-
Η απάντηση προς άπαντες τους μοιρολογούντες ταξιτζήδες (πλην υπαλλήλων) είναι η εξής:
ΑΛΛΑΞΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ!
Δεν δέχομαι ο ελεύθερος επαγγελματίας να μιλά για 'μεροδούλι'. Να τα λέει ο ιδιωτικός υπάλληλος το καταλαβαίνω, αλλά ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να γκρινιάξει μόνο μετά από οικονομική ζημιά. Όταν το επάγγελμα δεν αποδίδει σε μόνιμη βάση απλώς... το αλλάζει. Τόσο απλά. Θεωρητικά, αν μετρήσουμε πόσα χρόνια γκρινιάζουν οι ταξιτζήδες ό,τι 'δε βγαίνουν', λογικά κανείς έχων σώας τας φρένας θα επένδυε σε ταξί. Έλα μου όμως που συνεχίζει να γίνεται σφαγή για νέες άδειας.
Αν έχετε πρόβλημα, πουλήστε τα σε κάποιους που μπορούν να τα βγάλουν πέρα και γίνετε... ό,τι μπορείτε να γίνετε τέλος πάντων! -
παιδες, αν το επαγγελμα ηταν ασυμφορο, δεν θα ειχε η αδεια 200000ε.-
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Προφανώς γιατί θεωρεί πως αυτή η αύξηση είναι της πλάκας και ότι τα ταξί είναι πολύ φθηνά. Σε κάποιο βαθμό συμφωνώ και δεν έχω ούτε μισό συγγενή ταξιτζή.
φιλε Rocsta δυστυχως εχουμε φτασει ολοι οικονομικα, σε ενα σημειο που αυτο που ειναι ακριβο για αυτον που το πληρωνει να μην ικανοποιει αυτον που το εισπρατει....
Στο συγκεκριμενο θεμα μας τωρα δεν ειναι τοσο η ελαχιστη χρεωση , αλλα η χιλιομετρικη αποζημιωση καθως και θεματα κοστους συντηρησης ...
-
Πες μου πόσα θέλεις για να ξέρουμε επιτέλους για τι μιλάμε. Με τι ταρίφα θα ήσουν ικανοποιημένος; Πόσο να πάει η σημαία και πόσο να κοστίζει το χιλιόμετρο;
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Απαράδεκτη αύξηση..
(Το μέτρο με τις αποδείξεις γιατί ατόνησε αλήθεια;; )
Ναι μωρε ..κανονικα επρεπε να εχει γινει και μειωση ....η καλυτερα να σε κουβαλανε τσαμπα....
Ως αναφορα τις αποδειξεις το λες αυτο γιατι πιστευεις οτι φοροδιαφευγουν οι ταριφες????? Με 18.000 τεκμαρτο εισοδημα ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ...
Φυσικα εννοειται πως ολοι εσεις εδω που κατακεραυνωνεται τους ταριφες ΔΕΝ φοροδιαφευγετε και ειστε σε ολα σας ΟΚ....
Και σας προκαλω αν εχετε αντιθετη γνωμη να μου πειτε ΕΝΑ επαγγελμα που αποτελειται απο αγγελους και μονο ....και λειτουργει υποδειγματικα ....Λοιπον το λεω για τελευταια φορα ...ας ερθει καποιος να δει απο κοντα πως ειναι τα πραγματα ...διαφορετικα ας μη μιλαει καθολου .....
Εισαι ειρωνικος και αποφευγεις να μιλησεις με νουμερα.
Ποσα βγάζεις ας πουμε,γιατι αν συνεχεις την κουβεντα σε αυτο το στυλ, σε λιγο θα σε λυπηθω και θα ανοιξω το πορτοφόλι να σου δωσω κανα ευρω να παρεις ψωμι,μιας και θα εχεις κλείσει τωρα τουλάχιστον μια εβδομάδα νηστικός -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πες μου πόσα θέλεις για να ξέρουμε επιτέλους για τι μιλάμε. Με τι ταρίφα θα ήσουν ικανοποιημένος; Πόσο να πάει η σημαία και πόσο να κοστίζει το χιλιόμετρο;Σκεφτεσαι να μου τα δωσεις εσυ κ ρωτας με αυτον τον τροπο ??
-
Όχι, δεν θα σου τα δώσω εγώ, σίγουρα όχι ως πελάτης. Αλλά μιας και κλαίγεστε ως κλάδος από την εποχή που εφευρέθηκε ο τροχός, πείτε μας τι θέλετε για να δούμε μήπως έχετε δίκιο ρε αδελφέ. Γιατί αν δεν ξέρετε πόσα θέλετε, τότε μάλλον μας δουλεύετε κανονικά λέγοντάς μας ότι δεν βγαίνετε.
Λοιπόν: πόσα σας λείπουν; Παρντόν, με πόσα θα είστε ικανοποιημένοι (σημαία και χιλιόμετρο); -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εισαι ειρωνικος και αποφευγεις να μιλησεις με νουμερα.
Ποσα βγάζεις ας πουμε,γιατι αν συνεχεις την κουβεντα σε αυτο το στυλ, σε λιγο θα σε λυπηθω και θα ανοιξω το πορτοφόλι να σου δωσω κανα ευρω να παρεις ψωμι,μιας και θα εχεις κλείσει τωρα τουλάχιστον μια εβδομάδα νηστικόςΤο παραπανω μυνημα ισως ειναι ποιο ειρωνικο απο το δικο μου , αλλα το παραβλεπω αυτο κ συνεχιζω...
Aν παρακολουθησεις το thread απο την αρχη θα δεις ποιος ειναι ειρωνικος και με τι τροπο ξεκινησα να λεω τις αποψεις μου για το θεμα...
Στην πορεια ομως καταλαβα οτι πολλοι ειναι κολλημενοι ή μαλλον εχον καποιο ειδος απωθημενου με τους ταξιτζηδες και δεν θελουν να συζητησουν σοβαρα , αλλα μονο να εκφρασουν αυτη τους την απεχθεια....Εχω προτεινει απο την πρωτη στιγμη οποιος θελει να ερθει μαζι μου σε μια βαρδια να δει απο κοντα και να κρινει μονος του....
Δεν προκειται λοιπον να σου πω ποσα βγαζω , οχι γιατι εχω προβλημα , αλλα γιατι θα προσκαλεσω οποτε θελεις να ερθεις να δεις ποσα κ πως τα βγαζω κ μετα να πινωντας καφεδακι να τα συζητησουμε..Αληθεια τι επαγγελμα κανεις ?
-
TLG δεν απαντάς σε αυτό που σε ρωτά ο Μάνος...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
παιδες, αν το επαγγελμα ηταν ασυμφορο, δεν θα ειχε η αδεια 200000ε.-TLG εχεις να πεις τιποτα γιαυτο???
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, δεν θα σου τα δώσω εγώ, σίγουρα όχι ως πελάτης. Αλλά μιας και κλαίγεστε ως κλάδος από την εποχή που εφευρέθηκε ο τροχός, πείτε μας τι θέλετε για να δούμε μήπως έχετε δίκιο ρε αδελφέ. Γιατί αν δεν ξέρετε πόσα θέλετε, τότε μάλλον μας δουλεύετε κανονικά λέγοντάς μας ότι δεν βγαίνετε.
Λοιπόν: πόσα σας λείπουν; Παρντόν, με πόσα θα είστε ικανοποιημένοι (σημαία και χιλιόμετρο);Φιλε manosk ειλικρινα θλιβομαι απο τετοιου ειδους μυνηματα , και ειδικα απο ανθρωπους που οπως δηλωνουν δεν χρησιμοποιουν ταξι και προφανως δεν εχουν σχηματισει δικη τους αποψη ...
Επισης απορώ γιατι οποτε θετω αυτο το ερωτημα
' Φυσικα εννοειται πως ολοι εσεις εδω που κατακεραυνωνεται τους ταριφες ΔΕΝ φοροδιαφευγετε και ειστε σε ολα σας ΟΚ....
Και σας προκαλω αν εχετε αντιθετη γνωμη να μου πειτε ΕΝΑ επαγγελμα που αποτελειται απο αγγελους και μονο ....και λειτουργει υποδειγματικα .... '
ΔΕΝ περνω απαντηση απο κανενα....Φαινεται ομως οτι ΔΕΝ εχεις διαβασει και τα προηγουμενα μυνηματα , γιατι εχει γινει αναλυση του θεματος , οπως επισης αν ησουν πελατης ταξι θα μπορουσες απο μονος σου να υπολογισεις....
Αν τωρα εχεις ειλικρινα την διαθεσηn να αλλαξεις υφος κ να το συζητησουμε το θεμα σου κανω την ιδια προταση που εκανα πριν στον Τiger ..
Επισης θα σε παρακαλουσα να μου απαντησεις στο παραπανω ερωτημα που εθεσα καθως και στο τι επαγγελμα κανεις....και φυσικα ποσα βγαζεις το μηνα..
Αν δεν βαριεσαι κ μεχρι να τα πουμε απο κοντα υπολογισε 10-12€ την ωρα για οοοταν εχεις πελατη , υπολογισε 8ωρο, ξεχνα επιδοματα,υπερωριες, ουτε 75% στις αργιες και μπορεις ανετα να βγαλεις καποια συμπερασματα ....
Επισης μην ξεχνας οτι εκτος απο εσοδα υπαρχουν και εξοδα τα οποια στην καλυτερη ειναι περιπου 1200€ το μηνα....Τελος φιλε manosk ΔΕΝ κλαιγομαι ...απλα λεω την αληθεια , σε ενα σχετικο thread....μαλλον εσυ εχεις σχηματισει λαθος εντυπωση...
-
ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΒΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ;;;
Οι τραπεζικοί λένε 3-4% πάνω.
Οι συνταξιούχοι 20% πάνω.
Οι εκπαιδευτικοί 10% και επιπλέον άδεια για να επιμορφωθούν.
Οι βουλευτές 15% πάνω και ατέλεια μέχρι και για τα δευτεροξάδελφά τους.
Εσείς πόσα θέλετε; Τι αιτείστε;;;ΥΓ: Ταξί δεν παίρνω ΠΛΕΟΝ. Όχι γιατί πήρα τουτού, αλλά γιατί τα πήρα γενικώς με την πάρτη τους. Έχω πέσει σε λίγους ταξιτζήδες σωστούς και ευγενικούς, κάθε ηλικίας, αλλά η πλειοψηφία...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
TLG εχεις να πεις τιποτα γιαυτο???Και βεβαια εχω να πω ....
Η αδεια δεν εχει φτασει εκει γαιτι ειναι ενα επαγγελμα που θα 'κονομησεις', αλλα γιατι με ολη αυτη την περιρεουσα κατασταση ειναι ενα επαγγελμα που θα σου φερει ενα σιγουρο μεροκαματο και δεν κινδυνευεις να χασεις την δουλεια σου ....
Μην ξεχνατε ομως οτι αυτες τις αδειες καποιοι τις πουλανε.. -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
TLG εχεις να πεις τιποτα γιαυτο???
Και βεβαια εχω να πω ....
Η αδεια δεν εχει φτασει εκει γαιτι ειναι ενα επαγγελμα που θα 'κονομησεις', αλλα γιατι με ολη αυτη την περιρεουσα κατασταση ειναι ενα επαγγελμα που θα σου φερει ενα σιγουρο μεροκαματο και δεν κινδυνευεις να χασεις την δουλεια σου ....
Μην ξεχνατε ομως οτι αυτες τις αδειες καποιοι τις πουλανε..ωραια, αρα λοιπον οπως καταλαβαινεις και εσυ, δε μπορουμε να τα εχουμε ολα!
και μεγαλο μεροκαματο, και σιγουρο, και 'μαυρα', και ξεκουραστα δεν γινεται...
προσωπικα παντως, αν ειχα μια επενδυση που κοστιζει 200000ε και δεν μου αποφερει συμφωνα με τις προσδοκιες μου, ειναι σιγουρο οτι η επενδυση αυτη δεν ειναι αποδοτικη με τα δικα μου κριτηρια. Αυτο με τη σειρα του θα με οδηγουσε στο να αλλαξω τον τροπο που 'αξιοποιουνται' αυτα τα 200000ε....
Και ειναι επισης σιγουρο οτι με αυτα τα 200000ε μπορεις να κανεις πολλα πραγματα....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΒΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ;;;Οι τραπεζικοί λένε 3-4% πάνω.
Οι συνταξιούχοι 20% πάνω.
Οι εκπαιδευτικοί 10% και επιπλέον άδεια για να επιμορφωθούν.
Οι βουλευτές 15% πάνω και ατέλεια μέχρι και για τα δευτεροξάδελφά τους.
Εσείς πόσα θέλετε; Τι αιτείστε;;;ΥΓ: Ταξί δεν παίρνω ΠΛΕΟΝ. Όχι γιατί πήρα τουτού, αλλά γιατί τα πήρα γενικώς με την πάρτη τους. Έχω πέσει σε λίγους ταξιτζήδες σωστούς και ευγενικούς, κάθε ηλικίας, αλλά η πλειοψηφία...
Αφου δυστυχως ...
1)δεν εχεις την καλοσυνη/ευγενεια να απαντησεις σε κανενα απο τα ερωτηματα μου ,
2)δεν περνεις ταξι
3) δεν νομιζω οτι μπορεις να ικανοποιησεις κανενα αιτημα μου ...
...δεν υπαρχει λογος κ να σου απαντησω... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
προσωπικα παντως, αν ειχα μια επενδυση που κοστιζει 200000ε και δεν μου αποφερει συμφωνα με τις προσδοκιες μου, ειναι σιγουρο οτι η επενδυση αυτη δεν ειναι αποδοτικη με τα δικα μου κριτηρια. Αυτο με τη σειρα του θα με οδηγουσε στο να αλλαξω τον τροπο που 'αξιοποιουνται' αυτα τα 200000ε....
Και ειναι επισης σιγουρο οτι με αυτα τα 200000ε μπορεις να κανεις πολλα πραγματα....
Δεν ειπε κανεις για ξεκουραστα....ουτε για μαυρα...αλλωστε εχω κανει και προτασεις για ολα αυτα...
Ειλικρινα Spiro ακουω προτασεις και σε PM αν θελεις....με ενδιαφερει πολυ καθε ιδεα....
Τελος να ρωτησω και εγω με τη σειρα μου ποσο νομιζετε οτι θα επρεπε να ειναι το μηνιαιο εισοδημα για μια τετοια επενδυση?
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Απαράδεκτη αύξηση..
(Το μέτρο με τις αποδείξεις γιατί ατόνησε αλήθεια;; )
Ναι μωρε ..κανονικα επρεπε να εχει γινει και μειωση ....η καλυτερα να σε κουβαλανε τσαμπα....
Ως αναφορα τις αποδειξεις το λες αυτο γιατι πιστευεις οτι φοροδιαφευγουν οι ταριφες????? Με 18.000 τεκμαρτο εισοδημα ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ...
Φυσικα εννοειται πως ολοι εσεις εδω που κατακεραυνωνεται τους ταριφες ΔΕΝ φοροδιαφευγετε και ειστε σε ολα σας ΟΚ....
Και σας προκαλω αν εχετε αντιθετη γνωμη να μου πειτε ΕΝΑ επαγγελμα που αποτελειται απο αγγελους και μονο ....και λειτουργει υποδειγματικα ....Λοιπον το λεω για τελευταια φορα ...ας ερθει καποιος να δει απο κοντα πως ειναι τα πραγματα ...διαφορετικα ας μη μιλαει καθολου .....
Δεν μου αρέσει καθόλου το ύφος σου, αλλά δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Και αν θες να στο πω και αλλιώς, δεν καταλαβαίνω γιατί κλαίγεστε εσείς και το συμπαθέστατο σωματείο σας.
Σας βάλανε ταμειακές και κάνατε τον κόσμο ανάστα... Ναι κύριε μου 18.000 ευρώ εισόδημα;; Θα φορολογηθείς όπως όλος ο κόσμος!! Δηλαδή τι σας κάνει τόσο διαφορετικούς;;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δεν μου αρέσει καθόλου το ύφος σου, αλλά δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Και αν θες να στο πω και αλλιώς, δεν καταλαβαίνω γιατί κλαίγεστε εσείς και το συμπαθέστατο σωματείο σας.
Σας βάλανε ταμειακές και κάνατε τον κόσμο ανάστα... Ναι κύριε μου 18.000 ευρώ εισόδημα;; Θα φορολογηθείς όπως όλος ο κόσμος!! Δηλαδή τι σας κάνει τόσο διαφορετικούς;;
Αν και εμενα δεν μου αρεσει καθολου ο τροπος που μου απευθυνεσαι τα αντιπαρερχομαι ολα , αλλα αυτο το τελευταιο...... 'Θα φορολογηθείς όπως όλος ο κόσμος' .....τι να πω τωρα .....Το εννοεις αυτο ???
Δηλαδη οπως ποιος κοσμος ????
Οι γιατροι ,δικηγοροι , εμποροι , ηλεκτρολογοι,υδραυλικοι ,ιδιοκτητες καφε ,ταβερνων και χιλιαδες αλλα επαγγελματα ????και ξαναθετω αυτο το ερωτημα που ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ...
'Φυσικα εννοειται πως ολοι εσεις εδω που κατακεραυνωνεται τους ταριφες ΔΕΝ φοροδιαφευγετε και ειστε σε ολα σας ΟΚ....
Και σας προκαλω αν εχετε αντιθετη γνωμη να μου πειτε ΕΝΑ επαγγελμα που αποτελειται απο αγγελους και μονο ....και λειτουργει υποδειγματικα .... ΕΝΑ...'Εσεις κυριοι τι επαγγελεσθε???
υ.γ επειδη και εσυ δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις το thread .....ριξτου μια ματια να δεις τι εχω πει για την φορολογηση ....
-
Ιδιωτικός υπάλληλος. Και φορολογούμαι μέχρι σεντ για όλα μου τα εισοδήματα!
-
ypologizo oti an to taxi doulevh synexeia to 12aro vgazoun to ligotero 25 eyro thn ora.fysika an o taxitzhs eine kalos xerh tous dromous kai kynigah thn douleia
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες