-
Γειά σας και συγχαρητήρια για το ωραίο site. Εδώ και 8 μήνες είμαι κάτοχος ενός Audi Sportback 1.6FSI και έχω τις εξής απορίες. Στο σύστημα κλιματισμού που διαθέτει τι σημαίνει όταν:
- Ανάβει μόνο το auto
- Ανάβει μόνο το econ
- Ανάβουν και τα δύο (auto και econ).
- Δεν ανάβει κανένα από τα πιο πάνω αλλά απλά δείχνει η κλίμακα της έντασης.
Το Καλοκαίρι για να δουλέψει ο κομπρέσορας και να ψύξει την καμπίνα χρειάζεται το auto. Οτιδήποτε άλλο θα ψύξει μέχρι την εξωτερική θερμοκρασία και τίποτα άλλο. Τώρα αν είναι αναμένο το econ μαζί με το auto ή μόνο του δεν κατάλαβα τι διαφέρει.
Τώρα το Χειμώνα που δεν χρειάζεται να ψύχεται το αυτοκίνητο αλλά το αντίθετο τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα. Στο εγχειρίδιο δεν βρήκα κάτι παρά μόνο εισηγείται να μπαίνει πάντα το auto και για οικονομία στην κατανάλωση το econ! Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Οι κάτοχοι Audi που το έχουν ψάξει κάπως το θέμα ισως κατανοήσουν τι εννοώ και βοηθήσουν.
Ευχαριστώ
-
Γειά σας και συγχαρητήρια για το ωραίο site. Εδώ και 8 μήνες είμαι κάτοχος ενός Audi Sportback 1.6FSI και έχω τις εξής απορίες. Στο σύστημα κλιματισμού που διαθέτει τι σημαίνει όταν:
- Ανάβει μόνο το auto
- Ανάβει μόνο το econ
Το Καλοκαίρι για να δουλέψει ο κομπρέσορας και να ψύξει την καμπίνα χρειάζεται το auto. Οτιδήποτε άλλο θα ψύξει μέχρι την εξωτερική θερμοκρασία και τίποτα άλλο. Τώρα αν είναι αναμένο το econ μαζί με το auto ή μόνο του δεν κατάλαβα τι διαφέρει.
Τώρα το Χειμώνα που δεν χρειάζεται να ψύχεται το αυτοκίνητο αλλά το αντίθετο τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα. Στο εγχειρίδιο δεν βρήκα κάτι παρά μόνο εισηγείται να μπαίνει πάντα το auto και για οικονομία στην κατανάλωση το econ! Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Οι κάτοχοι Audi που το έχουν ψάξει κάπως το θέμα ισως κατανοήσουν τι εννοώ και βοηθήσουν.
Ευχαριστώ
-
- Ανάβει μόνο το auto
- Ανάβει μόνο το econ
Ευχαριστώ
-
.
Λογικά, όλα αυτά θα περιγράφονται αναλυτικά στο εγχειρίδιο χρήσης (το βιβλιαράκι), του αυτοκινήτου...
.
-
Με το Econ τον χειμώνα διατηρεί την επιλεγμένη θερμοκρασία χωρίς να δουλεύει ο συμπιεστής του air-condition., έτσι έχεις οικονομία στην κατανάλωση. Έχοντας όμως το Auto τον χειμώνα, μάλλον δεν θα έχεις ποτέ θολωμένα τζάμια.
Να ανάβουν Auto + Econ μαζί δεν ξέρω τι σημαίνει, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο δικό μου (Octavia I). Ίσως να δουλεύει το air-condition όταν δεν μπορεί να διατηρήσει την θερμοκρασία με το Econ. Διάβασε τις οδηγίες, όπως σου είπαν ήδη.
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Με το Econ τον χειμώνα διατηρεί την επιλεγμένη θερμοκρασία χωρίς να δουλεύει ο συμπιεστής του air-condition., έτσι έχεις οικονομία στην κατανάλωση. Έχοντας όμως το Auto τον χειμώνα, μάλλον δεν θα έχεις ποτέ θολωμένα τζάμια.Να ανάβουν Auto + Econ μαζί δεν ξέρω τι σημαίνει, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο δικό μου (Octavia I). Ίσως να δουλεύει το air-condition όταν δεν μπορεί να διατηρήσει την θερμοκρασία με το Econ. Διάβασε τις οδηγίες, όπως σου είπαν ήδη.
To econ φερνει αερα απο εξω χωρις να σου κοβει αλογα.Επειδη δεν υπαρχει κουμπι για να σβηνει μπορεις να το χρησιμοποιεις αν σου χρειαστει περισοτερη δυναμη αμεσα....Οταν πατας το Εκον νομιζω πρεπει να σβηνει η ενδειξη Αυτο..
-
Και στο ιμπιζα αναβει auto & econ μαζι.Αυτο σημαινει οτι το συστημα διατηρει μεν αυτοματα τη θερμοκρασια αλλα χωρις να δουλευει ο συμπιεστης.Αυτο βεβαια μπορει ναγινει το χειμωνα ,οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι χαμηλη.Δηλαδη αμα εχεις εξωτερικη θερμοκρασια 30 και πατησεις το auto & to econ το συστημα δε θα μπορει να διτηρησει θερμοκρασια λχ 20 μεσα στο αυτοκινητο.
-
Aaaa..Οταν πατας λιγο μεγαλυτερη σκαλα στους ανεμιστηρες ,η αλλαζεις το απο που ερχεται ο αερας σβηνει το Αυτο αλλα το Klimatronic συνεχιζει να δουλευει..Ειναι καλυτερα με το που ξεκινας και θες γρηγορα να πιασεις θερμοκρασια να το βαζεις στο φουλ ανεμιστηρα και μολις τη πιασει να πατας το Αυτο να στη κραταει με λιγοτερο θορυβο και καλυτερη οικονομια
Επισης αν εχεις το Αυτο κρατημενο απο τη μερια σου τοτε ρυθμιζει τη θερμοκρασια του διπλα ιδια με τη δικη σου,αν αντιθετα κρατας πατημενο το αυτο απο τη μερια του συνοδηγου μπαινει σε εσενα η θερμοκρασια του διπλα
Αν κατεβασεις πολυ χαμηλα τη θερμοκρασια δουλευει σαν απλο αιρκοντισιον διχως θερμοστατη και σου δειχνει ενδειξη LO -
Στο ALTEA που μάλλον έχουμε το ίδιο σύστημα κλιματισμού γίνονται τα εξής:
Με το AUTO αναμένο το σύστημα ρυθμίζει μόνο του σύμφωνα με την θερμοκρασία που του έχεις ορίσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, την ροή του αέρα (πάνω - κατω, κλπ) την θερμοκρασία του αέρα. Αν χρειάζεται λειτουργεί και το AC.
Με το ECON και το AUTO συμβαίνουν τα ίδια μόνο έως την εξωτερική θερμοκρασία αφου δεν λειτουργεί το AC
Άλλωστε όπως αναφέρει το manual αν ακούσεις θόρυβο από τον συμπιεστή πατάς το econ και απομωνόνεις τον συπμιεστή.Ελπίζω να σε βοήθησα!
-
Ο dpolal θα ξέρει σίγουρα...
-
Ο χρήστης filipposCY έγραψε:
Γειά σας και συγχαρητήρια για το ωραίο site. Εδώ και 8 μήνες είμαι κάτοχος ενός Audi Sportback 1.6FSI και έχω τις εξής απορίες. Στο σύστημα κλιματισμού που διαθέτει τι σημαίνει όταν:- Ανάβει μόνο το auto
- Ανάβει μόνο το econ
Ευχαριστώ
1.Ειναι τόσο μπερδεμένα τα πράγματα ??
2.Μήπως κάνεις κάπου λάθος στις βιαστικές μάλλον εκτιμήσεις σου ,τέλος πάντων για οποιαδήποτε απορία goto http://www.audisportsclub.gr και πρώτα απ'ολα διάβσε το εγχειρίδιο -
τα παιδιά τα είπαν απλά.
Όταν το θέσεις σε λειτουργία λειτουργεί πάντα ο κομπρέσορας με ότι σημαίνει αυτό . Δηλαδή ac.
Στο auto ρυθμίζει μόνο του τη ροή του ανεμιστήρα.
Αν πατήσεις το econ κλείνεις απλά το ac.
Μερικές λειτουργίες όμως πχ defrost ή ξεθόλωμα απαιτούν το ac οπότε αν επιλεγούν θα δείτε ότι το econ σβήνει.Είναι θέμα συνήθειας.
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Ειναι καλυτερα με το που ξεκινας και θες γρηγορα να πιασεις θερμοκρασια να το βαζεις στο φουλ ανεμιστηρα και μολις τη πιασει να πατας το ΑυτοΤο πλεονέκτημα τον χειμώνα όταν έχεις από την αρχή το Auto ή το Econ, είναι οτι ξεκινάει να βγάζει αέρα μόλις υπάρχει ζεστός αέρας, οπότε δεν χρειάζεται να ασχολείσαι.
Αλλά όντως είναι λίγο συντηρητικό στην λειτουργία του, δηλαδή δεν βάζει ποτέ τέρμα ανεμιστήρα, αντίθετα από άλλο αυτοκίνητο που έχω δεί (Mondeo).
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Που να βάλει και τον αισθητήρα ακτινοβολίας στο παιχνίδι...
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Που να βάλει και τον αισθητήρα ακτινοβολίας στο παιχνίδι...
AUDI Α3 - Σύστημα κλιματισμού - απορίες