-
Ναι αν ισχύει αυτό και έχουν τα ίδια χλμ βγαίνει άκυρο το κιβώτιο σχετικά. Και εγώ είχα την αίσθηση οτι θα είναι μακρύτερη η 5η της 135. Μονο 84 χλμ? Λίγα..Μπορεί τότε να είναι η χάραξη της πίστας + άλλες συνθήκες τι να πώ. Δε ξέρω. Πάντως δε νομίζω οτι κάτι έγινε εσκεμένα. Ίσα ίσα προσπαθούν να το δικαιολογήσουν κιόλας..Δεν το έχω υπόψην μου καθόλου και αυτό το τεύχος Φεβρουαρίου..
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ενδιαφέρουσα εμπειρία θα είναι η οδηγησή της...
Η συγκεκριμένη έκδοση δίνει κάποια κίνητρα στην Ιταλία όσον αφορά τους νέους οδηγούς.
Νομίζω ότι απαγορεύεται σε άτομα ηλικίας κάτω των 23 να οδηγούν αυτοκίνητα με ισχύ μεγαλύτερη των 80 ίππων.
Εγώ άκουσα ότι θα δούμε mito 900 twin air με 85 ps .
-
Rxriste επειδή εγώ μίλησα για 'χεράδες' του Drive επέτρεψε μου να δικαιολογήσω το χαρακτηρισμό. Πριν πολλά χρόνια (νομίζω το σωτήριο έτος 1998) ξεκίνησε το fight club (τότε όχι με αυτό τον τίτλο αλλά ως δοκιμή κρατήματος ανάμεσα σε διάφορα αυτοκίνητα). Από τότε μέχρι και το 2005 αν δεν απατώμαι το περιοδικό καλούσε κάθε χρόνο έναν ή περισσότερους οδηγούς αγώνων οι οποίοι και έκαναν τις μετρήσεις. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να τζάσουν τους οδηγούς αγώνων και να κάνουν οι ίδιοι τις μετρήσεις. Αγνοούμε αν αυτό έγινε για οικονομικούς/τεχνικούς λόγους ή γιατί θεωρήθηκε ότι το ταλέντο των συντακτών είναι τέτοιο που κάνει περιττή την παρουσία οδηγών αγώνων.
Από εκείνη τη χρονιά και μετά άρχισαν και διάφορα κουφά (για να είμαι ειλικρινής τα τελευταία χρόνια δεν τους παρακολουθώ) με αποκορύφωμα το fc του 2007.
Εκεί λοιπόν είδαμε. Bmw 335 να είναι ταχύτερη από Ζ4Μ Coupe.
Οι συντάκτες βέβαια έγραψαν ότι δεν μπόρεσαν να πάνε την Ζ όσο γρήγορα έπρεπε και βέβαια αναρωτήθηκα 'γιατί δεν έφεραν κάποιον που να μπορούσε'. Οι χρόνοι γράφτηκαν όμως, μπήκαν και στα αρχεία, έγιναν ευαγγέλιο να προσκυνήσουν οι πιστοί.
Είδαμε μια ρημαδοBrera να μην απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά της -άσχετα αν κάποιους μήνες πριν επαινούσαν την εταιρεία ακριβώς επειδή έδινε τη δυνατότητα απενεργοποίησης - και γι αυτό λέει προσάρμοσαν το οδηγικό τους στυλ στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Τόνιζαν δε ότι έκοβαν πολύ πιο νωρίς για να 'κοροϊδέψουν' τα ηλεκτρονικά (αυτά που δεν απενεργοποιούνται ντε) και έτσι προέκυπτε άλλο στοιχείο του ευαγγελίου προς προσκύνημα.
Είναι και διάφορα άλλα που βαριέμαι να ψάξω απλά θυμήθηκα τα πιο χτυπητά. Απροπό να θυμήσω και το ότι η 2λιτρη 147 με Selespeed (και ότι σημαίνει αυτό για τις επιδόσεις της και ειδικά σε πίστα) είχε καλύτερο χρόνο από το ελαφρύτερο, εξίσου δυνατό, πολύ καλά στημένο και με manual Fiesta ST. Την πρώτη την οδήγησε οδηγός αγώνων, το δεύτερο ο Patelmeister. Δε πειράζει όμως, στο ευαγγέλιο και αυτό να γίνει τζέρτζελο.
Δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να καταλάβει κάποιος ότι οι χρόνοι περιοδικών και δη του συγκεκριμένου δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά.
Τώρα μόνο μην αρχίσουμε τα κολητιλίκια και εγώ τους ξέρω και είναι γαμώ τα παιδιά και με είχαν πάει άτα με Evo στα Μέγαρα και άλλα τέτοια που έχουν ξαναγραφτεί άπειρες φορές. Να κοιτάμε λίγο την ουσία και η ουσία είναι ότι το Drive έχει χάσει τη σοβαρότητα των γραφόμενων του σε σημαντικό βαθμό. Το καλάμι βλάπτει σοβαρά την σοβαρότητα... -
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Ναι αν ισχύει αυτό και έχουν τα ίδια χλμ βγαίνει άκυρο το κιβώτιο σχετικά. Και εγώ είχα την αίσθηση οτι θα είναι μακρύτερη η 5η της 135. Μονο 84 χλμ? Λίγα..Μπορεί τότε να είναι η χάραξη της πίστας + άλλες συνθήκες τι να πώ. Δε ξέρω. Πάντως δε νομίζω οτι κάτι έγινε εσκεμένα. Ίσα ίσα προσπαθούν να το δικαιολογήσουν κιόλας..Δεν το έχω υπόψην μου καθόλου και αυτό το τεύχος Φεβρουαρίου..Δεν ειπα πως ντε και καλα ειναι εσκεμμενο, ισως ηταν αμελεια, ισως ωχαρδεφισμος, ισως και η πραγματικη ικανοτητα του αυτοκινητου. Απλα να αναφερω το εξης. Στη σελιδα 74 του τευχους Φεβριουαριου 2010 του Drive αναφερεται για τη MiTo Multiair 135 ως εξης: ' Η κλιμακωση του κιβωτιου της ταιριαζει γαντι στα Μεγαρα η τελος παντων την ταιριαζει χωρις πολυ ζορι το ευρυ ωφελιμο φασμα του κινητηρα. '
Μετα απο αυτο καταλαβαινεις οτι η QV με ακομα μεγαλυτερο ωφελιμο φασμα και με ακομα καλυτερη κλιμακωση ειναι λιγο δυσκολο να κανει κακο χρονο για ακριβως αντιθετους λογους απο αυτους για τους οποιους επαινουν την Multiair 135.
Τελος αν και οπως ειπα το Drive εχει κανει τις πιο καλες μετρησεις επιδοσεων απο σταση για ολα τα Multiair ειτε 135, ειτε 170, οχι τοσο στο 0-100, αλλα στο 0-160 και στα 1000μ, θα ηταν ενδιαφερον να μας πει καποιος τι χρονο ειχαν κανει οι 4Τ με την QV στα Μεγαρα αν και γενικα τα νουμερα επιδοσεων που εχουν δωσει απο σταση γι'αυτα τα δυο μοτερ ειναι πολυ ασχημα. Σιγουρα ηταν αισθητα καλυτερος.
-
Ρε το έχω τελικά αυτό το drive του Φλεβάρη. Όντως και σε αυτό το τεύχος έλεγε οτι το χαντακώνει το esp το rallye..
Ρε σύ είσαι σίγουρος ότι βγάζει μόνο 83 χλμ η δευτέρα στο 5άρι? Πολύ κοντή μου φαίνεται..Καμιά άλλη δοκιμή της qv στα μέγαρα δεν υπάρχει ρε παιδάκι μου? Κανείς?
-
Λοιπον μολις το βρηκα. Στο τευχος Μαιου 2010 των 4Τ. Σελιδα 126 και η 2α τελειωνει στα 88 χλμ. Δεν ειναι 83 αλλα και παλι ειναι μολις 4 χλμ παραπανω απο την QV με διαφορα κοφτη 100 σαλ 6500 εναντι 6600!!!
Για τις μετρησεις της MiTo σε αυτο το τευχος ειχα γραψει τα παρακατω...
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Βλεπω σημερα εξωφιλο στους 4Τ, DS3 THP, MiTo 135 Multiair, Ibiza FR, Mini Cooper απλο. Ειχα διαβασει καπου οτι η MiTo με τον 135 ειχε μετρηθει απο τους 4Τ 0-100 στα 9.6 . Λεω ας το παρει το ποταμι ας τα σκασω τα 5.5 ευρω με σκοπο να τσεκαρω τις μετρησεις. Η γνωμη μου; Κυριοι των 4Τ τροχων οχι αλλο καρβουνο. Δεν παει αλλο. Ας παρουμε ως δεδομενο οτι στην MiTo 155 ειχαν γραψει τον καλυτερο χρονο αναμεσα σε 4T, Drive και EVO στο 0-100 και απολυτα λογικους χρονους στις υπολοιπες μετρησεις απο σταση και τις ρεπριζ που συμβαδιζαν με του EVO πλην του γεγονοτος οτι το EVO εγραψε 0-100 στο 8.6. Αν αναλογιστουμε οτι εκεινες οι μετρησεις των 4Τ ηταν και με πολυ υψηλη θερμοκρασια τοτε φαινονται απολυτα λογικες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο και την γενικοτερη αισθηση που αποκομιζες απο το αυτοκινητο. Παμε λοιπον τωρα στη 135. Αρχικα θεωρω το 0-100 στο 9.6 κακο αλλα ανεκτο αν θεωρησεις πως δεν μπορεσαν να κανουν καλη εκκινηση λογω του ASR και παλι ομως ειναι μεγαλο νουμερο. Μεχρι τα 60 χλμ εχεις χασει οτι ειναι να χασεις απο την εκκινηση πραγμα που επιβεβαιωνει και το κακο 4.5 για το 0-60 αλλα μετα απο αυτη την ταχυτητα δεν υπαρχουν δικαιολογιες. Παμε λοιπον στην ΠΡΟΚΛΗΣΗ. 0-160: 27.8 και 0-1000: 31.3/ 165 χλμ. Παιδες το Drive εχει μετρησει το GP EVO 135 με παρομοια κλιμακωση κιβωτιου0-100:8.9, 0-160: 24.6 και 0-1000:30.3 . Επισης το EVO εχει μετρησει τη MiTO 135 0-100:8.8, 0-160: 22.8 και 0-1000: 29.92 με το δυναμομετρο να γραφει 148 ιππους. Θα μου πειτε οτι οτι οι συγκεκριμενες μετρησεις του EVO οχι τοσο στο 0-100 αλλα στο 0-160 και στο 0-1000 ειναι σχετικα αισιοδοξες και θα συμφωνησω αλλα θεωρω απολυτα ρεαλιστικες τις μετρησεις του GP EVO 135 με 0-160 στο 24.6 ακριβως ισαξιο με το παλιο δικο μου HGT. Αν θεωρησουμε πως ο 135 βγαζει τουλαχιστον 145 αλογα η μετρηση των 4Τ για το 0-160 και το 0-1000 για τη MiTo 135 ειναι το λιγοτερο ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Εστω οτι στο 0-100 εκαναν κακη εκκινηση και εχασαν 0.7 απο το GP EVO 135 γραφοντας 9.6 . Πως ομως ρε μαγκες αυτη η διαφορα εγινε 3.2 δευτερολεπτα στα 160; Πως με ιδιο μοτερ, παρομοιο βαρος, και παρομοια κλιμακωση χαθηκαν ουτε λιγο ουτε πολυ αλλα 2.5 δευτερολεπτα στο 100-160. Επισης αν κανεις 0-1000 στα 30.3 με το Punto πως ειναι δυνατον να κανεις 31.3 με τη MiTo και ολοι ξερουμε οτι το ενα δευτερολεπτο διαφορα σε μετρηση επιταχυνσης αποστασης ειναι πολυ πιο σημαντικο απο την μετρηση επιταχυνσης μεχρι μια συγκεκριμενη ταχυτητα. Πως ειναι δυνατον το ατμοσφαιρικο Mini να κανει 0-160 μολις 1.1 δευτερολεπτα χειροτερα απο τη MiTo ενω ειναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να κανει 0-1000:31.2 αν η MiTo κανει 31.3 με διαφορα στην ταχυτητα εξοδου μολις ενος χλμ υπερ της τελευταιας. Προς θεου δεν λεω οτι το Mini δεν κανει αυτους τους χρονους, με βαση το βαρος του και το μοτερ του τα θεωρω μια καλη αλλα οχι ευνοικη μετρηση, μια ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ μετρηση θα ελεγα. Για τη MiTo ομως οι χρονοι ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ στα ορια της παραπλανησης.ΥΓ: Κικιζα περιμενω μια δημοσια θεση σου πανω στο θεμα.
-
Παροτι εχω κατηγορηθει απο αρκετους Ιταλοφιλους για τα κατα καιρους σχολια μου, σε αυτοκινητα του ενδιαφεροντος
τους, ημουν αυτος που εθεσε το ερωτημα σχετικα με τις -παραδοξως- υποδυεστερες επιδοσεις της Mito QV (σε σχεση με την Mito 155) στο τυπικο 0-100Km/h , αλλα και ως προς στην γενικοτερη συνταξη του αρθρου οπου παρουσιαζοταν, το οποιο ειχε εμφανεστατες αδυναμιες σε διαπιστωσεις που σχετιζονται με δυνατοτητες και τον χαρακτηρα του αυτοκινητου...viewtopic.php?f=5&t=8262&hilit=%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%82+%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CF%82&start=2910#p1821776
Το παραδοξο αυτο φαινομενο που τυχαινει να αφορα την Mito QV, και εναν συγκεκριμενο συντακτη των 4τροχων (ο οποιος
εκανε την παρουσιαση στα Μεγαρα τον περασμενο Απριλιο) συνεχιστηκε, στο τρεχον τευχος, με τον ιδιο
συντακτη, μεταξυ συγκριτικου με αλλα τρια GTI (10 στο συνολο που αποτελουσαν τα υποψηφια για το GTI της χρονιας 2010),
ο οποιος δεν ξεχασε να τονισει το 'πολυ μικρο ευρος διαθεσιμης ισχυος' της QV, αλλα και να βαλει στα υπερ
το τιμονι της, και οχι τον κινητηρα, ή το κιβωτιο.
Ακολουθησε και εδω ερωτηση/απορια, αλλα απαντηση μεχρι στιγμης δεν εχει δοθει...viewtopic.php?f=5&t=8262&start=3120#p2029354
Στα των επιδοσεων σε πιστες, που τεθηκαν απο τον Yugo_para_siempre, σε γενικες γραμμες εχω καλυφθει απο τα λεγομενα
του Eddie147.
Eπειδη ομως ζητηθηκαν περαιτερω στοιχεια για την QV, αναφερω ως ενδειξη καποιους χρονους
στην πιστα Μεγαρων, τονιζοντας ομως οτι προκειται για ξεχωριστες μετρησεις, σε διαφορετικες ημερομηνιες, και πιθανον
με διαφορετικους οδηγους...
AR Mito QV - 1:16.75 (4τροχοι Απριλιος 2010)
Peugeot 207 RC - 1:15.4 (4τροχοι Αυγουστος 2007)
Renault Clio RS - 1:14.6
Opel Corsa Opc - 1:15.2 (4τροχοι -συγκριτικο- Ιουλιος 2007)
Ηοnda Civic Type R - 1:15.1 (4τροχοι Απριλιος 2007)Παραθετω και ενα διαγραμμα με την κλιμακωση του κιβωτιου της Mito 135 και DS3 THP...
Τελος, αναφορικα με το 'μικρο ευρος ισχυος' που αναφερεται για την Mito QV, στο τελευταιο τευχος, μια απλη αναγνωση
των ρεπριζ μεταξυ Civic type r, Mito QV, Cooper S και DS3 THP, συγκριτικου των 4τροχων του Αυγουστου, εδω:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13148
απο τον ιδιο συντακτη παλι , εγειρει τουλαχιστον την απορια, σχετικα με το 'τι θελει να πει ο ποιητης'....? -
Αυτό με τις ρεπρίζ που παρουσιάζουν το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ άλλη μια φορά.
Για μένα δε λένε και πολλά γιατί δεν σου δείχνουν το χαμηλότερο χρόνο που μπορεί να πετύχει το κάθε αμάξι σε πχ 60-100, 80-120 κτλ. Σου δείχνουν το χαμηλότερο χρόνο με συγκεκριμένη ταχύτητα μέσα (πχ 3η,4η,5η κτλ). Το ένα αμάξι όμως μπορεί να κάνει για παράδειγμα γρηγορότερο 80-120 με 3η από ένα άλλο και να κάνει χειρότερο με 4η. Η κλιμάκωση είναι διαφορετική σε όλα. Οπότε είναι λίγο άκυρη η σύγκριση..
-
Καταρχήν να σημειώσω με πάσα ειλικρίνεια ότι προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε ένα από τα παιδιά που ήταν και είναι ακόμα στο Drive.
Σίγουρα η αξιοπιστία των χρόνων που γράφανε στις πίστες (μέχρι και την στιγμή που έφυγε ο Τσιγκρής) ήταν για μένα δεδομένη. Όλοι υπολείπονταν σε χρόνους από αυτόν και το γράφανε και το τονίζανε. Δεν το κρύβανε ούτε το κρύβουνε ότι ΔΕΝ είναι οδηγοί αγώνων.
Και εγώ ο ίδιος όμως δεν περιμένω από αυτούς να βγάλουν και το τελευταίο δέκατο δευτερολέπτου από τα αμάξια.
Το θέμα ποιο είναι όμως... ότι η σύγκριση γίνεται από τον ίδιο οδηγό με τις ίδιες για όλα τα αμάξια συγκεκριμένες συνθήκες. Αν πούμε ότι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου οδηγού μπορούν να πάρουν το 80% των αυτοκινήτων αυτό θα ισχύει για όλα. Και αυτό το πιστεύω γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με σουπερ καρ των 400 ίππων και βάλε. Όπως πολύ σωστά ανέφερες το παράδειγμα με την Ζ4Μ και σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρω να κρίνω αν θα λάβω υπόψη μου χρόνους. Εξάλλου το διευκρινίσανε και το παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούσαν απλά. Για μένα αυτό είναι έντιμο και ντόμπρο και όποιος είναι σταθερός αναγνώστης τους θα ξέρει αν θα λαμβάνει υπόψη του αυτούς του χρόνους.Εξάλλου εδώ έχουμε να κάνουμε με αμάξια των 150 και 180 ίππων και για έναν δημοσιογράφο που το έχει αλλά και είναι η δουλειά του να οδηγεί και να μπαίνει σε πίστες δεκάδες φορές περισσότερες απ'όλους μας εδώ, νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να ξεζουμίσει αυτά τα αμάξια. Το θέμα είναι ότι έχουμε χρόνους από τον ίδιο οδηγό με τις ίδιες συνθήκες για όλα τα αμάξια κάτι το οποίο εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε.
Τώρα συγκεκριμένα για την Μιτο και επειδή δεν είναι κανένα σουπερ καρ αλλά ένα σουπερ μίνι 170 αλόγων, δεν νομίζω ότι έχει καμιά τρελή ιδιαιτερότητα η οδήγησή της για να χάνει ο οδηγός της 2 δεύτερα σε σχέση με τα άλλα αμάξια. Και επίτηδες να το έκανε δεν πιστεύω ότι θα ήταν τόσο βλάκες να την βγάλουν τελευταία με τέτοια διαφορά γιατί όλοι όπως τώρα θα ψυλλιάζονταν ότι κάτι στραβό υπάρχει εδώ (βλ. 'πακέτο στήριξης').
Όπως και να έχει όμως αυτή είναι η δική μου άποψη και μόνο, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
@EDDIE_147Καταρχήν να σημειώσω με πάσα ειλικρίνεια ότι προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε ένα από τα παιδιά που ήταν και είναι ακόμα στο Drive.
Σίγουρα η αξιοπιστία των χρόνων που γράφανε στις πίστες (μέχρι και την στιγμή που έφυγε ο Τσιγκρής) ήταν για μένα δεδομένη. Όλοι υπολείπονταν σε χρόνους από αυτόν και το γράφανε και το τονίζανε. Δεν το κρύβανε ούτε το κρύβουνε ότι ΔΕΝ είναι οδηγοί αγώνων.
Και εγώ ο ίδιος όμως δεν περιμένω από αυτούς να βγάλουν και το τελευταίο δέκατο δευτερολέπτου από τα αμάξια.
Το θέμα ποιο είναι όμως... ότι η σύγκριση γίνεται από τον ίδιο οδηγό με τις ίδιες για όλα τα αμάξια συγκεκριμένες συνθήκες. Αν πούμε ότι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου οδηγού μπορούν να πάρουν το 80% των αυτοκινήτων αυτό θα ισχύει για όλα. Και αυτό το πιστεύω γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με σουπερ καρ των 400 ίππων και βάλε. Όπως πολύ σωστά ανέφερες το παράδειγμα με την Ζ4Μ και σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρω να κρίνω αν θα λάβω υπόψη μου χρόνους. Εξάλλου το διευκρινίσανε και το παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούσαν απλά. Για μένα αυτό είναι έντιμο και ντόμπρο και όποιος είναι σταθερός αναγνώστης τους θα ξέρει αν θα λαμβάνει υπόψη του αυτούς του χρόνους.Εξάλλου εδώ έχουμε να κάνουμε με αμάξια των 150 και 180 ίππων και για έναν δημοσιογράφο που το έχει αλλά και είναι η δουλειά του να οδηγεί και να μπαίνει σε πίστες δεκάδες φορές περισσότερες απ'όλους μας εδώ, νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να ξεζουμίσει αυτά τα αμάξια. Το θέμα είναι ότι έχουμε χρόνους από τον ίδιο οδηγό με τις ίδιες συνθήκες για όλα τα αμάξια κάτι το οποίο εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε.
Τώρα συγκεκριμένα για την Μιτο και επειδή δεν είναι κανένα σουπερ καρ αλλά ένα σουπερ μίνι 170 αλόγων, δεν νομίζω ότι έχει καμιά τρελή ιδιαιτερότητα η οδήγησή της για να χάνει ο οδηγός της 2 δεύτερα σε σχέση με τα άλλα αμάξια. Και επίτηδες να το έκανε δεν πιστεύω ότι θα ήταν τόσο βλάκες να την βγάλουν τελευταία με τέτοια διαφορά γιατί όλοι όπως τώρα θα ψυλλιάζονταν ότι κάτι στραβό υπάρχει εδώ (βλ. 'πακέτο στήριξης').
Όπως και να έχει όμως αυτή είναι η δική μου άποψη και μόνο, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
σε μέγάλη υπόληψη έχεις τους δημοσιογράφους και τον ειδικό τύπο...
-
Και επίτηδες να το έκανε δεν πιστεύω ότι θα ήταν τόσο βλάκες να την βγάλουν τελευταία με τέτοια διαφορά γιατί όλοι όπως τώρα θα ψυλλιάζονταν ότι κάτι στραβό υπάρχει εδώ
Τζέρτζελο να γίνεται για αυτούς. Πόσοι 'οργισμένοι' αλφίστες θα στείλουν γράμμα; Πόσοι θα τρέξουν να πάρουν το επόμενο τεύχος για να δουν τη συνέχεια του σήριαλ κλπ;...
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Αυτό με τις ρεπρίζ που παρουσιάζουν το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ άλλη μια φορά.Για μένα δε λένε και πολλά γιατί δεν σου δείχνουν το χαμηλότερο χρόνο που μπορεί να πετύχει το κάθε αμάξι σε πχ 60-100, 80-120 κτλ. Σου δείχνουν το χαμηλότερο χρόνο με συγκεκριμένη ταχύτητα μέσα (πχ 3η,4η,5η κτλ). Το ένα αμάξι όμως μπορεί να κάνει για παράδειγμα γρηγορότερο 80-120 με 3η από ένα άλλο και να κάνει χειρότερο με 4η. Η κλιμάκωση είναι διαφορετική σε όλα. Οπότε είναι λίγο άκυρη η σύγκριση..
Δεν σε πιανω, παρεθεσα ομως στο προηγουμενο μου Post 3 Link, τα οποια πιθανοτατα δεν ανοιξες να δεις σε τι αναφερομαι.
Το τελευταιο link παρεπιπτοντως, για να τα αναμασησω αφου ΟΛΟΙ μαζι μιλαμε, αλλα ΧΩΡΙΑ καταλαβαινομαστε,
δειχνει τεσσερις -κατατοπιστικοτατες για τις δυνατοτητες του καθε κινητηρα- ρεπριζ μεταξυ Civic type r, Mito QV, Cooper S και DS3 THP, και αυτες ειναι οι εξης:Mito QV
50-80 χλμ./ώρα (3η) 2,9δλ
80-120 χλμ./ώρα (4η) 5,6 δλ.
120-140 χλμ./ώρα (5η) 4,3 δλ.
60-120 χλμ./ώρα (6η) 14,4 δλ.DS3 THP
50-80 χλμ./ώρα (3η) 3,6 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (4η) 6,7 δλ.
120-140 χλμ./ώρα (5η) 4,9 δλ.
60-120 χλμ./ώρα (6η) 17,5 δλ.Cooper S
50-80 χλμ./ώρα (3η) 3,4 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (4η) 5,8 δλ.
120-140 χλμ./ώρα (5η) 4,5 δλ.
60-120 χλμ./ώρα (6η) 12,9 δλ.Type R Championship
50-80 χλμ./ώρα (3η) 3,7 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (4η) 6,8 δλ.
120-140 χλμ./ώρα (5η) 4,7 δλ.
60-120 χλμ./ώρα (6η) 16,5 δλ.Aπο αυτες τις μετρησεις, προκυπτει για τον συντακτη των 4τροχων, οτι η Mito QV 'εχει χαμηλο ευρος διαθεσιμης ισχυος' οτι 'Πιο ψηλα 'κρεμαει' και σε καμμια περιπτωση δεν διαθετει το βαθος των αντιστοιχων Γερμανικων κατασκευων' (4τροχοι Νοεμβριος 2010), και 'επιταχυνοντας, ο κινητηρας δεν σε κερδιζει με την ισχυ του' (4τροχοι Απριλιος 2010).
Τοσο πια θεοκοντες σχεσεις εχει η MIto QV σε σχεση και με το Cooper S που εχει τον ισχυροτερο κινητηρα, σε επιπεδο κατηγοριας, και επιτυγχανει τετοιες ρεπριζ...?
Θα ξεχασουμε και αυτα τα λιγα που ξερουμε δηλαδη? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Καταρχήν να σημειώσω με πάσα ειλικρίνεια ότι προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε ένα από τα παιδιά που ήταν και είναι ακόμα στο Drive.
σε μέγάλη υπόληψη έχεις τους δημοσιογράφους και τον ειδικό τύπο...
Σίγουρα τους έχω σε μεγαλύτερη όσον αφορά τις ικανότητες οδήγησης συγκριτικά με τους περισσότερους από εδώ μέσα αλλά και για την δυνατότητα που έχουνε λόγο δουλειάς να κάνουνε δοκιμές που εγώ δεν μπορώ να κάνω.
Εσύ πάντως, επειδή έχουμε ξανακάνει μια παρόμοια συζήτηση και μου την ξανά είπες για την γνώμη που έχω για τα περιοδικά, στηρίζεις τα λεγόμενά σου στις δοκιμές που κάνεις ταυτόχρονα στα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν για να μπορείς να έχεις λόγο, αν δεν κάνω λάθος? Φαντάζομαι χρησιμοποιείς και Vbox?Και θα επαναλάβω, παίρνω από τον ειδικό τύπο αυτά που πιστεύω ότι αξίζει να πάρω. Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να δοκιμάσω όσο μοντέλα με ενδιαφέρουν εξαντλητικά με όργανα μέτρησης και κάτω από τις ίδιες συνθήκες για να βγάλω δικά μου συμπεράσματα. Και φαντάζομαι όλοι μας εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτό με τις ρεπρίζ που παρουσιάζουν το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ άλλη μια φορά.
Για μένα δε λένε και πολλά γιατί δεν σου δείχνουν το χαμηλότερο χρόνο που μπορεί να πετύχει το κάθε αμάξι σε πχ 60-100, 80-120 κτλ. Σου δείχνουν το χαμηλότερο χρόνο με συγκεκριμένη ταχύτητα μέσα (πχ 3η,4η,5η κτλ). Το ένα αμάξι όμως μπορεί να κάνει για παράδειγμα γρηγορότερο 80-120 με 3η από ένα άλλο και να κάνει χειρότερο με 4η. Η κλιμάκωση είναι διαφορετική σε όλα. Οπότε είναι λίγο άκυρη η σύγκριση..
Δεν σε πιανω, παρεθεσα ομως στο προηγουμενο μου Post 3 Link, τα οποια πιθανοτατα δεν ανοιξες να δεις σε τι αναφερομαι.
Το τελευταιο link παρεπιπτοντως, για να τα αναμασησω αφου ΟΛΟΙ μαζι μιλαμε, αλλα ΧΩΡΙΑ καταλαβαινομαστε,
δειχνει τεσσερις -κατατοπιστικοτατες για τις δυνατοτητες του καθε κινητηρα- ρεπριζ μεταξυ Civic type r, Mito QV, Cooper S και DS3 THP, και αυτες ειναι οι εξης:Mito QV
50-80 χλμ./ώρα (3η) 2,9δλ
80-120 χλμ./ώρα (4η) 5,6 δλ.
120-140 χλμ./ώρα (5η) 4,3 δλ.
60-120 χλμ./ώρα (6η) 14,4 δλ.DS3 THP
50-80 χλμ./ώρα (3η) 3,6 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (4η) 6,7 δλ.
120-140 χλμ./ώρα (5η) 4,9 δλ.
60-120 χλμ./ώρα (6η) 17,5 δλ.Cooper S
50-80 χλμ./ώρα (3η) 3,4 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (4η) 5,8 δλ.
120-140 χλμ./ώρα (5η) 4,5 δλ.
60-120 χλμ./ώρα (6η) 12,9 δλ.Type R Championship
50-80 χλμ./ώρα (3η) 3,7 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (4η) 6,8 δλ.
120-140 χλμ./ώρα (5η) 4,7 δλ.
60-120 χλμ./ώρα (6η) 16,5 δλ.Aπο αυτες τις μετρησεις, προκυπτει για τον συντακτη των 4τροχων, οτι η Mito QV 'εχει χαμηλο ευρος διαθεσιμης ισχυος' οτι 'Πιο ψηλα 'κρεμαει' και σε καμμια περιπτωση δεν διαθετει το βαθος των αντιστοιχων Γερμανικων κατασκευων' (4τροχοι Νοεμβριος 2010), και 'επιταχυνοντας, ο κινητηρας δεν σε κερδιζει με την ισχυ του' (4τροχοι Απριλιος 2010).
Τοσο πια θεοκοντες σχεσεις εχει η MIto QV σε σχεση και με το Cooper S που εχει τον ισχυροτερο κινητηρα, σε επιπεδο κατηγοριας, και επιτυγχανει τετοιες ρεπριζ...?
Θα ξεχασουμε και αυτα τα λιγα που ξερουμε δηλαδη?Ρε σύ το είδα το Link σου. Και το έχω ξαναδεί και έχω διαβάσει και το περιοδικό με τις μετρήσεις.
Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω γιατί δεν το είπα και τόσο καθαρά η αλήθεια είναι. Βαριόμουν
Λοιπόν, ας πάρουμε mito qv και ds3 για παράδειγμα. Έχουμε και λέμε. Το κιβώτιο του ds3 είναι πολύ μακρύτερο.
Για παράδειγμα ο κόφτης δευτέρας είναι στα 111 χλμ.
Της mito qv ο αντίστοιχος κόφτης της δευτέρας είναι στα 84 χλμ.
Της τρίτης ο κόφτης του ds3 είναι στα 162 και της mito στα 124.Ας πούμε για παράδειγμα αν μετρήσεις 80-120 με 3η και τα 2 αμάξια, η 3η της mito μπαίνει στο καλύτερο σημείο. Σχεδόν εκεί που κοφτιάζει η δευτέρα. Ενώ το ds3 τον καλύτερο χρόνο του για 80-120 θα τον γράψει γεμίζοντας τη δευτέρα μέχρι τα 111 και μετά αλλάζοντας σε 3η. Αμά το βάλεις από την αρχή με τρίτη να κάνει 80-120 εννοείται οτι** δεν** θα γράψει τον καλύτερο χρόνο που μπορεί να κάνει.
Δε σημαίνει απαραίτητα οτι έχει καλύτερη ρεπριζ η mito στο 80-120 (για το παράδειγμα που αναφέρω εννοώ). Έχει καλύτερη ρεπρίζ με 3η. Όχι όμως γενικά στο 80-120. Αυτό δεν το ξέρεις. Αν όμως έκαναν 80-120 με οτι ταχύτητα βολεύει το καθένα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό σίγουρα. Ποιό θα ήταν δε ξέρω. Αλλά θα ήταν σίγουρα άλλο και θα βόλευε το ds3 περισσότερο.Αυτό εννοώ όταν σου λέω οτι δεν έχει νόημα να συγκρίνεις 2 αμάξια με συγκεκριμένες ταχύτητες μέσα για να δείς πιο είναι πιο γρήγορο. Η κλιμάκωση των κιβωτίων είναι εντελώς διαφορετική που σημαίνει οτι δεν ευνοούνται όλα με την ίδια ταχύτητα στο κιβώτιο.
Αν μέτραγες ας πούμε 80-110 το ds3 θα τα έπιανε μόνο με δευτέρα στο τέρμα και η mito θα έπρεπε να αλλάξει από δευτέρα σε τρίτη και αναγκαστικά να πέσουν και οι στροφές της τρίτης χαμηλότερα.
Το drive οκτωβρίου που πήρα έχει 60-160 και δεν αναφέρει ταχύτητα. Φαντάζομαι δηλαδή τον καλύτερο χρόνο που μπορούν να πετύχουν άσχετα με τι ταχύτητα στο κιβώτιο. Υποθέτω με όποια βολεύει το καθένα. Και έχουμε:
60-160 χλμ
mito qv : 15.7 sec
ds3 thp : 15.5 secΣύμφωνα πάντα με το drive.
Τέτοιου είδους μετρήσεις δείχνουν πιο καθαρά νομίζω τις ρεπρίζ ενός αυτοκινήτου από το να λες με 3η, 4η,5η κτλ.
Το έπιασες καθόλου το σκεπτικό μου?
-
Σίγουρα τους έχω σε μεγαλύτερη όσον αφορά τις ικανότητες οδήγησης συγκριτικά με τους περισσότερους από εδώ μέσα αλλά και για την δυνατότητα που έχουνε λόγο δουλειάς να κάνουνε δοκιμές που εγώ δεν μπορώ να κάνω.
Εσύ πάντως, επειδή έχουμε ξανακάνει μια παρόμοια συζήτηση και μου την ξανά είπες για την γνώμη που έχω για τα περιοδικά, στηρίζεις τα λεγόμενά σου στις δοκιμές που κάνεις ταυτόχρονα στα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν για να μπορείς να έχεις λόγο, αν δεν κάνω λάθος? Φαντάζομαι χρησιμοποιείς και Vbox?Και θα επαναλάβω, παίρνω από τον ειδικό τύπο αυτά που πιστεύω ότι αξίζει να πάρω. Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να δοκιμάσω όσο μοντέλα με ενδιαφέρουν εξαντλητικά με όργανα μέτρησης και κάτω από τις ίδιες συνθήκες για να βγάλω δικά μου συμπεράσματα. Και φαντάζομαι όλοι μας εδώ μέσα.
στην έχω ξαναπεί και ακόμα δεν έχεις κάτσει να αναρωτηθείς γιατί...
έχω κάνει μετρήσεις στο προσωπικό μου αυτοκίνητο πριν πουλήσω το παλιό μου για να βγάλω δικά μου συμπεράσματα...
υπάρχουν πράγματα που είναι εξ'όφθαλμα... και άλλα όχι και τόσο...
προσωπικά σταμάτησα να διαβάζω περιοδικά όταν άρχισα να κατανοώ την μηχανολογία και τα αντιφατικά κειμενά τους... βέβαια τους δικαιολογώ ... τόσα κατανοούν, τόσα γράφουν...btw έχω γράψει και εγώ σε περιοδικό μεγάλου ομίλου τεχνικών εκδόσεων ... έκανα παρουσίαση ενός ελαφρά βελτιωμένου σεντάν... όντας μαθητής λυκείου και χωρίς να έχω δεί καν το αυτοκίνητο...
καλημέρα...
-
@ironman02
Σαφεστατα και δεν μπορεις να εχεις την ΠΛΗΡΗ εικονα των δυνατοτητων ενος κινητηρα, ειδικα απο την στιγμη
που υπαρχουν αλλες παραμετροι, οπως η σχεσεις κιβωτιου, η τελικη σχεση διαφορικου, η αναλογια κιλων/ιππο, κ.ο.κ.
Το θεμα μου εμενα ομως ειναι, οτι εφοσον δεν υπαρχει απο την πλευρα τουλαχιστον των 4τροχων μια
δυναμομετρηση για τον κινητηρα της Mito QV, που να μας δειχνει και απροκαλυπτα πλεον τι δυνατοτητες εχει, δεν μπορει ο συντακτης να λεει συνεχως περι 'μικρου ευρους ισχυος', και τα υπολοιπα που ανεφερα στο προηγουμενο post, την στιγμη που 'καθαριζει' εκτος απο το DS3 THP, και το cooper S σε καποιες απο αυτες το οποιο συγκριτικα με την υπολοιπη 'παρεα' εχει τον πιο ισχυρο κινητηρα, με πραγματικη δυναμη στους τροχους να ξεπερναει ισως και την ονομαστικη των 175ιππων.
Οι ρεπριζ btw που παρατιθενται εχουν και 4η και 5η και 6η σχεση συγκριτικα με τις πλεον
διαδεδομενες ταχυτητες. Οταν βλεπεις σε ΟΛΕΣ τις ρεπριζ να ειναι η QV μπροστα απο το 1600αρι DS3, σε μερικες επισης στο τρεχον τευχος, μπροστα απο το ισχυροτερο 207 RC, και το Cooper S, ε, δεν νομιζω πια οτι εχει σχεσεις για αναβασεις η Mito, ουτε το cooper S / RC θεομακρες σχεσεις αντιστοιχα...
Eν πασει περιπτωσει για να το κλεισω απο την πλευρα μου και να μην κουραζω αλλο, ΠΟΥΘΕΝΑ στα εικοσι χρονια που διαβαζω αυτοκινητιστικα περιοδικα Ελληνικα/ξενα, δεν εχω δει αρνητικες αναφορες για καποιο κινητηρα αυτοκινητου, και ταυτοχρονα να ειναι μπροστα σε ρεπριζ, απο τα περισσοτερα ανταγωνιστικα μοντελα και μαλιστα με χαμηλοτερο κυβισμο απο αυτα. -
στην έχω ξαναπεί και ακόμα δεν έχεις κάτσει να αναρωτηθείς γιατί...
έχω κάνει μετρήσεις στο προσωπικό μου αυτοκίνητο πριν πουλήσω το παλιό μου για να βγάλω δικά μου συμπεράσματα...
υπάρχουν πράγματα που είναι εξ'όφθαλμα... και άλλα όχι και τόσο...
προσωπικά σταμάτησα να διαβάζω περιοδικά όταν άρχισα να κατανοώ την μηχανολογία και τα αντιφατικά κειμενά τους... βέβαια τους δικαιολογώ ... τόσα κατανοούν, τόσα γράφουν...btw έχω γράψει και εγώ σε περιοδικό μεγάλου ομίλου τεχνικών εκδόσεων ... έκανα παρουσίαση ενός ελαφρά βελτιωμένου σεντάν... όντας μαθητής λυκείου και χωρίς να έχω δεί καν το αυτοκίνητο...
καλημέρα...
Τώρα το ότι έχεις κάνει δοκιμές (έτσι γενικά και αόριστα) στο αυτοκίνητό σου (όλοι καθημερινά κάνουμε δοκιμές στα αυτοκίνητά μας και τα συγκρίνουμε με ότι είχαμε πριν) και ότι έγραψες κάτι για κάποιο αυτοκίνητο (και εγώ έγραφα για εστιατόρια σε κλαδικό περιοδικό κάποτε, με κάνει γευσιγνώστη?)...πρέπει να μου πει εμένα κάτι σε σχέση με το θέμα συγκριτικών που παρουσιάζουν τα περιοδικά και τους χρόνους που γράφουν στην πίστα? Ξέρω ότι μου έφερες αυτό το παράδειγμα για να δείξεις ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος σχετικός με το θέμα για να γράψει και να κρίνει κάτι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι άτοπο παράδειγμα και ισοπεδωτικό. Να δεχτώ ότι μπορεί να παίζουνε διάφορα στον κόσμο του ειδικού τύπου αυτοκινήτου αλλά αυτοί είναι που θα μας δώσουνε τις πρώτες εντυπώσεις για ένα αμάξι και ανάλογα αν είναι υπέρ της μάρκας που γουστάρουμε θα την υπερασπιστούμε αυτήν την άποψη και σε αντίθετη περίπτωση θα την θάψουμε, καλή ώρα...
Δεν κρίνω τις μηχανολογικές γνώσεις των δημοσιογράφων (οι οποίες δεν χρειάζονται για να οδηγήσεις ένα αμάξι) ούτε θα κάτσω να μάθω μηχανολογία από αυτά που θα γράψουν αυτοί. Ο μεγαλύτερος στούρνος μπορεί να έχει τρελά χέρια και αυτό μου φτάνει για να ακούσω την γνώμη του για ένα αμάξι με το οποίο έγραψε χρόνους στην πίστα.Διαβάζω τους χρόνους που γράφουνε αυτοί (δημοσιογράφοι, δοκιμαστές κλπ) για το κάθε περιοδικό και site στο οποίο γίνεται αναφορά εδώ μέσα, αν τώρα εσύ μπορέσεις και κάνεις δοκιμές για παράδειγμα στα τουτούνια του συγκριτικού που αναφερόμαστε και μου βγάλεις πρώτη την Μιτο π.χ... θα σε παραδεχτώ και εγώ θα μαζεύω αμάξια που με ενδιαφέρουν για να στα δώσω να τα δοκιμάσεις και να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης αν θελήσω να μάθω μηχανολογία θα σε προτιμήσω.
-
Τώρα το ότι έχεις κάνει δοκιμές (έτσι γενικά και αόριστα) στο αυτοκίνητό σου (όλοι καθημερινά κάνουμε δοκιμές στα αυτοκίνητά μας και τα συγκρίνουμε με ότι είχαμε πριν) και ότι έγραψες κάτι για κάποιο αυτοκίνητο (και εγώ έγραφα για εστιατόρια σε κλαδικό περιοδικό κάποτε, με κάνει γευσιγνώστη?)...πρέπει να μου πει εμένα κάτι σε σχέση με το θέμα συγκριτικών που παρουσιάζουν τα περιοδικά και τους χρόνους που γράφουν στην πίστα? Ξέρω ότι μου έφερες αυτό το παράδειγμα για να δείξεις ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος σχετικός με το θέμα για να γράψει και να κρίνει κάτι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι άτοπο παράδειγμα και ισοπεδωτικό. Να δεχτώ ότι μπορεί να παίζουνε διάφορα στον κόσμο του ειδικού τύπου αυτοκινήτου αλλά αυτοί είναι που θα μας δώσουνε τις πρώτες εντυπώσεις για ένα αμάξι και ανάλογα αν είναι υπέρ της μάρκας που γουστάρουμε θα την υπερασπιστούμε αυτήν την άποψη και σε αντίθετη περίπτωση θα την θάψουμε, καλή ώρα...
Δεν κρίνω τις μηχανολογικές γνώσεις των δημοσιογράφων (οι οποίες δεν χρειάζονται για να οδηγήσεις ένα αμάξι) ούτε θα κάτσω να μάθω μηχανολογία από αυτά που θα γράψουν αυτοί. Ο μεγαλύτερος στούρνος μπορεί να έχει τρελά χέρια και αυτό μου φτάνει για να ακούσω την γνώμη του για ένα αμάξι με το οποίο έγραψε χρόνους στην πίστα.Διαβάζω τους χρόνους που γράφουνε αυτοί (δημοσιογράφοι, δοκιμαστές κλπ) για το κάθε περιοδικό και site στο οποίο γίνεται αναφορά εδώ μέσα, αν τώρα εσύ μπορέσεις και κάνεις δοκιμές για παράδειγμα στα τουτούνια του συγκριτικού που αναφερόμαστε και μου βγάλεις πρώτη την Μιτο π.χ... θα σε παραδεχτώ και εγώ θα μαζεύω αμάξια που με ενδιαφέρουν για να στα δώσω να τα δοκιμάσεις και να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης αν θελήσω να μάθω μηχανολογία θα σε προτιμήσω.
μετρήσεις με v-box II...
από όλα αυτά που έγραψα εσύ κατάλαβες τα παραπάνω?? κατάλαβες οτι προσπαθώ να βγάλω πρώτη τη μίτο?? ανέφερα πουθενά την ιταλίδα??
τα περι μηχανολογίας τα ανέφερε γιατί είναι καταστάσεις πλήρως αντικειμενικές που ελέγχονται εύκολα...
δεν υπάρχει είναι περίπου σωστό... η ισχύει , ή όχι... κάτι που δεν μπορείς να πεις για τις επιδόσεις π.χ.οκ , δεν έχει άλλο νόημα η συζήτηση...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@ironman02
Σαφεστατα και δεν μπορεις να εχεις την ΠΛΗΡΗ εικονα των δυνατοτητων ενος κινητηρα, ειδικα απο την στιγμη
που υπαρχουν αλλες παραμετροι, οπως η σχεσεις κιβωτιου, η τελικη σχεση διαφορικου, η αναλογια κιλων/ιππο, κ.ο.κ.
Το θεμα μου εμενα ομως ειναι, οτι εφοσον δεν υπαρχει απο την πλευρα τουλαχιστον των 4τροχων μια
δυναμομετρηση για τον κινητηρα της Mito QV, που να μας δειχνει και απροκαλυπτα πλεον τι δυνατοτητες εχει, δεν μπορει ο συντακτης να λεει συνεχως περι 'μικρου ευρους ισχυος', και τα υπολοιπα που ανεφερα στο προηγουμενο post, την στιγμη που 'καθαριζει' εκτος απο το DS3 THP, και το cooper S σε καποιες απο αυτες το οποιο συγκριτικα με την υπολοιπη 'παρεα' εχει τον πιο ισχυρο κινητηρα, με πραγματικη δυναμη στους τροχους να ξεπερναει ισως και την ονομαστικη των 175ιππων.
Οι ρεπριζ btw που παρατιθενται εχουν και 4η και 5η και 6η σχεση συγκριτικα με τις πλεον
διαδεδομενες ταχυτητες. Οταν βλεπεις σε ΟΛΕΣ τις ρεπριζ να ειναι η QV μπροστα απο το 1600αρι DS3, σε μερικες επισης στο τρεχον τευχος, μπροστα απο το ισχυροτερο 207 RC, και το Cooper S, ε, δεν νομιζω πια οτι εχει σχεσεις για αναβασεις η Mito, ουτε το cooper S / RC θεομακρες σχεσεις αντιστοιχα...
Eν πασει περιπτωσει για να το κλεισω απο την πλευρα μου και να μην κουραζω αλλο, ΠΟΥΘΕΝΑ στα εικοσι χρονια που διαβαζω αυτοκινητιστικα περιοδικα Ελληνικα/ξενα, δεν εχω δει αρνητικες αναφορες για καποιο κινητηρα αυτοκινητου, και ταυτοχρονα να ειναι μπροστα σε ρεπριζ, απο τα περισσοτερα ανταγωνιστικα μοντελα και μαλιστα με χαμηλοτερο κυβισμο απο αυτα.Μάλλον ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι είπα. Σου απέδειξα νομίζω οτι δεν μπορείς να πείς οτι είναι μπροστά σε ρεπρίζ. Γιατί πολύ απλά είναι άκυρη η σύγκριση.
Σου έδειξα και το 60-160. Το είδες να είναι μπροστά?
Αυτό που σου είπα ισχύει για όλες τις ταχύτητες. Δεν αλλάζει κάτι. Απλά το κάθε αμάξι το βολεύουν άλλες ταχύτητες.
Τώρα αν εσύ θέλεις να νομίζεις οτι είναι μπροστά σε ρεπρίζ πάω πάσσο. Αλλά δεν έχεις δεί πουθενά το πιο γρήγορο 80-120 που μπορεί να κάνει το mini. Αν το δείς μάλλον θα είναι χαμηλότερο γιατί θα το κάνει όπως το βολεύει και όχι απαραίτητα με μια ταχύτητα μόνο που βάζουν στα συγκριτικά.
Να σου δώσω και μερικούς ακόμα χρόνους για 60-160.
mito qv 15.7
fabia rs 15.2
ibiza cupra 16.4
corsa opc 14.4
ds3 thp 15.5
polo gti 15.1
207 rc 15.3To mini μάλλον θα της ρίχνει άνετα αν κρίνω από τα παραπάνω.
Τώρα αν είναι να ανοίξουν τα 2 αμάξια από τα 80 μέχρι τα 120 και πείς στο μίνι να χρησιμοποιήσει μόνο 4η εντάξει μπορεί να μείνει πίσω. Αλλά μάλλον δε θα το κάνει. Ούτε σε προσπέραση ούτε πουθενά. Θα το κάνει όπως το βολεύει και δε θα περιοριστεί σε μια ταχύτητα. Όπως παραπάνω στα 60-160. Για πιο λόγο άλλωστε?
Τώρα αν θες εσύ μείνε στους χρόνους με 3η,4η,5η,6η κ.ο.κ τι να σου πώ...
Δε θέλω να σου βγάλω χάλια τη μιτο. Για όλα τα αμάξια πιστεύω οτι είναι άκυρη αυτή η σύγκριση. Δε μπορείς με τίποτα να πείς οτι το ένα είναι πιο γρήγορο από το άλλο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη ταχύτητα κάθε φορά. Αν είχαν μια ταχύτητα μόνο να το κάναμε έτσι. Αλλά αυτό δε δείχνει τον καλύτερο χρόνο που μπορεί να κάνει το κάθε αμάξι.
Το 60-160 το δείχνει όμως.Πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τώρα ίσως δε θες να καταλάβεις/παραδεχτείς..
Δε ξέρω για ωφέλιμο εύρος κτλ οπότε δεν εκφέρω γνώμη γιατί δε την έχω οδηγήσει. Εγώ μιλάω για τις ρεπρίζ απλά.
-
μετρήσεις με v-box II...
από όλα αυτά που έγραψα εσύ κατάλαβες τα παραπάνω?? κατάλαβες οτι προσπαθώ να βγάλω πρώτη τη μίτο?? ανέφερα πουθενά την ιταλίδα??
τα περι μηχανολογίας τα ανέφερε γιατί είναι καταστάσεις πλήρως αντικειμενικές που ελέγχονται εύκολα...
δεν υπάρχει είναι περίπου σωστό... η ισχύει , ή όχι... κάτι που δεν μπορείς να πεις για τις επιδόσεις π.χ.οκ , δεν έχει άλλο νόημα η συζήτηση...
Όχι δεν κατάλαβα ότι προσπαθείς να βγάλεις πρώτη την Μιτο, παράδειγμα έφερα (έβαλα π.χ) επειδή έχεις αυτό το αμάξι και έτυχε να μην έχει γράψει καλό χρόνο στην πίστα... το τι κατάλαβα νομίζω στο έγραψα.
Επίσης η δοκιμή με Vbox και με τα όργανα της NASA να ήταν δεν μου λέει κάτι αν δεν είναι συγκριτικά με κάτι άλλο και κάτω από τις ίδιες συνθήκες. ΟΚ έκανες κάποιες μετρήσεις και καλώς τις έκανες... ήταν αντικρουόμενες με αυτές κάποιου περιοδικού? Αν ναι είμαι περίεργος να μάθω κάτω απο τι συνθήκες κλπ, αν όχι δεν βλέπω να έχει βάση η αμφισβήτησή της δουλειάς των δημοσιογράφων.
Εγώ καταλαβαίνω τι αμφισβητείς εσύ όμως δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις τι αμφισβητώ σε αυτά που λες.
Με λίγα λόγια για να μην κουράζουμε, αν μπορείς να γράψεις στην πίστα των Μεγάρων με μια Μιτο QV κάτω απο 1.19... η με οποιοδήποτε άλλο αμάξι καλύτερο χρόνο, στο είπα και πριν...εγώ μαζί σου και θα στείλω και γράμμα να τους λέω πόσο κουλάδια είναι παροτρύνοντας τους να αλλάξουνε επάγγελμα, να γίνουνε σεφ που είναι και της μόδας.
Μέχρι τότε όμως άσε να έχω τους λόγους μου να αμφισβητώ την αμφισβήτησή σου και να πιστεύω αυτά που διαβάζω, όσα είναι αυτά...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008