-
Πια Κοραή ρε, αυτά είναι για τον Δήμαρχο
Καφέ των αισθήσεων, ΙΟΠ, και άλλα δίπλα στο κύμα.
Βy the way στο Starbucks, στο Π.Φάληρο έχει χώρο καπνιστών...
-
Ο χρήστης cghera έγραψε:
The Mall. Μία φορά και τελευταία πήγα
ουρα για να μπεις με το αυτοκίνητο, ουρά για να βγεις. Το πάρκιν φτηνό βέβαια σχετικά. Μέσα ο πανικός ο ίδιος ούτε να περπατήσεις δεν μπορούσες κι ας είχαν κλείσει τα μαγαζιά.
Στα βίλατζ ουτε εισιτήριο για δείγμα. Στα καφέ ούτε καρέκλα. Τι σκατά να κάνεις; να κάθεσαι να τους κοιτάς;
Αϊ σιχτιρ!
Starbucks Χαλάνδρι και χωρίς καπνό!Δηλαδή για να είναι ακριβό ένα πάρκιν σε μία περιοχή που πριν από 3-5 χρόνια δεν πέρναγαν ΟΥΤΕ οικοπεδοφάγοι, πόσο πρέπει να κάνει;
Εγώ το βρίσκω παράλογα υψηλό, τη στιγμή που έξω από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρκάρεις με λιγότερα...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... το Μαρουσι φυσικα θα ειναι ωφελημενο αφου θα προσελκυει επισκεπτες απο ολη την ευρυτερη Αθηνα...
Για πες 2 - 3 ωφέλειες που θα έχει το Μαρούσι από τους επισκέπτες του The Mall.
-
Αυξημένη κίνηση στους δρόμους (Με Μωλ - Κοσμόπολις και Μίντιαμαρκτ επιπλέον του ήδη υπάρχοντος Καρφούρ και Βίλατζ, η Κηφισίας τα Χριστούγεννα που ήρθα ήταν ΠΟΛΥ χειρότερη από την Κηφισίας στην ίδια περιοχή τα Χριστούγεννα του 2003 που ήμουν στην Αθήνα και ήταν -η Κηφισίας- ακόμα ΤΙΓΚΑ στο εργοτάξιο!!!)
-
Συνεπώς αυξημένα καυσαέρια
-
Αν βρεις θέση στον ηλεκτρικό ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ώρα της ημέρας να με χ.σεις
-
Ελάχιστοι κάνουν τον κόπο να 'ανέβουν' μέχρι Μαρούσι για ψώνια ή διασκέδαση, μιας και έχουν το Μωλ πιο κοντά (οι θέσεις εργασίας που λέγαμε...), και αν το συνδυάσεις και με το καλντερίμι που μας έχτισε σε όλο το κέντρο το αρπακτικό, έδεσες...
-
Κίνηση ΚΑΙ στην Α.Ο. στο ύψος αυτό
-
Άγχος σε οικογενειακή συσκευασία
-
Σε μέρη που συχνάζει ΠΑΡΑ πολύς κόσμος η περιοχή (συνήθως) αυξάνει την εγκληματικότητά της (τσαμπουκάδες από τις 'παρέες| των διαφόρων περιοχών που βρέθηκαν εκεί, και που να ξαναβγάλει Γκούτσι τραγούδι ο Μαζωνάκης...)
Το Νο 1 ωφελημένος είναι το Μαρούσι...
-
-
To Mαρούσι δεν είναι ωφελημένο, η υπόλοιπη Αθήνα όμως ειναι.
Έτσι πάνε αυτά...Όσο για το ότι μαζεύεται κόσμος από όλη την Αθήνα (είτε 'ΒουΠου' είτε Περιστέρι, ακόμα και μετανάστες) μόνο καλό είναι σε μια πόλη που κατά τα άλλα δεν έχει συνοχή 'πόλης'.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
....
Εκείνο που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν αυτή η αθλιότητα στον 3ο όροφο.
Νέοι , γέροι, γριές, λαϊκοί, γύφτοι, παπάδες, μετανάστες, Ελληνες , αλλοδαποί, γενικά 'κουτσοί στραβοί',(μέσα σε αυτούς κι εγώ) στον άγιο παντελεήμονα. Με ένα πλαστικό πιάτο στο χέρι έξω από το Far East kai μετά φαγητό στο όρθιο ....Σοβαρα;; Το Far East είναι στο Mall;;;
Μη φανταστείς ότι είναι καν μαγαζί. Μια 'τρύπα' , κάτι σαν ...μεγάλος διάδρομος!
Η ελευση των starbucks ηταν μεγαλη ικανοποιηση για μενα.
Ξεχωριστος χωρος για καπνιζοντες και μηΠοια starbucks έχουν χώρο για καπνίζοντες;; Μαρούσι και Αμπελόκηπους που έχω πάει , δεν έχουν .
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
... το Μαρουσι φυσικα θα ειναι ωφελημενο αφου θα προσελκυει επισκεπτες απο ολη την ευρυτερη Αθηνα...
Για πες 2 - 3 ωφέλειες που θα έχει το Μαρούσι από τους επισκέπτες του The Mall.
-
Αυξημένη κίνηση στους δρόμους (Με Μωλ - Κοσμόπολις και Μίντιαμαρκτ επιπλέον του ήδη υπάρχοντος Καρφούρ και Βίλατζ, η Κηφισίας τα Χριστούγεννα που ήρθα ήταν ΠΟΛΥ χειρότερη από την Κηφισίας στην ίδια περιοχή τα Χριστούγεννα του 2003 που ήμουν στην Αθήνα και ήταν -η Κηφισίας- ακόμα ΤΙΓΚΑ στο εργοτάξιο!!!)
-
Συνεπώς αυξημένα καυσαέρια
-
Αν βρεις θέση στον ηλεκτρικό ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ώρα της ημέρας να με χ.σεις
-
Ελάχιστοι κάνουν τον κόπο να 'ανέβουν' μέχρι Μαρούσι για ψώνια ή διασκέδαση, μιας και έχουν το Μωλ πιο κοντά (οι θέσεις εργασίας που λέγαμε...), και αν το συνδυάσεις και με το καλντερίμι που μας έχτισε σε όλο το κέντρο το αρπακτικό, έδεσες...
-
Κίνηση ΚΑΙ στην Α.Ο. στο ύψος αυτό
-
Άγχος σε οικογενειακή συσκευασία
-
Σε μέρη που συχνάζει ΠΑΡΑ πολύς κόσμος η περιοχή (συνήθως) αυξάνει την εγκληματικότητά της (τσαμπουκάδες από τις 'παρέες| των διαφόρων περιοχών που βρέθηκαν εκεί, και που να ξαναβγάλει Γκούτσι τραγούδι ο Μαζωνάκης...)
Το Νο 1 ωφελημένος είναι το Μαρούσι...
Τα δημοτικα τελη θα ενισχυσουν τα ταμεια του δημου. Νεες επενδυσεις σε κτιρια στην γυρω περιοχη--> αυξηση της αξιας της γης---> μεγαλυτερη αξια των κατοικιων---> Μαρουσιωτες που εχουν αγορασει σπιτια--> πλουσιοτεροι.
Σε οποια χωρα εχω παει τετοια μερη ωφελουν τις τοπικες κοινωνιες. Εξαλλου, ειναι πιο ευκολο να πας σε αυτο αν μενεις κοντα--> γλιτωνεις χρονο και βενζινα.
Αμα δεν σου αρεσει ο κοσμος και η βαβουρα τοτε απλα πουλας το σπιτι σου με το μεγαλο κερδος και φευγεις για αλλου με περισσοτερη ησυχια (εννοειται μακρια απο την πολη).
Παντως δεν βλεπω να παραπονιεσαι για την αττικη οδο που περναει σουβλακι το Μαρουσι. Οποιος μενει σε διαμερισμα με θεα την ΑΟ σιγουρα βασανιζετε απο την ηχορυπανση σε βαθμο που να τους λυπαμαι. Αμφιβαλλω να μπορεις να κοιμηθεις ποτε. Γιαυτο και ολα τα κτιρια γραφεια ειναι πανω σε μεγαλους δρομους και μεσα ειναι τα σπιτια.
Εχω εντυπωσιαστει απο το The Mall αν και τα εχω βαρεθει εδω και χρονια αυτου του ειδους τα mall και ζωντας σε μικρη αποσταση απο αυτο μονο θετικο το βλεπω (το οτι μπορω να περπατησω σε ενα μερος που συγκεντρωνει τοσο πολυ κοσμο). Δεν παρατηρω διαφορα στην κινηση, εξαλλου δεν οδηγω και πολυ, αλλα η εντυπωση μου ειναι οτι πριν 10 χρονια ειχε 2-3Χ την σημερινη κινηση στην περιοχη μου.
-
-
Γιούπιιιιι αντιπαράθεση για τα starbucks
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΠΟΛΥ αργή εξυπηρέτηση (3-4 φορές που έκανα το λάθος να πάω)ΟΚ, εξαρτάται από το μαγαζί και τη στιγμή που θα πας. Κι εγώ περιμένω πολλές φορές, αλλά είναι σχετικά γρήγοροι.
το Wi-Fi το ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ (με τις τιμές του καφέ, ΕΠΡΕΠΕ να είναι τζάμπα...
Δε διαφωνώ ότι θα έπρεπε να είναι τσάμπα και ότι είναι ακριβό. Πάντως εγώ είχα πάρει μία δωρεάν κάρτα πρόσβασης που ήταν προσφορά, από τα ίδια τα Starbucks, και την έχω ακόμα. Η πρόσβαση είναι της Forthnet.
ένα καπουτσίνο και μια πάστα 10 ευρώ ρε π****η μου??? ),
Μα κι εσύ, δεν παίρνουν πάστες ή cheesecake στα starbucks. Δεν είναι τόσο ωραία.
και απαγορεύεται ΕΝΤΕΛΩΣ το κάπνισμα, δεν έχει χώρο καπνιζόντων όπως είπε κάποιος.
Αυτό για μένα είναι θετικό. Ασε το πόσο προσπαθώ να πείσω το S.O. να το κόψει τελείως...
Επειδή είσαι και Πειραιώτης: πες μου ΕΝΑ λόγο να προτιμήσω Starbucks από τα 3 στη σειρά καφενεδάκια δίπλα στο δημαρχείο, στην πλατεία Κοραή.
Δε βγαίνω στον Πειραιά ποτέ! Τον μισώ τον Πειραιά!
Συμπέρασμα: Περί ορέξεως....
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
ένα καπουτσίνο και μια πάστα 10 ευρώ ρε π****η μου??? ),
Μα κι εσύ, δεν παίρνουν πάστες ή cheesecake στα starbucks. Δεν είναι τόσο ωραία.
Ένας λόγος παραπάνω να το κράξουμε, λοιπόν! Αν ο τοπικός σου καφετζής πούλαγε πανάκριβη μία μάπα σεράνο δε θα του τα έχωνες;
-
Λοιπόν... ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...
Το θέμα με τις παρανομίες στο Mall, τώρα τις μαθαίνω, δυστυχώς. Δεν το είδα πουθενά να συζητιέται στα 'μεγάλα' sites και μεγαλοκαναλομπάζα που έχουμε, αλλά, αυτό είναι το καλό με το Διαδίκτυο, ότι κάποια στιγμή θα ακούσεις ή θα μάθεις πράγματα που σου ήταν άγνωστα.
(Γι'αυτό και προσπαθώ να επισκέπτομαι διάφορα sites/links που δημοσιεύονται από άλλους χρήστες, για ποικιλία ενημέρωσης).Αμφιβάλλω αν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Μαρουσίου ήξεραν τις κομπίνες που έγιναν, αν και κατά τη γνώμη μου, δεν αφορά μόνο τους ίδιους: οι νόμοι που ψηφίστηκαν και κρίθηκαν ως αντισυνταγματικοί θα έπρεπε να γίνουν γνωστοί σε όλους τους Έλληνες, καθώς και ποιοί ήταν αυτοί που τους έφεραν για ψήφιση και από ποιά κόμματα ψηφίστηκαν(στο σύνολο των βουλευτών).
Σίγουρα, δεν είναι όλοι οι πολίτες ζώα αν ΞΑΝΑψήφισαν ανθρώπους που απέκρυψαν τις κομπίνες(με τη βοήθεια των ΜΜΕ), αλλά θα ήταν ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ μια έρευνα που να έθετε το ερώτημα: 'θα ξαναψηφίζατε τον χ υποψήφιο/κόμμα αν σας αποδεικνύονταν ότι σας εξαπατεί'; Αυτοί που θα απαντούσαν 'ναι', ΜΑΛΛΟΝ δεν θα έπρεπε να ξαναδιαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε στο μέλλον.
Καλά, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για την στάθμευση των ΙΧ τους όταν πάνε κινηματογράφο; Εντάξει να μην το ήξεραν την πρώτη φορά που πήγαν, αλλά να συνεχίζουν να πάνε;
-
Aν καταλαβα καλα η 'παρανομια' ηταν οτι αυξησαν τον συντελεστη δομησης για να χτιστει το κτιριο??
Καλα μονο αυτο οφεληθηκε?? τοσα κτιρια ειναι εκει γυρω που χτιστηκαν τελευταια...ετσι μηπως ηταν αναγκαιο ωστε η περιοχη να αναπτυχθει εμπορικα???......Λετε οτι δεν ευνοηθηκε το Μαρουσι.... χαλαρα ευνοηθηκε οπως ευνοηθηκε και η Νιακια με το allou & village τα ακινητα αποκτουν υπεραξιες και η περιοχη γινεται πιο γνωστη και φιλικη προς τους Αθηναιους.... φημη λεγεται με οτι αυτο συνεπαγεται, εξαλλου εκει που ειναι χτισμενο δεν δημιουργει κινηση στο Μαρουσι.
Προσωπικα δεν εχω παει στο Mall....καποια στιγμη θα παω απο περιεργεια κυρίως....το παρκιγκ πληρωνεται ακομη και αν καποιος ψωνισει απο τα μαγαζια.....ή πληρωνουν μονο οι 'τζαμπατδηδες' που πανε για βολτα??
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Προσωπικα δεν εχω παει στο Mall....καποια στιγμη θα παω απο περιεργεια κυρίως....το παρκιγκ πληρωνεται ακομη και αν καποιος ψωνισει απο τα μαγαζια.....ή πληρωνουν μονο οι 'τζαμπατδηδες' που πανε για βολτα??Απο οσο ξερω, πληρώνεται κανονικότατα.
Και μια φορα που πηγα δεν ξαναπατησα, εχω δει τετοια κεντρα στην Ουγγαρία,στις ΗΠΑ κ.ο.κ,εκει ειναι αλλη φαση,bowling,παγοδρόμιο,καλες τιμες κτλ.Εδω κοιτάνε απλα να σου πουλήσουν ακριβά κατι. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ποια starbucks έχουν χώρο για καπνίζοντες;; Μαρούσι και Αμπελόκηπους που έχω πάει , δεν έχουν .Στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στο φανάρι της Μεγάλου Αλεξάνδρου.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ποια starbucks έχουν χώρο για καπνίζοντες;; Μαρούσι και Αμπελόκηπους που έχω πάει , δεν έχουν .
Στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στο φανάρι της Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στην Γλυφάδα 'εχουν' επισης,τον εξωτερικο με τις σόμπες, fair.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τα δημοτικα τελη θα ενισχυσουν τα ταμεια του δημου.Ο οποίος θα βρει ευκαιρία να ανεβάσει τα τέλη συνολικά, όχι;
Νεες επενδυσεις σε κτιρια στην γυρω περιοχη-->
Τις οποίες κάνουν και από τις οποίες κερδίζουν ποιοί;
αυξηση της αξιας της γης--->
Ποιός έχει γη να πουλήσει - και ποιός χρήμα να αγοράσει;
μεγαλυτερη αξια των κατοικιων--->
Άρα και λιγότεροι θα μπορούν να αγοράζουν.
Μαρουσιωτες που εχουν αγορασει σπιτια--> πλουσιοτεροι.
Κοίτα, λοιπόν, που και γιατί δεν συμφωνούμε: Εσύ κοιτάς την τσέπη σου. Λες: Το δικό μου το ακίνητο θα πάρει αξία. Ναι, λέω εγώ, αλλά για να πάρεις τα χρήματα αυτά θα πρέπει να το πουλήσεις. Αυτό σου αρέσει;
Αν ανάπτυξη για μια περιοχή είναι η άνοδος των τιμών των ακινήτων, τότε βρήκαμε τη λύση στα προβλήματά μας: Ανεβάζουμε τις τιμές, πουλάμε και καθαρίσαμε. Θα το πω με μια λέξη: Αργεντινή. Το πιάνεις το υπονοούμενο;Σε οποια χωρα εχω παει τετοια μερη ωφελουν τις τοπικες κοινωνιες. Εξαλλου, ειναι πιο ευκολο να πας σε αυτο αν μενεις κοντα--> γλιτωνεις χρονο και βενζινα.
Αμα δεν σου αρεσει ο κοσμος και η βαβουρα τοτε απλα πουλας το σπιτι σου με το μεγαλο κερδος και φευγεις για αλλου με περισσοτερη ησυχια (εννοειται μακρια απο την πολη).Κάνεις πλάκα τώρα, έτσι;
Ακριβή γη, ακριβά διαμερίσματα, υψηλά Δημοτικά τέλη και άλλα τέτοια όμορφα, καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν; Επενδύσεις αδύνατες για τους πολλούς, εξοβελισμός των μη εχόντων απο την περιοχή. Και, στο βαθύ μέλλον αν ο κόσμος χάσει τα χρήματά του (και χωρίς παραγωγικές επενδύσεις είναι μάλλον ορατό το ενδεχόμενο), σχεδόν βεβαιότητα δημιουργίας γκέτο.
-
Παραγωγική επένδυση έγινε και λέγεται 'The Mall'.
Είναι λοιπόν ουσιαστικός και υπαρκτός ο λόγος αύξησης των τιμών των ακινήτων.
Τώρα οι τιμές αυξήθηκαν όχι γιατί η περιοχή αναβαθμίστηκε ως οικιστική περιοχή αλλά για άλλους 3ους λόγους. Συνεπώς (με ψυχρή λογική) συμφέρει τους κατοίκους να καρπωθούν την υπεραξία πουλώντας και να πάνε σε μια περιοχή όπου η οποία έχει μεγαλύτερη αξία οικιστικά.Δυστυχώς ή ευτυχώς το Μαρούσι είναι στο κέντρο του λεκανοπεδίου και τέτοιες κινήσεις που το υποβαθμίζουν οικιστικά (αναβαθμίζοντάς το όμως συνολικά ως αξία) είναι επόμενες...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δυστυχώς ή ευτυχώς το Μαρούσι είναι στο κέντρο του λεκανοπεδίου και τέτοιες κινήσεις που το υποβαθμίζουν οικιστικά (αναβαθμίζοντάς το όμως συνολικά ως αξία) είναι επόμενες...Στο κέντρο του κόσμου είναι όχι απλώς του Λεκανοπεδίου.
Οκ, ήταν λίγο ειρωνικό αυτό, αλλά όχι οτι το Μαρούσι είναι στο κέντρο!Η ένσταση μου ως προς τα επιχειρήματα των 'αντίθετων' είναι οτι αυτά που λένε είχαν κάποια-όποια αξία πριν γίνει το Mall. Τώρα έγινε και είναι γεγονός, ποια θα είναι η επόμενη μέρα είναι το θέμα?
Θα περιμένετε να κάνει μέγιστο η τιμή των ακινήτων σας και θα πουλήσετε?, θα ζητήσετε ανταλλάγματα(πράσινο, συγκοινωνίες, κάτι άλλο) απο τον δήμαρχο?, θα κάνετε άλλο Mall για να την σπάσετε στο Λάτση? Τι?Εγώ πάντως πήγα δις. Τη μια πλήρωσα πάρκινκ την άλλη όχι. Εάν χρειαστεί να βρω κάτι γρήγορα μάλλον θα ξαναπάω, αλλιώς θα συνεχίσω να ψωνίζω απο εκεί που ψώνιζα μέχρι τώρα. Για σινεμά σπάνια πηγαίνω οπότε λίγο με νοιάζει.
-
Παραγωγική επένδυση έγινε και λέγεται 'The Mall'Μπαρδόν;;;;
Απο πότε το εμπόριο θεωρείται παραγωγική επένδυση;Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο (τι άραγε; )
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην Γλυφάδα 'εχουν' επισης,τον εξωτερικο με τις σόμπες, fair.Στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στο φανάρι της Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Eυχαριστίες. Δεν το γνώριζα
@__hrdoukas__ 'Ρε παλικάρι με το μπαρδόν δηλαδή, ν'αφήσω στο πίσω κάθισμα...'
-
To εμπόριο είναι μια υπηρεσία, είναι οικονομική δραστηριότητα και συνεπώς πηγή πλούτου. Το ότι στην Ελλάδα δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτε άλλο είναι άλλο θέμα...
Οκ το Μαρούσι δεν είναι στο κέντρο κυριολεκτικά, καταλαβαίνετε πιστεύω όμως τί εννοώ έτσι?
-
To εμπόριο είναι μια υπηρεσία, είναι οικονομική δραστηριότητα και συνεπώς πηγή πλούτου. Το ότι στην Ελλάδα δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτε άλλο είναι άλλο θέμα...Το οτι αυτές οι επενδύσεις 'παράγουν πλούτο' (sic) δεν τις κάνει και παραγωγικές. Οικονομική δραστηριότητα και παροχή υπηρεσίας ασκούν και οι οίκοι ανοχής. Αν ανοίξουμε αύριο ένα Hyperfuck θα έχουμε συμβάλει σε τίποτα άλλο πέρα από την πλήρωση της τσέπης μας;
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]