-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To θέμα είναι για την ΜiTo .Τι σχέση έχουν οι αγγελίες που βάζεις;
Ιδανικό για κοπέλα που λέγαμε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To συγκεριμενο παντως για μενα ειναι απ τα πιο ασχημα αυτοκινητα που εχει βγαλει η ΒΜW.
Και μενα μου αρεσουν σχεδον ολα. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
To συγκεριμενο παντως για μενα ειναι απ τα πιο ασχημα αυτοκινητα που εχει βγαλει η ΒΜW.
Και μενα μου αρεσουν σχεδον ολα.[/quΤέτοια καγκουριά σε design συγκρίνεται μόνο με κάποιους Γερμανούς 'βελτιωτές' του '80, που βίαζαν συνήθως VW
και Audi. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
155-qv-abarth-abarth evo είναι πολύ διαφορετικά οχήματα από τα πούντο και τις μικρές μίτο...αξιόπιστο, με ευχάριστη συμπεριφορά, καλό μοτέρ και εκπληκτικά φρένα
αν δεν σε ενοχλεί το γεγονός οτι δεν κόβει το τιμόνι, έχεις κακή ορατότητα και μικρούς χώρους δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην την προτιμήσεις
...εφοσον βαλεις και ενα καλο σετ αμορτισερ, μαλλον με λιιιγο πιο χαμηλα ελατηρια...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Sorry,παρασυρθηκα απτα προηγουμενα ποστ του car .gr.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν έχω λόγο να την κάνω τράμπα, όταν αγόρασα την 1, η MiTo δεν υπήρχε με αυτόματο κιβώτιο και έχω πει πολλές φορές, πως μικρό αυτοκίνητο με χειροκίνητο, δεν θ' αγόραζα. Τότε ούτε το 500 Abarth έβγαινε με αυτόματο, το μόνο που έβγαινε ήταν το Mini Cooper S, που είχα βρει ένα λίγο κάτω από 25Κ και ήμουν στο τσακ να το πάρω, αλλά το απέρριψα για τους γνωστούς λόγους αναξιοπιστίας (και χώρων όπως και... χρώματος, το συγκεκριμένο ήταν σε ένα μουντό γκρι-μολυβί).
Σήμερα, κανένας εξάλλου δεν θα δεχόταν να πάρει την 120i , που βγάζει 170 άλογα από 1995 κ.εκ και πληρώνει 1 χιλιάρικο σχεδόν το χρόνο τέλη και φόρο και να μου δώσει την Mito (που πληρώνει κάτι λιγότερο από 140€ αν είναι μετά το 2010 όπως του φίλου μου) που βγάζει 170 άλογα από 1400 κ.εκ...
Φυσικά κι εγώ σήμερα, δεν θ' αγόραζα ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ δίλιτρο αυτοκίνητο...Σεβαστα ολα αυτα. Απλως εαν την ηθελες πολυ, αυτη την στιγμη, ειναι εφικτο με τις τιμες που παιζουν, χωρις -σχεδον- να χρειαζεται να βαλεις το χερι στην τσεπη, κανοντας τραμπα την 120i...Υπαρχουν δηλαδη καποιες QV με 13-14κ...
Πέραν των παραπάνω, σαν αμάξι η 1 είναι πολύ καλό, αλλά είναι αστείο να λέμε πως η MiTo μειονεκτεί επειδή έχει πίσω άξονα, όταν η 1 με τους πολλαπλούς, κοπανάει σαν κατσίκι στην παραμικρή ανωμαλία... Η ανάρτηση της 1 μπορεί σε καλή άσφαλτο να κρατάει, αλλά είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σκληρή, χωρίς λόγο. Στο δρόμο, εύκολα ο οποιοσδήποτε θα διάλεγε την QV με την ηλεκτρονική ανάρτηση του φίλου μου, από την 1 την δική μου...
1oν, η συγκεκριμενη 120i επειδη τυχαινει να την εχω δει οταν την ειχε ο Νικος, πρεπει να ειναι η πιο ομορφη-προσεγμενη Ε81 που κυκλοφορει. Παροτι ποτε δεν μου αρεσε εμφανισιακα αυτο το αυτοκινητο σχεδιαστικα, στον συνδυασμο που ηταν 'χτισμενη', στα ματια μου γινοταν σχεδον...ποθητη.
2ον, ηταν-ειναι γνωστο οτι η Ε81/87 σειρα 1 εχει by default σφιχτο setup. Ποσο μαλλον με την M-αναρτηση, 18αρες και RFT, τα οποια αν θυμαμαι καλα, πολυ σοφα αλλαξες σε συμβατικα. Ακομα και ετσι βεβαια καταλαβαινω τι εννοεις, θα επρεπε ομως να ειναι -φανταζομαι- μια συνειδητη επιλογη, με οτι συνεπαγεται σε σχεδον απολυτο στησιμο, σε συνδυασμο με εξαιρετικη αισθηση σε χειριστηρια, και εν τελη ενδιαφερουσα εως διασκεδαστικη οδηγηση.
3ον, την QV ειχα την τυχη-χαρα να την οδηγησω μονος μου για ενα σεβαστο χρονικο διαστημα σε σχεδον ιδανικες -για εμενα- συνθηκες, μαλιστα με την εξτρα ενεργητικη αναρτηση, και μπορω να πω οτι με απογοητευσε -η αναρτηση αυτη- σε μεγαλο βαθμο, μετριαζοντας καποια απο τα υπολοιπα κορυφαια χαρακτηριστικα που εχει ως Hot-hatch, δηλαδη το καταπληκτικο μοτερ (ασχετως τι ελεγαν καποιοι συντακτες στους 4τροχους, περι μικρου ευρους δυναμης ροπης σε σχεση με τον αναταγωνισμο, και αλλα τετοια 'αστεια', για τα οποια και εχω αναφερθει στο τοπικο 'προτασεις στους 4τροχους'), το ευχαριστο σε γρηγορα και μη 'κουμπωματα' 6αρι κιβωτιο, το στιβαρο σασι, τα φοβερα, ακουραστα φρενα, αλλα και τα εξαιρετικα/καλορυθμισμενα ηλεκτρονικα.
Σαφως και θα την επελεγα με τις απλες αναρτησεις, και πιθανοτατα θα θυσιαζα ενα σεβαστο ποσο για ενα καλο σετ coilover, το οποιο με καποιο ψαξιμο σε ανθρωπους που ασχολουνται επαγγελματικα με τετοιες αναρτησεις, θα μου εδινε το επιθυμητο αποτελεσμα, δηλαδη μια σφιχτη, με γρηγορο rebound αλλα και ταυτοχρονα οχι ξερη αναρτηση, χωρις να παιρνει τις κλισεις, και χωρις να εχει σηκωμενο το αυτοκινητο σαν 'κατσικι', χαρακτηριστικα της εργοστασιακης...Με αυτο τον τροπο, ολα τα υπολοιπα -κορυφαια- οπως ειπα και πριν χαρακτηριστικα θα πηγαιναν 'πακετο' και ειδικα ο κινητηρας θα συνεργαζοταν πολυ καλυτερα με το πλαισιο, αναδεικνυοντας στο επακρο τις δυνατοτητες του.Κοντολογοις, στην παρουσα, εργοστασιακη φαση τουλαχιστον, για την QV της δοκιμης που ειχα στα χερια μου (απο τους πρωτους μαλιστα σε Test drive με μολις 200 και κατι χλμ στο οδομετρο) η αναρτηση μονο σωστη δεν ηταν για τον χαρακτηρα και δυνατοτητες του αυτοκινητου. Ισως λιγο πιο ανετη, ναι απο την 120i E81 με m-αναρτηση, αλλα η συνολικη αισθηση μετα και απο ταξιδι σε χιονοδρομικο προορισμο, ακομα και με μια 135αρα mito που ειχε φιλος, ειναι κατωτερη δυστυχως...
Η ΜιΤο παρόλο το θάψιμο που έχει φάει, είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Ειδικά στην καλή έκδοση την QV που είναι και πολύ καλά εξοπλισμένη. Σίγουρα καλύτερο από το Mini για παράδειγμα, που σε στέλνει συνεργείο συνέχεια. Σίγουρα πιο αξιόπιστο από μια σειρά 1, που ο μέσος ιδιοκτήτης έχει πάει 1-2 φορές στο συνεργείο ασθμαίνοντας με πρόβλημα πολλαπλασιαστών ή μπεκ και έχει πληρώσει από την τσέπη του τις λακαμίες των γερμανών και της εδώ αντιπροσωπείας...
Οι οποίοι φαίνεται έχουν βάλει μυαλό, γι' αυτό η νέα σειρά 1 παίζει σε τιμές... Volvo ή ακόμη ακόμη Honda Civic!Σε γενικες γραμμες θα συμφωνω, εν τελει βεβαια εχει να κανει και με τις προσωπικες 'αναποδιες' του καθενος.
Η QV σιγουρα δεν ταλαιπωρησε, οσους ταλαιπωρησαν καποιες πρωτες 155αρες ΜΥ2008, με θεματα στην ηλεκτρονικη διαχειριση, ψεγαδια στο κοκκινο παστελ χρωμα, εμπρος συστημα με λιγο πιο μαλακα αμορτισερ, μοτερακι ηλεκτρικης κρεμαγιερας με εντονοτερη αισθηση ασαφειας, οχι μονο γυρω απο την ευθεια, και διαφορες αλλες μικρολεπτομερεις, -εχουν αναφερθει και σε αυτο το τοπικο παλαιοτερα, αλλα και σε αντιστοιχα ιταλοφιλων- που ομως σχεδον ολες μαζι, κουραζουν-ενοχλουν.Τέλος, ΓΚ εσύ το Vectra πότε θα το κάνεις τράμπα και με τι;
Καλως-κακως, ειναι ξεκαθαρα οικονομικο το ζητημα, και σε προσωπικο επιπεδο, πρεπει να μπουν σε σειρα καποια πραγματα, να κλεισουν καποιες παλαιοτερες οικογενειακες υποχρεωσεις, και τοτε, αναλογως με το εαν και ποσο καλα εξελιχθει η κατασταση, θα γινει τραμπα ή οχι...Γιατι περα απο την...χρονια, ανιατη 'αρρωστεια' που υπαρχει, το ζητουμενο -εως και πολυτελεια εδω που φτασαμε- ειναι να εχει κανεις απλως ενα μεταφορικο μεσο, ωστε να κανει την δουλεια του, οσο πιο ανεξοδα γινεται. Αυτη την στιγμη, αυτο ειναι εφικτο...
-
Κικιζα, καμία μιτο δεν εχει κανένα θεμα που να λειτουργεί σαν αποτρεπτικος παράγοντας επιλογής ... Ο άνθρωπος λεει την θέλει για την κόρη του και εσυ του λες να αποφύγει τα μοντέλα του 08 γιατι κάτι κάπως σου έκατσε στραβα...
Αν είσαι του σπορ, προφανώς θα σε ενοχλήσει η ανάρτηση, η οποία δεν ειναι κορυφαία, αλλα ειλικρινά, πες μόυ, πως αυτο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για μια δεσποινιδα!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σεβαστα ολα αυτα. Απλως εαν την ηθελες πολυ, αυτη την στιγμη, ειναι εφικτο με τις τιμες που παιζουν, χωρις -σχεδον- να χρειαζεται να βαλεις το χερι στην τσεπη, κανοντας τραμπα την 120i...Υπαρχουν δηλαδη καποιες QV με 13-14κ...
Χωρίς σχεδόν να βάλει το χέρι στην τσέπη εννοείς πάνω από 3-4 χιλιάρικα δηλαδή γιατί πάνω από 10 (και πολλά βάζω) για την 120 δεν θα δώσει κανείς.
-
Η αγορά έγινε χτες. Δεν είναι κόρη μου (δεν έχω κόρη) Εξαιρετικό αυτοκίνητο πάντως για τα χρήματά του.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σεβαστα ολα αυτα. Απλως εαν την ηθελες πολυ, αυτη την στιγμη, ειναι εφικτο με τις τιμες που παιζουν, χωρις -σχεδον- να χρειαζεται να βαλεις το χερι στην τσεπη, κανοντας τραμπα την 120i...Υπαρχουν δηλαδη καποιες QV με 13-14κ...
Χωρίς σχεδόν να βάλει το χέρι στην τσέπη εννοείς πάνω από 3-4 χιλιάρικα δηλαδή γιατί πάνω από 10 (και πολλά βάζω) για την 120 δεν θα δώσει κανείς.
H ΒΜW μου δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ τα 10Κ για να πουληθεί και δεν αξίζει να την πουλήσεις παρακάτω. Γιατί σ' αυτά τα λεφτά, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο (μια QV θα χρειαστεί 2-3Κ επιπλέον, αφού λόγω μοτέρ, έχει φάει πολύ μικρότερη απαξίωση).
Αυτό που σύντομα θα κάνω, είναι να γίνει rebuild της ανάρτησης στον Μαρακάκη, όπου θεωρώ το αυτοκίνητο θα γίνει αγνώριστο. Τώρα έχω λίγο πάνω από 90Κ χλμ, πιστεύω θα με βγάλει μια 5ετία πάνω κάτω ως έχει, χωρίς πολλά πολλά προβλήματα.
Φυσικά, θα πληρώνω όλα αυτά τα χρόνια το χαράτσι του ελληνικού κράτους, αλλά δεν βλέπω και άλλη εναλλακτική. Ούτως ή άλλως τα χιλιόμετρα έχουν περιοριστεί δραστικά, λόγω κρίσης, βενζίνης, διοδίων και προσφάτως λόγω χρήσης μηχανής (ω, ναι, είμαι από τους λίγους και εκλεκτούς που πάνε με την Ducati στην δουλειά! ).Το βασικό πρόβλημα του αυτοκινήτου, ήταν και είναι οι ξερές αντιδράσεις και τα κοπανήματα της ανάρτησης. Αυτό θα διορθωθεί. Το άλλο ζήτημα με την κατανάλωση (σε συνδυασμό με το ξύλινο πόδι μου ) δεν διορθώνεται, αλλά δεν με νοιάζει και τόσο πολύ, αφού τα χιλιόμετρα πια έχουν μειωθεί αρκετά και εξάλλου, όποιο αυτοκίνητο κι αν έχω οδηγήσει, τα αποτέσματα της οικονομίας είναι πάντα χάλια!
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Η αγορά έγινε χτες. Δεν είναι κόρη μου (δεν έχω κόρη) Εξαιρετικό αυτοκίνητο πάντως για τα χρήματά του.καλοτάξιδο...
ποια έκδοση ?
-
Κικιζα, καμία μιτο δεν εχει κανένα θεμα που να λειτουργεί σαν αποτρεπτικος παράγοντας επιλογής ... Ο άνθρωπος λεει την θέλει για την κόρη του και εσυ του λες να αποφύγει τα μοντέλα του 08 γιατι κάτι κάπως σου έκατσε στραβα......δεν μου εκατσε απλως εμενα στραβα, εχει γραφτει σε ουκ ολιγα fora, απο καμποσους κατοχους, συν την επισημη -προαιρετικη- για καποιες χωρες της Ευρωπης ειδοποιηση για αλλαγη καποιων ρυθμισεων στον ηλεκτρομηχανισμο κρεμαγιερας, και αν θυμαμαι καλα αντικατασταση των εμπροσθιων αμορτισερ, με λιγο σκληροτερα...Ψαξε λιγο πριν αρχισεις να τα βλεπεις ολα επι προσωπικου...
Αν είσαι του σπορ, προφανώς θα σε ενοχλήσει η ανάρτηση, η οποία δεν ειναι κορυφαία, αλλα ειλικρινά, πες μόυ, πως αυτο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για μια δεσποινιδα!
Δεν τιθεται θεμα περι 'μη κορυφης', κατι καταλαβαινεις λαθος, ή 'μεταφραζεις' οπως θελεις εσυ. Απλα και ξεκαθαρα η αναρτηση -ειδικα της QV η ενεργητικη- δεν στεκεται στο υψος του υπολοιπου συνολου, και συγκεκριμενα στα πολυ υψηλα επιπεδα του κινητηρα-πλαισιου. Ειναι μια μετρια, προχειρα ρυθμισμενη αναρτηση.
Η ιδανικη πχ για τις δυνατοτητες της Mito QV για να εχεις ενα παραδειγμα/μετρο συγκρισης, -για εμενα- ειναι αυτη του Punto Abarth... -
τα ίδια και τα ίδια... όσα χρόνια και αν περάσουν ο κίκιζας τα ξέρει καλύτερα...
η ανάρτηση του αμπαρθ δεν είναι τίποτα το φοβερό, σαφώς καλύτερη η ανάρτηση του εβο με τα κονι φσντι
-
τα ίδια και τα ίδια... όσα χρόνια και αν περάσουν ο κίκιζας τα ξέρει καλύτερα...η ανάρτηση του αμπαρθ δεν είναι τίποτα το φοβερό, σαφώς καλύτερη η ανάρτηση του εβο με τα κονι φσντι
Αφού είναι Π.Ο.
-
τα ίδια και τα ίδια... όσα χρόνια και αν περάσουν ο κίκιζας τα ξέρει καλύτερα...η ανάρτηση του αμπαρθ δεν είναι τίποτα το φοβερό, σαφώς καλύτερη η ανάρτηση του εβο με τα κονι φσντι
...μα το evo εννοω, το τελευταιο Punto Abarth... Δεν λεω για του SS η οποια ειναι μεν καταπληκτικη στην γρηγορη οδηγηση, αλλα αγωνιστικου επιπεδου αναρτηση, διαβαζει τα παντα με ακριβεια αλλα και κουραζει μετα απο ενα σημειο στην απλη μετακινηση...
-
Dyo filoi me qv k ηλέκτρονικη αναρτηση
περασαν μηνες στην αλφα αλλαζοντας καθε
τρεις κ λιγο διαφορα ανταλλακτικα...
ο ενας δεν την εφτιαξαν ποτε μεχρι να ληξει λιζινκ(αν δειτε ασπρη qv με οροφη απο λιζινκ μακρυααα) -
Πρώτη φορα ακούω για τέτοιο περιστατικό
-
καλοτάξιδο...
ποια έκδοση ?
Να σαι καλά
Με τα 120 ΗΡ DINSTICTIVE με το σπορ πακετο με τις 17αρες. Σε λευκό -
εγω παντος που εχω το πρωτο punto abarth νομιζω οτι η αναρτηση του ειναι πολυ καλη για σπορ αυτοκινητο στους ελληνικους δρομους.
-
Ο χρήστης stathis rs έγραψε:
εγω παντος που εχω το πρωτο punto abarth νομιζω οτι η αναρτηση του ειναι πολυ καλη για σπορ αυτοκινητο στους ελληνικους δρομους.διαφωνώ, μοιάζει με της μίτο που είναι παράλογα σκληρή για τις κλίσεις που λαμβάνει... ούτε η ηλεκτρονική με ενθουσίασε, και αν σκεφτείς το κόστος αντικατάστασης κλάφτα... μακράν η καλύτερη επιλογή είναι η κονι φεσντι που φοράει το αμπαρθ εβο... την έχω οδηγήσει και στην μίτο και με δαύτη γίνεται το καλύτερο της κατηγορίας της
Alfa Romeo Mi.Τo 2008