-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
123 milto??????????????
ξεχνα το.δηλαδη του μακη ποσα ειναι 130?Του Μάκη τουλάχιστον 130PS. Τα Ραλλάκια πχ δεν τα παίρνει αλλά τα παλεύει αξιοπρεπώς.
Βέβαια, δεν νιώθω άνετα να μιλάω με ιπποδυνάμεις αφού δεν έχω δυναμομετρηθεί. Ο Μάκης όμως ήταν σημείο αναφοράς για το Club επειδή το 206 του μαμίσιο είχε δυναμομετρηθεί 119,6PS ή κάπου εκεί στο πιο δοκιμασμένο και φημισμένο δυναμόμετρο της Θεσσαλονίκης. Και το δικό μου με τους εκκεντροφόρους πήρε, αλλά πόσο δεν ξέρω, λίγο πάντως. Επειδή δεν γνωρίζω πόσα PS είχα μαμά, μου αρέσει πειρσσότερο να λέω '120 με 125PS' ή 'περίπου 123PS' που πέφτει κάπου στη μέση (όχι στην ρόδα φυσικά).Όταν του Μάκη είχε 119,6 άλογα τον περνούσα με μαμά ολόκληρο.
Μετά που άρχισε ο μάκης το γαλγάλημα πήρα κεφάλι.
Πάντος εμένα όταν με ρωτάνε τους λεώ 110 ονομαστικά!! -
Πάντος μπορεί μερικές μπέμπες να τις φεύγετε στις εκκινήσεις αλλά και μια απλή 318 8ν σε ρεπρίζ είναι πολύ καλός αντίπαλος.Οπότε δεν ακούω τίποτα για καμιά 320.Απλά μας πατάει!!
-
Σημερα ανοιξα με bmw 318is (140hp).Δεν ειχα προβλημα, ουτε μ αυτην.
Παιδια δεν ειμαι καγκουρας, κοντρακιας, δρακος κ ολα τα συναφη απλα αναφερω τις περιπτωσεις μου. Επισης με πατησανε ενα kalos (turbo πρεπει να ηταν, ειχε αυτοκολλητα 'Daewo μουστακας' και ενα punto sporting turbo.
Μου κανει εντυπωση που λετε οτι τα BMw μας πατανε.Τι να πω ισως απ την κοντρα μου με το type r που ανεφερα σε αλλο post το pug μου πρεπει να ειναι γυρω στα 300hp τροχο.Μαμα ετσι?
Αυτα... -
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Όταν του Μάκη είχε 119,6 άλογα τον περνούσα με μαμά ολόκληρο.
Πάντος εμένα όταν με ρωτάνε τους λεώ 110 ονομαστικά!!Εσύ δεν έχεις νορμάλ 206... Εσύ έχεις ανώμαλο 206! Ψυχανώμαλο μάλλον!
Πειραγμένο από τη μάνα του... σαν τον οδηγό του...Κι απ'ότι βλέπω κι ο Αλέξανδρος... από κοντά!
Πάντως σε ρεπρίζ η 318 8V μας έχει χαλαρά! Έχουμε θεόμακρο σασμάν...
Γιάννη, δοκίμασες ξανά την 318 με το σασμάν σου; Αν και η 318 πρέπει να έχει πιο κοντό κι απ'το δικό σου... -
παιδια σε τι ταχυτητες τα κανατε ολα αυτα???
γιατι πανω απο 150 δεν εχει καμια ελπιδα το 206.
0-50 ναι θα ειναι εμπρος σιγουρα -
κανοντας ενα προχειρο υπολογισμο μου βγαινει
12000 πωληση του 206
3900 σε μελλοντικες μετατροπες - πωληση αυτων που εχω ηδη στα χερια μου π.χ αναρτηση - μελλοντικες βλάβες οπως ιμαντας στα 60+φρενα-φτανω στα 15900.
το φιεστα εχει 16100...
απο δε συντηρηση τα παραπανω τελη+βενζινες εξισορροπουνται εν μερει απο τα 10χρονια δωρεαν σερβις ...τελικα θα το κρατησω το ρημαδι το 206 και μεχρι καλοκαιρι θα εχω εκκεντρ-προγραμμα+21αρες πισω+ισως αξονα rc+283φρενα ............
και αν με ολα αυτα δε πεσω κατω απο 1.16.0 στα μεγαρα με τα κωλοχανκοοκ θα το πεταξω κατευθειαν απο τον ισθμο.ελπιζω απλα να το μετανιωσω και να μην το σκυλομετανιωσω!
-
Γι αυτό σε πάω ρε Παναγιώτη... Σαν να βλέπω εμένα στον καθρέπτη!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Όταν του Μάκη είχε 119,6 άλογα τον περνούσα με μαμά ολόκληρο.
Πάντος εμένα όταν με ρωτάνε τους λεώ 110 ονομαστικά!!Εσύ δεν έχεις νορμάλ 206... Εσύ έχεις ανώμαλο 206! Ψυχανώμαλο μάλλον!
Πειραγμένο από τη μάνα του... σαν τον οδηγό του...Κι απ'ότι βλέπω κι ο Αλέξανδρος... από κοντά!
Πάντως σε ρεπρίζ η 318 8V μας έχει χαλαρά! Έχουμε θεόμακρο σασμάν...
Γιάννη, δοκίμασες ξανά την 318 με το σασμάν σου; Αν και η 318 πρέπει να έχει πιο κοντό κι απ'το δικό σου...Πειραγμένο??
Μπα δεν νομίζω....χα χα χα!!
Όχι γιατί δεν υπάρχει εκείνη η BMW αλλά η νέα 320 με τα 150!!Που μας χαιρετά και πάλι!! -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
κανοντας ενα προχειρο υπολογισμο μου βγαινει
12000 πωληση του 206
3900 σε μελλοντικες μετατροπες - πωληση αυτων που εχω ηδη στα χερια μου π.χ αναρτηση - μελλοντικες βλάβες οπως ιμαντας στα 60+φρενα-φτανω στα 15900.
το φιεστα εχει 16100...
απο δε συντηρηση τα παραπανω τελη+βενζινες εξισορροπουνται εν μερει απο τα 10χρονια δωρεαν σερβις ...τελικα θα το κρατησω το ρημαδι το 206 και μεχρι καλοκαιρι θα εχω εκκεντρ-προγραμμα+21αρες πισω+ισως αξονα rc+283φρενα ............
και αν με ολα αυτα δε πεσω κατω απο 1.16.0 στα μεγαρα με τα κωλοχανκοοκ θα το πεταξω κατευθειαν απο τον ισθμο.ελπιζω απλα να το μετανιωσω και να μην το σκυλομετανιωσω!
απλά ... όπως είπε και ο Μίλτος....
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!
τρελό κόλλημα το 206 τελικά... -
Τρελό δεν θα πει τίποτα!!!
-
χαχα επειδη ειστε εσει βλαμενα με κατατασετε και εμενα εκει...
βασικα χρειαζομαι πλεον δευτερο αμαξι. ηδη κοιταω σιγα σιγα για κανα σαξο 1.1 με αρκουδα.
ειδαλως με εβλεπα να παιρνω το φιεστα και να εκανα και σε αυτο τουτο...
υ.γ εχω και αλλες δυο τοπ.
η μια με 7 50αρια τσιμεντα στο πορτ παγκαζ και η αλλη 2 τετραμετρα μαδερια στην οροφη...αλλα βαριεμαι να βρω που ειναι.
ολα τα λεφτα στη φωτο ειναι η απορημενη φατσα του φιλου-συναδελφου μηχανικου που προσπαθουσε να καταλαβει τι εχω κανει...
20 2μετρες βεργες καπου 200κιλα πανω στα δερματα.κατσε καλα. -
Κολλημα το 206, κολλημα!!
Guys απ την ημερα που λυθηκαν ολα τα προβληματακια που ειχα εχω αρχισει να το γουσταρω ολο κ πιο πολυ!
Κ να σας πω κ κατι?Εχουμε 206??Ε ειμαστε οι πιο γρηγοροι!!(θα θελα..!!!)
Τελικα, λεμε τωρα, κ λαχειο να κερδιζα το pug(αν συνεχισει ετσι καλα) δεν θα το πουλαγα.Θα επαιρνα καποιο supercar αλλα το 206 θα το κανα μπομπα super 1600, ετσι για να παιρνω τα βουνα..εξαλλου δεν θα χα προβλημα με την υπερκαταναλλωση 100αρας (βαρυποδαρος...).
Συμφωνειτε ετσι?
Λιονταρακι...αλογακι, το πιασατε το υπονοουμενο, ετσι?Με την μπεμπα κ γενικα με οποιοδηποτε σεβαστο απο πλευρας ιπποδυναμης sedan φυσικα δεν εχουμε ελπιδες μετα τα 100-120χλμ ελεω αεροδυναμικης.Ομως μεχρι εκει μετραει το βαρος.Και αν ειχαμε κ κανενα πιο κοντο σαζμαν...
Παντως αν πειραξω το μοτερ (οχι τα περιφερειακα) το πρωτο που θα βαλω θα ειναι ενα κορωνοπηνιο, ασ πουμε απο 106 xsi (14/60) γιατι το γραναζωμα παει πολυυυ ψηλα! -
16/65 με το 14/60 θα θες ενα τεποζιτο τη μερα...
μεγαλη αυξηση της καταναλλωσης και ταλαιπωρια στο ταξιδι...
απλα απο οτι θυμαμαι υπαρχουν με μικρους και μεγαλους δορυφορους.ψαξε το και αλλου.... -
Nαι εμας το διαφορικο φορα τους μεγαλους δορυφορους.
Στο ταξιδι και στην καταναλωση μπορει κ να κανω τα στραβα ματια, αρκει η ροπη που 'κατεβαινει' στους τροχους να ειναι μεγαλυτερη!!
Βεβαια ειναι λυση προχειρη κ οικονομικη αφου κατα τη δικια μου αποψη το μαμα σαζμαν δεν ειναι μονο μακρυ αλλα εχει κ μετρια κλιμακωση, αφου πχ η δευτερα παραειναι μακρια σε σχεση με την κανονικη πρωτη.
Οποτε θα υπερκοντυνει μεν η πρωτη, η δευτερα θα ερθει στα ισα της αλλα μεταξυ τους παλι η κλιμακωση θα ειναι χασμα...Οποτε προτεινω (στον εαυτο μου...??) ολοκληρο σχεσατο σαζμαν με διαφορικο περιορισμενης ολισθησης ... καλο ε??
-
εγω παντως μια φορα πετυχα εθνικη 1.4 16ν με 13/59 και εξατμιση(τελικο) και ηταν αδυνατο να τον περασω.130-160 μαζι μετα θα περναγα εμπρος λιγο αλλα δεν ειχε χωρο.
ποσο σιγουρος εισαι οτι εχουμε μεγαλους δορυφορους?οεο?
και αν ναι εχεις ακουσει τι μεγαλο μανικι ειναι να ξεπρεσαρεις απο δικο μας και να βαλεις στο αλλο κορωνοπηνιο?δε ξερω απο αυτα αλλα εμενα οταν ακουω για τετοια στο σαζμαν μου φευγω μακρυα.ισως λογω ασχετοσυνης και καχυποψιας... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
γιατι πανω απο 150 δεν εχει καμια ελπιδα το 206.
0-50 ναι θα ειναι εμπρος σιγουρα0-50 δεν έχεις μεγάλες διαφορές ότι ιπποδύναμη και να έχεις.
-
Μάλιστα...
Κανας λογικός εδώ μέσα; -
Εγώ!!!
Υ.Γ
και μην ξανακούσω για πιστόνια....Ξέρεις εσυ!! -
Πανο, βαλε καμια Φ20 απο αυτα που κουβαλας για ραβδους!
αν και αυτα στη φωτο τα κοβω για 14αρια ή 16ρια!
-
ποσο σιγουρος εισαι οτι εχουμε μεγαλους δορυφορους?οεο?
To ξερω γιατι πριν 1-2 μηνες ημουν ετοιμος να φορεσω ενα.Ειχα παει μαλιστα στο liolio να το βαλουμε αλλα μολις εμαθα το κοστος τοποθετησης και μαζι με το γεγονος του οτι επρεπε να ξεπρεσαρει την μαμα κορωνα καθως και να κανει μπιλιες το σαζμαν ωστε να φορεσει στον νεο δευτερευοντα αξονα τα γραναζια..το ξανασκεφτηκα σοβαροτερα!!
Μαλιστα αν η κορωνα ειναι μεταχειρισμενη κ εχει πρεσσαριστει-ξεπρεσσαριστει πανω απο 1-2 φορες υπαρχει σημαντικος κινδυνος να ξεπρεσσαριστει απο μονη της σε καποιο ζορι που θα υποστει...οποτε το αφησα και οταν εχω τα φραγκα θα αγορασω μια καινουρια για να χω το κεφαλι μου ησυχο.Το κοστος των ανταλλακτικων μιας καινουριας κορωνας και ενος καινουριου δευτ.αξονα ανερχεται στα 650-700Ε περιπου και το κοστος εργασιας-τοποθετησης περιπου στα 250-300Ε.
Αξιζει ομως, η αισθηση που σου δινει ειναι οτι οδηγεις ενα αμαξι με 5kgm παραπανω ροπη..Αξιζει η θυσια της τελικης για χαρη της επιταχυνσης που ομως δεν ειναι κ τοσο εμφανες με δεδομενη ιπποδυναμη μιας και με το μαμα κορωνοπηνιο ειναι αδυνατο να φορτωσει η πεμπτη στον κοφτη οπου το αμαξι βγαζει θεωρητικα περιπου 235+χλμ.Ετσι καπου στις 6000-6200 που φτανει η πεμπτη στο δικο μου εχω το πολυ 210χλμ τελικης και αυτο σε κατηφοριτσα.Ομως με το κοντυτερο κορωνοπηνιο η πεμπτη θα φορτωνει ανετα μεχρι τον κοφτη οπου θα βγαζει 200-205 χλμ.Οποτε νομιζω αξιζει.
Οποιος ενδιαφερεται παντως να δει τις διαφορες που θα χουν ολες οι σχεσεις οσον αφορα τα χλμ που βγαζουν παιζοντας με κορωνοπηνια αλλα κ σχεσεις ταχυτητων εχω φτιαξει εγω ενα προγραμματακι visual basic σε περιβαλον excess.Αρκει να ξερει κανεις τις σχεσεις μεταδοσης καθε ταχυτητας,τη σχεση του διαφορικου καθως και τη διασταση του ελαστικου του.Απο κει κ περα μπορει να δει τα χλμ καθε ταχυτητας παιζοντας με σχεσεις κορωνας-πινιον ή αλλαζοντας βημα στους τροχους (διαφορετικης διαστασης λαστιχα δηλαδη).
Τα πάντα για το Peugeot 206