-
Λάδωμα, όπως και το αλεύρισμα είναι απαραίτητο στην μαγειρική τέχνη για επιτυχημένο αποτέλεσμα...αντε και στις μηχανές για να λειτουργούν καλύτερα και να μην τσιρίζουν...πουθενά αλλού
κι εμένα μου ζήτησαν εμμέσως να πληρώσω όταν έδωσα πρώτη φορά εξετάσεις και αφού αρνήθηκα με έκοψαν γιατι ακούμπησα πεζοδρόμιο σε οπισθεν σε αριστερή γωνία...τα μάζεψα λοιπόν έφυγα και ξαναγύρισα με το κεφάλι ψηλά 15 μέρες μετά και τους πήρα τα σώβρακα!!!...
εμ σορρυ το δίπλωμα ήθελα να πω...
όσο υπάρχουν μαλ@@@@ και κορόιδα που τα χώνουν τόσο θα υπάρχουν και αρχ@@@κια που θα τα ζητάνε...έτσι ζεί το σύστημα...στα χέρια μας είναι να τους το κόψουμε...!!! -
Τα μαθήματα οδήγησης δεν σε κάνουν καλό οδηγό και το δίπλωμα δεν σημαίνει ότι ξέρεις να οδηγείς.
Αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις τα στοιχειώδη που σου ζητάνε και δεν μάθεις να αναγνωρίσεις τα σήματα και να ξέρεις τις προτεραιότητες τότε καλύτερα πάρε ...Peugeot 2 και θα είμαστε όλοι καλύτερα. -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Τα μαθήματα οδήγησης δεν σε κάνουν καλό οδηγό και το δίπλωμα δεν σημαίνει ότι ξέρεις να οδηγείς.
Αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις τα στοιχειώδη που σου ζητάνε και δεν μάθεις να αναγνωρίσεις τα σήματα και να ξέρεις τις προτεραιότητες τότε καλύτερα πάρε ...Peugeot 2 και θα είμαστε όλοι καλύτερα.Δυστυχως με το Peugeot 2 δεν μπορείς να πας πχ απο το Παγκράτι στην Νίκαια.Πρεπει να κινησεις απο την αυγή και να παρεις καμια δεκαριά λεωφορεία.Η αυτοκίνηση ειναι πολλά πραγματα μαζί,ενα απο αυτά λεγεται ανάγκη.
-
οι εξεταστές είναι ωραίοι τύποι..
εχουν βρει τα κορόιδα και την περνάνε φίνα, ενώ κάθονται στο πίσω κάθισμα και λένε τα κουτσομπολιά της ημέρας...
πωω αυτή είναι ζωή. α ρε μάνα δε μ'εχωνες με κανά κονε να γενω εξεταστής; -
Η Peugeot βγάζει ακόμη ποδήλατα;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
OYTE NA TO ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙΣ !!!!!!!!!και εάν σου ζητήσει κάνε καταγκελία... Γεμίσαμε λαμόγια σε αυτή την χώρα
+1
Και αν είναι ντροπή τους που σου ζήτησαν να 'λαδώσεις', είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή δική σου που το σκέφτεσαι καν.
-
Πέρισυ, μαζί μου έδιναν άλλα 11 άτομα. Μιλώντας με το δάσκαλο μου είπε ότι ΌΛΟΙ οι άλλοι είχαν λαδώσει (φυσικά δε μου είπε να λαδώσω, γιατί αν πήγαινα να δώσω ΣΟΒΑΡΑ θα το έπαιρνα, οδηγώ 100 χρόνια γμτ...).
Εμένα με εξέτασαν 25 λεπτά (με το πόδι να τρέμει στο γκάζι, Βαγγέλη... ) και όλους τους άλλους συνολικά 15'!
Η χαρακτηριστική ατάκα σε μια κοπέλα (τι άλλο; ) αφού 'πέρασε': 'τώρα που πήρατε το δίπλωμα θα κάνετε κάποια μαθήματα επιπλέον, έτσι;'...
ΥΓ Φαντάζομαι ότι σίγουρα θα τους είχε πει ο δάσκαλος κάτι του στυλ 'αυτόν θα τον εξετάσετε κανονικά, αφού λάδωσαν όλοι οι άλλοι', αλλιώς ακόμα στο εκεί θα ήμουν και θα έκοβα βόλτες...
-
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να αναφερθούμε λίγο και στους 'δασκάλους' οδήγησης. Αναφερθήκαμε σε εξεταστές που τα παίρνουν και μαθητές που τα δίνουν. Δεν είπαμε, όμως, τίποτα για τους δασκάλους που κάνουν τους ενδιάμεσους. Υποτίθεται ότι αυτοί εκπαιδεύουν τον κόσμο στην χρήση ενός μέσου το οποίο υπό συγκεκριμένες συνθήκες αποτελεί 'φονικό όπλο'.
Απλά μην τους ξεχνάμε και αυτούς.
-
Το θεμα με τους δασκάλους νομίζω πως είναι η πηγή του κακού όπως είπε και ο φίλος o lokatzis. Αν ήταν όλοι σωστοί τότε σε καμία περίπτωση δεν θα μιλούσαμε ούτε για λάδωμα ούτε για τίποτα. Και μην πει κανείς οτι δεν τους συμφέρει γιατί αν δεν τους συνέφερε αυτή η παρωδιά με τα λαδώματα δεν θα είχε ΚΑΝ αρχίσει, πόσο μάλλον να πάρει τετοια έκταση.
Φίλε baz να κοπείς αν έχεις άγχος πχ, είναι απολύτως φυσιολογικό και δεκτό. Σε καμία περίπτωση όμως να λαδώσεις για αυτό το λόγο, γιατί πραγματικά δεν νομίζω πως υπάρχει άλλος. Αν ο λόγος ειναι διαφορετικός(=μερική ανικανότητα) τότε καλύτερα να χρησιμοποιούμε τα μεσα μαζικής μεταφοράς. Δεν είναι κακό να μην μπορεί να οδηγησει κάποιος αρκετά καλά, είναι όμως επικίνδυνο τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άλλους.
Τα ίδια λέω και στη μανα μου αλλά το έχει δει εγωιστικά κάτι που ειναι το χειρότερο απ όλα. -
Ξεφτίλας speaking: την πρώτη φορά που πήγα να δώσω ήμουνα γεμάτος νεύρα και ψυχολογία του τύπου 'αν περάσω να με χ*σ**ς'. Στην τότε δουλειά είχαμε προβλήματα με τη μισθοδοσία. Δεν ξέραμε εάν θα πληρωθούμε και πότε. Μου λέει ο εξεταστής να παρκάρω. Έκανα τη μλκ και χτύπησε ο καθρέφτης μου τον καθρέφτη του σταματημένου δίπλα από το οποίο σταμάτησα. Μλκ την οποία δεν είχα κάνει σε κανένα μάθημα.
Τη δεύτερη φορά ξανακόπηκα στο παρκάρισμα. Φυσικά, μήπως ήξερα να παρκάρω; Παρκάρισμα είναι αυτό το οποίο μας μαθαίνουν; Με σημάδια και μλκ; Σταμάτα ώστε το πίσω μέρος του οχήματος σου να είναι στην ίδια ευθεία με το πίσω μέρος του σταματήμένου. Τέρμα αριστερά το τιμόνι, κάνε πίσω μέχρι το σημάδι να δείχνει πεζοδρόμιο, γύρνα το τιμόνι 1,28 φορές, στρίψε μέχρι το άλλο σημάδι να δείχνει κάπου αλλού κλπ κλπ
Αντί να με βάλει να παρκάρω 100 φορές, χωρίς σημάδι μέχρι να το καταφέρω. Έπειτα, να παρκάρω με διαφορετικό όχημα άλλες 100 φορές κλπ κλπΤην τρίτη πλήρωσα για να ξεμπερδέψω. Όταν πήρα το Hyundai βγήκα μόνος μου στο δρόμο. Πρώτες μέρες και κυκλοφορούσα στην Αττική Οδό. Έχω κάνει 16.000χλμ σε ΑΟ, εθνική οδό, ανάβαση βουνών (με στροφιλίκια) έχω επιβιώσει και ελιχθεί στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας κλπ κλπ
Τα συμπεράσματα δικά σας.
-
Εγώ πλήρωσα και πέρασα.
Μάλιστα έδωσα και κάτι παραπάνω για να είμαι σίγουρος.
Μαγκιά, non?
ΥΓ Σιγά μην πλήρωνα. Το βρίσκω απαράδεκτο...
.
-
Δεν είσαι ξεφτίλας. Το σύστημα εκμάθησης είναι ηλίθιο και βγάζει άχρηστους οδηγούς. Ό,τι κάνει ο καθένας μόνος του μετά.
Όταν πρωτοπήρα στα χέρια μου τιμόνι (έχοντας δίπλωμα) αναγκάστηκα να ανέβω (πρώτη διαδρομή παρακαλώ) στα στενά της Καστέλλας, να κατέβω μια κατηφόρα ΝΑΑΑΑΑΑ, να περάσω κάθετα λεωφόρους, να κάνω τον κύκλο του μισού κέντρου του Πειραιά και να παρκάρω σε στενό δρόμο. Είχα πάθει χοντρή πλάκα. -
Εγω εδωσα με 39.5 πυρετο. Σαν πρεζακι ημουν απο την κουραση της δουλειας και του πυρετου και περασα. Βεβαια μου τυχαν και εξεταστες που δεν λαδονοντουσαν...
Εγω ειχα κανει συμφονια με τον δασκαλο οτι αν δει εξεταστη που μονο αν λαδοθει περνας θα μου το πει και θα την ακυρωσουμε... Πιστευω ειναι οτι καλητερο... -
Εγώ, μετά από προτροπή του πατέρα μου (...), λάδωσα Ναι ξέρω, ήμουν πάντως και κάπως πιο μικρός και αθώος (18 ) .
Αποδείχθηκε καλή κίνηση. Γιατί; Είχα κάνει τόσα μαθήματα στον δάσκαλο, και αυτός ο άχρηστος δε μού είχε μάθει την οπισθογωνία.
Σε κάποια φάση λοιπόν στην εξέταση, ενώ ήταν οι εξεταστές πίσω στο κάθισμα, λέγανε τα δικά τους και ούτε σημασία μού δίνανε, μού λένε
- 'κάνε και μία οπισθογωνία'.
- Μία τι;
- Οπισθογωνία.
- Τι εννοείτε; (Κοιτάζω απορημένος το δάσκαλο).
Δάσκαλος: Κάνε όπισθεν και στρίψε δεξιά στο στενό. - Α. Εντάξει.
Αν δεν είχα ξεμπερδέψει με τις μ@&%&@0 του διπλώματος, θα είχε φάει πολύ βρισίδι ο 'δάσκαλος'... Θα τον ανάγκαζα να πληρώσει την επόμενη εξέταση μόνος του.
-
εγω σημερα εγινα 18
-
Ο χρήστης baz έγραψε:
εγω σημερα εγινα 18Χρόνια πολλά!
Αντί να δίνεις λεφτά στους εξεταστές δεν τα κρατάς για να κάνεις κανένα καλό δώρο στον εαυτό σου; -
Λαδωμα για διπλωμα=αλλος ενας χαρος αναμεσα μας
-
Ο χρήστης giorgos_gr έγραψε:
Λαδωμα για διπλωμα=αλλος ενας χαρος αναμεσα μαςβλακειες. σε καλω σε κοντρα απο λιμανακια μεχρι σουνιο εγω με τη duccati μου και συ με οποιο αμαξι θελεις 500 ευρω στοιχημα(εγω τσαμπα δε τρεχω) για να δουμε αν αληθευουν οσα λες (δεν εχω χασει ποτε).
σοβαρα τωρα
εγω λαδωσα και εκανα και παρκαρισμα και οπισθογωνια και αναστροφη(σωστα) στην εξεταση και θα με εκοβαν(αν δεν ειχα λαδωσει) γιατι ακουσον ακουσον οταν μου ελεγαν να κανω σταση εγω κοιταγα απο ολες τις πλευρες ενω επρεπε να κοιταω μονο δεξια ελεος.ενω ειχα λαδωσει τα κανω ολα και μου λεει κανε και μια σταση κανω σταση και μου λεει γιατι κοιτας και απο κει? για προχωρα και ξανακανε κανω παλι το ιδιο σκηνικο .εγω ετσι αγχομενος που ημουν δε καταλαβαινα απο ποια πλευρα μου ελεγε να κοιταξω μονο και κοιταγα παντου. ε την τριτη συνεχομενη φορα που εκανα λαθος...σταση μου λεει νταξει τελειωσαμε.φανταστειτε να εδινα 300 ευρω παραπανω γιατι ο δασκαλος δε μου ειχε πει που να κοιταω οταν κανω σταση(αν περναγα με τη δευτερη).
ειμαι πολυ χαρος τελικα δεν ξερω να κανω ουτε μια σταση χωρις να κοιταω και δεξια και αριστερα.
το οτι υπαρχουν πολλοι οντως χαροι που περνουν το διπλωμα με λαδωμα και δεν ξερουν ουτε τι ειναι το στοπ δε σημαινει οτι οσοι παρουν διπλωμα με λαδωμα ειναι χαροι.
-
Εάν στη εξέταση των υποψηφίων οδηγών προσθέσουν και τη κίνηση εκτός κατοικημένης περιοχής, θα δούμε εάν συνεχίσουν τα φαινόμενα που παρατηρούνται σήμερα. Οδήγηση για παράδειγμα σε αυτοκινητόδρομο με ελάχιστο όριο ταχύτητας τα 120 χ/ω.
Σε όλες τις άδειες οδηγήσεως έπρεπε να υπάρχει σημείωση: ' η οδήγηση επιτρέπετε μόνο εντός κατοικημένης περιοχής '.
Ποιος από αυτούς, που μας κυβερνούν θα πάρει μια απόφαση προκειμένου, να μειωθεί πραγματικά ο αριθμός των νεκρών από τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας; -
Ο χρήστης giorgos_gr έγραψε:
Λαδωμα για διπλωμα=αλλος ενας χαρος αναμεσα μαςΑπαράδεκτο το λάδωμα, σύμφωνοι. Αλλά, είτε με λάδωμα, είτε χωρίς, με ΑΥΤΟ το δίπλωμα και έτσι όπως ειναι οι εξετάσεις του, ούτως ή αλλώς χάρος θα βγεις στο δρόμο. Δυστυχώς, το πόσο καλοί οδηγοί γινόμαστε εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς...
Τι γνώμη έχετε για το¨'λάδωμα'?