκινιζει και θα κανει πολυ θορυβο με τα GO-12 και γενικα ολα αυτα με το αγριο τακουνι. Απο την αλλη ουτε το μισελεν cross μου προτεινε, αλλα να βαλω καθαρα ασφαλτινο. Πηγαινω ομως και σε χωμα με πετρες που τα ασφαλτινα στραπατζαρονται....
-
προσωπικα δεν εχω καταλαβει καμια διαφορα σε θορυβο σε σχεση με τα φαγωμενα scorpion str που ειχα πριν. αφου το θες και για πετρες, χωμα γιατι να πας σε ασφαλτινο?
με το yokohama ειμαι πολυ ευχαριστημενος προς το παρον. εχει πατησει σε ολα τα ειδη χιονιου και τα παει καλα και σχετικα καλα στον παγο. λογικο αφου δεν ειναι και χιονολαστιχο. σε ασφαλτο και βροχη παρα πολυ καλο. σε χωμα δεν το εχω παει αλλα αναμενεται να ειναι πολυ καλο και εκει. τωρα για πετρες εχω μια επιφυλαξη καθοτι ειναι μαλακο λαστιχο και ισως να μην εχει την αντοχη ποιο σκληρων ελαστικων αυτης της κατηγοριας οπως το Cooper Discoverer ATR. ελπιζω να βοηθησα
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
@kozo ευχαριστω!Θελω να αλλαξω λαστιχα στο tucson μου και εχω καταμπερδευτει. Ταξιδευω συχνα σε εθνικη και τρεχω με 140-150. Ο λαστιχας μου λεει οτι θα κοσκινιζει και θα κανει πολυ θορυβο με τα GO-12 και γενικα ολα αυτα με το αγριο τακουνι. Απο την αλλη ουτε το μισελεν cross μου προτεινε, αλλα να βαλω καθαρα ασφαλτινο. Πηγαινω ομως και σε χωμα με πετρες που τα ασφαλτινα στραπατζαρονται....
Βάλε ένα ελαστικό 80-20.
Πάντως τα G012 τα pirelli ATR καθώς και τα michelin Cross δεν είναι ελαστικά που θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα κραδασμών στο ταξίδι. Είναι ελαστικά 70-30. Σιγά τη διαφορά. Εγώ φοράω τα ATR για παράδειγμα και δεν έχω πρόβλημα. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
@kozo ευχαριστω!
Θελω να αλλαξω λαστιχα στο tucson μου και εχω καταμπερδευτει. Ταξιδευω συχνα σε εθνικη και τρεχω με 140-150. Ο λαστιχας μου λεει οτι θα κοσκινιζει και θα κανει πολυ θορυβο με τα GO-12 και γενικα ολα αυτα με το αγριο τακουνι. Απο την αλλη ουτε το μισελεν cross μου προτεινε, αλλα να βαλω καθαρα ασφαλτινο. Πηγαινω ομως και σε χωμα με πετρες που τα ασφαλτινα στραπατζαρονται....
Βάλε ένα ελαστικό 80-20.
Πάντως τα G012 τα pirelli ATR καθώς και τα michelin Cross δεν είναι ελαστικά που θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα κραδασμών στο ταξίδι. Είναι ελαστικά 70-30. Σιγά τη διαφορά. Εγώ φοράω τα ATR για παράδειγμα και δεν έχω πρόβλημα.Το michelin Cross δεν ειναι πιο ασφαλτινο απο το GO-12? Eτσι καταλαβαινω απο το τακουνι...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το michelin Cross δεν είναι πιο ασφαλτινο από το GO-12? Έτσι καταλαβαίνω από το τακούνι...Έχεις μάλλον δίκιο. Όπως τα βλέπω εγώ διαπιστώνω τις παρακάτω διαφορές:
α. στα κενά ανάμεσα στα τακούνια το G012 έχει μεγαλύτερα πράγμα που κάνουν πιο εύκολο τον αυτοκαθαρισμό (από τη λάσπη κυρίως),
β. στα πλαϊνά (εκεί το yokohama δείχνει ότι θα διαχειριστεί καλύτερα μία βουτιά στη λάσπη) και
γ. στις χαραγές των τακουνιών (εδώ το michelin δείχνει ότι θα τα καταφέρνει καλύτερα στο χιόνι/πάγο).
Οπότε βάζουμε κάτω τις προτεραιότητές μας και αποφασίζουμε ανάλογα. -
εχω πατησει πολυ χιονι αυτο το διαστημα στον παρνασσο και το G012 τα παει παρα πολυ καλα. και σε παγωμενο οδοστρωμα (εχτες και προχθες στο χιονοδρομικο) δεν καταλαβαινε τιποτα. με την δεουσα προσοχη φυσικα και χωρις τις μαγκιες που κανουν αρκετοι. οπου ομως εβρισκα την ευκαιρια παταγα αποτομα φρενο ή γκαζι να τα δοκιμασω και εκει καταλαβαινες ποσο καλα πατανε.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.