-
Σε λίγο καιρό θα βλέπετε αλβανούς αστυνομικούς και θα τρίβετε τα μάτια σας.
Εκεί να δείτε ανοιχτούς ορίζοντες που θα αποκτήσουμε....
Ζώ στη Κυψέλη και τους τρώω στη μάπα καθημερινά....οι μισοί απ' αυτούς είναι σκάρτοι αποδεδειγμένα και με φάκελο στην ασφάλεια.Όσο για το σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιείς βία είναι απλό:
Στην περίπτωση που δεχτείς βία.
Μάθετε να προστατέυετε τα παιδιά σας και τις οικογένειές σας γιατί και ο πολιτισμός σε μεγάλη δόση και σε ακατάλληλους ανθρώπους βλάπτει. -
Σωστό αυτό!
Καλύτερα να μένεις μακριά από τέτοιες καταστάσεις! -
Μεχρι σημερα εχω σακατεψει παρα πολλους αλλοδαπους και το φχαριστηθηκα τις περισσοτερες φορες...
Τωρα μη ρωτατε πως και γιατι..
-
Εμένα πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το εξής γεγονός: Πολλοί Αλβανοί που έχω δει καταφέρνουν μέσα σε 2-3 χρόνια δουλειάς να αγοράσουν διαμέρισμα. Πώς διάολο το κάνουν αυτό; Εδώ ένα σχετικά καλά αμοιβόμενο ζευγάρι για να μπορέσει να αγοράσει ένα διαμέρισμα πρέπει να βοηθηθεί από γονείς και να καταδανειστεί κι από πάνω, αυτοί που δεν έχουν ούτε συγγενείς ούτε (υποτίθεται) χρήματα πού τα βρίσκουν;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εμένα πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το εξής γεγονός: Πολλοί Αλβανοί που έχω δει καταφέρνουν μέσα σε 2-3 χρόνια δουλειάς να αγοράσουν διαμέρισμα. Πώς διάολο το κάνουν αυτό; Εδώ ένα σχετικά καλά αμοιβόμενο ζευγάρι για να μπορέσει να αγοράσει ένα διαμέρισμα πρέπει να βοηθηθεί από γονείς και να καταδανειστεί κι από πάνω, αυτοί που δεν έχουν ούτε συγγενείς ούτε (υποτίθεται) χρήματα πού τα βρίσκουν;- Ζουν πιο 'φτωχικά'. Πχ δεν παίρνουν αυτοκίνητο ή βολεύονται με μεταχειρισμένο 10ετίας.
- Παίρνουν δάνειο.
- Κάνουν δουλειές που αφήνουν χρήματα, αλλά που δεν τις προτιμούν οι Έλληνες.
- Δουλεύουν πολύ.
- Κλέβουν τους Έλληνες!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εμένα πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το εξής γεγονός: Πολλοί Αλβανοί που έχω δει καταφέρνουν μέσα σε 2-3 χρόνια δουλειάς να αγοράσουν διαμέρισμα. Πώς διάολο το κάνουν αυτό; Εδώ ένα σχετικά καλά αμοιβόμενο ζευγάρι για να μπορέσει να αγοράσει ένα διαμέρισμα πρέπει να βοηθηθεί από γονείς και να καταδανειστεί κι από πάνω, αυτοί που δεν έχουν ούτε συγγενείς ούτε (υποτίθεται) χρήματα πού τα βρίσκουν;Απο την πρέζα που διακινούν, και γυφτοι το ίδιο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εμένα πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το εξής γεγονός: Πολλοί Αλβανοί που έχω δει καταφέρνουν μέσα σε 2-3 χρόνια δουλειάς να αγοράσουν διαμέρισμα. Πώς διάολο το κάνουν αυτό; Εδώ ένα σχετικά καλά αμοιβόμενο ζευγάρι για να μπορέσει να αγοράσει ένα διαμέρισμα πρέπει να βοηθηθεί από γονείς και να καταδανειστεί κι από πάνω, αυτοί που δεν έχουν ούτε συγγενείς ούτε (υποτίθεται) χρήματα πού τα βρίσκουν;Ειναι πολύ απλό. Λέγεται περιορισμός της κατανάλωσης στα απολύτως απαραίτητα για βιοπορισμό και διπλοτριπλοβαρδιες σε δουλειες που αποφερουν 50-60 ευρώ ημερησίως. Αν κανεις τις σχετικές πράξεις θα σου βγει
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εμένα πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το εξής γεγονός: Πολλοί Αλβανοί που έχω δει καταφέρνουν μέσα σε 2-3 χρόνια δουλειάς να αγοράσουν διαμέρισμα. Πώς διάολο το κάνουν αυτό; Εδώ ένα σχετικά καλά αμοιβόμενο ζευγάρι για να μπορέσει να αγοράσει ένα διαμέρισμα πρέπει να βοηθηθεί από γονείς και να καταδανειστεί κι από πάνω, αυτοί που δεν έχουν ούτε συγγενείς ούτε (υποτίθεται) χρήματα πού τα βρίσκουν;το σ@@@@ τους, παξιμάδι κάνουν....(συγνώμη κίολλας)
τι σαν και εμας που τα ρίχνουμε σε πράγματα που μας αρέσουν..(Αυτοκίνητα, διασκέδαση, εκδρομούλες)η γυναίκα που βοηθάει στο σπίτι, μεσα σε 4 χρόνια πήρε διαμέρισμα 30'000'000 δρχ....
ο άντρας τις δεν αγοράζει ρούχα, φοράει τα παλια τα δικά μου...
τρελή οικονομία.... -
@jm000:
Αυτό θα μπορούσα να το πω και για 25άρηδες Έλληνες που εμφανίζονται με αυτοκίνητα 100.000 ευρώ στα κλαμπ της παραλιακής. Όλοι πια είναι γόνοι εφοπλιστών; -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εμένα πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το εξής γεγονός: Πολλοί Αλβανοί που έχω δει καταφέρνουν μέσα σε 2-3 χρόνια δουλειάς να αγοράσουν διαμέρισμα. Πώς διάολο το κάνουν αυτό; Εδώ ένα σχετικά καλά αμοιβόμενο ζευγάρι για να μπορέσει να αγοράσει ένα διαμέρισμα πρέπει να βοηθηθεί από γονείς και να καταδανειστεί κι από πάνω, αυτοί που δεν έχουν ούτε συγγενείς ούτε (υποτίθεται) χρήματα πού τα βρίσκουν;Ένα αντρόγυνο που δουλεύει 2 βάρδιες ημερησίως ο καθένας, μένει σε ένα 'διαμέρισμα' τρύπα και περιορίζει τα έξοδά του στο φαϊ-σπίτι-μετακίνηση από και προς τη δουλειά μαζεύει πολύ εύκολα χρήματα.
Αντίθετα ένα αντρόγυνο που έχει ένα μισθό υπαλλήλου ο καθένας (έστω και καλό), μένει σε 'καλό' σπίτι, βγαίνει 'κάπου καλά' 1-2 φορές τη βδομάδα, αγοράζει φιρμάτα ρούχα, παπούτσια, έχει (τουλάχιστον 1) αυτοκίνητο, κάνει 1-2 εκδρομές το μήνα, ψωνίζει και κατιτίς 'επειδή το είδε και του άρεσε', δε μαζεύει χρήματα. Αν κάνεις τις πράξεις βγαίνει.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν από το τίποτα, έχουν άλλη αντίληψη του χρήματος από εμάς και κάνουν τελείως διαφορετική διαχείρισή του.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Εμένα πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το εξής γεγονός: Πολλοί Αλβανοί που έχω δει καταφέρνουν μέσα σε 2-3 χρόνια δουλειάς να αγοράσουν διαμέρισμα. Πώς διάολο το κάνουν αυτό; Εδώ ένα σχετικά καλά αμοιβόμενο ζευγάρι για να μπορέσει να αγοράσει ένα διαμέρισμα πρέπει να βοηθηθεί από γονείς και να καταδανειστεί κι από πάνω, αυτοί που δεν έχουν ούτε συγγενείς ούτε (υποτίθεται) χρήματα πού τα βρίσκουν;
Ένα αντρόγυνο που δουλεύει 2 βάρδιες ημερησίως ο καθένας, μένει σε ένα 'διαμέρισμα' τρύπα και περιορίζει τα έξοδά του στο φαϊ-σπίτι-μετακίνηση από και προς τη δουλειά μαζεύει πολύ εύκολα χρήματα.
Αντίθετα ένα αντρόγυνο που έχει ένα μισθό υπαλλήλου ο καθένας (έστω και καλό), μένει σε 'καλό' σπίτι, βγαίνει 'κάπου καλά' 1-2 φορές τη βδομάδα, αγοράζει φιρμάτα ρούχα, παπούτσια, έχει (τουλάχιστον 1) αυτοκίνητο, κάνει 1-2 εκδρομές το μήνα, ψωνίζει και κατιτίς 'επειδή το είδε και του άρεσε', δε μαζεύει χρήματα. Αν κάνεις τις πράξεις βγαίνει.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν από το τίποτα, έχουν άλλη αντίληψη του χρήματος από εμάς και κάνουν τελείως διαφορετική διαχείρισή του.
+1
-
Ελεος με τα +
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ελεος με τα ++1 !!!
-
Κατ'εμέ είμαστε ρατσιστές. Σε θεωρητικό επίπεδο και επειδή μας αρέσει να χαϊδεύουμε τα αυτιά μας, είμαστε όλοι υπέρ των ίσων ευκαιριών (με την προϋπόθεση ότι ο 'διαφορετικός' επιθυμεί να του δοθεί ευκαιρία).
Όταν, όμως, ο Οδυσσέας Τσενάι (τον θυμάστε;) ), διεκδίκησε επι ίσοις όροις, το δικαίωμα να αισθανθεί περήφανος ως Έλληνας και συνεπώς ως πλήρως ενσωματωμένος, τον απέβαλλέ το ίδιο του το περιβάλλον με τη συνδρομή του κράτους.Για την ιστορία, ο (πικραμένος - και δίκαια για μένα) Οδυσσέας, απολαμβάνει φούλ υποτροφία στο ΜΙΤ.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν από το τίποτα, έχουν άλλη αντίληψη του χρήματος από εμάς και κάνουν τελείως διαφορετική διαχείρισή του.Κάτι σαν τους δικούς μας μετανάστες, κι όχι μόνο, πρίν από 50 - 60 χρόνια.
Έφευγαν δούλευαν 'σα τα σκυλιά' έκαναν την όποια περιουσία τους και μετά την έτρωγαν τα παιδιά τους.'Υπόμονη' σε λίγα χρόνια από τη στιγμή που θα ενταχθούν στη δική μας κοινωνία το ίδιο θα γίνει. Οι γονείς μαζεύουν και τα παιδιά θα χαλάνε.
Για τους τσιγγάνους η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική, η πιθανότητα να ενταχθούν είναι ελάχιστη. Ζούν εδώ και πολλές γενιές σε αυτή τη κατάσταση, τους έχει 'βολέψει' και δε θέλουν να την αλλάξουν.
Από την άλλη πλευρά οι έχοντες τη δυνατότητα δε κάνουν τίποτα για να τελειώσουν αυτό το (κακά τα ψέμματα) πρόβλημα.
Παράδειγμα, δίπλα στο νομισματοκοπείο πίσω από το σταθμό του μετρό, υπάρχει μια μικρή έκταση την οποία την έχουν 'καταλάβει' εδώ και κάποια χρόνια τσιγγάνοι (πιθανόν να είναι αυτοί που έμεναν δίπλα στο Έθνος και με την κατασκευή της Α.Ο. αναγκάστηκαν να φύγουν) .Απλά σκεφτήτε εαν το είχε κάνει αυτό κάποιος άλλος κι όχι τσιγγάνος τι θα είχε γίνει και σε τι περιπέτειες θα είχε βρεθεί.
Δε θέλουν κι όχι δε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν.
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Κατ'εμέ είμαστε ρατσιστές. Σε θεωρητικό επίπεδο και επειδή μας αρέσει να χαϊδεύουμε τα αυτιά μας, είμαστε όλοι υπέρ των ίσων ευκαιριών (με την προϋπόθεση ότι ο 'διαφορετικός' επιθυμεί να του δοθεί ευκαιρία).
Όταν, όμως, ο Οδυσσέας Τσενάι (τον θυμάστε;) ), διεκδίκησε επι ίσοις όροις, το δικαίωμα να αισθανθεί περήφανος ως Έλληνας και συνεπώς ως πλήρως ενσωματωμένος, τον απέβαλλέ το ίδιο του το περιβάλλον με τη συνδρομή του κράτους.Για την ιστορία, ο (πικραμένος - και δίκαια για μένα) Οδυσσέας, απολαμβάνει φούλ υποτροφία στο ΜΙΤ.
Σκέψου όμως και δεκάδες άλλες περιπτώσεις που ενώ έχει κάνει κάποιο λάθος και προσπαθέις να του το πείς για να βρεθεί η λύση σου 'πετάει' το κλασσικό, 'επειδή είμαι Αλβανός τα λές αυτά'.
Έχω πελάτη που αγόρασε κάποιο μαγαζί και όταν πρωτοπήγα για να του πάω πράγματα υπήρξε μια οικονομική (τι άλλο) διαφορά και χωρίς να τον προκαλέσω καθόλου, άρχισε να λέει τα δικά του.
Ότι επειδή είμαι Αλβανός τα κάνετε αυτά δε σας αρέσει που ο Αλβανός πήρε μαγαζί κ.λ.π. .
Μόνος του έβαζε ετικέτα στον εαυτό του. Αυτό το κάνουν πολλοί και ουσιαστικά μονοι τους σκάβουν το χαντάκι ανάμεσα σε αυτούς και σε όποιον βρίσκεται απέναντί τους. -
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Μην τα μπλέκεις όλα μαζί. Χωρίς να θέλω να πάρω θέση για το ζήτημα του αν έπρεπε να σηκώσει τη σημαία ο Τσενάι (κι ο κάθε μετανάστης-αλλοδαπός), πιστεύω το εξής: η πλήρης ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική (ή άλλη) κοινωνία δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα ή να νοιώσουν Έλληνες. Σημαίνει ότι ακολουθούν την καθημερινότητα των υπολοίπων, συναναστρέφονται μαζί τους και δε νοιώθουν παραμερισμένοι. Δεν χρειάζεται (ή δε θα έπρεπε να χρειάζεται) να είσαι Έλληνας για να νοιώσεις έτσι. Όπως και αρκετοί Έλληνες που μετανάστευσαν δεν πήραν ποτέ την υπηκοότητα του κράτους που πήγαν.
Όσο για το ότι διαπρέπει στο εξωτερικό, μπράβο του και συγχαρητήρια, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα παραπάνω.
-
Σίγουρα γίνεται και αυτό που λές και μάλιστα είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, ειδικά αν έχεις πάει με κάθε καλή πρόθεση. Ακόμα και με ρατσιστική προς τον Έλληνα συνάδελφό του.
Παραδείγματα υπάρχουν πολλά για να υποστηρίξουν κάθε άποψη. Και μένα μου έχουν πεί φίλοι που μένουνε στον Ταύρο ότι 'τα λες αυτά γιατί δεν τους τρώς στη μάπα όλη μέρα'. Μπορεί και να έχουν δίκιο, απλά η αποψή μου είναι.
-
.
Δυστυχώς έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται, και μάλιστα λέγονται απλώς για να λέγονται.
Προσωπικά μία ευχή έχω: Όλοι όσοι δεν έχουν εμπειρία από γύφτους και τσιγγάνους, να αποκτήσουν.
.
-
@ lokatzis: μα φυσικά η υπηκοότητα δεν έχει καμία σχέση με την ενσωμάτωση. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία το αποδεικνύουν. Ο Τσενάι όμως παραμερίστηκε. Όπως παραμερίζονται και τα Αλβανάκια σε σχολεία που είναι ακόμα μειoνότητα (γιατί γνωρίζω και σχολεία που είναι πλειονότητα και εκεί τίθεται και θέμα ρατσιστικής αντιμετώπισης των Ελλήνων μαθητών, αλλά αυτό είναι άλλο thread...)
Περί ρατσισμού...