-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν δεν βρειτε πειτε μου να σας δωσω το URL απο εκει που τις πηρα..
Θέλω και γώ! Απο πού τα πήρες?
http://www.clubsantafe.org στειλε pm στον Arclaveus και θα σου τις στειλει σε πολυ καλη τιμη..Δεν τις εχει ουτε η sharkracing-kspec.
-
Τι επιπτώσεις έχει η μπάρα θόλων στην παθητική ασφάλεια; Μήπως κάνοντας το σασί πιο άκαμπτο μειώνεται η ικανότητα απορρόφησης της ενέργειας μιας κρούσης;
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Τι επιπτώσεις έχει η μπάρα θόλων στην παθητική ασφάλεια; Μήπως κάνοντας το σασί πιο άκαμπτο μειώνεται η ικανότητα απορρόφησης της ενέργειας μιας κρούσης;Αυτο ειναι προφανες, αλλα φιλος μου πραγματογνωμονας σε τροχαια μου ειπε οτι σε σφοδρες συγκρουσεις τα αμαξια που φοραγαν μπαρες θολων προστατευσαν καλυτερα τους επιβαινοντες...
Απο την αλλη σιγουρα οτι πιο σκληρο τοσο λιγοτερη ενεργεια απορροφα..απο την αλλη φιλε μιχαλη αν εχεις τη Ζ4, οι μπαρες θα βελτιωσουν πολυ την ακαμψια σου..Υπαρχουν και ενα σωρο μπαρες για τα καμπριο,,οπως ρολ μπαρ που δενουν πανω στο σασσι, παχυτερες αντιστρεπτικες κλπ....
-
Δυστυχώς η Ζ4 αποτελεί απλά ένα όνειρο, και μάλλον δεν είναι ότι κατάλληλοτερο για 1ο αυτοκίνητο... Ένα ταπεινό Fabia έχω. Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ να βάλω μία μπάρα θόλων, κυρίως γιατί έχουν πολύ χαμηλό κόστος γι' αυτά που προσφέρουν. Όμως έχω ακούσει πως σε περίπτωση στραβής μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά στο αμάξι. Θα ρωτήσω και στο skodaclub αν υπάρχει κανένας 'ομοιοπαθής'! Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σε ένα αυτοκίνητο που έχει 'πρόβλημα' ακαμψίας η θολόμπαρα όντως μπορεί να κάνει 'θαύματα', όπως έκανε στην Αλίκη. Σε σχετικά άκαμπτα αυτοκίνητα όμως το μόνο ουσιαστικό κέρδος από μια θολόμπαρα είναι η βελτίωση του κλωτσήματος του τιμονιού όταν το αυτοκίνητο περνά πάνω από ανωμαλίες πάνω σε στροφή.Επίσης η τοποθέτηση θολόμπαρας μονάχα εμπρός μου έχουν πει πως μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη υποστροφή και χειρότερο turn-in, ενώ αν συνδυαστεί και με πίσω θολόμπαρα μπορεί να κάνει το ξεκόλλημα του αυτοκινήτου πιο απότομο. Σε κάποιους αρέσει αυτό, σε κάποιους όχι.
Ποιος στα ειπε αυτα τα πραγματα?
Strut tower bar (μπροστινη μπαρα θολων) :Significantly increase chassis stiffness and handling response.
strut tower bars significantly increase chassis stiffness and handling response. The bars join the tops of the left and right dampers. At the front, this prevents the frame from flexing, increasing stiffness and improving handling and steering response. At the rear, stiffness is also increased, improving handling, reducing flex and creaking noises within the chassis.Εκτος ομως απο τις μπαρες θολων υπαρχουν και οι μπαρες που ''δενουν'' την αναρτηση και αυτες ειναι εξισου σημαντικες και το ιδιο φτηνες με τις μπαρες θολων.
Lower Arm Bar :Chassis stiffness improved for better handling
The lower arm bar joins the inboard mounting points of the 2 lower suspension arms, thereby increasing the overall stiffness of the suspension. Consequently, the driver can sense greater feedback from road conditions and the suspension will handle and respond in a more direct manner. -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Δυστυχώς η Ζ4 αποτελεί απλά ένα όνειρο, και μάλλον δεν είναι ότι κατάλληλοτερο για 1ο αυτοκίνητο... Ένα ταπεινό Fabia έχω. Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ να βάλω μία μπάρα θόλων, κυρίως γιατί έχουν πολύ χαμηλό κόστος γι' αυτά που προσφέρουν. Όμως έχω ακούσει πως σε περίπτωση στραβής μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά στο αμάξι. Θα ρωτήσω και στο skodaclub αν υπάρχει κανένας 'ομοιοπαθής'! Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση.Υπαρχουν οι σπαστες μπαρες θολων που οταν τρακαρεις σπανε και δεν κανουν ζημια στο αυτοκινητο και υπαρχουν και αυτες που δεν ειναι σπαστες και που οντως κανουν μεγαλη ζημια εφ'οσον τρακαρεις.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Ποιος στα ειπε αυτα τα πραγματα?
Άνθρωποι που έβαλαν θολόμπαρα σε Alfa 156 και προτίμησαν να τη βγάλουν. Ξέρεις, οι κατασκευαστές δεν είναι άσχετοι και αν ήταν τόσο 'significant' η βελτίωση στο τιμόνι και την οδική συμπεριφορά όσο λέει το κομμάτι που παρέθεσες ( από πού άραγε; ) θα έβαζαν κι αυτοί θολόμπαρες σε όλα τα μοντέλα τους. Αντ'αυτού προτιμούν να ενισχύσουν τους θόλους με πιο 'συμβατικούς' τρόπους και βάζουν θολόμπαρες μονάχα στις κορυφαίες εκδόσεις ενός μοντέλου, όπου η μεγάλη ισχύς μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση το σασί.
Βέβαια στις 156/147 ούτε οι εκδόσεις GTA δεν έχουν θολόμπαρες από τη μάνα τους. Αλλά οι 156/147 δεν έχουν McPherson μπροστά αλλά διπλά ψαλίδια, που σημαίνει πως δεν φορτίζουν τόσο πολύ τους θόλους. Σε αυτά τα αυτοκίνητα οι ψαλιδόμπαρες μπορεί να κάνουν πιο αισθητή διαφορά.
Εκτος ομως απο τις μπαρες θολων υπαρχουν και οι μπαρες που ''δενουν'' την αναρτηση και αυτες ειναι εξισου σημαντικες και το ιδιο φτηνες με τις μπαρες θολων.
Lower Arm Bar :Chassis stiffness improved for better handling
The lower arm bar joins the inboard mounting points of the 2 lower suspension arms, thereby increasing the overall stiffness of the suspension. Consequently, the driver can sense greater feedback from road conditions and the suspension will handle and respond in a more direct manner.Γνωστός που έβαλε ψαλιδόμπαρα σε Passat 1.8T μου εκμυστηρεύθηκε πως μετά την τοποθέτηση το αυτοκίνητο άρχισε να τρίζει σε διάφορα σημεία. Η αμεσότητα και η αυξημένη πληροφόρηση έχει και το τίμημά της.
Kαι εμπρος και πισω...