-
Δεν ξέρετε τί ανακούφιση έχω.
(που θα καούν μαζι΄με μένα και οι μέτοχοι της BNP )
-
Θυμάμαι σκηνή από το '1922' του Κούνδουρου, όπου γαλλικό ναυτικό άγημα παίρνει θέση μπροστά στο κτίριο της 'Banque de Paris et des Pays Bas' (νυν Paribas) για να το προστατεύσει από τον τουρκικό όχλο, αδιαφορώντας για τις σφαγές αμάχων Ελλήνων που εκτυλίσσονται μπροστά του.
Πρόκειται επομένως για τράπεζα που χαίρει διαχρονικώς επαρκούς μερίμνης και προστασίας... -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Σήμερα κάτι ψιλά 'ψώνια' πάλι ........για τα παιδιά μου προίκα
Τελικά η 'προίκα' σήμερα απέδωσε τα μέγιστα.....κι έχουμε δρόμο - προς τα πάνω - ακόμα....
-
Με πτώση ο DOW αλλά η ΑΙG γράφει άνοδο... 60% ενώ το τελευταίο πενθήμερο η City έχει γράψει άνοδο κοντά 100%!
(ωραίο το παιχνίδι εκεί χαμηλά στα τάρταρα!)
-
Με 1,2 τρις$ η Αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αγοράσει διάφορα χρέη και ισοδύναμα, κυρίως 'τοξικά' αλλά και 300δις$ ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου!!!
Πολύ κόψιμο χρήματος δηλαδή για πληρωμή χρεών.
Η Wall ανέβηκε και το δολλάριο κατρακύλησε με την ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου από το ~1,30 να πηγαίνει στο 1,35!Με πιο απλά λόγια οι Euro 4 προδιαγραφών μεταχειρισμένες Boxster στις ΗΠΑ, ξεκινούν πλέον από τα 6,5Κ με 7Κ ευρώ.
-
Το δολλάριο λέτε να ισορροπήσει κάπου εκεί στο 1,30 - 1,35 ή θα σκαφαλώσει στα προ-κρίσης επίπεδα του 1,55;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Το δολλάριο λέτε να ισορροπήσει κάπου εκεί στο 1,30 - 1,35 ή θα σκαφαλώσει στα προ-κρίσης επίπεδα του 1,55;Ήδη πλησιάζει το 1,37 και εκτός κάποιου άλλου συνταρακτικού γεγονότος μάλλον θα πάρει πολύ καιρό να το ξαναδούμε να πλησιάζει τα 1,3.
Επίσης έχουμε επανάληψη των κλασσικών. Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 52$ όπως και γενικότερα οι πρώτες ύλες ανέβηκαν καθώς και το χρυσάφι.Για να δούμε και λίγες μετοχές τώρα...
- Kleeman: Φτιάχνει ανσανσέρ και κατά δήλωσή της παράγει 3 στους 4 ανελκυστήρες που τοποθετούνται στην Ελλάδα και το 4% των ανελκυστήρων παγκοσμίως (!). Η σημερινή αποτίμησή της αντιστοιχεί στο μέρισμα των τελευταίων 5 ετών ενώ να σημειωθεί πως ο δανεισμός είναι σχετικά χαμηλός.
Η πτώση των πωλήσεών της είναι μόνο της τάξεως του 20% έως τώρα. Οι κύριοι μέτοχοι σταθερά την αγοράζουν όλο αυτό το διάστημα (αν και υπάρχει πριν λίγους μήνες μια μυστήρια πώληση μεγάλου πακέτου μετοχών, προφανώς προσυμφωνημένη όμως)
2)ΜΟΤΟΡΟΙΛ: Ουσιαστικά πρόκειται για την 'αγελάδα' του Βαρδινογιάννη. Η αποτίμησή της αντιστοιχεί περίπου στα μερίσματα της περασμένης δεκαετίας. Θα πιεστεί λίγο αν υπάρξει ξανά μεγάλη άνοδος του πετρελαίου αλλά γενικά είναι ασφαλής επιλογή. Η κατανάλωση πετρελαίου μπορεί να έχει πέσει, η αγορά όμως εξακολουθεί να αξιοποιεί πάνω από το 90% της δυναμικότητας των διυληστηρίων παγκοσμίως οπότε είναι εύκολο να διατηρούν καλά περιθώρια κέρδους. - ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια): Αποτελεί και εναλλακτική επένδυση για όποιον θα ήθελε απλά να παρακολουθεί την πορεία του Γενικού Δείκτη χωρίς άγχη για τις ιδιαιτερότητες μεμονωμένων μετοχών.
Με το τζίρο στα σημερινά επίπεδα απλά φυτοζωεί, χωρίς όμως να δημιουργεί χρέος, αν ανέβουμε πάνω από τις 2500 θα δίνει κάποια χρήματα ενώ στις 5 ή 6 χιλιάδες δίνει ΠΟΛΛΑ χρήματα. Δίνει καλό μέρισμα (προφανώς όταν έχει να δώσει). Συστήνεται για αισιόδοξους. - Μηχανική: Η τιμή της, όπως και γενικά των κατασκευαστικών νομίζω, έχει ξεφτυλιστεί με αποτίμηση κοντά στα 80εκ.€ Έχει σχετικά υψηλό χρέος όμως ο βασικός μέτοχος είναι δυνατός και αγοράζει συνεχώς.
Γενικά μου δίνει την εντύπωση πως θα τα καταφέρει, ειδικά αν λάβουμε υπ'όψιν την τιμή-χώμα. Η αποτίμησή της αντιστοιχεί στο μέρισμα της τελευταίας δεκαετίας ενώ πιο παλιά έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερα μερίσματα. - Αegean: Εντάξει θα έχει απέναντί της τον Βγενόπουλο, αλλά έχει ήδη κατακτήσει την κρίσιμη μάζα για να του αντισταθεί και η τιμή της είναι χαμηλά. Προσωπικά νομίζω πως όταν έρθουν οι καλύτερες μέρες θα συνυπάρξουν και οι δύο...αρμονικά. Ερώτημα για εμένα είναι οι όροι με τους οποίους αγόρασε τα Airbus της και πως θα τα ξεπληρώσει (αλλά και σε τί βαθμό θα τα γεμίσει). Βασικά νομίζω ότι αξίζει για αξιολόγηση/αγορά σε ένα 6μηνο ή όποτε θα έχει ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση, μέχρι τότε στα υπ'όψιν.
- ΚΡΙ-ΚΡΙ: Tη βάζω γιατί μου αρέσουν τα παγωτά της. Έχει ανέβει βέβαια πολύ τελευταία αλλά είναι συμπαθητική εταιρεία. Είναι μικρή και έχει προιόντα καλύτερα από τους μεγάλους (προσωπική άποψη), τη συνταγή δηλαδή για να γίνει και αυτή μεγάλη. Γενικά προσπαθεί να επεκταθεί και νομίζω μπορεί να τα καταφέρει. Αλήθεια έχει γάλα του ενός ευρώ? Αν έχει είναι καλό δείγμα για εμένα (ότι μπορεί να σταθεί και τιμολογιακά).
7)Τράπεζες:... οι μεγάλες πιθανότητες (80% ας πούμε) είναι ότι όποιος αγοράσει τώρα κάποια στιγμή θα τρώει από καλά έως ΠΟΛΛΛΥ καλά. Η αποτίμηση τους αυτή τη στιγμή είναι παρόμοια με τα ετήσια έσοδά τους (!)
Οπότε όταν ηρεμίσει η κτηματαγορά θα δώσουν πολλά, πολλά, πολλά χρήματα.
Επίσης ενδιαφέρον έχει και η Αλουμυλ του Μυλωνά αλλά δεν την έχω κοιτάξει πολύ. Έχει πολύ μεγάλο δανεισμό βέβαια...
- Kleeman: Φτιάχνει ανσανσέρ και κατά δήλωσή της παράγει 3 στους 4 ανελκυστήρες που τοποθετούνται στην Ελλάδα και το 4% των ανελκυστήρων παγκοσμίως (!). Η σημερινή αποτίμησή της αντιστοιχεί στο μέρισμα των τελευταίων 5 ετών ενώ να σημειωθεί πως ο δανεισμός είναι σχετικά χαμηλός.
-
ψηφίστε
α. bear market rally
b.bull marketτη γνώμη μου την έχω πει, σε παλιότερο ποστ
-
bullshit market all the way
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το δολλάριο λέτε να ισορροπήσει κάπου εκεί στο 1,30 - 1,35 ή θα σκαφαλώσει στα προ-κρίσης επίπεδα του 1,55;
Ήδη πλησιάζει το 1,37 και εκτός κάποιου άλλου συνταρακτικού γεγονότος μάλλον θα πάρει πολύ καιρό να το ξαναδούμε να πλησιάζει τα 1,3.
το δολλαριο θα εχει γυρισει στο 1.25 μεχρι το τελος του χρονου...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ψηφίστε
α. bear market rally
b.bull marketτη γνώμη μου την έχω πει, σε παλιότερο ποστ
Α
-
Kανονιστηκε 1 τρις $ χρεος στις ΗΠΑ
Αλλα 50 τους μεινανε και καθαρισανε -
ολίγον οφφ τόπικ, που παίζουν οι προθεσμιακές πλέον?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ολίγον οφφ τόπικ, που παίζουν οι προθεσμιακές πλέον?Εκει κατω,και ακομα παραπερα
-
νούμερο ρε μουτζαχεντίν της χρηματαγοράς
σε χρεώνουν πλέον για να στα φυλάνε? -
Τα υψηλότερα που μπορείς να βρεις για 2-3-6μηνο είναι γύρω στο 4%
http://www.ioanninabank.gr/grpage6.html
https://www.proton.gr/index.php?sid=908 ... countseuro
Στις μεγάλες όμως ούτε στο όνειρό σου για 4%, δεν ρωτάω καν αλλά δε νομίζω να δίνουν πάνω από 2,5-3% στο 3μηνο.
Ακόμα και η FBB που κλασικά έδινε τα υψηλότερα της αγοράς τώρα για 3μηνο είναι στο 3.40%.
Ενδιαφέρον είναι και αυτό http://www.fbbank.gr/375/article/greek/ ... /index.htm, το οποίο μέχρι 28/02/09 ήταν στο 6%, τώρα πήγε στο 4%...
Ή για μικρά ποσά και αυτό http://www.hellenicbank.gr/HB/content/g ... 98&lang=gr
Στη Eurobank έχουν λαλήσει, με ενοχλεί γκόμενα συνέχεια στο κινητό μου και ενώ μίλησα σχεδόν αγενώς την τελευταία φορά που με πήρε, με ξαναπήρε να μου ζητήσει να συναντηθούμε
Ή πρέπει να τους πιέζουν πάρα πολύ ή καίγεται ο κώλος τους, δεν υπάρχει άλλη τράπεζα που να κάνει τέτοιο πράγμα... -
Για τριμηνη καταθεση απο σοβαρη τραπεζα ακουω κατι 1.49% πλεον,μονο κατι προσφορες για μικρα ποσα υπαρχουν με σχετικα μεγαλα επιτοκια.
Η Eurobank εχει τεραστια αναγκη απο κεφαλαια...αυτα που πηρε απο το κρατικο πακετο δεν φτανουν ουτε για ζητω με τα ανοιγματα που εχει κανει...πολλοι λενε οτι επιτελους πλησιαζει το τελος της μασονιας στην Ελλαδα
-
E, γιατί δεν ανεβάζει τα επιτόκιά της?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
E, γιατί δεν ανεβάζει τα επιτόκιά της?Παντως για να βαζουν γυναικες να παιρνουν αντρες στο κινητο και να ζητανε ραντεβου πρεπει να ειναι σιγουρα ασχημη η κατασταση,ουτε θελω να φανταστω τι θα τις βαλουν να κανουν σε λιγο καιρο
Η χρυση εποχη των προθεσμιακων περασε παντως,κατι 5-7% τα ξεχναμε.
Αντιθετως στα επιτοκια δανεισμου τα καπελα θα πεφτουν με μικροτερους ρυθμους -
ταμείο παρακαταθηκών και δανείων 3,2% 3μηνο για μέχρι 200κ, αν ισχύουν αυτά που βλέπω στο site http://www.tpd.org.gr/defaultorg.htm (μεικτό πάντα λέμε)
επίσης Τράπεζα Αττικής http://www.atticabank.gr/index.asp?a_id=1139 λέει μέχρι 3,9%
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)