-
Παιδιά τα nissan navara είναι μόλις 2500 κυβικά και βγάζουν 170 ίππους εργοστασιακά... Οι εκδόσεις με τους 200 ίππους είναι πειραγμένες από την αντιπροσωπία της Nissan εδώ στην Ελλάδα και είναι επίφοβες... Ήδη οι 170 ίπποι για 2500 κυβικά είναι πάρα πολλοί. Το ίδιο είχε συμβεί και με το Safari l200 το οποίο ήταν πειραγμένο από την Ελληνική αντιπροσωπία και παρουσίασε αρκετά προβλήματα σε αντίθεση με το απλό με τους 136 ίππους που δεν είχε κάποιο πρόβλημα... Πλέον το Mitsubishi l200 βγαίνει από μαμά 170 ίππους οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος... Να το προσέξετε πάντως πολύ αυτό πριν αγοράσετε αυτοκίνητο...
Επειδή το έψαχνα ένα ολόκληρο καλοκαίρι για ποιό αυτοκίνητο τελικά θα πάρω είχα καταλήξει αρχικά στο L200 αλλά επειδή δεν άρεσε και τόσο στην οικογένεια τελικά σαν δεύτερη επιλογή κατέληξα στο Isuzu D-max 3.0 tdi... Κακά τα ψέματα το L200 Τriton είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά και στην τετρακίνηση και σε εξοπλισμό και σε ασφάλεια... Αλλά παρουσιάζει κάποια προβληματάκια σε κρεμαγιερα (το μόνο που στην κατηγορία του που έχει κρεμαγιέρα) και αλλού...
Για αυτό επέλεξα Isuzu D-Max 3.0 TDI... και οι λόγοι κυρίως συγκριτηκά με τον ανταγωνισμό είναι οι εξής...
1)3000 κυβικά 163 ίππους και 0-100 σε 10.6sec. (Ελαφρώς πιο γρήγορο λόγο βάρους από το μαμά Navara με τους 170 ίππους που όλοι το θεωρούν το γρηγορότερο).
2)Ροπή 360Nm/rpm σε φάσμα στροφών 1800-2800.
3)Κατανάλωση μικτός 8.4 αστικός 10.5 και υπεραστικός 7.2 (το λιγότερο για 3000 κυβικά και 163 ίππους στην κατηγορία του)
4)μετάδωση από τον κινητήρα γίνετε με αλυσίδα και όχι με ιμάντα κάτι που το καθιστά πιο αξιόπιστο (νομίζω το μόνο στην κατηγορία)
5)Γωνίες προσέγγισης και γενικά ικανότητες εκτός δρόμου πάνω κάτω είναι ίδιες με το L200 και τα υπόλοιπα οπότε δεν έδωσα σημασία
6)έχει LSD μπλοκε διαφορικό
7)από εξοπλισμο περιλαμβάνει abs, 2 airbags(όπως και όλα τα υπόλοιπα) cruise control, υπολογιστη ταξιδίου ,a/c, cd player mp3 usb bluetooth μέχρι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες έχει και ζάντες αλουμινίου (γενικά από εξοπλισμό έχει όλα όσα θα ήθελα) ...
8 ) Είναι άνετο αυτοκίνητο σε χώρους
9)Το μικτό βάρος είναι 3000 kg
10) έχει τις μικρότερες διαστάσεις και τον μικρότερο κύκλο περιστροφής και νομίζω και το μικρότερο βάρος(όχι πως με ενδιέφερε και ιδιαίτερα)
11)είναι παγκοσμίως από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα (στο εξωτερικό θεωρείται πιο αξιόπιστο και από τα Toyota) και η Isuzu είναι από της μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες σε κινητήρες disel
12)Και όλα αυτά συν δώρο πλαστικό κάλημα στην καρότσα και πλαινά σκαλοπατάκια μόνο με 25000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι και μάλιστα η αγορά και η παράδοση μαζί με την ταξινόμηση έγιναν μέσα σε 4 μόλις μέρες...Το μόνο αρνητικό είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου αλλά αν τρακάρεις με ένα τόσο ψηλό και βαρύ αυτοκίνητο με ένα απλό ιχ μάλλον το isuzu θα είναι πιο ασφαλές από κάθε απλό ιχ ... Επίσης ζηλεύω το super select του L200 xωρίς όμως να μου είναι και απόλυτα αναγκαίο και ίσως να ήθελα και κανένα esp και κανένα αντισπίν αλλά όλα αυτά κάνουν το αυτκίνητο πιο ακριβό πιο περίπλοκο και πιο ζημιάρικο... Οπότε δεν πειράζει...
Συμπεράσματα δεν μπορώ να βγάλω ακόμη μιας και το αυτοκίνητο έχει μόλις 500 χιλιόμετρα και αυτά μέσα στο χωριό... Ως τώρα πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή..
Αυτό εδώ είναι σε άσπρο χρώμα όπως στις φωτογραφίες -
Το καλυτερο ειναι το Navara.Το ποιο αξιοπιστο το hilux. Εγω ψηφισα ranger ομως γιατι εχω μια καλυτερη εικονα απο το συγκεκριμενο αμαξι.
-
Isuzu γιατι ηταν η εταιρεια που καθιερωσε την κατηγορια ως εχει (βλεπε διπλοκαμπινα,κλπ)
-
Είπαμε Dodge RAM, 'πίνει' λίγο παραπάνω αλλά είναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Το καλυτερο ειναι το Navara.Το ποιο αξιοπιστο το hilux. Εγω ψηφισα ranger ομως γιατι εχω μια καλυτερη εικονα απο το συγκεκριμενο αμαξι.Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα λίγοι τα χρησιμοποιουν οπως θα τους 'άξιζε' και μαλλον αυτοι θα ήταν το καλυτερο να μας πουν ποιο ειναι το καλυτερο.
Βλεπω κι εγω αρκετα (εχουν γνωστοι και φιλοι), αλλα δεν μπορω να πω με σιγουρια ποιο ειναι το καλυτερο, μια και σπανια τα χω δει εστω και λασπωμενα.
Αν ρωτουσε καποιος ποιο ειναι πιο καλο για βόλτα, κόντρες, φιγουρα κλπ, πιθανον να απανούσαμε.
Αν δε δοκιμαστει σε σκληρη δουλεια ομως τι να λέμε...Οσους ξερω που πηραν διπλοκαμπινα τις δουλειες τις κανουν με τα παλια...
-
Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Και ξερεις πως σκεφτονται οι περισσοτεροι???Οτι εχουν το παλιο και λυπουντε να βαλουν το καινουριο. Μα καλα ρε μαγκες τοτε γιατι τα αγορασατε για να κανετε φιγουρα στα γκομενακια με ηχεια και μπιχλιμπιδια σαν τους γυφταιους?
-
Παιδιά ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω... πως μπορείτε να είσαστε σίγουροι ότι το Ναβάρα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο... και πως μπορείτε να αποδείξετε ότι το hilux είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο όταν σε ολόλκηρο τον κόσμο θεωρείτε το πιο αξιόπιστο το D-max... δεν μπορώ να σας καταλάβω... Επειδή εδώ οι Έλληνες δεν κάνουν πάνω από 200.000 χιλιόμετρα οπότε δεν προλαβαίνει να πάθει ζημιά???? Ειδικά τα Toyota έχω ακούσει ένα σωρό προβλήματα τα οποία μάλιστα είναι και σοβαρά προβλήματα.
Έχουμε και λέμε...
Καταρχήν μπορείτε να διαβάσετε την παρακάτω συζήτηση από άλλο φορουμ και να διαπιστώσετε και εσείς τα προβλήματα που βγάζει το κάθε αμάξι... Δώστε ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που γράφει ο** stefanos attart** ο οποίος έχει πάρκο δοκιμών για off road αυτοκίνητα... Αν θέλετε ψάξτε και λίγο να δείτε και μόνοι σας...
http://l200club.forumup.gr/viewtopic.php?t=404&postdays=0&postorder=asc&start=15&mforum=l200clubΕπίσης διαβάστε εδώ για πρόβλημα που βγάζει το Hilux...
http://toyotaclub.forumup.gr/about2941-0-asc-0-toyotaclub.html
και εδώ και άλλο ένα hilux με το ίδιο πρόβλημα
http://www.motorsm.com/complaints/update/display.asp?aid=2944
και εδώ είναι και η επιβεβαίωση σε video
Youtube VideoΗ ζημιά αυτή έχει να κάνει με το γνωστό κροτάλισμα που έχουν όλα τα Hilux τις πρωινές ώρες όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Σιγά σιγά με τον καιρό χαλάνε τα μπεκ με αποτέλεσμα να χαλαρώνει η μπιέλα και να σπάει ο κινητήρας... Για να επισκευαστεί χρειάζετε ολόκληρη ανακατασκευή του κινητήρα ή αλλαγή του αν σπάσει...
Επίσης το Hilux είναι από τα πιο επικύνδινα στον δρόμο. Πολύ κακή οδική συμπεριφορά και επιπλέον είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην κατηγορία του επειδή έχει ένα όνομα που σε καμία περίπτωση δεν του αξίζει... δείτε και την επιβαιβέωση...Όσο για το Nαβάρα είναι ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του... όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ παραπάνω η εργοστασιακή έκδοση βγει 170 ίππους στα 2500 κυβικά... Αυτό οι περισσότεροι το εκλαμβάνετε σαν επιτυχία της Nissan.. Αλλά το αποτέλεσμα είναι να ζορίζεται ο κινητήρας λόγο και τους βάρους του αμαξώματος με αποτέλεσμα αν τους κάνεις βαριά χρήση να σπάει καπάκι... Οι 170 ίπποι θα ήταν πλεονέκτημα αν ήταν 3000 κυβικά όπως τα Hilux και το Dmax που δεν ζορίζουν τόσο τον κινητήρα με αποτέλεσμα μεγαλύτερη αξιοπιστία. Επίσης σε χρόνους είναι πιο αργό από το D-max... Τα 0-100 το Dmax τα βγάζει σε 10.7 δευτερόλεπτα ενώ το Navara τα 0-100 τα έχει σε 11.3... Επίσης το Dmax έχει τελική 180 ενώ το Ναβαρα 170... Μικτό βάρος το Ναβάρα έχει 2805 ενώ το Dmax 2950. Όσο για τις εκτός δρόμου δυνατότητες δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι το Navara είναι το χειρότερο στην κατηγορία του... Μιλάω πάντα για την εργοστασιακή έκδοση του Ναβαρα με τους 170 ίππους σε σύγκριση με το dmax με τα 3000 κυβικά και 163 ίππους... Οι τιμές που σας παραθέτω είναι εργοστασιακές τιμές και άρα δεν μπορεί να τις αμφισβητίσει κανένας...
Και μην αρχίσετε να μου λέτε για την έκδοση με τους 200 ίππους γιατί εκεί και αν σπάνε καπάκια και κινητήρες... Άλλωστε δεν συγκρίνουμε βελτιωμένα αυτοκίνητα αλλά εργοστασιακές εκδόσεις... Η εκδοση με τους 200 ίππους δεν είναι εργοστασιακή αλλά της αντιπροσωπίας εδώ στην Ελλάδα...
Για το L200 δεν έχω να πώ τίποτα γιατί είναι το καλύτερο τεχνολογικά από όλα... Έχει την καλύτερη τετρακίνηση με το super select και είναι το πιο ασφαλές και με την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά... Έχει χαμηλή κατανάλωση και πλέον βγαίνει και εργοστασιακή έκδοση με 170 ίππους...
Γνώμη μου είναι ότι τα περισσότερα θετικά στοιχεία τα έχει το L200 και αμέσως μετά το Isuzu Dmax... Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ότι λεώ θέλω να το τεκμηριώνω και να μην λεω λόγια του αέρα όπως οι περισσότεροι εδώ πέρα...
-
Εγω για το L200 εχω ακουσει αρκετα προβληματα.Τωρα για το hilux δεν εχω ακουσει κατι ιδιαιτερο και εχει και ο πατερας ενος φιλου και ξερετε πως μιλαει(ξερεις το hilux σπερνει το ενα το αλλο ειναι το ποιο αξιοπιστο (επισης ειναι τιγκα στα νικελακια) ναι τα νικελακια το κανουν περισσοτερο αυτοκινητο και ειναι ποιο ομορφο(ενω ειναι λατερνα φτωχεια και φιλοτιμο) ) και ξεροντας οτι μου αρεσει το ranger λεει οτι ειναι προβληματικο ενω εγω δεν εχω ακουσει ουτε διαβασει κατι για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.Τωρα για το d-max δεν εχω δει πολλα ξερεις πως παει το μονοπωλειο στις μικρες πολεις.Το Navara για τα καπακια που λες βαραγανε αυτα με τα 200 αλογα τα γρηγορα που λενε εδω περα .Για αυτο με τα 170 αλογα εχω ακουσει μικροπροβληματακια αλλα για τον κινητηρα λενε πως ειναι πολυ καλος.
-
τα Hilux δεν βγάζουν γενικά προβλήματα παρά μόνο αυτό με το κροτάλισμα αλλά και αυτό συνήθως το βγάζουν σε πολλά χιλιόμετρα πάνω από 150 χιλιάδες εκτός και αν είσαι άτυχος.. Το κακό είναι όμως ότι σε τόσα χιλιόμετρα ούτε εγγύηση έχεις για να σου το καλύψει και στοιχίζει πάρα πάρα πολύ για να φτιαχτεί... Οπότε πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου μην σου τύχει... Κυρίως το παθαίνουν από κακή χρήση αν το οδηγούν όταν είναι κρύο το αυτοκίνητο... Για αυτό σε Γερμανία που κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε πολύ κρύο το παθαίνουν τα περισσότερα... Ασε που στην Γερμανία τους κάνουν σπάνια σέρβις...
Ναι και το L200 βγάζει μικρόπροβληματάκια αλλά όχι όσα το Ναβάρα... Και κακά τα ψέματα το L200 είναι πιο καλό αμάξι σε όλους τους τομείς... Κυρίως στην τετρακίνηση του και στην οδηγική συμπεριφορά του και στην ασφάλεια...
Από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι το Isuzu πάντως... Είναι η μόνη εταιρία που βγάζει αποκλειστικά και μόνο Disel κινητήρες και μάλιστα είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής πετρελαιοκινητήρων και σε ποιότητα και σε ποσότητα... Επίσης η Isuzu βγάζει μόνο φορτηγά ,φορτηγάκια και γεωργικά μηχανήματα από ότι ξέρω και έχει πολύ εμπειρία στο συγκεκριμένο κλάδο σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που βγάζουν και ΙΧ... Απλά τα Isuzu στερούνται λίγο σε εξοπλισμό και σε ασφάλεια. Αλλά ακόμη και σε αυτό το Ναβάρα ήταν χειρότερο από το Dmax. Τώρα βέβαια και οι 2 εταιρίες έχουν κάνει βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα να είναι πιο ασφαλή τα αυτοκίνητά τους... -
Τι να σου πω εγω οτι ξερω στο διατυπωσα.Παντος προσωπικα λατρευω το ranger. Το βρισκω το ποιο σημαζεμενο απο ολα επειδη τα υπολοιπα αγροτικα μου θυμιζουν muscle cars .Αμα ηθελα muscle car πηγαινα στην Αμερικη οχι στο Japan.Τα ομορφοτερα κατ'εμε αγροτικα ειναι το ranger,d-max και BT-50.Μου αρεσει και το L200 αλλα εκεινο εχει πολυ ποιο γαματες γραμμες που τις βλεπεις σχεδον παντου!Κατα τα αλλα η μονη γνωμη που εχω αναπτυξει για τα συγχρονα αγροτικα ειναι μονο για το ranger.Εχω μπει και σε ενα hilux και εχω να αναφερω την χαλια συναρμολογηση οπως και την χαλια ποιοτητα των πλαστικων. Οταν ειχα πρωτομπει σε ranger μου αφησε τη γευση ενος Ι.Χ. καλης ποιοτητας.Το μονο που με τσαντισε κατα τη βολτα ηταν οτι στριγγλιζε καπως περιεργα στις στροφες το καθισμα μου για τον λογο οτι εχει ημι-δερματινα καθισματα και στριγγλιζαν με το πισω μεταλλο(ηταν το μονοκαμπινο).Κατα τα αλλα πολυ ανετο και κινητηρας με @@ που 100ριζε για πλακα!
-
-
Κοίτα πριν πάρω το Dmax είχα ένα Mazda Β2500 4x2 όμως... Το είχαμε 12 χρόνια και δεν πήγε ποτέ σε μάστορα παρά μόνο για τα σερβις του.. Αλλά δεν το ζορίσαμε και καθόλου... Να φανταστείς ότι το δώσαμ ενώ είχε 70.000 χιλιόμετρα και απο αυτά τα 67.000 ήταν σε άσφαλτο και με μηδέν φορτίο... Δεν ήταν καθόλου κακό αυτοκίνητο αλλά γενικά τα ford και τα mazda θεωρούνται πολύ soft αγροτικά σε σχέση με τα άλλα...Αλλά και αυτά μια χαρά είναι... Θα προτιμούσα ένα ford παρά ένα Navara ή hilux...
Ορίστε και το crush test για το isuzu:
Youtube VideoΑπό τότε όμως έχει προστεθεί και αερόσακος συνοδηγού (το δικό μου έχει 2 αερόσακους και το αγόρασα πριν από έναν μήνα) και έχει βελτιωθεί και η ασφάλεια οπότε πιστεύω ότι 3 αστέρια τα έχει σίγουρα...
To ίδιο ισχύει και για το Navara... είχε κάποιο πρόβλημα με τους αερόσακους αλλά πλέον διορθώθηκε...
Αλλά μην σας ξεγελάνε τα αστεράκια... Πάνω κάτω αυτά τα αμάξια είναι από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα και είναι περίπου τα ίδια μεταξύ τους σε θέματα ασφάλειας και έχουν μεταξύ 2-4 αστεράκια... Αλλά αν λάβεις υπόψην σου ότι έχουν τόσο ύψος και τόσο βαρύ αμάξωμα θα δείς ότι αν συγκρουστούν με ΙΧ δεν θα παθουν αυτά τίποτα σε σχέση με τα ΙΧ...
-
Το ποιο ασφαλες νομιζω ειναι το l200.Παντος οντως στα αγροτικα συνηθως δυσκολα θα βρεις εμποδιο για να κανεις αποτομο κατεβασμα ταχυτητας απο τα 60 σε 0.
-
Με τέτοια κατάρρευση της καμπίνας τι να κάνουν και τα μπαλόνια...
-
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
Αλλά μην σας ξεγελάνε τα αστεράκια... Πάνω κάτω αυτά τα αμάξια είναι από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα και είναι περίπου τα ίδια μεταξύ τους σε θέματα ασφάλειας και έχουν μεταξύ 2-4 αστεράκια... Αλλά αν λάβεις υπόψην σου ότι έχουν τόσο ύψος και τόσο βαρύ αμάξωμα θα δείς ότι αν συγκρουστούν με ΙΧ δεν θα παθουν αυτά τίποτα σε σχέση με τα ΙΧ...
μεγαλος μυθος αυτος φίλε, οπως και η μεγαλυτερη ασφαλεια των SUV 'λογω ύψους και βαρους'
Εχει γινει πολυ μεγαλη κουβεντα (και σ'αυτο το φορουμ) για το θεμα και υπαρχουν και τα τεστ.Εντάξει, μπορει αν τρακαρεις με σεϊσέντο να το σκοτώσεις και να σωθείς, αλλα δεν σημαινει οτι εισαι πιο ασφαλης απ'οτι σε ενα 'απλο' ΙΧ
-
Τα συγχρονα SUV εχουν πολυ ασφαλεια.Δευτερον αμα χτυπα ξυλο τρακαρω με το φοκι μου με ενα αγροτικο με 60 χλμ ο αλλος με το αγροτικο με εχει παρει πισω για τα καλα.Απλη φυσικη ειναι.
-
Η λίστα πλέον είναι ελλιπής επειδή δεν περιλαμβάνει το VW Amarok. Ισως όχι σαν το καλύτερο αλλά αρκετά υποσχόμενο.
Δεν ξέρω αν είναι αξονάτο αλλά έχει πχ πίσω μπλοκέ -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Η λίστα πλέον είναι ελλιπής επειδή δεν περιλαμβάνει το VW Amarok. Ισως όχι σαν το καλύτερο αλλά αρκετά υποσχόμενο.
Δεν ξέρω αν είναι αξονάτο αλλά έχει πχ πίσω μπλοκέΑπατω το βλεπω να πηγαινει σαν το Taro
-
Σε αυτή την κατηγορία οχημάτων, κάθε τι μη Ιαπωνικό δεν έχει καμμιά ελπίδα στις πωλήσεις. Δεν μπορείς να πείσεις τον επαγγελματία που βλέπει τα datsun με τις σάπιες καρότσες να δουλεύουν ακόμη μετά από 30 χρόνια, και έχει και ο παππούς του ή ο πατέρας του κάτι αντίστοιχο και δουλεύει ακόμη άψογα, να αγοράσει μη Ιαπωνικό αγροτικό.
-
Aσχετο, τωρα έπαιξε διαφμιση για το 'νεο' Νissan Navara με 231 'εργοστασιακά' άλογα, 550 Nt ροπη και 14% πιο χαμηλή κατανάλωση.
Ουφ, τα θυμήθηκα όλαΕτοιμο για τα Λιμανάκια
FORUM "Αγροτων"