-
Ο χρήστης alfajuni έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας σε κάτι. Έχω πάρει την BMW X3 από τον Ιούνιο. Φοράει από το εργοστάσιο λάστιχα DUNLOP SPORT SP1. Κάνω κυρίως ταξίδια Αθήνα-Λίμνη Πλαστήρα αρκετά συχνά. Χειμώνα ακόμα δεν τα έχω δοκιμάσει. Θα τα 'καταφέρουν' ή θα πρέπει να τα αλλάξω ή να πάρω αλυσίδες. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν χρειάζεται αλυσίδες, 'έχει πολυ καλή τετρακίνηση'.Ευχαριστώ
Αν δεν έχεις χιονολάστιχα να έχεις πάντα μαζί αλυσίδες ή κατι αντίστοιχο. Πηγαίνω πολύ συχνά Πλαστήρα και εχω χρειαστεί πολλές φορές αλυσίδες φυσικά και σε 4χ4. Αν παγώσει ο δρόμος σε κατηφόρα ή ανηφόρα ουτε η τετρακίνηση ούτε η δεκακίνηση σε σώζει.
-
Θα ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου για ένα RAV4 με διάσταση 225/65/17 τι λάστιχο να του φορέσω? Κινείται κυρίως στην άσφαλτο. Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες αλλά και από site κατασκευαστών βλέπω τα
Michelin Latitude Tour
Pirelli Scorpion STR (τα φοράνε πολλοί)
BFGoodrich Long Trail
Goodyear Fortera TripleTred
Yokohama Geolandar
Bridgestone Dueler (σε κάτι πιο ασφάλτινο?)με πολύ καλές κριτικές όλα τους. Τι προτείνετε?
-
αν εισαι απ αυτους που αλλαζουν γρηγορα τα λαστιχα τους(30000χλμ.ας πουμε)τα πιρελι ειναι καλα...μετα τις 25000χλμ χανουν αρκετες απ τις αρετες τους
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
Τελικά έβαλα τα Michelin Alpin Latitude HP σε 235/55/17 99Η...
Λάσπες,χιόνια,βροχές δεν υπάρχουν όπως καταλαβαίνετε για να τα δοκιμάσω ωστόσο έχω εντυπώσεις απο το στεγνό:
Βελτίωση στην άνεση και στο κράτημα σε σχέση με τα φθαρμένα Bridgestone (λογικό το τελευταίο).
Ελάφρωμα του τιμονιού στους επιτοπιους ελιγμους και στην πορεία και άυξηση του θορύβου κύλισης στα 150-160km/h...ποσα ευρα?+ποσα χλμ τα παλια?
930 ΕΥΡΩ
Τα παλιά ειχαν 36000 χλμ...
Οσο πάει τα συνηθίζω ή πατανε καλύτερα στο δρόμο...
Καλά ειναι...
Αμα βρεξει ή χιονίσει θα δουμε τι ψάρια πιάνουν! -
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας σε κάτι. Έχω πάρει την BMW X3 από τον Ιούνιο. Φοράει από το εργοστάσιο λάστιχα DUNLOP SPORT SP1. Κάνω κυρίως ταξίδια Αθήνα-Λίμνη Πλαστήρα αρκετά συχνά. Χειμώνα ακόμα δεν τα έχω δοκιμάσει. Θα τα 'καταφέρουν' ή θα πρέπει να τα αλλάξω ή να πάρω αλυσίδες. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν χρειάζεται αλυσίδες, 'έχει πολυ καλή τετρακίνηση'.
Ευχαριστώ
Αν δεν έχεις χιονολάστιχα να έχεις πάντα μαζί αλυσίδες ή κατι αντίστοιχο. Πηγαίνω πολύ συχνά Πλαστήρα και εχω χρειαστεί πολλές φορές αλυσίδες φυσικά και σε 4χ4. Αν παγώσει ο δρόμος σε κατηφόρα ή ανηφόρα ουτε η τετρακίνηση ούτε η δεκακίνηση σε σώζει.
Τις αλυσιδες στο Χ3 που τις φοραμε, μπροστά ή πίσω ? Από την αντιπροσωπεία μου είπαν πίσω, διαβάζοντας σε διάφορα forum λένε στα 4κίνητα να μπαίνουν μπροστά. Να υπενθυμίσω ότι στο Χ3 σε νορμάλ καταστάσεις έχει κίνηση 60 πίσω και 40 μπροστα.
-
Λογικά μπροστα πρέπει να μπούν,ωστόσο στις μανούβρες απενεργοποιείται ο μπροστινός άξονας και το αμαξι γινεται πισωκίνητο.Αυτο μπορεί και να ειναι πρόβλημα σε κάποιες περιπτώσεις,υποθετω.Με τις αλυσίδες μπροστά πάντως εχεις τιμόνι πράγμα βασικότατο για εκει που η πρόσφυση ειναι ελάχιστη...
-
Γειά σε όλους,
Έφτασε η ώρα να αλλάξω τα εργοστασιακά Goodyear Wrangler στο Maverick 2.3 και σκέφτομαι (βάσει κριτικών στο διαδίκτυο και της χρήσης που κάνω) τα Pirelli Scorpion ATR σε διάσταση 225/70/R16, διότι δεν βγαίνουν σε 215, την αρχική διάσταση. Έχει κανείς γνώμη για την αύξηση του μεγέθους; Στην Αμερική έχω δει το Escape με 235 (αλλά δε θυμάμαι το πάχος...). Εναλλακτικά σκέφτομαι τα Cooper Discovery M+S αλλά δε μπορώ να βρω κατάστημα και η ιστοσελίδα της Agripan δε δίνει πληροφορίες (λες και δε θέλουν να πουλήσουν!).
Ευχαριστώ,
-
Σε mazda tribute 2300 που ειναι ιδιο με το maverick φοραω B/F Goodrich 50/50 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
-
τι γνώμη έχετε για τα Michelin LTX A/T 2??
η διάσταση είναι 265-60 R18...
τιμές ξέρουμε στο περίπου?
-
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά . Ελπίζω το 2009 να σας βρεί όλους με υγεία και πολλά ταξίδια με τα οχήματα σας . Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας στο ζήτημα της αλλαγής ελαστικών . Έχω ένα Ford Maverick 2.3 με περίπου 80.000 χιλιόμετρα πάνω και θέλω να αλλάξω τα ελαστικά που φορώ . Αυτά που έχω τώρα είναι τα Good Year σε 80/20 τύπο και διαστάσεις 215/70/16 . Απ ότι έμαθα ο συγκεκριμένος τύπος ελαστικού έχει καταργηθεί και δεν ξέρω πλέον πιο να βάλω . Άλλοι μου προτείνουν το ένα , άλλοι το άλλο και έχω χάσει πλέον την μπάλλα και δεν μπορώ να αποφασίσω . Να σημειώσω ότι θέλω λάστιχα πιο πολύ για ασφάλτινη χρήση και λιγότερο για χώμα . Το ιδανικό για μένα θα είναι πάλι σε 80/20 ή κάτι ανάλογο . Έχετε κάποιο λάστιχο που μπορείτε να μου προτείνετε απο δική σας εμπειρία ή γνώση ? Ακόμα θα ήθελα την βοήθεια σας για επιλογή μου σε αμορτισέρ , επειδή τα μανίσια έχουν χάσει πλέον την αποδοτικότητα τους .
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας .
-
-
Eυχαριστώ φίλε mesastou θα τα κοιτάξω και αυτά και θα κάνω την επιλογή μου . Έχουμε κάποια πληροφορία για το αν είναι καλά το συγκεκριμένο μοντέλο ?
-
Δεν ξέρω προσωπικά αλλά έχω ακούσει καλά λόγια από τον λαστιχά μου.
Μπορείς φυσικά να δεις και http://www.tirerack.com/index_w.jsp' καθώς και http://www.1010tires.com/' για βαθμολογίες.
-
Μια ερωτησούλα. Το L200 ακόμα φοράει τα μαμά Bridgestonε Dueller που είχε όταν αγοράστηκε πριν 3 χρόνια. Πότε να πάμε για αλλαγή αν σκεφτούμε ότι το αμάξι έχει κάνει μόνο 18000 χλμ? Εξωτερικά πάντως δεν φαίνεται - και λογικό είναι - να υπάρχει μεγάλη φθορά. Απόψεις?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μια ερωτησούλα. Το L200 ακόμα φοράει τα μαμά Bridgestonε Dueller που είχε όταν αγοράστηκε πριν 3 χρόνια. Πότε να πάμε για αλλαγή αν σκεφτούμε ότι το αμάξι έχει κάνει μόνο 18000 χλμ? Εξωτερικά πάντως δεν φαίνεται - και λογικό είναι - να υπάρχει μεγάλη φθορά. Απόψεις?18'000 χλμ και δεν φαίνεται να υπάρχει φθορά? Για λάστιχα πρώτης τοποθέτησης πρέπει να είναι ήδη στα τελευταία τους. Πόσο χρονών είναι?
Αν πας για αλλαγή πάντως:
225/75/16 Bridgestone Dueler 694. Επειδή πας και χώμα.
Αν οι ζάντες είναι σιδερένιες βάλε 205 R16.
Αν θέλεις κάτι σε περισσότερο ασφάλτινο τότε yokohama G012 ATS ή Pirelli ATR. (225/75/16)
Αν θέλεις περισσότερο χωμάτινο από το 694 τότε Kumho KL71 σε 205/80/16.Υ.Γ. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά Μάνο.
Υ.Γ.2 Το 205R16 είναι στην ουσία η ίδια διάσταση με το 205/80/16 -
Καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους,
Τα φώτα σας θα ήθελα - και λόγω της ημέρας - αφού παρόλο που διάβασα όλο το thread - τώρα αν μου ξέφυγε και κάτι - απάντηση δεν βρήκα.
Ψάχνω να βρω ποιό είναι το κατάληλο ελαστικό για το CR-V μου, μοντέλο 2006, - συνήθως στην άσφαλτο κινούμαι - και παρατηρώ ότι οι περισότεροι μιλάτε για Pirelli, Bridgestone, BF κ.λ.π., μόνο μια φορά είδα κάποιον φίλο να αναρωτιέται για Nokian WR G2 αλλά δυστηχώς έμεινε στην απορία.
Επίσης, ακολουθώντας ένα link από κάποιον φίλο - εδώ μέσα παντα- έπεσα σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ιστοτόπο με εντυπώσεις και βαθμολογίες χρηστών. (http://www.tyretest.com)
Κατόπιν τούτου, κατέληξα στο συμπέρασμα οτι μάλλον μου κάνουν τα General Grabber UHP, για τα οποία ο λαστιχάς μου ούτε να τα ακούσει, ή Nokian WR sport utility που μου τα πρότεινε και ο λαστιχάς μου.(WR G2)
Μετά όμως παρατήρησα ότι τα Nokian δεν είναι για SUV, απλά κάνουν και για SUV
Ψιλοέχω μπερδευτεί!!!
-
Ο χρήστης loftys έγραψε:
Κατόπιν τούτου, κατέληξα στο συμπέρασμα οτι μάλλον μου κάνουν τα General Grabber UHP, για τα οποία ο λαστιχάς μου ούτε να τα ακούσει, ή Nokian WR sport utility που μου τα πρότεινε και ο λαστιχάς μου.(WR G2)
Πολύ καλά ελαστικά τα General Grabber UHP και έχουν και ωραία χάραξη. Αν σε ενδιαφέρει για άσφαλτο μόνο βάλ' τα.
-
δηληδή ένα πράγμα 90/10??????
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μια ερωτησούλα. Το L200 ακόμα φοράει τα μαμά Bridgestonε Dueller που είχε όταν αγοράστηκε πριν 3 χρόνια. Πότε να πάμε για αλλαγή αν σκεφτούμε ότι το αμάξι έχει κάνει μόνο 18000 χλμ? Εξωτερικά πάντως δεν φαίνεται - και λογικό είναι - να υπάρχει μεγάλη φθορά. Απόψεις?
18'000 χλμ και δεν φαίνεται να υπάρχει φθορά? Για λάστιχα πρώτης τοποθέτησης πρέπει να είναι ήδη στα τελευταία τους. Πόσο χρονών είναι?
Αν πας για αλλαγή πάντως:
225/75/16 Bridgestone Dueler 694. Επειδή πας και χώμα.
Αν οι ζάντες είναι σιδερένιες βάλε 205 R16.
Αν θέλεις κάτι σε περισσότερο ασφάλτινο τότε yokohama G012 ATS ή Pirelli ATR. (225/75/16)
Αν θέλεις περισσότερο χωμάτινο από το 694 τότε Kumho KL71 σε 205/80/16.Υ.Γ. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά Μάνο.
Υ.Γ.2 Το 205R16 είναι στην ουσία η ίδια διάσταση με το 205/80/16Μιχάλη σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!!!
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά και σε σένα φίλε!!!!!! -
Ο χρήστης loftys έγραψε:
δηληδή ένα πράγμα 90/10??????Ναι, δεν είναι καν all season. 95/05 θα τα χαρακτήριζα.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.