-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τον έλεγχο. Οι σωστοί αυτοκινητιστές πρέπει να πιέσουν για την επιβολή αυστηρών ποινών και γρήγορα σε όσους κλέβουν τους πελάτες, κάνουν επιλεκτικές κούρσες (όχι στα μαύρα μεσάνυχτα, αλλά μέρα μεσημέρι αναλόγως του προορισμού του πελάτη), σου επιβάλλουν τη διπλοκούρσα, δεν δίνουν ρέστα.
Όσο το κύριο συλλογικό όργανό τους λειτουργεί ως καταφύγιο των σκάρτων, τόσο θα την πληρώνουν όλοι αδιακρίτως.Ειλικρινα συμφωνω με οσα λες , αλλα δυστυχως αν με την υπαρχουσα κατασταση δεν κανεις διπλοκουρσες δεν θα υπηρχε ταξι να σε εξυπηρετησει .....
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
αν οι ταξιτζιδες nasos/156ti εβγαζαν οσα λες, τοτε δεν θα ειχαν κανενα προβλημα να εκδιδουν ΟΛΟΙ τους αποδειξεις.... και να φορολογηθουν με βαση αυτες.
επομενως κατι βρωμαει, και μαλιστα πολυ...
βλεπω οτι καποιος δεν θελει να φορολογηθει οπως και εγω ο μαλακας ο μισθωτος. Επομενως ΠΡΟΦΑΝΩΣ βγαζει περισσοτερα απο τα αντι/νικα κριτηρια.
Δεν βλεπω καμια συνομοσια, αλητεια και αδικια βλεπω.Eιλικρινα για πες μου ποσα μπορει να ειναι τα εσοδα απο ενα ταξι και ποσο το καθαρο κερδος ...εχεις κατσει να το σκεφτεις ποτε ??
Σκεψου τωρα σε αυτην την κατασταση να προσθεσουμε και το κοστος ενος λογιστη καθε μηνα ...
Το κακο δυστυχως με ολους ειναι οτι στο ταξι βλεπετ μονο εσοδα και ξεχνατε τα εξοδα ....δεν ξεχναω τιποτα!
αφου λοιπον τα πραγματα δεν ειναι οπως τα λεω, τοτε δεν θα ειχατε κανενα προβλημα να δεχτειτε τον αυστηρο ελεγχο οπως καθε αλλος μισθωτος.απο την στιγμη που το αρνειστε, κατι δεν παει καλα....
θα βαλουμε κατω τα εσοδα-εξοδα και οτι μεινει καθαρο, να φορολογηθει! το κοστος του λογιστη ειναι το προβλημα δλδ??εξοδα εχετε πολλα και ειναι κουραστικη δουλεια, καμια αντιρρηση. Κανεις βεβαια δεν σας υποχρεωσε να κανετε αυτο το επαγγελμα με το ζορι.
δλδ, στις αλλες Ευρωπαικες χωρες που εκδιδουν αποδειξεις, ειναι κοροιδα?
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
ΤΣΑ 250ε x 12=3000ε
AΣΦΑΛΕΙΑ=1000ε(μπορεις κ φθηνοτερα αλλα σε αυτο το ποσο εχεις κ τους πελατες ασφαλισμενους σε περιπτωση ατυχηματος)
τελη κυκλ.+φπα=1000ε(παγια)
εισφορες στο σωματειο+ραδιοταξι+κτεο=700ε
ελαστικα=600ε
απο δω κ περα βαζεις τα σερβις-φθορες-ατυχιες που μπορουν να ειναι απο χιλια ευρω κατωτερο ανα ετος εως κ εγω δεν ξερω που..Aναθεωρηση ......
ΤΣΑ 275ε x 12=3300ε
AΣΦΑΛΕΙΑ=1200ε(μπορεις κ φθηνοτερα αλλα σε αυτο το ποσο εχεις κ τους πελατες ασφαλισμενους σε περιπτωση ατυχηματος)
τελη κυκλ.+φπα=1000ε(παγια)
εισφορες στο σωματειο+ραδιοταξι+κτεο=1100ε
ελαστικα=600ε -
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Δεν είμαι ταξιτζής αλλά έχω κολλητό φίλο ταξιτζή και μου 'χει πει 2-3 πράγματα. Να ρωτήσω τον nasos/156ti.- Κάποιοι ταξιτζήδες λένε ότι δεν βγαίνουν οικονομικώς εάν δεν κάνουν επιλογή κούρσας ώστε να κόψουν και να ράψουν τα δρομολόγια στα μέτρα τους. Εγώ ερωτώ: πόσα ταξί σηκώνει η ελληνική αγορά και πόσα υπάρχουν; Εάν, π.χ., υπήρχαν τα μισά ταξί τότε το κάθε ταξί δεν θα είχε διπλάσια πελατεία, άρα και διπλάσια είσπραξη;
Aκριβως , η αναλογια των ταξι στην Αθηνα ειναι μεγαλυτερη απο αυτη στη Νεα Υορκη ....
Αλλα δυστυχως ειναι αλλο κακο που δημιουργησε το κρατος ...- Πέρα από τα έξοδα τα οποία ανέλυσες προηγουμένως υπάρχει και το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη. Ο κολλητός πληρώνει 900€. Τον ρώτησα: εάν δεν είχες το ενοίκιο του ταξί θα έβγαινες; Πολύ χαλαρά απάντησε ο κολλητός.
Οπότε, τι συμβαίνει; Έχει το ταξί κάποιος ο οποίος βαριέται να δουλέψει και θέλει να έρχονται τα λεφτά ουρανοκατέβατα και πάει γμ**ντς ο ταξιτζής;
Ο οδηγος που νοικιαζει το ταξι για να το δουλεψει ΔΕΝ εχει ολα τα παγια εξοδα , αλλα μονο το ενοικιο του το ΙΚΑ του και τα καυσιμα του ...δηλαδη περιπου 45-55 € ημερησιως ....
Εχε υποψην σου οτι το ταξι δεν ειναι η μοδανικη 'επιχειρηση' που μπορεις να νοικιασεις σε καποιον ...- Άσε που με την κερδοσκοπία της ελληνικής αγοράς ο ταξιτζής έχει ακριβότερο πετρέλαιο, ακριβότερα ανταλλακτικά κλπ κλπ
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τον έλεγχο. Οι σωστοί αυτοκινητιστές πρέπει να πιέσουν για την επιβολή αυστηρών ποινών και γρήγορα σε όσους κλέβουν τους πελάτες, κάνουν επιλεκτικές κούρσες (όχι στα μαύρα μεσάνυχτα, αλλά μέρα μεσημέρι αναλόγως του προορισμού του πελάτη), σου επιβάλλουν τη διπλοκούρσα, δεν δίνουν ρέστα.
Όσο το κύριο συλλογικό όργανό τους λειτουργεί ως καταφύγιο των σκάρτων, τόσο θα την πληρώνουν όλοι αδιακρίτως.Ειλικρινα συμφωνω με οσα λες , αλλα δυστυχως αν με την υπαρχουσα κατασταση δεν κανεις διπλοκουρσες **δεν θα υπηρχε ταξι να σε εξυπηρετησει **.....
Αυτή η επιμονή των ταξιτζήδων να παρουσιάζουν τη δουλειά τους σα κοινωνικό έργο είναι διασκεδαστική
Παραφράζω αυτό που είπες:
Ειλικρινα συμφωνω με οσα λες , αλλα δυστυχως αν με την υπαρχουσα κατασταση δεν κανεις διπλοκουρσες δεν βγάζεις όσα θα ήθελες να βγάζεις
Οχι ότι είναι κακό αυτό που παράφρασα, αλλά μην τρελλαθούμε τώρα πως οι ταξιτζήδες κάνουν χάρη σε οποιοδήποτε! Μια δουλειά είναι, αν δεν βγαίνουν με 757 ευρώ μηνιαίως να μην την κάνουν. Και το ταξί ΔΕΝ είναι μέσο μαζικής μεταφοράς σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου, μισθωμένη ιδιωτική μετακίνηση είναι, επί της ουσίας ισοδύναμο με το ΙΧ.
Ας απαγορευτεί λοιπόν η διπλοκούρσα, ας μπει κόμιστρο αντίστοιχο του χαρακτήρα των ταξί, να μην ανταγωνίζεται δηλαδή το λεωφορείο αλλά το ΙΧ, και τα λέμε πως θα επιζήσουν ΜΟΝΟ οι σοβαροί επαγγελματίες (οι οποίοι ήδη, απ΄ όσο κατάλαβα, ελάχιστα δουλεύουν 'στο δρόμο' αλλά με ραντεβού, ράδιο ταξί κτλ. -και καλά κάνουν οι άνθρωποι).
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Δεν είμαι ταξιτζής αλλά έχω κολλητό φίλο ταξιτζή και μου 'χει πει 2-3 πράγματα. Να ρωτήσω τον nasos/156ti.
- Κάποιοι ταξιτζήδες λένε ότι δεν βγαίνουν οικονομικώς εάν δεν κάνουν επιλογή κούρσας ώστε να κόψουν και να ράψουν τα δρομολόγια στα μέτρα τους. Εγώ ερωτώ: πόσα ταξί σηκώνει η ελληνική αγορά και πόσα υπάρχουν; Εάν, π.χ., υπήρχαν τα μισά ταξί τότε το κάθε ταξί δεν θα είχε διπλάσια πελατεία, άρα και διπλάσια είσπραξη;
Aκριβως , η αναλογια των ταξι στην Αθηνα ειναι μεγαλυτερη απο αυτη στη Νεα Υορκη ....
Αλλα δυστυχως ειναι αλλο κακο που δημιουργησε το κρατος ...To κακό του κράτους είναι πως, με την πίεση ταξιτζήδων όπως ο nasos/156ti (που καλά κάνουν βέβαια και προασπίζουν τα συμφέροντά τους και τις επενδύσεις τους, αλλά δουλειά του κράτους είναι να προσπίζει το δημόσιο συμφέρον), δεν καταργεί αυτή την ηλιθιότητα με τις άδειες και δεν ανοίγει το επάγγελμα. Να μπουν μέσα εταιρίες κτλ. Ετσι δουλεύουν τα ταξί στη Νέα Υόρκη
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ξεχναω τιποτα!
αφου λοιπον τα πραγματα δεν ειναι οπως τα λεω, τοτε δεν θα ειχατε κανενα προβλημα να δεχτειτε τον αυστηρο ελεγχο οπως καθε αλλος μισθωτος.απο την στιγμη που το αρνειστε, κατι δεν παει καλα....
θα βαλουμε κατω τα εσοδα-εξοδα και οτι μεινει καθαρο, να φορολογηθει! το κοστος του λογιστη ειναι το προβλημα δλδ??εξοδα εχετε πολλα και ειναι κουραστικη δουλεια, καμια αντιρρηση. Κανεις βεβαια δεν σας υποχρεωσε να κανετε αυτο το επαγγελμα με το ζορι.
Καθε αλλο ...ισα ισα που αυτο λεω και εγω ..να γινουμε Ευρωπη στο θεμα των ταξι και οχι μονο ...(τι επαγγελμα κανεις?) ...
Ας γινουν λοιπον πιατσες , χωρις σταθμευσης , κανονες προστασιας του ταξιτζη απο του πελατες (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ) και φυσικα τιμολογια που να ανταποκρινονται στο πραγματικο κοστος λειτουργιας και μακαρι να υπηρχε η φορολογια που λες ....δηλαδη απο τη μια μερια ΟΛΑ τα εσοδα , απο την αλλη ΟΛΑ τα εξοδα (καυσιμα/service κ.λ.π)και να με φορολογουσαν για την διαφορα....Βεβαια ως αναφορα αυτο που λες για το 'επαγγελμα με το ζορι' , στις μερες μας ειναι λιγο ατοπο , καθως δεν ξερω πολλους που να εχουν ΤΙΣ επαγγλεματικες ευκαιριες και ετσι να εχουν δυνατοτητα να επιλεγουν ...
Αν το εννοεις αυτο τοτε θα πρεπει να το απευθυνεις σε ολους τους εργαζομενους .....Tελος , οποτε θελεις παμε μια βολτα να δεις και απο κοντα πως εχουν τα πραγματα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To κακό του κράτους είναι πως, με την πίεση ταξιτζήδων όπως ο nasos/156ti (που καλά κάνουν βέβαια και προασπίζουν τα συμφέροντά τους και τις επενδύσεις τους, αλλά δουλειά του κράτους είναι να προσπίζει το δημόσιο συμφέρον), δεν καταργεί αυτή την ηλιθιότητα με τις άδειες και δεν ανοίγει το επάγγελμα. Να μπουν μέσα εταιρίες κτλ. Ετσι δουλεύουν τα ταξί στη Νέα Υόρκη
Αλλο το να μπουν εταιριες και αλλο το να ανοιξει το επαγγελμα με την εννοια που καταλαβα οτι το λες.....
Εδω υπαρχει ενας ολοκληρος μυθος οτι οι ταξιτζηδες 'κονομανε τ'αντερα τους' ενω συμβαινει το αντιθετο ...σκεφτεσαι τι εχει να γινει αν 'ανοιξει' το επαγγελμα ??
Αλλωστε ειναι κατι που και η Ευρωπαικη Ενωση θετει κανονες ...
Εγω παντως μαλλον για μειωση των αδειων βλεπω να οδευουμε ...
Και στην Νεα Υορκη υπαρχουν κανονες δεν ειναι τελειως ελευθερη αγορα τα ταξι ...πουθενα δεν ειναι ...
Οτι θα μπουν εταιριες ειναι θεμα χρονου το προβλημα ειναι ο τροπος ... -
Aληθεια γιατι δεν αναφερουμε και τα καθημερινα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των οδηγων ταξι(οχι οικονομικης φυσεως) ετσι για να εχουμε ενα καλο ισοζυγιο ....??
Ακουω τις γνωμες/προτασεις σας λοιπον κ τι νομιζετε οτι ισχυει τωρα ?? ...
- Πελατης μεθυσμενος/χρηστης ουσιων
- Πελατης που φευγει χωρις να πληρωσει
- Λεωφορειοδρομοι (μπαινεις για να παρεις/αφησεις πελατη και σε
γραφουν ) - Γενικα που να σταματησει ενας ταξιτζης για να επιβιβασει/αποβιβασει
στους δρομους της Αθηνας?? - Σε ολες τις Ευρωπαικες πολεις υπαρχουν πιατσες ταξι στα μετρο εκτος
απο την Αθηνα.... - Ποσες ωρες θα πρεπει να εργαζεται ενας οδηγος ταξι??
- Ο ευκολοτερος στοχος ληστων (βεβαια δεν θα παρουν και πολλα ...)
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Εδω υπαρχει ενας ολοκληρος μυθος οτι οι ταξιτζηδες 'κονομανε τ'αντερα τους' ενω συμβαινει το αντιθετο ...σκεφτεσαι τι εχει να γινει αν 'ανοιξει' το επαγγελμα ??
Θα λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός και θα ανέβει πολύ το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών.
Γιατί αλλιώς δεν θα επιβιώσεις! Γίνεται αυτό τώρα; -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
δεν ξεχναω τιποτα!
Καθε αλλο ...ισα ισα που αυτο λεω και εγω ..να γινουμε Ευρωπη στο θεμα των ταξι και οχι μονο ...(τι επαγγελμα κανεις?) ...
Ας γινουν λοιπον πιατσες , χωρις σταθμευσης , κανονες προστασιας του ταξιτζη απο του πελατες (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ) και φυσικα τιμολογια που να ανταποκρινονται στο πραγματικο κοστος λειτουργιας και μακαρι να υπηρχε η φορολογια που λες ....δηλαδη απο τη μια μερια ΟΛΑ τα εσοδα , απο την αλλη ΟΛΑ τα εξοδα (καυσιμα/service κ.λ.π)και να με φορολογουσαν για την διαφορα....Βεβαια ως αναφορα αυτο που λες για το 'επαγγελμα με το ζορι' , στις μερες μας ειναι λιγο ατοπο , καθως δεν ξερω πολλους που να εχουν ΤΙΣ επαγγλεματικες ευκαιριες και ετσι να εχουν δυνατοτητα να επιλεγουν ...
Αν το εννοεις αυτο τοτε θα πρεπει να το απευθυνεις σε ολους τους εργαζομενους .....Tελος , οποτε θελεις παμε μια βολτα να δεις και απο κοντα πως εχουν τα πραγματα...
ετσι που τα γραφεις δεν καταλαβαινω που διαφωνεις!
εγω απλα ξανα-λεω οτι θα πρεπει να βαλουμε κατω τα εσοδα-εξοδα και οτι μεινει καθαρο, να φορολογηθει! Τα υπολοιπα περι τιμολογιων κτλ που λες ειναι ασχετα με την προταση μουαυτο το εχετε αρνηθει, επομενως δεν δεν σας συμφερει οικονομικα διοτι θα φανει το ποσα κερδιζετε. Ειμαι ιδ. υπαλληλος και καθε μηνα πληρωνω την εφορια σαν φουστης...
-
Το να μπουν μεσα εταιρειες και να κανουν καρτελ για αυξηση των τιμων ενω παραλληλα θα δινουν μισθους πεινας στους υπαλληλους τους, δεν νομιζω να ωφελήσει κανεναν.Αλλες λυσεις χρειαζόμαστε.
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Aληθεια γιατι δεν αναφερουμε και τα καθημερινα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των οδηγων ταξι(οχι οικονομικης φυσεως) ετσι για να εχουμε ενα καλο ισοζυγιο ....??Ακουω τις γνωμες/προτασεις σας λοιπον κ τι νομιζετε οτι ισχυει τωρα ?? ...
- Πελατης μεθυσμενος/χρηστης ουσιων
- Πελατης που φευγει χωρις να πληρωσει
- Λεωφορειοδρομοι (μπαινεις για να παρεις/αφησεις πελατη και σε
γραφουν ) - Γενικα που να σταματησει ενας ταξιτζης για να επιβιβασει/αποβιβασει
στους δρομους της Αθηνας?? - Σε ολες τις Ευρωπαικες πολεις υπαρχουν πιατσες ταξι στα μετρο εκτος
απο την Αθηνα.... - Ποσες ωρες θα πρεπει να εργαζεται ενας οδηγος ταξι??
- Ο ευκολοτερος στοχος ληστων (βεβαια δεν θα παρουν και πολλα ...)
αμα εγραψες 7 προβληματα που εχετε εσεις, θελεις να γραψουμε 200 προβληματα που εχουν οι πελατες σας, ή αλλα 800000 προβληματα που εχουν οι αλλες επαγγελματικες ταξεις? Και τι θα πει αυτο?
Για το 7 μονο θα πω, οτι εσεις αρνηθηκατε να βαλετε τζαμι ασφαλειας....
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Αλλο το να μπουν εταιριες και αλλο το να ανοιξει το επαγγελμα με την εννοια που καταλαβα οτι το λες.....Το ίδιο είναι. Το μοντέλο του ιδιώτη ταξιτζή δεν παρέχει καμία εγγύηση για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αν στο μαγαζί μου δεν σε εξυπηρετήσω, δεν θα ξαναπατήσεις, αλλά αν δεν σε εξυπηρετήσει σωστά ένας ταξιτζής, δεν έχεις κανένα ουσιαστικό τρόπο (εκτός από το χα-χα-χα 'πειθαρχικό'...) να τον 'τιμωρήσεις'. Είναι τυχαίο νομίζεις που τα ραδιοταξί παρέχουν σωστές υπηρεσίες ? Αν δεν σε εξυπηρετήσουν σωστά, δεν ξανακαλείς, ο ανταγωνισμός να 'ναι καλά. Οπότε ναι, δεν θέλω ιδιώτες ταξιτζήδες, θέλω εταιρίες (ας είναι και συνεταιρισμοί πολλών πρώην ταξιτζήδων, μετοχικές εταιρίες ή οτιδήποτε), θέλω κάποιο 'όνομα' να μπορώ να βρίσω αν δεν με εξυπηρετήσουν.
Και οι κανόνες που λες στη Νέα Υόρκη δεν φαντάζομαι να είναι ως προς τον αριθμό των ταξί, αυτός ρυθμίζεται από την αγορά. Είναι ως προς την οικονομική επιφάνεια των εταιριών (εγγυητικές κτλ.), ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών (customer satisfaction surveys, ISO), ως προς την εκπαίδευση των οδηγών, ως προς τον έλεγχο συμπεριφοράς κτλ.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Αν μπω σε ένα ταξί και βγω αηδιασμένος, θα κάνω καιρό να ξαναμπώ. Αν αντιληφθώ ότι η κατάσταση βελτιώθηκε, τότε μπορεί να το ξανατολμήσω. Έτσι λειτουργεί συνήθως ο καταναλωτής.
Για να παρεις ταξι σημαινει οτι δε σε βολευει η συγκοινωνια ή δεν σε συμφερει να πας με το αυτοκινητο
Δηλαδη αν οι υπηρεσιες του ταξιτζη ειναι χαλια, θα αρχισεις να χρησιμοποιεις το αυτοκινητο σου (ακομη κι αν πληρωνεις 15€ παρκινγκ στο Κολωνακι) ή θα αποφασισεις οτι για να δωσεις ενα μαθημα στους ταξιτζηδες, θα ταλαιπωρηθεις αλλαζωντας 3 συγκοινωνιες για να πας απο Πετρουπολη στο Χαιδαρι? (που ειναι 8 λεπτα δρομος με ταξι)
Μπορεις να αλλαξεις μαγαζι απ οπου ψωνιζεις ρουχα, ή εστιατοριο που τρως, ή φουρνο που παιρνεις ψωμι... Αλλα ταξι??? Εκτος κι αν μιλας αποκλειστικα για ραδιο-ταξι. Εκει, αν δε σου αρεσει ο 'Παρθενων' για παραδειγμα, μπορεις να παρεις τον 'Ικαρο' κλπ κλπ κλπ
Προχθες για παραδειγμα, μπηκα σε εναν ΚΥΡΙΟ ταξιτζη με ενα καθαροτατο 407 που ηταν πιο καθαρο απο το δωματιο μου
ΦΟΡΟΥΣΕ ΖΩΝΗ και με ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ να βαλω κι εγω
Δεν ηταν γυφτος και μου εδωσε ΟΛΑ τα ρεστα απο τα 2€ (Συνηθως οι γυφτοι κρατανε το ταληρακι και σου χρεωνουν 1,80 την ελαχιστη αντι για 1,75 ΑΝ σου δωσουν βεβαια ρεστα απο το διευρο )Πες μου λοιπον αυτον το κυριο πως μπορουμε να τον επιβραβευσουμε?
Φιλε Spitfire καλα ολα αυτα που λες και μπραβο στον εν λογω κυριο , αλλα δυστυχως-το εννοω- με την κατασταση που επικρατει δεν τον βλεπω να μενει στο επαγγελμα για πολυ , γιατι οταν θα παει να αλλαξει π.χ τακακια στο καινουριο 407 που εχει και του ζητησουν 186€ για την αλλαγη , που σημειωτεον θα πρεπει να αλλαζει τακακια καθε μηνα ή δεν θα βγαινει η θα το πουλησει .....συν ολα τα αλλα εξοδα ...
με αποτελεσμα αλλον ενα σωστο επαγγελματια να τον φαει η ελληνικη μαρμαγκα !!! -
Δηλαδή πρέπει να γίνει κάποιος κλέφτης για να βγάζει τα έξοδα του ως ταξιτζής?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτή η επιμονή των ταξιτζήδων να παρουσιάζουν τη δουλειά τους σα κοινωνικό έργο είναι διασκεδαστική
Aυτο που ειπα ειναι η πραγματικοτητα ...και οντως εκτελουν και κοινωνικο εργο οπως και σχεδον ολα τα επαγγελματα.....
Ξερεις ποσους αρωστους/ηλικιωμενους βαζω και βγαζω (στην κυριολεξια) απο το ταξι καθημερινα ...ανθρωπους με προβληματα κινητικοτητας,τυφλους κ.λ.π που δεν εχουν συνοδους και παιζουμε και αυτον τον ρολο .....??
Παραφράζω αυτό που είπες:
Ειλικρινα συμφωνω με οσα λες , αλλα δυστυχως αν με την υπαρχουσα κατασταση δεν κανεις διπλοκουρσες δεν βγάζεις όσα θα ήθελες να βγάζεις
Οχι ...λεω αυτο που λεω.....ΔΕΝ βγαζει μεροκαματο ενας ταξιτζης εαν ΔΕΝ δουλεψει 12 ωρες και εαν ΔΕΝ κανει 2-3 διπλοκουρσες στην βαρδια του ....
(εννοειτε νορμαλ διπλοκουρσες , οχι διαμεσου Λαμιας)Αληθεια γιατι ολοι οταν εχει απεργια ΔΕΝ σας ενοχλει η διπλο/τριπλο/τετραπλοκουρσα ???
Οχι ότι είναι κακό αυτό που παράφρασα, αλλά μην τρελλαθούμε τώρα πως οι ταξιτζήδες κάνουν χάρη σε οποιοδήποτε! Μια δουλειά είναι, αν δεν βγαίνουν με 757 ευρώ μηνιαίως να μην την κάνουν. Και το ταξί ΔΕΝ είναι μέσο μαζικής μεταφοράς σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου, μισθωμένη ιδιωτική μετακίνηση είναι, επί της ουσίας ισοδύναμο με το ΙΧ.
Ωραια , προτεινεις λοιπον να παραιτηθει το 60-70+% των Ελληνων ...
]
Ας απαγορευτεί λοιπόν η διπλοκούρσα, ας μπει κόμιστρο αντίστοιχο του χαρακτήρα των ταξί, να μην ανταγωνίζεται δηλαδή το λεωφορείο αλλά το ΙΧ, και τα λέμε πως θα επιζήσουν ΜΟΝΟ οι σοβαροί επαγγελματίες (οι οποίοι ήδη, απ΄ όσο κατάλαβα, ελάχιστα δουλεύουν 'στο δρόμο' αλλά με ραντεβού, ράδιο ταξί κτλ. -και καλά κάνουν οι άνθρωποι).Eδω με βρισκεις απολυτως συμφωνο .....
Ετσι δουλευω και εγω , και θελω να πιστευω οτι σιγα σιγα ετσι θα γινει , οπως δηλαδη σε ολη την Ευρωπη ... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός και θα ανέβει πολύ το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών.
Γιατί αλλιώς δεν θα επιβιώσεις! Γίνεται αυτό τώρα;Οχι δυστυχως δεν γινεται , γιατι θα πληρωσεις το ιδιο εαν μπεις σε ενα Mercedes Ε270 με εναν καλοντυμενο και καθαρο οδηγο και το ιδιο αν μπεις σε ενα χρεπι ,βρωμιαρικο ,με εναν γλιωδη τυπο για οδηγο ....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλο το να μπουν εταιριες και αλλο το να ανοιξει το επαγγελμα με την εννοια που καταλαβα οτι το λες.....
Το ίδιο είναι. Το μοντέλο του ιδιώτη ταξιτζή δεν παρέχει καμία εγγύηση για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αν στο μαγαζί μου δεν σε εξυπηρετήσω, δεν θα ξαναπατήσεις, αλλά αν δεν σε εξυπηρετήσει σωστά ένας ταξιτζής, δεν έχεις κανένα ουσιαστικό τρόπο (εκτός από το χα-χα-χα 'πειθαρχικό'...) να τον 'τιμωρήσεις'. Είναι τυχαίο νομίζεις που τα ραδιοταξί παρέχουν σωστές υπηρεσίες ? Αν δεν σε εξυπηρετήσουν σωστά, δεν ξανακαλείς, ο ανταγωνισμός να 'ναι καλά. Οπότε ναι, δεν θέλω ιδιώτες ταξιτζήδες, θέλω εταιρίες (ας είναι και συνεταιρισμοί πολλών πρώην ταξιτζήδων, μετοχικές εταιρίες ή οτιδήποτε), θέλω κάποιο 'όνομα' να μπορώ να βρίσω αν δεν με εξυπηρετήσουν.
Και οι κανόνες που λες στη Νέα Υόρκη δεν φαντάζομαι να είναι ως προς τον αριθμό των ταξί, αυτός ρυθμίζεται από την αγορά. Είναι ως προς την οικονομική επιφάνεια των εταιριών (εγγυητικές κτλ.), ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών (customer satisfaction surveys, ISO), ως προς την εκπαίδευση των οδηγών, ως προς τον έλεγχο συμπεριφοράς κτλ.
Συμφωνουμε απολυτως , ολα αυτα μακαρι να γινουν με μικρες τοποποιησεις λογω της ελληνικης πραγματικοτητας ....
Ολοι οι σωστοι επαγγελματιες αυτα ακριβως επιθυμουν .... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή πρέπει να γίνει κάποιος κλέφτης για να βγάζει τα έξοδα του ως ταξιτζής?Oχι , απλα τα τιμολογια και ο τροπος λειτουργιας πρεπει να αλλαξουν και να ειναι συμφωνα με τα πραγματικα δεδομενα ....
Προς το παρον θα πρεπει να δουλευει 12ωρες για να βγαλει ενα αξιοπρεπες μεροκαματο και φυσικα ουτε λογος για υπερωριες ωραρια,δικαιωματα κ.λ.π ...ααα εννοειτε και 30ημερες το μηνα...
Απλη αριθμητικη ειναι ...Οσο και αν φαινεται κοινοτυπο και ισως υπεκφυγη ολα αυτες τις καταστασεις τις εχει δημιουργησει το ιδιο το κρατος .....
Αυτο εδινε τις υπεραριθμες αδειες , αυτο δεν κανει τους πραγματικους ελεγχους (οχι εισπρακτικους) και πολλα πολλα αλλα ...
Ξερετε π.χ ποσοι αστυνομικοι και δημοσιοι υπαλληλοι δουλευουν ταξι ενω απαγορευεται ????
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες