-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΘΕΟΥΛΗ..Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ..ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ
ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ..ΜΕ ΑΓΑΠΗ,,ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Με συγχωρείς φίλε, αλλά πέρνα από μια ογκολογική κλινική να τα πεις αυτά. Εκεί να δεις πως δουλεύει 'το τέλειο δημιούργημα του Θεού', και πως ο Χριστούλης βοηθά και σώζει.
Επειδή μας πήγανε καλά τα πράγματα στη δουλειά μας, το διδακτορικό μας ή τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, δε σημαίνει πως κατέβηκε το Άγιο Πνεύμα να μας εξαργυρώσει επιταγές.
Αν θέλεις βέβαια, δοκίμασε να επισκεφτείς τους χώρους που σου ανέφερα, να δεις πως η Τύχη είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα (ή τουλάχιστον ο ρυθμός μετάλλαξης κάποιων κυττάρων), και όχι οι νηστείες και οι προσευχές.
Συγγνώμη για το off-topic.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΘΕΟΥΛΗ..
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ..ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ
ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ..ΜΕ ΑΓΑΠΗ,,ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Με συγχωρείς φίλε, αλλά πέρνα από μια ογκολογική κλινική να τα πεις αυτά. Εκεί να δεις πως δουλεύει 'το τέλειο δημιούργημα του Θεού', και πως ο Χριστούλης βοηθά και σώζει.
Επειδή μας πήγανε καλά τα πράγματα στη δουλειά μας, το διδακτορικό μας ή τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, δε σημαίνει πως κατέβηκε το Άγιο Πνεύμα να μας εξαργυρώσει επιταγές.
Αν θέλεις βέβαια, δοκίμασε να επισκεφτείς τους χώρους που σου ανέφερα, να δεις πως η Τύχη είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα (ή τουλάχιστον ο ρυθμός μετάλλαξης κάποιων κυττάρων), και όχι οι νηστείες και οι προσευχές.
Συγγνώμη για το off-topic.
Φιλικα παντα...Δεν ισχυει κατι απο αυτα που λες για εμενα..Ουτε πλουσιος ειμαι, ουτε ολα μου πανε ζαχαρη και το αποδιδω στην πιστη που εχω..Ακομη και αυτοι που ειναι στις ογκολογικες κλινικες και υποφερουν οπως λες ελπιζουν στον Θεό..Αν καποιοι φευγουν νωρις απο τη ζωη και αναιτια προσπαθουμε να εξηγησουμε οτι αυτο ηταν αδικο..ακομη και για αυτους ο Θεός προνοεί...ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ ΗΤΟΙ RANDOM ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ Η τυχη που λες δεν καθοριζει τιποτα,παρα μονο η ελευθερη βουληση του καθε ανθρωπου και η υποστηριξη απο τον Θεό..Δεν θελω να το παιξω ψαγμενος και πιστος Χριστιανός αλλα προς Θεού μην αρνείσαι κατι το οποιο ειναι το σημαντικοτερο αγαθο και αυτο ειναι η αγαπη του Θεού προς ολους εμας..Δοκιμασε εστω και για λιγο αυτα που σου λεω πιο πανω και θα με θυμηθεις..
Φιλικα
Random
-
ο θεός σας δε με θέλει, γιατί είμαι γκέι..
αντίθετα ο δικός μου θεός, ο Ιερός Τράγος, αγαπάει όλον τον κόσμο και δε θέλει να ταλαιπωρείται με νηστείες..
αυτό το κυνηγημένο ζωάκι, που οι κακοί χριστιανοί κυνήγησαν, βασάνισαν και σκότωσαν μόνο και μόνο επειδή ζουσε λαγνα..
there's only one rule...: κάνε ό,τι γουστάρεις, και ειδικά πολύ σεξ, δοκίμασε καινούργια πράγματα, αγάπα και ΛΑΤΡΕΨΕ τη φύση και θα ζήσεις καλά μέχρι να ψοφήσεις και να σε φάνε τα σκουλικάκια..
εμείς είμαστε ο θεός, είμαστε ένα κομμάτι με τη φύση.. ο θεός δεν είναι μια ξεχωριστή οντοτητα απο μας.
ψοφάς και end of the story, that's all. αποδειξη; δεν υπάρχει, και ούτε χρειάζεται να υπάρχει. γιατί να ασχολείσαι με κάτι που δε σε αφορά; ο θάνατος δε μας αφορά σ'αυτή τη ζωή, who cares?
κάνε σεξ με πολλές γυναίκες και άντρες ταυτόχρονα, με ζωάκια και με σκουριασμένα αντικείμενα..
Ο Ιερός Τράγος δεν έχει σχέση με το σατανισμό, αφού ο παγανισμός που σχετίζεται δεν έχει επίσης καμία σχέση με το σατανισμο τον οποίο δεν αναγνωρίζει, ούτε και το χριστιανισμό.
YO -
Skye ωραίος ο Ιερός Τράγος.
Δύο μόνο σημειώσεις έχω να κάνω:
-
Ο Ιησούς δεν προέτρεψε κανέναν να νηστέψει. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι θεωρεί όλες τις τροφές καθαρές. Ο ίδιος με τον τρόπο ζωής του ανέτρεψε κάθε ίχνος καθωσπρεπισμού. Έπινε, ξενυχτούσε, έτρωγε. Δεν ήταν ασκητικός όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι απαξιώνεται ο ασκητισμός, ωστόσο ο ίδιος Ιησούς δεν ήταν ένας σχολαστικός νομικιστής. Το έθιμο δε της νηστείας έχει πολύ παλαιότερη προέλευση. Από την εποχή των ελευσινίων μυστηρίων ακόμη, ο μυημένος όφειλε πριν την μύησή του να απέχει από ορισμένες κατηγορίες τροφών.
Ο δε τράγος ήταν θυσίασμα πολύ πριν την έλευση του χριστιανισμού, ως κλασικό σφάγιο. -
Μετά τις θεραπείες του ο Ιησούς έλεγε στους θεραπευόμενους: η πίστις σου σέσωκεν. Ήταν η πίστη αυτή που έσωζε, όχι ο Ιησούς.
Κατά μία περίεργη σύμπτωση, ο νόμος της απροσδιοριστίας του Χάιζεμπεργκ ήρθε μετά από 2000 χρόνια να πιστοποιήσει την αδιάρρηκτη σχέση ανάμεσα στον παρατηρητή και το παρατηρούμενο. Πριν τη διεξαγωγή του πειράματος, υπήρχαν πολλά αναμενόμενα πιθανά αποτελέσματα. Όμως σε κάθε περίπτωση το πείραμα έδινε αυτό το αποτέλεσμα, που περίμενε ο ερευνητής. Η πίστη του ερευνητή στο ένα [εκ των εκατοντάδων] πιθανών αποτελεσμάτων επαληθευόταν μέσω του πειράματος.
Υπάρχει άραγε μία ανεξιχνίαστη αιτιώδης σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο;
Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν γνωρίζω.
Αλλά είναι γεγονός ότι συμβαίνει και έχει αποδειχτεί.Έχει αποδειχτεί επιστημονικά από τον Χάιζεμπεργκ ότι ο παρατηρητής επηρεάζει με την παρατηρησή του το παρατηρούμενο.
Ότι η πίστη του σε ένα αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται μέσω του πειράματος. Το φαντάζεται, το πιστεύει, το ζει, και τελικά επιβεβαιώνεται πειραματικά!Τελικά τι είναι η πίστη;
Ποιά είναι η δύναμή της;Ζούμε σε έναν κόσμο, που φαίνεται να υπάρχει μια θαυμάσια τάξη και ευρυθμία μέσα στην ίδια την αταξία της χαοτικής του δομής.
Είμαστε όντα με ελεύθερη βούληση και αυτό είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη το μέγιστο των αρετών μας. Το αν η ελεύθερη βούληση εξελίχθηκε μέσω της φυσικής επιλογής είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση.
Αισθάνομαι δέος και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη και τα μυστήρια, που την περιβάλλουν. Έχω πολύ περισσότερα κενά από ότι ερμηνείες. Περισσότερες ερωτήσεις από ό,τι απαντήσεις.Μερικές σκέψεις...
-
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Skye ωραίος ο Ιερός Τράγος.Το θέμα είναι κατά πόσο είναι ο καθένας έτοιμος να ανακαλύψει τον τράγο που κρύβει μέσα του. Η δύναμη και η αγάπη της Φύσης είναι τόσο μεγάλη που καταφέρνει ταυτόχρονα να αφήνει τον κάθε άνθρωπο ανεξάρτητο ενώ ταυτόχρονα είναι κομμάτι της.
- Ο Ιησούς δεν προέτρεψε κανέναν να νηστέψει. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι θεωρεί όλες τις τροφές καθαρές. Ο ίδιος με τον τρόπο ζωής του ανέτρεψε κάθε ίχνος καθωσπρεπισμού. Έπινε, ξενυχτούσε, έτρωγε. Δεν ήταν ασκητικός όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι απαξιώνεται ο ασκητισμός, ωστόσο ο ίδιος Ιησούς δεν ήταν ένας σχολαστικός νομικιστής. Το έθιμο δε της νηστείας έχει πολύ παλαιότερη προέλευση. Από την εποχή των ελευσινίων μυστηρίων ακόμη, ο μυημένος όφειλε πριν την μύησή του να απέχει από ορισμένες κατηγορίες τροφών.
ο Χριστός τελικά ήταν χριστιανός; (σοβαρά ρωτάω, χωρίς ειρωνία )
Ο δε τράγος ήταν θυσίασμα πολύ πριν την έλευση του χριστιανισμού, ως κλασικό σφάγιο.
Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλο μας. Οι χριστιανοί κυνήγησαν τον Τράγο γιατί ήταν λαγνος. Επίσης η θρησκευομενοι δήθεν φωστήρες έκαναν (επιτυχημένη) προσπάθεια να πείσουν ότι ο παγανισμός ήταν ένα και το αυτό με το σατανισμό, το οποίο δε στέκει καθόλου μα καθόλου. Για την ακρίβεια, paganus στα λατινικά είναι ο άνθρωπος της υπαίθρου..
- Μετά τις θεραπείες του ο Ιησούς έλεγε στους θεραπευόμενους: η πίστις σου σέσωκεν. Ήταν η πίστη αυτή που έσωζε, όχι ο Ιησούς.
Κάτι σαν ένα placebo δηλαδή..;
Κατά μία περίεργη σύμπτωση, ο νόμος της απροσδιοριστίας του Χάιζεμπεργκ ήρθε μετά από 2000 χρόνια να πιστοποιήσει την αδιάρρηκτη σχέση ανάμεσα στον παρατηρητή και το παρατηρούμενο. Πριν τη διεξαγωγή του πειράματος, υπήρχαν πολλά αναμενόμενα πιθανά αποτελέσματα. Όμως σε κάθε περίπτωση το πείραμα έδινε αυτό το αποτέλεσμα, που περίμενε ο ερευνητής. Η πίστη του ερευνητή στο ένα [εκ των εκατοντάδων] πιθανών αποτελεσμάτων επαληθευόταν μέσω του πειράματος.
Υπάρχει άραγε μία ανεξιχνίαστη αιτιώδης σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο;
Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν γνωρίζω.
Αλλά είναι γεγονός ότι συμβαίνει και έχει αποδειχτεί.Έχει αποδειχτεί επιστημονικά από τον Χάιζεμπεργκ ότι ο παρατηρητής επηρεάζει με την παρατηρησή του το παρατηρούμενο.
Ότι η πίστη του σε ένα αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται μέσω του πειράματος. Το φαντάζεται, το πιστεύει, το ζει, και τελικά επιβεβαιώνεται πειραματικά!απλά η παρατήρηση κάθε φαινομένου αφορά τον ίδιο τον παρατηρητή και τον παρατηρούμενο, ώστε ο αποδέκτης να έχει την ύψιστη σημασία. Για να το πω αλλιώς: θεωρητικά, ο κάθε παρατηρητής ισούται με ένα κόσμο και αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως τύχει ή με τρόπο όχι απόλυτα συνειδητό και κατανοητό, ούτε και έχει εξ΄ορισμού τη δυνατότητα να τα ορίσει και να τα κατανοήσει άμεσα, παρά μόνο αυθόρμητα σε μάλλον τυχαία συχνότητα θα έλεγα . μου είναι άγνωστο αν ο παρατηρητής έχει με κάποιο τρόπο την ικανότητα για άμεση επέμβαση με τρόπο καθοριστικό, ώστε να αλλάξει τον τρόπο που λαμβάνει τα ερεθίσματα με τις αισθήσεις του. στην ουσία, αυτή κατά κάποιο τρόπο ήταν η θεωρία του Μπερκλει, που εμφανίστηκε αρκετά πριν.
Τελικά τι είναι η πίστη;
Ποιά είναι η δύναμή της;Νομίζω πως δε μπορώ να απαντήσω, αλλά πιστεύω ότι η ουσία βρίσκεται αλλού. Το αν σε αφορά ΑΜΕΣΑ να απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις, που πιστεύω πως οχι. Θα έχεις ακούσει τις προσωπικές αλήθειες, έτσι; Δεν έχει τόση σημασία αν κάτι είναι αλήθεια, περισσότερη σημασία έχει αν αυτό το κάτι σε αφορά. το να γεμίζεις τον εγκέφαλό σου με άχρηστες πληροφορίες, μόνο κακός οιωνός μπορεί να θεωρηθεί.
Ζούμε σε έναν κόσμο, που φαίνεται να υπάρχει μια θαυμάσια τάξη και ευρυθμία μέσα στην ίδια την αταξία της χαοτικής του δομής.
έτσι λενε οι μάγκες. χάος και αρμονία. ξανα-μανα-αναρωτιέμαι εγώ; τί σημασία έχει; εγώ λέω ότι ζούμε σε χιλιάδες κόσμους κάθε δευτερόλεπτο της ώρας, και αυτή τη στιγμή όπως αντιλαμβάνομαι τον κόσμο καταλαβαίνω ότι έχω αφήσει την τηλεόραση ανοιχτή χωρίς λόγο.. ( σοφία είπα τώρα..)
και πάλι θα κοιμηθούμε και εγώ και εσύ χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από τη ζωή μας. Το να κατανοείς κάποια πράγματα, δε σου δίνει την ικανότητα να έχεις στο μέγιστο βαθμό την επιρροή πάνω σ'αυτά, ούτε τη βεβαιότητα ότι τα κατανοείς, παρά μόνο ότι είσαι πεπεισμένος ότι τα κατανοείς, άρα είναι δικό σου πρόβλημα. Η μισή αλήθεια ως γνωστόν είναι ψέμα. η προσωπική αλήθεια κάποιου τρίτου δε σ'αφορά άμεσα. Γνωρίζω κάτι; έχει μικρή σημασία πάνω στο σύνολο. πράττω κάτι που δε γνωρίζω; έχει την ίδια σημασία. τα αποτελέσματα τη στιγμή που τα δέχεσαι έχουν και τη μεγαλύτερη σημασία γιατί είναι η μοναδική στιγμή που είναι αυθόρμητα. αργότερα είναι πια ένα κομμάτι της ιστορίας του σύμπαντος, άρα κάτι παραπλανητικό, μη πραγματικό, τελικά ψεύτικο, μια οφθαλμαπάτη, όπως όταν κοιτάς ένα μακρινό αστέρι στον ουρανό. Στην ουσία πλέον είναι ως μη γενόμενο.Είμαστε όντα με ελεύθερη βούληση και αυτό είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη το μέγιστο των αρετών μας. Το αν η ελεύθερη βούληση εξελίχθηκε μέσω της φυσικής επιλογής είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση.
Δεν ξέρω τι είμαστε, προσωπικά δε με νοιάζει και ούτε και σημασία έχει. σ'ενα site με θέμα το αυτοκίνητο, προφανώς είμαστε το αυτοκίνητο που οδηγάμε και μερικα ακόμα άχρηστα (?) δεδομένα στο μεγαλείο του internet.. ο παρατηρητής και ο παρατηρούμενος που λέγαμε πιο πάνω. αδέρφια μου, είμαστε όλοι ένα. ένα δια κάτι... αδέρφια μου εσείς.
είστε όλοι καθίκια και θα σαπίσετε στη φυλακή, στην μετάνοια και στην πραγματική αμαρτία! και αυτό γιατί δε μπορείτε να απελευθερωθείτε από τον ίδιο τον ψυχισμό σας ( είχα το ραντομα τελευταία ελπίδα αλλα κι'αυτός μου βγήκε θεούσα) : χορέψτε γυμνοί όταν όλοι φοράνε γραβάτα, φάτε κοπρανα και το χαλασμένο κινητό τηλέφωνο που δε λειτουργεί πια.. πάρτε την πρώην σας που σας πλήγωσε και έχετε να μιλήσετε 3 χρόνια και πείτε της ότι αυτή τη στιγμή είστε στο προποτζίδικο και αναρωτιέστε αν η Λιβόρνο θα κερδίσει και να παίξετε τον άσσο και αν έχουν σημασία οι απουσίες της Στενχάζμιουρ ή μιας ομάδας 2ης κατηγορίας Γερμανίας και αν τελικά ο δημόσιος αυνανισμός θα έπρεπε να είναι παράνομος και όταν απαντήσει φωνάξτε δυνατά με γαλλική προφορά ' ε-φεγά τό σκυλομού-να κατου-γι-σεί' τελοσπάντων, do something memorable.Αισθάνομαι δέος και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη και τα μυστήρια, που την περιβάλλουν. Έχω πολύ περισσότερα κενά από ότι ερμηνείες. Περισσότερες ερωτήσεις από ό,τι απαντήσεις.
Μερικές σκέψεις...
ποιος γ@μάει τη γ@μημένη ύπαρξη και τα μυστήρια που την περιβάλλουν; μυστήριο είναι και η Γκετεμποργκ που έχασε από τη Λιλεστρομ.. θα κάτσεις να χάσεις την ώρα σου γιατί έχασε και ποιος τραυματίστηκε και γιατί ο τερματοφύλακας δεν έκανε καλή έξοδο γιατί σκεφτόταν τη γυναίκα του που κάνει κτηνοβασίες και καπνίζει pall mall; χωρίς παρεξήγηση ε; θέλω να καταλήξω απλά ότι πρέπει να ζήσουμε με το γεγονός ότι δε γνωρίζουμε κάποια πράγματα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δε χρειάζεται να τα μάθουμε.
προσωπικά δεν έχω ούτε ερωτήσεις ούτε απαντήσεις. απλά κάνω κουβέντα γιατί μου αρέσει η συζήτηση..
γενικά είμαι λίγο τρόμπας...
αν ήμουν σοβαρός θα ήμουν τώρα με καμιά βραζιλιάνα και ποτά hennessey και πούρα αβάνας.. αντ'αυτού πήγα με τη δικιά μου και παίξαμε ping pong και μετά σπίτι μου παίζαμε xbox..
αλλά τελικά η κενωνια φταίει που ζμπρώχνει σήμερα το νέο στον αυνανισμό και τον απομακρύνει από την κοινωνικότητα γιατί οι άνθρωποι είναι όλοι δούλοι..
damn.. τι μαλακίες έγραψα πάλι.. χαλαρά γράφω μυθιστόρημα έτσι;
Nunc protestas Satanae vivet.
αρκεί το παριζάκι μου να είναι υφαντής.
( εντάξει φεύγω, δε γ@μάω άλλο την κουβέντα..)
sorry -
Έχεις μια θεώρηση για τον κόσμο και αυτό είναι καλό.
Ο καθένας μας έχει τη δική του, και αν σκεφτούμε ότι είμαστε 6 δις. άνθωποι στον πλανήτη, ίσως υπάρχουν και 6 δις, διαφορετικές οπτικές επί του ζητήματος της ύπαρξης, της προέλευσης και της οργάνωσης του κόσμου.Στην ερώτησή σου για τον αν ο Χριστός ήταν και χριστιανός:
Και ναι και όχι.
Ο Ιησούς ήταν Ιουδαίος, μελετούσε τις γραφές, πήγαινε στη συναγωγή, συζητούσε με τους Φαρισαίους, τους Σαδδουκαίους και λοιπούς ζητήματα της Βίβλου, τηρούσε τα έθιμα του ιουδαισμού.
Ήταν ο πρώτος χριστιανός, εφόσον στο κήρυγμα του βασίστηκε η θρησκεία, η οποία άρχισε να οργανώνεται από τους μαθητές του και τους αποστόλους.
Το κήρυγμα του, και συγκεκριμένα το ότι εξήρε τη σχέση ανάμεσα στον Άνθρωπο και το Θεό, το ότι τόνισε ως ύψιστη εντολή την αγάπη προς τον Πλησίον, είναι αυτό που τον διαφοροποίησε από τους υπόλοιπους Ιουδαίους, οι οποίοι ήταν απλώς σχολαστικοί τηρητές του γράμματος του νόμου.
Τύποις δηλ. ήταν Ιουδαίος, ουσιαστικά όμως αυτός στου οποίου το κήρυγμα βασίστηκε ο χριστιανισμός, άρα ο 'πρώτος' χριστιανός, έστω και αν δεν υπήρχε όταν δίδασκε χριστιανισμός και κανείς δεν αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως χριστιανό.
Στη χριστιανική διδασκαλία προστέθηκαν με τα χρόνια και άλλα στοιχεία, ορισμένα από τα οποία ήταν μάλιστα αντίθετα στο κήρυγμα του Κυρίου.
Π.χ. ο Ιησούς φαίνεται ότι αγαπούσε τη γυναίκα. Είχε πολλές γυναίκες ακολούθους, και στη διδασκαλία του την τοποθετούσε σε περίοπτη θέση.
Η στάση του Παύλου και των πατέρων ήταν διαφορετική: η γυναίκα ήταν κατώτερο ον 'βδελυρό'. Φυσικά δεν ήταν κάτι το νέο αυτή η συλλογιστική. Στην κλασική Ελλάδα, επίσης θεωρούσαν τη γυναίκα ως μη-άνδρα, ως ατέλη άνδρα, που ήταν εξορισμού κατώτερο ον. Η διαφοροποίηση των εταίρων από αυτή την τυποποίηση είναι υπαρκτή, αλλά δεν θυμάμαι τους λόγους. Θα το ψάξω.Αναφορικά με την πίστη:
Oρισμένοι ισχυρίζονται ότι λειτουργεί ως Placebo. Ως μηχανισμός αυθυποβολής.
Θα έλεγα ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο.
Έχει τη δύναμη να επηρεάζει τα πράγματα, όπως είδαμε με την απροσδιοριστία.
Αγνοώ το πώς ακριβώς.
Και πάλι είναι δύσκολο να αποδείξουμε το πώς λειτουργεί κάτι, το οποίο δεν είναι απτό. Όπως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε ποιός είναι ο ρόλος και γιατί υπάρχει η αυτοσυνειδησία.Όσο για τον Τράγο, οι χριστιανοί προτιμούσαν τον αμνό, ένα ιουδαικό έθιμο σχετιζόμενο με το Πάσχα, που πέρασε αυτούσιο στον χριστιανισμό.
Ο Τράγος δεν κινδυνεύει από τους χριστιανούς.
Μόνο ο Αμνός.Η θυσία ωστόσο [και σε αυτό είναι που επιμένω], ήταν κοινή σε παγανιστές και μονοθειστές και αποκρυφιστές. Όπως και η νηστεία. Αυτά δεν είναι TM του χριστιανισμού.
-
Έχεις μια θεώρηση για τον κόσμο και αυτό είναι καλό.
Ο καθένας μας έχει τη δική του, και αν σκεφτούμε ότι είμαστε 6 δις. άνθωποι στον πλανήτη, ίσως υπάρχουν και 6 δις, διαφορετικές οπτικές επί του ζητήματος της ύπαρξης, της προέλευσης και της οργάνωσης του κόσμου.σύμφωνοι.
Στην ερώτησή σου για τον αν ο Χριστός ήταν και χριστιανός:
Και ναι και όχι.
Ο Ιησούς ήταν Ιουδαίος, μελετούσε τις γραφές, πήγαινε στη συναγωγή, συζητούσε με τους Φαρισαίους, τους Σαδδουκαίους και λοιπούς ζητήματα της Βίβλου, τηρούσε τα έθιμα του ιουδαισμού.
Ήταν ο πρώτος χριστιανός, εφόσον στο κήρυγμα του βασίστηκε η θρησκεία, η οποία άρχισε να οργανώνεται από τους μαθητές του και τους αποστόλους.
Το κήρυγμα του, και συγκεκριμένα το ότι εξήρε τη σχέση ανάμεσα στον Άνθρωπο και το Θεό, το ότι τόνισε ως ύψιστη εντολή την αγάπη προς τον Πλησίον, είναι αυτό που τον διαφοροποίησε από τους υπόλοιπους Ιουδαίους, οι οποίοι ήταν απλώς σχολαστικοί τηρητές του γράμματος του νόμου.
Τύποις δηλ. ήταν Ιουδαίος, ουσιαστικά όμως αυτός στου οποίου το κήρυγμα βασίστηκε ο χριστιανισμός, άρα ο 'πρώτος' χριστιανός, έστω και αν δεν υπήρχε όταν δίδασκε χριστιανισμός και κανείς δεν αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως χριστιανό.
Στη χριστιανική διδασκαλία προστέθηκαν με τα χρόνια και άλλα στοιχεία, ορισμένα από τα οποία ήταν μάλιστα αντίθετα στο κήρυγμα του Κυρίου.
Π.χ. ο Ιησούς φαίνεται ότι αγαπούσε τη γυναίκα. Είχε πολλές γυναίκες ακολούθους, και στη διδασκαλία του την τοποθετούσε σε περίοπτη θέση.
Η στάση του Παύλου και των πατέρων ήταν διαφορετική: η γυναίκα ήταν κατώτερο ον 'βδελυρό'. Φυσικά δεν ήταν κάτι το νέο αυτή η συλλογιστική. Στην κλασική Ελλάδα, επίσης θεωρούσαν τη γυναίκα ως μη-άνδρα, ως ατέλη άνδρα, που ήταν εξορισμού κατώτερο ον. Η διαφοροποίηση των εταίρων από αυτή την τυποποίηση είναι υπαρκτή, αλλά δεν θυμάμαι τους λόγους. Θα το ψάξω.ναι, αυτό το γνωρίζω. οι αρχαίοι έλληνες πίστευαν ότι η γυναίκα είναι σαν τη.. γη, και απλά ο άντρας φυτεύει το σπόρο του μέσα στη γυναίκα, ή κάπως έτσι. φυσικά έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει αυτό
Αναφορικά με την πίστη:
Oρισμένοι ισχυρίζονται ότι λειτουργεί ως Placebo. Ως μηχανισμός αυθυποβολής.
Θα έλεγα ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο.
Έχει τη δύναμη να επηρεάζει τα πράγματα, όπως είδαμε με την απροσδιοριστία.
Αγνοώ το πώς ακριβώς.
Και πάλι είναι δύσκολο να αποδείξουμε το πώς λειτουργεί κάτι, το οποίο δεν είναι απτό. Όπως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε ποιός είναι ο ρόλος και γιατί υπάρχει η αυτοσυνειδησία.σου έγραψα την άποψή μου για το πως τα επηρεάζει και σε τί επίπεδο.
Όσο για τον Τράγο, οι χριστιανοί προτιμούσαν τον αμνό, ένα ιουδαικό έθιμο σχετιζόμενο με το Πάσχα, που πέρασε αυτούσιο στον χριστιανισμό.
Ο Τράγος δεν κινδυνεύει από τους χριστιανούς.
Μόνο ο Αμνός.Nαι, τώρα δεν κινδυνεύει, παλιά κινδύνευε..
Η θυσία ωστόσο [και σε αυτό είναι που επιμένω], ήταν κοινή σε παγανιστές και μονοθειστές και αποκρυφιστές. Όπως και η νηστεία. Αυτά δεν είναι TM του χριστιανισμού.
Όχι ακριβώς. Ναι μεν δεν ήταν TM του χριστιανισμού ( ιστορικά υπήρξε πολύ πριν τη γέννηση του Ιησού, ή τελοσπάντων το χρονικό σημείο που θεωρείται πως υπήρξε ο Ιησούς αν θέλεις ) Στη λατρεία του ιερού Τράγου και την Ιερής Αγελάδας δεν υπάρχει νηστεία, ούτε και θυσία ακριβώς. υπάρχουν κάποια είδη ήπιων τελετών και συλλογισμός παρόμοιος με αυτον του βουδισμού (στην πράξη, όχι στην ουσία) , σεξουαλικά όργια και κάποιες μέρες που είναι αφιερωμένες στη λατρεία της Φύσης.. επίσης ενώ επιτρέπεται η κτηνοβασία, δε θεωρείται σωστή η σεξουαλική πράξη με αγελάδα, αλλά μόνον το άρμεγμα.
υπάρχουν δύο είδη παγανισμού, το ένα είδος μόνο προέβλεπε ακριβώς θυσίες και νηστείες. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Στη λατρεία του ιερού Τράγου και την Ιερής Αγελάδας δεν υπάρχει νηστεία, ούτε και θυσία ακριβώς. υπάρχουν κάποια είδη ήπιων τελετών και συλλογισμός παρόμοιος με αυτον του βουδισμού (στην πράξη, όχι στην ουσία) , σεξουαλικά όργια και κάποιες μέρες που είναι αφιερωμένες στη λατρεία της Φύσης.. επίσης ενώ επιτρέπεται η κτηνοβασία, δε θεωρείται σωστή η σεξουαλική πράξη με αγελάδα, αλλά μόνον το άρμεγμα.
υπάρχουν δύο είδη παγανισμού, το ένα είδος μόνο προέβλεπε ακριβώς θυσίες και νηστείες.Νόμιζα ότι η λατρεία του Ιερού Τράγου ήταν μόνο δική σου.
Αλλά από ότι διαβάζω, έχει παρελθόν και διακρίνεται στα σημεία από την λατρεία του Διονύσου,κατά την οποία οι πιστοί έκαναν σεξουαλικά οργια και εκστατικές τελετές ή την αποκρυφιστική λατρεία της Δήμητρας και Κόρης, όπου εορταζόταν η άνοιξη και η διαρκής ανανέωση της ζωής.Μπορείς να γράψεις περισσότερα για την προελευσή της λατρείας του ιερού Τράγου;
Πότε εμφανίστηκε, που, κλπ; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ο θεός σας δε με θέλει, γιατί είμαι γκέι..
αντίθετα ο δικός μου θεός, ο Ιερός Τράγος, αγαπάει όλον τον κόσμο και δε θέλει να ταλαιπωρείται με νηστείες..
αυτό το κυνηγημένο ζωάκι, που οι κακοί χριστιανοί κυνήγησαν, βασάνισαν και σκότωσαν μόνο και μόνο επειδή ζουσε λαγνα..
there's only one rule...: κάνε ό,τι γουστάρεις, και ειδικά πολύ σεξ, δοκίμασε καινούργια πράγματα, αγάπα και ΛΑΤΡΕΨΕ τη φύση και θα ζήσεις καλά μέχρι να ψοφήσεις και να σε φάνε τα σκουλικάκια..
εμείς είμαστε ο θεός, είμαστε ένα κομμάτι με τη φύση.. ο θεός δεν είναι μια ξεχωριστή οντοτητα απο μας.
ψοφάς και end of the story, that's all. αποδειξη; δεν υπάρχει, και ούτε χρειάζεται να υπάρχει. γιατί να ασχολείσαι με κάτι που δε σε αφορά; ο θάνατος δε μας αφορά σ'αυτή τη ζωή, who cares?
κάνε σεξ με πολλές γυναίκες και άντρες ταυτόχρονα, με ζωάκια και με σκουριασμένα αντικείμενα..
Ο Ιερός Τράγος δεν έχει σχέση με το σατανισμό, αφού ο παγανισμός που σχετίζεται δεν έχει επίσης καμία σχέση με το σατανισμο τον οποίο δεν αναγνωρίζει, ούτε και το χριστιανισμό.
YOείσαι σε καλό δρόμο...
-
.Έχει αποδειχτεί επιστημονικά από τον Χάιζεμπεργκ ότι ο παρατηρητής επηρεάζει με την παρατηρησή του το παρατηρούμενο.
...Μικρούλα παρατήρηση
Ο παρατηρητής μπορεί να επηρεάζει μία κυματοσυνάρτηση επιφέροντας την κατάρευσή της μετά από τήν παρατήρηση,αλλά,η ίδια η κυματοσυνάρτηση καταρέει ούτως ή άλλως μετά τήν μεταπήδησή της από τόν μικρόκοσμο στόν παρατηρούμενο κόσμο μας.Υ.Γ. καί εμένα μ'αρέσει ο τράγος.Τρώω καί ιερούς τράγους,καί ανίερους επίσεις!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Υ.Γ. καί εμένα μ'αρέσει ο τράγος.Τρώω καί ιερούς τράγους,καί ανίερους επίσεις!!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Υ.Γ. καί εμένα μ'αρέσει ο τράγος.Τρώω καί ιερούς τράγους,καί ανίερους επίσεις!!!
Emena maresei mono to arnaki....
-
Δημοσιεύεται, μεταφρασμένο, το Ευαγγέλιο του Ιούδα!!
Που ανατρέπει αρκετά από όσα αναφέρονται στα άλλα Ευαγγέλια. -
JUDAS RULEZZZZZ
-
Διαβαστε Κελσος 'Ο αληθης λογος' .Απο τα λιγα που αφησαν χωρις να καψουν. οι Χριστιαννοι.Γραφτηκε το 178 και σωθηκε χαρις σε εναν μοναχο(Ωριγενη ο οποιος ηθελε να του απαντηση)... Λεει λοιπον ο Κελσος....Η γεννηση του Ιησου ειναι δικη του επινοηση για να συγκαληψη την πραγματικη του καταγωγη.Γεννηθηκε σε ενα χωριο της |Ιουδαιας απο μια ντοπιααπορη που ο αντρας της,μαραγκος, την εδιωξκε απο το σπιτι οταν εμαθε οτι τον απατουσε με ενα στρατιωτη ονοματι Πανθηρα.......και λεει παρακατω.'Απευθεινομαι στους Εβραιους ια να τους ρωτησω τι παθατε πολιτες του Ισραηλ και παραπλανημενοι κατα τροπο γελοιο απο εκεινον τον Ιησου εχετε απαρνηθει την πιστη των πατερων σας?
Και ενα αλλο αποσπασμα..Ακομη και οι πιο συνετοι Χριστιαννοι επιβαλουν να μην ζυγωνιοι της κοινοτητες τους κανενας μορφωμενος,σοφος,λογικος διοτι τετοιες ιδιοτητες τις θεωρουν κακες.΅Ενω οποιος ειναι αμαθης,βλακας αμορφωτος μπορει να πλησιασει αφοβα
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ειναι στον Χριστιαννισμο.Σκοτωσαμε το αρχαιο πνευμα το αθανατο και φοβομαστε αν θα παμε κολαση η παραδεισο.Καναμε και τον αγιο Ιωαννη τον Χρυσοστομο 'αγιο' αυτον που μισουσε οτι το Αρχαιο Ελληνικο.Να τους χαιρεστε
-
...chill out dude
-
Εγώ τον Judas τον προτιμώ ...σε έκδοση Priest
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το Ευαγγέλιο του ΙούδαΔημοσιεύεται, μεταφρασμένο, το Ευαγγέλιο του Ιούδα!!
Που ανατρέπει αρκετά από όσα αναφέρονται στα άλλα Ευαγγέλια.http://www9.nationalgeographic.com/chan ... eview.html
-
-
2πλο ποστ....
[Διάσπαση] Περί ιστορικής υπόστασης του Ιησού Χριστού