-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
εγω πάλι θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, αλλά θα υπενθυμίσω το κόστος συντήρησης...
Νομίζω ότι για μεσαίο μοντέλο η Xantia έχει φυσιολογικό κόστος συντύρησης.
Ακόμα και οι αναρτήσεις (το θεωρητικό πρόβλημα για πολλούς σε μια Citroen με υδροπνευματικές) έχει ένα κόστος αλλαγής όλων των σφαιρών (και οι 6 αν και κάθε 2 αλλάγές χρειάζονται και οι 6 στις υπόλοιπες οι 4) κάπου στα 350 ευρώ (με εργασία). Συγνώμη αλλά ότι και να είχες όταν άλλαζεις αμορτισέρ 300 Ευρώ θα έδινες σίγουρα.Και τα χιλιόμετρα αλλαγής των σφαιρών απο την δικιά μου εμπειρία είναι τα εξής στα 90.000 χλμ γέμισμα των σφαιρών με κόστος 100 Ευρώ και στα 150.000 χλμ αλλαγή τους με κόστος (όπως είπα αν θυμάμαι σωστά) 350 Ευρώ.
Ε! Σε άλλο αυτοκίνητο θα είχες αλλάξει αμορτισέρ στα 90 και θα χρειαζόσουν ξανά πχ στα 180 και ίσως ήθελες τότε και ελατήρια, ενώ τώρα θεωρώ ότι εγώ θα τις γεμίσω πάλι περίπου στα 230-240 !!!! άρα ίσως έρχεται και φθηνότερα σε μακροχρόνια χρήση. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
fabia με 5000 Ε ;;;
Πολύ αισιόδοξη τη βλέπω τη φίλη σου
άρα, almera.Toσo εχουν τα μοντελα 2000 με τα 70 αλογα και λιγο παραπανω τα μοντελα με τα 101
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
fabia με 5000 Ε ;;;
Πολύ αισιόδοξη τη βλέπω τη φίλη σου
άρα, almera.Toσo εχουν τα μοντελα 2000 με τα 70 αλογα και λιγο παραπανω τα μοντελα με τα 101
70; 75 δεν ήταν;
πάντως αν βρεθεί fabia του 2000 με 5000 ευρώ, το αγοράζω εγώ -
Αν βρεθεί Fabia με 5000 Ευρώ και είναι το 70άρι τότε και εγώ προτείνω αυτό αν και νομίζω ότι ακόμα καλά κρατούν τιμή 7000 και άνω.
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
εγω πάλι θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, αλλά θα υπενθυμίσω το κόστος συντήρησης...
Νομίζω ότι για μεσαίο μοντέλο η Xantia έχει φυσιολογικό κόστος συντύρησης.
Ακόμα και οι αναρτήσεις (το θεωρητικό πρόβλημα για πολλούς σε μια Citroen με υδροπνευματικές) έχει ένα κόστος αλλαγής όλων των σφαιρών (και οι 6 αν και κάθε 2 αλλάγές χρειάζονται και οι 6 στις υπόλοιπες οι 4) κάπου στα 350 ευρώ (με εργασία). Συγνώμη αλλά ότι και να είχες όταν άλλαζεις αμορτισέρ 300 Ευρώ θα έδινες σίγουρα.Και τα χιλιόμετρα αλλαγής των σφαιρών απο την δικιά μου εμπειρία είναι τα εξής στα 90.000 χλμ γέμισμα των σφαιρών με κόστος 100 Ευρώ και στα 150.000 χλμ αλλαγή τους με κόστος (όπως είπα αν θυμάμαι σωστά) 350 Ευρώ.
Ε! Σε άλλο αυτοκίνητο θα είχες αλλάξει αμορτισέρ στα 90 και θα χρειαζόσουν ξανά πχ στα 180 και ίσως ήθελες τότε και ελατήρια, ενώ τώρα θεωρώ ότι εγώ θα τις γεμίσω πάλι περίπου στα 230-240 !!!! άρα ίσως έρχεται και φθηνότερα σε μακροχρόνια χρήση.Δεν ξερω τι χρηση του κανεις αλλα εγω αλλαζω σφαίρες πολυ πιο συχνα από τα κμ που αναφέρεις....
Και για το δικό μ ου ξαντια η συντήρηση είναι σαφώς ακριβότερη από αντίστοιχο αυτοκίνητο 1600κυβικών της ηλικίας του!!!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δεν ξερω τι χρηση του κανεις αλλα εγω αλλαζω σφαίρες πολυ πιο συχνα από τα κμ που αναφέρεις....
Και για το δικό μ ου ξαντια η συντήρηση είναι σαφώς ακριβότερη από αντίστοιχο αυτοκίνητο 1600κυβικών της ηλικίας του!!!!
Πως σου φαίνονται 20.000χλμ ετησίως με ουσιαστικά 3 σέρβις ανά έτος (7500χλμ ανα σέρβις) απο το 2000 (που το αγόρασα με 60.000χλμ και τώρα έχει 159.000 και κάτι ψιλά) εξαιρουμένου του τελευταίου 6μήνου όπου επιτέλους το αυτοκίνητο ... ξεκουράστηκε και κάνει λίγα χλμ.
Μήπως κάθε 60.000 χλμ ή 2 χρόνια (όποιο έρθει πρώτο) δεν αλλάζεις πλήρως υγρά αναρτήσης απο το δοχείο με νέα (κάτι ανάλογο με τα υγρά φρένων για απλά αυτοκίνητα) το οποίο μόλις το κάνεις ακόμα και απο αυτό βλέπεις μικρή διαφορά στην ανάρτηση αφού τα νέα υγρά χωρίς υγρασία λειτουργούν τέλεια.
ΟΚ δεν έχω στοιχεία αν αυτό κάνει ζημιά στις σφαίρες αλλά πιστέυω ότι όλα παίζουν ρόλο στην συντήρηση ενός αυτοκινήτου ιδιαίτερα αν θές να παραμένει σε ... φόρμα σας καινούργιο.
Να πω και κάτι ότι χαλάσαμε το post του ανθρώπου και προτείνω για περισσότερα στο Forum μας
-
Καλά ρε τρελαμένοι!
Το παιδί ρωτάει για οδηγό κοπέλα, τι Xantia του λέτε...;
Ωραίο; ΝΑΙ Καλό; ΝΑΙ Άνετο; ΝΑΙ αλλά και μεγάλο για κοπέλα ρε συς ! -
Σε αυτά τα λεφτά ακριβώς έψαχνα και εγώ ακριβώς πριν 3 μήνες ένα αμάξι που να με ικανοποιεί...Θεωρώ πολύ τίμια πρόταση το 206. Μπορεί να βρείς πολύ άνετα το 1100 με 5000 ευρω και ίσως αν το ψάξεις αρκετά και ένα 1400αρι του 2000-01.Εγώ πάλι κατέληξα στο Bravo Gt του 98 αφού ζητούσα διαφορετικά πράγματα..Σε κάθε περίπτωση ένα Bravo(όχι απαραίτητα το 1600αρι αν σε ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση)είναι και αυτό μια καλή πρόταση..
-
Παίζουν almera και corolla σε αυτά τα λεφτά. Από 1995-1998...
-
μια πολυ καλη λυση ειναι επισης και το toyota carina E στα 1,600.....
απιστευτα αξιοπιστο αμαξι , μεγαλοι χωροι , τρελος κινητηρας και εννιοτε διασκεδαστικο στο δρομο (αν βρεις τα κουμπια του....)
Αγορα μεταχειρισμένου μέχρι 5.000