-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πάντως την τελευταία εβδομάδα (έχω πάει δύο φορές απογεύματα για δουλειά) στην κυριολεξία χάφτουνε μύγες.
Να δω πώς θα βγουν τα νοίκια...επειδη μπαινοβγαινω 2,5 χρονια εκει μεσα αμα πας απο αυτη τη βδομαδα
θα δεις τι θα γινεται,και να σου και το αλλο ενας δικος μου ανθρωπος δουλευει σε ενα απο τα μαγαζια του mall,λοιπον σε σχεσει με το περσινο καλοκαιρι ο τζιρος εχει ανεβει κατα 30% πανω και παροτι οπως ειδες η κινηση ηταν μειωμενη.δυστηχως φιλε μου οι ελληνες ψωφανε για κατι τετοια τυπου mall,αττικα κτλ...και δεν προτιμουν τα μαγαζακια τις γειτονιας. -
Στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι κάνουν στη Δ. Ευρώπη και τις ΗΠΑ με διαφορά 20-30 ετών.
= πηγαίνουμε για κατούρημα με το αυτοκίνητο
= ψωνίζουμε σε εμπορικά κέντρα
= διασκεδάζουμε μαζικά
= αγοράζουμε συσκευασμένα σε συγκεκριμένες ποσότητες τρόφιμα
= αγοράζουμε κατοικία στα περίχωρα και πηγαίνουμε στη δουλειά με αυτοκίνητο ή ΜΜΜκλπ
-
Ακριβώς Μάνο...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι κάνουν στη Δ. Ευρώπη και τις ΗΠΑ με διαφορά 20-30 ετών.
= πηγαίνουμε για κατούρημα με το αυτοκίνητο
= ψωνίζουμε σε εμπορικά κέντρα
= διασκεδάζουμε μαζικά
= αγοράζουμε συσκευασμένα σε συγκεκριμένες ποσότητες τρόφιμα
= αγοράζουμε κατοικία στα περίχωρα και πηγαίνουμε στη δουλειά με αυτοκίνητο ή ΜΜΜκλπ
= βάζουμε adsl
= αγοράζουμε Macκτλ
-
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον dpolal. Τα πάντα πηγάζουν από τη γενικότερη έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Ένα πολυκατάστημα που μπορεί να σου προσφέρει σχεδόν τα πάντα θα πετύχει.
Το Mall, ευρισκόμενο κοντά στο σπίτι μου με έχει βολέψει αφάνταστα αφού μέχρι πρότινος για να αγοράσω πχ βιβλία από τον Παπασωτηρίου έπρεπε να κατεβαίνω στο κέντρο ή για να πάρω μελάνια για τον εκτυπωτή έτρεχα στο Πλαίσιο στη Μεταμόρφωση. Το κοντινότερο Sergio Tacchini το είχα στην Κηφισιά ενώ για ξένο τύπο ή περιοδικά σχετικά με design έπρεπε να κατεβαίνω κέντρο ή να ανεβαίνω Κηφισιά. Με ένα σμπάρο όχι δύο αλλά τέσσερα τρυγόνια λοιπόν.
Πού καταλήγω λοιπόν: ΝΑΙ στα πολυκαταστήματα τύπου Mall για όλες τις ευκολίες που αναφέρθηκαν από τον dpolal πιο πάνω αλλά ΟΧΙ στη χρήση αυτών για βόλτα. Το να πιεις έναν καφέ στο Mall ή να φας κάτι επειδή βρέθηκες εκεί για ψώνια το θεωρώ αποδεκτό και το κάνω, το να πας επί τούτου στο Mall το βρίσκω ηλίθιο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το κοντινότερο Sergio Tacchini το είχα στην ΚηφισιάΚαι νόμιζα ότι οι Ιταλοί έχουνε γούστο..
-
Από πού είπες ότι ψωνίζεις Kid;
Α ναι, από το Sergio Platani...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το κοντινότερο Sergio Tacchini το είχα στην Κηφισιά
Και νόμιζα ότι οι Ιταλοί έχουνε γούστο..
Mια χαρά είναι τα ST. Εσύ δεν έχεις γούστο, φαίνεται και από τις προτιμήσεις σου στα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
4- Πάρκινγκ.
Χωρίς άγχος για το άν θα βρείς θέση, αν θα είναι «καλή» και νόμιμη, αν κινδυνεύεις να το βρείς κτυπημένο ή και καθόλου, πας και σε λίγα λεπτά έχεις παρκάρει και ψωνίζεις.Αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση, στην περίπτωση του the mall στην Αθήνα. Από τα τρία επίπεδα του πάρκινγκ, το κάτω-κάτω είναι μονίμως κλειστό, ακόμα και όταν στα μάτριξ όπου εμφανίζονται οι ελεύθερες θέσεις των άλλων επιπέδων ο αριθμός είναι μονοψήφιος. Όταν, δε, κάνεις παρατήρηση στους σεκιουριτάδες ότι είναι απαράδεκτο να μη σε αφήνουν να παρκάρεις ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στα άλλα επίπεδα, η στοκ απάντηση που εισπράττεις είναι ότι θέσεις υπάρχουν, απλώς έχει γίνει λάθος στις οθόνες. Φτάνεις λοιπόν στα άλλα επίπεδα, και ω του θαύματος διαπιστώνεις ότι κανένα λάθος δεν υπήρχε στις οθόνες και ο χρόνος που απαιτείται για να βρεις ελεύθερη θέση αντιστοιχεί σε εκείνον που θα σπαταλούσες αν έψαχνες να παρκάρεις πλησίον της πατησίων ή της υμηττού. Με τη μόνη διαφορά ότι στο mall το χρόνο αυτό αναζήτησης ελεύθερης θέσης τον πληρώνεις, καθώς έχεις ήδη κόψει εισιτήριο. Αν είχα χρόνο, ίσως να το έψαχνα αν αυτό συνιστά αντισυμβατική συμπεριφορά, καθώς το κόψιμο εισιτηρίου είναι μια άτυπη σύμβαση. Ίσως ο koutsan ή ο manosk να μπορούσαν να μας δώσουν τα φώτα τους επ' αυτού...
-
εξαρτάται τα ψώνια που έχεις να κάνεις...
ας πούμε εγώ βολεύομαι με αρκετά είδη στα Carrefour. Εάν θέλω οτιδήποτε άλλο πάω εκεί που βρίσκεται...πχ Πλαίσιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μαντρωθώ σε ένα μέρος;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
4- Πάρκινγκ.
Χωρίς άγχος για το άν θα βρείς θέση, αν θα είναι «καλή» και νόμιμη, αν κινδυνεύεις να το βρείς κτυπημένο ή και καθόλου, πας και σε λίγα λεπτά έχεις παρκάρει και ψωνίζεις.Αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση, στην περίπτωση του the mall στην Αθήνα. Από τα τρία επίπεδα του πάρκινγκ, το κάτω-κάτω είναι μονίμως κλειστό, ακόμα και όταν στα μάτριξ όπου εμφανίζονται οι ελεύθερες θέσεις των άλλων επιπέδων ο αριθμός είναι μονοψήφιος. Όταν, δε, κάνεις παρατήρηση στους σεκιουριτάδες ότι είναι απαράδεκτο να μη σε αφήνουν να παρκάρεις ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στα άλλα επίπεδα, η στοκ απάντηση που εισπράττεις είναι ότι θέσεις υπάρχουν, απλώς έχει γίνει λάθος στις οθόνες. Φτάνεις λοιπόν στα άλλα επίπεδα, και ω του θαύματος διαπιστώνεις ότι κανένα λάθος δεν υπήρχε στις οθόνες και ο χρόνος που απαιτείται για να βρεις ελεύθερη θέση αντιστοιχεί σε εκείνον που θα σπαταλούσες αν έψαχνες να παρκάρεις πλησίον της πατησίων ή της υμηττού. Με τη μόνη διαφορά ότι στο mall το χρόνο αυτό αναζήτησης ελεύθερης θέσης τον πληρώνεις, καθώς έχεις ήδη κόψει εισιτήριο. Αν είχα χρόνο, ίσως να το έψαχνα αν αυτό συνιστά αντισυμβατική συμπεριφορά, καθώς το κόψιμο εισιτηρίου είναι μια άτυπη σύμβαση. Ίσως ο koutsan ή ο manosk να μπορούσαν να μας δώσουν τα φώτα τους επ' αυτού...
Μην το ψάξεις ...
Όσο δίκιο κι αν έχεις τίθενται ζητήματα απόδειξης και πολλά άλλα περίπλοκα (τι ακριβώς θα ζητάς? ) που δεν έχει κανένα νόημα να διεκδικήσεις (θα κατέθετες ποτέ αγωγή γι αυτό? ) -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Mια χαρά είναι τα ST.
Ιταλέ φίλε μου, ορίστε ποιοι θεωρούν τα ST μια χαρά ρούχα, άνθρωποι που έχουνε διπλοφάναρα & χρυσές ζάντες σε saxo.. Νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις μόνος σου τα σύμπερασματα σου..
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μην το ψάξεις ...
Όσο δίκιο κι αν έχεις τίθενται ζητήματα απόδειξης και πολλά άλλα περίπλοκα (τι ακριβώς θα ζητάς? ) που δεν έχει κανένα νόημα να διεκδικήσεις (θα κατέθετες ποτέ αγωγή γι αυτό? )Έχω την άποψη ότι οι περισσότεροι νομικοί σχηματισμοί (από δημόσιες υπηρεσίες μέχρι πολυεθνικές και ανώνυμες εταιρείες) βασίζονται σε αυτό ακριβώς πού αναφέρεις (την πολυπλοκότητα και τη δυσκολία απόδειξης) για να φέρονται κατά συρροήν αντισυμβατικά. Εννοείται πως ούτε το χρόνο έχω ούτε την οικονομική πολυτέλεια να ξεκινήσω δικαστικό αγώνα τέτοιου είδους, όμως έχω την περιέργεια τι θα συνέβαινε αν κάποιος 'ενοχλητικός' τύπος με όρεξη, χρόνο και χρήμα το κυνηγούσε. Το τι θα ζητούσα ως αποζημίωση είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει, το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε σε κάποιους ότι δεν κοιμόμαστε.
-
Mια καταγγελία σε ενώσεις καταναλωτών θα ήταν αρκετή νομίζω.
Τον ιδιώτη τον καίει πολύ περισσότερο μια αρνητική σύσταση - αρνητική διαφήμιση παρά κάποιο πρόστιμο που ΙΣΩΣ του επιβληθεί. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
(θα κατέθετες ποτέ αγωγή γι αυτό? )όχι αλλά σίγουρα μία καταγγελία στο ΙΝΚΑ και τον Συνήγορο του Πολίτη να βοηθούσε να ερευνηθεί το πράγμα ανέξοδα για τον καταναλωτή.
-
Kάποτε κατεβαίναμε στο κέντρο, στα μαγαζάκια, στις στοές βολτάραμε. Περπατάγαμε και δεν κουραζόμασταν. Καθόμασταν στις γειτονιές μας, στη περιοχή μας και πηγαίναμε στα μαγαζιά του Δήμου μας και βρίσκαμε ότι θέλαμε.Δεν είχαμε παράπονα.
Κάποτε θέλαμε κάτι για υπολογιστές ή κάποιο βιβλίο και κατεβαίναμε στην Στουρνάρη, γεμάτοι χαρά και το ρίχναμε στο ψάξιμο... Πίναμε και ένα καφεδάκι στα Εξάρχεια ή κατεβαίναμε και ένα Θησείο ή Πλάκα για χαλάρωση...
Κάποτε θέλαμε να πάρουμε κάποιο ρουχαλάκι ή κάποιο παπουτσάκι και λέγαμε ότι η Νέα Ιωνία και το Χαλάνδρι έχει καλά πράγματα και φθηνά...Πηγαίναμε και Πειραιά. Δεν είχαμε πρόβλημα να σπαταλήσουμε μία ώρα παραπάνω.
Τώρα αυτά δεν μας κάνουν, θέλουμε τα αυτοκίνητα να μας πηγαίνουν έξω ή μάλλον κάτω από τα 'μαγαζιά πουλ-μουρ'. Αυτά πρέπει να είναι όλα μαζεμένα. Να παρκάρουμε κάτω από τα καταστήματα, κυλιόμενες να μας πηγαίνουν πάνω και μέσα, όλα να τα κάνουμε σε ένα κλειστό χώρο με κάποιο θόλο από πάνω...'Η αναγέννηση του πνεύματος και η οξυγόνωση του εγκεφάλου' ... Η χαρά του μάρκετινγκ και της άμεσης/έμμεσης και προσωποποιημένης διαφήμισης...Total Recall (1990) ...
Κάποτε ήταν αλλιώς, τώρα είναι 'αλλιώς' ...
Εγώ την επανάστασή μου την έκανα... πήρα ένα ποδήλατο και αντιστέκομαι... Παλιές καλές εποχές...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μην το ψάξεις ...
Όσο δίκιο κι αν έχεις τίθενται ζητήματα απόδειξης και πολλά άλλα περίπλοκα (τι ακριβώς θα ζητάς? ) που δεν έχει κανένα νόημα να διεκδικήσεις (θα κατέθετες ποτέ αγωγή γι αυτό? )Έχω την άποψη ότι οι περισσότεροι νομικοί σχηματισμοί (από δημόσιες υπηρεσίες μέχρι πολυεθνικές και ανώνυμες εταιρείες) βασίζονται σε αυτό ακριβώς πού αναφέρεις (την πολυπλοκότητα και τη δυσκολία απόδειξης) για να φέρονται κατά συρροήν αντισυμβατικά. Εννοείται πως ούτε το χρόνο έχω ούτε την οικονομική πολυτέλεια να ξεκινήσω δικαστικό αγώνα τέτοιου είδους, όμως έχω την περιέργεια τι θα συνέβαινε αν κάποιος 'ενοχλητικός' τύπος με όρεξη, χρόνο και χρήμα το κυνηγούσε. Το τι θα ζητούσα ως αποζημίωση είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει, το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε σε κάποιους ότι δεν κοιμόμαστε.
- Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πετύχαινε τίποτα ο 'ενοχλητικός' τύπος...Τι ακριβώς θα αποδείκνυες και με τι μέσα?
- Μη συγκρίσιμο το πρόβλημα που ανέφερες με τις πχ παράνομες χρεώσεις των τραπεζών (όπου πάλι μιλάμε για μικροποσά)...Το πρόβλημά σου στο parking του The Mall ελάχιστους αγγίζει και φυσικά κανείς δεν θα το μάθει...Οι καταχρηστικές χρεώσεις της Citibank παίχτηκαν στα δελτία ειδήσεων και αφορούσαν εκατομ. καταθέτες συνολικά...Με 2 λόγια το The Mall θα σε αγνοήσει αν το 'απειλήσεις' με κίνηση δικαστικής διαδικασίας γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει και μάλλον θα σε κερδίσει και στο δικαστήριο...Η τράπεζα όχι μόνο θα χάσει αλλά και θα το μάθει το πανελλήνιο...
Επίσης το πρόβλημα που αναφέρεις δεν είναι συγκρίσιμο ούτε με μια κατσαρίδα σε ένα γιαούρτι της Χ εταιρίας γιατί και αυτό θα πάρει τεράστιες διαστάσεις και θα πλήξει φρικτά το όνομα της εταιρίας..Ο κόσμος ενδιαφέρεται για αυτό...Η περιπτωσή σου ακόμα και αν γίνει γνωστή (που δεν θα γίνει) δεν θα επηρεάσει κανένα από το να πηγαίνει στο The Mall για ψώνια...
Με 2 λόγια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις (μικρο)δικαστικών διαφορών το ίδιο : μερικές μπορούν να διαλύσουν μια εταιρία (πχ κατσαρίδα στο γιαούρτι ) ενώ άλλες δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο...
-
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με τα εμπορικά τύπου The Mall.
Όαση μέσα στην κατάρα της Αθήνας τα χαρακτηρίζω και προσδοκώ τον πολλαπλασιασμό τους για να υπάρχει και ποικιλία.
Τόσο για αγορές, όσο και για διασκέδαση / βόλτα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Mια χαρά είναι τα ST.
Ιταλέ φίλε μου, ορίστε ποιοι θεωρούν τα ST μια χαρά ρούχα, άνθρωποι που έχουνε διπλοφάναρα & χρυσές ζάντες σε saxo.. Νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις μόνος σου τα σύμπερασματα σου..
Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος...
-
Τις προαλλες ημουν στη Ρωμη και πηγα στο Castel Romano (εμπορικο τυπου Factory) για ψωνια. Εχεi τη θεμελιωδη διαφορα απο τα δικα μας οτι δεν προκειτai για εναν τσιμεντενιο κολοσσο, αλλα για ενα συγκροτημα απο καλαισθητα σπιτακια σε πλακοστρωτα δρομακια σαν ενα μικρο χωριο.
Αυτο εχω (εχουμε, νομιζω) με τα εμπορικα τυπου The Mall. Τσιμεντο στο τσιμεντο της τσιμεντουπολης (για να μην πιασω τις κοινωνικες συνεπειες)
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]