-
welcome και συληπητήρια...είσαι ομοιοπαθής(για το αμάξι)!για την κουκούλα δεν ξέρω να σου πω,απλά και εγώ έχω ακούσει πολλά περί των πρόσθετων στην καρότσα.Για το αμάξι: να κάνεις τα σέρβις στην ώρα τους,να προσέχεις τα λάδια,να κάνεις καλό ζέσταμα μηχανής όταν ξεκινάς και αντίστοιχα κρύωμα του τούρμπο ειδικά όταν έρχεσαι από ταξίδι και τέλος να κάνεις πολλές προσευχές!
-
ευχαριστω για το καλωσορισμα φιλε μου.Απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι μαλλον φορτωθηκα βαλουτα.δυστυχως η αγορα εγινε και ειναι πλεον αργα.(βαζω και 2ο ουισκυ).Σχετικα με το κρυομα του turbo εννοεις να μην το σβηνω μολις φτασω στον προορισμο μου?Αλλαγη λαδιων καθε ποτε?αυτοι λενε καθε 15.000 χλμ.τον σταυρο μου να τον κανω τωρα ή αργοτερα?
-
όταν φτάσεις στον προορισμό σου αφήνεις την μηχανή να δουλεύει στο ρελαντί για λίγη ώρα μέχρι να κατέβουν τα λάδια από το τούρμπο.Εγώ σε ναβάρα του 2003 τα αλλάζω κάθε 7500χλμ.έτσι μου είπε ο μηχανικός μου.Κάνε μια έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα,και ψάξε επίσης για ουμπαλάτους μηχανικούς.Τον σταυρό σου να τον κάνεις καθ'όλη την διάρκεια που θα το έχεις στα χέρια σου!χαχαχα έλα χαβαλέ κάνω..απλά θέλει πολύ προσοχή και να μην το τρελένεις(πχ όχι πολλά γκάζια).Για τα νισσαν ακούω κατά καιρούς διάφορα προβλήματα,αλλά αν το προσέχεις πολύ πιθανόν να αποφύγεις πολλά από αυτά.Εγώ για σέρβις το πάω σε έναν στην μοναστηρίου μετά την αερογέφυρα του κορδελιού.Ο τύπος δούλευε πολλά χρόνια στην νισσαν και από ότι ακούω από φήμες αλλά και από την λίγη εμπειρία που έχω μαζί του φαίνεται να το κατέχει καλά το θέμα.(δεν είναι διαφήμηση,μοιράζομαι ένα καλό επαγγελματία)
-
Ο χρήστης oreseivios έγραψε:
καλησπερα παιδια.ειμαι καινουριος στο foroum και θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις.εδω και δεκα μερες ειμαι κατοχος ενος NAVARA 08.εχει 88000χλμ και φοραει πολυεστερικη κουκουλα ανοιγομενη.επειδη ακουω διαφορα για αυτες τις κουκουλες θα ηθελα μια ενημερωση σχετικα με αυτο και επισης αν γνωριζει καποιος να μου πει σχετικα με το αυτοκινητο τι να προσεχω και πως να το δουλευω.γνωριζει καποιος σχετικα με την πετρελαιοκινηση στη θεσσαλονικη?η εδρα της εταιριας μου βρισκετε στο κεντρο της πολης.σας ρωταω πολλα μαζι.sorryKαλησπέρα και καλως ήρθες στο φορουμ και καλορίζικο το ναβαρα.Για το ναβαρα ισχύουν οτι σου είπαν και κυρίως σερβις ,σωστό και σε γνώστη του αυτοκινήτου,μηχανικό.Προσοχή στο ζέσταμα-κρύωμα και στα λάδια,επώνυμα με προδιαγραφές για diesel και αλλαγή κάθε 7500 χλμ.Για την πετρελαιοκίνηση,στη Θεσσαλονίκη,ισχυει οτι και για την Αθήνα,μονο euro 5,αρα το ναβαρα σου είναι τυπικά εκτός.Οσο για την κουκούλα,.........η αγαπούλα που ακούει στο όνομα Ελληνικόν Κράτος ,θέτει κάποιες προδιαγραφές Διάβασε τι έχω απαντήσει στο θέμα hilux και πολυεστερικό καπάκι λίγο ποιο κάτω.Το ναβάρα είναι απο ιδιώτη ή εισαγωγής???
-
παιδια καλησπερα σας. αγορασα πριν 20 μερες ενα d-max του 2008. ειναι η πρωτη φορα που εχω πετρελαιο. ξερει κανενας καποιο συνεργειο εκτος αντιπροσ/ας και τι πρεπει να προσεχω? ειμαι θεσ/νικη δυτικα. εχει 90000 χμ. πρεπει να κανω καποιο μεγαλο σερβις? απο εκει που το αγορασα (αθηνα) μου ειπαν οτι αλλαξαν λαδια και φιλτρο!!!!!!
Υ.Γ. Αραγε πηγαινει στον ποταμο μεχρι την μυτη? -
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Μήπως κάποιος ψήνεται για ανάβαση στον Ομαλό το Σάββατο που μας έρχεται?
Καλό! Είχα πάει πριν 4 βδομάδες, αλλά δεν είχε χιόνια, παρά μόνο από ένα σημείο στα 1500μ και πάνω, όπως ανέβαινες για το Καταφύγιο του Καλλέργη. Εκεί όπου και κολλήσαμε (!) γιατί είχε πολύ και παγωμένο χιόνι (και ένα γκρεμό στα αριστερά, που δεν έλεγε να τον 'μετρήσουμε' για μια βόλτα... ). Κι έτσι γυρίσαμε. Τώρα βέβαια, θα έχει πολύ χιόνι εκεί πάνω (ίσως να μην ανεβαίνει στου Καλλέργη). Να σου πω πάντως, αν ήτανε για Κυριακή το συζητούσα. Τεσπά. Ανέβασε καμιά φωτογραφία να δούμε κι εμείς. Και καλό δρόμο!
Τελικά πήγα μόνος μου. Μου τη βάρεσε στον εγκέφαλο στης 3.30 το μεσημεροαπόγευμα και ξεκίνησα. Ακριβώς 5 ώρες μου πήρε, Ηράκλειο - Ομαλός - Ηράκλειο, δεν σταμάτησε να βρέχει και να χιονίζει παρά για ελάχιστα λεπτά σε όλη τη διαδρομή. Τράβηξα ένα 11λεπτο βίντεο με το κινητό αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσα να μεταφέρω στο youtube παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι. Άτιμη τεχνολογία τί μου κάνεις... Χιόνια? Απο τα 800-900 μέτρα και πάνω το χάος!!!
Το μόνο ας πούμε μειωνέκτημα ήταν ότι όταν έφτασα πάνω εκεί που είναι ο οικισμός με το ξενοδοχείο - αν θυμάμαι στα 1200 μέτρα - προχώρησα προς τα μέσα αλλά είχε αρχίσει να ρίχνει πολύ χιόνι και έκανα αναστροφή μετά απο 2-3 χλμ, αφήστε δηλαδή που είχε αρχίσει να νυχτώνει... Ήθελα πολύ να πάω και πιο πάνω. -
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
καλησπερα παιδια.ειμαι καινουριος στο foroum και θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις.εδω και δεκα μερες ειμαι κατοχος ενος NAVARA 08.εχει 88000χλμ και φοραει πολυεστερικη κουκουλα ανοιγομενη.επειδη ακουω διαφορα για αυτες τις κουκουλες θα ηθελα μια ενημερωση σχετικα με αυτο και επισης αν γνωριζει καποιος να μου πει σχετικα με το αυτοκινητο τι να προσεχω και πως να το δουλευω.γνωριζει καποιος σχετικα με την πετρελαιοκινηση στη θεσσαλονικη?η εδρα της εταιριας μου βρισκετε στο κεντρο της πολης.σας ρωταω πολλα μαζι.sorry
Kαλησπέρα και καλως ήρθες στο φορουμ και καλορίζικο το ναβαρα.Για το ναβαρα ισχύουν οτι σου είπαν και κυρίως σερβις ,σωστό και σε γνώστη του αυτοκινήτου,μηχανικό.Προσοχή στο ζέσταμα-κρύωμα και στα λάδια,επώνυμα με προδιαγραφές για diesel και αλλαγή κάθε 7500 χλμ.Για την πετρελαιοκίνηση,στη Θεσσαλονίκη,ισχυει οτι και για την Αθήνα,μονο euro 5,αρα το ναβαρα σου είναι τυπικά εκτός.Οσο για την κουκούλα,.........η αγαπούλα που ακούει στο όνομα Ελληνικόν Κράτος ,θέτει κάποιες προδιαγραφές Διάβασε τι έχω απαντήσει στο θέμα hilux και πολυεστερικό καπάκι λίγο ποιο κάτω.Το ναβάρα είναι απο ιδιώτη ή εισαγωγής???
ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες postruck και τον pointer επισης.Σχετικα με το euro δεν ειμαι σιγουρος για να σου πω αλλα αν εισαι εσυ οτι δεν ειναι euro 5 παω πασο.Σχετικα με την κουκουλα θελω να ξυλωσω το κινητο μερος απο την πολυεστερικη μαζι με τα αμορτισερ και να κανω μουσαμα ειτε με φερμουαρ ειτε με τρουκς.Ειμαι νομιμος σ'αυτην την περιπτωση?Το navara αγοραστηκε απο μαντρα στις Σερρες αλλα το πιστοποιητικο τελωνειου ειναι απο Πολωνια.
Επισης μου ειπανε οτι μπορω να κατεβασω τα αλογα απο 200 σε 174 μανισια προκειμενου να προστατεψω περισσοτερο τον κινητηρα.Ποια ειναι η γνωμη σας πανω σ'αυτο?? -
Aν κατάλαβα θες να βγάλεις το πίσω ανοιγόμενο τζάμι και να κρατήσεις την πολυεστερική κουκούλα,σωστά?? Δυστηχώς και σε αυτη την περίπτωση πάλι παράνομος είσαι.Μόνο αν το κάνεις ολο με μουσαμά είσαι νόμιμος.Α! μιας και είπες οτι το αγόρασες έτσι,στην άδεια γράφει,ανοικτό κοινό ιχ φορτηγό μη ανατρεπόμενο??? Τα 88000 χλμ μου κάνουν κάτι σαν νούμερο αφου το πήρες απο μαντρα για τσεκαρέτο μπας και είναι 188000++ .Αναφέρεις για μείωση ιπποδύναμης,έχει οντως πρόγραμμα?? Αν έχει οντως 200 ίππους εγω δέν θα το έβγαζα,γιατί κάποια στιγμή,π.χ. σε μια προσπέραση,φόρτωμα,ρυμούλκιση,η επιπλέον ροπή και ιπποδύναμη θα σου χρειαστούν.Εφόσον είναι με τα αρχικά 174 ps ,δεν έχει dpf αρα δεν χρειάζεσαι συνθετικά λάδια.Το μόνο που χρειάζεται,οπως είπα και παλιότερα,επώνυμα ημισυνθετικά λάδια,αλλαγή κάθε 7500 χλμ το πολύ και ζέσταμα-κρύωμα.Α! μιας και είναι χειμώνας οταν λέμε ζέσταμα ,εκτος του κινητήρα,ζέσταμα χρειάζονται και το κιβώτιο με τα διαφορικά,οπότε οταν ξεκινάς στο δρόμο λίγο χαλαρά στην αρχη,γιατί σε μερικούς 'γρήγορους',την ακούνε οι τσιμούχες στο πίσω διαφορικό.
-
Με προβληματισες πολυ με τα χιλιομετρα ρε φιλε μου.πως μπορω να τσεκαρω αν ειναι πραγματικα η οχι?σε αντιπροσωπεια πρεπει να το παω?σε ενημερονω οτι στο αυτοκινητο βρηκα το book service του πολωνου ιδιοκτητη και τα service ειναι σφραγισμενα σε αντιπροσωπεια nissan στην πολωνια και το τελευταιο ηταν στις 82000 χωρις ομως να γραφει παρακατω τι εργασειες εχουν γεινει.οχι πως και να εγραφε θα μπορουσα να βγαλω ακρη.σχετικα με το πολυεστερικο μαλλον δεν καταλαβες τι ακριβως θελω να κανω.το αυτοκινητο φοραει το πολυεστερικο που βγαινει λιγο πανω απο την καροτσα.παρομοιο βλεπω και σε dmax και σε l200.οχι το μεγαλο κουβουκλιο.αυτο που θελω να κανω εγω ειναι να καταργησω στην ουσια το κινητο μερος που κλεινει την καροτσα και να βαλω μουσαμα.το σποιλερ πανω το πισω παραθυρο μαζι με το περιμετρικο κοματι της καροτσας θα παραμεινει οπως ειναι.γιατι ειμαι παρανομος και παλι?
-
Ωπ!! λες για αυτό που είναι 10 περίπου πόντους πάνω απο την κουπαστή της καρότσας,με το 'ρολ μπαρ'πίσω απο το τζάμι της καμπίνας.Αυτό όντως επιτρέπεται ως έχει,δεν χρειάζεται να το δηλώσεις,αλλα για ποιο λόγο να το βγάλεις και να βάλεις μουσαμά?? Αν εχεις το βιβλίο του πολωνού πρόσεξε αν,ο γραφικός χαρακτήρας είναι ο ίδιος παντού,αν το μελάνι απο το στυλό είναι πάλι το ίδιο σε όλες τις σελίδες και γενικός αν η κατάσταση του βιβλίου δικαιολογεί τη χρήση και τα χρόνια του.Επίσης βρές ενα μηχανικό που δουλευει τα ναβαρα και πες του να το τσεκάρει.Σίγουρα θα σου πει αν ο πολωνος ηταν οκ με τα σέρβις και τα χιλιομετρα.
-
Επειδή θέλω και εγώ να αγοράσω ένα αγροτικό όχημα τύπου pick-up 4χ4, έχω κάνει μια πρώτη έρευνα στο διαδίκτυο για τιμές. Βασικά, τα κριτήρια είναι: μετά το 2004, πετρέλαιο, 1.5 ή διπλοκάμπινο, και ιαπωνικής κατασκευής. Από κατασκευαστές δεν γνωρίζω ποια εταιρία είναι η πιο αξιόπιστη, βασικά για την μεταφορά ελαιοκάρπου και ξυλείας το θέλω, και σίγουρα δεν θα κάνω μεγάλες αποστάσεις εδώ στην Κέρκυρα. Πάντως ενώ υπάρχουν πολλά οχήματα που είναι από το εξωτερικό και τα διαθέτουν οι μάντρες, διατηρώ επιφυλάξεις για την κατάσταση τους, γιατί μπορεί να υπάρχει κάποια διάβρωση από τα άλατα που χρησιμοποιούν στους δρόμους της βόρειας Ευρώπης. Και από ότι μου έχουν πει, τα 100hp που έχει το μεταχειρισμένο Hilux μου φαίνονται πολύ λίγα σε σχέση με τα 130+ που έχουν τα L200, Navarra, D-Max και BT50..
-
Όποιος σου πει πάρε αυτό ή πάρε εκείνο γιατί είναι το καλύτερο είναι παντελώς άσχετος!!! Εγγυημένα!!! Όλα τα Ιαπωνικά που κυκλοφορούν είναι ικανότατα. Πρόσεχε μόνο εφόσον είναι μετάχειρο να το ψάξεις καλά όποια μάρκα και να είναι και ΦΡΟΝΤΙΣΕ να του βάλεις πάνω μια** καλή τετράδα ελαστικά** για να μπορείς να το βάζεις στα χωράφια σου. Τίποτα άλλο!!!
-
Δεν έχεις άδικο.. απλώς, μου έχουν πει, ότι για την δουλειά που το θέλω, δεν είναι απαραίτητο να έχει και 170 άλογα, γιατί είναι και η κατανάλωση καυσίμου που πρέπει να λάβω υπ' όψιν.
Μου αρέσει πάντως το L200, και το βρίσκω και σε λογική τιμή.. -
Ο χρήστης Kostandino έγραψε:
Δεν έχεις άδικο.. απλώς, μου έχουν πει, ότι για την δουλειά που το θέλω, δεν είναι απαραίτητο να έχει και 170 άλογα, γιατί είναι και η κατανάλωση καυσίμου που πρέπει να λάβω υπ' όψιν.
Μου αρέσει πάντως το L200, και το βρίσκω και σε λογική τιμή..Οντος απο την στιγμη που το χρειαζεσαι για καθαρα επαγγελματικη χρηση δεν σου χρειαζονται τρελες ιπποδυναμεις κατα την γνωμη μου το ιδανικο αυτοκινητο για σενα ειναι toyota hi lux με αυτο το σκαρι http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1438418/
πραγματικα τερας αξιοπιστιας και μην σε προβληματιζουν τα αλογα εχει ροπη και πολυ κοντες σχεσεις.
Αλλιως αν θες κατι πιο γρηγορο το navara το προηγουμενο μοντελο με τα 133 αλογα ειναι επισης παρα πολυ καλο. -
Ναι το κοίταξα και φαίνεται αρκετά καλό για την δουλειά που το θέλω.. Θα αλλάξω τα κριτήρια βέβαια και θα κάνω μια έρευνα στο car.gr, για Hilux που είναι στα €10.000 - 11.000. Με την ευκαιρία, τι σημαίνει 'κάρο' σε τέτοια οχήματα?
-
το εβαλα εδω viewtopic.php?p=2476346#p2476346
αλλα νομιζω σ' αυτο τα θεμα θα επρεπε να το βαλω.
τι ... λετε;εχω ενα ford ranger 2,5 lt d.
την μιση του ζωη την περναει σε ασφαλτο.
να του μακρυνω το γραναζι της 5ης, για πιο ησυχη οδηγηση σε ταξιδι κ οικονομια;
ετσι κ αλιως, εκτος δρομου με 5η δεν θυμαμαι να εχω παει ποτε! -
Ο χρήστης Kostandino έγραψε:
Ναι το κοίταξα και φαίνεται αρκετά καλό για την δουλειά που το θέλω.. Θα αλλάξω τα κριτήρια βέβαια και θα κάνω μια έρευνα στο car.gr, για Hilux που είναι στα €10.000 - 11.000. Με την ευκαιρία, τι σημαίνει 'κάρο' σε τέτοια οχήματα?Καρο ονομάζεται η δυνατότητα 'κλείδωματος' (κατά 100\100) του πίσω διαφορικού από τον οδηγό, που σύχνα συναντάται και σαν 'locker'. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τρόχοι του άξονα που έχει την δυνατότητα αυτή (στα εργοστασιακά επιβατικά ο πίσω άξονας μόνο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βλ G 500) λαμβάνουν ισόποση ροπή, άσχετα με το πόσο πιέζονται. Είναι χρήσιμο για εκτός δρόμου καταστάσεις, αυξάνοντας τις ικανότητες του αμαξιού. Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα σύστημα που αν έχει χρησιμοποιηθεί αλόγιστα, μπορεί να έχει δημιουργήσει προβλήματα στο διαφορικό, με ό,τξ αυτό συνεπάγεται για ένα μεταχειρισμένο όχημα.
-
προς έκπληξη μου το navara που έχω πέρασε πολύ άνετα κάτι διαδρομές σαν trial.Πιο συγκεκριμένα ήταν μια διαδρομή μέσα σε δάσος που την άνουν τα ποδήλατα και οι μηχανές.Με μπλοκαρισμένα τα αργά ανέβηκε και δεν έκανε κιχ!!
-
skeftomai to αμαξακι στο λινκ απο κατω ISUZU TROOPER 88 ..ταχω βρει με τον ιδιοκτητα στα λεφτα αλλα ακομη δεν εχω δεσμευτει με λεφτα. Το εχω δει και ειναι υποφερτο εως καλο...μετα απο 25 χρονια. Εχετε αντιρρηση η αλλη προταση..?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2999690/
εναλλακτικα στα 1300 ευρω απο μελος του φορουμ εχω βρειι σουζουκι βιταρα του 96 με κλιματισμο και αεροσακους 1600 σε μετρια εξωτερικη κατασταση αλλα καλο μηχανικα. (ΙΧ ομως, 95000 χλμ)..οπως μου λεει αλλα δεν το εχω δει ακομα.
Το 4χ4 το θελω για ειδικη χρηση χιονια παγους, περιστασιακα τον χειμωνα, ζητημα αν θα κανει 2000 χλμ....
Πειτε σχολια και ιδεες..τα λεφτα ειναι πολυυυ περιορισμενα.....
οχι δεν μπορω να δωσω πανω απο 1300 ευρω ΜΑΞ.
(για ΝΙΒΑ τσιναει η συζυγος μετα απο 5 που περασαν απο τα χερια μου)
FORUM "Αγροτων"