-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εδω μπαινουμε σε οικονομικα μεγεθη...αν βγαινει καποιος με τα τιμολογια που υπαρχουν ή οχι.
Αυτος με το χρεπι μπορει να εχει μεγαλυτερο κοστος συντηρησης γιατι παθαινει πιο συχνα βλαβες και καίει περισσότερο καυσιμο,μπορει και οχι.
Αυτος με το χρέπι,οταν τον βλεπει ο κόσμος κατεβαζει το χερι του και περιμενει καναν αλλο(σπανιο αλλα σε δρόμο με κίνηση παιζει ως σενάριο).
Σίγουρα το κρατος δεν μπορει να δινει αλλο κόστος για εσενα που εχεις πχ Mercedes διετίας,κατι τετοιο θα δημιουργούσε χάος.
Δυστυχως ολοι δουλευουμε για να μπορεσουμε να ζησουμε ....και το τιμολογιο παιζει τον σπουδαιοτερο ρολο....ειδικα οταν δεν το καθοριζεις εσυ ...
Πιστεψε με ΔΕΝ καιει περισσοτερο καυσιμο και το service του μπορει να ειναι ποιο συχνο αλλα ειναι παμφθηνο σε σχεση με τα καινουρια ....
Ως αναφορα τα τιμολογια και βεβαια ΔΕΝ μπορει να γινει διακριση , οτι πρεπει να ανεβουν ομως ειναι βεβαιο ...αλλα θα μπορουσαν να δωθουν αλλες ελαφρυνσεις , π.χ φορολογικες , απαλλαγη απο τελη κυκλοφοριας κ.λ.π κ.λ.πΚατά την γνωμη μου ενα απο τα πραγματα που πρεπει να γινουν αμεσα είναι να μειωθούν οι άδειες με καποιον τρόπο.Ετσι θα αντιστοιχούσε μεγαλύτερο κομματι στον κάθε εργαζόμενο και δεν θα υπηρχαν αμετρητα ταξι (βαλτε και τα πειρατικα που δυσκολα ελεγχονται σε ενα τετοιο χαος) να πηζουν τους δρομους.Αν αυξάνονται τα τιμολόγια και γίνουν και ελκυστικα,κλαύτα Χαράλαμπε....
Eτσι μπραβο ..τωρα μ'αρεσεις....προτασεις ...αυτο ειναι το μυστικο , ασχετα αν δεν τις λαμβανει κανεις υπ'οψην του ...τουλαχιστον εμεις πρατουμε το καθηκον μας ως συνειδητοι πολιτες...
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Σωστά αυτά αλλά το βασικό νομίζω πως είναι το εξής: μία κούρσα Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική θα την πάρει ένα mercedes και όχι ενα χρεπι.Παντως εδω στην Αθηνα με τοσα ταξι που υπαρχουν για να παρεις τετοια κουρσα (εκτος περιμετρικης ) πρεπει να εχεις πολυ κ@λοφαρδια.....
Και αν περιμενω απο ενα-δυο τετοια το χρονο ......κλαφτα ... -
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
αν παθετε κατι ομως ο ντοκτορ κ ο συμβουλιογραφος περιμενουν να σας πιουν το αιμα κ την περιουσια..
Σωστό φιλάρα αλλά off-topic. Το παρόν thread αναφέρεται στα ταξί. Εάν θες να πεις για γιατρούς/συμβολαιογράφους και λοιπούς κερατάδες μπορείς να ανοίξεις συζήτηση στον αντίλογο.
ο γονιδης πηρε αεμγκε επειδη το κατισαρκ εχει 9ε κ δωσατε 170..κοκ....
Πές τα χρυσόστομε. ΕΓΡΑΨΕΣ
Πάντως ρε μάγκες, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι σαν λαός παίρνουμε αυτό το οποίο μας αξίζει. Μπορεί στη Γερμανία ή στην Ολλανδία να έχουν καλύτερα ταξί αλλά, μήπως τους αξίζει;
Δεν κάνουμε μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη σύγκριση; Ο έλληνας μπορεί να είναι ο ωραίος, ο γλεντζές, να έχει μερικές χιλιάδες χρόνια ιστορία, να έχει Παρθενώνα κλπ κλπ αλλά να μην ξεχνάμε:
[list:2ad3y4ow]
[:2ad3y4ow] είναι τσόγλανος διότι περνάει με κόκκινο ξέροντας ότι ο δικυκλιστής δεν θα τολμήσει να διεκδικήσει την προτεραιότητα του[/2ad3y4ow]
[:2ad3y4ow] είναι απολίτιστος, αντί να κατέβει και να βάλει τη σακούλα με τα σκουπίδια στον κάδο την πετάει από το μπαλκόνι στο πεζοδρόμιο[/2ad3y4ow]
[:2ad3y4ow] αδειάζει το τασάκι του αυτοκινήτου χάμω στο δρόμο[/2ad3y4ow]
[:2ad3y4ow] έχει επαναπαυθεί με τη μονιμότητα του δημοσίου και κάνει κοπάνες, βγάζει γλώσσα στον πολίτη κλπ κλπ[/2ad3y4ow]
[:2ad3y4ow] νομίζει ότι επειδή έχει μαγαζί ο δρόμος του ανήκει και δεν αφήνει άλλον να παρκάρει[/2ad3y4ow]
[:2ad3y4ow] κλπ κλπ[/2ad3y4ow][/list:u:2ad3y4ow]
Όλα τα παραπάνω τα εισπράτουμε δικαίως. Από τέτοιο στραβόξυλο λαό θα βγει ο τραμπούκος/μαγκάκος αστυνομικός, ο κακός ταξιτζής, ο απατεώνας μάστορας κλπ κλπΕτσι ειναι φιλε μου οπως τα λες, δυστηχως ειμαστε πολυ καραγκιοζηδες και καφροι
-
Από πρώτη μαρτίου η ελάχιστη πάει στο 2,5;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τωρα για την παλαιοτητα των αυτοκινητων και την συντηρηση τους ειναι ενα μεγαλο προβλημα ....ευθυνεται το κρατος σε ΟΟΟΛΛΟΟΟ το φασμα .......
Το κρατος ευθύνεται και για το οτι σημερα κατούρησα στραβά.
Λεω να κανω απεργία 24ωρη και να κλείσω το κέντρο της Αθήνας.χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα (δεν είμαι σαρκαστικός)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από πρώτη μαρτίου η ελάχιστη πάει στο 2,5;Ναι...και η σημαια ξεκιναει απο 1€ ...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Τωρα για την παλαιοτητα των αυτοκινητων και την συντηρηση τους ειναι ενα μεγαλο προβλημα ....ευθυνεται το κρατος σε ΟΟΟΛΛΟΟΟ το φασμα .......
Το κρατος ευθύνεται και για το οτι σημερα κατούρησα στραβά.
Λεω να κανω απεργία 24ωρη και να κλείσω το κέντρο της Αθήνας.χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα (δεν είμαι σαρκαστικός)
Kαλα ..απο εξυπναδες ειμαστε πρωτοι ......
-
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.ο πατερας μου εχει ταξι εγω εχω διπλωμα ομως οχι επαγγελματικο και ο πατερας μου λεει οτι δεν μπορω να το οδηγησω πρεπει να εχω επαγγελματικο διπλωμα.Αν εγω τωρα του βγαλω το καπελο θα μπορω τουλαχιστον να το οδηγησω οχι να δουλεψω αλλα να οδηγησω και με βγαλμενο το καπελο τι γινεται σε περιπτωση που με πιασουν και δεν εχω επαγγελματικο διπλωμα;
-
Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.ο πατερας μου εχει ταξι εγω εχω διπλωμα ομως οχι επαγγελματικο και ο πατερας μου λεει οτι δεν μπορω να το οδηγησω πρεπει να εχω επαγγελματικο διπλωμα.Αν εγω τωρα του βγαλω το καπελο θα μπορω τουλαχιστον να το οδηγησω οχι να δουλεψω αλλα να οδηγησω και με βγαλμενο το καπελο τι γινεται σε περιπτωση που με πιασουν και δεν εχω επαγγελματικο διπλωμα;Απλα ξεχασε το
-
- Ως και τις 180.000 ευρώ ανέρχεται η τιμή των αδειών στην ελεύθερη αγορά
Με 1 δισ. ευρώ ετησίως «τρέχει» ο τζίρος των ταξί
H δημιουργία εταιρειών και η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών θα ενισχύσουν περαιτέρω τα κόμιστρα και τα περιθώρια κέρδους
A. ΜΑΡΚΟΥ
Ετήσιο τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ πραγματοποιούν τα περίπου 29.000 νόμιμα ταξί τα οποία δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για εντυπωσιακό νούμερο, αν αναλογισθούμε ότι ξεπερνά ακόμη και τον κύκλο εργασιών της μεγαλύτερης εισηγμένης στο XA ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας. Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου είναι σημαντικές καθώς με τη σταδιακή δημιουργία ισχυρών και οργανωμένων εταιρειών και κοινοπραξιών ταξί και την προσφορά νέων και περισσότερο ποιοτικών υπηρεσιών, η οποία θα οδηγήσει στην άνοδο των κομίστρων, ο κύκλος εργασιών και τα περιθώρια κέρδους θα αυξηθούν σημαντικά.- Κλειστό επάγγελμα
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, υπάρχουν σήμερα 13.376 άδειες ταξί στον Νομό Αττικής, 2.000 στη Θεσσαλονίκη και 13.224 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το 2003 το επάγγελμα «έκλεισε» για διάστημα τριών χρόνων με νόμο που ψηφίστηκε επί υπουργίας Χρ. Βερελή, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νέο νομοσχέδιο που θα παρατείνει την περίοδο αυτή κατά τρία χρόνια επίσης. H ζήτηση για το επάγγελμα του αυτοκινητιστή έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποτυπώνεται στη σημαντική άνοδο των τιμών των αδειών. Σύμφωνα με εξειδικευμένα μεσιτικά γραφεία, η τιμή των αδειών έχει αυξηθεί κατά 80% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φθάνοντας σήμερα τις 180.000 ευρώ. Είναι λογικό όμως αυτό το ποσό; Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) κ. Θ. Λυμπερόπουλο, «ο ταξιτζής δεν θα πεινάσει ποτέ», καθώς πρόκειται για ένα επάγγελμα που «παρά τις αντιξοότητες, προσφέρει ελευθερία επιλογών στον επαγγελματία ως προς τις ώρες που θα δουλέψει και ένα πολύ καλό μεροκάματο».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε περιοχές της επαρχίας με στρατόπεδα και πανεπιστήμια όπου η κίνηση είναι μεγάλη, ο μέσος ημερήσιος τζίρος (24ωρο) ενός ταξί φθάνει σε φυσιολογικές συνθήκες τα 200 ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 80 ευρώ μπαίνουν στην «τσέπη» του οδηγού. Με δεδομένα τα παραπάνω, υπολογίζεται ότι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ο κύκλος εργασιών των ταξί προσεγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου τα 250 εκατ. ευρώ είναι τα καθαρά κέρδη των 15.000 ιδιοκτητών ταξί. Μάλιστα ακόμη και μετά τη λειτουργία του μετρό στην Αθήνα δεν κόπηκε η δουλειά. Αφενός μειώθηκαν οι διαδρομές στο κέντρο της πόλης, αλλά αυξήθηκαν στα προάστια, λόγω της ανάπτυξης νέων περιοχών πρώτης κατοικίας ιδίως στην Ανατολική Αττική. Υπολογίζεται ότι στο Λεκανοπέδιο πραγματοποιούνται σήμερα καθημερινώς περί τις 500.000 - 700.000 διαδρομές.
- Τα πλεονεκτήματα των κοινοπραξιών
Εναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ψηφίστηκε νόμος ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ταξί να συστήνουν εταιρείες ή συνεταιρισμούς κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών. Πλεονέκτημα των κοινοπραξιών αποτελεί το γεγονός ότι έχουν τη δυνατότητα από τη μια πλευρά να εκδίδουν τιμολόγια και από την άλλη να αναλαμβάνουν συμβάσεις έργου για την εξυπηρέτηση όλων των μεταφορικών αναγκών που ενδέχεται να παρουσιασθούν σε έναν πελάτη και οι οποίες κοστολογούνται πολλαπλάσια των απλών διαδρομών.
Παρά τα δύο αυτά σημαντικά πλεονεκτήματα, ο θεσμός των κοινοπραξιών, με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη, δεν έχει αξιοποιηθεί από την πλειονότητα των ταξιτζήδων. Μόνο τρεις από τους 25 συνεταιρισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υπάρχουν στην Αθήνα έχουν μετατραπεί ως σήμερα σε εταιρείες. Οπως επισημαίνει ο κ. Λυμπερόπουλος, βασική αιτία για την αποστροφή των περισσότερων ιδιοκτητών ταξί σε τέτοιες μορφές συνεργασιών είναι η νοοτροπία τους, καθώς μόνον ακούγοντας τη λέξη «εταιρεία» ενοχλούνται. Εξάλλου με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή εφέτος δίνεται ένα ακόμη κίνητρο για τη σύσταση εταιρειών, καθώς αυξάνεται από 3% σε 4% το ποσοστό των αυτοκινήτων επί του στόλου τα οποία μπορούν να έχουν περισσότερες από πέντε θέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να εμπλουτίσουν την γκάμα των υπηρεσιών τους και να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδά τους. Με το ίδιο σχέδιο νόμου απελευθερώνεται επίσης το καθεστώς της ειδικής άδειας, που δίνει τη δυνατότητα αγοράς ή ενοικίασης άδειας ταξί, καθώς για τη χορήγησή της δεν θα αποτελεί προϋπόθεση η κατάθεση μηδενικής φορολογικής δήλωσης.
Το ΒΗΜΑ, 26/02/2006 , Σελ.: D11
Κωδικός άρθρου: B14700D111 - Ως και τις 180.000 ευρώ ανέρχεται η τιμή των αδειών στην ελεύθερη αγορά
-
Γνωστος μου αγορασε μιση αδεια με 60.000 (ειχε ηδη την αλλη μιση).
Βγαζει 2.000 τον μηνα δουλευοντας περίπου 10 ώρες.Η αποσβεση γινεται σε 30 περιπου μηνες,αλλα θελει περιπου αλλα τοσα για το αυτοκινητο&εξοδα συντηρησης,μιλαμε δηλαδη για περιπου 5 χρόνια μεχρι να αρχισει να κονομαει καθαρά, και μολις κλεισει την δεκαετια λογικα θα θέλει νέο ταξί.Δεν ειναι και τοσο επικερδές τελικα,αλλα βγαίνουν καλυτερα λεφτα απο τα να δουλευεις με 600-700 σε μια εταιρεια. -
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
Το ΒΗΜΑ, 26/02/2006 , Σελ.: D11
Κωδικός άρθρου: B14700D111«Τρέχουν» με ετήσιο τζίρο ένα δισ. ευρώ τα 29.000 ταξί
Ετήσιο τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ πραγματοποιούν τα περίπου 29.000 νόμιμα ταξί που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. H ζήτηση για το επάγγελμα του αυτοκινητιστή έχει αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που αποτυπώνεται από τη σημαντική άνοδο κατά 80% στις τιμές των αδειών σε μία τετραετία, οι οποίες πωλούνται προς 180.000 ευρώ η μία.
http://tovima.dolnet.gr/print_article.p ... m=D01&aa=3
(Καλό είναι να δηλώνεται η πηγή.)
-
Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.ο πατερας μου εχει ταξι εγω εχω διπλωμα ομως οχι επαγγελματικο και ο πατερας μου λεει οτι δεν μπορω να το οδηγησω πρεπει να εχω επαγγελματικο διπλωμα.Αν εγω τωρα του βγαλω το καπελο θα μπορω τουλαχιστον να το οδηγησω οχι να δουλεψω αλλα να οδηγησω και με βγαλμενο το καπελο τι γινεται σε περιπτωση που με πιασουν και δεν εχω επαγγελματικο διπλωμα;Πήγαινε και βγάλε μια έδεια και δίπλωμα για να είσαι οκ!! Έτσι
έκανα κι εγώ και τώρα καμιά φορά τ'απογεύματα μετά τη δουλειά,εάν μπορώ, βγαίνω για 2-3 ώρες! -
Ο χρήστης Hil έγραψε:
Πήγαινε και βγάλε μια έδεια και δίπλωμα για να είσαι οκ!! Έτσι
έκανα κι εγώ και τώρα καμιά φορά τ'απογεύματα μετά τη δουλειά,εάν μπορώ, βγαίνω για 2-3 ώρες!Kαι ποιος εχει οδηγο για 2-3 ωρες ....?? ειναι δικο σας το ταξι ??
-
Πήγαινε και βγάλε μια έδεια και δίπλωμα για να είσαι οκ!! Έτσι
έκανα κι εγώ και τώρα καμιά φορά τ'απογεύματα μετά τη δουλειά,εάν μπορώ, βγαίνω για 2-3 ώρες!κατσε διπλωμα εχω αλλα το ερασιτεχνικο οχι το επαγγεματικο τι εννοεις αδεια πως θα μπορω να το οδηγησω αφου δεν θα εχω επαγγελματικο;για δωσε λεπτομερειες.
-
Το ταξί αφήνει καλά λεφτά αλλά θέλει να τσουλάει πολλές ώρες. Αν δεν κλήσεις 10 με 12 ώρες τη μέρα είναι απλά ένα καλό μεροκάματο. Τουλάχιστον αυτά συμβαίνουν στο Ηράκλειο για το οποίο μπορώ να μιλήσω μια και έχω πεθερό ταξιτζή. Τώρα για την ποιότητα και τον πολιτισμό των περισσοτέρων ούτε λόγος μια και είναι δυστυχώς κάτω του μετρίου.
Όσο για την οδήγηση ταξί, πέρα από επαγγελματικό δίπλωμα χρειάζεται και κάρτα . Είναι υποχρέωση τουλάχιστον στα μέρη μας έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα οδηγούν αλεξιπτωτιστές που δεν προσφέρουν στο ταμείο τους. -
ανεβασανε την ελαχιστη χρεωση 2,5 ευρο απο 1,75......
ειμαστε καλα???? απο εκει που θα εκμεταλευονται κατα αυτο τον τροπο τον κοσμο μακαρι να βαλουν λουκετο........
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Όσο για την οδήγηση ταξί, πέρα από επαγγελματικό δίπλωμα χρειάζεται και κάρτα .Επαγγελματικό δίπλωμα δεν υπάρχει πλέον. Με Β' κατηγορίας είσαι καλυμμένος. Λέγοντας κάρτα προφανώς εννοείς την ειδική άδεια για να οδηγείς ταξί την οποία παίρνεις δίνοντας εξετάσεις για τον κανονισμό των ταξί.
-
υπαρχει β επαγγελματικο.δινεις μηχανολογια μονο αν θες το β ερασιτεχνικο να το κανεις β επαγγελματικο.
αυτο ζηταν για να εχεις δικαιωμα να δωσεις για την ειδικη καρτα.δηλαδη ακομα και που ειμαι κατω απο 21 μπορω να το κανω β επαγγελματικο και να βγαλω μετα καρτα διοτι εγω ειχα ρωτησει στην σχολη οδηγησης αμα ειναι να το βγαλω κατευθειαν αλλα μου ειπε οτι πρεπει να ειμαι απο 21 και πανω και να κανω και κατι ιατρικες εξετασεις παραπανω
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ανεβασανε την ελαχιστη χρεωση 2,5 ευρο απο 1,75......ειμαστε καλα???? απο εκει που θα εκμεταλευονται κατα αυτο τον τροπο τον κοσμο μακαρι να βαλουν λουκετο........
Πλακα εχεις ......
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες