-
kamber συνεχεια....
το τιμονι εχει αποκτησει ακριβεια...
αισθηση οχι αφου εχω μαλλον φυτιλια ψαλιδια...θελει λιγοτερη κινηση γυρω απο ευθεια για να στριψει το αμαξι...
πιο δυνατο λοιπον turn in Και αμεσο... αυτο εχει ως αποτελεσμα πιο δραστηριο κωλο και σαφως πιο ρυθμισιμο αμαξι...εμενα με το μπλοκε δουλευει απιστευτα ομορφα καθως νιωθω πλεον το μπλοκε να αρχιζει να κλειδωνει πολυ πιο νωρις
πριν το εβλεπες να δουλευει κυριως απο το απεξ και μετα...
τωρα το νιωθεις παντου να ψιλοκλειδωνει...μολις κανω ευθυγραμμιση και δω ακριβως ποσο καμπερ δωσαμε (εχω υποψια οτι ιεναι κατι παραπανω απο 1 για να δω τοση διαφορα) θα επανελθω...
παντως για το κοστος της ειναι ισως μια απο τις καλυτερες μετατροπες σε 206...
αλεξ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΡΕΚΟΡΝΤ ΕΤΣΙ...
-
τωρα το λες....τα βαλα....
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
ÓÞìåñá (ìÜëëïí å÷èÝò ðëÝùí), Ýêáíá ìéá êáëÞ êáôÜâáóç ôçí ÐåíôÝëç.
Óå üëç ôçí äéáäñïìÞ ôï ðÞãáéíá áñêåôÜ ãñÞãïñá (ôïõëÜ÷éóôïí ãéá ôá äéêÜ ìïõ äåäïìÝíá), öõóéêÜ ôá öñÝíá äïýëåøáí õðåñùñßåò.Óôï ôÝëïò ôçò äéáäñïìÞò, óôáìÜôçóá óôçí Üêñç ãéá Ýíá ôóéãÜñï, äåí ìðïñïýóåò íá ðëçóéÜóåéò ôéò ñüäåò, Ýâãáéíå ðïëý æÝóôç áðü ìÝóá. ÖõóéêÜ ìýñéóáí êáé ëßãï…
ÌÝ÷ñé åêåß üëá êáëÜ, üôáí ìåôÜ áðü êáíÝíá 10ëÝðôï îåêßíçóá íá öýãù, åßäá üôé äåí åß÷á óùóôü öñÝíï, óáí íá åß÷å ìåãáëýôåñç äéáäñïìÞ ôï öñÝíï Þ êáëýôåñá óáí íá Ýðñåðå íá ôï ðáôÞóù ðéï âáèéÜ ãéá íá ðéÜóåé.
ÐÞãá ôï áìÜîé ìå êáìéÜ 70Üñá ëïñáñéóôÜ ãéá êáíÝíá 15ëÝðôï Ýôóé êáé ôá öñÝíá Ýóôñùóáí.
Ôþñá ôé öôáßåé ãéá áõôü;
Ôé ìðïñþ íá êÜíù ãéá íá ìçí ¨ìÝíù¨ áðü öñÝíá;Ìå óéäåñÝíéåò æÜíôåò & ôÜóéá óå ôÝôïéåò ãñÞãïñåò âüëôåò åßíáé ëïãéêü áêüìá êáé óå ßóéï êïììÜôé ðüóï ìÜëëïí êáôçöüñá..
Ìéá ëýóç åßíáé íá âãÜæåéò Ýóôù ðñïóùñéíÜ ôá ôÜóéá åìðñüò ,âåëôéþíåôáé áñêåôÜ ç êáôÜóôáóç
-
Γιατί ρε τι έχουν τα record?
Για πες και πως έδωσες camber να γελάσουμε λίγο....
-
Γιάννη, για τα RSP έχουν συνέχεια. Ξέρουν αυτοί...
Παναγιώτη, μην μου πεις καμιά μλκία ότι έδωσες κάμπερ από πιατέλο και δεν έβαλες PS ακραξόνια...
-
στραβωσα μπουκαλα...
και για να σου λεω εγω που ειμαι μηχανολογος μηχανικος και εχω δει 5 πραγματα παραπανω εστω και θεωρητικα οτι ειναι μια χαρα διαδικασια και αναξιοο φοβου το στραβωμα κατι θα ξερω...........το θεμα ειναι να ξερει ο αλλος να στο πετυχει και να μη βρεθεις με 1 στο δεξι και 2 στο αριστερο...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
το θεμα ειναι να ξερει ο αλλος να στο πετυχει και να μη βρεθεις με 1 στο δεξι και 2 στο αριστερο...Το να έχεις ίδιο κάμπερ δεξιά-αριστερά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο να έχεις ίδιο SAI. Το μέτρησαν στην ευθυγράμμιση;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
το θεμα ειναι να ξερει ο αλλος να στο πετυχει και να μη βρεθεις με 1 στο δεξι και 2 στο αριστερο...
Το να έχεις ίδιο κάμπερ δεξιά-αριστερά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο να έχεις ίδιο SAI. Το μέτρησαν στην ευθυγράμμιση;
Ωχ...πανω που αρχισε να βρισκει ακρη
-
koita εγω ξερω τα σαι φαι απο πολεοδομιες
ευθυγραμμιση αφησα επιτηδες να κανω στο πουπ για να δουμε τα εργα του μαζι... λογικα σαι εννοεις τη γωνια βασιλικου πειρου?
θεωρητικα ειναι ιδια καθως τα πατησε ακριβως στο ιδιο σημειο και τα δυο για να τα στραβωσει . . . -
Ο χρήστης paladin έγραψε:
Καλησπέρα παλικάρια... Έδω έπρεπε να το είχα βάλει τελικά το Post. ..Λιοιπον.... Αγοράζω (προσεχώς) αμάξι και έχει βρεθεί ένα 206 2.0 με τα 136 ή 138 δε ξέρω ακριβώς (αλήθεια πώς πάνε χρονολογικά οι εκδόσεις? Είχαν διαφορές?) ... Anyway το τουτου είναι τρελή ευκαιρία...3 άτομα ψηνουνε τον κακομοίρη τον ιδιοκτήτη να μου το πουλήσει... Αυτό που με προβληματίζει είναι η κατανάλωση.. Πόσο καίει? Όχι σαν 2.0λιτρο...Γενικά... Καλά μπορεί να είναι για 2.0λιτρο, αλλά άμα καίει 16 λιτρα / 100...... Λέω τώρα...
Ιδεατά θα ήθελα μια αυτονομία ~400 χλμ....Γίνεται ή πρέπει να το πας σα ταρίφας? Ξέρω οτι εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης..Ας πούμε μικτό κύκλο... 50% - για δουλεια πρωι/απόγευμα = νορμάλ/σιγά, 50% βόλτες ...... πατημένος....100αρα παίρνει ή απλή ?
Και σε δεύτερη φάση... Από αξιοπιστία πως πάμε ? Ξέρω για τρόμπα βενζίνης, για ρουλεμάν πίσω ψαλιδιού.. Κάτι άλλο υπάρχει? Είναι κανεις που έχει κάνει πάνω απο 100.000 χλμ..? Ρωτάω γιατί τώρα έχει 30.000 χλμ και θα αγοραστεί με πλάνο 5ετίας....
Πιστεύω ξέρετε την αγωνία για απαντήσεις σε θέμα που υποκειμενικά μας καίει....
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους απαντήσουν...εχω gti 2,0 του '05
μέση κατανάλωση έχω δει από 9,5~10,5 με μεικτές συνθήκες κίνησης και max 3 άτομα μέσα με το ίδο σβέλτο / γρήγορο ρυθμό πάντα (όχι 'τάπα'...)
όσο λιγότερη κίνηση έχεις στο πρόγραμμά σου τόσο περισσότερο κοντά το 9 θα είσαι και αντίστροφα... (με το ίδιο στυλ οδήγησης πάντα)100άρα δεν χρειάζεσαι.
η ροπή του 2λιτρου είναι υπεραρκετή για κάθε είδους διαδρομή.
με την 100άρα θα δεις κάποιες διαφορές αλλά μικρές και δεν έχει νόημα για κάθε μέρα... = τσάμπα λεφτάαυτονομία δεν έχω μετρήσει ποτέ μιας και μου βγάζει μέση τιμή το trip computer
αλλά αν κάνεις 400 χιλιόμετρα την εβδομάδα τότε θες
400 χ 10,5lt/100km = 42 λιτρα
x περίπου 1~1,05ε/lt= 44,1εαπό κει και πέρα οσο πιο βαρύ πόδι έχεις τόσο περισσότερο καίει... όπως όλα αλλωστε...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
στραβωσα μπουκαλα...
και για να σου λεω εγω που ειμαι μηχανολογος μηχανικος και εχω δει 5 πραγματα παραπανω εστω και θεωρητικα οτι ειναι μια χαρα διαδικασια και αναξιοο φοβου το στραβωμα κατι θα ξερω...........το θεμα ειναι να ξερει ο αλλος να στο πετυχει και να μη βρεθεις με 1 στο δεξι και 2 στο αριστερο...
Μπράβο!!!Τελικά αν σου μπει κάτι στο μυαλό το κάνεις!!
-
Παναγιώτη, πάω και στοίχημα ότι υπάρχουν μηχανολόγοι μηχανικοί με τις γνώσεις σου που θα διαφωνήσουν κάθετα που στράβωσες μπουκάλες για να δώσεις κάμπερ.
-
Ο χρήστης MEMsound έγραψε:
εχω gti 2,0 του '05
μέση κατανάλωση έχω δει από 9,5~10,5 με μεικτές συνθήκες κίνησης και max 3 άτομα μέσα με το ίδο σβέλτο / γρήγορο ρυθμό πάντα (όχι 'τάπα'...)
όσο λιγότερη κίνηση έχεις στο πρόγραμμά σου τόσο περισσότερο κοντά το 9 θα είσαι και αντίστροφα...
από κει και πέρα οσο πιο βαρύ πόδι έχεις τόσο περισσότερο καίει... όπως όλα αλλωστε...Φίλε μου πρώτα απόλα σε ευχαριστώ για την απάντηση...
Η αλήθεια είναι οτι έχει φοβηθεί το μάτι μου γιατι γνωστός με το 2.0CC μου είπε οτι θέλει να το δώσει σα τρελλός γιατι πίνει τ'αντερα του! Απο την άλλη αυτά που μου λες είναι καθησυχαστικά... Αν το θελήσεις μπορείς να πετύχεις χαμηλή κατανάλωση(έστω και με ταριφαδικη οδήγηση)?
Και δευτερον... Σε ρυθμούς τάπας, πόσο περισσότερο καίει από το 1.6? -
Ο χρήστης paladin έγραψε:
εχω gti 2,0 του '05
όσο λιγότερη κίνηση έχεις στο πρόγραμμά σου τόσο περισσότερο κοντά το 9 θα είσαι και αντίστροφα...
από κει και πέρα οσο πιο βαρύ πόδι έχεις τόσο περισσότερο καίει... όπως όλα αλλωστε...Φίλε μου πρώτα απόλα σε ευχαριστώ για την απάντηση...
Η αλήθεια είναι οτι έχει φοβηθεί το μάτι μου γιατι γνωστός με το 2.0CC μου είπε οτι θέλει να το δώσει σα τρελλός γιατι πίνει τ'αντερα του! Απο την άλλη αυτά που μου λες είναι καθησυχαστικά... Αν το θελήσεις μπορείς να πετύχεις χαμηλή κατανάλωση(έστω και με ταριφαδικη οδήγηση)?
Και δευτερον... Σε ρυθμούς τάπας, πόσο περισσότερο καίει από το 1.6?ε αναλογικα παρτο, διλιτρος κινητηρας ειναι, μη τα θελουμε κι ολα δικα μας!
-
λες, ε? .... έλεγα μπας και... αλλά αν είναι ετσι και με την τιμή της βενζίνης ... ...... δεν ξέρω γαμωτ....
-
Ποιά τιμή βενζίνης; Εγώ 20Ε έβαζα 20Ε βάζω και τώρα...
Μωρέ η καβλοροπή του 2λιτρου αξίζει περισσότερα χρήματα από ό,τι νομίζεις τώρα που δεν το έχεις. Γι αυτό, πάρε 2λιτρο!
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
εχω gti 2,0 του '05
Και δευτερον... Σε ρυθμούς τάπας, πόσο περισσότερο καίει από το 1.6?ε αναλογικα παρτο, διλιτρος κινητηρας ειναι, μη τα θελουμε κι ολα δικα μας!
να σου πω
μέσα στα Μέγαρα full μαμα είδα μέση 23lt/100km
και φίλος με full μαμα 1,6 την ίδια μέρα είδε μέση 17+lt/100kmμε την διαφορά ότι το 1,6 σε full μαμα μορφή ήταν αισθητά πιο αργό...
Ο pskarm που έχει φτιάξει και πάει ικανοποιητικότα, καίει σχεδόν όσο κι εγώ.
Όσο είχα το 1600άρι (με μόνο μία σκούπα) έβαζα αποκλειστικά 100άρα ΕΚΟ γιατί με την 95άρα μου έσπαγε τα νευρα και τελικά τα ίδια λεφτά έδινα και τότε και τώρα...
αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνουν τα αμαξια στην ευθεία ούτε και πόσο καίνε, αλλά όπως είπε και ο Μίλτος:
...Μωρέ η καβλοροπή του 2λιτρου αξίζει περισσότερα χρήματα από ό,τι νομίζεις τώρα που δεν το έχεις. Γι αυτό, πάρε 2λιτρο!
ροπή την οποία την καταλαβαίνεις σε κάθε έξοδο στροφής...
Βέβαια μπορείς να φτιάξεις το 16άρη με ένα πιο κοντό κωρονοπήνιο (και μετα το γνωστό πακέτο εισαγωγή/εξαγωγή/εκκεντρ/πρόγραμμα) και να βελτιωθεί αισθητά η έξοδος στις στροφές όμως τελικά πάλι τα ίδια λεφτά θα έχεις δώσει...
-
nai αλλα θα εισαι πιο ελαφρυς
και γενικα οτι και να λες τα μικρα και στρουμφενια 16αρια δε θα τα πιασεις ποτε κακε μανθουμελ.....μιλτο το στραβωμα δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ κινδυνο οσον αφορα την αντοχη των μεταλλων στο βαθμο που γινεται...
ο μεγαλος και σοβαρος κινδυνος ειναι αν το στραβωσεις παρα πολυ σε καποιο χαντακι που θα σκασει κατω μη βρει η βαλβιδα του αμορτισερ και σφηνωσει....
αυτο ομως για να γινει πρεπει να στραβωσεις παρα πολυ τη μπουκαλα...για αυτο και ο πουπ σημερα που περασα μου ελεγε οτι με αυτη τη μεθοδο δε μπορεις να δωσεις πανω απο 1 μοιρα...μετα πρεπει να πας σε ακρα αναγκαστικα....
εμενα ειναι 50λεπτα της μοιρας...βεβαια στο δεξι δε βγηκε ιδιο αλλα κατι τις λιγοτερο...
θα το δω ποση δοαφορα εχει στο δρομο (αν εχει )
θα ξανακανω ευθυγραμμιση αργυρη καποια στιγμη για τσεκ και μετα ισως το ξαναπαω το ενα... -
τι στρουμφοπαιδί είσαι εσύ...
-
Εντυπωσεις απο την αναρτηση μου... :
μεχρι στιγμης εχω βαλει τ αμορτησερ (RSP 2.0L) με ελατηρια H&R 35mm και ραβδους απο RC. Οι αντιστρεπτικες δεν μπηκαν μιας και ο λαμακας ο ανταλλακτηκαριος μου εδωσε μπροστα κωδικο απο διλιτρο που δεν εχει το τσακισμα για να περνα η εξατμιση (την πουλαω ειπαμε αυτη...) οποτε αναμενω...
Τα record ειναι αρκετα σφιχτα οπως τα περιμενα. Στις στροφες τ αμαξι εχει αλλαξει παρα πολυ και ακομη χωρις ζαμφορ τα παλατζο του κωλου εχει μειωθει παρα μα παρα πολυ και σε σημεια που πριν εμπαινα φυλαγμενος κ εβγαινα αλλα ντ άλλων με τον κωλο περα δωθε τωρα μπαινω γρηγοροτερα και με το ενα χερι...
Αλλαζω κατευθυνσεις ακομη και στην ευθεια και νιωθω τ αμαξι να ακολουθει με σαφηνεια στιβαροτητα και αρκετα καλη ακριβεια. Ο εσωτερικος τροχος πλεον δεν σπινιαρει τοσο ευκολα..και επιτελους μπορω να μπαινω και να βγαινω σε στροφες χωρις κρεμασματα!
Στα λεφτα τους αν και εφοσον δεν τα παιξουν και δεν βρακιασουν γρηγορα τα RSP κρινονται και απο μενα TOP!! Ευχαριστω Μιλτο!!!Το κακο ειναι οτι εβαλα καινουργια λαστιχα και εχω αρχισει παλι να τρωω τα τακουνακια τους ...
Τωρα στο προβλημα μου...
Εδω και μια βδομαδα και ιδιως μετα τις ζαντες το αμαξι δεν ανοιγει καλα στα χαμηλα..
Ειμαι πχ σε ευθεια με πολυ μικρη ανωφερεια με δευτερα και 60-70 χλμ, με το που βαζω τριτη το αμαξι ανεβαζει με πολυ δυσκολια στροφες και μετα τις 4000 το νιωθω οπως παλια. Γενικα ειναι σαν να εχει τρυπα μεταξυ 2000-4000 οπου το νιωθω να κομπιαζει και ν ανοιγει σκαλωτα σαν η πεταλουδα να ανοιγει σιγα σιγα με βηματα(σκαλωτα). τα εχω παιξει....πριν φορτωνε την τριτη απο χαμηλα πολυ ανετα χωρις κομπιασματα...
Εχετε καμια ιδεα?? Φοραω πιο ελαφριες 16αρες με 195/45 16 οποτε θεμα τροχου δεν πρεπει να ειναι. Μηπως φταιει η φιλτροχοανη, η εξατμιση..??τι?? αλλα και παλι ενα χρονο τα φοραω αυτα τωρα το πιασε??
Τα πάντα για το Peugeot 206