-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ξέρω ότι βγάζει πολύ καλά φίλτρα λαδιού η K&N αλλά δεν έχω δοκιμάσει άλλο πέραν των Purflux ή της MAN. Χωρίς να μπορώ να τεκμηριώσω άποψη, της Βosch δεν πιστεύω ότι είναι κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα. Εξάλλου η Bosch τα κάνει φασόν ενώ οι πρώτες είναι φιλτροπαρασκευάστριες εταιρίες.
Εξαιρετικά φίλτρα λαδιού πέραν της K&N βγάζουν κι άλλες εταιρίες αλλά δεν έχω βρει κάτι στην Ελλάδα (δεν το έψαξα). Ξέρω ότι τέτοια ποιοτικά φίλτρα βγάζει (μάλλον φασόν) και η AMSOIL αλλά όχι για αυτοκίνητα εκτός ΗΠΑ (δεν αποκλείεται να έχει για ευρωπαϊκά ή γιαπωνέζικα που πωλούνται στις ΗΠΑ - Merc, BMW, VAG, Porsche, S2000, EVO, RX8, 350Z κλπ).Ευχαριστώ πολύ Μίλτο!!
Από φίλο που έχει ψάξει έμαθα αρχικά (και επιβεβαιώθηκε από έρευνα στο net) ότι τα Bosch είναι ουσιαστικά φίλτρα της Champion, τουλάχιστον στην Αμερική. Γενικότερα, με μια πρώτη έρευνα δυσκολεύτηκα να βρω πληροφορίες για φίλτρα εκτός Αμερικής. Το πιο δημοφιλές hit για φίλτρα λαδιού ήταν αυτό:
http://minimopar.knizefamily.net/oilfilterstudy.html
Για μεγαλύτερους κινητήρες βέβαια. Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, είδα ότι αρκετοί εκθειάζουν τα φίλτρα της Pure Oil (τα purolator) και τα K&N. Όσο για τις τιμές στην Αμερική... τρέλλα!! (κυρίως σχετικά με το τι γίνεται εδώ δηλαδή).
Για το 206 δε βρήκα κάποια πληροφορία για το ποιές εταιρίες έχουν κατασκευάσει κατά καιρούς τα φίλτρα του (ίσως και η ίδια η PSA;).
Αν βρω χρόνο για έρευνα θα ψάξω για αυτά που προτείνεις ευχαριστώ και πάλι
-
Edit [Krus]
ρε δε γ@μ!$!σαι πρωινιάτικα -
Μήπως μέτρησες και πάχος δίσκων? Να δούμε και πόσο γρήγορα τους τρώνε τα ICER αυτούς που έχεις, σε σχέση με το πόσο γρήγορα τελειώνουν τα ίδια...
Σιγά μην κάτσω να μετρήσω πάχος δίσκων. Δεν μπορώ να ασχοληθώ και με αυτό...
Πήγα να μετρήσω τους δικούς μου χθες. Δεν έβρισκα το καλό μικρόμετρο και πήρα ένα παλιό που είχα. ΟΚ οι πίσω (άνετα, μέσα από τις εργοστασιακές ζάντες η δουλειά), πάω να μετρήσω και τους μπροστά, το ανοίγω τέρμα... δε χωρούσε! Και βλέπω ότι ήταν 25mm αντί 30 σαν το άλλο...
-
Νεότερα από ICER...
Αποτυχία!!! Κοντολογής μετά από τρία δυνατά φρεναρίσματα μένω από φρένα. Ίδια σκατοεικόνα με τα Lucas.
Αν φρενάρω δυνατά από 190-200χαω για να πέσω στα 20χαω και η εξωτερική θερμοκρασία είναι 20C πάλι μένω από φρένα... με ένα μόνο φρενάρισμα (δηλαδή δεν τα καταφέρνουν ούτε σε ένα τέτοιο φρενάρισμα)! Αν είναι βράδυ αντέχουν ένα (και μόνο ένα) τέτοιο φρενάρισμα. Σε ρυθμούς κυνηγητού σε γρήγορο στροφιλίκι (50-150χαω) με καλή άσφαλτο και βράδυ στο 3ο φρενάρισμα σταματάς με την ψυχή στο στόμα μετά λευκής κάπνας και βρώμας καμμένου... δηλαδή στην τρίτη στροφή κόβεις για να στρίψεις μόνο ποντάροντας στην καλή σου τύχη...
Ρε σαν της Bendix (και με μικρό κόστος) πού θα βρω; Πάω πάλι για Bendix σύντομα... που δεν μένεις από φρένα παρά μόνο στο Αιγίνιο μετά από 3 γύρες τάπα (στο τελείωμα της 3ης γύρας την άκουσαν). Ενώ τα Lucas τα έφτυναν στα μισά της 1ης γύρας, δηλαδή δεν προλάβαινα να γράψω ούτε μία φορά χρόνο με αυτά. Και τα ICER συμπεριφέρονται σαν τα Lucas (για να είμαι δίκαιος η εικόνα τον Lucas ήταν χειρότερη - το πιο μούφα τακάκι ever). To Αιγίνιο είναι τρομερά φθοροποιό για ελαστικά και φρένα, πχ τα Bendix στις Σέρρες όσο και να γυρνάς δεν σε αφήνουν, ενώ στο Αιγίνιο τα φτύνουν από υπερθέρμανση στην 3η γύρα γιατί στις περισσότερες στροφές πατάς τέρμα φρένα.
-
o ντινος υποστηριζει πολυ και τα φεροντο τα πρεμιερ...
για ρωτα τονπαντως το παπακι που εχει βαλει ferodo ds2500 Με δισκους Oreca σε 266
τα φρενα του ειναι απο αλλο πλανητη...μιλαμε για ΥΠΕΡΧΑΩΔΗ διαφορα...
τρελλο κολλημα.
το μονο δε ξερω απο χλμ ποσα βγαζουν τα 2500... -
Νεότερα από ICER...Αποτυχία!!! Κοντολογής μετά από τρία δυνατά φρεναρίσματα μένω από φρένα. Ίδια σκατοεικόνα με τα Lucas.
Αν φρενάρω δυνατά από 190-200χαω για να πέσω στα 20χαω και η εξωτερική θερμοκρασία είναι 20C πάλι μένω από φρένα... με ένα μόνο φρενάρισμα (δηλαδή δεν τα καταφέρνουν ούτε σε ένα τέτοιο φρενάρισμα)! Αν είναι βράδυ αντέχουν ένα (και μόνο ένα) τέτοιο φρενάρισμα. Σε ρυθμούς κυνηγητού σε γρήγορο στροφιλίκι (50-150χαω) με καλή άσφαλτο και βράδυ στο 3ο φρενάρισμα σταματάς με την ψυχή στο στόμα μετά λευκής κάπνας και βρώμας καμμένου... δηλαδή στην τρίτη στροφή κόβεις για να στρίψεις μόνο ποντάροντας στην καλή σου τύχη...
Ρε σαν της Bendix (και με μικρό κόστος) πού θα βρω; Πάω πάλι για Bendix σύντομα... που δεν μένεις από φρένα παρά μόνο στο Αιγίνιο μετά από 3 γύρες τάπα (στο τελείωμα της 3ης γύρας την άκουσαν). Ενώ τα Lucas τα έφτυναν στα μισά της 1ης γύρας, δηλαδή δεν προλάβαινα να γράψω ούτε μία φορά χρόνο με αυτά. Και τα ICER συμπεριφέρονται σαν τα Lucas (για να είμαι δίκαιος η εικόνα τον Lucas ήταν χειρότερη - το πιο μούφα τακάκι ever). To Αιγίνιο είναι τρομερά φθοροποιό για ελαστικά και φρένα, πχ τα Bendix στις Σέρρες όσο και να γυρνάς δεν σε αφήνουν, ενώ στο Αιγίνιο τα φτύνουν από υπερθέρμανση στην 3η γύρα γιατί στις περισσότερες στροφές πατάς τέρμα φρένα.
Μια απο τα ιδια και τα textar!
Με εχουν αφησει και στην πιστα στον 1ο γυρο εκει που τα bendix δε μασησαν ποτε(μεγαρα).Τοτε την ειχαν ακουσει τα υγρα και τα σωληνακια, αλλα τα τακακια οχι.Και σε καταβαση πιτιτσα, σε 2 χλμ με αφησαν τα textar!
Ασε που βρωμανε κιολας και αναρωτιεσαι αν εμεινες απο δισκο!
Τα λεγε ο Γιαννης206 αλλα δεν τον ακουσα τοτε... -
Τωρα αν δεν ξαναβαλω bendix ψηνομαι να δοκιμασω τα galfer kokkina fast road!
Απο τιμη πρeπει να ειναι αναμεσα σε νορμαλ τακακι και ds2500. -
Ναι, και για τα Galfer έχω ακούσει καλά λόγια... Αλλά αν δεν τα βάλω να τα δω ίδιος, δεν θα πιστέψω παρά μόνο κάποιον που έχει ίδιο κάρο με μένα και να μπορεί να το ζορίσει.
Παρατήρησα σήμερα ότι τα ICER ίσως και να έχουν λίγο καλύτερη αίσθηση και αποτέλεσμα στο πρώτο μικρομεσαίο φρενάρισμα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν βγάζουν ούτε ένα πολύ δυνατό φρένο αλλά ούτε και τρίτο-τέταρτο μικρομεσαίο φρένο. Μούφα τα ICER.
Οπότε, ας κάνουμε μία ανακεφαλαίωση από εμπειρίες για τακάκια χαμηλού κόστους 30-50Ε στο 206 1.6 και 2.0 GTi...
Κατακρίνουμε
Textar
Lucas (Δεν φρενάρουν καλά κρύα ενώ υπερθερμαίνονται τάχιστα)
Icer (Φρενάρουν πολύ καλά κρύα αλλά υπερθερμαίνονται τάχιστα)Έτσι κι έτσι
Valeo (είχα βάλει πισινά και τα έβγαλα γιατί ό,τι και να έκανα τσίριζαν)
Bosch (γιατί είναι με την παρτίδα)Εγκρίνουμε
Bendix ή Jurid (είναι ίδια εταιρία, έχω δοκιμάσει με ισάξια επιτυχία καί τις δύο εκδόσεις) -
Ναι, και για τα Galfer έχω ακούσει καλά λόγια... Αλλά αν δεν τα βάλω να τα δω ίδιος, δεν θα πιστέψω παρά μόνο κάποιον που έχει ίδιο κάρο με μένα και να μπορεί να το ζορίσει.Παρατήρησα σήμερα ότι τα ICER ίσως και να έχουν λίγο καλύτερη αίσθηση και αποτέλεσμα στο πρώτο μικρομεσαίο φρενάρισμα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν βγάζουν ούτε ένα πολύ δυνατό φρένο αλλά ούτε και τρίτο-τέταρτο μικρομεσαίο φρένο. Μούφα τα ICER.
Οπότε, ας κάνουμε μία ανακεφαλαίωση από εμπειρίες για τακάκια χαμηλού κόστους 30-50Ε στο 206 1.6 και 2.0 GTi...
Κατακρίνουμε
Textar
Lucas (Δεν φρενάρουν καλά κρύα ενώ υπερθερμαίνονται τάχιστα)
Icer (Φρενάρουν πολύ καλά κρύα αλλά υπερθερμαίνονται τάχιστα)Έτσι κι έτσι
Valeo (είχα βάλει πισινά και τα έβγαλα γιατί ό,τι και να έκανα τσίριζαν)
Bosch (γιατί είναι με την παρτίδα)Εγκρίνουμε
Bendix ή Jurid (είναι ίδια εταιρία, έχω δοκιμάσει με ισάξια επιτυχία καί τις δύο εκδόσεις)Να συμπληρώσω ότι πρέπει να δοκιμαστούν τα MINTEX και τα Ferodo.
O Ντίνος έλεγε ότι θα φέρει αλλά δεν έφερε μέχρι και την τελευταία φορά που ρώτησα.
Επίσης Πουλάω Icer Τακάκια!!!!
-
ferodo premium φοραω εγω!
Εχω καλες τιμες οποτε οποιος θελει μου λεει να τονε φτιαξω!
Εμενα μου φαινονται πολυ καλα τακακια, δινουν δυνατο φρεναρισμα ιδιως απο πολλα χλμ και εχουν καλη αντοχη. Το μονο κακο ειναι οτι σφυριζουν οταν φρεναρω πηγαινοντας οπισθεν. -
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
ferodo premium φοραω εγω!
Εχω καλες τιμες οποτε οποιος θελει μου λεει να τονε φτιαξω!
Εμενα μου φαινονται πολυ καλα τακακια, δινουν δυνατο φρεναρισμα ιδιως απο πολλα χλμ και εχουν καλη αντοχη. Το μονο κακο ειναι οτι σφυριζουν οταν φρεναρω πηγαινοντας οπισθεν.EEE και εσύ τι πας με όπισθεν.....
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
παντως το παπακι που εχει βαλει ferodo ds2500 Με δισκους Oreca σε 266
τα φρενα του ειναι απο αλλο πλανητη...μιλαμε για ΥΠΕΡΧΑΩΔΗ διαφορα...
τρελλο κολλημα.
το μονο δε ξερω απο χλμ ποσα βγαζουν τα 2500...Όντως ο παραπάνω συνδυασμός ικανοποιεί και με το παραπάνω και σε αίσθηση , αλλά και απόδοση παρόλο που επειδή δεν το κυκλοφορώ πολύ το αυτοκίνητο έχω κάνει μόνο 2.000 χλμ.
Δίσκοι 80 ευρώ
Τακάκια 130 ευρώ
Υγρά RBF 600 9 ευρώ- τα περαστικά
Τα premier τα φόραγα πριν ( έχω ακόμα τα πίσω), συμπεριφέρονται αρκετά καλά, είναι λίγο σκληρά στο πάτημα, κράτησαν περίπου 20 χιλιάδες χλμ και τα δικά μου κατά καιρούς σφυρίζαν αρκετά έντονα…για το κόστος τους πάντως είναι αρκετά καλά, τωρα που το σκέφτομαι και τα μαμά δεν ήταν άσχημα…
- τα περαστικά
-
130Ε πολλά δεν είναι;
Τα Bendix τα παίρνουμε με 40Ε. Τα DS2500 άραγε είναι 3 φορές καλύτερα από τα Bendix; -
130Ε πολλά δεν είναι;
Τα Bendix τα παίρνουμε με 40Ε. Τα DS2500 άραγε είναι 3 φορές καλύτερα από τα Bendix;Μπορεί να μην θυμάμαι καλά, αλλά με την έκπτωση κοστισαν σίγουρα πάνω από 110 ευρώ, και εμένα μου φαίνονται πολλά, αν σκεφτείς ότι τα απλά ferodo premier κοστίζουν 45 ευρώ, αλλά πολλές φορές αυτό συμβαίνει... με τέτοιου είδους πράγματα. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα απο οποιοδήποτε νορμαλ τακάκι είχα δοκιμάσει, τοσο σε αίσθηση όσο και σε απόδοση...Αλλά το αν είναι 2++ φορές καλύτερο, δεν μπορώ να το πω, γιατί έχω κάνει μόλις 2.000 χλμ, αλλά και γιατί δύσκολα ζυγίζονται τέτοιου είδους διαφορές. Ότι είναι ακριβά, είναι...
-
3???
βαλε 13 φορες καλυτερα...και θεωρω οτι λογω παστας θα βγαλουν και τουλαχιστον τα διπλα χλμ απο τα μπεντιξ που αμα τα βαζεις κι πιστα στα 15-20000χλμ τα βγαζεις χαλαρα οφ
-
Παναγιώτη, τα Bendix τα βγάζω off σε 12000χλμ πάνω-κάτω. Ο Γιάννης με αρκετή πίστα τα καθάρισε πρόσφατα σε 10000χλμ. Αλλά δεν πολυτρώνε τον δίσκο. Έχω 116700χλμ και είμαι στο δεύτερο σετ δισκόπλακες και έχουν αρκετό ψωμί ακόμη. Τους πρώτους δισκους τους άλλαξα στα 78600χλμ και πιστεύω ότι θα έβγαζαν καμιά 5-10χιλιάδες ακόμη αν δεν είχα βάλει τα μουφο-Lucas που ήταν και πάνσκληρα.
Σε αυτό το σημείο έχουμε στοιχεία για τα DS2500; -
Παναγιώτη, τα Bendix τα βγάζω off σε 12000χλμ πάνω-κάτω. Ο Γιάννης με αρκετή πίστα τα καθάρισε πρόσφατα σε 10000χλμ. Αλλά δεν πολυτρώνε τον δίσκο. Έχω 116700χλμ και είμαι στο δεύτερο σετ δισκόπλακες και έχουν αρκετό ψωμί ακόμη. Τους πρώτους δισκους τους άλλαξα στα 78600χλμ και πιστεύω ότι θα έβγαζαν καμιά 5-10χιλιάδες ακόμη αν δεν είχα βάλει τα μουφο-Lucas που ήταν και πάνσκληρα.
Σε αυτό το σημείο έχουμε στοιχεία για τα DS2500;Την ίδια απορία έχω και εγώ - και για τα 2500 και για τα απλά premier (και βέβαια μιλάω για μαμά δισκόπλακες, όχι τις Oreca).
-
Ως συνήθως κι εδώ κάποιος πρέπει να κάνει τον μαλάκα...
Γιάννη, πότε θα πάρεις να δοκιμάσεις τα Ferodo;
-
Λοιπόν, τελικά ομολογώ ότι με τα ICER έχω καταπληκτικό κρύο φρένο.
The best kryo freno ever! Είναι ιδανικά για να αποφεύγει ατύχημα η αφηρημένη θειά μου που ευτυχώς φοράει ζώνη αλλιώς με το φρενάρισμα θα έβγαινε από το παρμπρίζ. Τόσο καλό είναι. Το κατάλαβα τώρα που έπεσε η θερμοκρασία και προλαβαίνω ένα καλό φρενάρισμα πριν καούν στο ζέσταμα.
Αλλά τί να το κάνω ρε γαμότι που όσο φρενάρεις χειροτερεύει και όταν ζεσταθεί κάηκες κι εσύ μαζί του; Και ζεσταίνονται ή μάλλον καίγονται σε χρόνο ρεκόρ...Χαχα! Χειμερινά τακάκια!! Άλλο και τούτο!
-
Χαχα! Χειμερινά τακάκια!! Άλλο και τούτο!
Για αυτο λεγονται και icer!
Τα πάντα για το Peugeot 206