-
Swift ....
Παντως μην παρεις ΡΕΝΟ.... θα κανεις συνεταιρο στην τσεπη σου την αντιπροσωπεια.
Το fiesta ξεπερασε τα προβληματα που ειχε με την ανανεωση??
Polo .. ..ειπαμε να παρεις καινουργειο αμαξι οχι 10ετιας σχεδιο.
-
για το swift gti εχω ακουσει και εχω ψαξει και μου αρεσει παρα πολυ αλλα σε δυο αντιπροσωπιες που ρωτησα δεν ξεραν ή εκαναν οτι δεν ξερουν τιποτα... Αλλωστε το αυτοκινητο θα το παρω γυρω στα τελη απριλιου (θα λειπω εκτος Ελλαδας μεχρι τοτε γι'αυτο ψαχνομαι απο τωρα).Τo polo με το facelift αν και μοιαζει με golf το βρισκω αρκετα συμπαθητικο...
-
πολο : απλα ενα πιο γρηγορο 75αρι πολο...... τιποτε παραπανω
κλιο : LOL
κολτ : αξιοπιστο , ευρυχωρο , τρομερο κινητηρα , επιδοσεις , μετριο τιμονι και καλουτσικα οδηγικα χαρακτηριστικα
σουιφτ : λογικα πρεπει να στριβει διασκεδαστικα (μεγαλα μετατροχια , κοντο μεταξονιο) , αναμενωμενα καλος κινητηρας (συμφωνα με τα διαγραμματα αποδιδει μονο ψηλα), τιμονι χωρις αισθηση....
σουζουκι : σκληρο και αποτομο , ακαμπτος αξονας πισω εν ετη 2006....
C2 : στριβει με πολλα (αποδεδιγμενα) αλλα no feeling, no pasion
φιεστα : τιμονι , πλαισιο, αναρτηση απλα στην κορυφη, καλες επιδοσεις , δεν ξερω αν λυθηκε το προβλημα με τα φρενα και το καθισμα του οδηγου..... fun to drive.....χρειαζεται να πω πιο επιλεγω????
-
Το clio βεβαια......
@ Gfon: 'Παντως μην παρεις ΡΕΝΟ.... θα κανεις συνεταιρο στην τσεπη σου την αντιπροσωπεια' Μην τα ισοπεδωνουμε ολα ρε παιδια..
-
αν δεν εχεις πρόβλημα με τους μικρούς χώρους => C2 vts
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Το clio βεβαια......@ Gfon: 'Παντως μην παρεις ΡΕΝΟ.... θα κανεις συνεταιρο στην τσεπη σου την αντιπροσωπεια' Μην τα ισοπεδωνουμε ολα ρε παιδια..
Ειχα ρενο και εχω προσωπικη αποψη για το θεμα .....στην αντιπροσωπεια τα servise ειναι απλα πανακριβα.
Εχω και τα τιμολογια ακομη (οχι το αμαξι) και τα βλεπω και κοντευουν να με πιασουν τα κλαματα. πχ servise 75.000 660 ευρώ το 2002 στην ΠΛΑΜΑΡ.
-
Κ εγω ειχα και εχω Renault και μερικες αντιπροσωπειες ειναι οντως πολυ ακριβες.....
Στα εξειδικευμενα(πλην ομως οχι επισημα) συνεργεια,οι τιμες ειναι πολυ χαμηλοτερες και σου κανουν καλυτερη δουλεια....
Το φαινομενο με τις αντιπροσωπειες δεν ειναι μονο με τα renault,αλλα και με πολλες αλλες αφου λιγες ΙΜΗΟ δεν βλεπουν τον πελατη ως κινουμενο €
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πολο : απλα ενα πιο γρηγορο 75αρι πολο...... τιποτε παραπανω
κλιο : LOL
κολτ : αξιοπιστο , ευρυχωρο , τρομερο κινητηρα , επιδοσεις , μετριο τιμονι και καλουτσικα οδηγικα χαρακτηριστικα
σουιφτ : λογικα πρεπει να στριβει διασκεδαστικα (μεγαλα μετατροχια , κοντο μεταξονιο) , αναμενωμενα καλος κινητηρας (συμφωνα με τα διαγραμματα αποδιδει μονο ψηλα), τιμονι χωρις αισθηση....
σουζουκι : σκληρο και αποτομο , ακαμπτος αξονας πισω εν ετη 2006....
C2 : στριβει με πολλα (αποδεδιγμενα) αλλα no feeling, no pasion
φιεστα : τιμονι , πλαισιο, αναρτηση απλα στην κορυφη, καλες επιδοσεις , δεν ξερω αν λυθηκε το προβλημα με τα φρενα και το καθισμα του οδηγου..... fun to drive.....χρειαζεται να πω πιο επιλεγω????
Clio ε; ή μήπως Polo;
-
Fiesta χαλαρα!!!
υπολειπεται σε επιδοσεις κερδιζει σε ολα τα υπολοιπα και με την ανανεωση απεκτησε και ενδιαφερον εσωτερικο...
ωριμο αλλα οχι αρχαιο ( ), φθηνα σερβις και 5 ετη ολικη εγγυηση
Το C2 ειναι οντως φοβερο εργαλειο αλλα απο ποιοτητα πιανει πατο...
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Fiesta χαλαρα!!!υπολειπεται σε επιδοσεις κερδιζει σε ολα τα υπολοιπα και με την ανανεωση απεκτησε και ενδιαφερον εσωτερικο...
ενώ το Fiesta θριαμβεύει σε αυτό τον τομέα!
Μπες στο θέμα που το αφορά ή ρώτα εδώ μέσα παιδιά που έχουν Fiesta και θα καταλάβεις... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπες στο θέμα που το αφορά ή ρώτα εδώ μέσα παιδιά που έχουν Fiesta και θα καταλάβεις...μια που το 'φερε η κουβέντα: το st συναρμολογείται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα κοινά fiesta;
-
Ψηφισα το Mitsu,αλλα και τα δύο suzuki καλα ειναι.
Για γαλλικα δεν το συζητάμε,αλλωστε στην renault απαιτουν πλεον να πληρωσεις εσυ το bonus του Alonso με καθε αγορα ενός Clio -
Το **Polo ** Είναι κορυφαίο στους χώρους στην άνεση στην ποιόητα κατασκευής στην ηχομόνωση και στη σχεδίαση του εσωτερικού.
Όμως οι μαλακές του αναρτήσεις, το ελαφρύ του τιμόνι το κιβώτιο που είναι μεν σαφές (και δεν χάνεις αλλαγή με τίποτα) αλλά έχει μία περίεργη αίσθηση σε κάνουν πραγματικά να βαριέσαι να το οδηγείς.
Δεν θα το αγόραζα με τίποτα δηλαδή για αυτούς τους λόγους.**Clio ** Προτίμησε το Polo. Πρέπει να είναι και φθηνότερο.
Colt CZ3 Θα το έπαιρνα χαλαρά αλλά πορτμπαγκάζ δεν υπάρχει ούτε 5 πόρτες. Η 5θυρη έκδοση δεν μου αρέσει καθόλου σε αντίθεση με την 3θυρη που μου φαίνεται το ομορφότερο μικρό(-μεσαίο).
Swift πολύ καλό αλλά δεν ξέρω πως πάει απο χώρους και ποιότητα εσωτερικού
SUZUKI ignis sport Εννοείς το προηγούμενο μοντέλο έτσι? Δεν βλέπω το λόγο. Ποιότητα και χώροι κάτω του μετρίου. Υποτίθεται ότι είναι gti αλλά ο πίσω άκαμπτος άξονας στο όριο δημιουργεί προβλήματα. Γνωρίζω ένα που έχει τουμπάρει και φυσικά έχει καταστραφεί τελείως. Μου έχουν πει για ακόμα ένα, αλλά δεν το έχω γνωρίσει αυτό το παιδί.
CITROEN c2 vts Όμορφο, ασφαλές, καλύτερα φτιαγμένο από το C3, αλλά όχι από το Polo, χώροι σαν του ignis. Πιο γρήγορο από όλα, όσα μας παρέθεσες, αλλά και ακριβό. Σε σχέση με το saxo vts είναι απογοητευτικό όμως. Τόσο σε επιδόσεις όσο και σε παιχνιδιάρικη οδική συμπεριφόρα. Πάντως είναι γρήγορο και καλά στημένο. Δεν είναι τυχαίο ότι στις Σέρρες έκανε ίδιο χρόνο με την C4VTS...
FORD fiesta S Στην οδήγηση ειναι το καλύτερο από όλα. Κορυφαίο τιμόνι για την εποχή που διανύουμε, και ευχάριστη οδική συμπεριφορά. τουλάχιστον στο ST που έχω οδηγήσει. Χώροι κορυφαίοι όπως το Polo και ταξιδιάρικο όπως και αυτό. για την ποιότητα και την αξιοπιστία έχω πολλούς γνωστούς που γκρινιάζουν αλλά δεν είναι σημαντικοί οι λόγοι τις γκρίνιας τους.
Από όλα τα παραπάνω και αν ήταν για πρώτο αυτοκίνητο θα επέλεγα το fiesta γιατί έχει κορυφαίους χώρους, πολύ καλό στήσιμο και επίσης πολύ καλό τιμόνι.
Αν έψαχνα για δεύτερο αυτοκίνητο τότε το Colt... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γνωρίζω ένα που έχει τουμπάρει και φυσικά έχουν καταστραφεί τελείως. Μου έχουν πει για ακόμα ένα, αλλά δεν το έχω γνωρίσει αυτό το παιδί.Εγώ γνωρίζω πολλά που έχουν τουμπάρει, αλλά αυτό έχει μάλλον να κάνει με το νεαρόν της ηλικίας/έλλειψη αυτοσυγκράτησης των περισσότερων κατόχων του και όχι με το στήσιμο του αυτοκινήτου
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Εγώ γνωρίζω πολλά που έχουν τουμπάρει, αλλά αυτό έχει μάλλον να κάνει με το νεαρόν της ηλικίας/έλλειψη αυτοσυγκράτησης των περισσότερων κατόχων του και όχι με το στήσιμο του αυτοκινήτου
Rallye και saxo όμως που τα οδηγούν επίσης νέα παιδιά δεν έχει ακoύσει για τούμπες (:D:D:D:D) ... Τρακρισμένα είναι όλα, συμφωνώ, τουμπαρισμένα όμως πόσα είναι?
Το ότι τουμπάρει, εμένα με ανησυχεί. Αν απλά τράκαραν δεν θα το σχολίαζα καν. Στα Ignis sport, από ότι φαίνεται τα τουμπαρισμένα είναι περισσότερα από τα τρακαρισμένα. Δεν είναι λιγάκι ανησυχητικό αυτό??? -
@ meco
Σέβομαι την αγάπη σου προς την VW, αλλά εντελώς φιλικά, γιατί θεωρείς πως το Polo είναι απερίφραστα καλύτερο από το Clio, καλή ώρα; Μη ξεχνάς πως πρόκειται για ένα μοντέλο που κυκλοφορεί χωρίς ουσιαστικές αλλαγές εδώ και πολλάααα χρόνια, και ποτέ δεν κατάφερε να αποσπάσει ιδιαίτερες περγαμήνες σε κανένα συγκριτικό του ειδικού τύπου- από αυτά τουλάχιστον που μπορώ να φέρω στο μυαλό μου.
Ή για να το θέσω αλλιώς, από τη στιγμή που από πολλές απόψεις υστερούσε εν συγκρίσει με το προηγούμενο clio (και από κάποιες άλλες υπερτερούσε βέβαια)- λες να είναι τόσο μακράν καλύτερο από το καινούριο; Αν θέλεις να το θέσεις σε επίπεδο αξιοπιστίας, έχω κοντινά μου πρόσωπα και με polo και clio, άρα και επί τούτου έχω μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις- ιδίως ως προς το ποιος (-α για την ακρίβεια) γύρισε με ταξί στο σπίτι...
Πρόσεξε, δεν επιτίθεμαι προσωπικά, ούτε λέω πως το clio είναι καλή επιλογή, απλά φρονώ πως το σήμα της VW ή της Renault ή της BMW δε φτάνει από μόνο του ώστε να πάρει κανείς τόσο εύκολα θέση.
Πάντως, το ότι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο να κινείται γρήγορα, και δη από πιτσιρικάδες, έχει συχνά χειρότερη μοίρα- νομίζω πως έχει να κάνει με άλλους παράγοντες, και δη ανθρωποκεντρικούς, παρά με το ίδιο το αυτοκίνητο...
Edit: Πολύ ευχαρίστως θα αγόραζα το C2. Για μένα, έχει περισσότερη προσωπικότητα- απλά ίσως παραείναι μικρό.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
@ meco
Σέβομαι την αγάπη σου προς την VW, αλλά εντελώς φιλικά, γιατί θεωρείς πως το Polo είναι απερίφραστα καλύτερο από το Clio, καλή ώρα; ΜΑπλά επειδή είναι ακομα πιο αδιάφορο οδηγικά από το Polo με ακόμα χειρότερο τιμόνι, με δήθεν ποιοτικά πλαστικά και επίσης είναι πολύ ακριβό...
Αν πρόσεχες βέβαια το post μου καλύτερα θα έβλεπες ότι το Polo το θάβω στον τομεά της οδήγησης και επίσης γράφω ότι δεν θα το αγόραζα με τίποτα...
Ναι τα πρώτα polo είχαν παρουσιάσει διάφαρα χαζά, μερικά και σημαντικά προβλήματα.Της φιλενάδας μου φτου φτου δεν έχει πάθει τίποτα.
Λάβε επίσης υπόψη σου ότι όταν το αγόρασε δεν είμασταν μαζί και από τα πρώτα πράγματα που είπα (πριν από περίπου 2 χρόνια) όταν συζητήσαμε για το αυτοκίνητο (και αφού το οδήγησα και δεν μου άρεσε καθόλου) ήταν 'γιατί δεν έπαιρνες καλύτερα το clio??'
Η απάντηση ήταν οι χώροι, όντως ήταν στενόχωρο το clio και ότι ποιοτικά στο εσωτερικό ήταν κατώτερο του Polo. Mετά της είπα για το fiesta, το ibiza και το fabia όχι τιποτ' άλλο, για να δεις πόσο αγαπάω τα VW... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
@ meco
Σέβομαι την αγάπη σου προς την VW, αλλά εντελώς φιλικά, γιατί θεωρείς πως το Polo είναι απερίφραστα καλύτερο από το Clio, καλή ώρα; ΜΑπλά επειδή είναι ακομα πιο αδιάφορο οδηγικά από το Polo με ακόμα χειρότερο τιμόνι, με δήθεν ποιοτικά πλαστικά και επίσης είναι πολύ ακριβό...
Αν πρόσεχες βέβαια το post μου καλύτερα θα έβλεπες ότι το Polo το θάβω στον τομεά της οδήγησης και επίσης γράφω ότι δεν θα το αγόραζα με τίποτα...
Ναι τα πρώτα polo είχαν παρουσιάσει διάφαρα χαζά, μερικά και σημαντικά προβλήματα.Της φιλενάδας μου φτου φτου δεν έχει πάθει τίποτα.
Λάβε επίσης υπόψη σου ότι όταν το αγόρασε δεν είμασταν μαζί και από τα πρώτα πράγματα που είπα (πριν από περίπου 2 χρόνια) όταν συζητήσαμε για το αυτοκίνητο (και αφού το οδήγησα και δεν μου άρεσε καθόλου) ήταν 'γιατί δεν έπαιρνες καλύτερα το clio??'
Η απάντηση ήταν οι χώροι, όντως ήταν στενόχωρο το clio και ότι ποιοτικά στο εσωτερικό ήταν κατώτερο του Polo. Mετά της είπα για το fiesta, το ibiza και το fabia όχι τιποτ' άλλο, για να δεις πόσο αγαπάω τα VW...Διευκρίνιση please: Μιλάμε για το τιμόνι του καινούριου Clio III;
Γιατί στο ΙΙ το τιμόνι είναι από τα πιο ευχάριστα στην κατηγορία, τουλάχιστον για ηλεκτρικό (με σημαντικά καλύτερη αίσθηση από αυτό του Polo). -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Fiesta χαλαρα!!!
υπολειπεται σε επιδοσεις κερδιζει σε ολα τα υπολοιπα και με την ανανεωση απεκτησε και ενδιαφερον εσωτερικο...
Μπες στο θέμα που το αφορά ή ρώτα εδώ μέσα παιδιά που έχουν Fiesta και θα καταλάβεις...Περί Φιέστα δεν ξέρω, ότι γράφουν τα παιδιά έχω διαβάσει, αλλά το C2 είναι απαράδεκτο μέσα παίδες... τρίζουν και κουνάνε όλα, τουλάχιστον σε δύο φίλων μου τα C2, από την πρώτη μέρα... + άβαφτο καπό + άβαφτοι θόλοι, φτάνουν για να μην το κοιτάξω καν, παρά το ψυχωμένο μοτέρ και την καλή γαλλική παράδοση σε οδική συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
- άβαφτο καπό + άβαφτοι θόλοι, φτάνουν για να μην το κοιτάξω καν, παρά το ψυχωμένο μοτέρ και την καλή γαλλική παράδοση σε οδική συμπεριφορά.
θυμάμαι που το έγραφαν και οι 4Τ στην πρώτη δοκιμή, αλλά γιατί ενοχλεί που είναι άβαφα;
Βοηθεια!! αμαξι μεχρι 16.000 euro