-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Kid Στα Γιάννενα υπάρχει η πράσινη φυλή (προϊόν μετάλλαξης από την παλαιότερη γκρι φυλή) και παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά με την πολυπληθέστερη κίτρινη...Αυτό περί κλίκας το έχω παρατηρήσει και γω.. Τι να πω...
Μου χει τύχει πολλές φορές να μπω σε σωστούς ταξιτζήδες στα Γιάννενα και ο επόμενος που μπήκα για να με πάει σπίτι μου ήταν πολύ σωστός και όταν του εξιστόρησα το συμβάν μου έδωσε δίκιο..
-
Ειμαι στη θεση του συνοδηγου. Πισω απο το ΤΑΞΙ, νεαρος με φτιαγμενο παπακι κανει τρομερο θορυβο και μαγκιες (οχι παντως κατι εξωφρενικο).
Ο ταριφας, ενω πηγαινει με ~40 χαω, φρεναρει αποτομα χωρις κανενα λογο, με αποτελεσμα ο μηχανακιας να κοντεψει να καρφωθει πανω μας!!!
'Πας καλα ρε'; του λεω
Ταριφας Killer-Wannabe: Μα δεν τον βλεπεις τι κανει;
Εγω: Και πρεπει να τον σκοτωσεις;
TKW: Εσυ γιατι τον υπερασπιζεσαι;
E: Αν καποιος εκανε το ιδιο στο δικο σου παιδι, τι θα ελεγες;
TKW: Το δικο μου παιδι, ποτε δεν θα εκανε τετοιες μαλακιες στο δρομο...
(εχει ανατροφη φαινεται)Ευτυχως κατεβαινα στα 200 μ., δεν ηθελα ουτε να τον ακουω τον παλιομαλακα...
-
Αν χτυπούσε πάνω σας το μηχανάκι, θα κατέθετες ότι πάτησε φρένο χωρίς λόγο και θα είχε ολόκληρη την ευθύνη.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εχθές βράδυ (καλές 2.30) μπαίνω σε ομάρ ταρίφ, να πάω σπίτι μου αφού πρώτα κάνουμε μία μικρή στάση για να αφήσουμε μία κοπέλα σπίτι της και μετά θα συνεχίζαμε για να πάμε σπίτι μου από εθνική. Ο ομάρ ήθελε να μας χρεώσει 2 κούρσες και όταν του είπα 'δηλαδή αν είχα ξεχάσει τα κλειδιά μου και έπρεπε να πάω να τα πάρω από εκεί θα με χρεώνατε 2 κούρσες?' και απάντησε 'Ναι'. ΦΥΣΙΚΑ, βγήκαμε από το ταξί.
Αυτό που περιγράφεις είναι καραπαράνομο: ο πελάτης πληρώνει και ο ταξιτζής τον πάει εκεί που αυτός ζητάει. Αν θέλει να πάει πρώτα το ταξί να αφήσει την κοπελιά ή κάποια παρέα και μετά στο τέλος να αφήσει και αυτόν, το ταξί θα πάει εκεί, φυσικά. Τι πρασινάλογα περί διπλής ταρίφας και άρες μάρες κουκουνάρες.
Απλά, το καλύτερο είναι να ξεκαθαρίζερις από την αρχή ότι θα πάει πρώτα στο χ σημείο και μετά στο ψ(για να μην σου λένε π@παριές).
Πολύ καλά έκανες και βγήκες.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Εχθές βράδυ (καλές 2.30) μπαίνω σε ομάρ ταρίφ, να πάω σπίτι μου αφού πρώτα κάνουμε μία μικρή στάση για να αφήσουμε μία κοπέλα σπίτι της και μετά θα συνεχίζαμε για να πάμε σπίτι μου από εθνική. Ο ομάρ ήθελε να μας χρεώσει 2 κούρσες και όταν του είπα 'δηλαδή αν είχα ξεχάσει τα κλειδιά μου και έπρεπε να πάω να τα πάρω από εκεί θα με χρεώνατε 2 κούρσες?' και απάντησε 'Ναι'. ΦΥΣΙΚΑ, βγήκαμε από το ταξί.
.................Απλά, το καλύτερο είναι να ξεκαθαρίζερις από την αρχή ότι θα πάει πρώτα στο χ σημείο και μετά στο ψ(για να μην σου λένε π@παριές).
.......
Πολύ καλά θα έκανες να του έλεγες αντί να πάμε σπίτι μου δεν πάμε στην Τροχαία να τα πούμε με παρεά? (τέτοια ώρα βέβαια, τέτοια λόγια)
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Eχθές παίζει να έπεσα στον καλύτερο ταξιτζή παγκοσμίως!Μπαίνω μέσα, μαλλούρα, μούσια και ο red να παίζει στο ραδιόφωνο. Με το που μπαίνω μέσα μου λέει ευγενικότατα 'Θέλετε να βάλετε ζώνη;'. Μετά από μερικά μέτρα με ρωτάει αν καπνίζω. Του λέω όχι και με ρωτάει αν με ενοχλεί να καπνίσει. Του ξαναλέω όχι και εκεί αρχίζει ένας τεράστιος κύκλος διαπραγματεύσεων ( ) με αυτόν να με ρωτάει αν όντως θα με πείραζε και εμένα να του λέω όχι.
Τελικά, συζητώντας, μου είπε ότι ένω δουλεύει τις άπειρες ώρες ταξί δεν παίρνει ΠΟΤΕ 2πλή κούρσα και δεν επιλέγει ποτέ διαδρομή.
Μακάρι όλοι οι ταξιτζήδες να ήταν σαν τον χθεσινό! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ
Έχω έναν τέτοιο φίλο ταξιτζή...Δυστυχώς είναι ελάχιστοι. Η έννοια της διπλής ταρίφας υπάρχει ως διευκόλυνση όταν γίνεται πανικός αλλιώς φυσικά και δεν θα πάρει διπλή κούρσα.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Αυτό που περιγράφεις είναι καραπαράνομο: ο πελάτης πληρώνει και ο ταξιτζής τον πάει εκεί που αυτός ζητάει. Αν θέλει να πάει πρώτα το ταξί να αφήσει την κοπελιά ή κάποια παρέα και μετά στο τέλος να αφήσει και αυτόν, το ταξί θα πάει εκεί, φυσικά. Τι πρασινάλογα περί διπλής ταρίφας και άρες μάρες κουκουνάρες.
Απλά, το καλύτερο είναι να ξεκαθαρίζερις από την αρχή ότι θα πάει πρώτα στο χ σημείο και μετά στο ψ(για να μην σου λένε π@παριές).
Πολύ καλά έκανες και βγήκες.
Αυτο τελευταια εχει γινει μοδα και ζητανε να χρεωνουν 2 κουρσες.
Ομως ΔΕΝ κανατε καλα που βγηκατε. Ειχε υποχρεωση να σας παει, κατα τη γνωμη μου επρεπε να επιμεινετε.
Αυτο που ηθελε ηταν στην ουσια διπλοκουρσα. Του ζητας αποδειξη, που εχει υποχρεωση να σου δωσει, και για τις 2 κουρσες, στην οποια να αναγραφεται η διαδρομη και η ωρα. Αμεσως θα σε παει οπου θελεις, χωρις λογια και αντιρρησεις. -
Για να 'μαι ειλικρινής σκέφτηκα να του πω να μας πάει στο αστυνομικό τμήμα αλλά λειτούργησα ως κλασσικός Έλλην, 'δεν γαμιέται, σιγά μην ασχοληθώ μαζί του'.
-
Χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Φορτώνουν και φεύγουν 2 ταξί, και έρχεται η σειρά του τρίτου, ο οποίος δεν φέρνει το αμάξι εμπρός, παρά μόνο ζητάει τις 2 κυρίες να πάνε εκεί να φορτώσουν.
Ο αστυνομικός που ήταν εκεί γύρω του κάνει 'έλα εσύ μπρος, τι τις ζητάς να περπατήσουν εκεί;'
Ταριφ: 'Ξέρεις πόσο κάνει το αυτόματο κιβώτιο;'
Το έφερε μπροστά πάντως... -
Στα αεροδρομια τους κυνηγανε,τουλαχιστον να φευγει ο κοσμος με αξιοπρεπεια,χωρις επιλογη πελατων,χωρις τριπλοκουρσα και χωρις ξερω γω τι...
Βεβαια μπορει μετα οι πελατες να καταληξουν δαρμενοι στον δρομο χωρις τις αποσκευες τους..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στα αεροδρομια τους κυνηγανε,τουλαχιστον να φευγει ο κοσμος με αξιοπρεπεια,χωρις επιλογη πελατων,χωρις τριπλοκουρσα και χωρις ξερω γω τι...Βεβαια μπορει μετα οι πελατες να καταληξουν δαρμενοι στον δρομο χωρις τις αποσκευες τους..
Εγώ έχω ευχαριστηθεί να ακούω ταξιτζήδες να περιγράφουν οι ίδιοι πως την έχουν πατήσει στο Ελ.Βενιζέλος...
Οι καταδεκτικοί πελάτες που έβρισκαν και δεν τους έφερναν αντίρρηση παρόλες τις καφρίλες τους, μόλις ξεκινούσε ο ταρίφας τη διαδρομή, του έλεγαν ευγενικά να στρίψει και να κατευθυνθεί προς την αστυνομική διεύθυνση του αεροδρομιού για τα περαιτέρω, καθώς ήταν αστυνομικοί...
Η απόλαυση εκεί είναι να έχεις μια κάμερα να κόβεις αντιδράσεις καθώς ράβεται το κουστουμάκι...
-
Σταμπαρουν τους μπατσους και προειδοποιουν ο ενας τον αλλον απο τον ασυρματο,το εχω δει απο την εποχη του παλιου αεροδρομίου...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για να 'μαι ειλικρινής σκέφτηκα να του πω να μας πάει στο αστυνομικό τμήμα αλλά λειτούργησα ως κλασσικός Έλλην, 'δεν γαμιέται, σιγά μην ασχοληθώ μαζί του'.για αυτο ακριβως υπαρχει και αυτη η συμπεριφορα των ταξιτζιδων.
σου λεει σιγα μην κατσει ο αλλος να ασχοληθει για μερικα ευρω.
βρισκουν και τα κανουν.
οποτε μην παραπονιεστε.
ο ταριφας κοιταει να βγαλει οσο γινεται περισσοτερα.
ο πελατης ειναι το προβατο που τα ανεχεται.
σιχαινομαι τη κοροιδια.
μπορει να παω καπου και να δωσω υπερογκο φιλοδωρημα επειδη το σερβις ηταν αψογο,
αλλα οταν δω οτι με κοροιδευουν θα κανω φασαρια εστω και για μισο ευρω. -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
ενω οι ταριφες που 12ωρες ανεχονται ολα τους αθωους πελατες πανε στο απυροβλητο ε?..αχαχαχχαα
εφοσον ειστε ολοι τελειοι γιατι εχει τετοιο χαλι η ελλαδα?
αχαχαχαχαχαχαχα- lada aquarius 16β
-
ωχ....ταρίφες - πελάτες part 2
αφού άλλαξες επάγγελμα ρε Νάσο...άστο να πάει στον κόρακα.
-
Δουλεία τους είναι...ας αλλάξουν αν δεν τους αρέσει.
Πάντως ο φίλος μου που ούτε επιλογή κάνει ούτε ψάχνει διπλοκούρσες, είναι ευγενέστατος, δεν καπνίζει στο ταξί κλπ βγάζει αρκετά παραπάνω από τον εντελώς αντίθετης νοοτροπίας συνιδιοκτήτη που ως γηραιότερος ξέρει την πιάτσα καλύτερα -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
Για να 'μαι ειλικρινής σκέφτηκα να του πω να μας πάει στο αστυνομικό τμήμα αλλά λειτούργησα ως κλασσικός Έλλην, 'δεν γαμιέται, σιγά μην ασχοληθώ μαζί του'.
για αυτο ακριβως υπαρχει και αυτη η συμπεριφορα των ταξιτζιδων.
σου λεει σιγα μην κατσει ο αλλος να ασχοληθει για μερικα ευρω.
βρισκουν και τα κανουν.
οποτε μην παραπονιεστε.
ο ταριφας κοιταει να βγαλει οσο γινεται περισσοτερα.
ο πελατης ειναι το προβατο που τα ανεχεται.
σιχαινομαι τη κοροιδια.
μπορει να παω καπου και να δωσω υπερογκο φιλοδωρημα επειδη το σερβις ηταν αψογο,
αλλα οταν δω οτι με κοροιδευουν θα κανω φασαρια εστω και για μισο ευρω.Από το ταξί κατεβήκαμε πάντως, δεν ξεκινήσαμε καν.
-
Για να λέμε και τα καλά...
Ταξί είχα να πάρω χρόνια. Πολλά χρόνια.
Την περασμένη βδομάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες, με πήρε η γυναίκα μου από τη δουλειά της και δεν αισθανόταν καλά. Φεύγω από το γραφείο (κέντρο) και ευτυχώς βρίσκω αμέσως ταξί. Τσεκάρω τον κλιματισμό και του εξηγώ πως κατ' αρχήν βιάζομαι, και και πως πρέπει να κάνουμε τη διαδρομή Κέντρο - Χίλτον - Περιστέρι.
Και γρήγορα κινήθηκε, και περίμενε να πάρω τη γυναίκα μου, και τον κλιματισμό δυνάμωσε όταν μπήκαμε και οι δύο πίσω, και γενικώς άψογος.
Ευτυχώς για όλους μας. Αν πετύχαινα περίπτωση με την αναστάτωση που είχα, θα γινόμασταν πρωτοσέλιδο. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μπράβο και στην αστυνομία και στους συναδέλφους του!Κάθε επάγγελμα, πρέπει να αποβάλλει από τους κόλπους του όλους αυτούς πως δεν είναι σωστοί και αμαυρώνουν την εικόνα του συνόλου.
Για να δουμε θα το κανουν αυτο κ γιατροι , δικιγοροι, δημοσιογραφοι ,εστιατορες,υδραυλικοι κ.λ.π κ.λ.π .....
Γιατι μου φαινεται οτι το εξιλαστηριο θυμα ειναι οι ταριφες ...οπως παντα... -
Ο χρήστης After έγραψε:
Τι προσπαθειτε να βγαλατε ακρη με την ''κιτρινη φυλη''?Οι ανθρωποι(?) ειναι σε αλλη διασταση
Παντα εχουν δικιο και οι δρομοι ειναι τσιφλικι τους
Ειναι τοσο μα τοσο $#^#$^ δυσκολο να αναψουν τα αλαρμ οταν σταματανε
Οταν παλι δεν βιαζονται, πηγαινουν με 20 και δημιουργουνε ουρα εκατονταδων μετρων πισω τους
Αν τρακαρεις μαζι τους, δεν υπαρχει περιπτωση να σου κανουν δηλωση
(ο δικος μου που με εριξε θα φτυσει αιμα, τον περιμενω στο δικαστηριο)Ολη η κινηση δημιουργειτε απο αυτους
Προσεξτε οτι σε απεργια τους, δεν εχει κινησηΗ δικαιολογια για διπλοταριφα ειναι ''να μην κατεβαινουν 2 ταξι στο κεντρο''
....μπουυυυυυχαχαχαχαχαχαχ!!!!Υπαρχουν φυσικα και καλοι ανθρωποι, αλλα λυπαμαι guys, ειστε πολυ λιγοι μπροστα στην στρατια του Μπαντουρακη
Δεν ξερω αν σε κανει το επαγγελμα ετσι, ή αν ειναι συνεννοημενα ολα τα αποβρασματα του κοσμου να κανουν αυτο το επαγγελμα
Αν ειναι το δευτερο, τοτε υπαρχει παγκοσμια συνωμοσιαΠροσοχη παιδια, οσο τον δυνατον πιο μακρια απο σας
Σαν ο διαολος το λιβανι
(τωρα ποιος ειναι ο διαολος και ποιος το λιβανι.... )Mπραβο ρε φιλε ...ωραια τα λες ....
Τωρα κανε και μια δοκιμη να δουλεψεις 24 ωρες ως ταξιτζης και μετα ξαναελα να δουμε σε ποσα απο αυτα που λες θα εχεις αλλαξει γνωμη ....
Και λεω μονο 24ωρες , γιατι αν μπεις σε ποιο βαθια νερα ....αστα....
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες