-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ρε παιδια δεν είναι όλα άσπρο μαύρο..
επίσης δεν άκουσα κανέναν να προτείνει έστω και μισή λύση..
κράζουμε - κράζουμε - κράζουμε..
keep krazingτο χω σκεφτει αρκετες φορες..μια λυση ισως θα ηταν η παραχωρηση κατοικιων σε διασπαρτα μερη ετσι ωστε να 'σπασει' το γκετο. Οσο μενουν ενωμενοι δεν διευρυνουν τους κοινωνικους κυκλους τους , ουτε την κουλτουρα τους..αν προσεξετε ΟΛΕΣ οι κλειστες κοινωνιες αντιδρουν επιθετικα και αναπτυσουν εναν εσωτερικο τροπο κουλτουρας και συμπερφιορας. Το βλεπω απο τους δικους μας μουσουλμανους που ειναι στην ακρη της Αλεξανδρουπολης αλλα ΚΑΙ απο τους Σαμοθρακητες που μεχρι πριν 15 χρονια ηταν σχεδον αποκωμενοι και ξεχασμενοι...και αναπτυξαν ενα παρομοιο μοτιβο συμπεριφορας.
-
οκ
η λύση ποια είναι;
πάλι τα ίδια λεμε δεν το καταλαβαίνεις;
εκτός αν σκοπός του θέματος ειναι να βγάλεις το άχτι σου
εγώ όταν έχω ένα πρόβλημα ( ή έστω κάτι που θεωρώ πρόβλημα ) κάθομαι το σκέφτομαι, το συζητάω και ψάχνω λύσεις.. τί μπορώ ( ή τί μπορούμε σαν κοινωνία/κράτος) να κάνω για ν'αλλάξω την κατάσταση.. τα άλλα είναι να αναλωνόμαστε και να συζητάμε σε φάση δελτίου ειδήσεων..
δε λέω απλά ααααα αυτό είναι έτσι και δεν είναι δίκαιο και και και και
αφού είναι έτσι τα πράγματα, με βάση την πραγματικότητα ψάχνουμε για λύσεις και όχι με το πως θα θέλαμε να είναι τα πράγματαεντελώς φιλικά έτσι;
-
Μην είμαστε απόλυτοι.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.
Μην γενικεύουμε.
Εγώ σε άνθρωπο που θα χρησιμοποιήσει βία στην οικογένειά μου ή τσιγγάνος είναι, ή αλβανός είναι, ή Έλληνας είναι....θα φάει καλά....Δυστηχώς σε κάποιες περιπτώσεις η βία είναι η μόνη λύση.
Συνήθως τσιγγάνοι και αλβανοί κάνουν αρκετές φασαρίες και δημιουργούν προβλήματα.(άμα δείτε στοιχεία της αστυνομίας θα καταλαβετε).
Τα περί φασισμού να τα πείτε σε αυτούς που τους έχουν ληστέψει, που τους έχουνε δείρει, που τους έχουνε σκοτώσει αγαπημένα πρόσωπα. -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
keep krazingτο χω σκεφτει αρκετες φορες..μια λυση ισως θα ηταν η παραχωρηση κατοικιων σε διασπαρτα μερη ετσι ωστε να 'σπασει' το γκετο. Οσο μενουν ενωμενοι δεν διευρυνουν τους κοινωνικους κυκλους τους , ουτε την κουλτουρα τους..αν προσεξετε ΟΛΕΣ οι κλειστες κοινωνιες αντιδρουν επιθετικα και αναπτυσουν εναν εσωτερικο τροπο κουλτουρας και συμπερφιορας. Το βλεπω απο τους δικους μας μουσουλμανους που ειναι στην ακρη της Αλεξανδρουπολης αλλα ΚΑΙ απο τους Σαμοθρακητες που μεχρι πριν 15 χρονια ηταν σχεδον αποκωμενοι και ξεχασμενοι...και αναπτυξαν ενα παρομοιο μοτιβο συμπεριφορας.
Πάμε πάλι...
Πριν κάποια χρόνια, σε συμφωνία με τον Ο.Ε.Κ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικάς) είχε προταθεί να τους παραχωρηθούν διαμερίσματα σε Εργατικές Κατοικίες (όχι εντελώς τσάμπα, δεν θυμάμαι λεπτομέρειες όμως).
Οι 'συμπαθείς' μας 'φίλοι', είχαν αρνηθεί, προφασιζόμενοι ότι έτσι κινδυνεύει η πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα και το πράγμα έμεινε εκεί!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
οκη λύση ποια είναι;
εγώ όταν έχω ένα πρόβλημα ( ή έστω κάτι που θεωρώ πρόβλημα ) κάθομαι το σκέφτομαι, το συζητάω και ψάχνω λύσεις.. τί μπορώ ( ή τί μπορούμε σαν κοινωνία/κράτος) να κάνω για ν'αλλάξω την κατάσταση.. τα άλλα είναι να αναλωνόμαστε και να συζητάμε σε φάση δελτίου ειδήσεων..
αφού είναι έτσι τα πράγματα, με βάση την πραγματικότητα ψάχνουμε για λύσεις και όχι με το πως θα θέλαμε να είναι τα πράγματαεντελώς φιλικά έτσι;
check my previous post
-
σωστά αυτά που λες ότι μένουν στον κυκλο τους και από τη διαιώνιση της κατάστασης συμβαίνει αυτό, αλλά.. παραχώρηση κατοικιών; υπό ποιες συνθήκες; να τους χαριστούν σπίτια; ή να υποχρεωθούν να αγοράσουν;
-
Ο χρήστης Antonio1 έγραψε:
Μην είμαστε απόλυτοι.
Μην γενικεύουμε.
Εγώ σε άνθρωπο που θα χρησιμοποιήσει βία στην οικογένειά μου ή τσιγγάνος είναι, ή αλβανός είναι, ή Έλληνας είναι....θα φάει καλά....Δυστηχώς σε κάποιες περιπτώσεις η βία είναι η μόνη λύση.
Συνήθως τσιγγάνοι και αλβανοί κάνουν αρκετές φασαρίες και δημιουργούν προβλήματα.(άμα δείτε στοιχεία της αστυνομίας θα καταλαβετε).
Τα περί φασισμού να τα πείτε σε αυτούς που τους έχουν ληστέψει, που τους έχουνε δείρει, που τους έχουνε σκοτώσει αγαπημένα πρόσωπα.+10^10
-
παιδιά, έχω συνεργαστεί με γύφτους λόγω της δουλειας μου (Πολ. Μηχ. δεν εχω βγαλει καμια αδεια για Ν. Λιοσια:)), δεν βλέπω καμία αλλαγή σκέψης σε πολλούς..τι εννοώ..
όπως πολλοί θα ξέρετε οι γύφτοι, δικαιούνται να πάρουν ένα πολύ χαμηλότοκο δάνειο μέχρι 60000 για αγορά, κατασκευή κατοικίας, επιδοτούμενο απο το ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση μη αποπληρωμής..
ο σκοπός του δανείου αυτου είναι να αποκτήσουν στέγη και να φύγουν απο τις καλύβες αλλα και να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο, εφόσον τα 60000 επαρκούν μόνο για μεταχειρισμένο μικρό διαμέρισμα...
δεν γίνεται έτσι όμως....
τα γκετο ενισχύονται, αφού η μεγάλη πλειοψηφία επιλέγει να μενει στις ίδιες περιοχές φτιάχνοντας ένα γιαπί...
προσπαθούν απο παντού να κόψουν χρήματα και σκαρφίζονται διάφορα για να εισπράξουν τα λεφτα του δανείου, αγοράζοντας μια ιδ/ια που κοστίζει 30000 και δεν προκειται να μείνουν ποτε εκει...τα υπόλοιπα τα τρώνε...
άποψη μου είναι οτι δεν πρόκειται ποτε να ενσωματωθούν στην κοινωνία (αν και έχουν γίνει βήματα) γιατι ούτε οι ίδιοι δεν το θέλουν...
η περιοχή που είναι μαζεμένοι στον βόλο, είναι απροσπέλαστη στου αστυνομικούς, και γκετοποιημένοι, ακόμα και για εμάς που πάμε εκεί για δουλεια...
υπ΄όψην δεν έχουν καμία επαφή με την νομιμότητα....
δεν γίνεται τους λές, γιατί σου λένε ο τάδε μου το κάνει, μας πώς του λές, αφου δεν το περνάει η πολεδομία, έ δώσε κάτι και εσύ σου λένε....
-
Οι Έλληνες ΔΕΝ είναι ρατσιστές. Να πάψει επιτέλους αυτή η καραμέλα!
Όταν αντιδρούν κατά συγκεκριμένων ομάδων, αυτό γίνεται εξαιτίας προβλημάτων που οι ομάδες αυτές δημιουργούν ή βάσει της κοινής λογικής μπορούν να δημιουργηθούν.
Ο Έλληνας που θα εκμεταλλευτεί/χτυπήσει/βλάψει/προσβάλλει αλλοεθνή ή αλλόφυλο, θα το πράξει και κατά άλλου Έλληνα. Απλώς στην πρώτη περίπτωση θα πουν μερικοί βαρεμένοι ότι πρόκειται για πράξη ρατσισμού, ενώ στη δεύτερη για αλητεία.
Ότι υπάρχουν μερικοί 'ιδεολόγοι' ρατσιστές, είναι αλήθεια. Αλλά δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο χωρίς τέτοιους. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
σωστά αυτά που λες ότι μένουν στον κυκλο τους και από τη διαιώνιση της κατάστασης συμβαίνει αυτό, αλλά.. παραχώρηση κατοικιών; υπό ποιες συνθήκες; να τους χαριστούν σπίτια; ή να υποχρεωθούν να αγοράσουν;
(αλλα και προς Νασο)
καποιοι που θελουν να ενταχθουν θα παρουν τα σπιτια και θα ενταχθουν.
ΑΛΛΑ οπως λες μερικοι που δεν δεχονται επειδη θα χαλασει η πολιτιστικη τους κληρονομια ... ειπαμε να βρουμε λυσεις αλλα αμα δεν θελει ο αλλος δεν γινεται δουλεια. Μεσα στα πλαισια της χαμενης κληρονομιας να γινει ενα νομοσχεδιο το οποιο θα απαγορευει την εγκατασταση τσιγγανων σε ενα μερος παραπανω απο 10 χρονια. Παλια οι τσιγγανοι γυρνουσαν απο δω και απο κει ... τωρα πλεον μενουν μπαστακες σε ενα μερος και χανουν την κληρονομια τους. ΑΝ δεν θελουν να ενταχθουν και να συνεχισουν οπως ηταν τοτε να το κανουν αλλα ΟΧΙ με δυο μετρα και δυο σταθμα.
-
face έχεις δίκηο!
Το πιθανότερο είναι να μην ενσωματωθούν στην κοινωνία στο άμεσο μέλλον.Ομως, ρε παίδες, ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος έχει υποστεί την αντικοινωνική τους συμπεριφορά (και δικαιολογημένα αντιδρά και ζητά δικαιοσύνη) δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάζουμε ολους!
Αυτό είπα.
Δεν μπορώ να δεχθώ τα 'μόνιμα μπάνια στο Αιγαίο' και τα 'σκοτώστε τους όλους για να λύσουμε το πρόβλημα'! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
οκη λύση ποια είναι;
Πάντα φιλικά! υπάρχει αλλος τρόπος αραγε;
λοιπών, απο πλευρά κράτους έχουν δωθεί βοηθήματα τα αναφέρω παραπάνω, λύσεις; όπως ειπώθηκε ειναι να σπάσουν τα γκέτο, και επιτέλους αντιμετοπίζονται ισότιμα σαν Ελληνες πολίτες και οχι σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, αν και οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα σε τέτοια αντιμετόπιση,
απο εμένα και πόλλους ανθρώπους που ξέρω, δεν αντιμετοπιζονται ως κοινωνική ομάδα, αλλα και οι ίδιοι δεν βοηθουν να παρει! και αυτό το πρόβλημα δεν βλέπω να έχει λύση, αυτό που θέλω να καταλάβεις ειναι ότι οι ίδιοι πρέπει να κάνουν την αρχή, ότι δήποτε άλλο ειναι απλα κουβέντες, το ότι εγώ και άλλοι καταγγέλουν συμπεριφορές δεν σημαινει ότι εχουμε και λύση στο τσεπάκι, όπως και στο 'ζωα,ζωα' ή στο 'πιο απιθανα των Ελληνικών δρόμων' καταγγέλουμε και σχολιάζουμε. -
(αλλα και προς Νασο)καποιοι που θελουν να ενταχθουν θα παρουν τα σπιτια και θα ενταχθουν.
ΑΛΛΑ οπως λες μερικοι που δεν δεχονται επειδη θα χαλασει η πολιτιστικη τους κληρονομια ... ειπαμε να βρουμε λυσεις αλλα αμα δεν θελει ο αλλος δεν γινεται δουλεια. Μεσα στα πλαισια της χαμενης κληρονομιας να γινει ενα νομοσχεδιο το οποιο θα απαγορευει την εγκατασταση τσιγγανων σε ενα μερος παραπανω απο 10 χρονια. Παλια οι τσιγγανοι γυρνουσαν απο δω και απο κει ... τωρα πλεον μενουν μπαστακες σε ενα μερος και χανουν την κληρονομια τους. ΑΝ δεν θελουν να ενταχθουν και να συνεχισουν οπως ηταν τοτε να το κανουν αλλα ΟΧΙ με δυο μετρα και δυο σταθμα.
Μα φίλε μου, με αυτό που γράφεις υπονοείς ότι τώρα έχουν τη δυνατότητα νομικά να καταπατούν εκτάσεις. Γνωρίζεις ότι με τη σημερινή κατάσταση, μετά την πάροδο 20-ετίας και υπό προϋποθέσεις, οικειοποιούνται τις εκτάσεις που έχουν καταπατήσει (εκτός αν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, εις βάρος του οποίου δεν υπάρχει χρησικτησία).
Δεν χρειάζεται νομοσχέδιο για να τους αναγκάσεις να απελευθερώσουν καταπατημένη έκταση! Θέληση χρειάζεται και κότσια, πολιτικά κυρίως!
-
Ο χρήστης Antonio1 έγραψε:
Μην είμαστε απόλυτοι.
Μην γενικεύουμε.
Εγώ σε άνθρωπο που θα χρησιμοποιήσει βία στην οικογένειά μου ή τσιγγάνος είναι, ή αλβανός είναι, ή Έλληνας είναι....θα φάει καλά....μέχρι εδώ καλά και συμφωνώ..
Δυστηχώς σε κάποιες περιπτώσεις η βία είναι η μόνη λύση.
αν αποκλείσουμε όλες τις άλλες λύσεις, για τον καθένα ίσως επικρατήσει αυτή η λογική.. με τη δικαιολογία ότι στη δικιά μας περίπτωση, η βία είναι η μόνη λύση. Αν γίνει αυτό, ο κόσμος θα καταστραφεί.. δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο για τον καθένα ποια κατάσταση απαιτεί χρήση βίας..
ναι, πολλές φορές έτσι είναι..
αλλά παίζουν πολλοί παράγοντες εδώ και δεν προλαβαίνω να αναπτύξω αυτήν την κουβέντα, γιατί πρέπει να φύγω. Να με συγχωρέσεις, θα το κάνω όμως αργότερα. ( μη νομίζεις ότι αποφεύγω να απαντήσω, αυτό )Τα περί φασισμού να τα πείτε σε αυτούς που τους έχουν ληστέψει, που τους έχουνε δείρει, που τους έχουνε σκοτώσει αγαπημένα πρόσωπα.
Δηλαδή φταίει ένα ολόκληρο έθνος για κάποιο άτομο;
δηλαδή αν εγώ πάω στη Γαλλία ( τυχαίο παράδειγμα ) και σκοτώσω ένα γάλλο, οι γάλλοι πρέπει να μισούν τους έλληνες;
ρε παιδιά....
αυτά είναι αστεία πράγματα, να τα συζητάει ο κάθε καραγκιόζης στην τηλεόραση..μια παράκληση..
ανοιξτε τους ορίζοντές σας..
ή τουλάχιστον προσπαθείστε. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
(αλλα και προς Νασο)
καποιοι που θελουν να ενταχθουν θα παρουν τα σπιτια και θα ενταχθουν.
Μα φίλε μου, με αυτό που γράφεις υπονοείς ότι τώρα έχουν τη δυνατότητα νομικά να καταπατούν εκτάσεις. Γνωρίζεις ότι με τη σημερινή κατάσταση, μετά την πάροδο 20-ετίας και υπό προϋποθέσεις, οικειοποιούνται τις εκτάσεις που έχουν καταπατήσει (εκτός αν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, εις βάρος του οποίου δεν υπάρχει χρησικτησία).
Δεν χρειάζεται νομοσχέδιο για να τους αναγκάσεις να απελευθερώσουν καταπατημένη έκταση! Θέληση χρειάζεται και κότσια, πολιτικά κυρίως!
σωστα ειναι και οι εκτασεις αυτο τα χα ξεχασει..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μην είμαστε απόλυτοι.
Μην γενικεύουμε.
Εγώ σε άνθρωπο που θα χρησιμοποιήσει βία στην οικογένειά μου ή τσιγγάνος είναι, ή αλβανός είναι, ή Έλληνας είναι....θα φάει καλά....μέχρι εδώ καλά και συμφωνώ..
Δυστηχώς σε κάποιες περιπτώσεις η βία είναι η μόνη λύση.
αν αποκλείσουμε όλες τις άλλες λύσεις, για τον καθένα ίσως επικρατήσει αυτή η λογική.. με τη δικαιολογία ότι στη δικιά μας περίπτωση, η βία είναι η μόνη λύση. Αν γίνει αυτό, ο κόσμος θα καταστραφεί.. δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο για τον καθένα ποια κατάσταση απαιτεί χρήση βίας..
ναι, πολλές φορές έτσι είναι..
αλλά παίζουν πολλοί παράγοντες εδώ και δεν προλαβαίνω να αναπτύξω αυτήν την κουβέντα, γιατί πρέπει να φύγω. Να με συγχωρέσεις, θα το κάνω όμως αργότερα. ( μη νομίζεις ότι αποφεύγω να απαντήσω, αυτό )Τα περί φασισμού να τα πείτε σε αυτούς που τους έχουν ληστέψει, που τους έχουνε δείρει, που τους έχουνε σκοτώσει αγαπημένα πρόσωπα.
Δηλαδή φταίει ένα ολόκληρο έθνος για κάποιο άτομο;
δηλαδή αν εγώ πάω στη Γαλλία ( τυχαίο παράδειγμα ) και σκοτώσω ένα γάλλο, οι γάλλοι πρέπει να μισούν τους έλληνες;
ρε παιδιά....
αυτά είναι αστεία πράγματα, να τα συζητάει ο κάθε καραγκιόζης στην τηλεόραση..μια παράκληση..
ανοιξτε τους ορίζοντές σας..
ή τουλάχιστον προσπαθείστε.Δεν μιλάμε για Έθνη, αλλα για κοινωνικές ομάδες.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
face έχεις δίκηο!
Το πιθανότερο είναι να μην ενσωματωθούν στην κοινωνία στο άμεσο μέλλον.Ομως, ρε παίδες, ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος έχει υποστεί την αντικοινωνική τους συμπεριφορά (και δικαιολογημένα αντιδρά και ζητά δικαιοσύνη) δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάζουμε ολους!
Αυτό είπα.
Δεν μπορώ να δεχθώ τα 'μόνιμα μπάνια στο Αιγαίο' και τα 'σκοτώστε τους όλους για να λύσουμε το πρόβλημα'!το απόλυτο είναι καταστροφικό πάντα.....
μου είχαν πεί οτι οι γύφτοι είναι μέγα φεσαδόροι...
εγώ έχω να πώ το ακριβώς αντίθετο, πιο τυπικοί απο πολλούς άλλους...
ένα χαρακτηριστικό πσράδειγμα ένταξης στηνκοινωνία είναι οι αλβανοί...
υπάρχουν πολλοί που έχουν ενταχθεί στην κοινωνία, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και κάνου ότι έκαναν και οι έλληνες μετανάστες...
υπάρχουν και πολλοί που έχουν τις οικογενειές τους στην αλβανία, δουλεύουν εδω και στέλνουν τα λεφτά επάνω..αυτοί δεν θα ενταχθούν ποτε..
υπάρχουν και πολλοί που απο το ξύλο που έτρωγαν απο την αστυνομία στην αλβανία παλαιότερα, δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ μυαλό και κάνουν και εδώ αυτα που έκαναν εκει πάνω...
που θα πέσεις έιναι το θέμα....
να κλείσουν τα σύνορα και να εκδιωχθούν δεν είναι λύση δημοκρατικού κράτους...
ας προσπαθήσουμε να ενταχθούν όλοι στην κοινωνία, και αυτο εξαρτάτε και απο εμας, απο το τρόπο που τους αντιμετωπίζουμε..
αυτοί που δεν θέλουν δεν πρόκειται να ενταχθούν ποτέ, και θα καταλήξουν στην φυλακή....
γνώμη μου είναι οι σεσημασμένοι να εκδίδονται αμεσα στην αλβανία, και να τους απογορεύεται η είσοδος στην ελλαδα δια βίου...
έχουν γεμίσει οι φυλακές αλβανούς....
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Δεν μιλάμε για Έθνη, αλλα για κοινωνικές ομάδες.
Δε νομίζω.
Για Αλβανούς μίλησε -
Και με μία πολύ γρήγορη έρευνα στον φίλο μας Γκούγκλη, σας παραθέτω τα εξής:
Δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε τσιγγάνους
Τσιγγάνοι και Πομάκοι στην ΕΛ.ΑΣ.Δείτε και αυτά, να δούμε τι σχέση έχουν οι 'δικοί μας' με τους Τσιγγάνους, τη φυλή δηλαδή...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Και με μία πολύ γρήγορη έρευνα στον φίλο μας Γκούγκλη, σας παραθέτω τα εξής:Δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε τσιγγάνους
Τσιγγάνοι και Πομάκοι στην ΕΛ.ΑΣ.Δείτε και αυτά, να δούμε τι σχέση έχουν οι 'δικοί μας' με τους Τσιγγάνους, τη φυλή δηλαδή...
Επιδή λόγω σεισμού γκρεμισα το παλιό σπίτι και χτίζω νέο, πήγα για δάνειο, αν και έχουμε αρκετά υψηλό εισόδημα, η τράπεζα μας έδωσε 'μολις' 30.000 ευρώ! αυτό για τα δάνέια.
Περί ρατσισμού...